Written by AbangNara | June 29th, 2010

surau umie aida

Ada pembaca yang kata kami nie tak suka keluarkan cerita baik-baik pasal artis Malaysia. Tapi kami rasa banyak ajer cerita kebaikan diorang yang kami keluarkan, cuma mungkin anda yang tak berminat dengan cerita-cerita baik nie. Maklumlah sifat manusia, benda baik senang dilupa, benda jahat jugak dikenang dan disebarkan macam kilat.

Terbaru Umie Aida di dalam Twitternya memaklumkan yang surau di dalam rumahnya hampir sudah siap. Terharu kami mendengar kata-kata Umie Aida yang mahu adakan tazkirah dan mengaji dengan kawan-kawan di dalam suraunya itu nanti. Kalau anda seorang artis dan merupakan kawan Umie Aida, jangan malu-malu pulak pergi rumah Umie Aida bila dia ajak nanti.

Siapa kata artis Malaysia hanya pentingkan keseronokan sahaja? Ada ramai sebenarnya yang baik-baik dan banyak membuat kebajikan tapi mungkin diorang nie low profile dan tak mahu gembar-gemburkan apa yang diorang buat. Kalau dah kecoh-kecoh nampak macam tak ikhlas pulak kan?

Cuma ada segelintir artis kita yang tak tahu malu untuk berkongsi gambar-gambar sosial diorang kat Facebook mereka sendiri. Lepas tue bila terkeluar kat blog-blog hiburan mulalah gelabah. Padahal salah sendiri sebab diorang yang upload benda tue. Kalau dah pandai buat jahat tue, pandai-pandailah simpan. Ini seolah-seolah berbangga dengan kejahatan yang dilakukan.

Tahniah kami ucapkan kepada Umie Aida yang nampaknya sudah semakin berubah selepas berkahwin. Semoga terus berkekalan begini hendaknya.

P.S: Kalau anda baik hati, bantu kami menangi iPad dengan mendaftar di link ini. Maklumat lanjut boleh baca kat sini. Thanks!!!

Baca Yang Ini Pulak:-

115 responses to (TAHNIAH)Umie Aida Buat Surau Dalam Rumah

  1. PASCUAL says:

    ala…nak menunjuk je.naik menyampah.buat surau pun nk gtau.nikah depan kaabah la apela.tp pkai sexy gak.nk buat amal xpyah nk hebah kat org rmai.naik mluat dgn dia.show off lbih.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • kaWan says:

      kdg2 aku terpikir mende yg same…hmmmm

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • bunga says:

        alah….standard lah nak beribadat siap kasi tau org bole dpt pahla ke? hemmm ntahlah. dah adat manusia ni masa muda2 asik wat dosa jer. bila dah tua2 baru tingat nak wat amal ibadat yg tak seberapa pon nak ditunjuk2kan.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          syabas Nara.. dah start cari cerita baik artis.. teruskan nyamar dan add ramai2 artis kat fb, twitter… nti leh jumpe bnyak cite2 baik artis Msia, leh share ngan pembaca kat sini… teruskan usaha anda… (bkn xder org minat cerita yg baik tentang artis, cume aku rase x ramai yg komen jer, tpi ramai bace utk ambil tau.. )

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • Alia says:

          Aku x paham dgn prangai manusia ni. Bia la dia nk tunjuk dia wat baik pun. Kalau dia tunjuk dia wat jahat ko marah. Bukan senang artis nk tunjuk dia wat benda baik ke arah agama ni. Sebabnye lepas ni for sure dia kena jaga tingkah laku dan adab dia lepas ni. cube ko pikir kenapa ramai artis yg bduit xmo pegi wat haji? sbb dia xnak ubah cara pnampilan, perangai, lifestyle dll. Ko jeles sebenarnye kan.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • FASHION says:

          btol3..puji slh, kutuk ade gak yg marah..huhuhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ok lah2…ad jgk benda baik yg dilakukan…nmpk la sket perubahan

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • shaz says:

      nanti korang ingatkan dia tak solat.. so kena lah bagitahu, jadi korang takkan tertanya tanya n membuat spekulasi yang dia tak solat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ZULIS says:

      dah buat surau dlm rumah pun nak bg tahu org.nak buat amal jgn tunjuk 2kat prg tak dpt pahala.tu baru buat surau lum lagi buat masjid….habis 1 m.sia tahu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. sandra says:

    tanda2 kecil kiamat –
    Menghias tempat ibadat dan membanggakannya
    “ Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegah-megahan dalam mendirikan masjid” – Riwayat Nasai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • natts says:

      Yes. u r rite..Hope Umie ikhlas ke jalan Allah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cath zee says:

        no comment…abg nara..abaikan ape org ckp..n teruskan ape yg dibuat sekarang..kalo dieorg tak suka…diorg bleh blah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akusukeBN says:

          yeayyy chaiyok2!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          BN~”Tapi kami rasa banyak ajer cerita kebaikan diorang yang kami keluarkan, cuma mungkin anda yang tak berminat dengan cerita-cerita baik nie.” **sbb tu bn lagi bnyak post crita sensasi… kat bn ni majoriti cerita buruk, gmbar buruk… cerita baik small %.. tpi betul la.. sbb pmbaca jugak yg berminat nak tgok yg sensasi je kan..lgi best sbb leh komen sesuka hati.. kalo baik susah skit le, penat nak puji org nie, tak mencabar nti xley gaduh2….. “Maklumlah sifat manusia, benda baik senang dilupa, benda jahat jugak dikenang dan disebarkan macam kilat.” ***bukan kalo ader crita/ gambar sensasi bn akan postkan sepantas kilat…? so statement nie sbnarnya dtujukan buat nara… “artis wat baik senang dlupa, yg jahat jugak dikenang…” **ni dtujukan utk pembaca yg terus membenci artis bila buat satu kesilapan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. LOL says:

    Artikel ni KHAS untuk pengkritik BN..tahniah bro..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • akusukeBN says:

      tahniah juge~~ :P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hehe.. says:

        “Siapa kata artis Malaysia hanya pentingkan keseronokan sahaja? Ada ramai sebenarnya yang baik-baik dan banyak membuat kebajikan tapi mungkin diorang nie low profile dan tak mahu gembar-gemburkan apa yang diorang buat. Kalau dah kecoh-kecoh nampak macam tak ikhlas pulak kan?” **hmm… baru sedar ke???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Ko ni pahal? Kalau BN kuarkan citer baik2 ko lak yg perli2…kalau BN kuarkan citer yg mengundang kontroversi, ko plak maki2! Ada jek yg tak kena ek?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          Eh, ade jurucakap bn kat sini.. Hehe.. Bila masa aku type komen maki2? Relax… Aku komen xderlah laser mana.. Yg kau nak angin puting beliung nie nape.. Cepat sgt melatah… Ish ish ish… Tu lar fanatik sgt, org tegur skit pun nak melenting.. Hoho…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tumpang tahniah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. RoY says:

    Artikel dlm ni semua copy dr rotikaya.com ke? sebijik sama.. dh xde modal ke ape?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abangnara says:

      cuba cerita part mana yang sama? aih ~~> susah betul orang camnie

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yanz says:

        kalau sama pun apahal lak ko ni roy? kekadang org dah dapat info dari abg nara…maybe tak layan blog lain..lagipun apa salah berkongsi maklumat..dah terang2 gosip atau citer2 semua benda yang sama…kalau lain pun, maybe gambar atau citer diolah guna perkataan lain jer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akusukeBN says:

          ha’ah dh bace dok jela diam2..sebok nk ckp copy lah hape lah..hadoiii kusut!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BlackBerry00 says:

          ntah…
          nilah prangai manusia
          PHD….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RoY says:

          amboi..ramainye yg melenting?
          pantang di tegur ke?
          ehehhe..melayu..melayu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akusukeBN says:

          hai roy..mcm la i xtau u ni pon mlayu jugak..nk kondem2 mlayu plak..ceh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RoY says:

          ahahaha
          xde plak aku ckp aku bangsa ape
          aku bkn racist.. tp kdg2 sedih la tgk mentaliti org melayu mcm ni
          aku xde niat buruk pon.. aku tanya td just nak kepastian..
          tak pasal2 semua nk melenting
          rendah sgt ke mentaliti para pembaca BN ni?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akusukeBN says:

          kalo ko nk kpastian,patotnye ayt yg mula2 tu je sbg ptanyaan…ayt ”dh xde modal ke ape?” tu xyahla masuk..tu namenye dh nk mengutuk,bkn nk kpastian…adeiii

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous says:

          Roy..roy..melenting dgn back up brbeza..rndh sgt ke kefahaman mu 2 roy?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe.. says:

      aik korang nie kena tegur skit pun melenting.. memang hakikat melayu camni.. suka cari dan tegur salah org.. (tak kira artis ke bukan artis)… tpi xbley terima org tegur atau kena kutuk salah sendiri… itulah hakikat… kalo xley terima org kutuk kita, kita pun jgn kutuk org lain… as simple as that.. huhuu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Huhu says:

        “kalo xley terima org kutuk kita, kita pun jgn kutuk org lain” Woot~ aku suke ayat ko. terbaik!! yeahh….

        Renung2kan dan slamat beramal~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • leeya says:

          a hla..aku xkesah pon abg nara nk copy dr mane..sba aku xlayan blog2 artslen..akdapat ifo dr abg nara..so xde bezany pon..sbabbile bile paper pancindera ahad mesti benda sama pon yg warawan keluarkan untuk orng yg xde tenet..so xde masalah pon kalu cte atau ayat sama..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • leeya says:

          a ahla..aku xkesah pon abg nara nk copy dr mane..sbab aku xlayan blog2 artisl en..akdu apat info dr abg nara..so xde bezanya pon..sbab bile bile paper pancaindera ahad mesti benda sama pon yg wartawan keluarkan untuk orng yg xde tenet..so xde masalah pon kalu cite atau ayat sama..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. akusukeBN says:

    toksah dilayan la bang nara~dorg jeles tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. kay says:

    Besar ke surau kat rumah dia tu?bolehla nanti buat Ceramah Perdana Ehwal Islam kat surau dia..tapi bagi aku surau dalam rumah tu memang biasala..rumah aku pun ada surau jugak..hampir semua sedara mara aku pun ada surau dalam rumah,tempat khas hanya untuk beribadah..tu la yang aku nak sankat tau surau dia ni macam mana rupanya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. makyong says:

    bukan senang nk puaskan hati sumer org.tepek cter xbaek..komplen…tepek cter yg baik pon org komplen gak.weh…yg elok jadikan teladan…xelok jadikan sempadan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. BlackBerry00 says:

    lately, ramai yg kondem bnara ni apa kes..???
    kalu x senang dgn page bnara, dok diam2 udah leee…
    nk trima ke x sebarang post bnara ni, tu smua hak msg2..
    tp jgn sampai menghasut org lain supaya memperlekeh2kan bnara…
    namapun blog hiburan…
    takpe bnara, keep it up..!!!
    we (u know..) will alwaz support u no matter how..!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • akusukeBN says:

      yeahhh BlackBerry00…skong u!!
      well..(u noe me oso).. will support u..go BN go!! :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • xde nama says:

        ntah pape ntah…. xyah duk lyn BN kalu nk kondem…. lynla blog yg ko rs bgs sgt tuuuu… menyemak je kt sni pehal???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. ARTIS JANGAN HIPOKRIT!!! says:

    Aku da ckap sebelum nie..
    Artis Malaysia klu buat baik ke wat bnda jhat ke, suke menunjuk n bangga diri..
    Umie nie slah sorg la..
    Dulu bangga gile nikah dpan kaabah..
    Balik malaysia haa terpampang dada dpn vip2, dato2 nenek2 n rakyat malaysia mase majlis sanding..
    Now Umie lagik..nak wat surau..? Pun naK bagitau?
    Org akn lebih berbangga if sesorg tue wat kbaikan tapi xmghebahkan, menunjuk2, xmembangga2..
    Biar org lain tau kbaikan kita buat tue dgn cara sendiri bukan dgn cara kita sibuk mak bedah bagitau..

