Written by AbangNara | October 24th, 2014

Jutaan tahniah diucapkan kepada Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail yang telah sah menjadi suami kepada Khaleeda Bustaman pagi tadi. Majlis pernikahan telah berlangsung di Istana Bukit Serene kira-kira jam 10 pagi. Pemain-pemain JDT seperti Safiq Rahim dan Aidil Zafuan turut dilihat menghadiri majlis pernikahan TMJ.

gambar pernikahan tmj

Selamat pengantin baru diucapkan kepada TMJ. Semoga berbahagia ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata yang ramai.

gambar pernikahan tmj

Selamat melayari alam rumahtangga.

84 responses to (TAHNIAH)Tunku Ismail Dan Khaleeda Bustaman Kini Sah Suami Isteri

  1. KAMARIAH says:

    tahniah ler Tunku…

    0

    0
    • nur fazura febeles says:

      BABY ,, SY TAK KESAH AWAK KAWEN NGN PERMAISURI YG TU TAU !!! ASALKAN DALAM HATI BABY ADA FAZ JE SEORANG !!!!
      NTI , KLO RASA BORING , DATANG UMAH LA YE , FAZ MASAGE KAW2 !!! MUAH CIKED

      0

      0
      • Anonymous says:

        faz dah tua. bwk2 bertobat kak paz oiii

        0

        0
        • Anonymous says:

          bang nara.. kena tulis CIK PUAN Khaleeda Bustaman

          0

          0
        • Anonymous says:

          Woah dah lain la TMJ..
          Dulu TMJ lagi encem dan slim sket, ada ciri2 prince charming..
          skg encem comel, ada ciri2 raja..hahah

          0

          0
        • lily says:

          tak boleh lawan yang kawin dgn anak raja Brunei tu, Dayangku Sarah binti Pengiran Salleh.

          0

          0
        • Ampunkan patik says:

          Nape make up & rambut …. tak beraper nak sesuwai dngn umur Che Puan … manalah punyer Hairstylst & stylst … Diraja Johor guna Khidmat tu. Mungkin tngk live cantek tp dlm gambar sngt2 tak memberansangkn utk di lihat.

          0

          0
      • kek coklat says:

        education bini TMJ power macam permaisuri Perak Tuanku Zara tak ??
        rasa macam best je tengok permaisuri yang beauty with brain.

        0

        0
      • beautiful says:

        Kesian Faz. Walaupun istana tak merestui cinta Faz dan TMJ, tapi dalam hati Faz masih teringatkan kenangan saat2 manis ketika bersama dulu. Harap TMJ tak lupakan Faz yer.. Sob sob sob….

        0

        0
    • hijau says:

      gambar dia pakai selendang tu lagi lawa…huhu

      0

      0
      • che puan manja says:

        cuma mukanya che puan nie ‘keras’ mcm muka lelaki.. google pon sama. kalau tak kena gaya TMJ boleh balik ke fazura nie…emmm

        0

        0
        • MFBO says:

          keras ke lembut ke tu masalah die la…kalau luar keras tak semestinya dalam pon keras jugak..kalau kt luar lembut, tak semestinya dalam pun lembut jugak..yg penting sama-sama serasi dan memahami..tu yang boleh jamin kebahagiaan dlm rmh tangga

          0

          0
        • zairin says:

          Salam smua … kesiankanlah org2 yg kutuk Penciptaan Allah swt , mrk tlh menzolimi diri sndri & mempunyai HATI YG KERAS. Sy pun tak faham knape mrk ni klu kutuk tak ingat pdg masyar tak ingat langsung akhrat. Bukannya nak mendoakan kebaikan Pengantin Baru. Tidakkah mrk berfikir bhw itu smuanya ketentuan Allah swt. Kita ni manusia yg hina lg kerdil. Rezki Ajal Maut Jodoh smuanya telah di temtukan di Lauh Mahfuz malah lbh2 lg Rupa paras seseorg. Jngnlah sewenang2nya Berkata2 yg akan membinasakan segala amalan kita diakhrat kelak.Wallahu a’lam.

          0

          0
  2. bb says:

    stok pukul bantai

    0

    0
  3. Anonymous says:

    bertabah la fazura. congrats TMJ.

    0

    0
  4. mimie says:

    kenapa TMJ tak pakai seluar pun kaler putih? kan lebih cantik..pape pun tahniah buat keduanya

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    tahniah….TMJ simple jer…..

