Written by AbangNara | December 26th, 2010

malaysia menang Aff cup

Korang nak cakap apa kami tak kisah dah. Malaysia main macam Manchester United tadi. Sepatutnya tambah 2,3 gol lagi. Tapi orang kata tak baik riak sangat. 3-0 sudah. Penyokong Indonesia balik confirm meroyan tak ingat. Hidup Malaysia. Hidup bola sepak Malaysia. I love you guys~~

Jumpa di Jakarta nanti.

P.S: Kami cadangkan K. Rajagobal (jurulatih Malaysia) diconsider untuk diberi gelaran Datuk. Bukan sebab kemenangan ini sahaja tapi sebab nampak team bola sepak Malaysia ada banyak peningkatan sejak dilatih oleh beliau. Ada sesiapa setuju?

P.P:S: Indonesia kata kita menang sebab gangguan laser. Kami kata Malaysia menang sebab Malaysia lebih bersemangat dan ghairah dengan sokongan padu puluhan ribu rakyat Malaysia.

277 responses to Tahniah!Malaysia Menang 3-0 Dalam Final Pertama Piala AFF Suzuki Menentang Indonesia

  1. odah says:

    tahniah malaysia…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 4
    • milix says:

      caiyokkkk3…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
    • anil says:

      AKU BANGGA JD RAKYAT MALAYSIA…kpd team mlysia..jgn trlalu brbangga dgn kemenangan ni…kne berusaha lg supaya tme kt indonesia t kte menang gk…team indon mst blik training gle bangat le ni sbb klah..dorg xkn bg pluang nye kt tmpt dorg t….pape pn,SOKONG MALAYSIA…….

      skong gk abg nara supaya bg gelaran Dato’ kt K. Rajagopal

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 3
      • mummy_iman says:

        ni tkt ni pg indonesia… hrp pemain malaysia kuatkn mental tahan dgn penyokong kt indonesia.. blm apa2 dh meninggal sorang gara2 nk bli tiket

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      Alhamdulillah syukur…. =D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • lulu says:

      yg dislike to orang indon ke?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 3
    • Pakcik says:

      Team Indon tak layak pun menang…

      Dahla guna pemain luar…Gonzalez pebende ntah nama dia..
      Pastu coach, assistant coach pun pakai mat saleh..
      Keeper dia pulak asyik komplen pasal laser…
      Tu yang hilang tumpuan….

      Padan muka…ha ha ha..
      Time goal 1st sampai 3rd takde pun laser
      Dan bola last tu patutnya dapat penalti pas Kunalan
      dijatuhkan oleh keeper tu…

      Apapun malaysia memang power
      100% anak jati…
      1 Satu Malaysia
      Terbaik dari ladang

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 4
      • Siyes Sungguh says:

        eh korang perasan tak?
        team malaysia jd lg best sbb takde kembar dua ekor tu? hahaha..siyes beb…
        dorang2 tu eloknya jd artis je la…
        bosan aku melayan citer sensasi dorang tu..
        main mcm hampeh gak…
        tgk skrg,
        takde dorang baru la team malaysia best!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
        • merpati malaya says:

          betol2..aku setuju kembar x maen utk malaysia..
          wat kontroversi mcm bgs sgt..
          hidup malaysia

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
        • Pakcik says:

          Pakcik 300% setuju….
          Lagipun salah sorang kembar tu duk defend..
          tapi dia tu taklah setinggi mana pun, macam
          Muslim dgn Fazli….

          Kembar tu ok je kalau nak join team nih..
          tapi sekadar memanaskan bangku simpanan je la..

          Aku lagi prefer Ahmad Fakhrani Sharani..
          dan Baddrol Bakhtiar…tapi sayang depa injured.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • wanida says:

        yg dislike tu pekerja indon dari ladang sebelah umah hang..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • kurus says:

      cut the crap out!!!

      skrang yg penting DOAKAN KESELAMATAN N KEJAYAAN MALAYSIA DI INDONESIA KELAK.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • Jakakalap says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 84
      • CikLie says:

        habak duk moleq skit,hangpa duk mari sini, kitarang tak de niat cm korang nih…huh

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
      • pisau cukur says:

        jakakalap..hangpa ni mmg tk serikkan Allah trunkan bala kt hangpa..tkapa lah sbb rakyat malaysia tk ada sifat keji lg hina mcm hangpa ni pon…Allah pasti lindung org yg teraniaya nnt…selamatlah dan berjaya team malaysia…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
      • NurKasih says:

        Ni le antara rakyat Indon yg x g sekolah dah ber IQ rendah ..xsedar lagi ke dah le negara ko Indog to selalu kena malapertaka ..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
      • ~penasihat~ says:

        Insaf la wahai manusia yg x beriman lg hina di mata masyarakat,lagi hina di hadapan Allah s.w.t.. Berubahlah kepada yg lebih berguna dan tingkatkan martabat diri agar tidak diberi lagi malapetaka kepada masyarakat Indonesia yang berkeperibadian seperti JAKAKALAP…

        Bagi masyarakat Malaysia..JAKAKALAP adalah seorang yang rendah IQ lagi kebudak-budakan yang tidak pernah kenal erti kemajuan dan profesional. Semoga Allah s.w.t memberi hidayah kepada JAKAKALAP agar lebih matang dan lebih profesional.
        Wassalam…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
        • Bingit says:

          kepala otak kau!!! cakap ikut sedap mulut je! ingat sikit Allah tu melihat ape yg korang buat tu jugak! jaga diri sendiri sbelum tomah org lain… sapa yg IQ redah skarang. DOL!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
        • TgkSekeliling says:

          JAKAKALAP TUKAR NICKNAME BINGIT KE???
          APASAL MARAH TAK TENTU HALA NI..SABAR DOWH..HAHAHA….

          jg diri ko sndri dulu sebelum suka cakap “kepala otak kau”
          eh..bagi nasihat pun cakap bagi tomah org lain..
          yg kau suka2 ckp “kepala otak kau” itu apa?????
          itu sopan sangat ka???
          org yg mrh tak tentu hala dah menunjukkan rendah IQ..
          eh maaf…andai terasa hahaha!!!….
          nafsu marah2 tak tentu hala ko yg menjdkan ko rendah IQ..tgk2 sekelilingnya…=)

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • wanida says:

        hei JAKAKALAP…elok kamu simpan peti jenazah tu utk rakyat kalian yg sering ditimpa musibah!! dasar lupain jasa rakyat Malaysia yang membantu kamu saat dalam kesusahan…BRENGXXX…

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • Bingit says:

          jgn jadi beruk siku… tak iklas! sbelum comment pasal negara org lain tengok ape yg terjadi dlm negeri sendiri… one of it masalah SOCIAL mcm korang ni!!!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
        • Tulip says:

          Bkn buruk siku,mmg indon x sedar diri dapat hidup selesa kat Malaysia bole lg pijak2 bendera malaysia,ada hati nk boikot malaysia xde tamadun lnsg,br je bc paper artis indon (x knl lnsg pelakon indon ni kat negara dia famous la kot)kuarkan statment nk lihat pasukan Malaysia melutut pd Indon,kuikuikui….ckp bongkak sgt bl dah kalah xtau mn nl letak muka blk indon la producer malaysia pun fkr berjut a kali nk ambik berlakon..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • wanida says:

          hei Bingit..lu jgn bagi telinga gua makin bingit..dah la gua tgh panas nih..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • wateve says:

        kt youtube , indon byk kutok malaysia , ckp malaysia main mcm kampung . weyh indon , kalau malayisa main bola mcm kampung , nape player korg ta lawan je , tuh maknenye player korg main bola lagi mcm kampung . then byk agy dorg kutok malaysia . rakyat korg dtg malaysia , cari mkn kt sini , kalau rakyat korg ta cari mkn kt malaysia , korg kt indon tuh da mati kebulur da . pztuh dtg malaysia buad mcm negara sendiri . sampai org malaysia takot nk g tmpt yg ramai indon . ibarat dijajah di negara sendiri . then ta reti nk berterima kasih lps malaysia da tolong rakyat korg time bencana . ta sedar diri .

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • SayaAnakMalaysia says:

        mls nk ckp lebih2..kalau anda percaya pada takdir, terima aje..jgn nak salah kan takdir..kalah menang adat pertandingan..berani ke nak lawan takdir Tuhan????????

