Written by AbangNara | September 15th, 2011

Menjawap persoalan daripada entri Abang Nara tentang kesahihan cerita penggunaan colagen kembali, Pian Cecupak telah pun mengupload gambar proses pembuangan colagen di mukanya menerusi Facebook.

pian cecupak

Tahniah dan good job kepada Pian Cecupak atas usahanya ini. Semoga artis-artis lain yang ada menggunakan colagen turut serta membuangnya seperti yang telah dilakukan oleh Pian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

73 responses to (TAHNIAH)Pian Cecupak Sah Buang Kolagen, Good Job

  1. umie says:

    bagus la kalau mcm tu kannnn….

    0

    0
    • papa says:

      setakat gambar macam tu aku pun boleh buat..berlambak glove ngan jarum aku kat sini..meh aku suntik tang anu kau, biar tembam macam kelapa, nak sangat jadi pompuan. itu ntah ubat apa dalam jarum , nak sumbat dlm muka lah tu.

      0

      0
      • sweet says:

        langsung tk kenal??? dia berlakon citer aper??? nk muka mcm dafi & rajesh khana!! uwweekkk sedarlah diri tu dah tua!!

        0

        0
      • bujang says:

        sabor papa sabor…..agaknya sipiah ni dah x siuman dah , dia dah x mau bela ular tedung selar dia. Apa kata papa ambik pastu pasang dua.
        Aku nk. teloq dia , akan aku pecah2 rimbok dalam kuali panas, pastu bagi makan kat sianjing nanu.

        0

        0
        • papa says:

          perasan tak bujang, hilang selera nak makan malam tengok muka bapok tak siap renovate ni close up.TOLONG NARA buka citer lain lah pulak…ni muka macam ni cucuk intan berlian pun tak guna!! macam kerang si pengkid tu ado lah…hahahahah!!!!

          0

          0
        • bujang says:

          Aku bab makan ni papa x kisah….janji ngan bubuh benda x elok udah….2 pinggan licin tadi,
          tapi kebetulan ada lauk krang rebus.
          Hujan rintik2 tempat aku ni…jadi x kemana 2.
          Jadi la ni kekasih aku dok atas riba….pc lahhh.
          Elok lumuq muka sipiah tu dengan selut longkang itu make-up terbaik untuk dia…hambikkk ko..nahhhh…bior belemueh.

          0

          0
        • koko unggu says:

          hey bujang jaga la sket bahasa tu!

          0

          0
        • ramona says:

          SALAM,,,xbek kata kat org mcm tu,,,kita doakan aje dia berubah ye,,,jgn la maki2 dia,,,sbb ape yg kita ckp kat org tu akan berbalik kepada kita jugak nanty,,,so jgn la riak dan takbur,,,

          0

          0
        • bujang says:

          Oklah koko…terlanjur, makasih ingatkan aku, ko lah saudara aku….
          Bukannya apa aku geram sungguh ramey sangat nak jadi nyah sekarang ni….x kira yg. tua ke muda. Berat sangat ke pistol dan 2 peluru tu.
          Yang heran tu dah nikah dan ada anak….chiit.

          0

          0
        • Nabilla says:

          Kurang cerdik atau lawak bodoh, Bujang?

          Mak nyah ke, bapuk ke, pengkid ke…itu namanya godaan dan dugaan . Mereka perlukan bimbingan dan penerimaan. Ada yg ke pangkal jalan dan ada yang terus menjadi sebegitu. Kalau asyik nak hentam je…bila masyarakat nak berubah? Itu bukan soal pisang atau guli2.

          Please la, yang membezakan orang yang ada akal dan pendidikan adalah cara penulisan, percakapan dan peradaban.

          0

          0
      • Lynn says:

        Collagen once dah suntik cannot be removed. Tapi kalau disuntik ngan hyalurodinase boleh remove collagen effects.

        Sekian, lenkali kepada semua, rajin membaca fakta untuk pastikan sama ada proses ni boleh jadi ke tak daripada mengutuk je.

        Tak caya, sila consult any plastic surgeon in Malaysia.

        0

        0
  2. biul says:

    siapa dia nie .. apa sumbangan dia .. !!

