Written by AbangNara | May 17th, 2010

radio nombor 1 malaysia

Tiada guruh tiada kilat, tiba-tiba radio Sinar FM merampas takhta radio nombor 1 Malaysia. Paling hebat hampir 2 juta pendengar layan Sinar Pagi setiap hari. Memang mengkagumkan. Radio Era kini di nombor 2 manakalah HOT FM jatuh terduduk sampai nombor 3. Apa sudah jadi? Semuanya sudah kalah dengan muzik retro daripada Sinar FM.

Walaupun keputusan dari Nelsen nie tak boleh dipercayai sangat, tapi harap-harapnya pihak yang terlibat tue bukaklah mata sikit. Orang sekarang dah boring kalau tetiap hari asyik mainkan lagu sama je. Selang sejam keluar lagu sama. Dalam sejam ada 5 lagu Indonesia. Tak pun dalam sejam tue 3o minit memanjang iklan je. Sapa tak menyampah kan?

Buat Sinar FM, teruskan usaha anda untuk memartabatkan lagu-lagu old school Melayu. Anda memang best. Tahniah dari kami kerana berjaya menjadi radio nombor 1 Malaysia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

117 responses to (TAHNIAH)Sinar FM Kini Radio Nombor 1 Malaysia

  1. scorpioncat says:

    hmmm…. tahniah sinar!!!! i followwwwww………..

    0
    0
    • ENTAHLE says:

      meh nak komen…ak dr dulu nak bgtau kat era ni ubah konsep lagu yg disiarkan..bukan bermaksud suh ikut cr stesen radio lain..tp era ni BANYAK SANGAT iklan berjela2…lagu sebiji..pastu iklan seplo minit…naik muak tgu…pastu..lagu2 sume lagu2 indon…lagu2 org putih…bukan x boley nak siarkan tp agak2 la…mane lagu2 melayu yg diagung2 kan oleh kite sepatutnya rakyat malaysia ni? aku dulu minat gile era tp skg naik muak sbb xde kualiti…sorry ckp ni luahan sbg pendengar…ak skg pon da bertukar ke sinar…sbb lagu2 die bnyk putar lagu2 lama…kalo dgr malam2 syahdu betul…yg penting…sinar fm memnitik beratkan lagu2 melayu dr lagu indon..sekiannn

      0
      0
      • Setia9 says:

        tahniah sinar fm… i selalu followww diorang……….

        0
        0
        • tahniah jugak!!!!

          0
          0
        • FASHION says:

          radio era, sinar, hitz.fm dan xfm (xfresh fm) ni dibawah astro kan? maybe diaorg da tetapkan konsep setiap stesyen ni..mcm sinar more to lagu2 lama..xfresh more to lagu2 malaysia esp lagu2 anak2 muda ni..hitz.fm international la..and era lak bercampur2, tahniah buat sinarfm..maknenye lagu2 lama still diminati oleh org malaysia skg..t’igt knangan lame kot..heheheh..time2 bercinte dulu, lgu tu la yg sering didengar..hehehehe

          0
          0
  2. natts says:

    aku dengar sinar fm & hot fm…sinar beh layan coz byk lagu lama.like carta ‘fullamak’…beh giler!mesti nak dengar..

    0
    0
  3. donut_cute says:

    go sinar go…

    0
    0
  4. fairuz says:

    gogogogogoooll…. aku suke giler kat sinat FM… lagu lama tp tk bosan mendengar..ceewah

    0
    0
  5. cili says:

    radio favourite aku. i follow…

    0
    0
  6. eurica says:

    x fhm la..dkt abph sume dj yg mng dr hot…skali yg naik rating sinar..haishh…ape2 pon congrates sinar..tp mane capital fm??xde dlm senarai pon…

    0
    0
    • Joe says:

      ABP voter remaja je yang buat, saya dengar juga HotFM dgn Era, tapi kureng lah beb. eurica you remaja kan?

