Written by AbangNara | June 25th, 2011

sepah johan maharaja lawak

Abang Nara tak sempat tengok lagi video persembahan final Maharaja Lawak jadi tak boleh nak komen apa-apa. Namun begitu, ucapan tahniah harus diberikan kepada Sepah yang telah pun menggondol gelaran johan Maharaja Lawak. Rasanya ramai yang agak Jozan akan menang mudah namun ternyata Sepah berjaya membuat kejutan. Tahniah Sepah.

Dengan kejayaan ini, Sepah berkongsi hadiah wang tunai RM350,000. Jozan yang mendapat tempat kedua mendapat RM250,000 manakala Nabil mendapat RM150,000. Semoga wang yang diterima digunakan seeloknya untuk mengembangkan lagi karier mereka. Nanti lepas balik honeymoon Abang Nara uploadkan video-video persembahan finalist Maharaja Lawak.

Selamat berhujung minggu semua ~~~

278 responses to (TAHNIAH)Sepah Johan Maharaja Lawak, Jozan Naib Juara & Nabil Ketiga

  1. saye sokong sepah says:

    sepah mmg terbaek!!!

    0

    0
    • Aniz says:

      Sepah mmg terbaik….masa kat JB hari tu sampai nak terburai isi perut ketawa…..kelakor yg x splastik…tahniah Sepah …I like it….

      0

      0
      • untug laaa says:

        nabil lagi untung sbb tayah share 150k tu hahahahh…. kalo sepah bagi 3 duit 350k tu pun sorang dpt 116k sorang je….haha rugi2…bek dpt tmpt ketiga kan nabil?? jozan bg due pun dpt 125k je sorang……ape2 pun aku lg suke jozan sebenarnye…..tahniah!

        0

        0
        • kat stadium semalam.. says:

          duit tu satu hal…tapi kepuasan tu lagi syok daripada dok nak kira2 duit sangat…berjaya membuktikan diri yang terbaik antara yang terbaik…dan sokongan peminat yang..tu la trofi kejuaraan sebenar….aq sokong jozan selama ni, tapi dalam maharaja lawak ni aq tengok sepah memang mantap gile…haha…

          0

          0
        • mia says:

          sokong kat stadium semalam
          bodoh untung la ni…haahahaha……..

          0

          0
      • afrizuamin says:

        Kita jangan kira persembahan di JB ke kat mane ke…yang orang nak tengok persembahan terbaik dari yang terbaik masa Final…..pada aku persembahan Jozan yang kedua bole pukul kedua2 persembahan Sepah part 1 dan part 2.Undi bakat bro jgn undi negeri….kalau menang undi pun klu bakat tak kemana pun wat pe..akan jadi buah mulut orang akhir nya…..

        0

        0
        • dodo says:

          mmg sepah y tbaek r smalam..-dari org ngri laen

          0

          0
        • jo says:

          btol…sepah memang terbaik laaa…baik punye…,,dr org negeri len gak..

          0

          0
        • Cucur_Udang says:

          pada aku persembahan pertama Sepah dah bole pukul kedua2 persembahan Jozan.Undi bakat,jangan undi based on populariti ^^ eh! bukan yang menang undi selame ni JoZan ke?o__0 and lastly,aku bukan orang Johor..aku orang negeri Sarawak ^^

          0

          0
        • Tina turner says:

          Mmg sepah terbaik.. Xyah kire final part1 or part 2. Kire dari sepah minggu 1st raja lawak3 lagi.. Sepah terbaik – from kedah..

          0

          0
    • ratu kerrr? says:

      KORANG SUME SOKONG SEPAH! TP BG AKU, DARI AWAL ML SAMPAI AKHIR………… AKU TETAP SETIA DGN JOZAN. WATEVER PEOPLE SAID N GIVE THE COMMENT, FOR ME, JOZAN IS THE BEST AMONG THE BEST! 4VER N EVER AFTER! THEY ARE BEST TEAM 4EVER EVER, JOHAN+ZIZAN=JOZAN!
      p/s–> sgt2 kecewa JOZAN kalah semalam. seriusly….

      0

      0
      • Kak Nara says:

        aku pn sgt sedey JOZAN kalah… stil takleh trima knyataan sepah menang

        0

        0
      • civicTYPE-R says:

        poyo

        0

        0
      • nida says:

        walaupun sepah ditabalkan sbg maharaja lawak…diorang kena bykkan usaha lagi la …johan ngn zizan dh memang berjaya sbb diorang serba boleh dan ada tempat sendiri…filem box office kot…sbnrnya sya sedey jozan x ditabalkan jd maharaja lawak la…sya suka persembhan dan lawak diorang…body language diorang pun dah lawak dah…lawak diorang boleh ikut…sory kpd peminat sepah..tpi apa2 pn kita kn ada pilihan msing2…tak gitu…

        0

        0
        • alo says:

          Lawak Jozan terbaik, konsisten setiap minggu. Lawak yang baik, tidak melampau cara penyampaiannya akan sentiasa dipuji dan tidak hairan mempunyai ramai pengikut yg setia. Itu barulah pelawak sejati..walau mendapat tempat ke2 sekurang-kurangnya Jozan dah membuatkan aku melekat kat maharaja Lawak tiap mgu

          0

          0
        • rizo says:

          Setuju…..sepatut nye Jozan menang sebab lawak dia org memang bagus…lg pun Jozan mampu membawa pelbagai watak dan karektor dengan baik dan menghiburkan.tambahan plak mereka memang jenis slamber…

          0

          0
    • Kuruih says:

      AMIR TETAP TERBAIK….
      aiyem sorryyyy….

      0

      0
    • Terbaikk..tahniah..kenduri2

      0

      0
  2. sayang says:

    Kira Nabil la bnyk duit…hahaha..yg lain berkongsi masing2 dapat RM125K….Nabil je dapat RM150K..huhu :)

    0

    0
    • bantal bushuk says:

      hehehe…sokong awak. nabil yang paling kayo wlpon beliau no. 3….

      0

      0
      • minho says:

        yela kan…sib bek nabil x dpt no 1…pakcik kayo!…haha

        0

        0
        • untug laaa says:

          minho..kalo nabil dpt fes place pun die still kaye sbb die solo je…huhuhuuhuhu sorang2 je bolot 350 k tu..pasni da ley cek in hotel mahal sikit nak bercumbu tu nabil huhuhuhu

          0

          0
        • ustaz says:

          astaghfirullah…sebelum nak bercakap tentang keburukan orang,renungkan dulu diri kite..

          mudah2an kita semua dilindungi Allah..amin.

          0

          0
        • gee says:

          ade jugak makluk tuhan yg bersgka buruk cenggini. dah la xde bukti nak mgate org.. cam la artis tu tu bercakap/mgata pasal ko. pelik tengok orang yg menunding jari kat org len, mcm pandai ukur/sukat dosa pahala sendiri..

          0

          0
      • kakiwayang says:

        duit boleh carik,..diorang ni semua banyak job lain…tapi gelaran Maharaja Lawak, tak semua orang boleh dapat…=)

        0

        0
        • kat stadium semalam.. says:

          yeah, betul tu….bila lagi nak ada maharaja lawak…kene tunggu Raja Lawak musim 10 baru ada lagi maharaja lawak…haha..

          0

          0
  3. sepahhh lover ~~ says:

    HIDUP SEPAH !! HIDUP JOHOR !!

    0

    0
  4. macam2 says:

    kalau bang nara xtengok lagi dyeorg , xyahla postkan dulu.adoi.jadi blogger betul2 la..

    nak sebar kat orang biar kita pasti dulu..

    0

    0
  5. yang says:

    kurma ini memang manis…sayangnya perangai kamu tidak berapa manis…hehehe

    0

    0
  6. ^____^ says:

    sepah mmg layak menang sbb dua2 tugas diaorg kelakar n menjadi.. sygnya yg lain utk tugas pertama agak hambar.. tp tugas kedua semua peserta best2 sgt2.. sakit perut gelakkkk.. congrats sepah.. pd peserta lain, bg saya korang semua pemenang jugak.. jgn sedey k.. ;)

    0

    0
  7. abg besa says:

    sepah: diorg mmg layak jd juara sbb sentiasa konsisten dri mggu 1 smpai final.. based on what aku observed time final smlam,prsmbahan kedua agk kureng kalau nk dbandingkn dgn yg first but still lebih baik drp jozan..

    jozan: time awl2 prtndingan dulu diorg kurang mnyerlah ngan idea2 lwk.. mgkin sbb tu,diorg smakin hilang peminat.. tp,few weeks ago diorg nk bgun blk but still x leh lwn tmpat sepah..apa yg aku perasan,lwk diorg x abis2 asyik nk ‘meniru gaya org je’.. waktu final smlm,aku rase johan yg lebih lwk drp zizan..

    nabil: hmm,seriously aku mmg x puas hati die dpt tmpat ke3.. kalau diikutkan prsmbahn,lwk die cam biase2 je.. dah la prsmbahan musikal melalut-lalut.. wlaupun die ‘bgun smula’ few weeks ago,tp prsmbahan die x semantap mcm raja lawak dulu.. apsal la peminat x leh nilai lwk die??

    jambu: kalau ikutkn hati aku,aku rase diorg patut dpt no3 compared to nabil! few weeks ago,prsembahan diorg mmg hancur habis..tp,kalau kite recall blk prsmbahan yg diorg dh buat time awl2 prtandingan dulu definitely,diorg jauh lebih baik drp nabil.. even waktu final pun,prsmbahan jambu lebih baik drp nabil! sorry,peminat nabil..i have to admit yg aku mmg mnat nabil waktu die raja lawak dulu tp bile tgk die kt maharaja lwk,trus lebur smgat nk suke..

    0

    0
    • papeje says:

      rajin nye ko wt research…..proposal dh lulus ke??hehe

      0

      0
    • rahmah says:

      jambu tak layak masuk final….patutnya R2…

      0

      0
      • Trisya says:

        Aku mmg x minat ngn jambu terutama yus 2,tp klu nk compare ngn R2 mmg x leh la R2 2 msuk final. Bnyk lawak diorg d kutip dr lawak2 yg da besa dgr cm mkn helikopter,meniru & ada few part lg. Jambu jau lbh bgs dr R2,coz R2 bnyk bnda lg nk bljr. So,konklusinya R2 mmg x lyak msuk final.

        0

        0
      • Cucur_Udang says:

        what? R2 lawak buku la wei..before dieorng buat lawak pun,aku dah tau dah ape jadi pastu..tak best ..

        0

        0
    • aku sokong says:

      hah tol 2..lau nk bndg nbil ngn jmbu better jambu dpt no3.psembahan nbil kureng la..

      0

      0
    • Awek_vogue says:

      Tu pendapat lu bro … tapi keputusan tetap satu malaysia yg buat…nabil wa respect coz dia wat solo n idea dia real x tiru gaya org ke apa ke…dia cuba sedaya upaya bkn senang nak wat solo beb tpi gua sokong sepah juara coz dia org consistent aku menyampah dgn zizan over tersgt2 x abis2 imej mengedik melalut merapu …n love hazama kawwtimmmm

      0

      0
      • kat stadium semalam.. says:

        ‘nabil wa respect coz dia wat solo n idea dia real x tiru gaya org ke apa ke’…- ni ayat paling best…idea nabil real xtiru gaya orang ke?, die la yang paling kantoi kot tiru jim carey…hihi..

