Written by AbangNara | December 2nd, 2013

Lama tidak mendengar khabar mengenai salah seorang bekas pelajar Akademi Fantasia 4 iaitu Salima. Tup-tup hujung minggu lalu Salima telah pun selamat bergelar isteri kepada seorang pendakwah terkenal iaitu Ustaz Syed Abd Kadir Syed Hussin Aljoofre. Difahamkan Salima ialah isteri kedua buat ustaz yang telah mempunyai 3 cahaya mata bersama isteri pertamanya.

salima af kahwin

Pasangan pengantin ini nampak sama cantik dan sama padan di hari pernikahan mereka. Majlis pernikahan dan majlis resepsi telah pun berlangsung di Chemor, Perak dalam suasana sederhana. Tahniah sekali lagi diucapkan buat Salima dan suami atas masjid yang dibina.
salima af kahwin

Lagi beberapa keping gambar perkahwinan Salima AF dan Ustaz Syed Abd Kadir Syed Hussin Aljoofre dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

salima af kahwin

salima af kahwin
salima af kahwin

salima af kahwin
salima af kahwin

156 responses to (TAHNIAH)Salima AF Selamat Bergelar Isteri Kedua Kepada Pendakwah Terkenal

  1. Anonymous says:

    Lg 1 kejutan…

    0

    0
    • Nora says:

      asal pendakwah je msti nk kawen lebih dari 1.. alasan mcm biasa la… ikut sunnah katanya… pernahkah anda faham perasaan isteri pertama? yg si perempuan bini kedua ni pula kalau tak melayan pasti tak jadi yg no dua nya… elak lah!

      1

      0
      • diana kebabom says:

        salima ooooiiii.. takde ke laki bujang yg nak kan ko???? laki org juga ko sangkut.. sian kek bini & anak2 dia.. bini mana nak kongsi laki salima ooiiiii.. mmg mulut kata redho tp hati perempuan ni lembut.. seredha2 dia mesti ada terguris walaupun seciput..

        0

        0
        • ni msti si sakitnah tu dah turunkan ilmu kat si salima salimot ni…btw aku x knl pon sape dia ni….lantak lah AF ke MI ke gua cukup x minat dgn perampas…mcm dlm dunia ni xde yg bujang alim….puihhhh

          0

          0
        • miss ynwa says:

          BELIA BOIKOT MADU!!!

          cukup faham dengan sunnah…tapi tolong lah LELAKI cuba letak diri tu kat tempat perempuan…suka sangat lah bini korang tu di share2 tido? begitu juga perempuan.

          benci popuan gatal
          benci lelaki miang

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Ya Rabbi…benda yang baik kita jangan sangka buruk..kalau dah jodoh, itu suratannya. Kita tak tau apa pandangan isteri pertama beliau.Jangan cepat berprasangka buruk terhadap orang. Diorang dah kawin pon. Doakan mereka yang terbaek. Takder lak kes bini pertama serang ker, mengamuk ker. Mmg bukan semua perempuan suka bermadu, tp kalau isteri pertama dia redha, dan terima madunya, apa masalahnya. Jangan samakan semua perempuan. yang penting berfikir baik terutamanya kepada orang yang ada ilmu….doakan mereka bahagia..kecohhhhhhhhhhh laa!!!

          0

          0
        • Ini Semua Poyo says:

          terkenal dgn kawin dua…
          begitu?

          0

          0
        • Neelofa says:

          Nobody cares..krik3..
          klik me..

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          mengenangkan nasib,
          bila la nak kahwin..krik3..
          klik me..

          0

          0
        • mawar berduri says:

          memang betul dia isteri ke dua… n org anggap perampas.. kalau mawar pon x nk cm 2.. tp cer u olss pikir dr kawin ngan kaki botol, berjudi, n laki2 yg kurang agama?? or nk pilih ustaz yg di atas?? mana yg u olss nk pilih??? cer pikir sejenak…???

          0

          0
        • benci perampas says:

          buat pengetahuan lembu gemok.. isteri pertama dia dah lari blk kg!

          0

          0
        • Abby adabi says:

          Gambar yg last tu menunjukkan SALIMA pakai inai lukisan di tangan..

          Dari Abu Hurairah r.a Nabi s.a.w bersabda : “Allah mengutuk wanita yang mempergunakan (memberikan) rambutnya untuk (menyambung) rambut wanita lain, wanita yang menyambung rambutnya dengan wanita lain,wanita yang membuat gambar di kulitnya (tubuh) dengan tusukan dan wanita yang meminta kulitnya dibuat gambar dengan tusukan (alat pengukir)”..(Hadis bil. 1685 : Sahih Bukhari)

          Jelas Dato’ Abu Hasan Din Al-Hafiz :” inai berukir ala tatu tak boleh! Ia dilaknat Allah.

          Inai berukir bentuk awan larat atau bentuk gambar itu dalam kategori tatu, kalau nak pakai inai, pakailah betul-betul hujung jari”.

          Marilah kita membuat pengislahan dalam diri kita agar kita tidak tergolong dalam hamba-hamba Allah yang melanggar syariatNya..

          0

          0
        • mak cik KETOM says:

          miss ynwa : ko bawa FAHAMAN or Gerakan ape?? BELIA BOIKOT MADU??
          Ko sape nak mengharam kan yang halal?? Kawin itu benda yang baik pon, lgpon kalu cukup syarat dan mampu boleh jer kawin sampai 4.. Lagipun sekarang akhir zaman ramai perempuan dari lelaki.. Yang lelaki pulak ramai yang nak jd “pompuan or gay”.. nauzubillah…

          bt miss ynwa, kalu xnak bermadu, nanti xpayah kasi izinkan laki awak kawin lagi… So xpayah ler nak pertikaikai atau menolak hukum Allah..

          0

          0
        • miss ynwa says:

          wei MAKCIK KETOM…..ko mesti bini tua pertama yg gilekn payung emas kan.

          maksud miss bukan nk boikot tapi sila paham dari sisi lain….zaman dulu kahwin sampai 4 sebab nk pertahankan janda2 yang kematian suami dimedan perang, tapi zaman sekarang? NAFSU SEMATA? pantang tengok lawa sikit? pantang jumpe , melayan…haha bitch please

          bini pertama..redha redha jugak, potong jari la sikit pon tak menangis sebab terluka? tak tahu la KORANG ni ade perasaan ke tak. *geleng kepala

          0

          0
      • ewiezz says:

        mana lebih baik.. lelaki yg bernikah lebih dr satu max 4 secara sah atau lelaki yg hanya mempunyai sorg isteri tetapi ade girlfriend atau perempuan simpanan bersekedudukan/berzina wpun hanya seorg?

        0

        0
        • azreen says:

          Lagi bagus kalau laki yang stay ngan satu bini!!!

          0

          0
        • Janda Vogue says:

          Ya betul..ada lelaki yang taknak kawin lebih dari satu tapi nak ada skandal ni ramaiiiiiiiiiii bebenor kat opis opis kat jabatan jabatan ..alasan taknak melukai hati bini pertama…tapi RELA BERZINA dan BERDOSA dgn ALLAH ..apa ke punya prinsip dan otak akal dan pegangan ni?

          aku pun pernah gak la kena try dgn jantan jantan buaga kat opis…kawin taknak tapi main nak berzina nak….sorry la beb bukan semua janda tu penasaran gersang low class takde quality ok…aku ni kategori janda ada quality…tak main dgn laki org apatah lagi nak berzina….jadi janda kerana ujian Allah …so redha and pasrah hidup pun ok jek…tak mati kalau takde lelaki dan cinta tapi boleh mati dan hilang arah tanpa cinta Illahi….peace

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku bukan apelah kan.. tapi nak kena tegur jugak la ustaz2 kat malaysia ni… ustaz2 pun boleh ditegurkan sbb diaorng ni bkn maksum..

          boleh jer klau nak kawin ramai.. kawin la smpai 4 pun tapi jangan la asyik nak memilih yg fresh bergetah aje…
          sbb kalau ikut sunnah nabi dia kawin dgn wanita2 yg kematian suami di medan perang, janda2 yg mempunyai anak ramai yg susah. kiranya utk membela wanita2 yg kurang bernasib baik bkn sbb nafsu semata2..

          tapi apa yg jd pada ustaz2 masa kini, mereka lebih cenderung memilih wanita2 muda yg masih punya kudrat. ada pendapatan sendiri, yg bkn daif utk dijadikan isteri2 muda mereka.

          rasanya lebih molek la jika ustaz2 sekalian yg ingin berkahwin kerana sunnah tu memilih wanita2 yg telah menjadi balu atau janda yg hidup mereka susah.. cari la balu2 yg kematian suami semasa di lahad datu, atau pun orang2 asli yg baru memeluk islam utk diberi bimbingan agama dgn lebih mendalam… bantu la balu2 yg kesusahan utk membesarkan anak2 yg sedang membesar mereka lebih memerlukan anda berbanding wanita bujang yg masih bergetah sihat tubuh badan.

          terima kasih.