      0
      0
  7. riko says:

    aku pun suke sinar sbb nk dgr lawak salih yaakob n the geng…klaka owhh
    kalo hot fm asik2 psg lagu same je…nek bosan aku..huhu

    0
    0
  8. suker dgn team sinar pagi. i follow…..

    0
    0
  9. MIEY says:

    Tahniah sinar fm.sape cakap sinar fm kolot????????linda onn yang bengap jea yang cakap cam tu.tak pernah dengar lagu yuna konon bila kerja kat sinar fm.stetement x logik lansung.blah la linda xlaku

    0
    0
    • bernama says:

      btl ek linda kate Sinar mcm tu…bosan la L.O dgn HO

      0
      0
    • Ryta says:

      Betol tu MIEY….masa LO wat statement bodoh tu aku mmg tekejut sesangat!! Ada ke LO kata tak penah dgr lagu baru2 sbb dia dok kat Sinar? Haaaa…amik kau, sekali Sinar FM jd juara lepas dia joint Suria FM.
      Anyway, suka dgr celoteh KE, Krill & SY….i follow…..
      :-)

      0
      0
  10. bernama says:

    i follow…………..K.E + Krill + S.Y mmg best..tanpa tiga org ni pagi2…. tak ceria idup….huhu

    0
    0
  11. CROCS says:

    xpenah follow,btw congrez~

    0
    0
  12. Bik Mamas d' tetes says:

    …………. Bik suka abg SALiH……. ahaks!!!

    kenapa radio lain bungkus sebab diorang bangga pasang lagu Indon…. bak kata Adnan Abu Hassan…. lagu cari jodoh tu pun irama dulu diorang pasang tapi bila lagu penyanyi cam kak Melah…. aishah diorang tak nak pasang konon tak Grand le….. ambik habuan yang hot jatuh no 3……… ha! ha!… yang era tu lagi le hampeh!!!

    apapun bik suka SURIA……. ADA CAM CAM LAGU AHAKS! LAGU BARU LAGI …..

    0
    0
  13. haniezz says:

    i mmg suke sinar fm…..era tu dh la byk lagu indo…lagu plak ulang-ulang n ulang…kekadang nek bengal kepala ni..tup-tup tukaar radio lain…rs segar cket…huhu =D

    0
    0
  14. matjoe says:

    mcm x caya jer

    0
    0
  15. tak pernah dengar pun radio sinar tu..yg selalunya dengar hitz.fm.. takpun hot fm..ermm pelik pelik..

    – – –
    Rakyat Malaysia Mempunyai Minda Kelas Ke-3 Dan Mudah Dipengaruhi???

    0
    0
  16. armand says:

    Tahniah Sinar FM. menimbulkan nostalgia dan kenangan bila pasang channel ini. lagu2 melayu lama yang sememangnya berkualiti.

    0
    0
  17. scorpioncat says:

    aku dulu mmg minat giler era, nak plak time carta era ..lepas tu era dah stat hampeh…sejak ader sinar, aku layan sinar ngan mix. hot fm tu kekadang je, adik aku yg form 5 dgr hitzfm, era dah tak dek lagi dah…idupp sinar..i folllow……..

    mmg ramai yg cakap, result nielsen ni tak leh caya, tapi ala…time era naik, tak dek pon nak komen, puji lagi ader.. tme hot fm pon same gak, tapi time sinar naik…cakap cam tu plak, aper cerrr? arrrghhh…lantakla, yg penting sinar ‘bersinar’ skg nih…i followwwww…………

    0
    0
  18. Izat says:

    pagi2 nak g keje mmg dgr Sinar..
    tahniah..

    0
    0
  19. Afyrd best says:

    Waaaaa..sinar fm terbaek tuh..
    ari2 dgr… :()

    0
    0
  20. Afyrd best says:

    Waaaaa..sinar fm terbaek tuh..
    ari2 dgr… :()…

    0
    0
  21. hencikvirus says:

    sinar Fm mmg best..layan j..^^

    0
    0
  22. hehehe jgn lupa beli surat khabar sinar harian hehehe

    0
    0
  23. SIOT says:

    SINAR NO. 1 PELIK

    0
    0
  24. maria says:

    i suka abg SY kelas gitu..