        0

        0
    • lady says:

      abg besa…
      aku rasa ko tu nampak sangat bias….nampak sgt ko peminat sepah & tak suka kat nabil & jozan….dan research ko mcm x menjadi la….kalo ko org yg btul2 wat research ko takkan sebelahkan mana2 contestant sgt2…. xsalah ko na minat sapa…..cuma cuba buka mata lebih sket n tgk kelebihan jozan, nabil & jambu gak…. xpayah condemn sgt yg lain…. diorang lebih layak berdiri di pentas final tu berbanding ko tul tak..?apapun itu pendapat masing2 kan…terserah ko la…janji ko bahagia… :)

      0

      0
      • nenek angkat mak kau says:

        aku rasa abg besa research material mmg tepat.. sebab cuba tgk waktu awl2 jozan perform. sume lawak diaorang recycle punya (lawak michael bay transformer).. then lawak yg seterusnya hanya buat aku terseyum jek.. kecuali lawak yg ada linda onn waktu kat jb.. itu shj lawak yg masih ada dalam igatan aku.. kalau nabil pulak, dia mmg dah kurg idea kot.. lawak dia yg best cuma lawak minggu muzikal ( grenade lalat ).. lawak yg laen agak boring, dan mengusik sensitiviti kaum tertentu.. jambu pulak, tidak konsisten.. kalau lawak, aku ketawa sampai aku jatuh kerusi.. kdg2 pulak lawak diaorg mcm syok sendiri.. then sepah, bg aku sepah mmg deserve mng.. lawak diaorg agak konsisten.. setiap minggu aku ternanti nanti performance diaorg.. kecuali lawak shuib nk bunuh diri dan lawak yg diberi alatan (di KB), agak kurg menyerlah.. lawak yg lain mmg cun.. paling best lawak minggu muzikal.. aku masih igt pada minggu pertama yg paling menyerlah adalah lawak sepah.. pada sapa2 yg x pernah dengar lawak jozan michael bay transfomers mungkn diaorg fikir ia lawak terbaek, tapi sygnya lawak recycle.. (:

        *aku peminat rancangan maharaja lawak

        0

        0
  8. dafi says:

    terkozot gler dgr sepah menang, sbb rase2 smua org pk jozan menang..btw…congraz SEPAH……leh jadi penganti senario…….tp cm xpuas ati sket nabil ke-3..patutnya jambu..ape2 pun all the best!

    0

    0
  9. manisnya kurma ini says:

    habis madu sepah tak abis2……

    0

    0
  10. bangang says:

    adess..aku ske jozan sbrnye..sbb dyorang mmg plawak malaysia no 1.Idea dyorng kreatif..

    0

    0
    • PEMINAT SEPAH says:

      org MALAYSIA bijak..
      undi bukan ikut populariti..
      kalau minat dorang sebab da popular tak akan jadikan dorang sebagai JUARA..

      SEPAH ade BAKAT dan memang patut menang..
      BERUSAHA setimpal dgn KEJAYAAN YANG DIPEROLEH SEPAH..

      SEPAH MEMANG LAYAK DINOBATKAN MAHARAJA LAWAK …

      0

      0
      • afrizuamin says:

        Apa kau ingat Jozan tu tak layak ke,Setahu aku klu mereka hos raja lawak mereka lagi lawak dari peserta…apa yang dapat aku rumuskan di sini semangat kenegerian yang tinggi…kalau kita nak lawak malaysia ni ada class….pilih la yang betul2 layak….bukan kiran nak menangkan orang kampung……Pertandingan ni bukan nak mengkayakan org kampung tapi mencari peserta yang benar2……layakkkk…untuk di mahkotakan sebagai Rajalawak….

        0

        0
        • shidi says:

          ishhh dier ni..
          suke2 ati jer ckp org kampung undi..x de kene mengena eh..
          ak orang pulau pinang, sepah johor..
          x de pn ak nk pilih2 negeri nk undi diorang..
          cakap pikir dulu bang..

          0

          0
        • kaki says:

          hahaha..sbb penyokong cm afrizuamin ni la jozan kalah.haha.annoying giler.ape daaa~kenegerian tinggi????hahahahahaha..xberasas sey,kalo amir menang maharaja lawak aku sokong ko kenegerian tinggi sebab terang2 amir tu xbes.kalo menang gak,mmg butala.dh smalam jozan mmg kureng sket,means bukan rezeki la.peminat jozan ni terlalu yakin,sbb tu gtu jdnye..,citarasa masing2,sokong mane korg suke jela.xyah burukkn citarasa org len.ape daaa~

          0

          0
        • Cucur_Udang says:

          wei..aku bukan org Johor pun,memang Sepah yang layak menang…kalo nak lawak malaysia ni ada class,please la terima kenyataan yang JoZan bukan selalunya lawak.. aku rase part paling best JoZan pun yang part awan nano je le..yang lain,kureng..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Tak.. Dier ikut ratio brapa member satu kumpulan.. Yang undi kali 3 wek.. Haha

        0

        0
        • QaseH Are^zZahRa says:

          korg sume kena igt keputusan bknlah 100% sms, tp 50% markah dr juri… kalu dh apek bleh bg markah pnuh kt sepah so no wonderla kan..? pape pun mmg sepah terbaekla…..

          0

          0
  11. Fatehah A. says:

    aku suka jozan, tp aku admit yg sepah 2-2 show dia best. jozan yg kedua tu je ok kot. sepah deserve to win.

    0

    0
  12. Fan club says:

    SEPAH ! they deserve it !! Diaorg mmg consistent dari first week lagi .. Aku tak pernah tggl stu week pun ML ..
    aku minat sepah tapi aku frust juga Jozan tak mng !! hahaha. nak buat cmne kan . mse final smlm, first psmbhan jozan tk bpe best sgt .

    0

    0
  13. hot sangat says:

    shuib memang power!

    0

    0
  14. n o n a m a n i s (: says:

    yeay SEPAH menaaaaaaaaaang!!! tp sy rse psmbahan peserta2 mlm smlm mcm kureng skit dr previous weeks..sy rse la…

    0

    0
  15. leman says:

    apa pon nabil yg paling beruntung ..

    0

    0
  16. pearl says:

    Nabil patut no4. xpuashati betul.. camne la penonton nilai persembahan nabil tu.. dh lah melalut2 show dia.. Jambu patut no.3.. ape2 pon SEPAH the best!!

    0

    0
    • iye ke? says:

      punyalah buruk jambu tu… nabil memang deserve the 3rd place….

      0

      0
      • Cucur_Udang says:

        punyalah buruk Nabil tu..num 3 ke,4 ke,memang tak layak and lawak pun Nabil~

        0

        0
        • aku says:

          jambu lawak bodo arr… best tang mana pun xtau…

          0

          0
        • QaseH Are^zZahRa says:

          nabil mmg layak dpt no.3 pun, dia mmg bekerja kras coz dia perserta solo.. tp dia b’jaya wat org glak… walau 2nd round nabil meleret2 tp tu tandanya dia mmg kreatif cuma kelemahannya.. x reti nk set timing dgn baik. Dr jambu nye lawak 1st round hancur…. 2nd je kira okla….

          0

          0
  17. Ms Nana says:

    Manisnye Sepah ini..hehe.. sepah mmg terbaek..! yg tak paham Mamat plak yg over2 suke bile menang..padahal pak pacak je kot..setakat jadik boboy..suruh bdak darjah satu pun die bleh buat..

    anyway..congrats SEPAH.. lu mmg kasi pecah.. hubby gua pon sampai sempot gelak kan lu orang..haha

    0

    0
    • ima says:

      actually , tak kisahlah jadi pak pacak ke apa, buat as a team he deserve it. apsal kau annoyed sangat nak cakap dia macam tu.

      0

      0
    • mysara says:

      Kesian jugak si Mamat tu selalu kena overshadow dengan Jep & Shuib. Tapi diorang sepakat, membawa berkat. Kira ok lah. Biar le dia nak overexcited pun..dah team dia menang.
      Apapun, tahniah Sepah. Rezeki baby Shuib Allah nak bagi..

      0

      0
    • jumanuna says:

      xde mamat xde la sepah….!!!

      0

      0
    • moon says:

      bangangnyer ms nana ni…puji sepah terbaik tp mengata plak si mamat 2…mamat 2 pn anggota sepah,mmglah dia excited bangang!ko puji melambung2 sepah dlm komen ko maksudnyer ko puji mamat gaklah..oklah dia excited dr aku tgk kumpulan jambu plak beria2 mcm diorg yg mng…aper daaa….aku marah sbb aku minat sepah maksudnyer aku suka jep,shuib ngn mamat!!ko xlayak nk ngata mamat g2…blah ar…

      0

      0
      • manisnya kurma ini~ says:

        moon:
        jambu bukan excited ke hape…just tumpang gembira~ btw yus baek ngn jep…sbb tu dia nangis ms peluk jep tu..

        cmne pon….SEPAH mmg layak jd juara… MAHARAJALAWAK mmg best… trima kaseh sbb mghiburkan setiap hujung mingguku…

        0

        0
    • labuair says:

      even pak pacak skalipun, dia ader gak sumbkn idea yg lu x nmpak.. rileklah der… biaselakan.. rumah dah siap pahat masih berbunyi…

      0

      0
  18. basshunter says:

    tahniah sepah…utk 13 minggu yg happening…dorang mmg terbaeekkk!!!
    aku rase tuk keputusan smlm, puas ati…
    jozan ade up n down…begitu gak nabil..jambu plak, mmg patut dpt no 4…x bape enjoy la lawak depa ni..
    err..mmg btl nabil gak yg paling kaya…heh

    0

    0
    • mema says:

      aku sokong ko..
      jambu mmg layak no 4.blk2 gune gesture si yus tu je nk wat org gelak.idea x creatif mcm nabil.haha

      0

      0
      • + thinking says:

        kreatif kew nabil 2??hahahha wat lawak lak…muahahhahaha jambu better lg kowt..lau x xkn la juri penah ckp jambu ptot kua n msok blk time final..even dh kua pown juri still gna imuniti serap blk jambu kn..haha

        0

        0
      • Cucur_Udang says:

        Ala..part Nabil yang aku gelak tu pun,part yang Spiderman je la..yang lain..hamepeh!aku rasa yang layak dapt 150k tu pun Spiderman je..and,dalam banyak2 peserta malam tu,Nabil yang ambik banyak mase..kalo lawak,xpe gak..ni.hampeh!