          1

          0
      • Anonymous says:

        mmg dasar jantan j****g..x cukup satu..

        0

        0
        • Olga says:

          ala ustaz ka, pendakwah ka… tetap ada nafsu..
          tgok la UIA pun bape orang isteri..
          dan isteri kedua, ketiga pun muda2 belaka..
          alasan sunah nabi..

          1

          0
      • macamcomeljer says:

        astaga, bwk brtenang. Allah dh tetapkn jodoh die ngn ustaz tu. nk lari mn pn dh mmg jdh die ngn ustaz tu. lgpun ustaz tu mampu utk kahwin lg. salima pn bujang. drpd kawen kt thailand, bwk lari anak dr org. baik nikah secara sah n salima pn xdela jd andartu. bujang atau kawen blom tentu menjamin kebahagiaan seseorg. yg ptg agama didahulukan. doakan kebahagiaan mereka. amin.

        0

        0
      • Linzy Longkang says:

        sokong 100% memang tujuan dorang ni jadi pendakwah senang nak kabor mata masyarakat sambil dorang kumpul bini byk2

        0

        0
      • bobo jelita says:

        ikut sunnah konon?puuiii..aku benci org yg gunakan nama agama utk kepentingan peribadi..sunnah nabi kahwin banyak bukan ikut nafsu OSTAD OSTAD OIII..kahwin utk menyelamatkan wanita/janda/balu yang kematian suami dalam perang….

        menyampah betul aku dgn lelaki gatal yang so called OSTAD NI…

        1

        0
      • shina says:

        kenapa ya asal pendakwah mesti kahwin lebih? isteri no.2 tentulah hatinya gembira sebab rasa diri lebih muda dan lebih disayangi.

        1

        0
    • Abby adabi says:

      Mcm ni la bgus xde PRE WED2 bagai..ALHAMDULILLAH ni la perkahwinan yg disyariatkan ISLAM..Takde pembaziran berjuta2..

      Ustaz ni sepatutnya kahwin dgn LANA NORDIN tu yg cari pembimbing sgt tu..Kalau kahwin dgn ustaz ni confirm TAUBAT NASUHA terus si LANA tu..

      0

      0
      • segal says:

        nk ke ustaz nie ngan LANA??

        0

        0
        • shishimut says:

          hahahaha lawak la statement ni…

          ustaz pun pilih perempuan yg baik akhlak perkertinya…ustaz pun tak berani keluar statement “saya mampu ubah dia” kalo pilih perempuan mcm lana..kihkihkih…KELAKAR

          0

          0
        • apaapaje says:

          Hahahaa..aku setuju dgn sishimut..hanya lelaki yg alim kucing je yg angkuh mengaku yg dia mampu mengubah pompuan macam lana..kikiki

          0

          0
    • Lan Todak says:

      TAHNIAH TAHNIAH..baguslah dapat isteri cam no. 1..aman suami2 nak tambah! Mai kawan2..jadi ustaz ramai2..

      0

      0
    • Lalola says:

      Aku kenal dengan salima ni since sekolah menengah.. Orangnye okey.. Selalu wakil sekolah masuk pertandingan koir, tilawah.. Aku pernah sembang-sembang dengan dia.. Okey je gaya cakapnye.. Tapi since dia jadi artis.. Banyak pulak cerita yang tak sedap pasal dia.. Ada kata dia berlagak.. Perasan.. Baru-baru ni before majlis kawen dia.. Dia ade balik Ipoh.. Lepas tu, dia keluar rumah jalan kaki pegi mane entah.. Bila lalu depan budak-budak laki, dia tutup muka dengan tudung dia.. Dah tu, ramai le budak laki tu kate dia poyo, perasan artis top.. Hehe.. Macam-macam..

      0

      0
      • gadis maembong says:

        ala…. dia malu ler tu….

        kalau aku lalu depan budak laki-laki pun aku jalan laju-laju…

        bukan dia perasan artis top tu,,, tapi malu aaaa… malu… rasa cam dikenali ramai walaupun tak ramai kenal..

        ala.. kalau kita pergi menyeberang jalan pun kita kontrol ayu kan…

        aaaa.. gitu aaa.

        aku paham lah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        malu sebab dah tak laku kah kah kah

        0

        0
    • kamariah says:

      MGKN SUDAH SURATAN TAKDIR DAN SUDAH JODOHNYA…
      SESUNGGUHNYA AKU TIDAK MAMPU UTK MENANGGUNG
      JIKA IANYA BERLAKU PD DIRI KU…

      YA ALLAH KAU BERILAH KEKUATAN DAN KETABAHAN HATI
      PD KAUM HAWA ( ISTERI PERTAMA ) INI….

      0

      0
    • Mashi says:

      salah ke kawin 2-3 kalau mampu? aku hairan, kalau UAI tu kawin sampai 4, tade pulak korang cakap isteri no 2,3,4 UAI korang panggil perampas. tapi bila orang lain jadi isteri ke 2/3/4 korang terus straight cop dia as “perampas” kenapa? hina ke isteri kedua? busuk sangat ke? just see the bright laa laa.. ni asyik fikir yang buruk je, mungkin ada hikmah di sebalik nya.. korang tak tau kan. oohh and 1 lagi, korang boleh jamin ke future korang, kawin ngan sape?

      0

      0
      • aina says:

        mmg la xslh.. yg slhnye, kenape perlu melayan org laki yg dh kite tahu status die sbg laki org.. aku sndri kalo tahu laki tu suami org, mmg sorry to say la…mmg xlyn.. bkn ckp besar… tp mmg base on pengalaman… walau die romantik cmne pn, pls la… aku bkn jenis yg suke nk ckp2 mesra2 ngn laki org…bende yg boleh kite elak, kite elak la kan… xpayah la bile dh kawin, sibuk ckp..dh jodoh la ape la kan…

        1

        0
        • mailey sairus says:

          Aina..Jodoh terletak d tangan tuhan. Kita tidak bole pertikaikan ttg jodoh seseorang. Mmg la skrg ni bole ckp mcm tu.. nti Allah uji kmu satu hari nti kmu berkawan pula dgn suami org, bru kmu tahu langit itu tinggi ke rendah. “Jangan terasa perfect sangat sbb masa depan itu rahsia Allah”

          0

          0
        • zack says:

          mudah-an allah tunjuk sesuatu ..allah dah tetap ajal rezeki jodoh di alam rahim masa 4 bulan dalam kandungan…elak mcm mana kalu di takdir awak kemalangan … kerja sekuat mana kalu bukan rezeki… duduk kat kutub pun kalu dah jodoh dgn org malaysia akan ada pertemuan…apa tujuan allah buat semua tu..nak tunjuk dia maha kuasa… hati manusia nie berada antara 2 jari allah..dia akan balik hati manusia mengikut perancangan diaa…rukun iman percaya pada qada dan qadar… tidak percaya boleh jatuh kafir

          0

          0
        • Abby adabi says:

          “Barangsiapa redha dengan perbuatan suatu kaum, maka dia bersubahat dengan mereka yang melakukannya”

          Melukis inai bercorak di tangan ketika perkahwinan adalah budaya masyarakat india..

