Written by AbangNara | December 26th, 2010

malaysia menang Aff cup

Korang nak cakap apa kami tak kisah dah. Malaysia main macam Manchester United tadi. Sepatutnya tambah 2,3 gol lagi. Tapi orang kata tak baik riak sangat. 3-0 sudah. Penyokong Indonesia balik confirm meroyan tak ingat. Hidup Malaysia. Hidup bola sepak Malaysia. I love you guys~~

Jumpa di Jakarta nanti.

P.S: Kami cadangkan K. Rajagobal (jurulatih Malaysia) diconsider untuk diberi gelaran Datuk. Bukan sebab kemenangan ini sahaja tapi sebab nampak team bola sepak Malaysia ada banyak peningkatan sejak dilatih oleh beliau. Ada sesiapa setuju?

P.P:S: Indonesia kata kita menang sebab gangguan laser. Kami kata Malaysia menang sebab Malaysia lebih bersemangat dan ghairah dengan sokongan padu puluhan ribu rakyat Malaysia.

277 responses to Tahniah!Malaysia Menang 3-0 Dalam Final Pertama Piala AFF Suzuki Menentang Indonesia

  1. odah says:

    tahniah malaysia…

    • milix says:

      caiyokkkk3…

    • anil says:

      AKU BANGGA JD RAKYAT MALAYSIA…kpd team mlysia..jgn trlalu brbangga dgn kemenangan ni…kne berusaha lg supaya tme kt indonesia t kte menang gk…team indon mst blik training gle bangat le ni sbb klah..dorg xkn bg pluang nye kt tmpt dorg t….pape pn,SOKONG MALAYSIA…….

      skong gk abg nara supaya bg gelaran Dato’ kt K. Rajagopal

    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      Alhamdulillah syukur…. =D

    • lulu says:

      yg dislike to orang indon ke?

    • Pakcik says:

      Team Indon tak layak pun menang…

      Dahla guna pemain luar…Gonzalez pebende ntah nama dia..
      Pastu coach, assistant coach pun pakai mat saleh..
      Keeper dia pulak asyik komplen pasal laser…
      Tu yang hilang tumpuan….

      Padan muka…ha ha ha..
      Time goal 1st sampai 3rd takde pun laser
      Dan bola last tu patutnya dapat penalti pas Kunalan
      dijatuhkan oleh keeper tu…

      Apapun malaysia memang power
      100% anak jati…
      1 Satu Malaysia
      Terbaik dari ladang

      • Siyes Sungguh says:

        eh korang perasan tak?
        team malaysia jd lg best sbb takde kembar dua ekor tu? hahaha..siyes beb…
        dorang2 tu eloknya jd artis je la…
        bosan aku melayan citer sensasi dorang tu..
        main mcm hampeh gak…
        tgk skrg,
        takde dorang baru la team malaysia best!!!

        • merpati malaya says:

          betol2..aku setuju kembar x maen utk malaysia..
          wat kontroversi mcm bgs sgt..
          hidup malaysia

        • Pakcik says:

          Pakcik 300% setuju….
          Lagipun salah sorang kembar tu duk defend..
          tapi dia tu taklah setinggi mana pun, macam
          Muslim dgn Fazli….

          Kembar tu ok je kalau nak join team nih..
          tapi sekadar memanaskan bangku simpanan je la..

          Aku lagi prefer Ahmad Fakhrani Sharani..
          dan Baddrol Bakhtiar…tapi sayang depa injured.

      • wanida says:

        yg dislike tu pekerja indon dari ladang sebelah umah hang..

    • kurus says:

      cut the crap out!!!

      skrang yg penting DOAKAN KESELAMATAN N KEJAYAAN MALAYSIA DI INDONESIA KELAK.

    • Jakakalap says:

      hai malingsia fans datanglah ke jakarta, kami sambut dengan peti jenazah dan kantong mayat.

      • CikLie says:

        habak duk moleq skit,hangpa duk mari sini, kitarang tak de niat cm korang nih…huh

      • pisau cukur says:

        jakakalap..hangpa ni mmg tk serikkan Allah trunkan bala kt hangpa..tkapa lah sbb rakyat malaysia tk ada sifat keji lg hina mcm hangpa ni pon…Allah pasti lindung org yg teraniaya nnt…selamatlah dan berjaya team malaysia…

      • NurKasih says:

        Ni le antara rakyat Indon yg x g sekolah dah ber IQ rendah ..xsedar lagi ke dah le negara ko Indog to selalu kena malapertaka ..

      • ~penasihat~ says:

        Insaf la wahai manusia yg x beriman lg hina di mata masyarakat,lagi hina di hadapan Allah s.w.t.. Berubahlah kepada yg lebih berguna dan tingkatkan martabat diri agar tidak diberi lagi malapetaka kepada masyarakat Indonesia yang berkeperibadian seperti JAKAKALAP…

        Bagi masyarakat Malaysia..JAKAKALAP adalah seorang yang rendah IQ lagi kebudak-budakan yang tidak pernah kenal erti kemajuan dan profesional. Semoga Allah s.w.t memberi hidayah kepada JAKAKALAP agar lebih matang dan lebih profesional.
        Wassalam…

        • Bingit says:

          kepala otak kau!!! cakap ikut sedap mulut je! ingat sikit Allah tu melihat ape yg korang buat tu jugak! jaga diri sendiri sbelum tomah org lain… sapa yg IQ redah skarang. DOL!!!

        • TgkSekeliling says:

          JAKAKALAP TUKAR NICKNAME BINGIT KE???
          APASAL MARAH TAK TENTU HALA NI..SABAR DOWH..HAHAHA….

          jg diri ko sndri dulu sebelum suka cakap “kepala otak kau”
          eh..bagi nasihat pun cakap bagi tomah org lain..
          yg kau suka2 ckp “kepala otak kau” itu apa?????
          itu sopan sangat ka???
          org yg mrh tak tentu hala dah menunjukkan rendah IQ..
          eh maaf…andai terasa hahaha!!!….
          nafsu marah2 tak tentu hala ko yg menjdkan ko rendah IQ..tgk2 sekelilingnya…=)

      • wanida says:

        hei JAKAKALAP…elok kamu simpan peti jenazah tu utk rakyat kalian yg sering ditimpa musibah!! dasar lupain jasa rakyat Malaysia yang membantu kamu saat dalam kesusahan…BRENGXXX…

        • Bingit says:

          jgn jadi beruk siku… tak iklas! sbelum comment pasal negara org lain tengok ape yg terjadi dlm negeri sendiri… one of it masalah SOCIAL mcm korang ni!!!

        • Tulip says:

          Bkn buruk siku,mmg indon x sedar diri dapat hidup selesa kat Malaysia bole lg pijak2 bendera malaysia,ada hati nk boikot malaysia xde tamadun lnsg,br je bc paper artis indon (x knl lnsg pelakon indon ni kat negara dia famous la kot)kuarkan statment nk lihat pasukan Malaysia melutut pd Indon,kuikuikui….ckp bongkak sgt bl dah kalah xtau mn nl letak muka blk indon la producer malaysia pun fkr berjut a kali nk ambik berlakon..

        • wanida says:

          hei Bingit..lu jgn bagi telinga gua makin bingit..dah la gua tgh panas nih..

      • wateve says:

        kt youtube , indon byk kutok malaysia , ckp malaysia main mcm kampung . weyh indon , kalau malayisa main bola mcm kampung , nape player korg ta lawan je , tuh maknenye player korg main bola lagi mcm kampung . then byk agy dorg kutok malaysia . rakyat korg dtg malaysia , cari mkn kt sini , kalau rakyat korg ta cari mkn kt malaysia , korg kt indon tuh da mati kebulur da . pztuh dtg malaysia buad mcm negara sendiri . sampai org malaysia takot nk g tmpt yg ramai indon . ibarat dijajah di negara sendiri . then ta reti nk berterima kasih lps malaysia da tolong rakyat korg time bencana . ta sedar diri .

      • SayaAnakMalaysia says:

        mls nk ckp lebih2..kalau anda percaya pada takdir, terima aje..jgn nak salah kan takdir..kalah menang adat pertandingan..berani ke nak lawan takdir Tuhan????????

