Written by AbangNara | November 10th, 2010

gambar ramlah ram bertudung

Ramai rasanya yang terkejut dan terharu dengan penampilan Ramlah Ram semasa pertandingan separuh akhir Muzik-Muzik baru-baru ini. Bukan apa, Ramlah Ram sudah pun bertudung. Tahniah kami ucapkan kepada kak Ramlah Ram. Semoga akan terus kekal dengan perubahan ini. By the way, kak Ramlah Ram memang nampak sangat cantik dan menawan apabila bertudung.

gambar ramlah ram bertudung

Sesungguhnya kami terharu mendengar kata-kata Ramlah Ram:-

[note]Saya rasa inilah imej yang sesuai dengan usia sekarang. Lagi pula saya rasa tenang selepas bertudung ini. Dari segi rezeki pula, saya hanya serahkan kepada Allah. Saya yakin saya masih boleh mencari rezeki dengan penampilan sebegini.[/note]

gambar ramlah ram bertudung

Tahniah kami ucapkan kepada kak Ramlah Ram atas penghijrahan ini. Good job

76 responses to (TAHNIAH)Ramlah Ram Sudah Bertudung

  1. silentgirl says:

    kak melah! alhamdulillah!

  2. yeah yeah!

    idup kak melah!

  3. […] Panas, (TAHNIAH)Ramlah Ram Sudah Bertudung Submitted by selebriti on November 10, 2010 […]

  4. fadah says:

    tahniah kak ramlah ram.
    dah bertudung….
    ada masanya kita akan insaf bila seru dah sampai…

  5. chandury says:

    cantiknyer kak melah pkai tdung…kN elok sumer artis camtu

  6. Anak Mama says:

    Alhamdulillah.. lepas2 ni blaja tutup lengan pula ya kak.. Lengan tu pon tak boleh bagi nampak jugak kat ajnabi. Apapon, syukur pd Allah sbb kak akhirnya diberi kekuatan utk menutup aurat.

    • silentgirl says:

      xpe ank mama..slow2.she’s still learning to dress up proper as a muslim woman.

      • Gegeh says:

        Nyanyi pun sama.. sora tu aurat.. jdi mcm Noor kumalasari yg stop terus.. tu baru btul kalo nk berhijrah

        • silentgirl says:

          smmgnya suara adalah aurat bg wanita..susah nk ckp org seni mcm dorg ni yg da terbiasa dgn cara hidup dan pencarian mereka ni atas dasar hiburan…sumenya dr diri die sndri la…

        • chix says:

          setuju dgn gegeh…..stop terus, lagi bagus….salah sorangnye, wilma….dulu seksi giler, skang terus sepi dr dunia artis….

        • chix says:

          ape pun, tahniah pd ramlah ram…..at least dia ade niat nak tutup aurat…..

  7. nama saya says:

    alhamdulillahikathira=)

    walaupun apa alasannya, yang penting dia sudah bertudung.

    hidayah allah sentiasa dekat untuk orang yang mencari.

    tahniah kak ramlah=)

  8. myra says:

    mcm muka pelakon azean irdawati plak..hehe

  9. Miss pocO says:

    cantik…

  10. JAHAT BENAR says:

    PHEWIIITZ…CANTEK..!

  11. non says:

    tahniah..i like!!

  12. seswaii ngan usia kak ramlah

  13. adik says:

    sepatutnya bila usia dah merangkak 40an .. imej beginilah yg sesuai .. tambah sayang ngan kak melah ..

    • pizza says:

      Adik, menutup aurat tu regardless of age. Bila dah akil baligh, wajib menutup aurat mengikut tuntutan syarak walaupun baru darjah 4.

  14. Bukan artis says:

    Blh improve lg kak…lengan, dada…apapun, tahniah dlu stakat ni

  15. phreak-id says:

    Bagusnya kak Melah. Yang lain bila lagi?

  16. ntahhapehape says:

    Alhamdulillah..

  17. mizzlynn says:

    bagus..kak pah tuh bila nk bertudung ekk..apepun, mmg cntk org bertudung nih..teruskan..!!

  18. Kasih says:

    alhamdullilah kak… 1 penghijrah dlm idup ke fasa yg lbh baik…. cantik akak bertudung… bole blajar lg cara pemakaian menjd seorg muslimah.. papepun akak ttp nmpk sweet bertudung.. tahniah kak…

  19. Biopolymath says:

    menceburi pasaran solehah!
    memang itu pilihannya. tapi kena ingat kalau yg established artist mula tukar kpd penampilan bertudung, takut hilang market appeal.

  20. comot says:

    k.melah, nnti lau nk pkai jubah (abaya) tu, pkai inner dlm tau.. bru xnmpak lengann tu. lgi sweeet.