          Ustaz pls tegur isteri no 2 anda!

          0

          0
      • Mashi says:

        ok.. isteri ke 2 3 4 UAI.. mereka juga perampas? so kira nya mereka boleh elak takdir? aku tak pandai agama, aku bodoh dalam bab agama..and masih belajar lagi pasal agama..so nak tanye awak laa, adakah 1 dosa bila seorang lelaki yang MAMPU (subjective) untuk kahwin 2/3/4?

        0

        0
        • aina says:

          ade ke aku ckp die perampas.. aku just ckp yg bende yg boleh dielak, baik kite elakkan… walaupun xdose pn kawin smpi 4 skalipn atas sbb ikut sunah.. tp kawin 1 pn, still sunnah nabi jugak… sbb nabi kawin lbh pn lps kematian isteri pertama.. aku pn bkn terer agama.. tp kite nk ckp soal hati pmpn… thats all… bkn nye nk pertikai… mmg jodoh tu rahsia Allah… sbb yg baik dtg dr Allah.. buruk dtg dr kite sndri… cube bace bebetul statement aku tu.. aku just ckp in general.. sbb.. slhnye kalau kite “melayan suami orang”…. bkn nk ckp diri ni perfect sgt…

          0

          0
        • kontolbrain says:

          memang dosa sebab guna kota utk memikir lepas tu tunjuk jari kata– dah tuhan kasi permisi….. duh. tapi jgn lah gi belajar dgn ostat2 kambeng tua half past six, cop sijil sendiri kaki betino ye. Ajaran depa guna kepala di bawah aje.

          0

          0
        • kelopak bunga says:

          Setuju dengan Aina..memang la tak berdosa kawen 2,3,4. Tapi soal sekarang ni hati wanita. Perempuan mana la yang sanggup berkongsi kasih. Mak Ayah pun kita tak suka kalau diorang melebih-lebihkan anak orang lain. Ini kan pulak Suami, yang kita tido sebantal, sekatil, seselimut. Boleh faham kan kasih sayang kita macam mana?

          Jadi sebolehnya elakkan lah. Elakkan. Lelaki memang boleh berkahwin lebih. Jadi kita sebagai wanita fikirlah hati wanita lain. Sakitnya berkongsi hati. Lagi pun syariat menyarankan lelaki berkahwen lebih bukan sewenang2nya. Utamakan wanita yang benar2 memerlukan. Janda. Ibu tunggal. Wanita miskin. Takde perlindungan.

          Tolonglah faham. Ini soal hati perempuan. Sakitnya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

          Wallahualam.

          1

          0
      • SSS says:

        Betul kata Mashi..
        Even sorang kawan aku ni dulu, punya la mengutuk memaki pempuan yg ada skandal ngan laki dia..
        Tup2 pastu ditakdirkan bercerai, dia lak jadi bini kedua orang -__-
        So kalau dah berumahtangga, jgn selalu rasa diri tu kat atas n layak jd hakim jatuh hukum

        0

        0
    • Olga says:

      MANA MADUNYA X DATANG KE???????MESTI SI MADUNYA X RESTU KAN?

      0

      0
    • Insan Biasa says:

      neelofa cantik hehe

      0

      0
    • mizz cerry says:

      Tunggu Ustaz Don Daniel pulak umumkan perkahwinan dia kali ke dua lagi gempaq kan….

      0

      0
      • saadiah binti awi says:

        manusia ni mmg ada yg tak senang hati dgn org lain,biarlah apa org nak kata yg penting isteri pertama merestui pernikahan salima itu yg lebih afdal,salimah yg rasa kebahagiaannya sendiri,yg penting suami itu adil pasti dpt mengujudkan kebahagia tu,,apa pun akak mendoakan semoga salima bahagia hingga ke jannah amin!!!

        0

        0
    • tania says:

      TahniH, lagi bagus jadi isteri lelaki walaupun no.2 daripada jadi isteri pada gay.lelaki sekarang banyak coverline nak kahwin, hati2…

      0

      0
  2. hahahaha says:

    seangkatan dengan sakinah la ni… cuma dia di chemor not thailand jeee… :)

    0

    0
  3. nemo says:

    awat sharifah khasif pakai tudung singkat? huhu

    0

    0
  4. hilang respect says:

    sampai hati. kesian kat bini no 1 tu.. sape yg sanggup brmadu.. tau dah mmg jodoh tp apa kurangnye bini no 1 tu.. jauh lebih cantik baik n dh branakkan 3 anak2 yg comel.. salima xde laki lain ke?suami org jg ko kebas

    1

    0
  5. damai says:

    Kalau isteri pertama redho, oklah.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    IG salima : @salimahabibi

    0

    0
  7. Anonymous says:

    ahaha…

    salima.. hang boleh kawan dgn sakinah.. SAlima… SAkinah… dua2 ambik laki org.. dua2 ustaz.. congrats

    1

    0
    • kaksemah says:

      ehhh..ehh… bila zaman pulak ASRAPPP tu USTAZZZZZZZZZZZ???

      0

      0
      • Abby adabi says:

        SHARIFAH KHASIF tu guru mengaji SALIMA ni…

        Dalam dia mengajar mengaji al quran sempat lagi dia menurunkan ilmu TEKNIK2 MENJADI ISTERI KEDUA agar mengikut jejak langkah beliau bersuamikan laki org…

        1

        0
        • Kembar Olga says:

          Kalau xsilap aq sharifah khasif da xjd no 2 da..madunya da bercerai ngn hbnya.sbb aritu aq tgok sharifah khasif pakai gelaran datin…xthlh kalo aq slh info…

          0

          0
        • Kak ton says:

          Mane ade pepandai je ngko ni. Isteri first dia baik jela ngn sharifah khasif ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ehh sharifah khasif tu memandai-mandai je la melaram pakai title datin tu. dia tu teringin n berangan sebab tu dia tergedik kawin dgn dato’…. dia tu gatal gila!! nampak ja mengajar quran tapi ayat dlm quran tu satu hapa pun dia x praktik kan.. hampeh. puihh!

          0

          0
  8. mami jarum says:

    dah nma jdoh xpyh nk pertikaikan lg

    0

    0
  9. cantiksemulajadi says:

    tahniah….semoga diberkati….jodoh tu rahsia Allah….kene igt tu…

    0

    0
  10. sue says:

    Tu kannn contoh…..(bak kata jep sepahtu)

    0

    0
  11. ikan says:

    tak salah pun jadi isteri no 2.. takde istilah perampas. semua pun pinjaman. yang penting diorang menikah. bukan scandal sampai habis. kalau laki korang x kawin 2 pun x payahla rasa selamat sangat. tah2 ade gf kat blakang. baikla diorang kawin, at least tau die kemana klu die x balik rumah. dari dapat laki asek pegi outstation kononnye tapi sbenarnye dgn gf.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    x mustahil klau dh ad kedua x ad y ketiga atau ke empat….tunggu jer laa…

    0

    0
  13. pinana says:

    wahhhh… hensemnya ustaz ni… alhamdullila.. untung salima

    0

    0
  14. sukasuki says:

    nape dia pakai inai yang berukir tu….
    ustaz tu xtegur ke???
    anyway congrats to both of u….:)

    0

    0
  15. Anonymous says:

    serap muslim tu sbg contoh usetat la konon-kononnyeeee

    1

    0
  16. Isteri says:

    Lelaki ada hak nak kawin sampai 4 org….. tiada istilah isteri no 2, 3 atau 4 sbg perampas…silap tu..apa2 pun tahniah pada mereka berdua..

    0

    0
  17. zana says:

    benda macam ni la buat aku tak suka Islam lagi..simpang anak cucu share anu ramai2..eeee jijijk!!! anak sapa la Salima ni? sendiri punya bahgia tak leh dapat pegi rampas hak org lain pulak! si jantan terkutuk ni pulak lebih iblis dari iblis. Aku mmg takde hormat org allim mcm ni

    0

    0
    • Laniey says:

      selamat datang ke neraka babeh….

