Written by AbangNara | December 12th, 2011

Walaupun seperti sudah tidak aktif di dalam bidang seni, Abang Nara tetap nak ucapkan jutaan tahniah kepada Intan Sarafina yang telah selamat melahirkan anak keduanya, Megat Israfel Raez. Bayi lelaki ini telah selamat dilahirkan dengan berat 3.38kg di Pusat Perubatan Sime Darby (SDMC), Subang Jaya pada 2 Disember yang lalu.

intan sarafina

Lagi 3 keping gambar anak lelaki Intan Sarafina dengan membaca enti ini sepenuhnya. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Intan Sarafina dan suaminya, Ezzahudin.

intan sarafina

intan sarafina

intan sarafina

45 responses to (TAHNIAH)Intan Sarafina Selamat Lahirkan Anak Kedua, Megat Israfel Raez

  1. saya ok jer! says:

    memang comel :) semoga menjadi anak yang baik.

    0

    0
    • Berlian Sarafingang says:

      Kalau umur dah masuk 5 bulan, boleh la nampak comel. Tp kalu baru lahir muka bayi x comel la…mcm watak katun alien pula.hik hik. Pendapt sy jer. Jgn marah. :)

      0

      0
      • zuragon says:

        apehal ko bodoh sangat ha???

        0

        0
      • along says:

        Semua bayi yg lahir di dunia ni suci tanpa sebarang dosa, semua bayi pun cute bg saya, ko pun waktu kecik2 pun gitu apa…

        0

        0
      • Queenie says:

        YAY! Comelnya!!

        0

        0
      • zr318 says:

        bongokkk…mmg aku marah..kejadia tuhan sempurna..ko suker2 kater alien kan..ko la alien..wekkkkk

        0

        0
        • ijam says:

          yg part alien tu je la korg nampak…maksud dia baby baru lahir biasanya tak nampak lagi kecomelan dia..bila dah besar skit baru nampak. cam anak kucing aku pun baru lahir tk secomel bila dah masuk seminggu or bila dah start bukak mata. tkyah nak sentap sgt la kan.. apa pun anak intan ni sgt comel cam mak dia.

          0

          0
        • Lipstick Hijau says:

          Betl 2 Ijam.. Kucing aku pun sma gak.. Bru lahir 2 alahaai mcm x selera nk pegang. Dah la bnyk taik mata. Tp bila dah dalm 2 bulan comel sgtttt.

          0

          0
        • Teruterubozu says:

          mata ko tak disucikan dgn perkara2 elok seperti dgn membaca al-quran mmg laa tak nampak comel walaupun bru lahir… cuber ko tanya org2 yg tinggi ilmu agama tu ape dier nmpak…silap2 sebatu dr hospital pun dh bleh bau wangi nyer…takpun nampak cahaya nur terpancar tu…

          0

          0
        • mart says:

          Kahkahkah!Da mmg bdk2 tade m0dal nk komen..Tang muka bayi pn ley ckp mcm alien..0rg2 buta hati jew ley ckp mcm 2..Kesian korunk yew..M0ga Allah bkk kn hati k0runk..Byk sgt tgk benda xel0k 2..ish3

          0

          0
      • TeruteruBozu says:

        berlian ni aku rasa mesti bujang lom ade anak… esok2 kalo beranak then rupa anak tu Allah tunjukkan kekuasaan-Nya…ko jgn pi tinggal kat tempat pungut sampah pastu tak ngaku anak plak tau… mulut tu tak agak2 nk bg komen… tak paham aku ngan manusia mcm ni… rasa lega and release tension ke dpt kata kat anak orang mcm tuh? perangai mcm takder akal yg waras… org kt hospital bahagia pun tak melalut menyakitkan hati manusia lain mcm ko ni…

        0

        0
      • whatever says:

        berlian sarafingang = tak baik cakap cam tu.. waktu kecik ker..waktu besar ker..tu semua ciptaan ALLAH SWT .. kalau kamu cakap macam katun alien maknaye kamu menghina ciptaan ALLAH SWT …. astagfirullahalazim…..