    Xpe..Umie da wat surau..
    Nk wat mengaji beramai2 kan?
    Jgn la plak pasni Umie kelihatan kat kelab2 plak k..
    Or..jgn plak ada kwan2 artis Umie nie dtang nk ngaji coz nak mnunjuk baik..
    Pastu wat lg pangai burok gi clubbing, kaki minum, pakaian seksi..

    See..secara xlangsung, people will take advantage of Umie..?
    Y?
    Coz Umie kata nk ngaji wif kwan2 (i bet artis gak)
    So sape yg nak populariti, tibe2 je nak ngaji..
    If Umie xwat surau xda plak korang nak gi surau kat area umah korg..

    ARTIS JANGAN HIPOKRIT!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. kay says:

    xpe..xpe..kita bagi la peluang kat dia dulu..
    bukan senang artis nak kembali ke pangkal jalan..
    cuma mungkin cara dia tu kurang sesuai..
    taktau la samada dia malas nak bertanya pada yang alim atau dia rasa apa yang dia buat tu dah betul..

    pasni nak ngaji kena ada guru..penting tu..

    untuk pembaca BN,pasni korang nak kutuk ke,nak puji ke janganla kaitkan dengan BN..kita kutuk & puji artis dahla..bagi je komen yang bersangkut paut dengan isu..lainla isu tu melibatkan BN.

    kang kutuk mrajuk pulak BN tu..nak puji-puji kang abis terkoyak seluar sebab kembang kena puji..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • akusukeBN says:

      ha’ah betol tu…puji or kutuk jela psl entri tu..xyahla nk kutuk blogger dgn blognye..huh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hehe.. says:

        jgn ler mare.. kan pembaca bebas nak komen kat blog ni, mane de sensored… blogger/ pembaca pun kutuk artis, pembaca kutuk blogger, pembaca kutuk artis… sama2 kutuk maaa…. baru meriah ckit, lagi la hot blog nie…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kikilala says:

          bile hot,rating pom tinggi.bang nara jugak yang untung

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Oooo…jadi tujuan ko masuk blog ni nak kutuk-mengutuk sesama sendiri la ek? Semata2 nak bagi meriah, nak bagi hot? Aku rasa kalau ko tak ada dalam blog ni langsung pun takpela…BN takde hal punya….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • baby face says:

      yup…..baby setuju…bagi peluang kat die..mungkin kak ummi cume nak berkongsi cerita ngan kengkawan supaya ramai2 datang umah die n beribadah sama2…Cume bile da masok paper n blog orang anggap yang bukan2,menunjuk r,ape r,msti Kak ummi sedih bab niat murni die nak ajak kawan2 beribadah disalah erti…..alhamdulillahn Syukur tuhan da membuka pintu ati die tuk kejalan yang diredai…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hehe.. says:

        Ceh kau nie Ryta.. Sure tgh dtg bln skang.. Unstable emotion… Fanatik sgt, org lain cool jek.. Kau yg over.. Ish ish.. Realiti memang ramai ngutuk mengutuk ape kat bn, kutuk artis, pembaca, blogger… Kau pun take part gak, jgn la lupe komen2 yg lepas… Aku cuma highlight jer.. Xkan kau sorang nk ngutuk, x aci lar… Huhuu.. Nape cepat mare ni..? Jgn la mara cik adik Ryta yg angin satu bdn….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Aku bukan tgh dtg bulan & bukan jenis cepat marah….tapi ko pikirla kata2 ko tu ha. Kalau tuan punya blog ni bagi info panas, ko kutuk2…bila tuan blog ni bagi info yg baik, ko perli2 gaks! Tak paham aku apa sebenarnya yg ko nak ni?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          Mksud aku info panas ngan tak panas kenalah seimbang, jgn cari citer buruk org je… Nape? Suka tgok org mngutuk je? Nti sume org mcm ko generalise artis jahat… Diorang manusia, ada jahat ada baik… Pastu bn hipokrit, kjap puji org pkai seksi, ada yg kutuk plak.. Mana satu pendirian bn ni? Suka@anti artis seksi… Kutuk org pkai mnjolok mata tpi pi letak gambar maria ozawa, dd etc.. puji2 lak tu… Dia x ltak gmbar Maria Ozawa kalo dia x layan gmbar pmpuan tu… Nie aku tegur sbb nk tgok ‘improvement’ bn..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. apa2 ajer says:

    Sape yg x suke ngan BN boleh blahhhh… jgn nk nyibuk kt cni… g bace blog lain… Aku rase org yg marah BN siarkan kelakuan buruk artis ni adalah sedara mara artis nie… tk pun artis tu sendiri yg menyamar… BOLEH BLAHHHHHH..!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • akusukeBN says:

      hahaha bagus2!!!
      i feel u…yeahhh!! :P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe.. says:

      mane de x suke bai… suke sgt, kalo tak, xder la ramai bersidai kat sini… kalo sume org puji pun x best ape, x meriah la blog nie.. kutuk ke puji ke kan colours of life… hoho.. xkan kudis blogger kena kutuk.. blogger pun kutuk org lain ape… inilah risiko jdi blogger.. risiko jdik artis plak jdi bahan gosip.. buat baik kata hipokrit, buat jahat memang sah sahla SALAH… nie artis cari nahas….. kalo nak sume org puji jer, xmo dgr org kutuk nti syiok sendiri lak… susahla nak tau mane silap sume org, mane nak improve… bn kan tempat cari salah org dan medan kutuk mengutuk (katanya niat nak ‘menegur’).. yeahhh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kikilala says:

        hahhaha.kena sesangat la tu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        menegur is good even akak rase tuan punye BN ni appreciate it very much TAPI mslhnya bila ade yg berckp psl karma serta dosa pahala yg kita semua tahu semua tu ‘perkara ghaib’ dan ianya adalah urusan Allah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. anonymous says:

    Kenapa artis nie bila buat baik nak menggunakan kata2 tapi diri sendiri xtrkata..adakah mereka ni contoh yg baik pd kita?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      contoh terbaik kite satu je, Rasulullah SAW…
      klu nk guide kehidupan carilah buku2 sirah Nabi Muhammad SAW, bace dan fahamilah… bkn lam blog ni, ini just blog hiburan yg ade sedikit serpihan realiti kehidupan manusia…
      kat cni just utk berhibur ringan, don take it tooo serious bebeh!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. adeknowray says:

    Alhamdulillah….bagus gak umie wat surau kt umah dia. Dari sesetengah artis wat “mini bar” kat umah… Ops…terlebey sudah saya nie…

    tapi Pn Umie…mcm ader bunyi2 “menunjuk” di situ… saya bkn kondem artis k..cume pandapat peribadi jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      betul tu adeknowray……. dpd buat mini bar lebih baik dia buat surau kat umah…..dan memang ada bunyi2 riak skit disitu.. dan sebenarnya takyah lah buat statement kat twitter ke facebook ke apa yg kita nak buat atau apa yg kita rasa….ia byk mendatangkan kontroversi….. biarlah bila surau tu dah siap umie pon dah buat tazkirah ke ngaji ngan kengkawan ke kat situ…biarlah kengkawan yg bercerita kebaikan umie dpd umie sendiri menceritakan kebaikan diri sendiri takut nanti org kata masuk bakul angkat sendiri… dan bila dah buat tazkirah tu moga takde la buat parti kat club ke parti ngan pondan lagi ke….pakai baju seksi ke… nanti teruk kena hentam(kritik) moga2 diberi hidayah…..amin….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Zaza Muhammad says:

    Aduiii.. btul le kite mmg xmampu nk puaskan hati semua pihak…
    1. bila BN wak kua crita artis yg seksi2, kate BN buka aib pastu ade yg komen bgtau karma serta mendorong pengkomen2 bg kritikan2 negatif
    2. bila BN wak kua cite positif psl artis (nawaitu artis tu biar le, tu antara dia ngan tuhan) pun nmpaknye turut mengundang komen2 negatif SO?
    lama dah tak guna ayat ni —-> korang ade akal, korang fikirlah sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe.. says:

      nama pun blog hiburan cik kak… sume cerita artis termasuk berbagai bentuk komen2 pun jadi hiburan semua… manusia bila makin dewasa dah ada their own mind.. tu yg bley pkir…negative @ positif… tu sume asam ragam kehidupan x kira public figure atau bukan… mcm2 kisah.. kesimpulannya, banyak org banyak ragam… rambut sama hitam, hati lain lain… don’t judge the book by its cover… cth: muka ganas x semestinya hati jahat, rupa nampak baik, jgn sangka mulut x ‘laser’…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        tu psl..bimbang akak bile sesetengah org tu take it too serius..chill lah!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • xsukekecoh says:

      btol..
      aparah dorg ni.. tau nak -ve thinking kat org jew..
      cube la jd seorang yang positif..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. kay says:

    Wei Hehe..betul ke pembaca boleh kutuk blogger??aku seganla nak kutuk blogger..nanti aku kutuk dia,ko support aku ye..

    Arghhh!!BN kentut Busuk!!

    ok ke aku kutuk camtu??ganas tak?
    BN baca aku kutuk dia ni mesti dia merajuk punya..confirm seminggu tak update blog..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe.. says:

      Kay.. x pnah aku dgr org kentut wangi.. hahaha!!!

      aku rase Bn mane tau majuk, hari2 bace org kutuk org lain bley jdi kebal, dah tak heran… dia tau, kalo nak berblog tu la cabaran yg dia kena lalui…