        0

        0
    • rafflesia says:

      yup…sokong..even saye minat nabil, but sepah deserve to win…dyorg konsisten…yg lain ade up n down..ape2 pun, smoge semuanye succes slalu n boleh memeriahkan lg industri seni dgn lawak2 dyorg..yg penting, jge attitude…jgn sampai peminat lari… ;p

      0

      0
      • Adala says:

        Nabil ok ape no 3..die solo wei..yg lain berkumpulan..tp aku rasa result aritu aku puas hati la..sepah 3 kepala dpt rm300k++, jozan 2 kepala dpt rm200k++, nabil 1 kepala dpt rm150k++ n Jambu je lain sket..sbb byk sgt pakai gesture tu yg dpt rm50k..huahuahua

        0

        0
  19. mat lapiz says:

    Congrat 2 SEPAH…n JOZAN,u always the bezzz 4 me..:)

    0

    0
  20. neyna says:

    aku peminat n penyokong Jozan. X minat sgt lawak Sepah. Tp aku x kisah Sepah jadi Juara Maharaja Lawak, dah adat pertandingan ader menang kalah n dorang ramai peminat. Kiter hormatlah citarasa masing2. Tahniah Sepah iye.

    0

    0
    • mat kacau says:

      sepah mmg layak menang jgn nilai berdasarkan poulariti undi sepah untuk bakat diorang kalau asyik undi berdasarkan populariti mcmana industri komedi kita nak maju apapon sepah mmg layak mng sbb diorang berbakat jozan ok tap kurang kreatif idea diorang banyak tiru gaya org

      0

      0
      • PEMINAT SEPAH says:

        BETUL tu..
        jangan undi ikut populariti ikut BAKAT ok..
        to NENYNA kalau anda x suka lawak SEPAH memang ade something wrong with u..
        u mesti tengok SEPAH dri week 1 until last..
        u can know SEPAH is CONSISTENT PERFORMANCE..

        disini aku x ckp JOZAN bagus..
        JOZAN have their own popularity but their performance? week 1 until last, only few performance is best..

        so SEPAH MEMANG LAYAK MAHARAJA LAWAK..

        0

        0
        • bobo says:

          amboi… speaking kau ye..

          0

          0
        • neyna says:

          PEMINAT SEPAH:masing2 ada citarasa sendiri, apa psl nak kata org yg tak minat sepah tu something wrong? Aku ckp tak minat je, takde pon kata tak suka n kutuk sepah tak bgus. I even congratulate them dgn ikhlas, and acknowledged their victory and voted as Malaysia most favourite comedian. Contohnye, takkan org yg minat Atilia (walau suara tak sepower siti nurhaliza) tu engko kata something wrong sbb tak minat Siti? MINAT TU BOLEH PAKSA KE WOIIIIIII – Guna akal fikiran, bukan ikut hati buta kata pilih ikut populariti la bla bla.

          0

          0
        • rakyat Malaysia says:

          xpayah la nk speaking kalau hancur macam 2..ntah hape2 ntah…aku sokong neyna…dy bukan kutuk sepah pon..dy juz ckap dy xsuke sgt je..bongok je ko ni kan..citerase org berbeza..biar la dy nk minat sape2 pun, janji dy hormat citerase org lain gak.bukan mcm ko yg bangang ni…

          0

          0
        • shidi says:

          aik rakyat malaysia.. asal ko lak yg marah org nih..
          ish2.. x baik lah..
          peminat sepah cume ckp kalau yg si nyna tu x minat sepah dia somtng wrong..
          dier x kutuk jozan pn..
          tapi aku akui persembahan sepah tiap2 minggu memang konsisten.. jozan punya persembahan ade yg best dan ade yg x..
          actually dier x kutuk pn..
          dan rakyat malaysia i suggest awak komen org laen x yah ckp bangang eh..

          kurma ini memang manis…sayangnya perangai kamu tidak berapa manis…hehehe

          0

          0
        • sempoi says:

          ntahnye rakyat malaysia nie..dia pulak yg emo..suka2 je ckp org bongok,bangang. pe ko tu pandai sgt ke??..

          0

          0
        • Minah Mantop says:

          Memang PEMINAT SEPAH sorang ni cpt meroyan. Elok je si Neyna congratz kat Sepah wlau die x minat dorang, pun kata something wrong. Aku pon minat Jozan gak, janganlah paksa aku minat Sepah.

          0

          0
        • mankuk says:

          yang minat JOZAN x minat SEPAH tu baik diam jer..

          x bwk kemana komen korang..

          air mata darah pun SEPAH dah dinobatkan MAAHARAJA LAWAK..

          TERIMA KENYATAAN K :)

          0

          0
  21. noi says:

    Memang enjoy semalam. Congrats to Sepah. You guys are the best! Ada tak compilasi lawak2 Sepah dari minggu 1 hingga 13? Ada tak?

    0

    0
  22. bunga says:

    rezeki baby sarah n shuib ;)

    0

    0
  23. mhehdsh says:

    jozan mengecewakan…sepah memang layak…

    0

    0
    • afrizuamin says:

      Sepah…lawak biasa2 je tp org gelak juga….nyanyi tengok lirik…pas tu tak kena dengan muzik pun menang juge….Sy bukan penokong sapa2 saya sokong yang berbakat…bukan senegeri,Saya nak tengok pelawak yang ada class……..baru padan dengan gelaran raja Lawak.Kemenangan hanya bersifat kebendaan, tapi kemenangan yang sebenarnya adalah kepuasan penonton…. menilai lawak yang ada class Buat Jozan you are the best….

      0

      0
      • shidi says:

        to afrizuamin
        kalau x suke dgn SEPAH..
        diam k..
        kitaorg x undi sepah sbb kenegerian ok..
        SEPAH MEMANG LAYAK MENANG DAN PUN DAH DINOBATKAN MAHARAJA LAWAK..
        TERIMA KENYATAAN SIKIT OK..

        aku x marah JOZAN tapi aku marah peminat JOZAN yang ape pun xboleh !!!!!

        0

        0
        • afrizuamin says:

          TO SHIDI.
          KO SEBENARNYA YG X PAHAM APA AKU CKP.AKU KATA AKU X KISAH PUN SAPA YANG MENANG. YANG AKU X PUAS ATI LAWAK SEPAH KURANG MENJADI PART 2..JOZAN DGN SEPAH MEMANG KIRA SERI MLM TU PSL PART 1 SEPAH OK,JOZAN KURANG SIKIT.MASUK PART 2 LAWAK SEPAH ENTAH APE2, TAPI JOZAN PUKUL HABIS….AKU RASA LAWAK JAMBU PART 2 LAGI BAGUS DRP SEPAH…LAWAK MUSIKAL SEPAH YANG KEDUA BERSEPAH-SEPAH..MUZIK KEMANA, LIRIK KEMANA…….TAPI KLU ORG NAK DIA ORG MENANG GAK….MENANG LA…CUBA KLU ORG RAMAI NAK NABIL JUARA TETAP LA NABIL JUARA WALAUPUN LAWAK X SEBERAPA…..

          0

          0
        • shidi says:

          sush ckp ngan org yang x leh terima ni..

          0

          0
        • afrizuamin says:

          TAK DE SUSAH NYE, KO YANG BUAT SUSAH..SEBAB AKU TAK MINAT KAT SATU2 PERSERTA SAJA SIAPA YANG OK ITU YG AKU SOKONG….TU JER SAYANG NYA KAU PENYOKONG SEPAH YANG TAKSUB..TU LA PASAL TAK BLH ORG BAGI PANDANGAN CKIT DAH CKP MACAM.HAK AKU LA NAK CKP APA…YG TERBUKU KAT ATI AKU NI…….

          0

          0
      • mamabudi says:

        mula nye sya mmg x minat sepah…..tiap2 mggu pun tggok jozan n nabil je kat youtube tapi bila tggok persmbhan mggu ke6, saja2 klik tggok sepah…bila tgh tggok rasa mmg terbaeek ler diorg punyak lawak…terus klik tggok dari mula lawak sepah mmg lawak gila x pernah tiap2 mggu pun mengecewakan…diorg punya lawak ada message utk penonton……jadi mlm final mmg SEPAH layak JUARA RajaLawak…..congrats SEPAH….dari sabah bha nie……hehehe…..

        0

        0
  24. F @ 1 R says:

    yg lain ok tp cume gua x bape stuju aa dgn
    BassHunter…..Musical Comedy jambu mmg best aaa derr…..sepatutnye die dpt no3 klau compare to Nabil…

    0

    0
    • basshunter says:

      musical comedy dia mmg best..gelak jugak la aku..
      tp persembahan pertama tu aku x phm lngsung bai..
      ker….otak aku yg lembab proses tatau laa plak…
      btw, sume pn dpt duit…xde hal laa..knyg jugak..

      0

      0
  25. sepah trbaik says:

    sepah: mmg terbaik..dr mggu first smpai ke final ade peningkatan..lawak dia buat org gelak smpi pecah perut

    jambu: awal2 lawak pastu mkn lama makin krg lawak… rakyat malaysia yg tgk pon tau..last 2 week persembahan dia org kureng memuaskan..

    jozan: lawak2 diorg kadang2 mmg klakar x hinggat..tp utk smlm persembahan yg first..OMG…knepa begitu x klakar..

    nabil: semakin meningkT bila nk dkt2 final..n time nyanyikan lagu bruno mars smlm..mmg besh bro.. n mmg layak dpt no 3 berbanding jambu yg semakin kurg menyengat dgn idea2 lawak..

    0

    0
  26. mawi says:

    duit sepah kene bahagi 4 tu..kire skali dgn dafi :P

    0

    0
  27. kimz says:

    baek punya!!!!!

    0

    0
  28. mael pukau says:

    congrats sepah…..tp utk komersial sepah agak kurang ar klu nk dbandingkan dgn jozan….utk maharajalawak ni mmg xdinafikan la kebolehan sepah…klu mcm drama @ filem dgr johan @ zizan berlakon mmg exited la aku nk tgk berbanding sepah….

    0

    0
    • bobo says:

      cube kau explain apa yg kurangnya sepah?

      0

      0
    • Day says:

      ala, ko jgn la komplen pasal komersial, Sepah pun komersial jugak dulu penah jadi DJ Era, kmudian trus aktif blakon drama, filem & sitkom…masing2 ada kemunculan mereka…mungkin rezeki lepas ni diterima balik sebagai DJ, model iklan dll…siapa tahu. tahniah SEPAH. OMG, BAIK PUNYA!!!!~

      0

      0
  29. nic@pet says:

    nabil dapat RM150,000.00 bertuah sebab lagi banyak dari orang lain, taniah

    0

    0
  30. Tina turner says:

    Tahniah sepah! Nabil mmg untung, cube bayangkan kalau dia juara… Kayo pokcik!!!

    0

    0
  31. KUYOM says:

    sepah memang layak menang tetapi mamat kena buat sesuatu untuk sama level dgn jep dan shuib…jozan ok just part 1 jer kureng…nabil kira melalut gak semalam tapi nak buat macam mana apek suka kat dia…jambu kira ok lah bagi dua2 part tapi nak buat macam mana dah terlambat untuk bangkit….

    0

    0
  32. nutella says:

    tahniah kepada semua pemenang.. first round sume hambar. second round sume besttt. tapi sepah konsisten 2-2 round.