    • Blog Sensasi says:

      tahniah Malaysia

      Nak tahu: PIALA AFF SUZUKI 2010: Pemancar laser ditangkap hanya di Blog Sensasi

    • Saya bangga menjadi anak Malaysia! :D

  2. faizah says:

    waahhhhh….power ar…tahniah!

    • [email protected],com says:

      tahniah kpd pskn Malaysia..
      Semoga kecemerlangan terus di kekalkan pada akan datang…bjuang habis-habisan…
      kalau kalah sekali pun biarlah kalah bermaruah…

    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      mmg ada chance besar nak menang =D

  3. cekna says:

    wahh cepatnya bang nara update

  4. cik sal says:

    huhu, lajunye…yg penting Malaysia hebat sgt mlm ni…

  5. noor says:

    walaupun indon x abis2 nak ckp buruk pasal malaysia…aku ttp bangga jd anak malaysia…malaysia mmg hebat la,,,Malaysia Boleh!!!!!

    • Harimau Melaya says:

      dier panggil kita MALINGSIA…

      hahahaha tgk saper yg kena…
      kena ngan budak bawah umur lak tu

      • kurus says:

        yang like ni sure golongan radikal yang buat onar
        at least kt tk mintak2 duit dorang

      • Anti indokafir says:

        Bangsa indokafir ni la yg paling ramai jadi MALING kat M’sia. Dasar brengsek!!! Tak lama lagi tenggelam la negara indog kamu…ayuh malaysians….tolong jgn ditolong lagi si maling Indokafir ni!!!!! Mampos la dengan bnyk lagi malapetaka otw ke Indog!!!!

  6. fuad says:

    cepat tul update.. (“,).. apa2 pun, gembira tgk game mlm ni… tahniah malaysia..

  7. Mr Mie Chan says:

    Yeeehaaa.. Malaysia main malam ni mmg best la..
    nampak macam harapan julang Piala AFF ni..

  8. suka ati aku le... says:

    tahniah malaysia….aku suka ati..~lalalalalala~

  9. juny babeson says:

    yup
    tahniah dan tabik untuk mereka
    tapi juny x ske bju diaorg mcm u.s punyer

  10. miss_pinky says:

    haaha, cepat je update bng nara ni. :)
    pape pon, tahniah ye team MALAYSIA..
    yang penting, bawak balik piala AFF tu..
    MALAYSIA BOLEH!!!! :)

  11. mirol says:

    we love malaysia

  12. Aku Bangga Aku Anak Malaysia says:

    Harimau Malaya akan terus mengaum!!!

  13. ~coklat~ says:

    tahniah Malaysia!!!
    teruskan perjuangan anda…
    Malaysia Boleh 3x!!! =)

  14. aku bangga jd anak malaysia…syabas 3-0 tuh…
    apepun aku tabik kat shahrul ..memang mantop engko main…
    sorang lagi pd aku yg bagus mestile abg muslim.encem tuh..tenang je kt defend tuh..
    apepon aku doakn msia boleh jd juare…utk team msia bwk bomoh kite g sane..mana la tau…kot2 bomoh indon bg kaku pemain kite…caiyook caiyook

    • ngimau malaya says:

      oi oi.. khurafat tu pakai bomoh.. hahaha..
      sama2 kita mohon pada ALLAH agar diberi kemenangan..

      • Rin says:

        btul tu, jgn sebut2 bomoh..
        kalo betul bomoh indon bleh bg kuat, dh tntu indon yg lead world cup zmn skg ni.. ade pahemmm…

        hnya doa mngiringi pasukan Malaysia nnt.. aummm!

      • Pakcik says:

        Khurafat tu kan tajuk citer seram baru si Shamsul Yusof…berlakon dgn liyana jasmay yang body sekeping…

  15. yyeeeaaahhhhh cantek la malaysia…..super cool…

    tak der laser pown terlepas gak 3 bijik muahahahhaha….

  16. honeydew says:

    Cepatnya updat..hahaha…Tahniah MALAYSIA

  17. che' sha says:

    great game Harimau Malaya ^^,

  18. zzz says:

    BANGGA MENJADI ANAK MALAYSIA! <3

  19. cik_tim says:

    congrats ye team malaysia :) nnt kt jkrta pn insyaAllah menang gak.

  20. anak malaysia. says:

    tahniah malaysia… hidup malaysiaaaaaaaaaa.. go malaysiaaaaaaa gooo..

  21. cik rose says:

    tahniah tahniah tahniah…..semoga mesia juara piala aff tahun ni..

  22. kaklimah says:

    tahniah malaysia……malaysia boleh…tak sia sia bersila depan pc sambil mkn choki choki…huhuhuhu

  23. apo2 jek la... says:

    sape yg laser sape?

    • Harimau Melaya says:

      eleh.. ntah ntah indon yg main laser pastu tuduh kita lak

      • ngimau malaya says:

        markus tunjuk laser datang dari arah kemera.. bukankah kemera berada pada tempat duduk penyokong indonesia.. patut la.. kena khianat dengan penyokong sendiri rupanya.. nak sangat ganyang malaysia.. diri sendiri kena ganyang dengan orang indonesia sendiri.. hahaha..

  24. leo says:

    bleh sangat laser tu mengganggu konsentrasi indo..
    becaretul

  25. apid says:

    yahooooooooo gua puas hati

  26. gosipgurl_fea says:

    banyaknya indonesia Twit ckp malaysia menang biadap indon menang terhormat ” lagi diorang cakap malaysia guna laser . betulkah?

    • gosipgurl_fea says:

      siapa boleh bagitau, adakah laser tu bawa impact yang besar , maksud saya sedikit sebanyak menggu tumpuan pemain? kalau betul, pemain malaysia pun akan terggu tumpuan juga..tapi boleh dapt 3 gol. mybe indonesian player tertekan sedikit kot di tempat org. doesn’t make sense la…

      • Wany says:

        Kat malaysia, biasa guna laser masa nak mengajar, i mean kat kuliah selalu lecturer guna.
        Tapi agaknya indon baru jumpe bende tu kat pasar malam, takde kat tempat die jadinye jakun sket n bawak ke padang. haha

        yang aku tengok kat TV, bukan indon je dipancarkan laser tuh! Player malaysia pon kena jugak….
        Lagi nak besar2kan…

        • Rin says:

          sedih btul kan dgn negara jakun..
          asik memuji2 negara sndri d internet dgn bharapan org simpati n tangisi aduan dia..
          yuckks!
          x hbs2 mnyalak mnyalahkan org lain,,
          pdhal moral dorg sama taraf ngn jin. tp tuduh rakyat negara lain mnindas dia.. sudah2 lah blakon sinetron indon oiii!

    • pergh! says:

      ala… kta bkan bleh nk ttup mlut diorng.. da klah tu kalah la.. jgn emotional sgt.. lg pon laser tu kacau sebelum masuk gol..

      • gosipgurl_fea says:

        mereka ( indonesia) memang emosi , dat y saya pelik kenapa mereka tak boleh bersikap rasional..

        • just wondering says:

          tapi malaysia gol pun lepas laser tu da xde da. lgpn laser tu kat keeper je. yg stricker tu apsal plak x bleh gol.saje la tu.cari alasan.dah kalah tu..

    • Tulip says:

      Ala indon punya perangai kalo dah kalah mcm2 cerita dia reka,x sedar dr lnsg cr mkn kat bumi malaysia,kn bencana pun malaysia tlng,kalo btl lah hebat sgt kt tgk lak Malaysia main kat indon nnt kalo dah mmg x kuat tu x yahlah cr salah org je..

  27. jentayu says:

    Pemain Malaysia harus steady & perkemaskan lg gaya permainan.

  28. elieafif says:

    yooo…laju nye abg nara..
    yup2..tpi tabik jgak kt goal keeper sdra Fahmi..
    game yg plg best pnh tgk..
    keep up utk next game..
    all da best!!!!

  29. budin yahooo says:

    mantap lahhhhhh. indon pas ni balik kena makan belacan hahahaha

  30. MuJE says:

    baju biru malingsia memang bawak tuah!

    • Ain Syuhada says:

      Malingsia ??
      SINDIR KE TUH ??
      tau lah malayia dituduh ciplak …
      tapi takkan lah nak gelarkan Malaysia
      MALINGSIA ??