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Blog Sensasi says:

      tahniah Malaysia

      Nak tahu: PIALA AFF SUZUKI 2010: Pemancar laser ditangkap hanya di Blog Sensasi

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Saya bangga menjadi anak Malaysia! :D

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. faizah says:

    waahhhhh….power ar…tahniah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
    • onesmile_rosh@yahoo,com says:

      tahniah kpd pskn Malaysia..
      Semoga kecemerlangan terus di kekalkan pada akan datang…bjuang habis-habisan…
      kalau kalah sekali pun biarlah kalah bermaruah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  3. ash says:

    yeah~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      mmg ada chance besar nak menang =D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  4. cekna says:

    wahh cepatnya bang nara update

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  5. cik sal says:

    huhu, lajunye…yg penting Malaysia hebat sgt mlm ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  6. noor says:

    walaupun indon x abis2 nak ckp buruk pasal malaysia…aku ttp bangga jd anak malaysia…malaysia mmg hebat la,,,Malaysia Boleh!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
    • Harimau Melaya says:

      dier panggil kita MALINGSIA…

      hahahaha tgk saper yg kena…
      kena ngan budak bawah umur lak tu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
      • kurus says:

        yang like ni sure golongan radikal yang buat onar
        at least kt tk mintak2 duit dorang

        Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
      • Anti indokafir says:

        Bangsa indokafir ni la yg paling ramai jadi MALING kat M’sia. Dasar brengsek!!! Tak lama lagi tenggelam la negara indog kamu…ayuh malaysians….tolong jgn ditolong lagi si maling Indokafir ni!!!!! Mampos la dengan bnyk lagi malapetaka otw ke Indog!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  7. fuad says:

    cepat tul update.. (“,).. apa2 pun, gembira tgk game mlm ni… tahniah malaysia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  8. Mr Mie Chan says:

    Yeeehaaa.. Malaysia main malam ni mmg best la..
    nampak macam harapan julang Piala AFF ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  9. suka ati aku le... says:

    tahniah malaysia….aku suka ati..~lalalalalala~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  10. juny babeson says:

    yup
    tahniah dan tabik untuk mereka
    tapi juny x ske bju diaorg mcm u.s punyer

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
  11. miss_pinky says:

    haaha, cepat je update bng nara ni. :)
    pape pon, tahniah ye team MALAYSIA..
    yang penting, bawak balik piala AFF tu..
    MALAYSIA BOLEH!!!! :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  12. mirol says:

    we love malaysia

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  13. Aku Bangga Aku Anak Malaysia says:

    Harimau Malaya akan terus mengaum!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  14. ~coklat~ says:

    tahniah Malaysia!!!
    teruskan perjuangan anda…
    Malaysia Boleh 3x!!! =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  15. aku bangga jd anak malaysia…syabas 3-0 tuh…
    apepun aku tabik kat shahrul ..memang mantop engko main…
    sorang lagi pd aku yg bagus mestile abg muslim.encem tuh..tenang je kt defend tuh..
    apepon aku doakn msia boleh jd juare…utk team msia bwk bomoh kite g sane..mana la tau…kot2 bomoh indon bg kaku pemain kite…caiyook caiyook

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
    • ngimau malaya says:

      oi oi.. khurafat tu pakai bomoh.. hahaha..
      sama2 kita mohon pada ALLAH agar diberi kemenangan..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Rin says:

        btul tu, jgn sebut2 bomoh..
        kalo betul bomoh indon bleh bg kuat, dh tntu indon yg lead world cup zmn skg ni.. ade pahemmm…

        hnya doa mngiringi pasukan Malaysia nnt.. aummm!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Pakcik says:

        Khurafat tu kan tajuk citer seram baru si Shamsul Yusof…berlakon dgn liyana jasmay yang body sekeping…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. yyeeeaaahhhhh cantek la malaysia…..super cool…

    tak der laser pown terlepas gak 3 bijik muahahahhaha….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  17. honeydew says:

    Cepatnya updat..hahaha…Tahniah MALAYSIA

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  18. che' sha says:

    great game Harimau Malaya ^^,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  19. zzz says:

    BANGGA MENJADI ANAK MALAYSIA! <3

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  20. cik_tim says:

    congrats ye team malaysia :) nnt kt jkrta pn insyaAllah menang gak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  21. anak malaysia. says:

    tahniah malaysia… hidup malaysiaaaaaaaaaa.. go malaysiaaaaaaa gooo..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  22. cik rose says:

    tahniah tahniah tahniah…..semoga mesia juara piala aff tahun ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  23. kaklimah says:

    tahniah malaysia……malaysia boleh…tak sia sia bersila depan pc sambil mkn choki choki…huhuhuhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  24. apo2 jek la... says:

    sape yg laser sape?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Harimau Melaya says:

      eleh.. ntah ntah indon yg main laser pastu tuduh kita lak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
      • ngimau malaya says:

        markus tunjuk laser datang dari arah kemera.. bukankah kemera berada pada tempat duduk penyokong indonesia.. patut la.. kena khianat dengan penyokong sendiri rupanya.. nak sangat ganyang malaysia.. diri sendiri kena ganyang dengan orang indonesia sendiri.. hahaha..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  25. leo says:

    bleh sangat laser tu mengganggu konsentrasi indo..
    becaretul

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  26. apid says:

    yahooooooooo gua puas hati

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  27. gosipgurl_fea says:

    banyaknya indonesia Twit ckp malaysia menang biadap indon menang terhormat ” lagi diorang cakap malaysia guna laser . betulkah?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
    • gosipgurl_fea says:

      siapa boleh bagitau, adakah laser tu bawa impact yang besar , maksud saya sedikit sebanyak menggu tumpuan pemain? kalau betul, pemain malaysia pun akan terggu tumpuan juga..tapi boleh dapt 3 gol. mybe indonesian player tertekan sedikit kot di tempat org. doesn’t make sense la…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
      • Wany says:

        Kat malaysia, biasa guna laser masa nak mengajar, i mean kat kuliah selalu lecturer guna.
        Tapi agaknya indon baru jumpe bende tu kat pasar malam, takde kat tempat die jadinye jakun sket n bawak ke padang. haha

        yang aku tengok kat TV, bukan indon je dipancarkan laser tuh! Player malaysia pon kena jugak….
        Lagi nak besar2kan…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
        • Rin says:

          sedih btul kan dgn negara jakun..
          asik memuji2 negara sndri d internet dgn bharapan org simpati n tangisi aduan dia..
          yuckks!
          x hbs2 mnyalak mnyalahkan org lain,,
          pdhal moral dorg sama taraf ngn jin. tp tuduh rakyat negara lain mnindas dia.. sudah2 lah blakon sinetron indon oiii!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • pergh! says:

      ala… kta bkan bleh nk ttup mlut diorng.. da klah tu kalah la.. jgn emotional sgt.. lg pon laser tu kacau sebelum masuk gol..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • gosipgurl_fea says:

        mereka ( indonesia) memang emosi , dat y saya pelik kenapa mereka tak boleh bersikap rasional..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • just wondering says:

          tapi malaysia gol pun lepas laser tu da xde da. lgpn laser tu kat keeper je. yg stricker tu apsal plak x bleh gol.saje la tu.cari alasan.dah kalah tu..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • Tulip says:

      Ala indon punya perangai kalo dah kalah mcm2 cerita dia reka,x sedar dr lnsg cr mkn kat bumi malaysia,kn bencana pun malaysia tlng,kalo btl lah hebat sgt kt tgk lak Malaysia main kat indon nnt kalo dah mmg x kuat tu x yahlah cr salah org je..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. jentayu says:

    Pemain Malaysia harus steady & perkemaskan lg gaya permainan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  29. elieafif says:

    yooo…laju nye abg nara..
    yup2..tpi tabik jgak kt goal keeper sdra Fahmi..
    game yg plg best pnh tgk..
    keep up utk next game..
    all da best!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  30. budin yahooo says:

    mantap lahhhhhh. indon pas ni balik kena makan belacan hahahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  31. MuJE says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 58
    • Ain Syuhada says:

      Malingsia ??
      SINDIR KE TUH ??
      tau lah malayia dituduh ciplak …
      tapi takkan lah nak gelarkan Malaysia
      MALINGSIA ??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 5
      • gosipgurl_fea says:

        taklah kot.. bagi saya, perkataan tu tak bawa kesan kat atas negara malaysia ni sebab rakyat sini tak emosi mcm mereka. cakaplah apapun yang negetif, rasanya semua yang dituduh tu berbalik keatas mereka sendiri akhirnya.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
        • anakmalaysia says:

          agreed..malaysian mmg sempoi..kita bukan jenis org yg penuh emosi..hahaha

          xkp la ape dorg nak ckp..yg penting..dorg da kalah..hehehe

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
      • Wany says:

        Diorang sebenarnya tak reti nak eja MALAYSIA…
        maklum laa sekolah tak tinggi mana….
        Diorang reti mengata je…x reti bersyukur
        HIDUP MALAYSIA!!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
      • izat says:

        Salam

        ain,anda hidup di kurun yang ke berapa?tak kan tak taw dah berapa lama diorang gelarkan kita malingsia?sedih betul aku tgk org mcm ko.. x amik taw hal dunia jer.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 14
        • NurKasih says:

          alaa Indon punya rakyat kebanyakan tak g sekolah tu sebab IQ rendah pastu xsedar diri dtg gak ke negara kita Malaysia yg bertuah cari kerja …kalo xsuka Malaysia blk laa ke Indon tanam Ubi..Hidup Pasukan Malaysia teruskan belasan pasukan Indon..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
        • tomyam says:

          betul tu..angkat la kain baju berambus dari Malaysia ni. dah le merempat cari rezeki kat sini ada hati nak kurang ajar. Ni nama melepaskan anjing tersepit. kita x heran x dek org indon kat sini..menyemak jek.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • Ain Syuhada says:

          izat ,,

          ade aq ckap ke aq baru tau yg INDON glarkan kte MALINGSIA … ??
          kao rabun eh .. ??
          dah laa … aq malass nak cri pasal ngan org cam kao …
          aq tak nak jadik mcm INDONSIAL :)
          hehehe :D
          jngan marah k …

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • mysara says:

      Sebut betul2 tu nama MALAYSIA tu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 3
      • Harimau Melaya says:

        betul… nama negara kita MALAYSIA….
        MALAYSIA boleh!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 3
      • ninie says:

        tak tahu ke diorang panggil malingsia memang tujuan menyindir..maling tu bermaksud mencuri..diorang dok claim kita mencuri budaya, lagu, makanan dan ntah apa2 lagi..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  32. she says:

    ye MALAYSIA sgt bagusss ! tahniah. happy sgtt !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  33. Nyss says:

    gol yang dijaringkan sume menarik!
    memang superb!
    tahniah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  34. D says:

    Rajagobal la bang nara…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  35. fedzmy says:

    tahniah Malaysia……… semoga lebih cemerlang lg di Indonesia………. caiok caiok caiok………

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  36. Ain Syuhada says:

    ebadd jugak an team m’sia nih …
    btw , congrats eh …
    m’sia mmg patut menang … biar malu sikit bibik aq tuh …
    bhahahaha :D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  37. jalut says:

    malaysia main mcm malaysia la…xperlu nk smkn malaysia ngan MU tu…xde maknenye..pttnyer kita bangga dgn ape yg malaysia mmpu lakukan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  38. hayley says:

    wei ape yg trending worldwide kat twitter pasal malaysiachearlaser tuh? worldwide kot. haha dasar indon sume nak trending.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  39. bad says:

    kembar 2 org tu tak payah ade dlm team maalaysia lg…asyik nk control hensemm plus nk bgaya atas padang jer.. xabis2 muka dlm newspaper nk tayang pasal kisah peribadi. bukan nk kutuk tp kenyataan.. tgk trus pegi final siap titik indonesia lagi… hidup malaysia! safee, shafiq dgn palyer no 9 td.. lupe dh nama..! u r the best.. teringat zaman azman adnan, zainal, dollah salleh main.. time tu x manje langsung.. hidup Malaysia!! kembar 2org tu tak payah panggil masuk team lg.. yeah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 2
    • gosipgurl_fea says:

      haha

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • bad says:

      owh trlupe lak nk ucap tahniah kat goalkeeper malaysia khairul fahmey che mat tu.. lu mmg kebal beb.. lu mmg anak jantan berani giler aku tgk. abis sume bola shot tepis. gebede sek kito tuh.. lu mmg gagah dh kena debik pn bgn lagi.. tak mcm kembar tu. kena tackle sket dh sakit mcm nk rak.. usah berlakon lagi. stay on ur feet kalo kena tackle player malaysia. serius aku teruja gile tgk game td. we’re back as a Malayan Tiger. auuummmm!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
      • Wany says:

        biasa la wei! Player klate dop?? haha
        Shahrul Idlan punye gelecek pon perggghhhh world class

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • milix says:

      hahaha….control ensem manjang watpe!!

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Qaseh De Persona says:

      BAD: pemain no.9 nama dia nor sharul idlan talaha.. pemain paling berharga 2010 tu… mestila mantop!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • brader abg bro says:

        Bad tu penyokong waktu menang..sbb tu player pun x kenal

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
        • pisau cukur says:

          tuah pengantin baru kan hehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • bad says:

          hehehe.. bkn penyokong waktu menang, tp dh menyampah tgk player yg dok blakun atas padang. tp our youth team ni mmg hebat. x dpt dinafikan. aku pun terkejut tgk improvement sampai mcm ni.. tp aku sokong malaysia dulu2.. zaman sebelum rasuah datang. sampai khairul azman kena buang daerah.. sejak drpd tu aku give up malaysian football. dalam game fifa dulu mesti ade liga M. time tu mmg stiok layan liga M. pastu hancuss.. tp smlm menunjukkan malaysia dh bangkit. gol2 cantik. lagi satu wat ape nk panggil balik 8 orang player malaysia yg cedera kalo yg gantian mcm ni lg hebat?? kasi gugur trus 8 org tu. just my 2 cent

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  40. nurul_ku says:

    sokonggg!!! alhamdulillah untuk kemenangan malam ni… semoga pada masa depan malaysia semakin gah dimata dunia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  41. anynomous says:

    yeah!!!!!!!!!mlysia menang…hidup malaysia!!!!!
    3-0!!cayalh beb…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  42. G says:

    tahniah malaysia!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  43. safa says:

    Pujian harus diberikan jentera skuad Malaysia…syabas diucapkan..cuma tatsusila penyokong Malaysia perlu di ambil perhatian…jgn krn nila setitik..rosak susu belanga..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
    • cik sal says:

      betul…Malaysia kene buang sikap buruk tu, sebab kita MALAYSIA, ada adab n budi bahasa, bukan macam Indonesia….;P

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  44. nampak gaya Malaysia kena pakai jersi biru dah. xpyh la pakai kaler kuning. rasanya player rasa tekanan nak bawak sejarah kegemilangan mokhtar dahari, soh chin aun dalam jersi kuning tu. tukar tradisi untuk peningkatan xpe kan? biar mereka ni cipta sejarah baru lak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
    • I says:

      Rsanya jersey bru ni lbih bwak tuah dkat msia kot…n jersi kuning htam tu,, maybe ptut jd jersey no 2 kot….klau buat prubahn skit x pa kan…untk kbaikan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. who cares says:

    tahniah team Malaysia

    gol semua sangat2 menarik…

    plus selamat pengantin baru kat nurshahrul idlan talaha

    wlpn br je kawen terus msk padang demi Malaysia…syabas!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
  46. detective conan says:

    tahniah untuk pasukan malaysia..sbb peningkatan yg amat bagus dalam permainan td..cuma yg sedih sgt kita asyik kata penyokong indonesia suka buat hal tp tadi nmpak sgt penyokong malaysia yg tak beretika.penyokong indon tak de pun nk buat hal..1)baling mercun 2) guna cahaya laser kat keeper indon…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 8
    • GTO OPTUS says:

      aku sokong d.conan. Biarpun saya gembira dengan kemenangan Malaysia tapi ada jugak sedihnya kerana penyokong kita buat perkara yang tidak sepatutnya ; baling mercun dan pancar lazer; Alangkah bagusnya kalau penyokong kita seperti penyokong dalam liga baclay Inggeris yang penuh beretika dan bersopan santun biarpun pasukan mereka tewas…. Syabas Teamnas Malaysia…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • ain says:

      yup..aku sokong statement kamu…we r malaysian…penuh adab n kesopanan…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • anakmalaysia says:

      mase game kt indonesia penyokong dorg pun gunakan laser gak..laser kt gol keeper kita..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • masak2 says:

        haah..tp kte tak perlu low standardkn diri kite buat prangai mcm diorang..agk malu sbb nmpk uncivilised..dlm english league takde pun bende2 mcm tu..kalau kte rse kte lg berpelajaran dr indonesian knape mesti kte berperangai mcm diorg?hu..just a point of view je..apepun tahniah team malaysia!