    I followww

    0
    0
  25. FTNer says:

    betul ke??
    sinar FM cuma best time pagi je..yang lain tak dengar pun..

    petang ni takde lisa surihani dahh!! (T_T)

    0
    0
  26. as says:

    tahniah sinar.fm..(^_^)..dj sume bez2..

    0
    0
  27. ieda says:

    sinar FM mmg best…tak serabut kepala..

    0
    0
  28. bella says:

    tahniah…sinar mmg di hati ku…tiap2 pg mesti sinar…

    0
    0
  29. ajuera says:

    mmg radio ni best..ak peminat setia selain THR gegar.fm..

    0
    0
  30. akubest says:

    ada dua tiga org wat2 x pecaya lak bila sinar menang dgn alasan diorg x penah dengar sinar..but hello…kamu dua tiga orang x dgar,kami yg lagi 2,3 ribu org dgr k..so,nk heran apa.

    0
    0
  31. amsham says:

    Sinar bestttttttt…ganda 23 kali…haha…

    Hot FM? boooooooooo…radio indon…

    Era? dj Burn n Adi wat org nyampah…

    0
    0
  32. Khairi says:

    Fuhuuu… tahniah sinar fm… err… saya tak termasuk yg 2.3 juta itu. selalu dgr cd aje.

    0
    0
  33. AIDA says:

    aku lagu dulu dulu x minat sangat…tapi sinar pagi SY Raja Azura n krill memang lawak bagiku..
    dulu dengar gak aznil n arwah din beramboi pun lawak gak…
    hitz fm gotcha call pon best..
    tapi aritu pak nil buat rancangan BUKAN NAMA SEBENAR pun best gak,,
    sumer best la kecuali linda onn…maaf tapi ini cuma pendapat saya.

    0
    0
  34. ha..ha..psal ape lak korang xcaye sinar blh no.1….. mmg aku dah agk dah sinar boleh g jauh…. first sbb sinar pagi mmg best giler 3 orang tu…no.2 sebab lagu dia best2….. xserabut otak…no.3. semua pnyampai die cool je xdek nk menyalak2 mcm hot tu…anywy congratulation sinar…i followwww

    0
    0
  35. ayang [email protected] says:

    ye2… ske2… huhuhu

    0
    0
  36. lisa says:

    yey.. go sinar goo… i follow..

    0
    0
  37. Lin Dan says:

    wa pun suka dgr itu sinar fm maa!! wa selalu telingat masa wa mula2 belajar main itu leket.masa itu wa umur 12 thn.aiyaa…bl wa dgr lagu lama2 wa telingat sama itu leket lama wa…aiyark!!

    0
    0
  38. epul says:

    de lg lin dan ni rupenye…ingatkn dh blk china…lin dan pun dgr sinar fm gak ke…haha…lawak2

    0
    0
  39. milanista says:

    langsung x heran SinarFM no 1, mmg dorang berhak…hotfm dan era cam samer jer takder identiti, kadang lagu yg dipasang pun samer..serentak plak tuh

    0
    0
  40. bola says:

    sinar mmg best..flyfm on best..hotfm byk iklan la..dgr time jawa rangers je kot.era langsung la xde dlm tune aku.haha.sape suh jd radio iklan..

    0
    0
  41. gosipgurl_fea says:

    emmmmmmmmmmm bang jemmm cayalah walaupun saya amoi tapi sinar fm tetap aku dengar sebab best!

    0
    0
  42. SNSD says:

    tak pernah terlintas nak dgr sinar.. hotfm tetap no.1 in my heart!!!
    sumber nelson 2 boleh diragui..

