Written by serenity | March 7th, 2012

Pelakon Redza Minhat telah mengesahkan isteri beliau telah selamat melahirkan bayi lelaki yang diberi nama Ali pada pukul 2.13 petang tadi di Hospital Pantai, Bangsar. Bayi yang dilahirkan itu sihat dan beratnya ialah 3.36 kg.

Pada yang belum tahu, Redza telah berkahwin dengan isterinya, Aidira Khaidir pada 17  Jun tahun lepas.

Redza berkata dia akan mengusahakan gambar babynya untuk dishare bersama pembaca BeautifulNara. Jadi, tungguuuu!

***

104 responses to (TAHNIAH)Redza Minhat Dapat Anak Lelaki Pertama, Ali Nama Diberi

  1. Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

    Tahniah, redza minhat… kerana anda berbangga dengan nama Islam..

    0

    0
  2. emmm…dh kwin rupanyer mamat ni..dlu prnh kapel ngn bos aku IZZAH dlm pisau cukur…aku bru nk try..hahaha…keciwa

    0

    0
    • ong bak rindu says:

      x taw la plak redza minhat dah kawen. anyway congrats yaw! jadi bapa yang baik dan bimbing keluarga ke jalan Allah..amin

      0

      0
    • yaya_yumi says:

      nama yg bgs..xperlu la nk hot2 sgt kn nma anak..simple dan bermakna tue lg bgs.

      0

      0
  3. kui3 says:

    alamak 1st laaaa hahahahhahaha yessssssssssssssss!!!!!!!!!!!

    0

    0
  4. 1st time dpt 1st says:

    1st ke????

    0

    0
  5. Fakhruddin says:

    Tahniah…anak itu anugerah Allah yang tidak ternilai harganya..

    0

    0
  6. saya says:

    confirm ali hensem baka dari parents dia ni. huhuhu

    0

    0
  7. sarah_nina says:

    tahniah..tahniah.. nama anak ali aje.. short & simple.. senang nanti nak isi mana2 borang.

    btw, 1st time tengok muka wife dia.. cantik..

    0

    0
  8. tD says:

    Alhamdulillah.
    Ali.
    Nasib baik bukan nama gabungan dari nama emak+ayah+pelakon telenovela.
    Tak kuasa mak!!

    0

    0
  9. miaaziz says:

    waaaaaaaaa……….. i love redza minhat !!!!!!! kan senang bagi name anak y ringkas dan maksud yang baik2.

    0

    0
  10. lin says:

    kwen bulan 6 bulan 3 dh dpt anak?advance…

    0

    0
    • rejeki namanya says:

      rezeki… esok yg 2nd bru laa plan…nak jarakkan setahun ke, dua tahun ke 3 tahun ker… tak risau dah sbb dh terbukti mmg boleh beranak. Bukan awal2 kawen dah plan dan bila dah lama sangat x lekat2, umur pun dh byk bru nk gelabah…

      0

      0
    • lincah says:

      advanced amenda..dh rezeki…

      0

      0
    • sarah_nina says:

      oklah tu.. Baby sekarang ni tak sabar2 nak keluar… nak tengok dunia agaknya… anak buah aku, 3-3 orang, cukup 8 bulan dah keluar.. Ok aje.. Cukup sifat.. Aktif aje macam baby2 yg lain..:)

      0

      0
      • bunting pelamin says:

        bini dier bunting pelamin laa tuh… cukup ape 9 bulan kalo dier kawen bulan 6 baby lahir bulan 3…kalo terus lekat, bulan july tu dah kire sebulan…then kire laa smpai mac… ingat senang ke nk dpt bunting pelamin? …bukan senang nk dpt rezeki Allah bg direct terus lepas halal bersama…sesiapa yg bunting pelamin should be proud of yourself…bukan malu sbb mcm kata2 si lin laa takut dianggap advance with fishy smell~

        0

        0
    • amin says:

      kau ni pon mesti peminat redza minhat yg jeles sbb dia da kawen kan thats wy ko dok pertikaikan pasal dapat anak booooo

      0

      0
      • rynna says:

        yup mcm aku dulu siap org kirakan “cukup” ke x 9 bulan aku mengandung anak sulung.. dah rezeki Allah bg aku bunting pelamin, aku redha jela.. walaupon dr segi mental x berapa nk ready maklumlah tengah honey moon.. 3-4 bulan dh nmpk perut.. xpe skang aku preknen lg selepas yg sulung nk masuk 4 tahun sbb rancang! x mo jd mcm yg 1st dulu…Alhamdulillah…

        0

        0
  11. tD says:

    Nasib baik Ali

    Bukan nama gabungan dari emak + ayah + pelakon telenovela!!