      • gosipgurl_fea says:

        taklah kot.. bagi saya, perkataan tu tak bawa kesan kat atas negara malaysia ni sebab rakyat sini tak emosi mcm mereka. cakaplah apapun yang negetif, rasanya semua yang dituduh tu berbalik keatas mereka sendiri akhirnya.

        • anakmalaysia says:

          agreed..malaysian mmg sempoi..kita bukan jenis org yg penuh emosi..hahaha

          xkp la ape dorg nak ckp..yg penting..dorg da kalah..hehehe

      • Wany says:

        Diorang sebenarnya tak reti nak eja MALAYSIA…
        maklum laa sekolah tak tinggi mana….
        Diorang reti mengata je…x reti bersyukur
        HIDUP MALAYSIA!!!!

      • izat says:

        Salam

        ain,anda hidup di kurun yang ke berapa?tak kan tak taw dah berapa lama diorang gelarkan kita malingsia?sedih betul aku tgk org mcm ko.. x amik taw hal dunia jer.

        • NurKasih says:

          alaa Indon punya rakyat kebanyakan tak g sekolah tu sebab IQ rendah pastu xsedar diri dtg gak ke negara kita Malaysia yg bertuah cari kerja …kalo xsuka Malaysia blk laa ke Indon tanam Ubi..Hidup Pasukan Malaysia teruskan belasan pasukan Indon..

        • tomyam says:

          betul tu..angkat la kain baju berambus dari Malaysia ni. dah le merempat cari rezeki kat sini ada hati nak kurang ajar. Ni nama melepaskan anjing tersepit. kita x heran x dek org indon kat sini..menyemak jek.

        • Ain Syuhada says:

          izat ,,

          ade aq ckap ke aq baru tau yg INDON glarkan kte MALINGSIA … ??
          kao rabun eh .. ??
          dah laa … aq malass nak cri pasal ngan org cam kao …
          aq tak nak jadik mcm INDONSIAL :)
          hehehe :D
          jngan marah k …

    • mysara says:

      Sebut betul2 tu nama MALAYSIA tu..

      • Harimau Melaya says:

        betul… nama negara kita MALAYSIA….
        MALAYSIA boleh!

      • ninie says:

        tak tahu ke diorang panggil malingsia memang tujuan menyindir..maling tu bermaksud mencuri..diorang dok claim kita mencuri budaya, lagu, makanan dan ntah apa2 lagi..

  31. she says:

    ye MALAYSIA sgt bagusss ! tahniah. happy sgtt !

  32. Nyss says:

    gol yang dijaringkan sume menarik!
    memang superb!
    tahniah.

  33. D says:

    Rajagobal la bang nara…

  34. fedzmy says:

    tahniah Malaysia……… semoga lebih cemerlang lg di Indonesia………. caiok caiok caiok………

  35. Ain Syuhada says:

    ebadd jugak an team m’sia nih …
    btw , congrats eh …
    m’sia mmg patut menang … biar malu sikit bibik aq tuh …
    bhahahaha :D

  36. jalut says:

    malaysia main mcm malaysia la…xperlu nk smkn malaysia ngan MU tu…xde maknenye..pttnyer kita bangga dgn ape yg malaysia mmpu lakukan

  37. hayley says:

    wei ape yg trending worldwide kat twitter pasal malaysiachearlaser tuh? worldwide kot. haha dasar indon sume nak trending.

  38. bad says:

    kembar 2 org tu tak payah ade dlm team maalaysia lg…asyik nk control hensemm plus nk bgaya atas padang jer.. xabis2 muka dlm newspaper nk tayang pasal kisah peribadi. bukan nk kutuk tp kenyataan.. tgk trus pegi final siap titik indonesia lagi… hidup malaysia! safee, shafiq dgn palyer no 9 td.. lupe dh nama..! u r the best.. teringat zaman azman adnan, zainal, dollah salleh main.. time tu x manje langsung.. hidup Malaysia!! kembar 2org tu tak payah panggil masuk team lg.. yeah!

    • gosipgurl_fea says:

      haha

    • bad says:

      owh trlupe lak nk ucap tahniah kat goalkeeper malaysia khairul fahmey che mat tu.. lu mmg kebal beb.. lu mmg anak jantan berani giler aku tgk. abis sume bola shot tepis. gebede sek kito tuh.. lu mmg gagah dh kena debik pn bgn lagi.. tak mcm kembar tu. kena tackle sket dh sakit mcm nk rak.. usah berlakon lagi. stay on ur feet kalo kena tackle player malaysia. serius aku teruja gile tgk game td. we’re back as a Malayan Tiger. auuummmm!

    • milix says:

      hahaha….control ensem manjang watpe!!

    • Qaseh De Persona says:

      BAD: pemain no.9 nama dia nor sharul idlan talaha.. pemain paling berharga 2010 tu… mestila mantop!!!!

      • brader abg bro says:

        Bad tu penyokong waktu menang..sbb tu player pun x kenal

        • pisau cukur says:

          tuah pengantin baru kan hehehe…

        • bad says:

          hehehe.. bkn penyokong waktu menang, tp dh menyampah tgk player yg dok blakun atas padang. tp our youth team ni mmg hebat. x dpt dinafikan. aku pun terkejut tgk improvement sampai mcm ni.. tp aku sokong malaysia dulu2.. zaman sebelum rasuah datang. sampai khairul azman kena buang daerah.. sejak drpd tu aku give up malaysian football. dalam game fifa dulu mesti ade liga M. time tu mmg stiok layan liga M. pastu hancuss.. tp smlm menunjukkan malaysia dh bangkit. gol2 cantik. lagi satu wat ape nk panggil balik 8 orang player malaysia yg cedera kalo yg gantian mcm ni lg hebat?? kasi gugur trus 8 org tu. just my 2 cent

  39. nurul_ku says:

    sokonggg!!! alhamdulillah untuk kemenangan malam ni… semoga pada masa depan malaysia semakin gah dimata dunia..

  40. anynomous says:

    yeah!!!!!!!!!mlysia menang…hidup malaysia!!!!!
    3-0!!cayalh beb…

  41. G says:

    tahniah malaysia!!

  42. safa says:

    Pujian harus diberikan jentera skuad Malaysia…syabas diucapkan..cuma tatsusila penyokong Malaysia perlu di ambil perhatian…jgn krn nila setitik..rosak susu belanga..

    • cik sal says:

      betul…Malaysia kene buang sikap buruk tu, sebab kita MALAYSIA, ada adab n budi bahasa, bukan macam Indonesia….;P

  43. nampak gaya Malaysia kena pakai jersi biru dah. xpyh la pakai kaler kuning. rasanya player rasa tekanan nak bawak sejarah kegemilangan mokhtar dahari, soh chin aun dalam jersi kuning tu. tukar tradisi untuk peningkatan xpe kan? biar mereka ni cipta sejarah baru lak.

    • I says:

      Rsanya jersey bru ni lbih bwak tuah dkat msia kot…n jersi kuning htam tu,, maybe ptut jd jersey no 2 kot….klau buat prubahn skit x pa kan…untk kbaikan…

  44. who cares says:

    tahniah team Malaysia

    gol semua sangat2 menarik…

    plus selamat pengantin baru kat nurshahrul idlan talaha

    wlpn br je kawen terus msk padang demi Malaysia…syabas!

  45. detective conan says:

    tahniah untuk pasukan malaysia..sbb peningkatan yg amat bagus dalam permainan td..cuma yg sedih sgt kita asyik kata penyokong indonesia suka buat hal tp tadi nmpak sgt penyokong malaysia yg tak beretika.penyokong indon tak de pun nk buat hal..1)baling mercun 2) guna cahaya laser kat keeper indon…

    • GTO OPTUS says:

      aku sokong d.conan. Biarpun saya gembira dengan kemenangan Malaysia tapi ada jugak sedihnya kerana penyokong kita buat perkara yang tidak sepatutnya ; baling mercun dan pancar lazer; Alangkah bagusnya kalau penyokong kita seperti penyokong dalam liga baclay Inggeris yang penuh beretika dan bersopan santun biarpun pasukan mereka tewas…. Syabas Teamnas Malaysia…..

    • ain says:

      yup..aku sokong statement kamu…we r malaysian…penuh adab n kesopanan…

    • anakmalaysia says:

      mase game kt indonesia penyokong dorg pun gunakan laser gak..laser kt gol keeper kita..