    0

    0
  6. rein says:

    kenapa mcm takda seri pengantin jer

    0

    0
    • Anonymous says:

      muka ko lagi xde seri, penuh dosa ngumpat je

      0

      0
      • yana says:

        eh ko plak yg sentap yer? hahaha

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku x ngumpat aku x sentap.. ko ngumpat ke? kahkahkah

          0

          0
        • yana says:

          ko sentap tak ngaku. tu yg ko gigih reply komen. hahaha

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg ko tak gigih reply? sentap lettew…pengumpat lettewww… hahaha

          0

          0
        • yana says:

          ko ni tak tau beza org umpat dan komen bg pendapat eh? ko yg sentap lebih ntah2 ko ni adik bradik bini dia tak? berdosa nye ko fitnah org pengumpat

          0

          0
        • Adik2 blajarlah asas agama ... says:

          Salam @Yana @rein maksud Mengumpat adalah berkata benar & tidak di sukai oleh org yg di ceritakan itu di belakangnya. (tak kira lah komen , bg pandangan).Fitnah pula perkara tdk benar dicritakan kpd 3rd party. Agak2 lah klu Che Puan Khaleeda baca komen awk ni dia suka & ucap timakasih tak ?. Mengumpat hnya dibenarkan bila blh menyelamatkn maruah @ nyawa org. Eg.Playboy yg suka rosakkan ank dara org. Awk boleh umpat dia bg tau org lain, dia ni playbuaya tp itu pun bersyarat awk pasti kesahhihan criter. Dlm ilmu agama ini adalh sahih “MENGUMPAT”

          0

          0
        • Anonymous says:

          ohhh ngata org takde seri tu bukan ngumpat ye? mak ayah ko ajar mengumpat tu cemana? ustaz kat sekolah tak ajar? klu dah pengumpat xyah nak backing diri kene fitnah la bagai, pathetic sgt. baca akak kat atas ni ajar asas agama.. tu pun nak kena ajar.. yg ko sentap gigih mereply kenapa?? sentap org kata ko pengumpat ahli neraka? hahahaha

          0

          0
    • wAwA says:

      tunggu gambar drpd professional photographer kot baru cantek and berseri2… ^^. Anyway tahniah TMJ.

      0

      0
    • aku says:

      bknnak umpat tp setuju..tak berseri pengantin berdua.che khaleeda pon, emmm.. u tak cantik. too bad.

      0

      0
      • Anonymous says:

        cantik ke x, kawen jgk dia ngan anak raja. ngko dapat ape mengutuk ciptaan Allah?

        0

        0
        • Zzaid says:

          ko pulak dpt aper komen kat sini deny pendapat org? dpt kawen dgn adik tmj ke dpt tiket masuk syurga? please lah

          0

          0
        • Anonymous says:

          pendapat org ke kutukan org? klu kutuk org tak cantik tu masuk syurga? mak ayah ko ajar kutuk org buruk tu maknanye bg pendapat ye? bagus mak ayah ko…..

          0

          0
  7. Jenab says:

    Cik Khaleeda u look so matured .. sebaya lah kita . hihi . congrates , stay till Jannah . Amin

    0

    0
  8. Anonymous says:

    moga TMJ dapat jadi suami yg baik.. bimbing isteri dan keluarga kelak.. hmm

    0

    0
  9. melati says:

    Raja Johor yg kaya Raya ..simple jer…..Artis yg miskin hina tapi berlagak kaya…camner tu???

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tahniah TMJ.. and hope sbtu ni JDT TEAM menang n dpt masok final

    0

    0
  11. lily says:

    walaupon mak aku org johor, aku tetap x suka TMJ ni.. tp apakan daya.. ko bakal sultan johor kan.. ape2 pn tahniah lah.. nnt kat umah buat tiang berdera byk2 yer.. boleh main tendang2

    0

    0
  12. semalu says:

    Gambar pertama tu, bini TMJ nampak gelap & mcm pondan je, tak lawa langsung. Susah jgk kalau laki lbh lawa dari kita, tenggelam terus. Tak sangka rupa mcm ni pun TMJ blh berkenan. Hmm…..nasiblah kan sb dah jodoh. Tapi kesian jgk dpt bini tak lawa. Air kaki Faz pun tak de. Pengomen kat sini ramai jgk yg jealous kat fazura ye. Almaklumlah fazura cantek jelita so yg tak cantek mestilah jealous.

    0

    0
    • Ananymous 5.03 pm says:

      si semalu ni bangkai sungguh hatinya.. kesian!!. anak sape la ni..