      0

      0
    • Militarychic88@yahoo.com says:

      Ko tak suka Islam, apa Allah nak kisah? Ko masuk neraka, Allah tak rugi apa pun. Poligami kan halal. Asalkan ikut syariat. Daripada berzina, ko prefer barat yang suka berzina to infiniti daripada kahwin maximum 4? Kalau ko tak suka hukum2 Allah, jangan guna nikmat Allah bagi. Oksigen, kesihatan, bumi. Sila cari tempat yang bukan hak milik Allah.atau sila mati saja. Senang masuk neraka. Tak ada siapa perlu respect dari syaitan macam awak ni

      0

      0
      • gobloklogik says:

        Err…ko bole bukti dan tunjukan ada Neraka tu dulu tak. Logik melayu memang tongang langang – beriya- iya caya yg bukan2 segala hadis bodoh dari 1400++ tahun dulu.

        0

        0
        • fara says:

          statement ko memang mintak tapak kaki. gampang!

          0

          0
        • mat says:

          hehe.. memang melayu cam ko Fara, lebeh handal mengunakan tapak kaki, tangan lagi sebab guna otak, reasoning …HANCURRRRR tak guna. Stupido sampai akhir hayat.

          0

          0
        • ??? says:

          astaghfirullahalazim.. berhati2 bila berkata2 ye.. tau la ni blog gosip. tp ayat ko ni menakutkan lah goblok. nama ko pun dah goblok. xde nama elok sikit?

          0

          0
        • selain itu says:

          tak payah tunjuk neraka lah dekat goblogik nie…. siram ja dengan bara api… @ layur ja dekat kulit dia… kalau ko x trima hadis, memaang seleng lah… x pe lah… klau ko nak jawapan sangat.. pegi tanya tuan guru Abu Hasan Din @ tuan guru dr haron din…. insha Allah… akan hilang kebebalan pemikiran yang x de ilmiah 2… huhu… sorry to say… semoga beroleh hidayah dari Allah….

          0

          0
        • chico says:

          tak perlu ditunjukkan. awak teruskan perangai awak macam ni, confirm akan masuk terus neraka. selama2nya lagi. hidup ni terlalu singkat. masa tu awak nak nyesal? tak berguna dah. malah diejek2 kembali. ini lah neraka tempat awak terkenang2 dulu masa hidup. puas tak? puas takk?? wakakakaka

          0

          0
    • itik kwn ayam says:

      yeke? ngko bukan islam eh.. kesian klo ngko dilahirkan sbgi seorang islam tetapi berkata mcm tu.. …’tidak suka islam’…. klo kate x suka bermadu lain la… kesian.. kesian.. kesian… smoga diberikan hidayah ye…. aminnnn

      0

      0
    • apa pun tak bley says:

      woi zana.. ko ni islam ke kapir..????!!!!!.. kalu ko islam kira ko dh murtad bila ko kuar ayat camni tau tak..???!!! bodo..

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Setiap dari kita telah ditulis, rezki, jodoh, ajal dan maut. Kenapa mesti dikutuk isteri no 2, 3 or 4? Siapa kita untuk menolak hukum Allah? yer, tiada seorang pun wanita yang sanggup berkongsi suami? Tapi, jika itu ditakdirkan, siapa kita untuk menolaknya..

    0

    0
    • keranakote says:

      hehe.. selagi ppuan Melayu bodoh percaya agama padang pasir dari kepala otak Macho memang lah tak habis2 si mamat rasa diri dia speSIAL….hahaha

      0

      0
  19. kotebapakayam says:

    another puki harem collector……ewwww.JIJIKKKKKKKK.

    0

    0
  20. kalodahtaklaku says:

    Title *OSTAT* buat minah melayu basah berair !!! Lagi lah kalo ostat GATAL dah berbini dan ber$$$$.. Tak sabar2 dia nak kangkang. Takut tak laku dgn yg lain yg belum ada org YG PUNYA ke. Iye ke bole hidup Bahagia ambik barang org lain …..KWAKWAKWA

    0

    0
  21. aku islam says:

    Semakin xfaham..nabi kita menganjurkan lelaki berkahwin 4 jika mampu..tp kalau betol la nk ikut sunnah,,bkn isteri yg mcm ni..nabi khwin lebih dr satu bkn dgn niat membantu janda2 drpd terpalit dgn fitnah..tp ustaz2,,ahli agama n pendakwah ni,,guna kealiman,,guna agama utk dpt istri ke2 n strusnya.. smua anak dara plak tu..y patot diutamakan janda2 n ibu tggal.. jgn kaitkan dgn takdir,, ko tny la ustaz mana pon,,takdir kita boleh diubah atau tak..?kalau betol nk ikut apa yg nabi kita ajar,,rmai lg yg perlu bimbingan dr dorg2 yg smemangny dah bnyk ilmu ttg agama..tp aku faham,, ustaz pon bernafsu gak kn..mana nk pmpn yg muka xberapa cntik..

    1

    0
  22. aku perempuan says:

    Jangan lah nak tolak hukum ALLAH…mmg lelaki boleh kawin lebih…lebih lebih lagi lelaki yang cukup iman, duit dan mampu jadi pemimpin macam ini kan?
    Jangan lah kita dok cakap yang number dua jahat…..dorang ada perasaan….
    Kita pun ada perasaan kan? Tak suka orang kutuk dan kata ttg kita kan?
    Macam tu jugak dia….
    Allah Maha Tahu…apa yng telah Dia rancang…..

    0

    0
  23. anon says:

    apabila seorang lelaki berkahwin dua..maka sebelah kakinya sudah berada di neraka..bukan senang nk bertindak adil..hemm…

    0

    0
  24. Q says:

    ni la mslh org zaman skrg, kalau perempuan tu jd 2nd, 3rd wife mesti mcm2 dituduhnya. kalau Allah dah tulis jodoh dia dgn suami org, jodoh dia mmg akan tetap dgn suami org jugak. jodoh nie kita x tau. boleh jd anak dara, janda or ibu tunggal. bukan jodoh nie boleh pilih. semua dtg dari Allah. doakan yg baik2. elok la dia kahwin dari buat maksiat mcm org2 kat luar tu..

    0

    0
    • momo says:

      jodoh kalo tak di cari pon tak jatuh dari langit lah. Bila lah melayu nak pandai guna otak sikit.

      0

      0
  25. braindeadpeople says:

    betul ke ini semua dari tuhan yg maha adil ? bukan kepala otak seorang mamat gatal keladi t?? PIKIR2 kan lah.

    0

    0
  26. Anon says:

    pernah duduk berborak dengan sorang ustaz yg agak popular, katanya ramai kalangan kawan2 ustaz beliau yg kawin lebih dari 1..beliau pun sama..huhu, mungkin sudah jodoh…

    0

    0
  27. karmakorma says:

    ingat2 ye. kita juga percaya – ppuan yg *baik* utk lelaki yg *baik. Uztad included.Tunggu dan lihat.

    0

    0
  28. aisyah says:

    erm..salima ni, nk sgt kahwin dgn laki alim..tp jgnla amik laki org…..
    cuba ikot irma atau diana amir, laki bujang…
    tolongla paham perasaan seorg wanita..
    walaupon mulut kata ok, tapi hati diorg kita xtau..
    cuba bygkan awak d tmpt isteri prtama..
    isteri prtama sntiasa d sisi saat susah dn senang..
    bila dah senang, isteri prtama dilupekan dn di carinya calon bini kedua..
    sama mcm ashraf muslim..
    kalau dh tahu status laki tu laki org, watpe dilayan ?? gatai laki n gatai pmpuan…

    1

    0
    • eyka says:

      jodoh tu dr Allah..pe hak awk nk persoalknnye
      Allah lbih tau segala-galanye..dan tiap-tiap perkara tu ade hikmahnye
      doakn yg terbaik utk mereka

      *jgn samakn semua org mcm asraf muslim

      0

      0
  29. nara rono says:

    nara oo nara.. cuba la update cepat sikit berita tu ye.. mcm siput sedut ko ni.. aku suka bukak blog ni tapi selalu lambat update isu2 semasa.. tak mcm oh bulan.. apa la ko ni nara..