    *sepah-paling konsisten.. 5 star sokmo!
    *jozan -kalau laa kes curi tabung masjid die wat tyme final,perghhh terbek laa bro
    * nabil – tyme rajalawak dulu lagi best. tp wa suke lu jugak
    *jambu- ape pon xphm yang first round tuh.sec round, i kasik u 4 bintang!

    0

    0
  33. haiqal says:

    Jappp,Jambu dapat apa haaa?

    0

    0
  34. kuyom says:

    sepah memang layak menang semalam tapi mamat kene tingkat kan usaha untuk samakan level dgn jep dan shuib dan idea “manisnya kurma ini” memang menjadi…jozan semalam best kat part 2 jer yang part 1 kureng ckit nak buat macam mana kan idea tv besar dah digunakan awal dulu kalau buat kat final tentu juara dalam tangan..nabil agak bernasib baik semalam kerana dua2 persembhan dia agak bosan dan idea yang berulang tapi xper APEK suka kat dia…jambu agak menarik semalam tetapi agak lambat untuk bangkit setelah mengecewakan kat 3 roadshow tempohari….

    0

    0
  35. Hackers_1978 says:

    Alaaa takyah risau la…lepas ni byk kuar tv dan filem johan ngan zizan gak…yg lain tu lepas ni suam2 kuku je la…

    0

    0
    • dislike says:

      haha..terbaik komen ko..jozan mmg dh ade nama..ape de hal..

      0

      0
    • radi0 says:

      standard la… johan dgn zizan ni pun byk bergantung pada skrip jugak. kalau nak harap kepala sendiri melalut je. tp aku minat johan… stail dia memang utk melalut… tapi kelakar. tak percaya tgk oh yeah!

      0

      0
    • Adala says:

      Ni kes nak sedapkan hatila ni peminat jozan ni.Wpun byk show ke komersil ke.tp dorg xde title maharaja lawak..even raja lawak..hehe..xpe rezki masing2 la. Korang..trima je la..sepah dah menang pun.papepon aku sokong smua!!

      0

      0
  36. are bang cheek says:

    jozan the best

    0

    0
  37. samoorow says:

    sepah patot 2 org je ahli ( jepp n syuib)
    mamat xlayak digelar pelawak..hahhaha

    0

    0
    • basshunter says:

      tenggelam si mamat ni dek jep n shuib..haha
      ape2 pn dia tetap over time jd juara..wakakka..tgk jela raja lawak dlu siap bersujud bagai, smlm pn siap turun pentas..haha
      tp kalo si mamat ni xde, x berseri sepah..elok la trio ni..
      walopn kdg2 dia nmpk jd pak pacak je..hehehe

      0

      0
  38. akoo says:

    Sepah mmg layak sgt menang sbb dorank paling konsisten dari awal hingga final. Yg len tuhh kira bertepatan laa dgn ramalan org ramai. Tp yg paling loaded si Nabil laa dpt 150k bolot sorang bebbbb!! Mahu kawen 4 tros mamat tuhh kekekekekekekekek..

    0

    0
  39. jefry zain says:

    ada ramai lagi pelawak berbakat di luar sana. personally saya lebih suka kalau lawak tu berunsurkan stand up comedy sebab ia lebih mencabar. lawak berbentuk sketch ni ok cuma ia kurang menguji kreativiti peserta.

    0

    0
    • rafflesia says:

      i like…sebab 2 even nabil xmenang, i still respect dy cuz even dy sorg, dy still mampu bersaing dgn peserta berkumpulan…

      0

      0
  40. rekbing says:

    “Rasanya ramai yang agak Jozan akan menang..”

    sy rasa abg nara je yg agak Jozan menang. dari awal asyik dok puji, walau persembahan diorg xlah sehebat mana.

    ke sy sorg je yg perasan abg nara peminat fanatik Jozan :)

    0

    0
  41. ieta says:

    aku dah agak sepah akan menang. “habis madu sepah tak abis2……”

    0

    0
  42. chiku says:

    walaupun ramai yg minat sepah tapi bagi aku sepah nye kekuatan cuma bila dierang buat lawak jadi wanita jerr… paling nyampes tengok bila die buat ustazah geram nak disco…. boleh plak org tak sensitif isu ni yerrrr….

    0

    0
    • encik mat says:

      setuju.sepuh mmg tak dinafikan konsisten lawaknya dr awl smpai akhir program ni….memang idea lawak diorag kelakar. tapi kelakar sbb pakai pompuan je selalu. Jozan, nabil n jambu lagi bijak mengadunkan persembahan menjadi suatu yg menarik…tak mcm lawak biasa. kadang2 x terpikir idea diorang mcm tu. aku rs sepah stakat jd juara maharaja lawak je n bleh ganti senario je. nak pergi jauh mcm johan n zizan mcm susah sket sbb mcm xde nilai komersil. kena tukat nama dulu kot. nama sepah mcm sampah e bunyinya. Bagi aku, Jozan, jambu n nabil still the best dgn idea lawak yg brilliant….tak hanya lawak kampung n jadi prempuan. tq

      0

      0
      • shidi says:

        apelah komen korang yang melalut ni..

        SEPAH JUARA MAHARAJA LAWAK

        FAHAM.. :)

        PEACE YOWWW

        0

        0
      • Tina turner says:

        Ko tu reti ke wat lawak jd pompuan? At least sepah org gelak gak dowh diorg wat cam tu. Macam la jozan pon jd bapok minggu ke brape ntah, yus pon dok jd watak pompuan gak ko x bising lak? Ok la bagi aku sebenanyer PALING LAWAK PEMINAT2 JOZAN. lawak becos xley trime kenyataan yang SEPAH LAGI BEST DARI JOZAN. X layak menang xde bakat la, undi negeri la, lawak kampung la etc. Gler so loser buat peminat jozan. Aku x menyampah jozan, tapi paling menyampah fans jozan.

        0

        0
        • kurma lemak manis says:

          aku sgt sokong tina turner. ase nak like berjuta kali !!! hahaa terima la kenyataan SEPAH JUARA MAHARAJA LAWAK K ! Dorg mmg layak ! peace Yow! :D

          0

          0
        • o'oo says:

          terbaekk la komen ko.. aku skee.. peminat JOZAN yg palingggg lawak… ahahahaaa.. nyampah aku… fanatik sesangat….

          0

          0
  43. aku pminat jozan tp smlm aku akui sepah terbaekkk…
    jozan smlm serius xlwk….time musical pun xbest..
    spatutnya xpyh bwk dah acai ngan mael lmbung tuh.. dah jemu …kene buat yg laen…mcm johan die mmg bagus tiru suare org…buat la gaya jamal ke..m.nasir..baru gempak skit…ni org dah boleh baca lwk tuh…. usaha lg ye jozan…utk sepah u all mmg best…syabas

    0

    0
  44. dinda_zara says:

    bagi aku..semua ade effort tersendiri semlm..sepah dgn lawak dorg..jozan ade msg tersendiri dlm setiap lawak dorg buat…nabil pun ptt dipuji since he is the only one in the final..jambu pun ade personaliti dorg tersendiri..:)
    apapun harap lepas ni lawak dorang still boleh buat peminat2 pecah perut ok..keep it guys!

    0

    0
  45. fendi says:

    sepah mmg HEBAT
    jambu HEBAt tp da slow sket sejak akhir2 ni
    JOZAN mmg tetap yang terBAIKKKK

    0

    0
  46. uteh says:

    Sepah terbaek…memang patut menang..berulang kali tengok pun dok gelak sokmo..yang lain tgk ulang tayang ..tak berapa nak gelak dah.

    0

    0
  47. pJ says:

    sepah mmg terbaek…tp nabil plg kureng,patut no 4 jer.. kelaut…

    0

    0
  48. A says:

    tahniah kepada kumpulan SEPAH…

    0

    0
  49. kukukaki says:

    nabil patot no 4..xbest langsung..time dah over run pown still nk mlalak gak..klu la ada limit time yg tetap mmg hancor la c nabil 2..last2 bwu nk nyanyi..ntah ape2 jek..

    0

    0
  50. lolol says:

    hmm..aku rase sepah pun tiru gak..tgk btol2..tiru xtiru xkesah asal dorang tau cm ne nk wat org gelak..4me jozan lbh bgs

    0

    0
  51. nuar berahi says:

    jozan?lawak takat gerak2 badan aku pn bole..haha!!tgk video aku lg best..

    0

    0
  52. fan jozan anjing says:

    fakof la jozan nye fans..trime je la kenyataan sial..jozan mmg bgs tp fans die yg mcm anjing!

    0

    0
  53. gyulee gyuri says:

    aku minat JOZAN..tp bila tgk final ni persembahan yang pertama agak kureng…tp mmg Sepah terbaik untuk kedua2 persembahan..takleh nk di nafikan….so apa2 pn kepada shuib..itu rezeki baby yg ada dlm perut siti sarah tu…rezeki…rezeki…..

    0

    0
  54. crunchira says:

    jozan ALWIZZZZ!!

    0

    0
  55. lelaki says:

    tahniah sepah..

    0

    0
  56. suke sepah says:

    klu diikutkan ke final hanya 3 peserta…n hadiah tuk tempat pertama 400k…klu tak percaya tgk2 blk artikel2 yg lepas…tapi sbbkan jambu dimasukkan maka pihak astro dgn baik hatinyer bagi 50k yg septtnya hak juara maharaja lawak…sepatutya tmpat ke-3 hanya dapat 100k…n 50k tu yg bagi kat tmpt ke-4…tapi aper2 pun bukan duit yg banyak jadi rebutan tapi gelaran MAHARAJA LAWAK tu yg paling bernilai…go SEPAH…

    0

    0
  57. baik punyer says:

    huhu, x sgka jozan bley kalah. abs pitis aku undi jozan tiap2 mggu. pe2 pon aq rs sepah mmg lyk mng sb lwak dye lbih dkat ngan msyrkat mllysia cth khatan, rewang.. smlam pon, psmbahan prtama josan x mnjadi mne. nsib bek psmbhan kedua gempak. tp kedua2 psmbhan sepah mnjadik n best. sedey rs ble josan klh..tp sbnrnye smua peserta final ML mmg best. yg mmbezakan diowg cume konsistensi. kptusan smlm mmg tepat. nabil mmg lyk dpt tmpat ketiga sb sbgai pserta solo dye mmpu bradaat par ngan pserta2 group. lwk yus x mnjadik mne sjak 2, 3 mggu nih. sek ulang bnda yg sme.

    0

    0
    • nusa says:

      seriously ni komen paling best dan cool.