    0

    0
    • tak kenal siapa pian ni says:

      sy kenal pian cecupak ni pun sbb kontroversi mcm ni.. tapi tak pernah nmpk dia kat tv dlm apa2 drama or rancangan tv.. siapa dia ni??

      0

      0
    • 1/2 tiang says:

      Inilah dia merangkap maharaja pon pon yg. akan memerintah negeri nyahnyah.
      x sedaq batang dok berjuntai.
      Apa peranan dia?. Jawabnya memalukan keluarga dan kaum Adam aje…t/kasih.

      0

      0
  3. Supermak says:

    eii…ngerila dok cucuk2 tang pipi camtu..derang ni sanggup buat ape saje sbb nk nmpk cantik..tp kdg2 xcantek mane pun..jadi pelik adela..dagu panjang mcm witch..so x natural…

    0

    0
  4. Cik Ram says:

    Ni buang ke nambah? Pesal kening mcm diubah jer..

    0

    0
  5. Betul tu..kolagen ni dorg je yg perasan lawa je kot..kita tgok mmg mcm witch..hahaha..ape pun tahniah kepada pian. Besyukurlah terhadap kurniaan Tuhan.
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  6. Nurul says:

    minta maaf sbb bertanya…
    kolagen yg dah disuntik tu dpt dibuang ke??
    erm.. mcm tak logik
    sbnrnya if dah insaf tu dah memadai dgn menyesal, dan tak mengulangi perbuatan
    tak perlu nak buang kalau menyakitkan atau menyusahkan.. (mcm tatoo)
    hanya Allah sj yg tahu isi hati kita.

    0

    0
    • mmg tak logik says:

      setahu aku.. collagen yg dah masuk tu akan sebati ngn daging… dah keras cana nak buang..
      kalau korang perati gamba pertama dr kiri, tgk jarum n pergerakan tgn. tu aksi menyuntik. suntik apa? suntik bahan yg yg dpt mencairkan kolagen?

      0

      0
      • bujang says:

        Kolagen tu macam gel….dimasukkan dalam payudara, nk. masuk kena bedah pastu dia kembong le..letak dibahagian lapisan kulit dalam.
        Lebih kurang lampin pakai buang anak tu, bila basah jadi kembang.
        Bahaya selalunya pemakainya akan dapat cancer payudara, atau pun menderita bengkak sakit.
        Dia org. ni x tau risikonya.
        Puh….taruk kat muka …..piang betui…….

        0

        0
  7. 6th says:

    6th!

    0

    0
  8. hehehe says:

    dah agak dia nie cucuk punye coz kalo jns yg mkn kolegen effect kat bdn n mk…org biar cantik keseluruhan dr cantik tang mk jer tp tang bdn hodoh itam…tp cantik ke cucuk nie mk dh jd mcm witch jer aku tgk…nie

    0

    0
  9. apa kesannya lepas buang benda alah tu…?

    0

    0
    • penyelesaian.... says:

      kesan dier…airmata laaa, sebb nangis sehari suntuk bila buang benda yang mahal nak wat….pakai dwet kot…ahahahaha

      0

      0
  10. cik pial says:

    Nilah jantan yang lepas cucuk2 muka terus bertukar ala2 betina. Haisyhhhh kalau ya pun nk popular tak payahlah nk gatal2 gi tukar kejadian Allah… Aku tengok kat TV takde lah muka dia diamik belakon pun…

    0

    0
  11. suarapeople says:

    ishh buruk ler main cucuk cucuk

    0

    0
  12. Makngah says:

    euwww…

    tulah org ckp telajak perahu boleh diundur telajak cucuk buruk rupanya…

    ala sekarang ni bukan artis je cucuk2 ni. org biasa pun buat..

    0

    0
  13. matsabu says:

    errr..jantan cucuk utk cantik
    cantik ker

    eeeee..yukkkkkkk

    0

    0
  14. jambu says:

    pegi JA HA 6…

    Sikit wa xkisah…

    0

    0
  15. Cik Ram says:

    Sebelum buat benda yg tak baik harus fikir semasak2nya. Memang adat bila buat kebaikan bkn semua org boleh ingat or nak ingat tapi bila buat benda yg salah selamanya org akan ingat tu.. Bila dah kena kutuk memang payah nak cover..

