Written by AbangNara | June 12th, 2011

hazama juara af9

Seperti yang dijangka, Hazama telah dinobatkan sebagai juara Akademi Fantasia 9 (AF9) yang merupakan AF terakhir. Tempat keempat dimenangi oleh Azri, Fina menggondol tempat ketiga dan Lena mendapat tempat kedua. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Hazama atas kejayaan ini.

By the way, lagu baru Hazama memang super awesome gila. Memang boleh meletup macam bom atom. Tajuk lagu baru Hazama ialah Cinta Teragung. Sila baca entri ini sepenuhnya untuk lirik lagu Hazama.

Lirik Lagu Cinta Teragung – Hazama AF9

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Chorus
Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ulang Chorus

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

78 responses to (TAHNIAH)Hazama Juara AF9, Akademi Fantasia Yang Terakhir

  1. ekin says:

    aaaaaaaaaaaaa…fina no 3 :(

    0

    0
    • apa2jer says:

      tahniah hazama….fina no 3, mmg patut pun hahaha….

      0

      0
      • Fantasi Tak SeIndah Realiti says:

        Overrated la Hazama ni !

        Kemenangan yg tidak ada kredibiliti. Macam Tomok menang 1 million…

        No more AF pas ni…politik je lebih.

        0

        0
  2. sakit says:

    1st

    0

    0
  3. hazama says:

    saya menang moto

    0

    0
  4. anabobo says:

    tahniah la..tapi aq xminat la dia..wlupon org kata kau bgus,

    0

    0
  5. kojie says:

    ai first…..tahniah HAZAMA…tak sesia kau low profile selama ni..lepas mnang make sure kekalkan low profile lagi yerk

    0

    0
  6. koi says:

    cait…menang secara tak adil….hazama dah jadi penyanyi pon sblum ni….yg lain tu budak2 fresh….mana adil…menang tak bermaruah

    0

    0
    • syura says:

      koi,ape menang tak bermaruah pulak,,azri tu pun artis,,breakfast band dia tu siap perform kat muzik2 lagi…
      erul pun ex mentor..cuma org tak nampak je dia lagi masa tu,,tak fresh lagi dah

      ko tau x menang tak bermaruah tu ape??itu kalau menang sebab femes walau suara xsedap..

      0

      0
      • hahahantu says:

        go go pak lang..alhamdulillah tak sia2 5 tahun tggu

        juara af ranking aku dari segi vokal n performance

        1. hafiz
        2.hazama
        3. stacy
        4.shahir
        5.vince
        6.mila
        7. zahid
        8. faizal (suara sedap tp tak suka tgok dia nnyanyi live,haha)
        9. mawi

        0

        0
      • nOrazReeN says:

        btOL2… Bnyak lagi pnyayi yg masuk realiti show kan knp time hazama nk komplen…

        0

        0
        • fira says:

          diowamg jelez arr tue..

          0

          0
        • alhamik says:

          Memang tidak sepatutnya bila Hazama menang kita beri alasan dia sudah jadi penyanyi. Pelajar af lain yang sudah jadi penyanyi tapi masuk af kenapa tak bising?
          Bahkan bagi saya, kemenangan Hazama paling bermarwah dan layak. Ini kerana dia menang memang kerana bakat besar dan suaranya, bukan kerana harapkan muka handsome sperti juara af yang lain…..

          0

          0
    • myra says:

      koi..kau tu ha yg tk bermaruah

      0

      0
  7. cinta hazama says:

    waaa,,ada sebab dia x masuk af4,,rezeki dia allah bagi,

    suara ada kualiti tp tak suka lagu pukau tomok tu,,kalau dapat lagu amy search isabella ke,fantasia bulan madu ke baru best

    ape2pun hazama makin hensem,,rambut macam ni la hensem…
    kawtim la..

    0

    0
  8. nissa says:

    tahniah bro..kawtimm~

    0

    0
  9. hiemanz says:

    ye la…tak adil bgi yang lain…hazama sudah ada style tersendiri…sudah popular berbanding peserta lain. kalau ye pun kenapa tak pilih hazama dari dulu lagi. kecewaaaa…

    0

    0
  10. princess says:

    wee… tahniah pak lang(hazama) suka gaya dia.. :) makin ari nampak makin encem,,, hehhe

    0

    0
  11. olala says:

    fina ! u deserve it.hahaha bajet je dpt juara.
    to hazama ! congrats bro ! x sia2 masok AF9 even AF terakhir.. tp dpt juara.. dpd masok AF yg awl edition tp tersingkir kan.. no heart feeling ye . peace !