      Tpi salah satu benda positif yg aku nampak kat Bn nie, kita leh kenal mcm2 perangai org Melayu, especially pempuan (majoriti)… segala bahasa elok, tak elok, kutuk, puji etc kita leh tgok kat sini… kalo sorang pembaca komen mcm ni, org balas ape.. kalo artis wat cam tu, org komen ape, kalo pembaca kutuk/ puji.. ada yg sokong ada yg bangkang… kalo yg kutuk/ menyumpah2 pun kita leh tgok sampai mana tahap ekstrem diorang leh komen. kdang2 komen begitu lancang menghina sampai melabel org haiwan/ sundal.. sekurang2nya kita lebih matang dan berhati2 dlm mengenal hati budi org sekeliling… sbb tak semua org baik sangka dgn benda baik kita buat, tak semua benda baik kita buat org boleh terima, tak semua org ada budi bahasa walaupun nampak sopan… ada benda buruk yg kita kena elakkan… & tak semua ‘kawan’ adalah kawan sejati, org mcm nie lagi bahaya… dlm diam2, bila2 tgu masa nak jatuhkan kita…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Kalau dah akhlak yang bangga ditunjukkan di khalayak serupa mcm sundal, so.. nak dipujikah? Budi yang dipamerkan sedikit sebanyak menggambarkan tahap kebrsihan hati. Pendapat yang diberi hanya bersifat subjektif untuk perkara2 sivil sahaja namun jika bertentangan dengan ayat2 ALLAH, apatah lagi jika mengajak kpd perkara mungkar, wajib kita tentang. Kenapa artis kita x ekstrim sampai ke tahap artis Indon misalnya walaupun beragama Islam? Ingat mereka beriman sangatkah? Jawabnya, sbb mereka takutkan sebahagian lagi masyarakat yang masih berpegang kuat pada agama. Mereka takutkan celaan, hinaan dan cemuhan sebahagian lain masyarakat yang benci dgn kebejatan moral yang melampau. Tak semua org akan baik sangka dgn apa yg kita buat tu, actually, not our problem. ALLAH perintahkan manusia berbuat baik dan antara yang paling DisayangiNya ialah mereka yang menyenangkan urusan orang lain. ALLAH yang akan melindungi kita, cuma kita yang lemah ni saja yang x tahu. I stick to that, and u too should to, unless u’re not my kind…. (which means a non-muslim)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          Komen sy di atas tidak merujuk mana2 cerita artis secara specific. Tidak ada satupun komen saya memuji artis yg berpakaian tidak senonoh apalagi menggalakkan kita mengikut contoh yg tidak baik… Komen sy secara generalnya merujuk kpd memuji artis yg sudah berubah ke arah kebaikkan, cth; berkahwin, bertudung etc. Allah juga tidak pernah mewakilkan manusia utk menghukum/ mengesahkan manusia lain masuk ke syurga atau neraka (seperti sesetgh komen). Dia sentiasa membuka pintu taubat kpd setiap muslim dan mana tau satu hari pintu hati mereka terbuka utk berubah dgn bantuan/ bimbingan muslim lain.

          Saya juga tidak bersetuju kita menghina, memberi gelaran & generalise pempuan berpakaian tidak senonoh sebagai sundal. Kita hendaklah menegur dgn baik tanpa kata2 hinaan atau sindiran. Bukankah kita dilarang berkata fitnah, menghina muslim yg lain, apalagi yg mengesahkan mana2 artis adalah ‘golongan neraka’, walau sejahat mana mereka d pandangan mata kita.

          Apakah mereka tidak terfikir akan pesan dan nasihat Nabi s.a.w yang bermaksud: ~“Seorang mukmin bukanlah tukang mencela, tukang melaknat orang, tukang berkata kotor dan berkata rendah.” ~“Syurga itu diharamkan bagi setiap orang yang berkata kotor untuk memasukinya.”
          Kita seharusnya menjadikan perilaku dan tutur kata Rasulullah saw teladan yg baik; yang benar-benar memelihara lisannya. Baginda, tidak pernah mengeluarkan kata-kata kesat, walaupun berhadapan dengan musuhnya. Sebaliknya baginda membalas dengan senyuman dan menasihati secara berhemah dan tidak menyakiti atau melukai perasaan orang lain.
          Sudah sepatutnya seseorang Muslim itu memelihara lisan atau lidahnya daripada mencaci maki, walaupun dengan alasan yang kukuh. Lebih utama memadamkan api kemarahan itu agar tidak terjadi permusuhan yang menyeret kepada perbuatan dosa. Daripada Ali bin Abi Talib r.a, Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Yang berbuat keji dan menyiarkan kekejian itu berada dalam keadaan sama-sama berdosa.”…. Firman Allah s.w.t yang bermaksud: “Kecelakaan besarlah bagi tiap-tiap pencaci dan pengkeji.” (al-Humazah: 1).

          Dlm ayat lain “Serulah ke jalan Tuhanmu (wahai Muhammad) dengan hikmat kebijaksanaan dan nasihat pengajaran yang baik, dan berbahaslah dengan mereka (yang engkau serukan itu) dengan cara yang lebih baik. “bukanlah tergolong daripada orang mukmin yang suka mencela, mengutuk dan mengeji. Dan bukan pula mereka yang berlidah kotor.” (an-Nahl: 25)

          Dalam Islam kata-kata kotor, makian serta ucapan menghina merupakan satu perkara yang sangat tercela dan dilarang. Sesungguhnya segala sumber kata-kata kotor atau nista itu timbul daripada watak yang rendah dan jiwa yang hina. Kata-kata fitnah dan kejian ini menyebabkan manusia berkonflik, bergaduh dan seterusnya bersengketa. Kerana itulah Rasulullah s.a.w mengingatkan kita bahawa: “Jauhilah olehmu semua kata-kata kotor sebab Allah tidak suka kepada kata kotor atau yang menyebabkan timbulnya kata kotor dari orang lain.” Allah s.w.t mengutuk perbuatan jahat, iaitu menyebarkan fitnah, bercakap ataupun mengisyaratkan perkara yang jahat sama ada terhadap seorang lelaki atau perempuan dengan kata-kata ataupun secara isyarat, atau perangai, atau secara mengajuk-ajuk, ataupun sindiran atau caci maki.

