Written by AbangNara | May 26th, 2010

linda onn kini jutawan

Tahniah kami ucapkan kepada Linda Onn. Baru umur 33 tahun sudah pun bergelar seorang jutawan. Bangga kami dengan terlahirnya seorang lagi jutawan Melayu. Untuk pengetahuan anda, Linda nie dulu pernah kerja jadi opis admin je dengan gaji RM700. Tapi sekarang nie dah ada 5 restoran yang bagi untung puluh ribu kot setiap bulan. Kagum kami dibuatnya.

Mungkin ada yang bakal menganggap Linda Onn berlagak bila membaca statement dia di bawah nie. Tapi bagi kami sekali sekala nak berlagak apa salahnya kan? Jadi jutawan pun hasil titik peluh sendiri. Lagipun statement dia boleh membakar semangat orang lain yang membaca:-

[note]I dreamt of having a house with a pool and automatic gates and me coming home in a big car. I’ve got them all, so yeah. True success, however, is being able to walk into a designer boutique and buy stuff without looking at the price tag. Being careful as always, I still look at the price tag. Maybe after this, I’ll just go in and buy whatever I want. [/note]

Resipi kejayaan Linda Onn sangat mudah. “Count on yourself, save and invest”.

Jom ramai-ramai pasang impian untuk jadi jutawan. Kalau Linda Onn boleh kenapa kita tak boleh kan?

P.S: Mau mereng kepala kalau ada anak murid jawap soalan exam macam nie.

72 responses to (TAHNIAH)Linda Onn Kini Bergelar Jutawan, Sila Mengorat Dia Untuk Hidup Senang

  1. momo says:

    sedekah kat anak2 yatim,,dpt pahala

    0
    0
  2. Aridozi says:

    Haaaaaaaaaaha..aku Frst?

    0
    0
  3. Jeaz says:

    bestnya klu jd jutawan..apa yg kita nk,sumer ble bli..

    0
    0
  4. pizza says:

    Tahniah Linda, usaha keras anda berhasil. Jangan lupa zakat pendapatan, yer…

    0
    0
    • ILANG RESPEK says:

      rasenye sbb die zakat harta la segala rezeki die selama ni berkat dan nampak hasil nye dalam usia muda mcm ni…kebanyakan artis2 yg bisnes puluh2 menyanyi bertahun2 tu kenapa x kaya mcm linda? ada buat zakat x agak2 (wallahualam)

      0
      0
  5. Piston Pecah says:

    owh..kayanya…
    argh! tak hingin…

    0
    0
  6. brader botak says:

    sori…..
    not my taste

    0
    0
  7. ABE says:

    AH..
    BESO.
    UMAH..
    VIEW THE HOUSE

    0
    0
  8. Miss_hujaN says:

    mimpi berangan lah ..Haku nk jd jutawan nampak nyer..Hurmmm ..


    Sent on a phone using T9space.com

    0
    0
  9. Za News says:

    elok la tu..ada juga anak melayu yang maju..
    jangan jadi macam beruk-beruk ini..harap duit berjuta tapi akai tadakkk

    tahniah linda onn..nanti i pegi cari restoren u

    0
    0
  10. Norulhuda says:

    yeah!! bukti anak melayu leh berjaya!! chaiyok2!!…

    0
    0
  11. Gemini says:

    Congrats Linda …dah ada umah besor..keta mahal..jan lupa sedekah pada yg memerlukan..

    0
    0
  12. Cza says:

    dimana ada impian di situ ada kejayaan… Tp Cinta xleh dibeli ngan wang ringgit…hu3

    0
    0
  13. nk jugak tau says:

    betol2..da kaye tu..kne igt byar zakat harta..nti berkat duet yg ade tu…ape2 pun xsalah bergaye atas usaha sndri..pmpuan nowadays lebih berjaye dri lelaki..we’re prove it..berdri atas kaki sndri..yeahh im prove to be a woman!!jgn laki idup lak atas duet pmpuan..igt yek laki2..huhuhuu..