    0

    0
  12. akak celop says:

    tahniah..si redza ni ensem la..mek suka..hehe

    0

    0
  13. miaaziz says:

    waaa……… i love redza minhat !!!!!!!!!!!! kan sennag bag nama ali dr name entah hape2.

    0

    0
  14. naz says:

    Sorry, redza minhat ni siapa? Penyanyi or pelakon? S’porean or M’laysian? hi hi..

    0

    0
    • serenity says:

      Malaysian . Pelakon teater, drama dan filem. Antara filemnya yang terkenal ialah Pisau Cukur, berlakon sama Aaron, Fazura dan Maya Karin. Watak dia dalam tu ‘gigi besi’ AKA Fakir.

      0

      0
    • rainbow says:

      die nie part timer actor..n more 2 indie movie..tp slalu gk blakon iklan n ade blakon dlm Pisau Cukur..sgt berbakat, tp xkejar populariti.. =)

      0

      0
  15. zura says:

    dia nie sape?

    0

    0
  16. lin says:

    Alhamdulillah…tahniah redza..semoga bertambah rezeki dgn kehadiran cahayamata…Amin..

    0

    0
  17. tercinta says:

    lakonan pisau cukur mmg best + hero…anyway, congrat both of you….

    0

    0
  18. hmmmm says:

    maaf nak tnye….ngandung ptotnyer 9 bln kan??huhu

    18jun??tol ke fakta ko nie nara…

    0

    0
    • sarah_nina says:

      tak semesti lah 9 bulan ade aje 8 bulan, 7 bulan pun ada… anak buah aku lahir 8 bulan aje..yang lahir 8 bulan tu.. bukan anak yg pertama ya.. anak no 2 dan 3.. tapi ok aje.. cukup sifat semua.. cuba2 lah berperasangka baik.. :) bunting pelamin kot kata komentator yg kat atas2 ni.. :)

      0

      0
    • telinga keling says:

      la btulla tu..anak dia kuar cepat sket je…adatla tu tlewat n tcepat bape minggu..ko ni jgnla buruk sangka plak..

      0

      0
    • +ve says:

      Cubaler fikir positif..org nk bersalin nie ader yang terlewat dr tdue date n ader yang terawal. menurut kajian hanya 5% dr ibu yang mengandung akan melahirkn anak pada hari due date tu. ko nie mmg ler..asal artis jer pikir negatif..x semestinyer artis tu semua buruk prangai..

      0

      0
    • Anonymous says:

      noob!

      0

      0
  19. Adibah says:

    respect la bagi nama Islam…Ali lagi tu…;)

    0

    0
  20. […] Pelakon Redza Minhat telah mengesahkan isteri beliau telah selamat melahirkan bayi lelaki yang diberi nama Ali pada pukul 2.13 petang tadi di Hospital Pantai, Bangsar. Bayi yang dilahirkan itu sihat dan beratnya ialah 3.36 kg. Pada yang belum tahu, Redza … Continue reading → […]

    0

    0
  21. Amir says:

    Alhamdulillah.
    Ali – Yang Tertinggi, Yang Terhebat, Yang Cemerlang, Yang Mulia ;)

    0

    0
  22. Amir says:

    Alhamdulillah
    Ali – Yang Tertinggi, Yang Terhebat, Yang Cemerlang, Yang Mulia ;)

    0

    0
  23. Cik Nad says:

    wah.. si gampang solo sudah ada baby… congrates..

    tak sangka da kawen…. nak tengok baby!!

    0

    0
  24. amin says:

    alhamdulillah bagi nama ali ada maksud yang bagus bukan mcm sesetengah orang tahpaper je anak diberi nama takda maksud harap mereka berdua jadi parents yang baik aminnnnn

    0

    0
  25. Cik Nad says:

    waahhh.. si gampang solo dah dpt anak…

    congrates… nak tengok baby!!!

    0

    0
  26. macy gray says:

    average pregnancy period, between 37 to 40 weeks or between 260 hingga 280 hari. tambah tolak 19 June ke 7 March, lebih kurang 263 hari. kalau betul fitnah yang kau try tuduh ni, diorang found out that they are pregnant, 17 hari sebelum 19 June. so dalam masa 17 hari diorang plan wedding grand gila. ko ni bodoh ke apa? and by the way, 263 hari adalah sangat normal. i don’t think you would like to argue with me cause im a gynae. baby baru lahir patut diberi semangat, ini difitnah pula. memalukan bangsa and of course above all agama.