      0

      0
    • rein says:

      kan. apsal bini dia gelap sgt dlm gambar nih? kat gambar lagi satu close up pakai selendang tu elok je cantik.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak payah nak sibuk ukur cantik ke tak muka orang… sila ukur sendiri cantik ke tak or busuk ke wangi hati korang tu sendiri… sangap punye makhluk.. Allah dah buat ko jadi manusia pun, masih tak tau nak pikir pakai otak lagi… so pathetic moron!

      0

      0
    • pakar rujuk says:

      btol..Nampak mcm pondan. pastu body jenis rangka besar nie.patut la fazura undur diri sbb .kalau gusti mesti che puan nie yg menang. aku tgk pon gerun…lempang TMJ penuh muka nie hihihihi!

      0

      0
    • la la la says:

      Faz dah tua lah semalu. Skarang trend orang kaya kawin dengan gadis-gadis muda belia macam datin paduka ien azman tu. Tapi memang biasa-biasa aje muka wifey dia.

      0

      0
  13. Adokukesah! says:

    Alahai tmj dh rupe teddy bear.. itula ada nek Faz tlg jage x nak.. ke nek Faz yg angkat kaki dulu sbb duit bkn sgala2nya uolssss..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    klo dah geng dgn si aidil ni…alamatnya adalah persamaan tu. syukur fazura diselamatkan oleh tuhan dan akan ditemukan dgn jodoh yg lebih baik. alhamdulilah

    0

    0
  15. nenek gayung says:

    frust pajura…mak TMJ x ska pajura..ngaji pn x hbis mna lyak nk jdi permaisuri nnti..keh keh

    0

    0
    • doli says:

      yg bini TMJ ni habis ngaji dr universiti mana?

      0

      0
    • rakyat biasa yg sederhana@bahagia says:

      ngaji tak tinggi xpe, blh upgrade. tp sikap manusia yg bsikap panas baran, suka tjk kuasa dan melanggar undang2 sng nak kikis ke? harta dan pangkat dunia je takkan bw msk surga. hidup dlm kesederhanaan tp bahagia la yg dicari. klo dah namanya jd bini org mcm tu, siang mlm tpikir adakah jodoh akan berkekalan ataupun akan dpt madu. klo mcm bini sultan brunei xpe jg. bini2 baru silih berganti tp permaisuri ttp kekal. nape begitu…pikir la sendiri

      0

      0
      • biar miskin harta jgn miskin agama says:

        klu jodoh ngn org kebanyakan pun tp perangai lbh kurg cam setan je same je bro..sikap dan perangai itu bknlah terletak pd kekayaan atau pangkat..sikap itu terbentuk dr diri sendiri bro..gini lah aku nk bgtau kat ko..klu seorg lelaki itu tahu ttg tanggungjawab,tak kisah sape pun die pasti die tak kan belasah isteri,pukul isteri dan curang dgn isteri..org kaya perangai ske main pompuan org miskin pun lbh kurg je..siap bantai isteri tu pe cer bro..kaya ka miskin ka klu TAK ADE DIDIKAN AGAMA mmg tak bahagia..kebahagiaan itu terletak sejauh mana ketakwaan kita pd Allah dan bagaimana kita praktikkan dlm kehidupan kita..klu niat btl,jln btl i.allah ade keberkatannya..

        0

        0
  16. Liza says:

    Klu fazura yg jadi permaisuri x dapat bayang bila orang google internet (especially foreigner), penuh gambar clubbing fazura dan cerita tumbuk perempuan di kelab…tettt..

    0

    0
    • lizzy says:

      kalu google sekadar Nampak p clubbing tp hot takpe dr google tp Nampak pondan!

      0

      0
      • lala lili says:

        Sekadar pegi clubbing x pe ko ckp…eee..lg snggup tgk gmbr muka xcantik dr org tgk gmbar pegi clubbing peluk2 ngan jantan.,kipas mati pajura pon agak2 laaa…

        0

        0
        • lizzy says:

          lala lili:
          si khaleeda tu pon p clubbing ape…
          dua2 social sama jer..yg ko sentap napenyer?? die hard fan khaleeda ker

          0

          0
    • nana says:

      ko org x google ke ttg che puan khaleeda nama manja kida nih..
      sm je seksi n clubbing cm fazura…
      x kisah lah itukan masa lalu diaorang..
      Allah bagi peluang utk semua org insaf dan berubah..