          Tpi sy faham, sesetgh org tak dapat mengawal emosi, sy juga begitu..kadangkala lalai & x dapat mengawal emosi dlm komen… Tapi kita yg seagama hendaklah tegur menegur, berpesan2 dgn cara yg baik…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          Pengalaman di dlm/ luar negara buat saya bergaul, lebih mengenal dan memahami perangai dan perilaku segala lapisan masyarakat segenap pelosok negeri. Andainya anda tidak sedar, tidak semua org bernasib baik dibesarkan dlm keluarga yg cukup penerapan nilai agama, melakukan perintah agama yg sempurna, bersekolah agama dgn sempurna, tahu mengaji, solat, atau sedar hukum agama. Tak semua org ‘sama’ dgn kita, kerana itulah kita kena bersyukur, mengambil ikhtibar dan belajar memahami ‘ketidaksamaan’ org lain. Walau negara ni nampak membangun, masyarakat bertamadun, tpi ramai lagi org yg jahil agama walaupun mengaku muslim. Kerana jahil dan sudah hidup sebegitu sejak kecil buat mereka tidak ada rase bersalah atau takut dgn hukum Tuhan kerana gaya hidup begitu sudah sebati dgn diri mereka. Sekolah agama, mengaji al-quran pula adalah satu option untuk segelintir ibu bapa yg mampu/ tidak mampu atau tidak mengambil peduli tentang agama. Ada org yg lahir dlm keluarga yg pincang dan serba kekurangan dri segi rohaniah. Tak semestinya keluarga senang ada pegangan agama yg kukuh… Sedangkan Lina Joy yg terpelajar dan ckup penerapan agama pun boleh terpesong, apatah lagi org lain yg kurang pendedahan agama… Sebenarnya kes murtad juga makin bertambah di negara ni…

          Menyedari kita lebih bernasib baik, di sinilah kita boleh mainkan peranan kita sbg muslim utk menegur & berkongsi ilmu dgn mereka dgn cara berhemah, bukannya mencemuh dan memaki2 dan terlalu mengikut perasaan amarah. Do you think insulting people is the right way to change them?

          Dari ayat-ayat al-Quran serta beberapa hadis mnyebut Islam melarang umatnya mencarut dan memaki hamun sesama Muslim. Ini kerana kerja-kerja mencarut adalah kegiatan dan perbuatan syaitan. Bagi mereka yang masih tegar dengan pengucapan negatif bagi mewajarkan kenyataan berbaur fitnah, nista dan cela bersandarkan pendapat bahawa Islam tidak melarang umatnya mencarut adalah satu usaha pemesongan dan bertentangan dengan budaya Islam.

          Abu Hurairah berkata bahawa ia menemui seorang lelaki yang ketagihan arak. Lalu dihadapkan lelaki itu kepada Nabi Muhamad s.a.w agar dihukum. Di antara para sahabatnya ada mengatakan: “Saya memukul dengan tangan”, “saya memukul dengan kasut” dan “saya memukul dengan baju.” Ketika lelaki itu berpaling (ke arah sahabat), seorang sahabat menyatakan semoga Allah s.w.t menghinamu! Maka bersabdalah Rasulullah s.a.w yang bermaksud: “Janganlah kamu meminta bantuan syaitan dalam menghadapinya.”

          Daripada Abu Darda r.a, katanya, Rasulullah sa.w bersabda yang bermaksud: “Aku memohon kepada Rasulullah s.a.w: Wahai Rasulullah, doakanlah (kecelakaan) bagi orang-orang musyrik. Rasulullah menjawab: Sesungguhnya aku diutus bukan untuk melaknat (mengutuk), tetapi aku diutus untuk memberi rahmat.” Begitulah citra peribadi Rasulullah s.a.w, dengan akhlak yang luhur telah memberikan contoh kepada manusia agar selalu menghindari sebarang tindakan secara melulu dan selalu sabar dalam menghadapi setiap rintangan atau masalah.

          Statement anda: “Kenapa artis kita x ekstrim sampai ke tahap artis Indon misalnya walaupun beragama Islam? Ingat mereka beriman sangatkah? Jawabnya, sbb mereka takutkan sebahagian lagi masyarakat yang masih berpegang kuat pada agama. Mereka takutkan celaan, hinaan dan cemuhan sebahagian lain masyarakat yang benci dgn kebejatan moral yang melampau.” Adakah anda mahu mereka berubah kerana mengambil peduli/ takutkan celaan, hinaan dan cemuhan sebahagian lain masyarakat atau kerana benar2 takutkan balasan hukuman Tuhan?

          Adakah membenarkan anak anda mewarisi mulut lancang dan berkata kesat melabel perempuan (bukan shj artis) berpakaian tidak senonoh sebagai perempuan sundal atau berperangai pelik dilabel beruk (atau haiwan lain yg haram disentuh misalnya)? Adakah anda bangga masyarakat seagama kita hina menghina dan sesama sendiri dan berpecah belah? Adakah kita bangga setiap muslim bersangka buruk dgn muslim yg lain bukan shj dr segi perilaku, amal ibadat org dan mempengaruhi org lain utk bersangka buruk juga?

          Sikap berlebih-lebihan dalam beragama yang menjadi pegangan sesetengah orang bukanlah dari ajaran Islam. Ini kerana Islam lebih mendahulukan sikap pertengahan atau kesederhanaan dalam setiap aspek kehidupan. Bukan sekadar itu sahaja, bahkan Islam mengingatkan setiap umatnya agar tidak terjerumus pada dua kesesatan, iaitu berlebih-lebihan atau bersikap lalai. Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:
          “Orang yang bankrap adalah yang datang pada hari kiamat amalan solat, puasa dan zakat, tetapi bersamaan itu juga ia telah mencaci maki, menuduh, memakan harta tidak halal, mengalirkan darah (tanpa hak) dan memukul ini dan itu. Maka amalan baiknya dilimpahkan kepada orang yang berhak menerimanya (yang ia caci) dan jika amalan baiknya habis pada hal belum dapat menutup kesalahannya maka kesalahan (orang yang dicaci itu) dilimpahkan kepadanya, kemudian ia ditempatkan ke dalam neraka.”