    0
    0
  43. gugugaa says:

    meh ak nk comment skit, skit jek..nk bukak mata org2 hotfm ngn erafm..sbnrnye dorg ni syok sendiri..wat aktiviti mcm2..n ntah pape..mcm ‘org misteri di era’..ntah pape..sbb die bg duit jek org follow..tp bagi aku, menyampah n xmembawa sbrg hiburan pon kepada aku..korang pikir2kan la k0men ak..terpulang nk terima atau tidak..salam

    0
    0
  44. mamavogue says:

    SY, KE & Kryl.. terima kasih menyinarkan setiap pagi saya dan suami sewaktu berkereta selama sejam ke KL.. we luv u all..

    0
    0
    • SIOT says:

      AKU MENYAMPAH DENGAR ERA BYK IKLAN DAN BYK PROMOSI ARTIS DIORANG. MASA MAWI KAHWIN DULU RADIO ERA DARI PAGI SAMPAI MALAM CERITA PASAL MAWI DAN PASANG LAGU2 MAWI. EEEEE BOSAN.

      0
      0
      • elle says:

        btol tu..iklan dia byak..kira iklan dia ni lame bonar aku rasa sejak zaman firaun yg prtama lagi, sampailah ke ni iklan aje bertambun…biar era n DJ dia yg nonsense telan iklan dia same2.. baru di owg akan naik #1 semula…lol!!..wasalam

        0
        0
  45. NAIMS says:

    Radio2 semua, kalau nak no satu,
    1. Kurangkan Iklan
    2. Jgn asik putar lagu yg sama
    3. Penyampai jgn berceloteh yang tak berinformasi
    4. Jangan tipu pendegar
    5. yang penting hargai la pendegar dgn apa cara sekali pun…. (bab ni semua radik ok…tq)

    0
    0
    • ikan emas says:

      ABBY FANA! paling best+byk ilmu2 yg diselitkan dlm cara melawak..

      0
      0
      • FAIZ says:

        Sinar fm banyak petua, rancangan abby fana memang banyak teka teki, dan juga tips tips pengguna. Sinar pagi lagi best, banyak cerita cerita yang bagus untuk didengar. Sejak popular, ramai yang telefon, bukan sahaja kongsi masalah atau emosi, malah ada yang sudi berkongsi idea untuk masalah pendengar lain. Tahniah Sinar FM

        0
        0
  46. Zaza Muhammad says:

    aku langsung tak heran kalau Sinar jadi no. 1. aku pun biasa dgr wpun tak selalu, aku wase sbb dia, tatau aa btul ke tak tapi tiap kali aku dgr radio ni mmg langsung tak terkebetulan dgr lagu Indon. klu radio lain yg current misalnya Era ngan Hot, kompem ade memanjang lagu indon….
    best apa retro !

    0
    0
  47. olalala says:

    hahaha…terbaeekkk la sinar..aku mmg follower sinar….era aku dgr mase ade arwah din aje,la ni da tak dgr da…meluat..hotfm lagi la meluat….lagu sama,alasan permintaan peminat dn nilai komersial…amik kau kena bantai dgn abg adnan abu hassan….makne nye rakyat msia masih sygkan lagu2 tempatan cuma radio kita je yg nak sgt sogokkan kita dgn hiburan dari indon n barat…padahal lagu2 tu bole dpt je kt internet dgn mudah…hot dgn ear patut tafakur cari kelemahan masing2,lagu2 luar tak memberi makna pun sbna nye…pd sape2 yg tak caya aku pun heran,kalau time era dgn hot no 1,korang pecaya lak ea?
    lagi satu padankan muka si LO tu,elok je die pindah g suria,sinar pun naik…nmpk sgt mase die ade kt sinar org taknak dgr sinar…wat suweyyy sinar!