      0

      0
    • neboq says:

      setuju dgn baik punyer….aku sedih giler jozan kalah..tapi nak buat camana..memang lawak yg first tu tak menjadik…saingan memang sengit..sape terbaekk malam tu dia lah juara..TAPI .aku cume tak setuju nabil tempat ke3..sebb banyak kali dah dia overun..MANA pulak adat peserta SoLO diberi kelonggaran sebb dia sorang…ini kan pertandingan..solo or group tetap kira same beb!sbb apa kalau menang pun memang duit tu dia dapat sorang! apelak time idea nak kena kira dia sorang susah nak hit! ITU LU PIKIRLA SENDIRI..apehal pun memang ML terbaek…

      0

      0
  58. Hackers_1978 says:

    Dahhh…takyahhh gado2….yg byk kuar tv dan filem nanti pun johan ngan zizan je….sepah boleh la nanti bujang sepah lailaitamplom musim 3….Nabil…lu pikir la sendiri musim 3…

    0

    0
  59. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    yeppi yeahhhhhhhhhhhhhhh sepah menang !!!! yaaaaaaaaaaaaaaaahooooooooooooooo !!! minah jambu dh agak sepah mesti menang punyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee yeahhhhhhhhhhhhhhhhh untok shuib ni rezeki anak shuib tau……eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee minah jambu betol betol happyyyyyyyyyy tahniah sepah kerana manjadi juara MAHARAJA LAWAKKKKKKKKKKKKKKKKK yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh yeppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  60. jumanuna says:

    SEPAH milik Malaysia!!!!!! awesome!!!!
    AMER milik Kelantan…..(hanya org kelantan je undi dia)
    kalu la Amer menang aku bako ASTRo…kita bako2

    0

    0
  61. missAsnsdT-araSecret4minuteWGf(x) FTW says:

    Sepah Best..Tahniah Sepah!!!
    sepah ftw!
    johan ftw!
    nabil ftw!
    jambu ftw!

    0

    0
  62. Zerg says:

    Malang si Zizan….
    Raja lawak 1 leading tup-tup final dpt no. 2
    Mahraja lawak pun lebih kureng same..
    History repeated itself….
    Pikir-pikirkan laaa
    Rezeki tu dah masuk mulut pun leh terlepas…
    Camne pun Sepah u r the best. Pez uall

    0

    0
    • Kuruih says:

      malang ko kater si jijang tuh? ahahaha

      0

      0
    • Hackers_1978 says:

      Malang????Filem dia byk beb……sepah ada film ke??? ha ha ha…

      0

      0
      • Sepah the maharaja says:

        pasni bersepah – sepah filem sepah produser berebut2 nk buat. maklumla dah jadi maharaja lawak.

        0

        0
      • mankuk says:

        filem zizan berlakon memang best..
        tapi guna skrip betul x?
        spontan??? leh wt ker? jwpn dier boleh tapi x setanding SEPAH..

        actually dalam JOZAN, JOHAN YG AKU RASA LG LAWAK PD ZIZAN.. ZIZAN CUMA POPULARITI..

        0

        0
        • eleh says:

          eleh… jeles la tu dengan zizan…

          0

          0
        • poyo says:

          elehhh…. jeles?

          0

          0
        • Kuruih says:

          aku suka zizan okey
          tp watper aku nk seybuk.. dier bukan minat ngn kteorang pon..ttthrdddeee….

          johan aku ske law dier tiru gaya yusup haslam n mamat khalid

          0

          0
        • MALAYSIA JAYA says:

          poyo..ko tgk kL gangster dah la..die sorang dah boleh wat 1 pggung gelak~~yg penting zizan dlm kL gangster best ok..sama la cm johan dlm hantu kak Limah balik rumah..sepah? lalalitamplom~~~

          0

          0
        • loya tekak aku says:

          setuju..aku pun mula2 suka jozan sbb zizan, tp bila tgk ML aku lebih prefer johan. Lawak dia selamba dan natural. Zizan? tak tau la pasal ape aku tgk skrg ni dia macam tergedik-gedik je lebih. masa minggu awan nano tu bukan main RABAK lagi seluar di pakai smp nmpk pangkal paha. ingatkan artis pompuan je suka tyg paha. pastu time linda onn tu pulak dahlah pakai low-cut jeans, baju xnak kecik giler pulak smp terserlah boxer. siap menonggeng2 lagi kat audiens nak tayang boxer. lagi satu sumpah time ngan linda onn tu zizan paling getik sekali, klu nak tunjuk mcm budak2 pun xknla smp mcm tu? johan rilek je, tapi lg menyerlah watak dia sbg budak kecik. Seriously kalau ada title artis paling gedik mmg kalah artis2 pompuan lain, sure zizan menang.

          0

          0
    • peminat zizan says:

      kpd zerg,wlupun zizan x dpt juara rajalawak 1,mgkin bukan rezeki dia…lg satu,cuba kau tgk dgn mata kau itupun kalau kau tak buta ,mmg zizan dpt no 2 tapi yg byk program skrg zizan bukannya yg dpt no 1 rajalawak tu…sekurangnya org kenal zizan dan aku x rasa dia malang…sbb rezeki tuhan yg tentukan dan zizan pun pernah dpt beberapa award.x kisahlah award apakan,klu nk dibandingkan dgn yg dpt no 1 tu ok lg zizan…kau sapa nak ckp soal rezeki org…rezeki tu tuhan yg tentukan bukan kau…sblm nk ckp ttg rezeki org ,tgk dulu rezeki kau… ok

      0

      0
  63. Laporporrrrr says:

    apa KEBENDAlah ko org nie….dia org dapat duit boleh gelak..ko org dapat aperr…nonton benda yang sekejap..ermm low mind..tapi aku dapat gak duit…setiap kali masuk fb…kikiki..engko org..PERINGATAN SAPA NAK BALS KOMEN AKU KENA PANJANG AKAL SIKIT…HEHEHE jangan mare.

    0

    0
  64. Kurus says:

    aku dari dulu tk berapa tangkap lawak sepah.. law pon aku senyum gak ler..sebab org ketawa..tk kan aku nk sedey lak..ye tak?
    jozan memang aku suka lah..memang lively setiap kali jadik host..
    apa kata bagi chance kt sepah jadi host raja lawak musim depan.. tengok ada aura tak… tk cuba tk tau..caner kan..ada bran?
    (kalu sepah ni..aku suker yg mendek tu..)
    tapi.. tk payah lah dengar saranan aku ni pon.. sebab aku tk kan tengok jugak sebena nyer..tk subscribe ihikk

    0

    0
  65. Farah says:

    Rezeki yang ditentukan olehNYA,kenapa ada yang harus menidakkan takdir..?saya suka sepah,jozan,nabil n jambu, tak de pn tak suka,x kesa siapa menang kerana aku percaya pada usaha dan rezeki,,kalo kita usaha gigih mesti dapat hasilnya..Kepada sepah,dah menang ni jgn lupa Tuhan dan sentiasa bersyukur walaupun ada masanya kita naik dan jatuh…

    0

    0
  66. org kelate says:

    oit, x bek la kutuk amir. amir best aper. kalo x best, x kn la dye bley smpai mggu ke-6 ML. R2 pon bley trsingkir kt mggu ke-3. dye maintain jek. idup amir!!!

    0

    0
  67. org kelate says:

    kalo juri2 x brkomplot nk jtuhkn amir ari tu, aq rs sure amir brada kt pentas final ML smlam. dun like unfair jury..

    0

    0
    • org Malaysia says:

      bodo kaw, amir uh lawak tah pape, mmg elok pown dye kua. XLAYAK LANSUNG NAK KE FINAL MAHARAJA LAWAK neh ~ kot ade pown nyakitkan mata, hati telinga nak ngadap lawak bodoh dye uh. mase dye at pentas ML dulu pown kire bonus tuk penonton g toilet , ke minom air ke lepas tgk peserta yg laen yg buat lawak gelak t’bahak2.. ape da ~ kenegerian sungguh kaw nie..

      0

      0
      • org kelantan mengong says:

        ORANG kelantan nih agak2 la….bengong ke ape????AMIR??? jgn kte maharaja lawak even RAJA LAWAK pn xptt msk pn…XLAYAK lgsg….orng kelantan je yg undi….mengarUUUUUUUUTTTTT!!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          kot ye pun nk marah amir..jgn babitkan org kelantan..ni sape yg kenegerian ni?
          even aku bkn org sana n x minat sama amir..x payah la nk kutuk2 wei..subhanallah..

          0

          0
  68. hanah.. says:

    hemm.. aku lg minat jambu sbb aku minat lawak y taraf internasionale.. lawak diorg y aku gelak terbahak2 pun..
    lawak sepah banyak guna kata2 y kdg2 direka tp x kena cth “kita kene tanya benda y dia ingat supaya dia tenang ok siapa menteri perikanan maxico etc..?” ada ke mak bidan tanya soalan2 utk tenangkan2 org nk bersalin?
    pastu part y dia tanya yasin “pakcik apa y pakcik belum rasa lg dlm hidup ni?” yasin jawab “aku blm rasa nk mati lg..etc” ada ke org tanya soalan mcm tu? semata2 nk membuat lawak drpd jawapan y akan dihasilkan.
    lg satu aku x suka bila diorg kutuk ustzh nor bahiyah. kok ye pun jgn la sampai org2 agama y dipersenda.. lawak2 y perli org ni lawak org y kekeringan idea kreatif.. aku komen ni kang mula la org ckp “klu ko rasa ko lawak ko msk la raja lawak nk tgk lawak ke x”.. :D

    0

    0
  69. fiza says:

    dok asyik tunjuk siti sara je,nampak sangat siti sara tumpang glamour shuib.walau apa pun aku tetap sokong jozan.

    0

    0
    • sempoi says:

      he’ek ko nie..tak pasal2 siti sarah pulak yg kena. bukan dia yg pergi kat depan kamera tu. dh memang cameraman yg cari dia..jeles la tu, laki siti sarah menang..lagipun, org kenal siti sarah dulu la dari sepah..yg penting jozan BOSAN..

      0

      0
      • mankuk says:

        suke sgt bagi komen yg x berpikir..

        to FIZA: ko jeles kenapa dgn siti sarah tu lak?
        siti sarah tu kan bini shuib..
        suka hati dier la..
        benda FREE n x slh ape2 pn..
        JELES x bertempat..

        perhatian fans JOZAN:
        1. AKU PUN SUKA JOZAN..
        AKU X MARAH ZIZAN OR JOHAN…
        MEREKA DUA2 BAGUS..
        TAPI FANS DIA?????

        x nak ckp ape2 lu pikir la sendiri..
        ape pun xbole…
        baik punyer….

        0

        0
  70. ella says:

    allaaaaa..kalo korang tak puas ati,asal korang tak undi erkk???jgn slhkan peserta yg membuat persembahan..slhkan diri sendiri yg tak nak mengundi..

    0

    0
  71. Sepah mmg konsisten dr minggu pertama lai, sentiasa menghiburkan… they deserve it!