    0

    0
  30. minah jambu merah biru says:

    asal kawin ngan ustaz aje mesti jadi bini no 2 eeeeeeeeeeee heran betol minah jambu lah ! kenape minah2 tudong suka sangat jadi bini no 2 ni? bagos eh? ke ape?

    0

    0
  31. Saya aku... says:

    Nara baik ko tapis komen2 yg melibatkan agama ni…ngeri aku baca…..ingat!! perkataan yg kuar dari mulut kita bole buat kita terpesong akidah…nak komen..komen jgak…tp perpada2 la..

    0

    0
    • truthhurts says:

      wahduh…pandai2 aje nak control apa org nak cakap sebab tak berupaya berfikir tau mengekor aje. Lagi NGERI org yg sentiasa kedalam keBODOHan dan takut mendengar yg benar.

      0

      0
      • Saya aku... says:

        tak hingin aku nk control..Tak hingin aku nk ngekor..lagi2 macam ko….yg aku ckap berpada2..Siap xsuka islam la..ape la..ape benda tu..nk komen..komen la…ape hal plak ckap pasal agama..nk sembur org tu ..sembur la..xde kna mngena ngan agama…APTB…kesian,,

        0

        0
  32. selain itu says:

    poligami adalah lebih baik daripada berlaku penzinaan dan pelacuran, Benarlah… pemikiran kita telah dijajah ideologi dan teori pembenci islam yang menyerang secara halus dalam pemikiran dan emosi… Ada sebahagiannya menyatakan bahawa poligami adalah neraka dan masalah. Poligami ini sebenarnya indah dan berpahala jika kena dengan kehendak syariat & konsepnya yang sebenar. Ada yang menentang, ada yang pasrah, ada yang tiada jawapan… Namun fikirkanlah…. jodoh itu sebahagian rahsia Allah, selalunya yang yang bercakap pandai @ menghentam anti poligami ni, kebiasaanya akan diuji dengan kehadiran madu yang terbaru. boleh sahaja untuk Monogami daripada poligami, namun bolehkah kita melawan ketentuan Allah… kadang2 yang berpoligami pun tak pernah terfikir untuk melakukannya, dan ada juga yang berniat untuk melakukannya. Sebaik2nya perkahwinan poligami yang baik itu adalah diketahui dan mendapat persetujuan, keredhaan dan restu dari isteri pertama, serta mengikut perundangan negara yang telah disediakan, bukannya mengambil tindakan drastik menggunakan kuasa “veto” suami untuk membuat sesuatu tindakan tanpa berbincang terlebih dahulu. Lakukanlah poligami yang dianjurkan oleh nabi, tetapi bersiap sedia dengan pelbagai tanggungjawab dan sentiasa berfikiran positif. Bagi wanita, yang mana menentang, tak suka tehadap sebahagian perkara poligami, sentiasalah bekalkan diri dengan ilmu yang mantap, hebat dan tepat mengikut saluran yang ditetapkan oleh agama…. Ingatlah, perkahwinan juga adalah sesuatu yang berharga dan indah, dan ada juga perkahwinan juga merupakan ujian untuk dirinya dan pasangannya, untuk menjadi hamba Allah yang lebih taat dan kuat dalam ibadat sehariannya… Rawati hati dengan ayat2 Allah… bukannya mengeluarkan kenyataan beremosi kerana ada tikanya memusnahkan diri… renung2kan dan selamat beramal…

    0

    0
  33. BUNKFACE NO.2 says:

    org lain yg kawin, org lain yg meroyan. bodoh. bia r die nk kawin ngn spe pn..

    dh susunan and bahagian die cm2.. ko sape nk beriya x puas ati bagai? kesian

    0

    0
    • noway says:

      Kerana KOTE sangup idup STRESS!! Cepat Mampus punya geng ni. Satu minggu sini satu minggu sana, insyallah kalo tak ada halangan mingu depan dan depan lagi korang punya turn pulak .Macam mana nak *explain kelengtong* kat si no.1 + 2 aku hanya mampu bawak no 3 utk berbulan madu. No 4. tengah sarat mengandung tapi anak nombor 3 bini no 2 tgah sakit . Aku kena *ADIL * lah ye… WTF?? Ppuan melayu kalo bijak dan ada MARUAH dan HORMATI diri sendiri tak akan * cari pasal* walocamna hebat si lelaki pon. Yg sipolan duk melayan kontol dia aje. Yg si betina ingat diri hebat masa mengorat laki org – sorry lah thats the truth kalo tak mengorat camna menjadi-tanya lah diri sendiri . Suka idup makan hati sentiasa cari penyakit free/cepat tua kot.

      0

      0
  34. i says:

    Aish, jgn sampai pertikai ketentuan allah. Jodoh, ajal, maut tu kan ketentuan allah? Saper kiter nk pertikai itu ini? Jgn sampai berkata2 tu tergelincir iman kiter. Tindakan mrk berkahwin seribu kli lbh baik dr trend bercouple skrg yg sah2 bukan ajaran islam. Bcinta kehulu kehilir, dating setiap minggu dgn kbenaran mak bpk, pegang2 tgn, gambar pluk2 masuk instagram fb bagai blh pulak? Sedarlah wei, jgn mharamkan yg halal, menghalalkan yg haram. Aper kiter ckp itu cerminan iman d akhlak kiter. Renung2lah. Jgn tkbur berkata.

    0

    0
  35. Aisy Islam says:

    Pada pendapat saya, memanglah perempuan ada yang tak rela bermadu tapi kalau dah jodoh nak buat camaner.. toksahlah kita nak cop dia perampas atau ape sebab Allah dah tentukan. Kalau korang pertikaikan sama jer korang tak puas hati dengan ketentuan Allah.. cuba fikir positif skit. cuba korang bayangkan korang di tempat dia dan apa yang korang rase kalau korang dapat komen2 negatif macam ni? sakit hati kan? So, don’t judge a book by it’s cover but yudge a book by it’s story. Wallahualam.

    0

    0
  36. rumie&julie says:

    wahai gadis/wanita/perempuan kau nk pilih yg mana?
    nk jd perempuan simpanan at nk jd isteri ke2/3?
    at xnk kahwin..
    at nk jd andartu..

    0

    0
    • peedah says:

      kalo jantan macam ni aku pass. geli nak share2 elok hidup BEBAS , travel ke mana, beli apa suka, kluar balik rumah sukati aku. YOU DONT NEED A MAN TO MAKE U HAPPY bila nak faham. Cari BF bangsa lain lagi best caya lah. Mat melayu tak reti keSETIAN dan jaga hati org yg dia kata dia *love*. Fucking EGOISTIC A-HOLE ingat kontol dia aje. PTuiiHHHHH!!

      0

      0
  37. serene says:

    Org2 yg kata tak kisah jadi isteri ke 2 or 3 tu tak kene kat batang hidung sendiri, tak tau kan. Kalau jadi first wife org amik kita punya baru kita tau langit tinggi rendah. Yg merampas tak rase, yg kene rampas tu terasa. Tapi kan, heran jugak the so called pendakwah2 ni kan mcm ustaz ni, UAI dll….bila kawin semua nak kawin dgn anak dara. Kata pendakwah, gihlah cari janda2 yg ade anak tu, dpt pahala lebih. Pandai bagi ceramah je tapi tak praktikkan pun. Bagi yg kata jodoh di tangan tuhan, 100% ke ditangan tuhan?? Kalau tak kenapa nabi suroh kita cari yg lawa or keturunan baik2. Kalau dah di tentukan, wat ape nak cari….tunggu jelah..Selamat sejahtera semua….!!!