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  47. kurus says:

    sep baikk aku tk kne baling roti canai tadik…
    sep baikk aku cepat2 jalan ke arah tmpat duduk kosong tu
    sekali blum sempat duduk…cilok, tbaring, lari n rembat..
    GOOOOAAAALLLLLLLL….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • detective conan says:

      bg aku gol no.1 yg safee tu dgn gol no.2 time ashaari tendang..mmg cantikkkkkkkkkkkk

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • komentar bertauliah says:

        still…mat yo yg assist cun….idlan talaha the best!!!!1 level above other malaysian player…

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  48. CL says:

    syabas..!!!moge dpt tmbh lg gol bile main kt indon 6t..btw,match mlm neh lg cun klu xde insiden laser tuh..haishh..=_=’
    MALAYSIA BOLEH..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  49. ROKOK_surya says:

    Malaysia dh buktikan…..kite mmg hebat……tak perlu nama2 besar pun kita leh menang…….x yah pakai import pastu jadikan warga negara pun kite leh menang … TAHNIAH

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  50. lanuncyber says:

    team Malaysia memang terbaek!!! tp masalahnye indon mmg jarang profesional dlm sukan. laser tu sok nk jadi point la tu sbb dia kalah. dah kalah dah la, bnyk bunyi pulak. dlu piala Thomas, main bomoh. harap2, lepas ni main kat Indon, jgn la main bomoh lg. x profesional langsung. tu karang kok kalah kat indon, mula la nak bakar bendera Malaysia. masalah betul la manusia low IQ ni… tak bertamadun.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 0
  51. Sun says:

    Inilah barisan kita….
    Bagus tahniah for the team…korang mmg deserve to win the game..lu orang main cantik…
    Inilah TEAM MALAYSIA TERBAIK selepas team Wan Jamak dulu….semoga ia terus kekal…korang serasi bersama!

    Tahniah kerana memberi semangat pada rakyat malaysia….1 MALAYSIA!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  52. Harimau Melaya says:

    laser tu kira okaylah…
    berbanding apa yg rakyat Indonesia boleh buat kat sana…
    diorang lagi dasat…..
    tak dapat beli tiket dah nak runtuh stadium tu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • Rin says:

      biarlah stadium tu runtuh..
      lagi cpt lg bgus,..
      smoga xde lg game yg buat kt stadium tu pd ms depan :p

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. komentar bertauliah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 17
    • btgblues says:

      Hang ade bukti ka kata fan Malaysia yang tembak laser hijua tu..setau aku kat Malaysia ni laser dia canggih sikit pakai warna merah.. Hang tak perasan ka Fan Indon pun ada tala laser gak, bakag mercun, baling ayag dalam plastik, kalau hang tengok ulangan Malaysia ngan Indon kat Jakarta sana, lagi teruk player ngan keeper Malaysia kena laser kat mata…cuba cari kat utube tu…ade terang laser tu..jadi toksah dok nak menyalahkan Fan Malaysia yang dikatakan memalukan ni..patut pun kena tembak tu..sip baik laser jer..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • buek says:

        wei kawan aku dok kat area bdk2 ultras,die sendiri tgk budak2 kite yg pancarkan laser….bukan nak cakap sume bdk ultras buruk,tapii certain tu ade lah yg ……tapi kat indon and viet pun kite kene laser…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Tulip says:

        Indon dah sememang teruk xde etika lnsg,apa pun aku bangga jd rakyat Malaysia n sgt2 bersyukur..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Miss_hujaN says:

    Malayrians player the best..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  55. blur says:

    kalau menang bukan main lagi puji melambung2…..cuba kalau kalah td?? sumpah seranah x hingat akhirat….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  56. Puteri Sejinjang says:

    TAHNIAH MALAYSIA…!!!

    TAHNIAH MALAYSIA…!!! Anak sedara aku melompat2 cam beruk bila Malaysia dpt sumbatkan gol yg pertama, kedua dan ketiga…

    TAHNIAH…MALAYSIA BOLEH…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  57. Tahniah malaysia….hope lepas ini main kena tenang sikit…jangan gelabah sgt….

    Berbaloi aku pegi stadium tadi…puas hati…..nak pecah anak tekak aku nie….

    malaysia boleh!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  58. ayam says:

    MALAYSIA HEBATT !

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  59. gwang_ur_cousin says:

    mesia mmg baguis gila main…aku duduk jepun pon leh layan tgk…kat indon seri pon dah cukup la aku rase…tapi kalau menang lagik bagus…go mesia go…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  60. :) says:

    SAFEE FAHMI ASHAARi TERBAIK!(fahmi macho gile aw aw aw) #malaysiaboleh!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  61. Sepol says:

    msia boleh

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  62. :) says:

    http://www.youtube.com/watch?v=v6GMwy44jUE&feature=player_embedded# tengok ni siapa yang main laser dulu?!indon is bullshit.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. AFF suzuki cup says:

    WALAU INDON DAPAT MEssi sekalipun INdon jangan harap boleh menang .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  64. Noah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 56
    • anakmalaysia says:

      dah kalah byk bunyik plak..if that so, all football coach please retire… football team can simply win a game with the help from laser…hahahahahahah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • detective conan says:

      so y indonesian player cant score any point in bukit jalil?? even the indonesian keeper and fans cant estimate the second goal from malaysian player..sorry noah, the laser was happened during the “FREE KICK”, not at the first,second and third goal..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • bad says:

      sudah la indon oi.. kitorg tak amik rakyat uruguay yg langsung xde tempat di negara sendiri untuk dijadikan pemain. Malaysia team sume original. Made in Malaysia. Sume makan budu, tempoyak, minum air oren bancuh, sirap kawen dengan makan belacan. pun bole menang dgn korg yg terhegeh2 amik rakyat asing utk main. The worst thing is that most of our player is only 19. still we can defeat the stars of indon such as gonzalez(hahaha!), bambang and irfan. semangat bola pulak. sory bang nara yea. i’ll keep my mouth shut. tQ.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
    • kerbau says:

      indonesia maen kotor…tgk kat oh tidak…

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Wany says:

      haha how do u know that the laser came from malaysia’s fan???
      We Malaysians only use the laser in the kuliah’s room ok. Used by lecturer and some students who are going to present their findings.

      Maybe this laser was used by indons that just bought it at pasar malam, and used it without knowing what is that…

      Tengok kat TV semalam, bukan player indon je kena, player malaysia pon kena gak! SO?????

      Dah kalah buat cara kalah!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  65. saya anak malaysia says:

    proud 2 b malaysiannn!!!!! bangga2..harap2 kt indon nanti player n penyokong kita selamat la…takut la indon ni kn samseng…..otak kt lutut…go malaysia!!!! alhamdulillahhhh

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  66. saya anak malaysia says:

    woi noah…do u hv the prove that malaysia using laser 2 win the both games? that was a stupid indon talking nonsense!!! malaysia deserve 2 win..not like indon! take the outside player…dnt have origanality! bulshit indon!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • :) says:

      so trueee.what narrow minded they have!import player kejadah hape!

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • ~coklat~ says:

        biarla kita jd anak jati rakyat Malaysia yg tnggi IQ..
        tak payah ikut perangai mcm indo tu…kesian mereka tahap intelektual masih tahap yang sangat rendah…
        suka sangat hina Malaysia..apa2 pun biarkan mereka dengan labu2nya…apa yg pntg Malaysia teruskan perjuangan..