      • masak2 says:

        haah..tp kte tak perlu low standardkn diri kite buat prangai mcm diorang..agk malu sbb nmpk uncivilised..dlm english league takde pun bende2 mcm tu..kalau kte rse kte lg berpelajaran dr indonesian knape mesti kte berperangai mcm diorg?hu..just a point of view je..apepun tahniah team malaysia!

  46. kurus says:

    sep baikk aku tk kne baling roti canai tadik…
    sep baikk aku cepat2 jalan ke arah tmpat duduk kosong tu
    sekali blum sempat duduk…cilok, tbaring, lari n rembat..
    GOOOOAAAALLLLLLLL….

  47. CL says:

    syabas..!!!moge dpt tmbh lg gol bile main kt indon 6t..btw,match mlm neh lg cun klu xde insiden laser tuh..haishh..=_=’
    MALAYSIA BOLEH..!!!

  48. ROKOK_surya says:

    Malaysia dh buktikan…..kite mmg hebat……tak perlu nama2 besar pun kita leh menang…….x yah pakai import pastu jadikan warga negara pun kite leh menang … TAHNIAH

  49. lanuncyber says:

    team Malaysia memang terbaek!!! tp masalahnye indon mmg jarang profesional dlm sukan. laser tu sok nk jadi point la tu sbb dia kalah. dah kalah dah la, bnyk bunyi pulak. dlu piala Thomas, main bomoh. harap2, lepas ni main kat Indon, jgn la main bomoh lg. x profesional langsung. tu karang kok kalah kat indon, mula la nak bakar bendera Malaysia. masalah betul la manusia low IQ ni… tak bertamadun.

  50. Sun says:

    Inilah barisan kita….
    Bagus tahniah for the team…korang mmg deserve to win the game..lu orang main cantik…
    Inilah TEAM MALAYSIA TERBAIK selepas team Wan Jamak dulu….semoga ia terus kekal…korang serasi bersama!

    Tahniah kerana memberi semangat pada rakyat malaysia….1 MALAYSIA!!!!

  51. Harimau Melaya says:

    laser tu kira okaylah…
    berbanding apa yg rakyat Indonesia boleh buat kat sana…
    diorang lagi dasat…..
    tak dapat beli tiket dah nak runtuh stadium tu…

  52. komentar bertauliah says:

    papehal pn…patut malaysia ada ramai lagi pemain…tp asyik2 amik ikut pemain kesukaan jek…yg rambut kuning nak wat bicycle kick time org ramai2 tu patut x yah wakil malaysia…x layak…ramai lagi layak…tp stilll…malaysia main cun….buttt…..laser tu tetap memalukan malaysia….ganggu x ganggu…korang tengok dr luar mmg la rasa x ganggu…try hg sendiri main dlm tu…

    • btgblues says:

      Hang ade bukti ka kata fan Malaysia yang tembak laser hijua tu..setau aku kat Malaysia ni laser dia canggih sikit pakai warna merah.. Hang tak perasan ka Fan Indon pun ada tala laser gak, bakag mercun, baling ayag dalam plastik, kalau hang tengok ulangan Malaysia ngan Indon kat Jakarta sana, lagi teruk player ngan keeper Malaysia kena laser kat mata…cuba cari kat utube tu…ade terang laser tu..jadi toksah dok nak menyalahkan Fan Malaysia yang dikatakan memalukan ni..patut pun kena tembak tu..sip baik laser jer..

      • buek says:

        wei kawan aku dok kat area bdk2 ultras,die sendiri tgk budak2 kite yg pancarkan laser….bukan nak cakap sume bdk ultras buruk,tapii certain tu ade lah yg ……tapi kat indon and viet pun kite kene laser…

      • Tulip says:

        Indon dah sememang teruk xde etika lnsg,apa pun aku bangga jd rakyat Malaysia n sgt2 bersyukur..

  53. Miss_hujaN says:

    Malayrians player the best..

  54. blur says:

    kalau menang bukan main lagi puji melambung2…..cuba kalau kalah td?? sumpah seranah x hingat akhirat….

  55. Puteri Sejinjang says:

    TAHNIAH MALAYSIA…!!!

    TAHNIAH MALAYSIA…!!! Anak sedara aku melompat2 cam beruk bila Malaysia dpt sumbatkan gol yg pertama, kedua dan ketiga…

    TAHNIAH…MALAYSIA BOLEH…!!!

  56. Tahniah malaysia….hope lepas ini main kena tenang sikit…jangan gelabah sgt….

    Berbaloi aku pegi stadium tadi…puas hati…..nak pecah anak tekak aku nie….

    malaysia boleh!!!!

  57. ayam says:

    MALAYSIA HEBATT !

  58. gwang_ur_cousin says:

    mesia mmg baguis gila main…aku duduk jepun pon leh layan tgk…kat indon seri pon dah cukup la aku rase…tapi kalau menang lagik bagus…go mesia go…

  59. :) says:

    SAFEE FAHMI ASHAARi TERBAIK!(fahmi macho gile aw aw aw) #malaysiaboleh!

  60. Sepol says:

    msia boleh

  61. :) says:

    http://www.youtube.com/watch?v=v6GMwy44jUE&feature=player_embedded# tengok ni siapa yang main laser dulu?!indon is bullshit.

  62. AFF suzuki cup says:

    WALAU INDON DAPAT MEssi sekalipun INdon jangan harap boleh menang .

  63. Noah says:

    Malaysia win over Indonesia with full of fraud, it does not reflect a professional .. act was also done when Malaysia vs Vietnam .. Malaysia is not going to win against Vietnam without using a laser.. damn for Malaysian fans that use laser

    • anakmalaysia says:

      dah kalah byk bunyik plak..if that so, all football coach please retire… football team can simply win a game with the help from laser…hahahahahahah

    • detective conan says:

      so y indonesian player cant score any point in bukit jalil?? even the indonesian keeper and fans cant estimate the second goal from malaysian player..sorry noah, the laser was happened during the “FREE KICK”, not at the first,second and third goal..

    • bad says:

      sudah la indon oi.. kitorg tak amik rakyat uruguay yg langsung xde tempat di negara sendiri untuk dijadikan pemain. Malaysia team sume original. Made in Malaysia. Sume makan budu, tempoyak, minum air oren bancuh, sirap kawen dengan makan belacan. pun bole menang dgn korg yg terhegeh2 amik rakyat asing utk main. The worst thing is that most of our player is only 19. still we can defeat the stars of indon such as gonzalez(hahaha!), bambang and irfan. semangat bola pulak. sory bang nara yea. i’ll keep my mouth shut. tQ.

    • kerbau says:

      indonesia maen kotor…tgk kat oh tidak…

    • Wany says:

      haha how do u know that the laser came from malaysia’s fan???
      We Malaysians only use the laser in the kuliah’s room ok. Used by lecturer and some students who are going to present their findings.

      Maybe this laser was used by indons that just bought it at pasar malam, and used it without knowing what is that…

      Tengok kat TV semalam, bukan player indon je kena, player malaysia pon kena gak! SO?????

      Dah kalah buat cara kalah!!!

  64. saya anak malaysia says:

    proud 2 b malaysiannn!!!!! bangga2..harap2 kt indon nanti player n penyokong kita selamat la…takut la indon ni kn samseng…..otak kt lutut…go malaysia!!!! alhamdulillahhhh

  65. saya anak malaysia says:

    woi noah…do u hv the prove that malaysia using laser 2 win the both games? that was a stupid indon talking nonsense!!! malaysia deserve 2 win..not like indon! take the outside player…dnt have origanality! bulshit indon!

    • :) says:

      so trueee.what narrow minded they have!import player kejadah hape!

      • ~coklat~ says:

        biarla kita jd anak jati rakyat Malaysia yg tnggi IQ..
        tak payah ikut perangai mcm indo tu…kesian mereka tahap intelektual masih tahap yang sangat rendah…
        suka sangat hina Malaysia..apa2 pun biarkan mereka dengan labu2nya…apa yg pntg Malaysia teruskan perjuangan..

        **ingat setiap kutukan,hinaan,kejian dr Indonesia pasti akan dpt balasan…mgkin mereka bahagia hina Malaysia..biarkanlah mereka..hahaha!! yg penting Malaysia sudah menang…dan Malaysia sdh membuktikannya…

        semoga penyokong dan pemain Malaysia akan selamat ketika leg d Indonesia…..