    0

    0
  16. tutti fruitti says:

    huhuhu…apa kesedapan dia nie mencucuk bagai…tu gambo mcm bukan nak buang…nak menambah kot…cam kembang tekak plak tgk jantan2 mencucuk nie…

    0

    0
  17. xkuase i... says:

    pokok dek kau lah…

    0

    0
  18. mummyleez says:

    Itu mmg sah baru nak suntik kerana:
    1) fluid dlm syringe tu clear, masih belum tecemar. Kalau dah masuk dlm bodily space, tak akan cleqr gitu.

    2) cara pegang syringe di keudukan sepeti baru mahu menyuntik

    itulah pndangan saya

    0

    0
  19. JEJARI KONTOT says:

    Bukan susah hangpa punnn

    0

    0
    • JEJARI PUTUS (bukan kontot ok!!!) says:

      kami memg susah…kami susah hati bila da xdak lagi gosip pasal dia…cuba la pkir, xder gosip sal die msti org x komen…ahahahahah

      0

      0
    • bujang says:

      Kami x kacau hang…apa dok sibuk…sioh…siohhhh
      pi sana kang aku sekeh nanti, atau aku kontot2kan jari tu sampai siku …besa amboish….

      0

      0
  20. kentut says:

    dah tue2 ni bawak2 gi masjid lagi bagus, ni buat tebiat nak mampus

    0

    0
  21. gambaq first tu macam tengah cucuk colagen ja, bukannya buang tu

    0

    0
  22. My first word is “he’s lying”. Enough!

    0

    0
  23. jah says:

    tu dok kluarkan ke makin mencucuk?

    0

    0
  24. k says:

    da cucuk kolagen mane leh kua blk..tipoo tul..mmg kolagen akn kurang by time..tp nk kua pkai jarum mmg x la oi

    0

    0
  25. basshunter says:

    bagus….jgn ulangi wat kje2 bodoh tu…
    tp tu bkn gmbo lama ker? time dia nk menyucuk dlu…mcm pnh tgk jer…

    0

    0
  26. AkuXSukaPenipu says:

    Nak menipu pun agak2 la.. cara pegang syringe tu pun dah tak betul. mcm nak cucuk je aku tengok. lagi pun kalau suck balik,mesti ada mix dgn blood kn???. Tak boleh blah la dgn cara pgang syringe tu.. aku tau sbab aku keja d pathology lab..ari2 handle syringe nie.

    0

    0
  27. sha says:

    MUKA ADA SENYUM?

    0

    0
  28. ANiE says:

    Salam semua.. jgn kutuk2 x baik, kalau kita x faham prosedur buang kolangen better jgn komen bukan2 sbb itu menampakkan betapa kurangnya ilmu kita utk berbicara hal2 mcm ni..bg peluang kt dia.. biarkan lah…
    wallahualam..

    0

    0
  29. milo says:

    memang la dia amik collagen or buang collagen ni takk susahkan org lain…
    tapi kalau dah meninggal sok, yang uruskan jenazah kita pun org lain. yg tukang gali kubur pun org lain. yg baca talkin pun org lain.. apa2 pun, wish u all the best la pian. haiii~ kesian la kat ank2 pun…

    0

    0
  30. Lipstick Hijau says:

    Ala..Jantan ne bukn betl sgt.. Otak dah senget. Muka die mcm atok harimau..hak hak hak…pondan!

    0

    0
  31. HoNey bEe says:

    tak fhm la knp harus mengubah ciptaan ALLAH yg amat sempurna ni…

    apa lg yg xpuas di hati manusia2 ni… cucuk2 collagen cani lama2 mkan diri sendiri…

    aduhaiii…

    0

    0
  32. junsuikokoro says:

    serius ape yg d wat nih salah.. tapi nak tanya.. kita marah2 kita benci ape yg org nih wat or kita benci dia sebenarnye?..setiap yang xelok org tuh wat,kte bley xske bnci ngn ape yg d wat.. bkn org tuh.. siapa kita nak menghina,nk mghukum, ciptaan Allah.. sedangkan Allah membuka seluas2 langit untuk mengampunan manusia.kdg2 ape yg kte ckp kat org akn balik kat kita..sebb Allah uji ats ape yg kita ckap.. doakan dia berubah btoi2 bukan kah itu lbih baik?