    1

    0
  38. Fikriah says:

    Jodoh pertemuan ajal maut adalah ketentuan…terima lah ketentuan dan janganlah d pertikaikan..

    0

    0
  39. Air Mata Buaya says:

    pls add me at FB : airmatabuaya amb

    0

    0
  40. akuNyoh says:

    takdirla,sunnahla,dah tertulisla,dh terturapla bla3…aku nak tengokje kalu pmpuan2 ni kene madu still redha ke idak,jgan hipokrit mase ni aje. nnti bile tido sorang2,suami banging bini no2 korang nangis mmg padan muka
    aku awal2 ckap xok with poligamy. fuck the world,i’ll put myself first

    setakatni sekalije aku jumpa llaki btol2 ikut sunnah nabi,bermadu utk mmbantu. 1st wife sihat walafiat,anak 3 then kahwin kali 2 dgn pmpuan down syndrome/retarded. mmg niat nak tolong,1st wife pn izinkan. agak2 % llaki bermadu utk tolong vs nak yg ketat berape ek?

    1

    0
  41. anonymous says:

    I know his 1st wife. Satu madrasah with my daughter and a very bright student. Pernah luahkan perasaan how sad being his wife. slalu kena tinggal pasal dakwa. I hope she leaves him and start a new life with her kids in SG.

    Hai Ustaz used to respect you but not anymore. I m a 2nd wife too. My dear husband married me coz I was a 42yrs old janda with 4 kids 14 yrs ago. Nak ikut sunnah kawin janda yg tua dan ada ramai anak. Ur wife runs her own bisnes online coz u dun gv enuf n u dare kawin another….

    1

    0
    • hilang respect says:

      thats true sis!! pity sgt the wife.. dh balik SG sbb sedih sgt.. rupanya si salima ni business partner dgn uztad tu for 2 yrs tu yg agaknye diorg brcinta n org2 sekeliling suruh kawin.. i dont respect this ustad anymore!! kesian wife dia :(

      1

      0
      • Anonymous says:

        Alhamdulillah I hope families friends all pse be with her n gv her all d support esp emotionally…rasa kosong sgt bila suami buat hal mcm ni…esp wen letf alone and tgk muka anak2.. Ya Allah kuatkan lah smgnt hamba mu yg sedang hadapi cobaan yg besar ini. n ustaz tak payah lah senyum2 dgn ….n amik gambar n show off to the whole world. kita dulu rasa takut n guilty n took me 7 yrs to say yes to my husband. sape lah rela nak ganggu atau diganggu…langsung takde IHSAN.

        1

        0
      • Doomed says:

        hahah… penyakit ipokerit HOLY ASSHOLE dah merabak seluruh semenanjung!! Bini di rumah jaga anak kena pas tu kena tolong cari makan lagi, yg si suami * berdakwah* kontol dia merata mengorat betina pantang dara aje. Bila agaknya dia cakap jelaskan kat si minah ni dah ada anak bini -lepas si minah dah terperangkap cinta ke?? Yg si minah dah tau laki/bapak org pula tak ada the decency/maruah/dignity menolak ngoratan. Kalo tak cari tak jadi. Takes two to tango..duh. Jodoh MY ASS!!

        0

        0
  42. nine says:

    pedih hati bila baca suami xperlu izin isteri for poligami
    rendah sgtke perasaan seorg isteri?
    xde pmpuan kat duniani nak share pakwe,ini kan pulak suami
    lumrah manusia,nak memiliki dan dimiliki,disayangi. easy for guys to say yes, they gonna owned two (at least) hearts. tanggungjawab kt akhirat? i bet 99% of them don’t give a rat ass about it
    i just can’t imagine the heartache for women in this situation :-(

    1

    0
    • poligami says:

      sebab yg buat keputusan utk poligami tanpa perlu izin isteri tu pun lelaki.. so diaorg fikir hanya utk kepentingan kaum merekaa sahaja lah…
      bagi saya amat penting keizinan seorang isteri jika suami berhasrat utk poligami sbb hanya isteri yang duduk sebumbung, tido sekatil dgn lelaki itu je yg tahu sejauh mana kemampuan si suami utk mengamalkan poligami.
      so bila mn seorang isteri itu tidak membenarkan suami berpoligami bknlah semata-mata kerana atas dasar cemburu tetapi ada sbb2 lain seperti faktor kewangan dan juga tanggungjawab.

      memudahkan proses berpoligami bukanlah jln penyelesaian kpd masalah sosial yg bersarang di dalam negara kita sekarang. Jika tersilap langkah boleh menjerumus kepada masalah sosial yg lebih kronik kerana masalah pengabaian kasih syg dan kesempitan duit kepada anak-anak yg terbiar dari perhatian seorang bapa.

      bagi saya syarat poligami seharusnya lebih diketatkan untuk memastikan tiada manusia yg tertindas. sebelum dibenarkan seorang suami berpoligami haruslah menampilkan bukti2 yg menunjukan lelaki itu benar layak utk berpoligami seperti:
      1) menyemak nafkah yg telah diberikan kepada isteri pertama. pastikan nafkah yg diberikan cukup setiap bulan tanpa tunggakan kpd acc isteri pertama sekurang2 nya utk tempoh 3tahun.
      2)telah menyediakan tempat tinggal iaitu telah membeli rumah utk isteri pertama. (klau setakat rumah sewa rasanya tidak dikira mampu utk poligami).
      3)pastikan isteri pertama telah disediakan kenderaanya sendiri yg bersesuain dgn bilangan anak yg mereka ada.(klau kehulu kehilir isteri kena naik bas or tahan teksi, jgn kata dah layak)
      4)pastikan isteri pertama telah mendapat layanan yg baik seperti tiada penderaan fizikal dan mental.
      5)pastikan anak-anak telah mendapat hak yang sepatutnya seperti pendidikan, barang keperluan harian, pakaian, ubat-ubatan, dan percutian.
      6) pastikan tiada satu sen pun dari kos saraan keluarga pertama menggunakan duit gaji/harta pusaka dari isteri pertama. duit isteri hanya utk simpanan sendiri. (jika ada yg terpaksa guna duit isteri maknanya belum mampu dr segi kewangan).
      7) pastikan anak dan isteri pertama tidak merasa bebanan kos hidup setelah si suami berpoligami.
      8) setelah diambil kira kos keseluruhan untuk isteri dan family pertama utk sebulan. kos tersebut harus lah di tolak drp hasil pendapatan suami. jika masih berbaki baru lah harus dipertimbangkan utk meneruskan hasrat berpoligami.
      9) haruslah kuat pegangan agama yg mn harus dipastikan semua ahli keluarga pertama telah mendapat pendidikan agama yg terbaik.

      seharusnya kita lebih memikirkan cara utk menerapakan nilai2 islam yg lebih tinggi dlm masyarakat dan bukan hanya fokus pada poligami utk menegakkan islam.

      sekian

      0

      0
  43. Kemek Suhaiza says:

    kita tunggu jer laa citer bulan depan salima mengandung bunting pelamin uollzzsss

    0

    0
  44. perempuan says:

    Bodoh punye perempuan. aku tak kene lg. tunggu…. tak fhm ke peresaan perempuan?

    0

    0
  45. izreen says:

    mekap bukan main tebal…ustaz tak kisah yer..

    0

    0
  46. ulalalaaa says:

    ustaz ni pernah dtg kat opis aku dulu bg ceramah. mmg hensem la tak dinafikan. muka mcm malu2 gitu. malu2 pun kawin dua gak!

    1

    0
    • kakak neelofa says:

      ustaz ni sato skola dgn aku dulu…..msa kecik2 dia pnh berak dlm sluar…now ada hati kawin dua….hahahahahahah!!!