      0

      0
  17. Cik Puan Khaleeda dah tertulis kat luth mahfuz nak jadi isteri yang sah pada TMJ..begitu juga TMJ..Jadi ape masalahnye???…dan TMJ tertulis jugak jadi anak Raja…jadi sape boleh melawannya???komen tu kene ade kait dgn agama..Islam..baru komen tu nampak cantik..sopan..dan baik..tak gitu???hehehe

    0

    0
  18. tahniah tmj & che puan khaleeda. semoga kekal ke anak cucu

    0

    0
  19. muka x cntk xpe asalkan agama cntk says:

    tak payah nk komen org cantik ke tak..tak ade manusia y sempurna kecantikannya melainkan Allah..cantik camne pun tetap ade kekurangannya..tak cantik pd mata setengah org tp mungkin cantik pd mata org lain..so adakah cantik itu menjamin kebahagiaan dan akhlak y baik??tepuk dada,tanye iman masing2..Allah cipta manusia itu penuh dgn kecantikan..so sape kita nk pertikaikan kejadian Allah??istighfar ari jumaat ni.esok nk masuk awal muharam..mlm ni jgn lupe bc yassin nk tukar buku amalan br..dah2 laa tu mengutuk org..buku lame dh berkarat dgn dosa tak kan la nk bkk buku br pun dgn dosa jgk..berhijrah lah wahai pengkomen beautiful nara..salam jumaat..

    0

    0
  20. lara_hati says:

    Ha adapun citernya TMJ hehe, tgk CIk Puan Khaleeda kt google masa dia jadi model boleh tahan cantik…, anyway cantik tu subjektif tak sama di setiap mata manusia, semoga berkekalan hendaknya. Buktikan rakyat biasa boleh menjadi puteri yang luar biasa :)

    0

    0
    • lara schawal says:

      masa buat modelling pon dia tak cantik! tinggi & saiz badan mmg mcm pondan k…tak caya?? korang google skrg. tinggal gambar2 yg sama jer…tu je yg boleh tahan..yg buruk2 semua dah takde tau. mmg aku tgk dia mcm tgk pondan yg makeover. p tgk skrg.

      0

      0
      • lara_hati says:

        Okey Lara schwal :) , dah google gambar yg sama je yg ada pun hehe, tak tau le daku nengok muka je , badannya idak le ku pun berkenan juga, bkn potongan biasa model pun :) neway thanks for replying :)

        0

        0
  21. hpmurah2u says:

    tahniahlah kepada mereka..semoga berkekalan

    0

    0
  22. Anonymous says:

    1) Tahniah TMJ dan Isteri
    2) Siapa tak suka TMJ, jangan jadi orang Johor.
    3) Cantik yang sederhana adalah lebih baik,
    Anyway go TMJ & JDT

    0

    0
    • somebody says:

      1) tahniah tmj…sbb nikah jugak
      2) mmg bukan org Johor pon..
      3)masalahnya dia bkn level sederhana..tp level pon***

      0

      0
  23. hello kitty says:

    frustnyer..ingat kawen paling2 mcm cik julita ker..ayu, sweet ..last2 lg teruk. dah la tak cantik ..tp yg mcm rupa pondan tu kenapanyer..buta ke ape TMJ nie. aku tak minat fazura tp compare dgn fazura, mcm langit dgn bumi kot. p la ceri yg elok2 skit patutnya. tp apa nak kata, dah nikah pon. tahniah la TMJ dpt bini big size cenggitu.

    0

    0
  24. mimi says:

    Kalau dengan Aidil Zafuan macam sepadan pula.

    0

    0
  25. trevor says:

    Nampak bra!

    0

    0
  26. Hanez Suraya says:

    Yes!!! Yang penting bukan dengan Fazura atau Neelofa. Daripada 2 beruk ni, baik kawin dengan aku. Takyah aku dok menjaja cerita kat blog si Nara ni.

    0

    0
  27. tahniah TMJ dan isteri…

    0

    0
  28. kiah repor says:

    neelofa btol ker dgn kerabat Kelantan ?? sapa tau meh la story skit…

    0

    0
  29. nur says:

    La… berderau aku sekejap tengok gambar nikah tmj. mati2 aku ingat Khaleeda tu cantik. Apasal kulit dia hitam legam, nampak menyeringai buruk sangat, macam orang tak mandi pagi.

    0

    0
  30. Sarah says:

    Cinderella Johor

    0

    0