    0
    0
  48. mas says:

    sinar mmg best…
    I FOLLOW…
    anak saya yg umur 9 dgn 6 thn blh nyanyi lagu2 retro…
    mmg kenangan tul lagu2 kat sinar…
    lagu2 yg jarang sekali kita dgr, kita leh dgr kat sinar…
    KRILL SY KAK ENGKU…I FOLLOW…

    0
    0
  49. mona says:

    i pun heran apahal era dan hotfm ada lagu indon banyak sangat.cuba pasang sinar fm fuyoh..lagu jamal abdilah ,ramlah ram.

    diorang nak import lagu indon lantak pi lah,tapi aku tetap nak dengar lagu sharifah aini,allahyarham sudirman.lagu indon budak budak u ,teenagers oklah.tapi daya beli tentulah mak bapak diorang macam aku ni.

    kalau nak iklan milo,kopi tongkat ali,bank, maxis,proton,astro tentulah segmen target makbapak diorang macam aku ni.power jugak daya beli makbapak macam aku ni ,

    aku suruh terminate astro kat rumah,tukar line handphone,tukar minuman ,groceries kat rumah.malah bank ,insuran aku yang decide nak pakai bank mana,insuran mana,susu anak,pampers,hp jenama mana.kalau diorang tak pandai ambik dan hiburkan hati aku macamna aku nak beli produk diorang.aku menyampah lagu mawi dan lagu indon yang banyak kat radio era ,hot fm,aku tak beli semua produk mawi.malah maggi mee yang anak aku suka pun aku tukar jenama lain.

    lagi satu aku sakit telinga denagr celoteh yang caca merba,bingit telinga aku.cakap merapu dan tak berkuality.cuba bukak channel light and easy fm,105.70 ,dengar penyampai pagi-pagi cassandra dan zack,celoteh bernas,dan padat,lagu best aku suka cara programe tu.

    satu hari tu cassandra cuti,satu minggu ,yasmin yusof ambik alih aduhai boringnya suara yasmin macam suara iklan yang selalu kita dengar kat tv dan radfio.
    aku ingat iklan rupa-rupa dia jadi dj.
    kalau penyampai jadi suara pengiklan pendengar pun tak nak denagr ini suara juruhebah ke atau suara pengiklan tv dan radio

    0
    0
  50. mona says:

    lagi satu aku tak suka LO.perasan bagus dan perasan kaya.patutnya jadi pengacara janganlah guna kesempatan nak kempen bisnesnya .memanglah dia nak iklan nasi ayam promosi tapi orang menyampah.dia bukan artis.dia kena buat kerja jadi juruhebah adalah satu tugas profesional bukan satu medan cari glemer untuk mempopularkan diri sendiri.

    cuba tengok dj rtm atau penyampai rtm diorang profesional.tak pernah dengar promosi bisnes direct selling atau nasi ayam mak bapak dia.aku rasa L>O tu nak jadi dj supaya orang akan ingat nasi ayam kedai dia.
    kalau harap gaji jadi dj berapa sen sangat .dia patut koncentrate bisnes nasi ayam dia dari sibuk cari promosi ala artis.

    contohilah ismet,singh dan juga orang-orang yang profesional dalam kerja di bidang penyiaran.ini lebih sudu dari kuah macam dia pulak artis.

    0
    0
  51. rizz says:

    herm…sama la hotfm dgn tv3 tu…asik keluarkan lagu & citer indon je. citer indon da la de yg x logik tp yg peliknya de gak org yg msh nk tgk. citer x smpai 5 minit da iklan blk. da bosan tgk tv dgn dgr radio. layan internet je. huhuhu. bosan dgr lagu indon yg same je diputarkan.

    0
    0
  52. mailhensem says:

    m0hong la weyh,x kn h0tfm x dak k0wt..
    aduyai..kant0i la..

    0
    0
  53. kane says:

    Laa..tkojut den..x sangka plak radio org tua ni bleh no.1.xpe..kang sian plak klu trus x mrase no.1..ade nasib dpt..asyik nengok stsn lain no.1.dieorg nk gak..program pun selera2 tua.pg2 dh bpantun pelik jeee….bleh dpt plak no.1..heran2..

    0
    0
    • XXX says:

      kau nak ckp yg org tua..yang kau tu akan muda selama-lamanya ker??jangan lupa diri kalau nak bercakap tu..sebenarnya lagu lama pada tahun 70an hingga 90 an jauh lebih berkualiti daripada lagu2 skrg..pergilah sokong band2 indon kau tu..tah2 kau asal org sana x?