    0

    0
  72. afrizuamin says:

    To Shidi,aku pun bukan tak suka sepah menang …Aku pun sebenarnya tak kisah sapa menang, yang penting persembahan pada malam itu mesti yang terbaik untuk jadi juara.Aku tak puas ati,Jozan kalah bukan sebab aku peminat dia.(Kalau dia tak bagus ,aku pun tak suka)Masalahnya….. memang dia dia orang sangat bagus.Jika di buat perbandingan Jozan lebih layak,sebab persembahan yg ke dua memang lawak giler,penonton pun senak perut,juri pun bagi komen yang amat memberansangkan…(Ingat,… juri tu saja-saja ke puji klu persembahan tak bagus)Ada org cakap Jozan suka tiru gaya orang..Abis…yang sepah tiru gaya Ustazah Arbaayah tu apa…??? Kalau setakat dailog dia tu x kisah la…namanya pun lawak Yang tak best nya Watak Ustazah menari…tu.Memang tak patut..Pada aku klu nak buat jugak jangan guna watak Uztazah yang memang ujud…Antara Nabil dengan jambu pulak aku rasa Jambu lebih layak No 3,sebab persembahan yang ke 2 tu memang best… sedangkan Nabil..agak biasa..Over run plak tu…Aku pun tak faham la…patutnya kita sokong yang bagus bukan yang kita minat semata2 walaupun dia tak bagus..apa pun mungkin dah Rezeki sepah agaknya..tu pasal dapat banyak undi..terus jadi juara…

    0

    0
    • sempoi says:

      ayat2 org yg tak bole kena tegur

      0

      0
      • shidi says:

        x yah nak komen panjanh2 la afrizuamin..
        ko tgk jer komen ko bpa bnyk like ngan dislike kt komen ko..

        ak rsa maharajalawak 2 ko apply jadi juri eyh..
        ak rasa ko layak sngt.. ha3

        dan ak nk komen skit sal pecah perut eyh utk persmbhan jozan yg kedua??

        itu ak leh terima..

        tapi ko tgk x persmbhan sepah dri week 1 until 13?
        ak pecah peruta gak, terbahak2 gelak..

        tu ape lak??

        cukuplah wahai afrizuamin..
        terima kenyataan..

        0

        0
    • kurmanis says:

      aku sebenarnya tukang baca je kat komen ni tp lama2 aku mcm menyampah ngan komen ko yang bangang & berSEPAH kat sini, yg ko nak nilai lawak final je tu apahal weiii, utk menang 350K mstilah nilai dr 1st week til final, tu pun kena bgtau ke doh ??? Kalau takat nak nilai show final je tak perlu la nak buat smpi 13minggu, buat je final terus dengan semua finalist tu pastu biar amir juara, idlan ngan kump kecik tu no 2 n no 3 KO !!! boleh ??? Boleh blahhh, ko ne kan klw jd org kuat industri hiburan mmg lingkup coz pendek akal, aku minat jozan, nabil n sepah tp top 3 tu mmg betul dan tepat pilihan rakyat malaysia cuma JAMBU tu setakat lawak sebut words sama berulang x nak ckpkan masa n menjerit x tentu psl “ANDA NAK ROCK?” AAAHHHHH? aku pun blh buat wlw 1 jam n x yah 7mins pun, i think BALAS layak no 4, wlw masih baru tp idea blh tahan. Peace yawww

      0

      0
    • blackssweet says:

      alamak… kt mata ko jerla kot bagus… bg rakyt Msia sepah terbaik wok…

      0

      0
  73. likeit says:

    sepah ada, BAIK PUNYER oo…!!!

    0

    0
  74. cik arale says:

    terus terang saya memang peminat JOZAN sejak dulu lagi… rasa betul2 kecewa bila dorang tak ditabalkan sebagai Maharaja Lawak, sebab pada saya memang mereka yang really deserve to win the title… Tapi takda rezeki, nak buat macamna… Ok, saya akui, adakalanya lawak Jozan tak menjadi, biasa2 je, tapi bila dorang buat lawak yang betul2 menjadi, lawak itu melebihi lawak2 peserta2 lain, tak tertanding pun… Sebagai contoh pada minggu ke 11 ke tak silap (masa zamri rockers jumpa awan nano…), saya tak rasa peserta2 lain pernah buat selawak itu…. juga seperti pada Minggu Muzikal (yang mana mereka berebutkan perempuan dalam gambar), semasa mereka buat persembahan prop (chopper etc, etc) & Minggu Final persembahan kedua… Even sepah tak mampu tandingi mereka masa tu…. Tapi rezeki lebih memihak kepada sepah, so, terima je la…. Lagipun tak semestinya bila dah dinobatkan sebagai Maharaja, selama2nya akan jadi Maharaja…. Bagi saya, Jozan still the best… Jgn marah ye peminat Sepah…

    0

    0
    • likeit says:

      to cik arale, persembahan prop jozan memang lawak masa tu tapi x setanding persembahan prop sepah..sepah mampu buat cerita sampai ada ending yang btul2 kaw masa persembahan prop tu..aku tergelak abis dengan laptop besar si Jep tu..kreatif membuat cerita..

      0

      0
      • cik arale says:

        oklah… dah la… dah berlalu juga semuanya kan… PEACE la kita semua peminat JOZAN & SEPAH… Rezeki masing2 kan…

        0

        0
    • Cucur_Udang says:

      yang lawak tu JOHAN,bukan JOZAN :)

      0

      0
      • kaki says:

        alo2 afrizuamin..ko jgn risau,jozan mmg menang undi,penyokong die dh wt keje die,mrkh lebih juri bg wei!!hahaha..undi kan mmg jozan leading..so,ko patut slhkan juri ok??keh2..yg penting,sume org dh wt keje masing2,jozan dh wt terbek,penyokong diorg pn,n TUHAN pn dh tentukan.tu kan takdir,ape ke slownye ko ni nk trime..rosakla penyokong jozan ni.pelik2.klaka..haha

        0

        0
    • sepahmanis says:

      wow3 cam nk pecah pala otak aku bc komen ko..bila lawak jozan menjadi,lawak tu melebehi lawak sume peserta??aku rasa ko ni mesti x tgok final ML sepah ni..ataupon paling koman pon tgok minggu 4 jambu lar..lawak awan nano mmg best tp lawak sepah byk kot yg bleh lebih lawak jozan tu..adoyaiiiii

      0

      0
  75. en ice says:

    persembahan JAMBU 2nd round begitu superb sekali hingga meninggalkan kesan sampai sekarang..

    0

    0
  76. batu says:

    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah
    sepah

    0

    0
  77. Farida says:

    Yeaaaa…..seronoknya SEPAH menang Maharaja Lawak!!!!! puas ati aku…tak sia2 anta sms kt diorang….SERONOKNYAAAAAAAA……..
    I LOVE U SEPAH!!!!!!

    0

    0
  78. pasha sendat says:

    ade aku kisah pasal maharaja lawak ni? nantikan kemunculan USTAZAH PILIHAN!!!!!!!!!!

    0

    0
  79. Tina turner says:

    Buat peminat2 jozan, aku peminat sepah ingin memohon maaf jikalau komen2 ku ini menyinggung perasaan peminat jozan. Sebenanye kitorang peminat sepah xnak pon sepah jadi juara.. Sepah dapat buat kitorg gelak setiap minggu pun dah cukup bagus.. Tapi itu la nape la juri2 sume n rakyat malaysia still pilih sepah ea? Hairan gak aku. Sepatutnya korang la peminat2 jozan patut menggantikan tempat juri2 tu. Korang kan pandai sangat nak judge mane satu lawak mane satu x. Ish geram btol aku nape la juri2 ni pilih sepah kn? Mmg x patut btol la mamat khalid, ahmad idham n apek tu kan. Aku rase diorang xtau nilai la ape tu lawak sebenar kan wahai peminat2 jozan? Korang mesti setuju dgan aku kan? Hehe

    0

    0
    • shidi says:

      hahahahaha..
      terbaiklah…

      SEPAH dihati semua peminat SEPAH..
      kalu sepah x jadi juara skali pn..
      dorang juara di hati kami..

      0

      0
  80. buah kurma says:

    ekk..elehh…sape kata JOZAN x penah mengaibkan org masa tiru gaya yusuf haslam ngan syamsul. mcm laa syamsul tu kaki togok. apsal sepah wat gaya ustazah bahyah korg nak marah pulak. dah tentu2nya buat lawakkan.. so trimelah kenyataan SEPAH memang BAEKKKK PUNYA!!!

    0

    0
    • kaki says:

      dont worry,ustazah dh respon,ustaz n ustazah xkecik hati langsung tp bangga dgn sepah sbb diorg tgk semanis kurma=) see,scra xlgsg promot tu,haha..utk org yg busuk hati xsudah2 sebut main2kn ustazah,jwpn ustazah cool je beb,yg bukan ustazah plak bebel xsudah..overrrrr~haha

      0

      0
  81. MIZNURYN says:

    SEPAH NYER LAWAK ADE MESEJ…BKN SEKADAR LAWAK SUPAYA ORG GELAK…TP…KOSONG…MCM MR.BEAN…

    0

    0
  82. MIZNURYN says:

    skang bkn pasal ape job diorang kat luar nanti…kita skang ckp pasal sape dpt TITLE MAHARAJA LAWAK…SO JOZAN FANS,,,ACCEPT THE TRUTH LA WEIII

    0

    0
  83. wanputra says:

    errr..tah hape-hape la..korang komen sampai sejuta komen pon SEPAH tetap dah jadi maharajalawak..except korang wat petition bntah kat astro..hahaha

    0

    0
  84. Ana says:

    Sepah memang pndai buat lawak p kbykn ny lawak *uc*h…itu ja model drg! Boring!

    0

    0
  85. MeDley says:

    Orang msia Sekalian dengar sini:
    Jan terlalu sangat fanatik nak sokong itu nak sokong ini. Bagi saya cukup untuk mengundi satu dua sebagai sedekah utk mereka.. Walaumacamna pun semua duit korang abis semua bagi kat Astro.. Kaedah ini adalah sebagai meminta sedekah secara modern. AF, Mari Menari, Mhrja Lawak dan sebagainya. Lagi satu, kita undi sebab kita hargai lawak mereka. Semua hiburan kalau kerna nak hilangkan stress sekali sekali bolehlah. Tapi dlm apa jua jenis aktivit.. Janganlah terlebih sngat keranan itu boleh memudaratkan kita tau tak. Sepah dan Jozan kalau sudah abis idea lawak, pakai main tiru perbuatan org agama yg terhormat dan sebagainya, itu salah juga.. Kenapa kalau meniru org sebagai lawak memberi kesan yang melucukan.. Org msia, itu sebenarnya hasil dri daya tarikan Iblis dan syaitan.. Kalau jenaka sebenar Kurang pula impak dia. Hai… Kalau fikiran sudah d rasuk syaitan. Org melayu, kita ada cara kita tersendiri. Jangan lah meniru org Barat yang selalu melawak jenaka kan paderi mereka sendiri. Kerana barang itu adalah barang sensitif wahai org2 melayu. Dr Fadilah kamsah dan ustazah siti norbaya adalah org yang kita hormati. Lawak sepah saya umpamakan lawak publisiti murahan, yang boleh menyakiti org lain walaupun hanya satu niat jenaka. Kalau terlebih, ia bukan jenaka lagi, dia adalah memperolokan yang lain cetanya. wasalam

    0

    0
    • logic says:

      medley,
      kalau jozan tu ye la,,melampau performance diorang bila tiru gaya orang lain. tak kena, walaupun mamatkhalid ada ckp, nama pun lawak,jadi tak de batas. ingat lagi dengan kisah aznil nawawa? kisah lawak diorang yg ajuk datuk yusof haslam dan syamsul yusof? ingat lagi dato fazilah kamsah? tak profesional kan?

      cuba tengok sepah bila ajuk orang lain—ustazah siti norbayah,bermesej kan dalam gurau…seru tu.
      kalau bab mencarut,tu takde disamakan dalam watak lain,,maknenye tiada kena mengena yg lain.