        • Tulip says:

          Hahaha..dorg tu hina malaysia sbb sakit hati tp masih x sedar,bl kn bencana mengemis kat Mslaysia,artis diorang pun cr mkn kat Mslaysia,pastu buat malaysia cam tanah air dorg mmg x reti malu,lantak ko lah indon dah mmg budaya n cr hidup korg mcm tu..

  66. sara bella says:

    tahniah malaysia…cayokkk…..alhamdullilah ad peningkatan utk malaysia ke peringkat antarbangsa

  67. sara bella says:

    tahniah malaysia…

  68. anakmalaysia says:

    indonesia ckp kita menang sbb laser…ok baik..after this sume team football xya ada jurulatih da…xya berlatih sungguh2 da..kalo nak menang pakai je laser!!

    hahaha..terer sungguh cara dorg berpikir…hahahaha

  69. saya anak malaysia says:

    noah pls get lost! indon r a loser…..hahahahahahahahahahaha

  70. kerbau says:

    yahoooooooooooo……….mlaysia mng bsr…terangkat kain bapak aku tgk gol mlysia…hahaha…bullshit indon…bibik2..amah2…kuli indon pulang kecewe drpada stadium…hahahha…blik la…esok kje…bsuh pinggan…kacou simen…hahhaa

  71. feruz fuad zunaidi says:

    Nonsense indon ni ckp kalah sbb laser sempit tol pemikiran mereka ni dh kalah tu ttp la kalah wakaka hurmm tp risau la mcm mn la malaysia nk main kt indon nti hope everything will be fine and malysia will win ;P

  72. finding nemo says:

    mmg kene bg datuk kat rajagobal .
    ini tidak jual gelang pon bleh dapat datuk !

  73. WAN RIZAL says:

    APA YANG AKU NAK CAKAP MALAYSIA MAIN MEMANG TERBAIK !
    INDONESIAL SIAP ADA PLAYER IMPORT !
    MALAYSIA ?
    100% BUATAN MALAYSIA BROOO !
    KITA PERCAYA DENGAN KEMAMPUAN PEMAIN BOLA DI NEGARA MALAYSIA !
    MALAYSIA BOLEH !
    GANYANG INDONESIAL !

  74. Fitriz says:

    Gembira2 jugak sebab menang tapi kena marah jugak sebab ada penyokong bahalul main laser2 mata.

    Takde otak ke laser2 mata org?Kalau rosak mata orang tu mcmana?First time ke tgk bola kat stadium?Kalau jumpa penyokong bahalul ni harap laser mata dia sampai buta dan dilarang masuk stadium sampai kiamat.

    Lepas ni jgn mrh penyokong Indonesia main laser sampai pemain Malaysia hilang tumpuan atas padang lalu kalah.Penyokong bahalul ni yang ajar

    • Wany says:

      Tak semestinya yang main laser tu player malaysia.
      Aku tg kat TV smalam, kat muka player malaysia pon ade gak yang kena laser…

      • btgblues says:

        Alah fitriz..agaknya baru kali ni kau tengok live.Tu pun sebab Malaysia masuk final…pastu sedap mulut jer kutuk pasal player Indon kena laser…ade kau tengok perlawanan pertama kat GBK dulu..masa tu penyokong indon dah mulakan perang laser tu..ade kau tengok? Kalau tak de, jangan banyak bunyik dan kau yakin ker laser tu dari penyokong Malaysia sebab yang Malaysia punya canggih, touch point dia sharp . …selalu digunakan kat kuliah ataupun presentation company…

        • Fitriz says:

          Ek eleh kalau Indonesia yang start main laser takkan kita pun kena ikut sekali.An eye for an eye makes the world goes blind.Kita kan lagi maju,bertamadun dari diaorang jadi kena tunjuk contoh yang baik sikit.

          Ni diaorang rosakkan stadium pun kita kena ikut ke?

          Lagi satu blh bg link tak kpd cite ko yg Indonesia start dulu main laser?

    • anakmalaysia says:

      kalo u bett=ul2 alert ngan football suppose nye u tau sape yg start with the laser..alamak bikin malu la..tolong tgk game2 sebelumnya ye..

  75. pinkSLAYER says:

    im from brunei and i would to congrate to the Malaysian team to have won this match. and erkk, i dont like indonesia too.

  76. Orang kita says:

    Malaysia menang da bagus da abg nara sekalung tahniah utk mereka.. Tapi gelaran Dato utk jurulatih tu pedapat saya jauh skali tak payah..ni baru suzuki cup je..yang main pon negara2 ASEAN je..bukan asia and bukan dunia pon..klu da bg dato nanti,katekan team bola menang asia dan dunia pulak..nak bagi ape??nak bagi pangkat raja ke??ramai lagi atlet2 lain yang bertaraf world di malaysia ni jika nak dibandingkan dengan team bola kita ni tapi syabas utk mereka kerana pencapaian yang bagus ini harap dpt ditingkatkan lagi..dan utk yang tidak mengetahui arena sukan negara..sama-sama lah tambahkan ilmu pengetahuan..

  77. lupichai says:

    sama ada melayasia menang atau pn tidak malam tadi kami skeluarga tetap sokong team malaysia sbb mereka the bast cara durng brmain begitu sempurna skali.

  78. malaysian fan says:

    final d bukit jalil adalah final terbaik pnah sy sksikan..berdasarkan corak permainan, memang strategi putera2 malaysia adalah lebih baik berbanding Indonesia.Defend, drible and passing juga semuanya mantap..tahniah wira2 malaysia..

  79. pening says:

    Tahniah wat team malaysia..mmg bestlah dorang main, goalie malyasia mmg mantap…hrp2 blh kekalkan corak mainan n mng mse kt Indon nnt…

  80. asrar says:

    aku gi stadium….. mmg taerbaek ar msia!!.. tak rugi g stadium…. malaysia boleh… 3 x boleh!!

  81. aku serius says:

    Tahniah!! Semoga terus menang 29hb ni nanti, Insya Allah

  82. Harimau Malaya says:

    Diorang kata kita menang pakai laser. Tu semua alasan, aku kt stadium smlm tgk, laser tu ada time 1st half je, laser tu tuju kt goalkeeper indon Markus. Tapi semua gol kite time 2nd half, kt sebelah penyokong indon, mane ade laser. Tambahan pula semua gol kite on the run, bukan dari free kick, bukan corner. Kalau pk logik mane sempat nk budget laser tu kt muka markus tu, xtau beb bola pegi mane, kiri ke kanan ke depan ke… Malaysia mmg main mantap smlm, dari 1st minute sampai habis kite control game.. Hidup Malaysia!!! Malaysia Boleh!!!

  83. Aman Malaysia says:

    Tahniah….suka sgt2 walaupun bkn peminat bola tapi begitu teruja bila menonton dikaca tv1 semalam.. kalau semangat ini ditunjukan sudah pasti malaysia boleh bersaing dengan negara2 luar… apa2 pun untuk jurulatihnya terpulang takut bila dah dapat gelaran nanti dah tak boleh buat kerja pulak… maklumlah…..dah ada titlekan

  84. Miss Belut says:

    penonton malaysia semua baik2… TApiiiiiiii i was thinking cmner agaknya kalau game kat Indonesia plak nanti? Adakah penyokong Malaysia berani nak masuk stadium dorg??? Dorg ni susah nak pikir waras lagik da… Semua pun nak ganyang jerr keje dorg.. Ape2 nasihat da xmasuk…

  85. Miss Belut says:

    Lagi 1 abang nara… saya satuju dgn statement ORANG KITA.. gelaran dtuk tuh xpayah laa dulu… skrg ni gelaran tuh da cm x da ape2 maksud da… ok skit, terus dpt Datuk…

  86. Husna says:

    pasni jgn pggil kembar2 men g…dieorng bkn bgus pn men bola….org indon jgn ckp bwk..xpuas ati g blik indon keje sne…org msia byk bsabar ngn kerenah deme…pasal gelaran datok, jgn la bg dlu sebb msih awal g…jgn sebb dh bg byk ganjaran, plyer ngn jurulatih dh xfokus ngn game…byk dh sejarah pemain yg jd cm2…

  87. kura2 kecil says:

    tahniah MALAYSIA!!! tapi kan kawan2, kita geram dgn org indonesia pon, kena la kutuk dgn berhemah. jgn melibatkan semua org indonesia. kwn2 sy pon byk je indonesia yg baik. n tak baik la sebut nama negara as indonesi*l. kita mrh+benci org panggil kita malings*a, tapi kita jadi plak seperti org yg kita bnci tu. tak best la.
    BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA. hehehe.smpai skang senyum tak abes lg.