        **ingat setiap kutukan,hinaan,kejian dr Indonesia pasti akan dpt balasan…mgkin mereka bahagia hina Malaysia..biarkanlah mereka..hahaha!! yg penting Malaysia sudah menang…dan Malaysia sdh membuktikannya…

        semoga penyokong dan pemain Malaysia akan selamat ketika leg d Indonesia…..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • Tulip says:

          Hahaha..dorg tu hina malaysia sbb sakit hati tp masih x sedar,bl kn bencana mengemis kat Mslaysia,artis diorang pun cr mkn kat Mslaysia,pastu buat malaysia cam tanah air dorg mmg x reti malu,lantak ko lah indon dah mmg budaya n cr hidup korg mcm tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. sara bella says:

    tahniah malaysia…cayokkk…..alhamdullilah ad peningkatan utk malaysia ke peringkat antarbangsa

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  68. sara bella says:

    tahniah malaysia…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  69. anakmalaysia says:

    indonesia ckp kita menang sbb laser…ok baik..after this sume team football xya ada jurulatih da…xya berlatih sungguh2 da..kalo nak menang pakai je laser!!

    hahaha..terer sungguh cara dorg berpikir…hahahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  70. saya anak malaysia says:

    noah pls get lost! indon r a loser…..hahahahahahahahahahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  71. kerbau says:

    yahoooooooooooo……….mlaysia mng bsr…terangkat kain bapak aku tgk gol mlysia…hahaha…bullshit indon…bibik2..amah2…kuli indon pulang kecewe drpada stadium…hahahha…blik la…esok kje…bsuh pinggan…kacou simen…hahhaa

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  72. feruz fuad zunaidi says:

    Nonsense indon ni ckp kalah sbb laser sempit tol pemikiran mereka ni dh kalah tu ttp la kalah wakaka hurmm tp risau la mcm mn la malaysia nk main kt indon nti hope everything will be fine and malysia will win ;P

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  73. finding nemo says:

    mmg kene bg datuk kat rajagobal .
    ini tidak jual gelang pon bleh dapat datuk !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  74. WAN RIZAL says:

    APA YANG AKU NAK CAKAP MALAYSIA MAIN MEMANG TERBAIK !
    INDONESIAL SIAP ADA PLAYER IMPORT !
    MALAYSIA ?
    100% BUATAN MALAYSIA BROOO !
    KITA PERCAYA DENGAN KEMAMPUAN PEMAIN BOLA DI NEGARA MALAYSIA !
    MALAYSIA BOLEH !
    GANYANG INDONESIAL !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  75. Fitriz says:

    Gembira2 jugak sebab menang tapi kena marah jugak sebab ada penyokong bahalul main laser2 mata.

    Takde otak ke laser2 mata org?Kalau rosak mata orang tu mcmana?First time ke tgk bola kat stadium?Kalau jumpa penyokong bahalul ni harap laser mata dia sampai buta dan dilarang masuk stadium sampai kiamat.

    Lepas ni jgn mrh penyokong Indonesia main laser sampai pemain Malaysia hilang tumpuan atas padang lalu kalah.Penyokong bahalul ni yang ajar

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 12
    • Wany says:

      Tak semestinya yang main laser tu player malaysia.
      Aku tg kat TV smalam, kat muka player malaysia pon ade gak yang kena laser…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • btgblues says:

        Alah fitriz..agaknya baru kali ni kau tengok live.Tu pun sebab Malaysia masuk final…pastu sedap mulut jer kutuk pasal player Indon kena laser…ade kau tengok perlawanan pertama kat GBK dulu..masa tu penyokong indon dah mulakan perang laser tu..ade kau tengok? Kalau tak de, jangan banyak bunyik dan kau yakin ker laser tu dari penyokong Malaysia sebab yang Malaysia punya canggih, touch point dia sharp . …selalu digunakan kat kuliah ataupun presentation company…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • Fitriz says:

          Ek eleh kalau Indonesia yang start main laser takkan kita pun kena ikut sekali.An eye for an eye makes the world goes blind.Kita kan lagi maju,bertamadun dari diaorang jadi kena tunjuk contoh yang baik sikit.

          Ni diaorang rosakkan stadium pun kita kena ikut ke?

          Lagi satu blh bg link tak kpd cite ko yg Indonesia start dulu main laser?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • anakmalaysia says:

      kalo u bett=ul2 alert ngan football suppose nye u tau sape yg start with the laser..alamak bikin malu la..tolong tgk game2 sebelumnya ye..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  76. pinkSLAYER says:

    im from brunei and i would to congrate to the Malaysian team to have won this match. and erkk, i dont like indonesia too.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 0
  77. Orang kita says:

    Malaysia menang da bagus da abg nara sekalung tahniah utk mereka.. Tapi gelaran Dato utk jurulatih tu pedapat saya jauh skali tak payah..ni baru suzuki cup je..yang main pon negara2 ASEAN je..bukan asia and bukan dunia pon..klu da bg dato nanti,katekan team bola menang asia dan dunia pulak..nak bagi ape??nak bagi pangkat raja ke??ramai lagi atlet2 lain yang bertaraf world di malaysia ni jika nak dibandingkan dengan team bola kita ni tapi syabas utk mereka kerana pencapaian yang bagus ini harap dpt ditingkatkan lagi..dan utk yang tidak mengetahui arena sukan negara..sama-sama lah tambahkan ilmu pengetahuan..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  78. lupichai says:

    sama ada melayasia menang atau pn tidak malam tadi kami skeluarga tetap sokong team malaysia sbb mereka the bast cara durng brmain begitu sempurna skali.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  79. malaysian fan says:

    final d bukit jalil adalah final terbaik pnah sy sksikan..berdasarkan corak permainan, memang strategi putera2 malaysia adalah lebih baik berbanding Indonesia.Defend, drible and passing juga semuanya mantap..tahniah wira2 malaysia..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  80. pening says:

    Tahniah wat team malaysia..mmg bestlah dorang main, goalie malyasia mmg mantap…hrp2 blh kekalkan corak mainan n mng mse kt Indon nnt…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. asrar says:

    aku gi stadium….. mmg taerbaek ar msia!!.. tak rugi g stadium…. malaysia boleh… 3 x boleh!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  82. aku serius says:

    Tahniah!! Semoga terus menang 29hb ni nanti, Insya Allah

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  83. Harimau Malaya says:

    Diorang kata kita menang pakai laser. Tu semua alasan, aku kt stadium smlm tgk, laser tu ada time 1st half je, laser tu tuju kt goalkeeper indon Markus. Tapi semua gol kite time 2nd half, kt sebelah penyokong indon, mane ade laser. Tambahan pula semua gol kite on the run, bukan dari free kick, bukan corner. Kalau pk logik mane sempat nk budget laser tu kt muka markus tu, xtau beb bola pegi mane, kiri ke kanan ke depan ke… Malaysia mmg main mantap smlm, dari 1st minute sampai habis kite control game.. Hidup Malaysia!!! Malaysia Boleh!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  84. Aman Malaysia says:

    Tahniah….suka sgt2 walaupun bkn peminat bola tapi begitu teruja bila menonton dikaca tv1 semalam.. kalau semangat ini ditunjukan sudah pasti malaysia boleh bersaing dengan negara2 luar… apa2 pun untuk jurulatihnya terpulang takut bila dah dapat gelaran nanti dah tak boleh buat kerja pulak… maklumlah…..dah ada titlekan

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  85. Miss Belut says:

    penonton malaysia semua baik2… TApiiiiiiii i was thinking cmner agaknya kalau game kat Indonesia plak nanti? Adakah penyokong Malaysia berani nak masuk stadium dorg??? Dorg ni susah nak pikir waras lagik da… Semua pun nak ganyang jerr keje dorg.. Ape2 nasihat da xmasuk…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • anakmalaysia says:

      dorg tu memang…mcm kurang bertamadun plak..hehehe..sume nk ganyang..mati pun mati la..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  86. Miss Belut says:

    Lagi 1 abang nara… saya satuju dgn statement ORANG KITA.. gelaran dtuk tuh xpayah laa dulu… skrg ni gelaran tuh da cm x da ape2 maksud da… ok skit, terus dpt Datuk…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  87. Husna says:

    pasni jgn pggil kembar2 men g…dieorng bkn bgus pn men bola….org indon jgn ckp bwk..xpuas ati g blik indon keje sne…org msia byk bsabar ngn kerenah deme…pasal gelaran datok, jgn la bg dlu sebb msih awal g…jgn sebb dh bg byk ganjaran, plyer ngn jurulatih dh xfokus ngn game…byk dh sejarah pemain yg jd cm2…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  88. kura2 kecil says:

    tahniah MALAYSIA!!! tapi kan kawan2, kita geram dgn org indonesia pon, kena la kutuk dgn berhemah. jgn melibatkan semua org indonesia. kwn2 sy pon byk je indonesia yg baik. n tak baik la sebut nama negara as indonesi*l. kita mrh+benci org panggil kita malings*a, tapi kita jadi plak seperti org yg kita bnci tu. tak best la.
    BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA. hehehe.smpai skang senyum tak abes lg.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  89. ASIA says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 41
    • ain says:

      ko pehal?