    0
    0
  14. Ryta says:

    Congrats Linda Onn atas kejayaan yg dikecapi hari ini. Dah kaya tu harap2 jgn lupakan org2 susah dan amat memerlukan bantuan….zakat pendapatan & zakat harta jgn lupa bayar plak ye!

    0
    0
  15. jimmy says:

    Jangan lupa beli tudung. Confirm duit dah cukup.

    0
    0
  16. Anzur Anuar says:

    waauu.. best la sapa dpt kahwin ngan dia. hahha..
    last entry: Nasik untuk budak-budak -version 2-

    0
    0
  17. preti zinta says:

    apa yg bestnye kawin dengan dia. jamah daun tua la kau hari2. aku nak pucuk muda

    0
    0
  18. dah kayo jgn nak somboong la plak jgn lpe bagi zakat dan sedekah nanti sekejap je harta tu…saya cakap berdasarkan pengalaman…manusia bila sudah kaya akan lupa diri ba. saya just nak mengingat kan je…maaf la kalo kasar bhs…

    0
    0
  19. Alhamdulillah…
    Rezeki die siapa yg tahu…
    Semuga tidak lupa diri…

    CarJodoh?

    0
    0
  20. pening says:

    Kalau harta da melimpah-ruah…berzakat jgn di lupa…ingat2lah insan yg x bernasib baik tu..moga2 bertambah murah rezeki tu LO…

    0
    0
  21. suri says:

    aku rasa dia tak lupa kot..ada baca arituh dia jemput org agama tiap2 minggu buat majlis kat rumah dia.. at least bukan menumpang datok ke apa ke..sendiri cari duit smp kurus keding hihi

    0
    0
  22. donnerNchips says:

    “True success, however, is being able to walk into a designer boutique and buy stuff without looking at the price tag.”? — materialistiknye…for me true success is being able to spend time with the family and the loved ones despite the million of dollars u earned and hundreds of businesses u own, and without a slightest guilt that u left ur office early just to be with them.

    0
    0
    • cik lopes says:

      come on! she uses her own money okay! hu cares how hypocrite she is or NOT

      0
      0
      • donnerNchips says:

        did i ever mentioned that she is hypocrite? i just dont agree with her definition of “true success”. it sounded too materialistic, thats it.

        0
        0
        • me_la says:

          donner: i guess u juz dun get it wut she hv it now that’s y u sounded so envious~i am proud to see woman-millionaire at a young age like her. not like u who spend ur time in front of ur pc bitching about others. go spend time with loved ones and leave LO alone!

          0
          0
  23. ryo2x0 says:

    dlm statement tu ada tulis x dia bersyukur ke dgn rezeki tuhan dan terima kasih kat fan ke customer dia yg selalu dtg restoran dia mkn?
    itu yg pntg kena highlight sbnrnya..
    kt mana dia ckp ni ye..
    org msia ni mcm krg budaya mengucap terima kasih la

    org lain kebanyakan nk jd kaya
    tp aku kalau ada dgn org tersayang
    miskin pon rasa bahagia kot
    hidop sederhana pon dh ok
    sbb aku bkn jenis org yg suka membeli tanpa melihat harga
    sbb memilih itu pon fun

    0
    0
  24. ryo2x0 says:

    dlm statement tu ada tulis x dia bersyukur ke dgn rezeki tuhan dan terima kasih kat fan ke customer dia yg selalu dtg restoran dia mkn?
    itu yg pntg kena highlight sbnrnya..
    kt mana dia ckp ni ye..
    org msia ni mcm krg budaya mengucap terima kasih la

    org lain kebanyakan nk jd kaya
    tp aku kalau ada dgn org tersayang
    miskin pon rasa bahagia kot
    hidop sederhana pon dh ok
    sbb aku bkn jenis org yg suka membeli tanpa melihat harga
    sbb memilih itu pon fun dan setiap benda ada nilainya

    0
    0
  25. velasrizal says:

    wah untung la laki dia nanti..nbasuh kaki je la…

    Buang Air Ketika Main Bola Sepak ?