    0

    0
    • meeradriana says:

      u r right..
      dorg ni kalau tgk org bunting pelamin mulalah nk pk benda lain..
      kawan i 2week b4 akad nikah period, after akad nikah surely dia tgh subur..
      u guess what, yes she’s pregnant..
      jgn suka² komen nanti fitnah lain jadiknyer..

      0

      0
    • melayu islam says:

      siap mention dia tu gynae lagik… duhhh.. nama pun tak melambangkan bangsa melayu. lagi nak bceramah psl ‘memalukan bangsa’

      0

      0
      • daku insap says:

        GYNEA tu ko tau ke apa? GYNEA tu doctor from O&G “for pregnancy and ibu2 mengandung” ada paham ka boddooo??

        0

        0
      • macy gray says:

        melayu islam, komen kau ni pun sama level dengan komen fitnah tadi tu, mentaliti tahap selipar jepun, cuba kau fikir sikit kalau non muslim baca komen komen on this entry. muslim dapat baby, fitnah dia anak haram, what’s up with that? cuba kalau masa kau lahir orang cakap the same thing about you? bukan ke fitnah tu? bukan ke as a Muslim fitnah orang buat zina tu dosa besar? and by the way, suka hati lah aku nak berceramah, kau sakit kat mana? aku sedih tengok level pemikiran orang melayu lagi lagi yang claim ‘melayu islam’ macam kau.

        0

        0
      • melayuislam says:

        daku insap: apa ko ingt ko sorang jer ke ada akal? perlu ke aku mention aku tau apa itu gynaecologist? and perlu ke aku ckp aku ni sapa? kerja apa n apa qualification aku? tak perlukan? sbb org yg takde apa2 n otak senteng jer yg sebok mention kat org as if dorang ni serba tau n serba pandai. kalau aku tak tau apa itu maksud GYNAE tu, xdelah aku nak ckp ‘siap mention dia tu gynae’. the way dia ckp yg dia tu gynae as if dia tak nak bg org rebut stetment dia.BTW, who cares?

        0

        0
      • melayuislam says:

        macy gray: aku tak argue sttement ko psl level kebuntingan yg ko explain tu. i hv no doubt at all. tp yg aku pertikaikan ialah bila ko ckp pasal memalukan bangsa tp nickname ko sdiri pun tak melambangkan bangsa. aku tau gynae ni mmg tlebih ‘terer’. sampai ayat stretfowed pun dia tak paham. ‘gynae’ la sgt la kannnn..

        0

        0
      • bukan gina says:

        aku dak heran kalu dia ckp dia gyna. tp aku heran bila gyna bgtu lapang masanye masuk blog nara ni. kalu sekali yer le. tp ni siap bagi reply komen lak tuh. herannnn herannnn

        0

        0
      • Aisyah says:

        Kakak saya gynae juga, dia guna iPad untuk main Facebook. Baca blog. You all tak tahu ke?

        0

        0
      • ck slmh says:

        aku genie in a bottle bebeh…

        0

        0
  27. lioloi says:

    redza minhat ni kje bank negara kn?

    0

    0
  28. kura kura dalam perahu says:

    biase ah tuh mentality org melayu,ade je bende nk tibai..~

    0

    0
  29. red rose says:

    maaf..sy x kenal awak…x comment… :)

    0

    0
    • tapi ko komen jugak... says:

      xkenal gugel la…sedeh betol

      0

      0
      • red rose says:

        aq dah “gugel” tp x dpt2…kot u nak bg info yg tpt or nak bg info yg mengelirukan…klu “google” sy tau la…

        0

        0
      • kecoh siak says:

        kau xpayah la nak ckp pasal spelling bagai.
        eja AKU pun faillllllllllllllllllllllllllll!
        eja TAK mcm ni ye dik. bukan X
        eja DAPAT mcm ni ye dik. bukan dpt. apetah lagi DAPAT DAPAT.
        eja BAGI mcm ni ye dik. bukan bg.
        klu tu gapo? clue? clueless!!!! wakakakakakaka
        oh oh oh. SAYA minta maaf ya. bukan sy :b lalalala~

        0

        0
    • khalil yusof says:

      kalau you tak kenal dia, dia lagilah tak kenal you. you cakap no comment, tu bukan comment? takde benda ilmiah nak cakap, senyap sudah.

      0

      0
    • kecoh siak says:

      lantak kaula x kenal ke x. kitorg dulik ape? nan hadoooooooooooooooooooo! ^_^

      0

      0
      • red rose says:

        ko ckp x pduli…tp YOU ada pula ambil peduli n comment sal post sy..weird!