      0

      0
  47. ummi says:

    Aku peratiii je korang ni. Eh tetiba kikikiki

    macamni lah sekalian hawa. Allah kata KALAU KAMU BERIMAN dengan SABAR melalui ujian yang SEDIKIT, darjat kamu akan NAIK dan memang betul lah kamu beriman kepadaku. Justeru, ISU SOAL sakit HATI takkan timbul bagi kaum isteri2 yang benar-benar beriman kepada qadar qadar allah, pentingnya nak tarbiyah hati. Kalau kita boleh dikalahkan dengan mudah oleh CEMBURU TAMAK di dunia, bagaimana pula nak menghadap CEMBURU di akhirat sana? Wei korang tak baca quran kah apa. Suami2 korang bila kat syurga nanti ditemani oleh ribuaaaaaaaaan bidadari yang berkali2 ganda lebih DARA MUDA SEKSI okay. Maksudnya apa? Maksudnya diakhirat nanti pun KAUM HAWA MEMANG AKAN DI MADU/DIPOLIGAMI. Mahu tentang allah masa itu? sebab itu ahli syurga ialah orang2 yang JERNIH HATINYA.

    Kedua.
    Isu perampas. Aku gelak je kikikiki. Habis kalau Allah AMBIK NYAWA suami2 kamu, kamu nak kata allah PERAMPAS jugak kah? Beraniiiii sangat kalau macamtu. Rilek aaaa. Quran takda PERNOMBORKAN isteri pertama kedua ketiga keempat kah apa. Hanya sebut ISTERI-ISTERI kamu. So allah tak kira kau isteri pertama ke kedua ke. Allah kira yang mana paling BERIMAN BERTAQWA antara kamu.

    Isu sakit hati kongsi laki.
    Ada amalan hati.

    Ok bai. Hahaha terbebel

    0

    0
    • Dahlia says:

      Baca kat mana lah isteri2 di syurga akan dimadukan.yg tulis tu mesti laki juga. Memang akan ada bidadari menemani sang2 lelaki tetapi tak semestinya dalam hubungan fizikal. ada yang menjadi sahabat, jiran, dan mungkin pembantu di rumah. Isteri kita kalau beriman akan dijadikan ketua kepada bidadari ini dan tentunya lebih cantik dr mereka.Fitrah kita kan sukakan perkara yg cantik. Selalu baca ustaz kat Malaysia ni suka sgt promote bab tu kat lelaki, macam kecik sgt je keinginan lelaki ni. nak perempuan cantik shja. cuba baca artikel ustaz2 dr luar negara, luaskan pandangan tu. Kuasa Allah tu maha luas.yg pasti takkan ada sesiapa lelaki /perempuan yg akan dianiayai di syurga kelak.Wallahualam.

      0

      0
  48. isteri says:

    Fuhhh,,, nasib baik suami ku bukan ustaz…kat malaysia ni semua ustaz2, imam2, alim ulama belumba2 menambah cawangan… PUIII…. kat tempat kerja sy, ada suami org solat 6waktu (+ solat dhuha).. tp gatal dgn awek sama ofis.. smpi abaikan isteri, tinggal isteri tepi jalan semata2 nak jpa awek,,, ugut isteri akan di ceraikan jika dtg ofis jpa awek tu,,, gilerrr,, nafsu

    1

    0
  49. karen says:

    berkahwin lebih daripada seorang memang tidak salah. tp pada zaman moden yg penuh dugaan ni, susah nak cari lelaki yg boleh mmberi keadilan 100% kepada isteri2nye even sgt berkemampuan dr sume segi. terutama skali ustaz2 ni lg byk dugaannye, syaitan lg suka menggoda mereka. yg paling kesian isteri2 yg pertama lah, sama2 susah sama senang last2 kene madukan. perempuan ni mmg ckp kt mulut redha, tp dalam hati sape tau. meraung2 manangis.

    0

    0
  50. jiji says:

    maaf nak join komen. sebenarnya isteri pertama ni bukan pkr dunia semata, dia juga pikir akhirat juga n dia smart. korang pikiaq sendiri la, dengan alim n muka macam tu, opkos ustaz tu paling kurang pn 3 cawangan…so tak lama lagi giliran salima plak la kot rasenyer….saya bukan padankan salima, tade niat pun, tapi tengok gaya, ada potensi ustaz ni mencairkan mana-mana gadis. maklumla, sunnah kan 4 bini, bukan 2 kot…

    0

    0
  51. ramai nau yang nak jadi ustazzzzzz dan ustazahhhhhhh dalam blog ni.tapi aku hairan la….blog gosipppp@fitnah jugak yang korang dok ushar hari2 no….ada pompuan lawa dan seksi……….mulut kunun mcm bagusssss tapi mata tak jaga langsung………….ustaz ustazahh la sangattttttttttttttt.

    aku pown tak baik sangat

    0

    0
  52. der says:

    aku dah x percaya ustat kat malaysia lagi..hipokrit..

    0

    0
  53. mia says:

    kepada cik kak2, komen jgn guna emosi..aku pmpuan dan seboleh-bolehnya aku pn xnk bermadu. Aku pn sakit ati sbb kebanykn org2 laki yg kawen lebih dari satu kt Malaysia ni mmg mostly x bertanggungjawab. tp dalam Islam pn x melarang suami berkawen lebih dari satu. Sape kite nk menidakkan hukum Allah SWT.

    Ustaz pn manusia mcm kite gak, ade perasaan cinta. Cara die untuk menghalalkan perhubungan n untuk mengelakkan maksiat dgn ikatan yg sah dan die mampu. Hal isteri pertama punye perasaan tu hanye die yg tau, jgn samekn korang dgn die, sbb penerimaan perempuan terhdp isu poligami berbeza-beza.

    Ayat spt ‘ org2 alim ni semyg 5 waktu’ + semayg sunat tp gatal ngn perempuan ni ayat dr org yg emosi terlebih.. At least mereka berusaha bangun untuk semayg dan menambh amalan ibadat dr kite2 ni yg hanye smyg 5 waktu tp x buat ibadat yg lain.. Plus korang hanye menambh dosa sbb cerca org lain pagi selasa ni.. sekian..

    0

    0
  54. aq says:

    salima ni pernah jumpa di face to face..make up sgt tebal n nyanyi pun lagu yg samaaa je..

    0

    0
  55. aku pelat says:

    Ikut sunnah nabi dah betul dah tu…tapi nabi kita dulu kawin dengan janda, untuk menyelamatkan kaum wanita yang kematian suami dan sebagainya. Yg ustaz2 skrg ni mmg kawin dua tiga ikut sunnah nabi tapi semua hok anok daro belako. guano nih?

    1

    0
  56. mcm poyosss says:

    rata2 semua ni org melayu… penuh dgn hasad dengki… dan suka mengata keji… tgk cara tutur kata korg… jgn nak sgt mengata org… tgk cermin diri tu… cara korg ni cakap lagi JAHAT dari org yang berkahwin mendapat pahala dan mengikut sunnah Nabi… porah… ckp mcm baik sgt… tp hati masih busuk…

    0

    0
  57. dida08 says:

    “anak dara” nak jugak suami yang “berkualiti”, kalau lelaki tu bujang, tapi mempunyai masalah seperti malas sembahyang, malas bekerja, mengharap duit bini jer,dan lain2..

    masalah utama kat MALAYSIA skrg ni, lelaki bujang cari bini gaji mahal dari diaorg untuk tanggung makan minum dia..

    mungkin “ust” lebih tahu tanggungjawab sebagai suami, sbb tu ramai anak dara pilih ust untuk jadi isteri ke-2 and ke-3 dari pilih lelaki bujang tak ada kualiti..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Pengalaman saya, sebab tak mau kawin dengn suami org, saya pilih org bujang. Niat saya tak nak sakitkan hati wanita lain. Mungkin bahagian saya, saya tak bahagia dalam perkahwinan. Tak perlu lah saya membuka aib suami dan aib saya sendiri. Sampaikan saya amat serik dalam perkahwinan. Saya pernah berjanji tak akan berkahwin lagi. Tapi kuasa Allah, saya berkahwin lagi dan jodoh saya dengan suami orang. Saya isteri yang ke2. Puas saya elak, last saya pegang, ini takdir saya. Dan Alhamdulillah, suami saya amat baik, dapat terima zuriat saya yang terdahulu sebagai anak dia sendiri. Syukur saya pada Allah, hidup saya kini sempurna walaupun suami hanya bersama saya dua minggu sekali. Dia tidak abaikan kami, saya tetap sedar dimana saya berdiri, sebagai isteri kedua saya tidak tamak. Kalau ada kenduri keluarga, saya lebih suka tidak hadirkan diri kerana saya hormatkan isteri pertama suami saya. Beliau izinkan saya berkongsi suami dia dengan saya, amat saya hargai.