    0

    0
  12. amira says:

    wahhh caya abg hazama . nanty kt luar jgn jd poyo taw . jgn bange dri . apw2 pown taniah tw kawtim

    0

    0
  13. siti says:

    wahhhh taniah la abg hazama nanty dh kuar af jgn bjet poyo tw apw2 pown abg hazama the best. .kawtimmmmmmmmmmmmm taniah!!

    0

    0
  14. senahsepi says:

    boring giler..zzzzzzzzzzz af9 xde aura

    0

    0
  15. MemBesar says:

    Satu pengajaranyg baik.jgn sekali2 bputus asa

    0

    0
  16. opinion says:

    muka jawa nih nyanyi td mmg feeling gilew ! aku kt umah pun dapt rasa ! walaupun aku x mnt dia ! he deserve it ! congrats !

    0

    0
  17. yang says:

    congratst je lah…tapi kesian plak aku tengok jimmy…hehehe

    0

    0
    • unta says:

      haha jimmy tak de peluang nak ckp masa semua pengacara kat atas stage tadi. sebab dia plg pendiam
      siap perli bini dia lagi.memang geram betul dia dgn bini dia kan.

      2

      0
  18. Walaweh says:

    Aku pun kesian tgk jimmy

    1

    0
  19. aing! says:

    menci muke lena tym hazama mng

    0

    0
  20. jena jen says:

    aku tgk mentor ulangan best . Mane g juara mentor ni ya? Dah besara kot. x lawa gemok pendek

    0

    0
    • saya tahu says:

      mujurlah Allah bagi ko tubuh badan dan muka sempurna jen. banyakkan bersyukur. jgn mengutuk ciptaan Allah yg lain. belum tentu ko akan beroleh tubuh badan dan rupa sempurna selama-lamanya.manatau muka ko hangus..tengoklah..

      0

      0
      • jena jen says:

        dah tau gemok pendek tu diet kasi kurus lah bingai!

        0

        0
        • anti jena jen says:

          mcm lh ko 2 bagus sgt..

          0

          0
        • jena jen huduh says:

          haa’ahh kau pun dh tau xde otak, muka buruk, akhlak huduh, pegi masuk skolah la bingai!. i mean to jena jijik. buduh!

          0

          0
        • anti jena says:

          we hate jena jen
          we hate jena jen
          we hate jena jen
          we hate jena jen

          WE HATE JENA JEN.

          0

          0
        • jena jen says:

          ha ha ha ada aku kesah. Cantik tinggi lampai mcm ziana zain ke era fazira ke misha omar ke boleh aku puji .Bingai. Dasar ayam katik

          0

          0
    • miss says:

      mcmla ko tu cntik sgt…. apa ko dpt mgata kt org..

      0

      0
  21. Tahniah buat Hazama,mmg betul ramalan ramai orang dan juga saya..RAMALANKU BENAR BELAKA lah…

    0

    0
  22. yonna says:

    Hazama is a proof that second chances do exist. via @faliqfahmie on Twitter.

    he deserves it! :))

    0

    0
  23. nasslimdiet2 says:

    tahniah la hazama. kemenangan yang telah dijangka

    0

    0
    • mewmew says:

      Tak minat arr ngan hazama…showmanship dia tak cantik arr…terlalu banyak buka mata besar sangat n makeup yang contradicting dengan warna kulit (eg. hitam + foundation putih), jadi ganjil sangat ler hehehe which actually makeup mcm tu digunakan oleh urg yang berkulit putih…p suara mmg boleh tahan…cuma stage performance dier…kurenggg~ *just an opinion, if you’re the fanatics – do not take my words peeps cheers :)

      0

      0
      • mak lang says:

        eyh. mcm 2 ke? hazama best ah. make up xmasuk lam carta undian pon. wakakakka…btw..ak xnmpk ganjil pn.
        ko jeles pesal..hahaha…
        weh der..pengkritik yg pro pon ckp stage performance dye awesome.
        kau ag hebat dr hattan n kak ogy rupenye..hehe,

        0

        0
  24. antiramai says:

    aku menyampah, adenya pengacara ml…dan terlalu ramai pengacara..cukuple pak nil sorang yang memang hebat….tahniah hazama…tapi nape fina nombor 3, ni yg tak pueh hati nihhh…..