      0

      0
  86. miznuryn says:

    masalahnya ustazah sndiri kata dia xde mslh dgn lawak sepah malah dia puji sbb itu cara sepah menyampaikan nasihat dlm senda gurau…aku nak tanya..berapa kerat sgt org kita ni yg nak dgr nasihat dlm keadaan serius?????

    0

    0
  87. miznuryn says:

    senang cite,klu kita pandang dr sudut yg baik,maka hasilnya baik…bak kata ustazah juga,,hanya Allah yg tahu apa niat dlm hati mereka…so,amik yg baik jdkan tauladan..buang yg busuk…yg penting hati mau baeekk punya..

    0

    0
  88. gyulee gyuri says:

    kejayaan atau kemenangan bukan terletak pada populariti seseorang artis tu…tp bakat dan idea yang kreatif tulah mendorong kejayaan…tak semestinya kalah JOZAN akan terus tenggelam..selagi ada peminat yang menyokong , insyaAllah JOZAN akan terus memberi persembahan yg terbaik untuk peminat dorang…dorang dah cuba yang terbaik malam tu tapi nasib tak menyebelahi dorng…pape pn percaya pada rezeki yang Allah berikan tu…setiap manusia kan Allah dah tetapkan rezeki masing2…rezeki sepah malam tu..terima lah dgn hati terbuka….bukan JOZAn tak dapat apa2 pn kan…dah dpt 100K lebih sorang , lebih dari cukup kot…

    0

    0
  89. baik punyer says:

    aq dpt info dr org astro..jozan dpt mrkah rendah tuk prsembhan prtama. tp tuk prsembahan kedua, mrkah jozan pling tggi. tp ble dicampur kedua2 mrkah jozan tu msih x dpt nk lwn ngan jumlah mrkah yg diperolehi sepah bg kedua2 psembhan. jumlah undi penonton lak bg kedua2 kumpulan jozan n sepah hampir sm byk. cuma beza dua peratus je. sb tu sepah mng sb mrkah dye (prsembhan pertama+psembhan kedua+jumlah undi penonton) lbih tggi sedikit je brbanding jozan. huhuhu. pe2 pon, jozan the best.

    0

    0
  90. cempaka says:

    Ape pun korg ckp aku tetap suke Sepah…..dr first week dah gempak kot..Idea2 mcm ni la kite nak dlm showbiz kite..Apepun pendapat msg2…we love sepah hehe..peminat jozan jgn mara aaa..Apepun pn xble

    0

    0
  91. Steady says:

    Ek eleh..peminat JOZAN x kisah la SEPAH mmg..x heran pon.. SEPAH tu mng sbb rezeki dorg n lucky ckit dari JOZAN. Tapi aura JOZAN tu besaq. tgk la..menang pun job still kureng.. JOZAN still the best !! Peace yo

    0

    0
    • Farah says:

      sudah2 ler 2,tak baik mengutuk rezeki Tuhan bagi,kalo tak suka jangan kutuk..
      mmg job sepah kurang dari jozan tapi Tuhan Maha Adil wlaupn sepah tak banyak job macam Jozan tp dorang menang Maharaja Lawak..
      baca komen korang rase sedih dalam hati,kutuk sesama manusia seakan-akan kita nie manusia sempurna..

      0

      0
    • Adala says:

      Xkesah la ada job ke xde job ke..tu rezki massing2 wo..tp lu kna ingat bro..klu jozan byk job..die still bukan maharaja lawak..n xbley nak ubah da..kire ko ni nak sdpkan Ati la kan sbb jozan xmng..hehe.rilex ar..yg pnting dorg dah hiburkan kite smua..

      0

      0
  92. mulut capoi says:

    Aku dah tengok ulang-tayang kat internet,

    Betul tak aku dah jangka sepah- juara,
    Jozan naib juara
    Nabil tempat ketiga.
    Kumpulan sepah ramai peminat dibandar, dikampong lagilah ramai peminat dia org.
    Nampak zizan cam sedih….x apalah tempat ke2…pun ok.
    Nabil sebelum diumumkan dah dapat jngka n03.
    lawak nabil prt,2 – kelakar..
    Yus lawak dah kureng kelakar .
    Aku nampak shuib nangis….ct. sarah pun nangis kerana gembira. Dari awal lagi bila aku tengok muka shuib–memang nampak muka kesian…lagi pun aku minat sepah dari dulu lagi, masa mula2 muncul. Bagi shuib tahniah x lama lagi nk. dapat baby.
    Banyak jugak aku vote ko org. sepah….tak sia2 dapat jugak jadi juara, begitu jugak jozan.
    Semoga sepah mempergunakan rezeki yg. dapat tu dgn. sebaiknya.Buatlah kenduri untuk org2. kg. ko org. nanti.Bagi kami peminat2 dari jauh ko org. jadi juara itu pun dah happy. Ada jugak peluang ko org. nanti untuk menapak kedepan..

    0

    0
  93. mimi says:

    tula,beza sikett je kan?7% sikit betul bezanya~hoho

    0

    0
  94. adinda says:

    sorry guys…kacau hehhe

    mntk tulung vote me….hehhee

    1- please klik link below n ‘like’

    http://www.facebook.com/pages/Reem-Doorgift-Fanpage/156001361124882

    2.And then klik link below,and click ‘like’ at my picture…

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=181038971954454&set=a.180624115329273.44710.156001361124882&type=1

    Tenkiu so much..

    love u all…muahhh hehhehe..

    0

    0
  95. Kurojishi Rio says:

    huhu tergelak aku bace komen2 korang sampai gaduh2 sekali. Klu jumper depan2 x tau lak camner.

    0

    0
  96. nina says:

    kecoh ah korang gaduh2,,,sepah first,jozan second,nabil 3rd, jambu 4th,,

    tak payah komen sape lagi layak menang and sape yang tak layak,,,

    diorang dapat duit ratus ribu,,
    kita penonton dapat hiburan kurangkan stress ,,
    yang tukang mengutuk tu dapat taik je

    0

    0
  97. Memo says:

    No 1 Nabil 150k
    No2. Jozan 125k
    No.3 Sepah 117k
    No.4 Jambu 25k

    Tak reti lagi ker?!

    0

    0
  98. check gu says:

    hahaha..paling xleh blah aku bc komen :
    encik mat says:
    June 25, 2011 at 4:36 pm
    ade die kate nme sepah mcm sampah…ape de hal en mat oi…xyah la nk ktuk smpai cm 2..sebagai seorg manusia kna sling hormat menghormati okeh..

    0

    0
    • lala says:

      Betul tu..x payhlah t’bawa-bawa sangat..kita tengok nak enjoy, gelak2 tp alih2 b’gaduh pulak mengutuk sana-mengutuk sini. Jozan ngan sepah tu pun dah kamceng lps masuk ML, dpt merapatkan ukhuwah tp yg peminat2 nya pulak makin berbalah..sepatutnya lps tgk ML dpt menghiburkan hati, bukan sakit hati..

      Kurma itu memang manis, tapi perangai kamu yg tak abis2 nak bergaduh ni yang tak manis..

      0

      0
  99. mr zzz says:

    ~setiap orang ad kelebihan dan kekurangan….btol tu cek gu….hormat menghormati antara 1 sama lain…dlm persembahan final tu ak rasa memang smua yg terbaik.~ :-)

    0

    0
  100. adie says:

    jozan konsisten undian tertinggi tiap minggu, tp sepah konsisten dr segi persembahan tiap minggu yg tak mengecewakan. nk kata persenda individu, jozan persenda sorang personaliti lelaki tu, sepah yg perempuan tu. so sama je.tp mlm tu mmg sepa ‘konker’ dua2 slot.deserve la.jozan punya lawak curi duit surau tu kreatif, mail lambung, silent comedy. sepah so far ok all weeks. jd ok la dgn keputusan mlm final tu. nabil pun ok cuma agak kureng mlm final. jambu pulak second round mmg best.

    0

    0
  101. hanturaya says:

    INILAH YG. DINAMAKN REZEKI….DAH2 JGN. DIPERTIKAIKAN LAGI….LAIN KALI JIKA NK. KUMP. LWAK YG. DIMINATI TU MENANG VOTELAA… BANYAK2…..AKU NK. SEPAH MENANG RATUSAN RINGGIT AKU SEDIAKAN UNTUK VOTE DIA ORANG, AKU BAGI ANAK2 BUAH AKU, DIA ORG. MINAT SEPAH TAPI MINAT SAJA X VOTE…KALI INI DIA ORANG VOTE, MINAT KALAU DOK SAYANG DUIT BUAT APA…
    JIKA HARAP AIR LIUR….BERTEKAK….X PUAS HATI.

    0

    0
  102. nuyu says:

    meh tengok ulasan tok show sepah kat final kat sini

    http://randombynurul.blogspot.com/2011/06/maharaja-lawak-final-2011.html

    siap ade gamba lg :)

    0

    0
  103. naikMOTOR says:

    tahniah Sepah,korang memang layak digelar Maharaja Lawak-berbaloi2 hasil gigih korang untuk dapat title ni,pasni Sepah jadilah artis yang benar2 BERSIH!!!

    0

    0
  104. akusukaapeygakutulis says:

    ini name die raja berganda.. mmg gempak la sepah.. jozan dr raja lawak 1 pun diorang dpt no 2 n 3.. same gak nasib diorang kt sini.. sejarah berulang kembali..

    0

    0
  105. Sue says:

    taniah!!! untuk semua sekali…Yg plg aku tak sangka spiderman nabil boleh hidup hehehe…aku rasa yg jadi spiderman NABIL tu Amir …hehe…

    0

    0
  106. hahaha kalah… bajet lawak sgt, ke laut3

    0

    0
  107. Siapa nak tahu/dengar lagu2 asal yang Jambu nyanyikan di malam final ML, boleh ke http://www.facebook.com/video/video.php?v=1890368819776 atau http://www.youtube.com/borakboraktv :) Enjoy!

    0

    0
  108. fiza says:

    jozan tetap di hati…lawak die berbeza setiap mggu….jozan tetap juara

    0

    0
  109. hajarul says:

    Sepah lah best!!!Jozan pon best…tp Rezeki berpihak kepada Sepah!!!ape lah korang xpuas hati..Rezki tu dari Allah

    0

    0
  110. Tanah says:

    gaduh lagi..
    aku bosan gaduh pasal artis.
    patut lah artis melayu susah nak maju..
    kurma ini memang manis,tapi sayang perangai kamu2 x berapa manis..

    0

    0
  111. Oren Jus says:

    Sepah d best…tak payah nak buat lawak pelik2..just cerita biasa2, tapi lawak berkualiti….cerita psl kehidupan biasa pun dah cukup bagus dah…janji jalan citer kemas dan paham… sepah mmg lawak melayu paling melayu….best best best…puas hati Sepah juara!!!!!!!