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • ~coklat~ says:

      xpa la SIuk sendiri…negara sendiri jugakan menang…chaiyok2 Malaysia…bangga jd anak Malaysia..
      xkanla negara menang..tiba2 sokong Brazil hahaha…
      lawak jg ko ASIA yer…kesian…. =))))) tak dpt nak dtlg…hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • me malaysian says:

      noob person

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • yayayo says:

      ellow ASIA..masa perlawanan peringkat kumpulan indo vs malaysia (1 dis 2010) org indo pun hala laser hijau kat muke penjaga gol gak..x kecoh pun mcm indo!! malaysia still boleh score!!haha..2nd final nti kat Gelora Bung Karno mesti lagi havoc ngan aksi fanatik indo!! silap2 runtuh pe stadium 2..hahaha.. peace!!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • pisau cukur says:

      asia, tkpalah kami SIUT sndr dr hangpa yg SIAL tk hbs tu…mmg dasar tktau malukan bangsa hngpa ni smua kan..dh lah cari mkn di bumi MALAYSIA YG TERCINTA ni ada hati plak dok kutuk2 org mesia…hang pehal senduk? lau dh kalah tu ttp kalah lah bukan sebab laser tu, dan aku rasa yg suluh laser tu pun bukan nya fans mesia pun sbb fans mesia tak jakun dgn laser tu tp aku rasa fans indon yg suluh sbb jakun br dpt tau ada laser yg bol eh main suluh2 muka org..mmg hangpa ni iq taraf letak kat tapak kai sj lah aaiihh…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • btgblues says:

      Hek eleh Asia…cara bahasa macam singaporean jer…tu tak puas hati le sebab kena tendang awal-awal..apepun Player Malaysia tak yah import, makan belacan, budu and tempoyak….sebab tu kalis laser..kikiki

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • krunoes says:

      orang kalah memang nak cari alasan macam-macam. pastu emo je lebih. lepas tu pergi spam page Malaysian padahal tengokla game dulu siapa yg mulakan main laser-laser nih. indog jugak. (you guys don’t even deserve to be capitalized). cakap banyak sekarang salahkan Malaysia macam-macam. lets just see how barbaric and how uncivilized your people are compared to Malaysians when the game is played there.

      i <3 Malaysia.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  90. ain says:

    aku ucapkan tahniah kepada abg2 ensem yang telah menjaringkan gol dan tak lupa juga abg2 ensem yang telah bermain ngan hebat pada perlawanan 1st round malam tadi…moga korang lebih sukses di perlawanan pusingan kedua..yeah!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  91. gadissadis says:

    hoho..best gila tengok dorang main semalam smbil melayan kopi ais..nyum2..
    HIDUP abg2 hemsem bola =)
    MALAYSIA THE BEST!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  92. yahoooo…..!!!

    tak sia-sia aq terpekik

    terlolong depan tv semalam..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  93. nutz says:

    football is n0t a 0ne man game. bgegaq std masa g0l, caya lah :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  94. missyqaldina says:

    MALAYSIA GOL JE NAIK BULU ROMA AKU…PROUD TO BE MALAYSIAN!!~

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  95. Dean says:

    Pasal laser tu.. Pasukan Malaysia dah kena pancaran laser kat INDON lagi masa perlawanan peringkat kumpulan.. tak kecoh pun…. ade ke coverage dari media INDON?? cube tgk vid bawah ni:

    http://www.youtube.com/watch?v=v6GMwy44jUE&feature=player_embedded

    Minit 4:06 penjaga gol Malaysia di tembak pancaran laser.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  96. btgblues says:

    Tahniah Malaysia dan pemain Malaysia…Satu kebangkitan setelah sekian lama bolasepak menjadi igauan rakyat.Teruskan kemantapan dan perjuangan anda. Usah pedulikan maki hamun penyokong Indonesia, biarkan sorak GBK tenggelam, biarkan sinaran laser yang diarahkan kepada pemain kita itu sepertimana yang mereka lakukan semasa kita kalah di situ pada 1 disember menjadi senjata makan tuan..biarkan siluncai terjun dengan labu-labunya…err ade ke dongeng macam ni kat Indon sane..yang ade kalau tak silap petang ni TV3 siarkan anak berbuntut kera ade le..lagenda indon tuu..kikiki

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  97. zieza says:

    Tahniah utk pasukan malaysia…Malaysia Boleh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  98. shaa says:

    NORSHAHRUL IDLAN TALAHA ? :O

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  99. basi says:

    tang title datuk tu tak sesuai la wat time ni. walau byk peningkatan tapi still lacking la. lgpon, klu snang sgt bg title datuk, mcm dah takde nilai title nih. kena kasi BOOM! sikit lagi ;) apepon, MALAYSIA ROCKS!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  100. farass says:

    setuju… malaysia menang kerane semangat ribuan penyokong di malaysia.. x kira di stadim.. dirumah.. mahupun di kedai makan.. hehhehe go malaysia… :D

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  101. hensem says:

    Malaysia mempunyai pemain yg hebat bernama ‘laser’ yang telah menjaringkan gol – kata indon kepada pihak media massa.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • pisau cukur says:

      besa dasar bongok ni memang lah depa hehehe…jakun tak ingat dunia depa ni…lepas ni khidmat jurulatih tak payah pakai dah sebab guna laser ja pemain dah boleh jaringkang GOL aiihhhhhh :P

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • anakmalaysia says:

      tu la aku ckp..pasni xya berlatih da…pakai je laser..confirm blh sumbat gol..confirm menang…hahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Qalis says:

        time nak serang reramai suluh laser…xpun mintak ja bantuan M Dot Kilau…senang silauan semulajadi terus!!
        hahaha..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. azie says:

    Team Indonesia x original..harapkan pemain import je untuk menang..Klu xder pemain import, jadik skuad belasahan gamaknyer..x percaye ngan kemampuan sendiri..Patut lh negara makin miskin, nk menang punyer pasal sanggup berabis duit bayar org luar main bola ngan jd coach…Hape da..xde semangat kenegaraan, tau nk gaduh je yg lebih..huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • pisau cukur says:

      jgn nnt masa di jakarta depa pakai bomoh lak nak bg team malaysia kalah noo…depa kan percaya benda2 karut lagi tahyul dan tolol ni..pemain malaysia berjuang matian2, tp aku tak tau lah brapa kerat peminat mesia snggp ddk dlm stadium depa tu nnt kan dgn perangai depa yg ntah pape tu… sngg bunuh2 tu aiihh…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • peace says:

        Jangan menghina orang lain ^ ^

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Qalis says:

        tapi hakikatnya mmg cmtu..dorang ni mmg xleh terima kekalahan..bab bomoh2 ni lagi la..kalu x, xda la laki2 org kt malaysia nih dorang kebas padahal muka cam karok ja..sabo ja la..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  103. Farah says:

    Aku rindu bayangan kt penjaga gol Malaysia……………tahniah!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  104. villa says:

    tahniah..cayalah player malaysia smlm muda2 g..baye2 aku jer 19-21thn..hehe
    aku sokong safiq salee..gogo..boh gol byk2 lg yer…
    insyaalah piala tuh akn jd milik MALAYSIA..hehe
    fighting
    proud to be MALAYSIAN

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  105. buyung says:

    MALU KITE ORG DICAKAP TIDAK SPORTIF GARA2 LASER, MAU DI BUANG KEMANE MUKE KITE NEH

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
    • pisau cukur says:

      hnag percaya ke fans mesia yg buat? kaji balaik mana mai fenomena laser ni kalao bukan dr depa.depa yang jakun baru jump alaser tu aaiihhh….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • peace says:

      talk with a fact peeps

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Harimau Melaya says:

      please lah…. kalau ko tgk si indon ni lagi dasat tau… tak yah nak kesiankan derang….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  106. bosan says:

    tahniah to harimau malaya…..dan penyokong tak kira dari ceruk mana pun…..to ultras yg ade kat stadium korang terbaik….pancaran laser eeemmmm bukan ke masa perlawanan dalam kumpulan diorang pun sama main laser cian sabree masa tu kita kalah 1-5…so ape masalah nya dengan philippines pun diorg main laser…dasar jaguh kampung INDONESIALAN……sorry terkasar bahasa…..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • bosan says:

      TERIMA KASIH SEMUA PEMAIN….
      DAN UNTUK SEMUA YG ADE KAT SINI KORANG MELENGKAPKAN KEMENANGAN MALAYSIA

      1 MOHD FARIZAL BIN MARLIAS
      22 KHAIRUL FAHMI BIN CHE MAT
      28 MOHD SHARBINEE ALLAWEE BIN RAMLI

      Defenders
      2 MOHD SABRE BIN MAT ABU
      3 MOHD FAIZAL BIN MUHAMAD
      4 MOHD ASRARUDDIN PUTRA BIN OMAR
      5 NORHAFIZ ZAMANI BIN MISBAH
      6 MOHD NASRIQ BIN BAHAROM
      7 KHAIRUL HELMI BIN JOHARI
      11 MOHAMAD AZMI BIN MUSLIM
      18 MAHALLI BIN JASULI
      24 MOHAMAD MUSLIM BIN AHMAD
      27 MOHAMAD FADHLI BIN MOHD SHAS

      Midfielders
      8 SAFIQ BIN RAHIM
      12 AMAR BIN ROHIDAN
      13 AHMAD FAKRI BIN SAARANI
      14 MOHD KHYRIL MUHYMEEN BIN ZAMBRI
      15 GURUSAMY GOVANDAR KANDASAMY
      16 KUNANLAN SUBRAMANIAM
      17 ABDUL SHUKUR BIN JUSOH
      19 MOHAMMAD FAIZAL BIN ABU BAKAR
      21 MOHD AMIRULHADI BIN ZAINAL
      23 BADDROL BIN BAKTHIAR
      25 MOHD FANDI BIN OTHMAN
      26 MOHAMAD ASHARI BIN SAMSUDIN
      30 ABDUL HALIM BIN ZAINAL

      Forwards
      9 NORSHAHRUL IDLAN BIN TALAHA
      10 MOHD SAFEE BIN MOHD SALI
      20 IZZAQ FARIS BIN RAMLAN
      29 CHANTHURU SUPPIAH

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  107. minnie says:

    Alaaa abg nara…takkan skit2 menang terus nak bg Datuk…cam dah tak exclusive dah gelaran tuh…biar menang byk2 lg or m’sia qualify to world cup ke barulah bg gelaran tuh…jgn cepat sgt nak agung2kan org…we can support and give them our highest respect and gratitude..but let’s leave the title Datuk for the ultimate achievement =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. bong says:

    yang penting kita doakan Malaysia menang perlawanan kat Indon nnt….corak permainan dorang dah mcm EPL ak tgk..puas hati betull..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  109. oren says:

    hati aku panas~~~

    kalau sini ‘malingsia’.. aku pgl kau INDONESIAL.

    kenapa susah nak terima hakikat??
    oh.. hakikatnye kau org mmg org2 yg ber iQ RENDAH.

    Bangga jadi rakyat malaysia!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  110. basi says:

    baik buat kat tempat lain. kang tak pasai2 kene ganyang team malaysia.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  111. ayam says:

    harap MALAYSIA dapat masuk world cup len kali , inshaAllah , TAHNIAH :D

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  112. eemmm says:

    MALAYSIA BOLEH….
    MST MNANG LWN KAT INDONESIA NNT…
    CAYO..CAYO…CAYO =)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  113. laila says:

    Tahniah Malaysia. Bola masuk je, satu rumah menjerit. Baby pulak terus menangis. haha Best gila game smlm. Tahniah Malaysia. Harap aksi smlm dapat dikekalkan. ^^ Yang pasal laser tu, hhmm, aku tak tahu betul ke tak so biarla pihak berkuasa tentukan. Korang tahu tak, lepas kita menang orang indon semua wat Safee trending kat twitter semalam. Ada ke dorang kata Safee anak kelahiran Acheh? Mana entah dapat maklumat tu. Adoh, tak faham aku!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Qalis says:

      ct nurhaliza dorang xnak kata ank kelahiran acheh jugak ker?? dan2 semua anak kelahiran acheh..xleh blah toi!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. Rapunzel says:

    Aku baca kt FB natasha (yg dpt tmpt ke3 amazing race asia 4) bkn main lg org indonesia kutuk malaysia kt situ…siap kata nk bg bom kt msia bila msia main kt indon 29hb nti…

    natasha pun siap kata “cheating is for losers”….

    Ambik ko indon dpt 3 0 ngan msia…hahaa….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • wateve says:

      konon indon nk serang malaysia . pirah dorg tuh .
      malaysia byk pengaruh . byk negara yg sepakat dgn malaysia

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • NurKasih says:

      Aku ada tgk TARA 4 aritu Natasha tu le peserta yg aku paling tak suka dah le xhormat langsung kat bapak dia ,siap boleh tengking2 bapak dia pastu semua tugasan yg berat kasi kat bapak dia …ni le contoh org Indog yg kurang ajar …kat bapak sendiri pun dia kurang ajar nikan pulak kat org lain…dasar Indog …

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  115. reza says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 14
    • indonhaterz says:

      eleh..x takut pun..kalau tjadi pun terus cancel plwanan..n malaysia terus menang..dsr indog atau indonesial…
      korang patut duk umah jdi bibik basuh berak orang.hahhaha

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  116. wateve says:

    tahniah malaysia .
    eh , indon da dpt balasan balek .
    dulu mase malaysia kalah ngn indon pon dorg pancarkan laser kt keeper malaysia .
    tp aku tgk , rilex je keeper malaysia time kena laser tuh , mcm ta de kesan . ta gnggu dye .
    indon je yg lebih lebih konon laser tuh gnggu dorg .
    kt youtube , indon byk kutok malaysia , ckp malaysia main mcm kampung . weyh indon , kalau malayisa main bola mcm kampung , nape player korg ta lawan je , tuh maknenye player korg main bola lagi mcm kampung . then byk agy dorg kutok malaysia . rakyat korg dtg malaysia , cari mkn kt sini , kalau rakyat korg ta cari mkn kt malaysia , korg kt indon tuh da mati kebulur da . pztuh dtg malaysia buad mcm negara sendiri . sampai org malaysia takot nk g tmpt yg ramai indon . ibarat dijajah di negara sendiri . then ta reti nk berterima kasih lps malaysia da tolong rakyat korg time bencana . ta sedar diri .

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  117. wateve says:

    indon nie gune pemain import , coach . mcm da tade org dye da . bak kata abg aku , dorg nie ta de bakat dlm sukan . haha . pasal laser tuh , allah maha adil weyh . akhirnye dorg kena balek ape yg dorg buad kt malaysia dulu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  118. Haziq says:

    SAYA PENYOKONG SETIA PASUKAN MALAYSIA DARI NEGARA BRUNEI DARUSSALAM, HARAP SANGAT TEAM MALAYSIA FOCUS UNTUK GAME DI INDONESIA. GO MALAYSIA! BAWA BALIK TROPHY TU KE MALAYSIA! GO GO GO! ALL THE WAY FROM BRUNEI!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  119. Bro Kool says:

    Tahniah Malaysia..Aku pegi tgk final. Mmg rasa semangat gila sebab penonton ramai yang amat! Tak penah aku tgk penonton Malaysia ramai cam gini. Semua bersemangat dari sebelum game sampai la lepas game. Memang meremang bulu roma dengan sorakan, gegak gempita. Feeling abis suasana kat stadium, semua orang bersorak sakan..Bolasepak memang boleh menyatukan rakyat Malaysia yang lately ni ada berpuak-puak. Bersatulah.Aku bangga jadi rakyat Malaysia. Hidup team bola sepak Malaysia.. Kasik 3-0 lagi kat Indon!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  120. world says:

    kawan2, sila tgk video mse malaysia lawan indon peringkat kumpulan, yg malaysia kalah 5-1, x salah sy mse gol ke 4 or ke 5 ada pancaran laser kt muka keeper malaysia…..so skang sape yg start dlu????? keeper indon sebenarnya yg takut………….kn dh mkn dr sendiri.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  121. mary, kate n me says:

    love u khairul fahmi n shahrul idlan talaha. we’re ur big fan. be careful in the next game. be a good guy to ur only girl, jgn buaya cam kembar tu plak. team malaysia much2 better without them…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  122. ariyon says:

    INILAH INDONESIA DIMATA DUNIA…BERBANGGALAH KALIAN DENGAN SIKAP LOW ATTITUDE KALIAN TU.SIKIT2 NAK MEMBERONTAK.SIKIT2 NAK PROVOKASI.KALAH BERSUKAN PUN DAH KECOH MACAM KAMPUNG TERGADAI.RELAKS AAR..KALAU KALIAN BAGUS,SELIDIK LA DULU SIAPA YANG MEMULAKAN AKTIVITI LASER MELASER NI.TIME MALAYSIA KALAH 1-5 DULU PUN KALIAN GUNAKAN LASER..MALAYSIA TAK KECOH PUN…AKU BAGI TEPUKAN HORMAT UNTUK TEAM MALAYSIA DAN RAKYAT MALAYSIA..HEHE..BANGGA AKU SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA.KALAU NAK BURUKKAN NAMA MALAYSIA PUN BURUKKAN LAH..RAKYAT MALAYSIA RELAKS JE..X BAKAR BENDERA…TAK BALING TAHI
    (belambak rakyat indonesia yang cuci tahi kat malaysia ni).OK…TEPUK SEMANGAT UNTUK MALAYSIAKU TERCINTA…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  123. hyde says:

    mlaysia main dgn sngt cantik mlm tuh. player defend cemerlang. aku rse mcm tengok pasukan jerman main. anyway kredit tu norshahrul idlan talaha… very lincah, brilliant and skillfull… go malaysia!!!! ganyang INDON kasi lumat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. hyde says:

    malaysia main dgn sangt cantik mlm tu. defend line up cemerlang! kredit to norshahrul idlan talaha.. very lincah, brilliant and skillful.. go malaysia.. ganyang INDON kasi lumat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. atoi says:

    mcnilah kalau jd rakyat msia yang cintakan negaranya..bkn cam indon lupa yang dia orang kya raya cari rezki kat msia…ini tak buat taik…x malu betoi lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. yat says:

    gangg smua..buat derk jer apa yg diorang nk ckp..takyah lwn2 ckp diorang.makin lwn makin menjadi…buat derk jer..anggap mcm langau..lantak diorang nk kata apa sampai diorang abis kata2… yg penting kita makesure kita maju kehadapan.. harap msia menang di jakarta..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. FUCK MALAYSIA says:

    FUUUCKING MALAYSIA
    MENANG PAKE LASER AJA BANGGA …..DOG DOG DOG YOU!!!
    WADOHHH~~~~~
    BERADDD~~~~~~
    PADAHAL MALAYSIA MUSUH PALING GAMPANG ATU~~~~
    DI INDO AJA KE BANTE 5-1…>PADAHAL INDO KAGA PAKE LASER KONYOL DARI MALAY…….
    MALAY FUCING

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    • hyde says:

      a: INDON ke ni?
      b: rasenyer la… tengok bahase da tau..
      a: bialah… da nak kalah, menyalak la dier…
      b: betul..betul!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  128. gee_poziah says:

    apa2 pun semoga MALAYSIA akan menang di indonesia…tapi takut gak la..mesti orang indonesia menggila kat stadium nanti…harap MALAYSIA akan dapat menjaringkan gol dan bertahan sehingga ke wisel penamat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. ultraman taro says:

    jaga puak indo..utraman taro nak mengganas mln nie..
    nak paki leser wei buto x napak bola..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. ariyon says:

    nak aku tutup discussion kita…ok malaysia dah menang..nak ganyangkan…cukup je la takat 2-1.bukan 4-0.janji kami juara di jakarta,ibu negara indonesia..kudrat anak jati malaysia…diulangi…anak jati malaysia.x pakai uruguay tau…mcm best je ayat aku tadi..ulang lg sekali la…kudrat anak jati malaysia..tahniah untuk team malaysia dan rakyat malaysia yang bersatu padu menyokong team malaysia…aku doakan kalian juga boleh maju jika ubah sikap kalian.bermusuh pun tak menguntungkan sesiapa.ok thanks..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  131. muhammad arfan says:

    kEmeNanGan yG tiDaK inTErnaSioNaL
    kEmaNaNnGan maLinGsyah……….!!!!

    kaMi tIdaK kaLaH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  132. aku bangga jadi anak malaysia says:

    tahniah wt team Malaysia..yg pnting safee jaring kan gol kt indon.wt khairul fahmi dan shahrul idlan abg mmg best giler r…muslim pn tk lupe defend comel Malaysia yg main dgn b’tungkus-lumus..juga kepada sume pemain Malaysia.kunalan is original player Malaysia ok..no import2.ha8…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. aku bangga jadi anak malaysia says:

    ala muhammad arfan ko nk ckp tidak internasional ka apa ka suka hati kau la.yg ppnting Malaysia menang..contohilah negara2 yg lain,kalah terima je hakikat..tk dosa nye lau kite terima hakikat daripada ada perasaan tak puas hati n dengki atas kejayaan orang lain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. ariyon says:

    ok sudah la..mimpi yg indah2 je cukup.nk kata malingsia ka,bajingan ke,whatever.malaysia dah jadi juara.rakyat malaysia pun bersatu hati tak kira pemimpin atau rakyat jelata.kami dah maju dan akan terus berjaya kerana sikap rakyat malaysia yang membanggakan.apalah sangat dengan kutukan orang yang tak maju mindanya dan ego.malaysia kalah pun relaks je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. mia says:

    hidup bola sepak malaysia, bangga nya jdik rakyat malaysia sebab rakyat malaysia x suka sgt buat demonstrasi hai x malu ker dengan orng luar kalau saya jdik rakyat indonesia malu sgt2, buka lah minda tu luas2 fikir lah secara matang n kerana ” SEMANGATLAH” team malaysia boleh menang x perlu demontrasi di jalanan kan lebih baik wat solat hajat lg bgus…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. harimau malaysia says:

    kalau pasal menipu indon lah nombor satu itu pasal lah tak maju2…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. JenamaX says:

    Kritik utk team Malaysia dan kita sendriri:

    1.Penjaga gol kita dah buat satu kesilapan bila beliau tlh mendedahkan cara bagaimana dia boleh selamatkan penalty. Tak sepatutnya beliau dedahkan kelemahan kapten indonesia itu sbb besok kapten tersebut akan cari taktik baru utk mengabui mata keeper kita dan masa tu keeper tak dapat baca pergerakan kapten indonesia, amacam? Satu kesilapan yg tak sepatutnya berlaku.

    2. Indonesia boleh bangkit dgn dendam. contoh terbaik bila kita menang piala Thomas slps tewaskan Indonesia. Lepas tu mailah penyakit over confident, player-player dapat itu ini, cakap pun kita pun mula le berdegar2, berlagak. Tp lepas tu rupanya kita gagal pertahan piala dari dirampas oleh indonesia. Indonesia terus jadi jaguh berkali2 dan kita pula tak pernah lagi jadi juara selepas tu. Rupa2nya kemenangan kita dulu lebih bersifat “sex-climax”. Sekali jer bangkit, pas tu tak bangun2 dah.

    Apakah sindrom yg sama akan berlaku kpd team bola kita? Selepas kita menang AFF, sindrome over acting berlaku lagi. Pujian dan imbuhan turun mcm hujan, cara bercakap pun dah mula berdegar2, sedangkan sukan Sea di Indonesia akan berlangsung 2011 ni! Apakah team kita boleh menghadapi api dendam Indonesia yg fanatik tu sedangkan kita TAK PERNAH MENANG di Bung Karno? Midfield pun lemah, mudah leka lps satu gol, semua harap kat keeper sorang, siap gol sendiri pulak tu!

    Ya, memang la patut kita celebrate sbb kita tak pernah menang sebelum ni tapi berapa lama harus kita mabuk dan hanyut. kita baru sekali je menang, bukan banyak kali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0