  88. ASIA says:

    Malaysian only scored after the distraction..(wow)…
    NO other Asian countries will respect your win..
    SIUK Sendiri tah kamu sana..
    congrats on the cheat cup.

    • ~coklat~ says:

      xpa la SIuk sendiri…negara sendiri jugakan menang…chaiyok2 Malaysia…bangga jd anak Malaysia..
      xkanla negara menang..tiba2 sokong Brazil hahaha…
      lawak jg ko ASIA yer…kesian…. =))))) tak dpt nak dtlg…hahaha

    • me malaysian says:

      noob person

    • yayayo says:

      ellow ASIA..masa perlawanan peringkat kumpulan indo vs malaysia (1 dis 2010) org indo pun hala laser hijau kat muke penjaga gol gak..x kecoh pun mcm indo!! malaysia still boleh score!!haha..2nd final nti kat Gelora Bung Karno mesti lagi havoc ngan aksi fanatik indo!! silap2 runtuh pe stadium 2..hahaha.. peace!!

    • pisau cukur says:

      asia, tkpalah kami SIUT sndr dr hangpa yg SIAL tk hbs tu…mmg dasar tktau malukan bangsa hngpa ni smua kan..dh lah cari mkn di bumi MALAYSIA YG TERCINTA ni ada hati plak dok kutuk2 org mesia…hang pehal senduk? lau dh kalah tu ttp kalah lah bukan sebab laser tu, dan aku rasa yg suluh laser tu pun bukan nya fans mesia pun sbb fans mesia tak jakun dgn laser tu tp aku rasa fans indon yg suluh sbb jakun br dpt tau ada laser yg bol eh main suluh2 muka org..mmg hangpa ni iq taraf letak kat tapak kai sj lah aaiihh…

    • btgblues says:

      Hek eleh Asia…cara bahasa macam singaporean jer…tu tak puas hati le sebab kena tendang awal-awal..apepun Player Malaysia tak yah import, makan belacan, budu and tempoyak….sebab tu kalis laser..kikiki

    • krunoes says:

      orang kalah memang nak cari alasan macam-macam. pastu emo je lebih. lepas tu pergi spam page Malaysian padahal tengokla game dulu siapa yg mulakan main laser-laser nih. indog jugak. (you guys don’t even deserve to be capitalized). cakap banyak sekarang salahkan Malaysia macam-macam. lets just see how barbaric and how uncivilized your people are compared to Malaysians when the game is played there.

      i <3 Malaysia.

  89. ain says:

    aku ucapkan tahniah kepada abg2 ensem yang telah menjaringkan gol dan tak lupa juga abg2 ensem yang telah bermain ngan hebat pada perlawanan 1st round malam tadi…moga korang lebih sukses di perlawanan pusingan kedua..yeah!

  90. gadissadis says:

    hoho..best gila tengok dorang main semalam smbil melayan kopi ais..nyum2..
    HIDUP abg2 hemsem bola =)
    MALAYSIA THE BEST!!

  91. yahoooo…..!!!

    tak sia-sia aq terpekik

    terlolong depan tv semalam..

  92. nutz says:

    football is n0t a 0ne man game. bgegaq std masa g0l, caya lah :)

  93. missyqaldina says:

    MALAYSIA GOL JE NAIK BULU ROMA AKU…PROUD TO BE MALAYSIAN!!~

  94. Dean says:

    Pasal laser tu.. Pasukan Malaysia dah kena pancaran laser kat INDON lagi masa perlawanan peringkat kumpulan.. tak kecoh pun…. ade ke coverage dari media INDON?? cube tgk vid bawah ni:

    http://www.youtube.com/watch?v=v6GMwy44jUE&feature=player_embedded

    Minit 4:06 penjaga gol Malaysia di tembak pancaran laser.

  95. btgblues says:

    Tahniah Malaysia dan pemain Malaysia…Satu kebangkitan setelah sekian lama bolasepak menjadi igauan rakyat.Teruskan kemantapan dan perjuangan anda. Usah pedulikan maki hamun penyokong Indonesia, biarkan sorak GBK tenggelam, biarkan sinaran laser yang diarahkan kepada pemain kita itu sepertimana yang mereka lakukan semasa kita kalah di situ pada 1 disember menjadi senjata makan tuan..biarkan siluncai terjun dengan labu-labunya…err ade ke dongeng macam ni kat Indon sane..yang ade kalau tak silap petang ni TV3 siarkan anak berbuntut kera ade le..lagenda indon tuu..kikiki

  96. zieza says:

    Tahniah utk pasukan malaysia…Malaysia Boleh..

  97. shaa says:

    NORSHAHRUL IDLAN TALAHA ? :O

  98. basi says:

    tang title datuk tu tak sesuai la wat time ni. walau byk peningkatan tapi still lacking la. lgpon, klu snang sgt bg title datuk, mcm dah takde nilai title nih. kena kasi BOOM! sikit lagi ;) apepon, MALAYSIA ROCKS!!!!

  99. farass says:

    setuju… malaysia menang kerane semangat ribuan penyokong di malaysia.. x kira di stadim.. dirumah.. mahupun di kedai makan.. hehhehe go malaysia… :D

  100. hensem says:

    Malaysia mempunyai pemain yg hebat bernama ‘laser’ yang telah menjaringkan gol – kata indon kepada pihak media massa.

    • pisau cukur says:

      besa dasar bongok ni memang lah depa hehehe…jakun tak ingat dunia depa ni…lepas ni khidmat jurulatih tak payah pakai dah sebab guna laser ja pemain dah boleh jaringkang GOL aiihhhhhh :P

    • anakmalaysia says:

      tu la aku ckp..pasni xya berlatih da…pakai je laser..confirm blh sumbat gol..confirm menang…hahahahaha

      • Qalis says:

        time nak serang reramai suluh laser…xpun mintak ja bantuan M Dot Kilau…senang silauan semulajadi terus!!
        hahaha..

  101. azie says:

    Team Indonesia x original..harapkan pemain import je untuk menang..Klu xder pemain import, jadik skuad belasahan gamaknyer..x percaye ngan kemampuan sendiri..Patut lh negara makin miskin, nk menang punyer pasal sanggup berabis duit bayar org luar main bola ngan jd coach…Hape da..xde semangat kenegaraan, tau nk gaduh je yg lebih..huhuhu…

    • pisau cukur says:

      jgn nnt masa di jakarta depa pakai bomoh lak nak bg team malaysia kalah noo…depa kan percaya benda2 karut lagi tahyul dan tolol ni..pemain malaysia berjuang matian2, tp aku tak tau lah brapa kerat peminat mesia snggp ddk dlm stadium depa tu nnt kan dgn perangai depa yg ntah pape tu… sngg bunuh2 tu aiihh…

      • peace says:

        Jangan menghina orang lain ^ ^

      • Qalis says:

        tapi hakikatnya mmg cmtu..dorang ni mmg xleh terima kekalahan..bab bomoh2 ni lagi la..kalu x, xda la laki2 org kt malaysia nih dorang kebas padahal muka cam karok ja..sabo ja la..

  102. Farah says:

    Aku rindu bayangan kt penjaga gol Malaysia……………tahniah!!!!

  103. villa says:

    tahniah..cayalah player malaysia smlm muda2 g..baye2 aku jer 19-21thn..hehe
    aku sokong safiq salee..gogo..boh gol byk2 lg yer…
    insyaalah piala tuh akn jd milik MALAYSIA..hehe
    fighting
    proud to be MALAYSIAN

  104. buyung says:

    MALU KITE ORG DICAKAP TIDAK SPORTIF GARA2 LASER, MAU DI BUANG KEMANE MUKE KITE NEH

  105. bosan says:

    tahniah to harimau malaya…..dan penyokong tak kira dari ceruk mana pun…..to ultras yg ade kat stadium korang terbaik….pancaran laser eeemmmm bukan ke masa perlawanan dalam kumpulan diorang pun sama main laser cian sabree masa tu kita kalah 1-5…so ape masalah nya dengan philippines pun diorg main laser…dasar jaguh kampung INDONESIALAN……sorry terkasar bahasa…..