    0
    0
  26. pendekar says:

    semua rezeki kekayaan adalah kurniaan ALLAH S.W.T.. bukanlah atas usaha sendiri semata-mata.. yang penting, tahu macamana untuk membelanjakan harta yang ada dan jangan menyombong dengan Allah.. bila2 masa sahaja Allah boleh rampas harta yang dikurniakannya.. harap bersyukur…

    0
    0
  27. TunTuah says:

    Allhamdulillah ada celebrity yg kaya hasil titik peluh sendiri. Masalahnya orang melayu nie baru kaya sikit dah menunjuk-nunjuk. Bangsa lain lagi banyak yang kaya raya tapi still jimat cermat, pakai baju pagoda je. Kalau dah jadi millionaire lain la cerita.

    0
    0
    • Eida says:

      Tempat aku cina2 getah duit berkepuk dalam suar,umah biasa2 jer…pakai baju slekeh je…skali bank-in duit berpuluh ribu…tak penah lak kuar paper ke nak berbangga diri….pomote sana cni…yang penting hati mau ikhlas maa….duit kena rajin bagi charity tanpa kuar publisiti…senyap2 udah

      0
      0
      • Roh says:

        Kalau kau jadi selebriti… entah entah engkau lagi teruk Eida.. expose sana sini… jgn bandingkan celebriti dng cina cina kaya yg lain… mereka berhrta tapi tidak terkenal… berbeza tu dng kehidupan mereka yg kaya, terkenal, popular, dan cantik .. Ko apa ada?

        0
        0
        • me_la says:

          cik rose yg dihormati..
          slalu kan baca paper berapa ramai mat rempit x guna punya cerita..yg ntah sape2..x faymes pon tp cukup utk malukan bgsa kita..at least ada cerita org kita yg berjaya majukan diri..kita bole tutup rasa sakit hati kita tgk bgsa kita skrg..n amik inspirasi dpd cerita kejayaan tu..melainkan u ni jnis yg visionary sbb tu la terkatup dgn rasa iri n negatif.~

          0
          0
  28. bernama says:

    berkarat nyeeee rambuttttttttttttttttttt

    0
    0
  29. betty says:

    walaupun dia kaya harta…tp msh ada kekurangan…siapa tahu? dia kekurangan dlm jodohnya… kalau dia berkeluarga d mempunyai zuriat lebih bermakna…bila dh tua org xakan tny brp byk duit kamu dlm bank? org hyn akan tny brp org anak kamu? renung2kanlah d slmt beramal…

    0
    0
    • Roh says:

      Duit boleh diusahakan tapi jodoh boleh diusahakan, tapi kalau tuhan masih tidak bagi, kita tak boleh ckp apa… cuba lihat berapa ramai perempuan yg berpelajaran dan kaya tapi tidak dapat jodoh… adakah salah perempuan ini. Klu mereka pilih jodoh pun tak salah, sbb mereka mak kan jaminan….Mereka semuanya mahukan anak dan kebahgiaan, hati mereka sunyi siapa tahu? Jadi kita jgn salahkan perempuan spt ini. Kalau ko salahkan mreka , sama mcm kau slahkan takdir tuhan…

      0
      0
  30. myne says:

    kaya dunia dan akhirat ,lagi best

    0
    0
  31. manjalara says:

    bila nak p tunaikan haji, rezeki tuhan dah bagi lebih drp cukup, jgn asyik nk kejer harta ja, bila dah mampu kena la tunai apa yg disuruh, rukun yg wajib jgn buat leka pulak.

    zakat perniagaan dah bayar ke? kalau duit byk zakat tak kuar tak berkat juga, kaya dgn duit tak semestinya hati kita senang, hidup sebenarnya belum cukup bahagia selagi tak kawin selagi tu kita tak ada rasa tanggungjawab yg besar,

    0
    0
    • Roh says:

      kenapalah manjalara ni, cara cakap macam tak puas hati je…. awak tu bagus sgt ke?