    0

    0
  112. yubo says:

    ok la sepah menang tp ak rase yg over mamat…siap turun bwah lg..bukan lawak pun dia..yg shuib n jeff memg pak lawak siap sujud ag…tolong aa mamat..ko tu gerak badan je lebih..ntah paper..

    0

    0
  113. SEPAH mmg terbaik. dr awal lg aku mmg sokong dia. wlpn org kata SEPAH lawak kampung tapi dianya lawak2 semua bermesej. cthnya lawak yg ustazah baiyah tuh, lawak khatan,lawak mengandung, lawak laki bini gaduh. Bknnya lawak kosong. tp[ai lawak yg hari2 org ada buat. love u all SEPAH.

    0

    0
  114. jozan lover says:

    jozan punyer keistimewaan dpt tiru dbjik mcm org lain tp diorg ttp ada watak tersendiri yg org lain x dpt ikut..sprti ah cai dan mail lambung … yg menarik tntg jozan jga sgt kreative, penceritaan lawak yg sgt teratur, dan idea yg lain dr yg lain

    0

    0
  115. ainon says:

    banyak mende lain yg korang leh debat…diorang dapat duit berkepuk, korang dapat habuk.

    0

    0
  116. nest says:

    tahniah SEPAH, you guys R the best….lawak SEPAH mmg klass …good luck in future, all the best to SEPAH……lawak selamba, bermesej & best sgt2….
    TAHNIAH JEP, MAMAT & SHUIB…..teruskan segala lawak yg baik……kami akan menyokong SEPAH selamanya…..

    0

    0
  117. juice says:

    sepah mmg patut menang sbb sian ke sepah penat2 kutuk ustazah xkan xder hasil kan..kalau aku jd ustazah tu mmg aku saman dh sepah ni..wat malu org depan satu malaysia….kalau nak wat lawak biarlah original ada identiti sendiri…ni berlawak persendakan ahli agama…

    at least jozan ada watak mael lambung yg org akan ingat sampai bila2..tu baru original…sepah menang mmg dpt duit..tp jozan kalah job makin mencurah2…

    ps/ bile tgk maharaja lawak baru kenal sape sepah kalau x tgk cuma tahu shuib kawin ngan siti sarah je…

    0

    0
    • mankuk says:

      terima kasih kerana ckp SEPAH patut menang..
      that’s true and fact..
      sepah adalah maharaja lawak..

      ko kata sepah kutuk ustazah eyh?
      ko bca x komen kt atas yg berbunyi:

      miznuryn says:
      June 26, 2011 at 2:25 pm
      masalahnya ustazah sndiri kata dia xde mslh dgn lawak sepah malah dia puji sbb itu cara sepah menyampaikan nasihat dlm senda gurau…aku nak tanya..berapa kerat sgt org kita ni yg nak dgr nasihat dlm keadaan serius?????

      Hot debate. What do you think? 23likes 4 dislikes

      kaki says:
      June 26, 2011 at 2:05 pm
      dont worry,ustazah dh respon,ustaz n ustazah xkecik hati langsung tp bangga dgn sepah sbb diorg tgk semanis kurma=) see,scra xlgsg promot tu,haha..utk org yg busuk hati xsudah2 sebut main2kn ustazah,jwpn ustazah cool je beb,yg bukan ustazah plak bebel xsudah..overrrrr~haha

      Hot debate. What do you think? 17likes 4dislikes

      ko ade bca x komen dorang kt atas?

      ko memang x lyak jadi ustazah tu pun sbb ko tu x de hati budi..
      pendengki.. ni suma kan takdir ALLAH jgn lah mengunkit..ko seorang yg reti bersyukur..

      ni komen ape yang zizan wat :
      logic says:
      June 28, 2011 at 2:59 pm
      medley,
      kalau jozan tu ye la,,melampau performance diorang bila tiru gaya orang lain. tak kena, walaupun mamatkhalid ada ckp, nama pun lawak,jadi tak de batas. ingat lagi dengan kisah aznil nawawa? kisah lawak diorang yg ajuk datuk yusof haslam dan syamsul yusof? ingat lagi dato fazilah kamsah? tak profesional kan?

      cuba tengok sepah bila ajuk orang lain—ustazah siti norbayah,bermesej kan dalam gurau…seru tu.
      kalau bab mencarut,tu takde disamakan dalam watak lain,,maknenye tiada kena mengena yg lain.

      Like or Dislike: 1 0

      pikir2 kan lah renung2 kan lah..
      jgn kita mengutuk dan menyesali ketentuanNYA..

      0

      0
  118. bujang sepah _ maharaja lawak says:

    kumpulan Sepah persis trio Bujang Lapok era Seniman Agung Tan Sri P Ramlee memang ada benarnya.

    Jeff yang dilihat dominan antara mereka bertiga, tidak ubah seperti Ramlee menerusi cakap lepasnya dan Sudin mungkin lebih sesuai bagi Mamat yang kurus kering manakala Shuib yang lebih rendah antara mereka sesuai dengan Ajis.

    Hendak menyamakan mereka setaraf dengan kedudukan Ramlee, Ajis dan Sudin mungkin belum sesuai buat masa sekarang, tetapi tidak mustahil ia mampu dicapai jika mereka bertiga ini terus mantap bersama. Yang penting, jangan mendabik dada, lupa diri atau tenggelam dalam popularitinya

    0

    0
  119. haha says:

    haha,tak boleh bla tengok muka jozan masa sebelum juara maharaja lawak diumumkan. muka bersedia ingat dia menang.tup tup sepah menang

    tiba2 teringat pulak masa tv3 abp??
    muka dia pun mcm tu jugak,tup tup shaheizy sam menang.

    0

    0
    • Mila says:

      Hahaha betul3, muka bajet nak menang je. Masa nak umumkan pemenang ABP pon sama, terkujat2 bila bukan dia. Pastu komen kat BH x boleh terima sbnrnye kalo juri komen, rasa bengang.

      Ek eleh, rilek sudahla tak payah poyo sangat. Terlebih poyo kang ke laut mcm kat Maharaja Lawak tergedik2 naik meluat aku tgk jantan serupa itu gedik mengalahkan bapok!

      0

      0
    • kaki says:

      aahla..aku br teringat..hahahahha..lawak dow…tu cra2 org yg over konfiden yek~die mmg femes,tp mcm kurg sket humble nyela..tp xtaula kan..aku xknl die..aku ingt undi die ngn sam tu xjauh beza,upenye,beza gilerrr..hahaha..malu beb kalo dh konfiden nk menang TAPI KALAH..ish2 =p

      0

      0
  120. pJ says:

    haha – betul2,aku perasan jugak muka zizan masa abph tu..haha..muka x ble blah.. muka rasa mcm diri sendiri nak menang ,pastu muka berubah lps umum2 org lain yg menang.. hahaha.. zizan…zizan..rilex la babe..

    0

    0
  121. pJ says:

    Sepah deserved champ ML,Jozan ok gak,tp aku rasa jambu better with no 3 dr Nabil,dia x cukup konsisten,lawak pun byk yg kureng…

    0

    0
  122. AC says:

    tahniah sepah sbb menang. untuk jadi juara ML memang hanya dpt ditentukan pd prsembahan mlm final. walaupun sepah konsisten mggu2 sblum , tp sepah brjaya gak memberikan prsmbhn best utk kedua2 slot. so mmg xdpt dinafikan sepah layak menang ML. Jozan memang sgt hebat utk prsembhn kedua, tp kurangnye round 1. so spt yg dikatakan: kmnangan bgantung prsmbhn final..n sepah brjaya. apepun jozan, komedi muzikal final tu mmg grand btul n kami skluarga sgt trhibur dgn lagu rap mael lambung disulami dgn muzik ghazal. summary–>ML?this is best br0,trima kasih krn mghiburkan aku n kluarga. peace yaww. (AC mmg best ><)

    0

    0
  123. Mila says:

    Sepah mmg terbaekkkk? Jozan? Hrmmmm harap Zizan ajalah. Honestly before Maharaja Lawak start, aku sgtlah support JOZAN, akan tetapi bila dah ke laut & Johan je yg best, aku sokong JOHAN BUKAN ZIZAN sbb zizan gedik seyh, mcm gaya bapok pastu tergedik2 mcm sotong eiii geli aku.

    Sepah aku tgk dari mula sampai ke Final tetap best dan tak menghampakan aku & my family as well. Jozan mmg layak tempat kedua, lawak dia yg segmen pertama Johan yg best Zizan ke laut, segmen kedua yg killernya Johan lagi bukan Mail Lambung. Siyesly, Johan lagi bagus dari Zizan Zizan cuma popular aje.

    0

    0
  124. Kurmanis says:

    aku sebenarnya tukang baca je kat komen ni tp lama2 aku mcm menyampah ngan komen ko yang bangang & berSEPAH kat sini, yg ko nak nilai lawak final je tu apahal weiii, utk menang 350K mstilah nilai dr 1st week til final, tu pun kena bgtau ke doh ??? Kalau takat nak nilai show final je tak perlu la nak buat smpi 13minggu, buat je final terus dengan semua finalist tu pastu biar amir juara, idlan ngan kump kecik tu no 2 n no 3 KO !!! boleh ??? Boleh blahhh, ko ne kan klw jd org kuat industri hiburan mmg lingkup coz pendek akal, aku minat jozan, nabil n sepah tp top 3 tu mmg betul dan tepat pilihan rakyat malaysia cuma JAMBU tu setakat lawak sebut words sama berulang x nak cukupkan masa n menjerit x tentu psl “ANDA NAK ROCK?” AAAHHHHH? aku pun blh buat wlw 1 jam n x yah 7mins pun, i think BALAS layak no 4, wlw masih baru tp idea blh tahan. Peace yawww AFRIZUAMIN

    0

    0
    • biji kurma says:

      kan bagos kalo sume pngundi brpikiran mcm engko ni. memangla pemenang tu dinilai dr minggu satu. tp ape2 bole trjadik kat final & yg tentukan kmngn diorang juri(yg menilai dr awl2 minggu) + pengundi(yg akn undi kalo dia rs prsmbhn paling gempak mlm tu). oh ye Balas mmg best tp sygnye double meaning jugak yg slalu ade dlm kapale otak diorg.geli aku. nk ke pelawak m’sia yg buat lwk mcm tu?

      0

      0
  125. Relax xmoh gduh2..kte kn dok satu bumbung di malaysia…pe2 keputusan adalah muktamad… doakn karier sepah,jozan,nabil n jambu trus berjaya…pe2 pn trima kasih maharaja lawak sering mghiburkn sy tiap2 ari :)<3<3

    0

    0
  126. tahniah kumpulan sepah juara pada malam tu ini rezeki abang shuib la tu kan……………..!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  127. awin says:

    kenangan hanya tinggal kenangan…juara pon berpecah…ape sebabnye??tak gune dapat ML tapi lupe fans…tgk jozan tu stay cool…and mcm2 wt utkpeminat dorg…daala..lawaknye wt aku skit pankreas tiap mse..xharapkan artis jemputan…huhu…sabar ye fan sepah sume..

    0

    0