    0

    0
  25. ida says:

    sy suke hazama menang..memg best lagu baru..fina lak ntah pape menjerit je keje…best giler suare faizal tp cara perform ntah pape…

    0

    0
  26. Kak Su says:

    Tahniah Hazama…..suka Hazama buat lawak selalu….

    0

    0
  27. jabun says:

    faizal perform hancusss

    lepas geram lama tk kluor TV..kot.

    0

    0
  28. gegurl says:

    suka sangat lagu hazama dgn meet uncle hussein..lagu pokok.suara dia sedap sangat ok

    0

    0
  29. KakLong says:

    Akak mmg tak tgk langsung AF9..
    rasa makin lama makin ntah ape2..nasib baik AF last..
    pulak2 tu buat kelas kat tgh2 JJ setiawangsa…wadehel??
    rasa mcm ntah ape2..
    akak lg suka konsep asal AF..yg pentas dia khas utk peserta perform..
    bukan dekat ngan penonton yg melompat terkinja2..menyampah..mat saleh lain citer baii…sore dorg power..audio sistem pun gempak…

    P/S: mmg layak hazama menang sbb ms konsert prelude AF4 dia nyanyi lagu zakiah best tp syg tak dpt masuk…kira tebus balik la nihh..congrates!

    0

    0
  30. Aida Hashim says:

    Tahniah Hazama, walaupun terlambat utk merebut juara sebelum ini tapi memang berbaloi. Lagipun ada hikmahnya awak tak terpilih utk AF3, kalau dapat masuk pun waktu tu, dah sah2 tak leh menang, sebab sesiapa yang bertanding dengan mawi. akan kecundang krn peminat fanatik mawi tp tgk apa jadi dengan juara AF3????

    0

    0
  31. TiArA says:

    Aku tengok figure Lena tu cam bohsia. Opsss.

    0

    0
  32. mastura mai says:

    hazama suara kau sdaplah……..
    pak lang dah juara………
    kawtim!!!!

    lena!!!!!!
    you all the best….
    kalau bah kalau kau!!!!!!
    see you to morow………….

    0

    0
  33. ujang9897 says:

    hazama punya rezeki ni..

    takguna nak kutuk dia..hee

    layan biodata dia

    http://azfar9897.blogspot.com/2011/05/biodata-hazama-hazama-af9.html

    0

    0
  34. Tiger show says:

    Tiara.. Yupz I sokong. Bukan figure Lena je tpi gaya dia pun mcm Bohsia.

    0

    0
  35. azi says:

    pak lang memang hensem + sore sedap…hehehe
    mmg layak menang AF9..rambut dah stylo la mlm td…

    0

    0
  36. mak jemah femes ok says:

    ehhhh….selere ape engko ni……….????

    0

    0
  37. zf says:

    af9 = paling membosankan

    0

    0
  38. Aida Aris says:

    @Aida Hashim.bkn AF3. AF4 la.ckp nk konfiden je.Ahaha.

    0

    0
  39. baby says:

    tahniah hazama..patutnya dari af dulu lagi dah menang..suara hazama mmg lunak

    0

    0
  40. kurita says:

    uras!

    0

    0
  41. halimunan says:

    MUKA HANDSOME MAKE-UP MATA JADI HITAM LEBAM.

    0

    0
  42. iss says:

    wah..pernah jumpe hazama face to face, siap tlg urut kaki dier lagi..
    tapi siyes, hazama sgt baik dan low profile..
    congratz hazama ;)

    0

    0
  43. eisya says:

    I GF hazama…. trust me…

    0

    0
  44. hazama says:

    hazama very ensem aq ske lgu baru die ngan muh,pokok…..aq x trust ko makwe hazama…

    0

    0
  45. Katun says:

    Gembira hazama menang…. congrate… Sy suka persembahan dia… enjoy…. ^^ Biarpun muka kurang ckit…

    0

    0
  46. grek hazama says:

    hazama encem..i like your voice very much….muax!!!

    0

    0