      0
      0
  54. bad says:

    eee..yerkkk..sinar no.1?????dh la ngan dj2 yg buat lawak2 bodoh awal pg..xde selera nk dengar.dgn celoteh yg mbosankn..oh,tidakkkkk!!!!!!!!!!!!!!asyik je sebut i follow,i follow..nk rakyat m’sia khususnya kaum bapa follow isi kuota 4 juga ke?????? Hemmmmmmm :(

    0
    0
    • XXX says:

      wei, kalau lawak bodoh takkan ramai nak dengar??satu lagi lawak yg diaorg buat nampak natural dan celoteh diaorg jauh lagi menarik daripada radio era dan hot fm yg perasan mcm glamour habis tu..kau bandingkanlah populariti dj era ngan hot banding ngan Sinar..sinar jauh lebih low profile..

      0
      0
  55. sume claim dia no 1.. lebih kurang je sume.. tgk peminat gak

    0
    0
  56. elle says:

    tahniah sinar…sinar mmg best, iklan sikit tak macam era dari zaman firaun iklan dia panjang lebar..owg dgr redio bkn nk dgr iklan, owg nk dgr ape yg mnrik…DJ dia ponx merapu cam redio lain…dia pyer prgram pon tak byk tp klo wat sesuatu biar pon biasa tp awesome…padan muka era ko telan lah iklan ko yg byak tu..lol…jom kita dgr sinar fmmmmmmmmmmmmm.wasalam

    0
    0
  57. Aku says:

    Tahniah Sinar.

    Aku dari mula dulu mula meluat dengan Era semenjak konsepnya ditukar dengan memperbanyakkan lagu lagu indon. Dalam masa tertendu, aku cuba ubah ke siaran Era, asyik asyik terkena masa lagu indon berkumandang. Begitu juga dengan Hot FM.

    Apabila Kril dan Raja Azura masuk Sinar, confirm aku tukar Sinar 100% setiap pagi bila pergi kerja. Kesilapan Era ialah memisahkan gandingan KKK pada masa zaman kemuncak stesen berkenaan.

    Harap gandingan ini (K , K SY) dikekalkan sehingga ada barisan pelapis yang sesuai yang mempunyai citarasa macam kami. Aku juga senag hati mendengar kelunakan suara Najman dan celoteh Abby Farhana.Cuma Slot Linda mungkin perlu dipenuhi oleh penyampai seperti Nila Kurnia.Kalau perlu, Dj Baru yang belum terkenal dan mempunyai cita rasa yang sama dengan konsep sekarangdibawa masuk sebagai pelapis masa hadapan. dengan segment baru.Lagu-lagu yang berkualiti dari tempatan dari Otai-otai Rock yang baru buat album perlu diberi peluang di Sinar.

    Ini telah membuktikan , antara 2 pioner-pioner di ERA sebelum ini telah membuktikan bahawa mereka telah berjaya mencipta sebuah lagi stesen radio yang terbaik di Malaysia. Terbukti rakyat Malaysia masih menyukai Format Asal Era pada masa awal penubuhannya.

    0
    0
  58. rosmarina says:

    pagi pagi gi kerja tak miss dengar celoteh KE, abang jam dan krill. memang best. lagu pun semua best. topik pun best best. pendek kata semuanya best lah. memang memenuhi selera saya…. orang lama. kalau tak de salah sorang memang ada kurang sikit. gandingan mereka bertiga memang mantap.
    Ruangan lagu lagu lama bersama ABBY Fana pun BEST….

    Pendek kata

    I FOLLOWWWW…..

    0
    0
  59. puyu says:

    Era fm num 2,kalah hot fm…
    hot fm skunk byk pasang lagu indon…
    x lme lg hot fm akan gulung tikar…
    ops…!! sowi…

    0
    0
  60. joe says:

    sinar… I follow

    0
    0
  61. gegel says:

    sinar pagi bersama KE, SY dan KRILL memang BEST GILER.. Tahniah… Gandingan mereka bertiga memang POWER..