    0

    0
  33. jgn jd bodoh says:

    SIANNYER ANAK ANAK DIA. MALUNYER ADA AYAH MACAM NI. SERIOUS!

    0

    0
  34. hmmm says:

    astagfirullah..udah2 ler tue korang2 semua…ini semua URUSAN antara DIA dan ALLAH.kalo TAK betol poon gambar,or maklumt nie.,.”still” urusan dia dgn ALLAH.

    atLEAst kita bagi peluang org mcm dia utk brubah.niat dlm hati setiap hambaNYA..hanya tuhan yg tahu..

    kpd sesaper yg brhajat utk mngubah muka anda….brtaubat la..sbb tak cantik poon.”GANJIL-Manjil” aku tgk adalah,…~

    0

    0
  35. nara pondan sial says:

    nara pondan, cuak ke? wakakakakaka

    0

    0
  36. nara pondan says:

    nara pondan sial kaki curik gambar. sial punya nara

    0

    0
  37. ramai kat sini yang ingat (dengan bangganya) buang kolagen tu sama dengan cara menyedut macam amik darah tu @blood test.

    0

    0
  38. Logikka says:

    tuanpunya blog, adakah anda fhm apa itu kolegen? botox? dan teteyon? saya rasa awak ni tak fhm dan salah fhmlg.
    setiap org ada kolegen semulajadi dlm badan, semakin kita berusia, semakin kurang kolegen dlm badan. sbb itu, baby kulit lbh segar cantik berbanding org tua. zaman yg moden ni, sains semakin maju tlh mencipta kolegen ektrak dari soya utk kita suntik dan kembali meremajakan kulit.
    botox ni pula guna bahan tak selamat dan halalnya kurang pasti.botox ni diambil utk tegangkan kulit, bentukkan muka dikehendaki dan hilangkan kedut.
    manakala teteyon pula cecair disuntik utk putihkan kulit. ini halal, tak bahaya dan ektrak dari tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan.
    PIAN ni pakai BOTOX bukan kolegen. kolegen dan teteyon ni cecair masuk ke salur darah. bersatu dengan sel. manalah bole keluarkan lagi. Botox yelah dapat dikeluarkan sbb dia tak bersatu dgn kulit dan darah.
    FAHAM?

    0

    0
    • bujang says:

      Aku pun dah lama x dok selak buku Anatomi n Fisiologi…..ni kena baca balik………………

      Aku selak kamus ….
      kolagen:
      SEJENIS PROTEIN YG. MEMBENTUK
      JUZUK UTAMA TISU PERANTARA
      BERSERAT PUTIH ( spt. pada tendon),
      KOLAGEN JUGA TERDAPAT DALAM
      KULIT, TULANG, RAWAN DAN
      LIGAMEN-LIGAMEN.

      0

      0
  39. zaia says:

    niat nak betulkan salah faham orang tapi bertambah d kate macam2 la pulak..huhu..tak kesian ke dengan abg ke uncle pian nie..
    semoga pian nie tabah hadapi hidup dan tidak tertekan sangat dengan semua ni.kalau betul dah tak buat dan insaf,org2 terdekat,keluarga dan kawan2 ade bagi sokongan.org lain yg tk kenal pian dgr dr cerita2 je,klau bagus puji,tk bagus kutuk.biasa dh tu,artis tk artis sama je semua prnh mngutuk dn d kutuk.sabar ok..klau tk betul org masih ngate2 jugak,pian dh dapat pahala..tp bila2 nt klau lebih2 difitnah sampai terlalu menyusahkan hidup,ambik la tindakan yg betul. semoga bahagia dgn keluarga

    0

    0
  40. Hamba Allah says:

    pada kwn2 semua.. cukuplah kita mnghina org lain, kita sdiri pun tentu ada baik dan buruknya.. xda manusia sempurna. biarlah si pian ni kalau dia ada usaha utk berubah, benar atau tidak, itu adalah antara dia dgn penciptanya.. mmg benar mngubah ciptaan tuhan itulah berdosa tetapi ingat, menghina ciptaan tuhan itu juga adalah berdosa kwn2..

    Kepada Nara, bkn lah saya hendak mengata, cuma ingat2 lah bila membuka keaiban org lain, di akhirat nanti Allah akan membuka semua keaiban kita pada semua umat.. renung2 kanlah.. salam.

    0

    0