          Maka adalah wajar untuk kita menjaga kata-kata setiap masa, kerana ia akan menjauhkan diri kita daripada sengketa dan berbuat salah. Melakukan kesalahan dan menimbulkan sengketa adalah berdosa, berbuat dan mengumpul dosa itu merupakan kemenangan bagi syaitan yang menyebabkan kita akan terjerumus ke dalam neraka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ada says:

          nasihat pizza bagus, aku xnampak dia mengutuk melainkan nasihat tp bg yg hidup mcm artis akan rasa nasihat pizza tu seakan kutukan. dah panas telinga sgt la tu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dah says:

          setau aku, kalo komen dari atas monitor sampai bawah pun xabis cam @hehe ni, xder saper baca. apepon, wish u luck. ko copy n paste ker… jgn amik separuh2 plak yer.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          sy tidak menyangkal semua komen Pizza.. terpulang sesiapa yg nak membaca/ menerima dan nak judge, sy cuma membalas komen + sedikit copy and paste.. tpi tak semua, nanti penuh lak page nie ngan komen ni :-) Sama juga bahannya (hadis) dri kalam Allah… ilmu yg berguna elok utk kita kongsi bersama kan… lebih baik kongsi info yg benar utk elak bidaah… yg baik kita amalkan, yg buruk kita elakkan… tegur menegur dan berkongsi ilmu tu kan amalan mulia :-) jgn kita leka nak tegur org lain, kita pun terleka… moga2 teguran yg baik bantu yg lalai (sesiapa pun) kembali ke pangkal jalan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          di atas ada komen saya sendiri.. tak semua copy tau… ini linknya.. ~ http://ummatanwasatan.net/?p=3385.. kalo rajin nanti boleh la bace… :-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ada says:

          ai… i support pizza, panas telinga ker. go pizza go wpun penah bergaduh ngan pizza kat sini tp guna nick lain. lama dahhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • more says:

          Dari Ibnu Abbas r.a. berkata, bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: “Kelak akan datang di akhir zaman segolongan manusia, di mana wajah-wajah mereka adalah wajah manusia, namun hati mereka adalah hati syaitan; seperti serigala-serigala yang buas, tidak ada sedikit pun di hati mereka belas kasihan. Mereka gemar menumpahkan darah dan tidak pernah berhenti dari melakukan kekejian. Apabila kamu mengikuti mereka, maka mereka akan memperdaya kamu. Akan tetapi apabila kamu menghindar dari mereka, maka mereka akan mencela kamu. Apabila berbicara dengan kamu, maka mereka akan membohongi kamu.Dan apabila kamu memberinya kepercayaan, maka mereka akan mengkhianati kepercayaan yang kamu berikan. Anak kecil mereka bodoh, pemuda mereka licik, sementara yang tua tidak menyuruh berbuat baik dan melarang yang mungkar. Mereka itu sentiasa membanggakan diri dalam kehinaan. Dan meminta apa yang ada pada mereka bererti kesusahan. Orang yang sopan-santun di tengah mereka adalah sesat bg mereka, dan orang yang menyuruh kepada perbuatan ma’ruf malah menjadi tertuduh, orang beriman di kalangan mereka adalah lemah, sedangkan orang fasik menjadi mulia. Sunnah di tengah mereka menjadi bidaah, sedangkan bidaah itu sendiri adalah sunnah. Maka ketika itulah mereka dikuasai oleh orang-orang paling jahat di antara mereka. Sedangkan orang pilihan apabila ia menyeru, pasti tidak akan dihiraukan.”;- (Riwayat Thabrani).

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe... says:

          Org yg same ke ni? Hehee…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. rubac says:

    APE KES DIA NI…KAN BIASA KAT RUMAH ORG MELAYU YG ISLAM YG ADE BILIK LEBIH, DIGUNAKAN SEBAGAI BILIK SOLAT..JGNLAH BENDA MCM TU PUN NAK HEBOH..BAIK CARI PUNCA REZEKI TU HALAL KE HARAM..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. jimmy says:

    Kalau nak difikirkan, buat apa lah nak heboh2 kan buat surau. Takut pahala ntah ke mana, riak & takbur pulak yg dtg.

    Tapi kalau nk difikirkan dr sudut lain, artis Malaysia ni dh berada tahap melampau. Clubbing sana sini, minum arak, social, berdua-duaan dgn bkn mahram, tak pakai tudung. So kalau ada dr kalangan artis ni cuba berdakwah sesama mereka, aku sokong 100%. Cuma harap biarlah ikhlas & x hangat2 tahik ayam. Ajaklah ustazah mana2 nak guide. ps: ajaklah Tiz Zaqyah join sekali :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. arin says:

    saya tgk blog ni sbb nak tahu perkembangan dunia artis…yg elok jadikan teladan, yg x elok kite jadikan sempadan..manala tau pas tgk gambar2 x elok tersebar baru tersedar kesilapan (samada artis or pembaca ) ..insyalah..sama2 kite betulkan…semua pembaca pun insyalah..niat baik sumenyer…=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Zaza Gabor says:

    Begantong pd niat. Klo nk menunjuk x de maknenya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. E-yan says:

    bersangka baik je la wahai kwn2 ku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Piston Pecah says:

    bagus jugak kan?ada jugak kesedaran dalam hati dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. reyone says:

    WAH…SURAU TU BEB…DAPAT HIDAYAH LEPAS SANDING SEXY2 ARITU KOT…TAK SABAR TUNGGU FASHA SANDHA PUNYA BERITA DATANG SURAU UMI DENGAN JEJAI…ITUPUN KALAU FASHA TAK TERASA PUN TAK TAU LAA..