      0
      0
  32. sue says:

    sebagai bangsa sendiri sy amt bangga dengan kejayaan Linda Onn.Tambahan pula dia seorang wanita yang telah menaikan lagi martabat kaum wanita di dunia ini.Dengan kejayaan Linda Onn,telah menunjukan kaum wanita mampu berdiri setaraf dengan kaum lelaki.Dengan itu ingatlah Wahai kaum lelaki bahawasanya kamu jangan jangan selalu merasakan diri kamu itu terlalu berkuasa untuk memerintah kaum wanita…….

    0
    0
  33. faizal says:

    tahniah!bangga jugak la tgk dia..kaya dgn hasil sendiri,,x ade org sponsor ke ape,,
    tp ari tu nk wat loan beli umah 2 juta..
    apply kt bank ngn kakak sy…kakak sy x approve coz dokumen x cukup..huhu..then dia wat kt bank lain ngn kwn kakak sy gak…pon x approve…huhu..

    0
    0
  34. Zaza Muhammad says:

    kalau berbisnes memang boleh jadi jutawan dan hidup senang. kalau setakat makan gaji, memang lambatlah sikit. so tak heran lah klu Linda dah jadi jutawan. semoga murah rezeki dan dipercepatkan jodoh. dan sentiasa beringat tentang dugaan Allah serta sentiasalah bersyukur…amin…

    0
    0
    • Roh says:

      Harap Linda sentiasa tabah dng secala dugaan dan cubaan yg melanda dirinya…. kaya ke miskin linda, dia akan tetap dikutuk peminat… so, teruskan sikapmu Linda utk berjaya… buktikan anda tida seburuk yg disangka.

      0
      0
  35. akuzle ayu says:

    eh eh…. sama pulaks thought sy ngan LO eks? tp yg lelain beza sgt….ehehehhehe

    0
    0
  36. arri says:

    tahniah jd jutawan, LO..zakat da byar ka?tudung tu tak jumpa lg ke kedai yg jualnya..pas ni bleh laa pikir2 pasal haji yaaa

    0
    0
  37. ni yg org panggil jutawan senyap ni…sekali sekale wat statement ttg kejayaan hidup ok ape…blh bg org len motivasi

    0
    0
  38. ikemal says:

    teringin nak ikut jejak langkah dia. haish.

    0
    0
  39. izans says:

    Harta hanya pinjaman dunia.Yg abadi jodoh dan ajal maut kita serta amal jariah sementara hayat masih ada.Bukan org tanya bnyk mana harta kau ada tapi berapa ramai anak yg dimiliki..Renungkanlah…

    0
    0
  40. Maria Ozawa says:

    linda makin masyukkkk….

    0
    0
  41. zack says:

    kekayaan dan kemiskinan ada lh ujian Allah. Bila Allah uji kita dgn kekayaan Allah nk tgk sejauh mana kita bersyukur padanya. Kekayaan adalh pinjaman dari Allah ia x kn kekal. Yg kaya disisi Allah adalh org yg beriman dan bertakwa yg sentiasa menjaga auratnya dan sentisa merendah diri. Jgn ada riak dan takbur dlm hati kita sbb Allah benci hamba2nya yg begini. renunung2kn lah.

    0
    0
  42. ramadan says:

    i tak kawen lagi i suka walau pun u dah tua . mai kawen gan i

    0
    0
  43. syatiella72 says:

    Ingat…dlm Al-Quran ada menyebut salah satu dugaan manusia adalah harta dunia yang melimpah ruah. So, fahamilah.

    0
    0
  44. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  45. Rea Werring says:

    I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  46. minecraft says:

    A game know as minecraft is definitely swiftly turning out to be famous in the on the internet guests. I’m asking if you knew this kind of.

    0
    0
  47. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say that you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Firefox. Excellent Blog!

    0
    0