    • bosan says:

      TERIMA KASIH SEMUA PEMAIN….
      DAN UNTUK SEMUA YG ADE KAT SINI KORANG MELENGKAPKAN KEMENANGAN MALAYSIA

      1 MOHD FARIZAL BIN MARLIAS
      22 KHAIRUL FAHMI BIN CHE MAT
      28 MOHD SHARBINEE ALLAWEE BIN RAMLI

      Defenders
      2 MOHD SABRE BIN MAT ABU
      3 MOHD FAIZAL BIN MUHAMAD
      4 MOHD ASRARUDDIN PUTRA BIN OMAR
      5 NORHAFIZ ZAMANI BIN MISBAH
      6 MOHD NASRIQ BIN BAHAROM
      7 KHAIRUL HELMI BIN JOHARI
      11 MOHAMAD AZMI BIN MUSLIM
      18 MAHALLI BIN JASULI
      24 MOHAMAD MUSLIM BIN AHMAD
      27 MOHAMAD FADHLI BIN MOHD SHAS

      Midfielders
      8 SAFIQ BIN RAHIM
      12 AMAR BIN ROHIDAN
      13 AHMAD FAKRI BIN SAARANI
      14 MOHD KHYRIL MUHYMEEN BIN ZAMBRI
      15 GURUSAMY GOVANDAR KANDASAMY
      16 KUNANLAN SUBRAMANIAM
      17 ABDUL SHUKUR BIN JUSOH
      19 MOHAMMAD FAIZAL BIN ABU BAKAR
      21 MOHD AMIRULHADI BIN ZAINAL
      23 BADDROL BIN BAKTHIAR
      25 MOHD FANDI BIN OTHMAN
      26 MOHAMAD ASHARI BIN SAMSUDIN
      30 ABDUL HALIM BIN ZAINAL

      Forwards
      9 NORSHAHRUL IDLAN BIN TALAHA
      10 MOHD SAFEE BIN MOHD SALI
      20 IZZAQ FARIS BIN RAMLAN
      29 CHANTHURU SUPPIAH

  106. minnie says:

    Alaaa abg nara…takkan skit2 menang terus nak bg Datuk…cam dah tak exclusive dah gelaran tuh…biar menang byk2 lg or m’sia qualify to world cup ke barulah bg gelaran tuh…jgn cepat sgt nak agung2kan org…we can support and give them our highest respect and gratitude..but let’s leave the title Datuk for the ultimate achievement =)

  107. bong says:

    yang penting kita doakan Malaysia menang perlawanan kat Indon nnt….corak permainan dorang dah mcm EPL ak tgk..puas hati betull..

  108. oren says:

    hati aku panas~~~

    kalau sini ‘malingsia’.. aku pgl kau INDONESIAL.

    kenapa susah nak terima hakikat??
    oh.. hakikatnye kau org mmg org2 yg ber iQ RENDAH.

    Bangga jadi rakyat malaysia!!!!

  109. basi says:

    baik buat kat tempat lain. kang tak pasai2 kene ganyang team malaysia.

  110. ayam says:

    harap MALAYSIA dapat masuk world cup len kali , inshaAllah , TAHNIAH :D

  111. eemmm says:

    MALAYSIA BOLEH….
    MST MNANG LWN KAT INDONESIA NNT…
    CAYO..CAYO…CAYO =)

  112. laila says:

    Tahniah Malaysia. Bola masuk je, satu rumah menjerit. Baby pulak terus menangis. haha Best gila game smlm. Tahniah Malaysia. Harap aksi smlm dapat dikekalkan. ^^ Yang pasal laser tu, hhmm, aku tak tahu betul ke tak so biarla pihak berkuasa tentukan. Korang tahu tak, lepas kita menang orang indon semua wat Safee trending kat twitter semalam. Ada ke dorang kata Safee anak kelahiran Acheh? Mana entah dapat maklumat tu. Adoh, tak faham aku!

    • Qalis says:

      ct nurhaliza dorang xnak kata ank kelahiran acheh jugak ker?? dan2 semua anak kelahiran acheh..xleh blah toi!

  113. Rapunzel says:

    Aku baca kt FB natasha (yg dpt tmpt ke3 amazing race asia 4) bkn main lg org indonesia kutuk malaysia kt situ…siap kata nk bg bom kt msia bila msia main kt indon 29hb nti…

    natasha pun siap kata “cheating is for losers”….

    Ambik ko indon dpt 3 0 ngan msia…hahaa….

    • wateve says:

      konon indon nk serang malaysia . pirah dorg tuh .
      malaysia byk pengaruh . byk negara yg sepakat dgn malaysia

    • NurKasih says:

      Aku ada tgk TARA 4 aritu Natasha tu le peserta yg aku paling tak suka dah le xhormat langsung kat bapak dia ,siap boleh tengking2 bapak dia pastu semua tugasan yg berat kasi kat bapak dia …ni le contoh org Indog yg kurang ajar …kat bapak sendiri pun dia kurang ajar nikan pulak kat org lain…dasar Indog …

  114. reza says:

    malaysia bleh aj km menang d kandang sndiri tpi sayank kmu tlah d tunngu d lapangan indonesia akn d bantai d sana…………..?????????? malaysai anasundala

    <3……..indonesia hewa ko……<3

    • indonhaterz says:

      eleh..x takut pun..kalau tjadi pun terus cancel plwanan..n malaysia terus menang..dsr indog atau indonesial…
      korang patut duk umah jdi bibik basuh berak orang.hahhaha

  115. wateve says:

    tahniah malaysia .
    eh , indon da dpt balasan balek .
    dulu mase malaysia kalah ngn indon pon dorg pancarkan laser kt keeper malaysia .
    tp aku tgk , rilex je keeper malaysia time kena laser tuh , mcm ta de kesan . ta gnggu dye .
    indon je yg lebih lebih konon laser tuh gnggu dorg .
    kt youtube , indon byk kutok malaysia , ckp malaysia main mcm kampung . weyh indon , kalau malayisa main bola mcm kampung , nape player korg ta lawan je , tuh maknenye player korg main bola lagi mcm kampung . then byk agy dorg kutok malaysia . rakyat korg dtg malaysia , cari mkn kt sini , kalau rakyat korg ta cari mkn kt malaysia , korg kt indon tuh da mati kebulur da . pztuh dtg malaysia buad mcm negara sendiri . sampai org malaysia takot nk g tmpt yg ramai indon . ibarat dijajah di negara sendiri . then ta reti nk berterima kasih lps malaysia da tolong rakyat korg time bencana . ta sedar diri .

  116. wateve says:

    indon nie gune pemain import , coach . mcm da tade org dye da . bak kata abg aku , dorg nie ta de bakat dlm sukan . haha . pasal laser tuh , allah maha adil weyh . akhirnye dorg kena balek ape yg dorg buad kt malaysia dulu

  117. Haziq says:

    SAYA PENYOKONG SETIA PASUKAN MALAYSIA DARI NEGARA BRUNEI DARUSSALAM, HARAP SANGAT TEAM MALAYSIA FOCUS UNTUK GAME DI INDONESIA. GO MALAYSIA! BAWA BALIK TROPHY TU KE MALAYSIA! GO GO GO! ALL THE WAY FROM BRUNEI!

  118. Bro Kool says:

    Tahniah Malaysia..Aku pegi tgk final. Mmg rasa semangat gila sebab penonton ramai yang amat! Tak penah aku tgk penonton Malaysia ramai cam gini. Semua bersemangat dari sebelum game sampai la lepas game. Memang meremang bulu roma dengan sorakan, gegak gempita. Feeling abis suasana kat stadium, semua orang bersorak sakan..Bolasepak memang boleh menyatukan rakyat Malaysia yang lately ni ada berpuak-puak. Bersatulah.Aku bangga jadi rakyat Malaysia. Hidup team bola sepak Malaysia.. Kasik 3-0 lagi kat Indon!!!

  119. world says:

    kawan2, sila tgk video mse malaysia lawan indon peringkat kumpulan, yg malaysia kalah 5-1, x salah sy mse gol ke 4 or ke 5 ada pancaran laser kt muka keeper malaysia…..so skang sape yg start dlu????? keeper indon sebenarnya yg takut………….kn dh mkn dr sendiri.