    0
    0
  62. ann says:

    tahniah2 ganda 23. aku mmg x miss dgr radio sinar , lebih2 waktu pagi dgr celoteh KE,krill & SY. klu jem pagi nak gi keje rasa hilang tensionnye.

    0
    0
  63. Our Age of Nervousness is, in great half, the result of trying to do at the moment’s jobs with yesterday’s tools. – Marshall McLuhan

    0
    0
  64. My father always used to say that when you die, if you’ve got five real friends, then you’ve had a great life.

    0
    0
  65. Rea Werring says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  66. TY a ton for posting, it was very handy and helped me very much

    0
    0
  67. Thought I would comment and say great theme, did you create it for yourself? Really looks great!

    0
    0
  68. Can I reference part of this on my website if I post a link to this webpage?

    0
    0
  69. Thanks a lot for putting this up, it was quite handy and helped me very much

    0
    0
  70. Straight to the point and well written, I appreciate for the info

    0
    0
  71. kitchens says:

    Thank you for writing this, it was unbelieveably informative and told a lot

    0
    0
  72. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    0
    0
  73. tebonin says:

    Straight to the point and well written, thanks for the post

    0
    0
  74. TY for posting this, it was very informative and helped me very much

    0
    0
  75. tebonin says:

    Thanks for the great info! I would never have gotten this by myself!

    0
    0
  76. I just added your feed to my bookmarks. I like reading your posts. Thanks!

    0
    0
  77. plagiarism says:

    I’m having a tiny problem I can’t make my reader pick up your rss feed, I’m using google reader fyi.

    0
    0
  78. Thank you for the helpful info! I wouldn’t have found this otherwise!

    0
    0
  79. Tyvm for the useful post! I would not have discovered this on my own!

    0
    0
  80. Just thought I would comment and say superb theme, did you code it for yourself? Really looks superb!

    0
    0
  81. Do you care if I post part of this on my page if I include a link back to this webpage?

    0
    0
  82. real estate says:

    Just thought I would comment and say superb theme, did you create it on your own? Looks awesome!

    0
    0
  83. Thanks for blogging this, it was very informative and helped tons

    0
    0
  84. I accept pleasure in seeing sites that realize the importance of providing a prime resource for the benefit of totally free.

    0
    0
  85. There are some interesting closing dates in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

    0
    0
  86. Nice post. I learn one thing more challenging on different blogs everyday. It can always be stimulating to read content material from other writers and observe a bit one thing from their store. I’d favor to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll offer you a link in your net blog. Thanks for sharing.

    0
    0
  87. thank you for the hard work you’ve put in inscription this site. I am hoping the same high-grade blog place from you in the outlook as well. In fact your creative writing abilities has encouraged me to search out my own website departure now. Actually running a blog is dispersion its wings and upward quickly. Your write up is a great case in point.

    0
    0
  88. Grow Taller says:

    After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any approach you may remove me from that service? Thanks!

    0
    0
  89. good stuff. giving me ideas

    0
    0
  90. The roar of the elated bunch gathered in Cairo ‘s Tahrir Square stated it all.

    0
    0
  91. very fascinating publish – please do it again

    0
    0
  92. Lopovi says:

    you’re hot as beautiful

    0
    0
  93. Janel Fast says:

    An attention-grabbing dialogue is value comment. I think that you need to write more on this subject, it may not be a taboo subject but usually people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

    0
    0
  94. fukttv says:

    Outstanding article, thanks for sharing!

    :) xxx

    0
    0
  95. Page Hribar says:

    Hi there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website discusses a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

    0
    0
  96. Gidget Kott says:

    I simply had to thank you so much yet again. I don’t know the things that I would been employed about even without the the actual tricks noted simply by an individual over my own business. Previously it had been an extremely fearsome issue for us, nonetheless considering any specific method you maintained that made me to jump regarding satisfaction. I am simply happy for that assistance and likewise really hope you really know what an incredible job you are doing educating customers through your own web page. Probably you haven’t encountered all of us.

    0
    0