  21. elya says:

    bguslh dh btudung… p cm b’beza muka kak melah ni skrg… bkn sl saerah je..sl mamat g ah xpndai serik2.. hisap dadah lak…

  22. popoyoli says:

    syukurlah…sesetgh mak janda skrg ni wlupn x semua mesti lps dpt title ‘J’ tu mule la nk seksi meksi pasang bdn la bagai(nauzubillah) tp alhamdulillah ramlah ram semakin menutup aurat…amin…syukur sht2…

  23. poyo says:

    silap 1 je…tang tgn tu…

  24. Kak Su says:

    Aik!!! Baru je nak post komen pasal gelang AC, dia buat laporan polis dlm HM…tup2 dah hilang…Nara pi delete ke? He…

  25. SWEET says:

    Tekejot den
    Bilo pertamo kali den nengok kemunculan
    Ramlah Ram
    Terharu den
    Syukur Alhamdulillah

  26. LIA says:

    I LIKE RAMLAH RAM..GO GO KAK RAMLAH

  27. aku serius says:

    Lagu best2, nostalgia n evergreen

  28. che sha says:

    alhamdulillah..
    akhirnya terbuka juga atinya..
    tp cantik kak melah kt tv3 ari tu :)
    moga yg lain2 pon sme jugelah…
    ikot cm kak melah..

  29. sofizan says:

    tahniah..tapi kenapa tak tutup aurat kat tgn..baju tu besar. kena gak tutup yang len

  30. miss_pinky says:

    KAN LAGI LAWA BILE BERTUDUNG,MANIS GITU.
    :)

  31. Power Impian says:

    Alhamdulillah..semoga kekal la bertudung..xjgn bukak skit2 lama bukak abis.. :p

  32. Fira says:

    alhamdulillah…Tahniah kak Ramlah Ram..akak lagi cantik bertudung…sokongggg akak

  33. lolyat gang says:

    biar la artis pompuan nyanyi
    korg plak nk sibuk2 psl sore tu adalah aurat wanita

  34. akusukeapayangakutulis says:

    pakai tudung tp nyanyi.. baik xyah pakai pon xpe.. sbb suara die pn aurat gak.. apa daa artis…

    • razak says:

      siapa kita nak menghukum seseorang apabila memakai tudung dan masih menyanyi…mendoakan lebih baik agar terbuka hati satu hari nanti…biar perubahan secara perlahan-lahan dari drastik

  35. zieza says:

    tahniah Ramlah Ram..minat dgn suara Ramlah Ram yg memukau..semoga Ramlah Ram bahagia selamanya..

  36. jull says:

    Saya rasa inilah imej yang sesuai dengan usia sekarang. …
    statement org jahil….

  37. Nikkie says:

    Sya mminati Kak ramlah sjak dri skolah rndah lgi…kini sya msih mngikuti prkmbngan Kak Ramlah…Tahniah!!!!Love Kak Ramlah!!!

  38. [email protected] says:

    3 artis yang pernah gegarkan MALAYSIA yang mungkin tak der saingan…

    1-Ramlah Ram – 1985
    2-Tok Ti – 1995
    3- Mawi 2005

    tapi Mawi pating kejap bertahan,,,mungkin ader yang tak kena gan ……… semua orang tau

    4- Bang Nara – 2015,,, bakal populer,,,,,,

  39. muzik20 says:

    hampir x kenal
    ;)

  40. nim says:

    go kak ramlah go..

  41. insyirah says:

    alhamdulillah….cantik…..semoga berkekalan dgn imej tudung

  42. azie says:

    cantik! semoga k.ramlah kekal dgn imej begini.apa yg penting,dulu kini selamanya k.ramlah akan terus bertahan n tampil dgn lagu2 merdu k.ramlah

  43. Que says:

    pakai tudung je xcukup kak.aurat wanita bukan takat rambut je.tu nampak tangan tu.aurat tu.cuba perbaiki lagi lagi.btw tahniah da pakai tudung.

  44. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

  45. ALI says:

    dulu saye minat kak melah..dah pakai tudung ni lagilah minaaaattttt….

  46. mamat says:

    utk yang mempertikaikan umur kak Melah tu kira sendiri lah berapa umur dia sekarang k… dia lahir pada 19 February 1965..

  47. Awesome Post! I am so glad I found this. This is exactly what I was looking for. Thanks for Sharing. I’ll definately visit again!

  48. Dear Web site owner. My partner and i actually enjoy that article and your internet site all in all! Your piece of writing is actually quite plainly written and very easily understandable. Your Blog style is amazing as well! Would be great to discover exactly where I can acquire that. If possible continue to keep up the excellent job. We require a lot more this kind of web masters like you on the net and much less spammers. Great mate!