  120. mary, kate n me says:

    love u khairul fahmi n shahrul idlan talaha. we’re ur big fan. be careful in the next game. be a good guy to ur only girl, jgn buaya cam kembar tu plak. team malaysia much2 better without them…

  121. ariyon says:

    INILAH INDONESIA DIMATA DUNIA…BERBANGGALAH KALIAN DENGAN SIKAP LOW ATTITUDE KALIAN TU.SIKIT2 NAK MEMBERONTAK.SIKIT2 NAK PROVOKASI.KALAH BERSUKAN PUN DAH KECOH MACAM KAMPUNG TERGADAI.RELAKS AAR..KALAU KALIAN BAGUS,SELIDIK LA DULU SIAPA YANG MEMULAKAN AKTIVITI LASER MELASER NI.TIME MALAYSIA KALAH 1-5 DULU PUN KALIAN GUNAKAN LASER..MALAYSIA TAK KECOH PUN…AKU BAGI TEPUKAN HORMAT UNTUK TEAM MALAYSIA DAN RAKYAT MALAYSIA..HEHE..BANGGA AKU SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA.KALAU NAK BURUKKAN NAMA MALAYSIA PUN BURUKKAN LAH..RAKYAT MALAYSIA RELAKS JE..X BAKAR BENDERA…TAK BALING TAHI
    (belambak rakyat indonesia yang cuci tahi kat malaysia ni).OK…TEPUK SEMANGAT UNTUK MALAYSIAKU TERCINTA…

  122. hyde says:

    mlaysia main dgn sngt cantik mlm tuh. player defend cemerlang. aku rse mcm tengok pasukan jerman main. anyway kredit tu norshahrul idlan talaha… very lincah, brilliant and skillfull… go malaysia!!!! ganyang INDON kasi lumat!

  123. hyde says:

    malaysia main dgn sangt cantik mlm tu. defend line up cemerlang! kredit to norshahrul idlan talaha.. very lincah, brilliant and skillful.. go malaysia.. ganyang INDON kasi lumat!

  124. atoi says:

    mcnilah kalau jd rakyat msia yang cintakan negaranya..bkn cam indon lupa yang dia orang kya raya cari rezki kat msia…ini tak buat taik…x malu betoi lah

  125. yat says:

    gangg smua..buat derk jer apa yg diorang nk ckp..takyah lwn2 ckp diorang.makin lwn makin menjadi…buat derk jer..anggap mcm langau..lantak diorang nk kata apa sampai diorang abis kata2… yg penting kita makesure kita maju kehadapan.. harap msia menang di jakarta..

  126. FUCK MALAYSIA says:

    FUUUCKING MALAYSIA
    MENANG PAKE LASER AJA BANGGA …..DOG DOG DOG YOU!!!
    WADOHHH~~~~~
    BERADDD~~~~~~
    PADAHAL MALAYSIA MUSUH PALING GAMPANG ATU~~~~
    DI INDO AJA KE BANTE 5-1…>PADAHAL INDO KAGA PAKE LASER KONYOL DARI MALAY…….
    MALAY FUCING

    • hyde says:

      a: INDON ke ni?
      b: rasenyer la… tengok bahase da tau..
      a: bialah… da nak kalah, menyalak la dier…
      b: betul..betul!!

  127. gee_poziah says:

    apa2 pun semoga MALAYSIA akan menang di indonesia…tapi takut gak la..mesti orang indonesia menggila kat stadium nanti…harap MALAYSIA akan dapat menjaringkan gol dan bertahan sehingga ke wisel penamat..

  128. ultraman taro says:

    jaga puak indo..utraman taro nak mengganas mln nie..
    nak paki leser wei buto x napak bola..

  129. ariyon says:

    nak aku tutup discussion kita…ok malaysia dah menang..nak ganyangkan…cukup je la takat 2-1.bukan 4-0.janji kami juara di jakarta,ibu negara indonesia..kudrat anak jati malaysia…diulangi…anak jati malaysia.x pakai uruguay tau…mcm best je ayat aku tadi..ulang lg sekali la…kudrat anak jati malaysia..tahniah untuk team malaysia dan rakyat malaysia yang bersatu padu menyokong team malaysia…aku doakan kalian juga boleh maju jika ubah sikap kalian.bermusuh pun tak menguntungkan sesiapa.ok thanks..

  130. muhammad arfan says:

    kEmeNanGan yG tiDaK inTErnaSioNaL
    kEmaNaNnGan maLinGsyah……….!!!!

    kaMi tIdaK kaLaH

  131. aku bangga jadi anak malaysia says:

    tahniah wt team Malaysia..yg pnting safee jaring kan gol kt indon.wt khairul fahmi dan shahrul idlan abg mmg best giler r…muslim pn tk lupe defend comel Malaysia yg main dgn b’tungkus-lumus..juga kepada sume pemain Malaysia.kunalan is original player Malaysia ok..no import2.ha8…

  132. aku bangga jadi anak malaysia says:

    ala muhammad arfan ko nk ckp tidak internasional ka apa ka suka hati kau la.yg ppnting Malaysia menang..contohilah negara2 yg lain,kalah terima je hakikat..tk dosa nye lau kite terima hakikat daripada ada perasaan tak puas hati n dengki atas kejayaan orang lain…

  133. ariyon says:

    ok sudah la..mimpi yg indah2 je cukup.nk kata malingsia ka,bajingan ke,whatever.malaysia dah jadi juara.rakyat malaysia pun bersatu hati tak kira pemimpin atau rakyat jelata.kami dah maju dan akan terus berjaya kerana sikap rakyat malaysia yang membanggakan.apalah sangat dengan kutukan orang yang tak maju mindanya dan ego.malaysia kalah pun relaks je…

  134. mia says:

    hidup bola sepak malaysia, bangga nya jdik rakyat malaysia sebab rakyat malaysia x suka sgt buat demonstrasi hai x malu ker dengan orng luar kalau saya jdik rakyat indonesia malu sgt2, buka lah minda tu luas2 fikir lah secara matang n kerana ” SEMANGATLAH” team malaysia boleh menang x perlu demontrasi di jalanan kan lebih baik wat solat hajat lg bgus…

  135. harimau malaysia says:

    kalau pasal menipu indon lah nombor satu itu pasal lah tak maju2…..

  136. JenamaX says:

    Kritik utk team Malaysia dan kita sendriri:

    1.Penjaga gol kita dah buat satu kesilapan bila beliau tlh mendedahkan cara bagaimana dia boleh selamatkan penalty. Tak sepatutnya beliau dedahkan kelemahan kapten indonesia itu sbb besok kapten tersebut akan cari taktik baru utk mengabui mata keeper kita dan masa tu keeper tak dapat baca pergerakan kapten indonesia, amacam? Satu kesilapan yg tak sepatutnya berlaku.

    2. Indonesia boleh bangkit dgn dendam. contoh terbaik bila kita menang piala Thomas slps tewaskan Indonesia. Lepas tu mailah penyakit over confident, player-player dapat itu ini, cakap pun kita pun mula le berdegar2, berlagak. Tp lepas tu rupanya kita gagal pertahan piala dari dirampas oleh indonesia. Indonesia terus jadi jaguh berkali2 dan kita pula tak pernah lagi jadi juara selepas tu. Rupa2nya kemenangan kita dulu lebih bersifat “sex-climax”. Sekali jer bangkit, pas tu tak bangun2 dah.

    Apakah sindrom yg sama akan berlaku kpd team bola kita? Selepas kita menang AFF, sindrome over acting berlaku lagi. Pujian dan imbuhan turun mcm hujan, cara bercakap pun dah mula berdegar2, sedangkan sukan Sea di Indonesia akan berlangsung 2011 ni! Apakah team kita boleh menghadapi api dendam Indonesia yg fanatik tu sedangkan kita TAK PERNAH MENANG di Bung Karno? Midfield pun lemah, mudah leka lps satu gol, semua harap kat keeper sorang, siap gol sendiri pulak tu!

    Ya, memang la patut kita celebrate sbb kita tak pernah menang sebelum ni tapi berapa lama harus kita mabuk dan hanyut. kita baru sekali je menang, bukan banyak kali…