        0

        0
      • kecoh siak says:

        aku mention, X PEDULI kau KENAL ke x redza minhat ni. bukan nya peduli KAU KOMEN KE X. gilalalalalalala. meroyan la kau sorg2. best gak trolling org mcm ni. indahnya dunia. haha

        0

        0
    • dyna says:

      eleh..komen jugak ko kat sini.kalau x nak komen jgn taip langsung…:p

      0

      0
      • red rose says:

        knp bongok sgt u olz ni…comment dgn type post mana nak sama..!

        0

        0
      • kecoh siak says:

        kau tu yg vongok..(aku bg V, sbb kesian ngan kau. haha)
        kalau NO KOMEN, xpayah komen lgsg. bebal nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hahahaha
        perkataan kau “maaf, sy xkenal awak..x comment” tu pun da kira komen la gile.
        HADOI ape pun xboleh! (>.<)"

        0

        0
  30. leesya says:

    Doakan la yg terbaik utk baby tu, ni asyik nk berperangsaka buruk jer…membe leesya penah bunting pelamin, ms 5 bln stgh dia jth tangga, bleeding..pastu bila check, rahim terkoyak..trus operate slmtkn baby…baby dia lahir dlm 800gram jer…bila daftar baby,mmg byk la pegawai tu tny sbb x ckp 6 bln, tp bila tnjk srt doc…ok jer, skrg baby tu dh membesar ngan sht dan bijak, xde mslh pun ngan khdpn dia….

    0

    0
  31. chentalove says:

    ank die msti ensem mcm ayah die…ibu pn cntek gtu…
    btw.tniah untk mreka b’dua…
    ank plg bhrga dri sgalanya…btul kn…

    0

    0
  32. Ade nama depan before Ali tu. Starts with A too. Jeng jeng jenggg..

    0

    0
  33. younotmenot says:

    jgn fitnah org boleh x..xtau hukum agama ke.
    klo nk tentukn calendar kelahiran baby doctor akn tnye bile si ibu last period coz usia baby dlm perut start dr tarikh period.no wonderla klo katekan die nikah selepas seminggu wife die abes period n bile dorg bersama dah tentu2 waktu subur..so dah kire bape ari dah usia janin dlm perut wife die tuh…
    lainkali jgn suke tabur fitnah..ingat dosa pahala ye!!!!!

    0

    0
  34. aku penyibuk says:

    orang tak akan fitnah pasal kelahiran baby tu kalau Nara tak sebut tarikh kawin si redza ni..saja nak bagi hot ek Nara.

    0

    0
  35. nur says:

    “Ramai orang sanggup habis RM1000 untuk beli gajet seperti
    Iphone, Ipad tapi tak ramai yang sanggup melabur RM290 hanya untuk Quran Digital ini.
    Anda berkira untuk akhirat?”

    KLIK >> http://bit.ly/AL-Quran

    0

    0
  36. izzah bkn nama sebenar says:

    Tahniah Redza! x sangka dah kawen,baru je nk usya2..hehe..congrats to both of u..

    0

    0
  37. finally,redza minhat,,, congratzzzzzz……………=)
    nie nak sound siket,,,letak nme tue elok2,,letak nme biar nme bape,jgn kemaruk nk ikut omputih,letak nme family…
    letak ALI REDZA gitu…

    p/s: jgn ” ALI MINHAT ” sudah la

    0

    0
    • kopi.kapal.api says:

      nk sound sape? reza minhat ke? bkn nk nasihat ke? peliknye la nk bg “nasihat” kt org pon.. x phm aku bce komen ko start dr baris kedua tu.. apekejadahnye lak ali minhat.. xkan bin atuk dia lak.. msti la bin redza.. da confirm ke dia ikut stail “omputih” tu nk sound2? ntah ape2 ntah..

      0

      0
    • kecoh siak says:

      kalau dia nak letak ali minhat, xde hal lah. bg aku minhat tu bukan nya OMPUTIH.
      sedap gak ali minhat bin redza minhat. da jadi mcm nama label untuk keturunan minhat. :)

      0

      0
  38. Tak ado says:

    Weih kau sound siapa ni? Kau ingat redza minhat tu sengal ke? Pandai gila dewa kot mamat tu. tayah sound sound.

    0

    0
  39. alinfroggy says:

    congratzzz!!! patot tadi terserempak dengan dia kat pantai medical centre…sangat kachak…. :D

    0

    0
  40. Mya says:

    congrates redza & wife :-)

    0

    0
  41. oooooo says:

    nama ank di adithya ali!!!

    0

    0