Written by AbangNara | September 19th, 2017

Wow. Dasyat sungguh penangan filem Abang Long Fadil 2 yang laku keras di pawagam. Selepas 26 hari ditayangkan, filem arahan Syafiq Yusof ini telah mengutip RM16.92 juta. Kutipan akhir filem ini mungkin akan melebihi RM17 juta kerana sehingga ke hari ini ia masih ditayangkan di lebih 100 buah pawagam. Ini adalah satu petanda yang baik buat industri perfileman tempatan kerana sangat jarang untuk sebuah filem Malaysia bertahan lebih daripada 2 minggu.

abang long fadil\

Berdasarkan review yang Abang Nara baca, memang filem Abang Long Fadil 2 sangat-sangat kelakar dan mempunyai “plot twist” yang tidak dijangka. Rata-rata yang telah menonton filem ini telah memberi 5/5 bintang. Lakonan yang ditunjukan oleh Zizan Razak, Wak Doyok, AC Mizal dan Tania Hudson juga amat memberangsangkan.

abang long fadil

Adakah filem Abang Long Fadil 2 dapat mengatasi kutipan filem Polis Evo yang ditayangkan tahun lalu (RM17,740,000) sekaligus dinobatkan filem tempatan paling laris? Sama-sama kita nantikan. Jangan lupa untuk pergi menonton sebagai tanda sokongan anda. Apa pun, tahniah buat semua yang terlibat di dalam menjayakan filem ini. Anda berjaya membuktikan bahawa filem tempatan masih mampu berjaya jika kena acuannya. Good job and well done. Sumber Berita Harian.

19 responses to (TAHNIAH)Selepas 26 Hari, Filem Abang Long Fadil 2 Kutip RM16.92 Juta

  1. Anonymous says:

    Good Job..

    1

    1
  2. melati says:

    Aduiii hari tu ckp 13 hari tayangan RM13 juta kalau 26 hari juta RM26 juta lah…FINAS salah kira tu ..hmmmmmm..rasa nk hantuk kepala kat Dinding pasal citer Filem Box Office juta2 ni..!! sian plak..!! Hero Kemetot & Hidung cap Gajah pun dpt Kutipan juta2…wakakakakakakaaa

    10

    10
    • hehehehehehee says:

      itu hari 13 juta, sbb baru minggu terakhir hujung bulan dn masuk minggu pertma, masa tu org dh gaji, hai Melati, u fhmkn, kalau dh masuk minggu ke 2, minggu ke 3, org pun dh ikat perut..x kn nk kenyang kt panggung wayang je tgok ALF2..hehehehhehehe

      nk tanya Melati, skrg dlm bank dn dlm pursepun tinggal duit mkn je.

      2

      0
    • lil says:

      aah weh, menyesal gi tengok. nasib baik tiket free. tak faham betul camne bole kutip berjuta²

      0

      3
    • kuri says:

      bodo kau nie..hari2 pembukaan dgn hari2 terakhir mmg la lain kutipannya

      1

      0
  3. melati says:

    Lagi satu selagi Ada Achey yg Attention Seeker tu semua org Majal.(Nasib Tk Baik) tgk S.Spotan 2017 Tenggiling Taiko asyik kalah jer dgn King Musang..memang mendatang kan Sial lah si Achey tu..!!! saya perhati kan jer si Achey ni lebih kuah dr Sudu . dlm Sukan Kelaut pun sama yg pakai kaki itik kt tangan tu , dia ingat org nk ketawa ..mcm kimak adalah si Achey..!!! seteruk2 Nabil yg suka bahan org teruk lagi si Achey ni yg nk tarik perhatian tapi buat org lagi nk sepak kalau tgk dia…hmmmmmmm

    0

    2
  4. Anonymous says:

    sebab tiket sekarang dah mahal…sebab tu senang dpt kutipan juta2

    10

    1
  5. Anonymous says:

    Inilah yg akan menjadi ikutan. zmn sekrg umur 7th fikiran dh mcm 20an..jadikn la iktibar sek tahfiz tu dibakar oleh siapa….bdk2 je..hentikn la aksi2 gengster

    2

    2
  6. hahahhahahaha says:

    untung jadi pelawak, terus jadi pengacara, pelakon tv dn terus ke filem…aku ckp utk pelawak2 je. Mcm ni baru betol, brmula dri naik basikal, naik kancil, naik saga, MYV terus ke kete ratusan ribu riggt.., walaupun x berapa hensem..tapi ada bakat, bukan nk kejar “Bintang Paling Popular”.. ke apa…dn bukan mcm Fatiya, Natasha ..tetek tu. Tayang dn lambung tetek nk popular..hahahahahahaha

    1

    1
  7. Anonymous says:

    Sudah2 la mengutuk c fathia tu.xtakut dosa ke?macam kau suci sangattt xpernah buat dosa. Agak2 la jadi manusia weiiii…. Ker kau nak jadi monyet asyik ketawakan org jer.

    1

    0
  8. voltron says:

    PPIM ANJURKAN SIDANG BONGKAR PENIPUAN BOY IMAN DBI DENGAN ANGGUN..BOLEH CHECK PAGE PPIM ATAU PAGE PW COMMUNITY

    BOY IMAN TERGAGAP2 NAK JAWAB SOALAN..JANTAN PENIPU!

    0

    0
  9. Mamu says:

    Poster mcm sivaji the bosss…

    0

    0

Leave a Comment

Optional