    0

    0
  59. lalalala says:

    ALLAHHU RABBI. apa kena la dgn masyarakat kita ni. doakan lah yg baik2. kalau itu dh jodoh dia. Tu semua kerja Allah. siapa kita manusia biasa nk pertikai. ustaz tu faham agama. tahu la dia uruskan keluarga dia.

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Asal jadi pendakwah sikit terus tambah bini. Asal jadi ustaz sikit terus tambah bini.
    Kata bini pertama redha laki dia yg ustaz, yang pendakwah ni tambah bini. Mana ada perempuan yg redha dgn tenang hati berkongsi suami???
    Benda sebeginilah yg kerap kali membuatkan org bukan Islam nak masuk Islam berfikir banyak kali…. Takut dijadikan bini no 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10….

    1

    0
  61. karat gigi tajam says:

    woi semua yg pertikaikn rukun iman ni bek ngucap baliklh…;p

    korg ni xhabis psal perasaan n bini muda…
    pikirlh bnyk kali dia berkemampuan!!!! udahlh biaq pi la muda or janda…
    kang aku rekemen suami korg2 yg berkemampuan kawen ngn janda sggup kerrr????ckp mcm kera n monyet…;p
    dah ketentuan Allah dlm luh mahfuz dia akan kahwin sekian2…adoi yai sampah btul…
    klu korg asyik ckp psal perasaan jaaa awt x dlu masa zaman nabi ada perempuan mengadu psal perasaan haaa???sbb nabi hidup???klu nabi dh wafat baru nk pertikai kn???kurg ajor namany…
    yg ckp mcm ni klu dh dpt dugaan mcm diats tu baru PADAN MUKA hang…;p
    oklh tu diorg kahwin bkn cam org muda skrg datinglh,couplelh bertukar psngn lh…last kahwin ngn org len…bende ni ko xambil berat…pi gi daaa…lagi2 skrg ni perempuan skrg pakai ketat mcm libtah…manerlh org laki selain single n married xtersgkut…sbb nk cari laki bek bukn senng skrg ni kene lak rata isap rokok …nk cri xisap rokok amat payah skali…rata dlm ni bleh kata kn suami isap kok…ingt kene nasihat sbb isteri pun dpt saham;p

    0

    0
  62. cik latah says:

    gmbr ketiga dari bawah…sume isteri kedua…isteri ustaz shahrizan aturabi n sharifah khasif….isteri ‘ustaz2’ sekarang fuhhh kemain tabbarujnya

    0

    0
  63. ostaz says:

    ustaz2 suma nie kuat seks.keja guna air liur je,buat lawak sikit,balik rumah apa yang dicakap semua org lupa.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    I m commenting again bcoz I feel berdosa sgt passing such comment. Maybe I got carried away coz at d same age my ex left me wif 4 kids for another women..I wld like to apologise to Ustaz n his 1st wife not the 2nd one.In a marriage if one can be patient with all obstacles demi Keredhaan Allah than try to accept ur fate but if u cant den get out of it coz divorce can be a blessing sometimes. I rather be on my own n d kids rather den live my life sad everyday.

    Thats all…maybe we should juz live them alone. I sedar I was wrong n sinful when I got up to pray tahajud…terperanjat sekejap n wonder why did I even comment. n I SEEK FORGIVENESS DEMI ALLAH..

    0

    0
  65. McFlurry says:

    kalau tak suka pon, biar la beradab. daripada tambah dosa, baik diam. :)

    0

    0
  66. taniz says:

    Manusia, dah kahwin kena hentam, tak kahwin pun kena hentam, atleast dia kahwin jugak, tak kira la no.berapa, apa ada pada no.? Janji halal cara betul, yg duk komen tu, sure tak kahwin2, asyik nak komen je, sapa nak, he, he, mesti kuat membebel nanti, sah2 calon laki berbini lebih ni…korang tak tau, nak czri suami betul2 suami atau lelaki sejati payah, dahla calon2 doktor cucuk sendiri bersepah, tak campur dgn golongan 2 alam yg cover line lagi, yg tu bila kahwin lagi menderita, korang tak kena, korang cakap senangler…tuhan maha adil, ada lah sebab nasib dia jadi no.2…korang ada.?

    0

    0
  67. Anonymous says:

    Ustaz pun ada nafsu juga….cuma ustaz2 sekarang ni suka glamour. Bini mesti nak lebih.

    0

    0
  68. andartu says:

    bestnye kwen…ak nk kwen gak

    0

    0
  69. Kak Mala says:

    Asal nak kawen due je..excuse nya…ikut sunnah Nabi lah…dah jodoh lah…supaya orang tak boleh tegur sebab takut berdosa…tapi akak rasa the bottom line sume nye sebab seks…! Ptuuii lelaki miang…pendakwah ke…yang tak pendakwah ke…same je gatal tak boleh nampak perempuan gedik…! Yang isteri pertama dah tak boleh cakap ape…nanti berdosa besar….nanti tak boleh masuk syurga…kena terima aje lah…Apasal lah ugama sentiasa dijadikan excuse dan threat (sorry lah, sila translate ye..!) untuk menutup kelemahan naluri dan hati seseorang lelaki?

    0

    0
  70. cipotbest says:

    KORANG BENDA YANG HALAL DI CERCA .. PENING AH PENING AH..

    0

    0
  71. zz says:

    yang dok ngutok2 tue la anak dara tua…bakal dimadu….suami lari…sebab tak percaya Allah tue Maha Kuasa…dah kena muka sediri padan muka…bagus la kawen dari berzina…bagus gak kawen ngan ustaz nie…tau juga hukum hakam dr kawen dengan penagih dadah?xkan nak pilih penagih dadah….dah kalau nak cr lelaki sejati pun…sekali sekali “dua alam”…mgkin yg dua alam tue rajin menafikan Kuasa Allah nie la kan

    0

    0
  72. Anonymous says:

    Jodoh,Penemuan,Kematian, Rezeki itu adalah RAHSIA ALLAH.

    0

    0
  73. sudah tertulis dalam luh mahfuz says:

    kahwin salah, xkahwin pun salah…fikiran typical malay tul, ce open mind sket…fikir dari bnyk sudut..nie bnyk komen cm pngaruh drama tv3, asal kahwin 2 je nafsu, asal kahwin laki org je gatal..asal ustaz kahwin 2 je kate guna agama…sesia je korg wt dosa kering ngan ustaz tu…atleast dia xsmbunyikan bnda halal nie..open mind sket org mlayu kite nie…

    0

    0
  74. emy says:

    assalamualaikum..

    nak jadi bini no 2 ustaz ingat senang ke? saya ada kawan ustaz.. dia jenis bukan senang nak suka kat org.. sekali dia tersuka.. tatau la sbb ape wallahualam.. dia rasa nak memperisterikan budak yg dia suka tu.. tp sblm tu.. dia istikharah 40kali.. betul2 mintak keputusan drpd Allah.. tu baru betul cara ustaz.. huhu.. respek la..
    bukan main masuk meminang je..

    0

    0
  75. […] (TAHNIAH)Salima AF Selamat Bergelar Isteri Kedua Kepada Pendakwah Terkenal (150) […]

    0

    0
  76. Anonymous says:

    asrap muslim, akhil dah kawin 2. tunggu ustad don lg ni. mgkin dalam perancangan lg kot

    0

    0
  77. […] (TAHNIAH)Salima AF Selamat Bergelar Isteri Kedua Kepada Pendakwah Terkenal (155) […]

    0

    0