        0

        0
    • hungry bird says:

      comel mcm minah jambu 24jam mengadap komputer..hihi

      0

      0
    • Mak Jemah says:

      Kalau ejaan nama Israfel tu d ganti dgn Israfil,should be much better..
      xde la yg salah fhm sgt..

      tp x pe la,ejaan x penting,janji mksudnye sedap..
      xde la merapu-rapu mcm nama anak artis lain..

      0

      0
  2. hati kecil says:

    cute nyeeee

    0

    0
  3. cik ann says:

    mak aihh.. 3.38kg kauu.. sihat alhamdullilah, tomei2

    0

    0
  4. Ketangtek says:

    Biasa la skrg bby berat cenggitu. Kawan aku anak dia 4.5 kg. Macamana la dia beranak, normal pulak tu.

    0

    0
  5. Ketangtek says:

    Biasa la berat baby2skrg dlm 3kg++ gitew. Kwn aku besalin berat bby dia 4.5kg, normal, boleh imagine cane dia besalin x?

    0

    0
  6. ahkak puaka says:

    MAK CANTIK, BPK HENSEM, DPT ANAK COMEL & KEBABOM… SUKE KT INTAN NI.. MUKA DIE SWEET JER :)

    0

    0
  7. syafik says:

    wahhh comel je anak ni , harap perangai pun comel gak bile besar nnt ! , hehe

    0

    0
  8. hanie says:

    sebutlah masya allah comel .

    0

    0
  9. zy says:

    comel sgt anak dia y 1st tu..sweet cam mummy dia gak… (^_~)

    0

    0
  10. smurf says:

    Masya Allah cantiknye ciptaan tuhan

    0

    0
    • yokies says:

      sebut subhanallah…baru betul

      0

      0
      • Tarabas says:

        takder yg salah..takder yg betul… dua2 pun elok disebutkan utk perkara baik…. dan ianya lebih baik dr sebut wow, comey giler…dan sebagainya. Yang tak betul ditempatnyer kalo dia sebut astaghfirullah atau nauzubillah di atas perkara baik… okay?… peace~

        0

        0
  11. Belimbing buluh says:

    mansya Allah ccantiknya ank2 Intan ni, klau cntk2 mcm ni beranak ramai pun x pe,hilang terus sakit semasa brsalin bila tgk je wajah ank. Tak gitu.

    0

    0
  12. cecibo says:

    huuu nama malaikat peniup sangkakala sib baik x ltak nama izrail

    0

    0
  13. putri malindo says:

    comelnyer..smoge jd anak yg baek

    0

    0
  14. catt says:

    comel @ tak..letak lah nama ape pon, yang penting beri didikan agama sejak dari kecik..bayi ibarat kain putih..ibu bapa kene pandai mencorakkannya dan beri didikan yang terbaik..jgn salahkan anak2 sepenuhnya kalo dewasa nanti mereka ambik jalan yang salah..

    0

    0
  15. syuhada says:

    nak buat anak die jadi menantu leh x?nomey nomey yeeee..!! grrrrrrrrr…..

    0

    0
  16. sekadar komen says:

    beautiful nara delete komenku

    0

    0
  17. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jambu nye intannnnnnnnnnnnnnn …..muka dia macm fresh gtu kemerah merahan…berseh n very sweet lov uuuuuuuuuu

    0

    0
  18. lalala says:

    comelnye anak dia….dh masuk 2 anak dh pun…hrp2 prkahwinan kekal….

    0

    0
  19. gothic says:

    “baby ko tak comel la Berlian Sarafingang”… suke tak ayat tu …..

    0

    0
  20. zbm says:

    bg aku seme baby mmg cute, bt si BS tu…..may be dia jenis yg sangggup buang anak kot……..

    0

    0
  21. taengoo says:

    jeongmal gwiyeowo!!

    0

    0
  22. mascara maybeline says:

    Sumpah COMEL!! COMEL GILA>>>> Intan pun nampak cun walaupun tak fofuler.. kekekekeke..

    Tapi APESAL NAMA ANAK DIA TU, PELIK r… dah macam ISRAEL JE sekali imbas…

    wey intan, nanti anak ko dah besar, doa2 la kawan2 skola dia tak ejek nama anak ko.. haha… amennnn

    0

    0