    *klu malaysia takde artis x boleh ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. buatlh k

    yg penting pakeilh tdung…yerrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ciktipah says:

    hukaloh..ade aku kisah?? Lepas ni buleylaa wat status.. “zahida rafiq hari ni ngaji surah AlBaqarah berenti ayat 1″

    –esah 5 poseng–

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • haha.. says:

      Lawak gile lah..haha

      Xpun..
      ashraf sinclair insaf teguk arak..
      ari nie dilihat beli kupiah dan muqadam di kedai buku agama..

      -bedah 3 kupang-

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Tudung Cindai says:

        atau…”malam tadi Fasha datang satu kereta dgn Nora Danish dan Tizz Zakyah untuk solat magrib dan isya berjemaah! Jejai sgt2 berbesar hati untuk menjadi imam…!”

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wuyo says:

          bukan bukan..mungkin juga ct akan membina masjid plak..yela..plat 100 ribu boile bda..xkan xleh wat surau..huhuhu..opps..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          hihihi….kolakor…kelakor… dan pemenangnye ialah….jeng jeng jeng…..Si jejai dan 3 gediks….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. lulu says:

    alhamdullilah sejuk perut mak bila dengor …jgn ko poyo sudah la ……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. asmie says:

    baguslah macam tu…sekurang2nya ada jgk niat nk berbuat kebaikan…pasal nk menunjuk atau tidak itu terpulang pada nawaitu…sebaiknya fikir yang positif krn ia melibatkan soal agama..apapun tahniah untuk umie….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. fattah says:

    buat surau pastu announce kt twitter buken ke riak dan menunjuk2? buat baik biarlah hanya Allah yg tahu, x perlu org lain tahu…salam ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fattah says:

      bukan nk menentang org buat baik ye
      mmg bagus sgt bile kite tgk org buat baik, sejuk hati
      tp kene la ikhlas untuk Allah, bukan untuk org lain~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kenchana says:

        asal jangan pulak lengang surau tu..ruang tamu lak meriah..wat party..adehhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. fattah says:

    lets hope for the best
    kalu ramai2 sentiasa doa utk kebaikan sesama, semestinye Allah makbulkan
    amin~ ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. sejuk membacanya……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. ehHehe.. says:

    To dah/ ada… xpe kalau tak bace komen sy tu pjang sgt, sbb tu tak paham maksud sy nak smpaikan.. org yg cintakan ilmu tak merendah2kan niat org lain yg juga ingin bkongsi ilmu.. sy dah share ilmu tntang tindakan kbnyakan pembaca yg menghina, mencaci sesama sendiri… komen di atas adalah pndangan sy dan sebhagian ayat2 tntang Nabi Muhammad s.a.w. adalah dari link http://ummatanwasatan.net/?p=3385 Tajuk Mulut Bisa Membawa Sengketa… Apapun thanks… good info more, pizza, ada, dah atau apa jua nama anda… di mana pun kita berada sesekali share ilmu walau dari sumber lain tak salah kan… ilmu yg bermanfaat dikongsi bersama agar jadi panduan dalam kehidupan seharian… renung2kan dan selamat beramal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ade baiknye disebarkan….
    utk dijadikan ikutan oleh rakan2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. fidaus says:

    janganlah kita pertikaikan kemahuan dan kelebihan yg dimilikinya…sesungguhnya hasrat umie aida membina surau di rumahnya adlah utk berubah kearah kebaikan…kita x patut mengaibkan dia kerana kita bukanlah terlalu hebat @ Tuhan utk mempertikaikan umie aida atau seseorang itu..ingat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe... says:

      Yer… Statement tu tulis ‘boleh adakan taskirah dgn rakan2′ mgkin niatnya ingin mnghebahkan kpd rakan2nya bhw dia ingin adakan tazkirah di surau rumahnya… mgkin cat/ hias dgn sempurna utk keselesaan tetamu yg dtg.. Mgkin rumah baru, bukan ruang tamu shj nak dihias… Bersangka baiklah wahai saudara saudari… Apa shj nawaitu di sebalik tindakannya itu adalah antara dia dgn Allah… Yg penting dia mngajak ke arah kebaikkan, bukan ajak pegi berhibur shj…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. adekah riak…???
    emppp……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. sejuk hati membacenye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. rOy says:

    emm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. luvlavender says:

    niat n wt surau dlm umah mmg bgus dh.tp personaliti die xmncerminkn peribadi.pkai dlu seperti wanita muslimah then bru seiringkn dgn statement.nnti kaum lain igt islam 2 leh diwt main2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. mattrozi says:

    manusia tak de yang sempurna…kita nak kutuk artis2..kita pernah terfikir ker penyudah hidup kita? ada baiknya kita mendoakan artis tu lagi…kenapa kita tak bersangka baik sesama kita..hidayah tu Allah yang bagi..bukan hadir sendiri. kita kena fikir positif dia highlite kan soal2 agama tu supaya kita menegurdia nanti saat dia terlupa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Well, this was kind of boring but whatever.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. gadis kekwat says:

    sedar la wahai korang2 yg suke mengutuk org laen… korg perfect sgt kew smpe nk kutuk umie aida sedemikian rupa???? korg kutuk2 dye tue, korg ley jd spt dye kew??? apabila seseorg membuat amal jariah, kte perlulah menyokong, bkn mengutuk…. sedar la diri kamu sebelum membuat andaian terhadap artis2 malaysia…. jgn yg sosial jew yg perlu disukai oleh masyarakat…. yg baik juga perlula ambik tahu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Well nigh four months ago, longtime Egyptian strongman Mubarak finally yielded to political reality and stepped down from power . Hosni Mubarak’s fall — coming on the heels of the ouster of neighboring Tunisia ‘s Zine El Abidine Ben Ali — was seen by many more as part of a domino effect.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0