Written by AbangNara | November 19th, 2009

ac mizal

Abang AC memang macho, hensem dan bijak (dah puji nie tak dapat apa-apa ke?). Tahniah kami ucapkan sebab otak AC memang bergeliga untuk buat bisnes. Sampai ke Sydney dan London dia dapat bukak perniagaan gelang magnet dia tue. Kagum beb. Sapa kata artis tak pandai berniaga? AC memang contoh artis yang pandai memandang jauh ke hadapan.

[note]Saya akan menjual barangan magnetik seperti rantai, gelang dan baju yang ada unsur magnet berkonsepkan “bling-bling. Harganya juga amat berpatutan mengikut jenis magnet yang dibeli dan sasaran pembeli saya adalah golongan yang berpendapatan sederhana dan mewah.[/note]

Tau tak berapa orang offer dia untuk jalankan perniagaan nie? RM200 juta tue. Diulang sekali lagi. RM200 juta. Memang kaya gile bangat dia nie. Makan sampai cucu cicit pun tak akan habis duit tue. Kami yang tak buat bisnes ni mati 10 kali pun rasanya tak akan dapat rasa duit sebanyak tue.

Tahniah buat AC. Semoga kehidupan dia akan bertambah maju selepas nie. Harap-harap jangan lupa bagi nafkah kat anak bini dah kaya nanti. All the best and good luck.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

42 responses to (TAHNIAH)Gelang AC Mizal Sampai Ke London Dan Sydney

  1. aida says:

    harap2 lpas ni jgn lpas tgungjwb kat anak2 yg dulu lak…kesian dorg

  2. matahari says:

    im 1st

  3. [email protected] says:

    RAJIN TOL BUAT UMAH BARU ARI NI

  4. aida says:

    aku first ker…kali ptama komen trus dpt fist…hehehe

    • [email protected] says:

      HUHUHU… NO KOMEN LER……
      CUBE CHEK YANG SEBELUM NI SPA YANG PALING BANYAK DAPAT FIRST

    • awekmas says:

      tahniah

  5. pakcik kayooo……….huhu

    • weiya says:

      minta seringgit

      • apelah weiya….x kan singgit je kot….
        mintaklah 4 5 juta……hahhaha

        • weiya says:

          itu tentu dia tak bg bnyk sgt…sbb tu weiya minta seringgit…x ac ni weiya knl…shafni…cantik orgnyer..putih gebu

        • [email protected] says:

          huhuh ranum x

  6. [email protected] says:

    MANa dorang semua p niii

    • awekmas says:

      kan ada ni

    • weiya says:

      blh la pet..tinggi tul..dr weiya la..ngan pet tu tak tahu la sape tinggi

      • [email protected] says:

        PET PUNYA TINGGI 177…
        HEHEHEH

      • awekmas says:

        kaya pun kadang2 x bahagia..x guna gak..sian kat shafni..tp i suka lak dgn emy tuh

  7. mawy says:

    aku balik dulu…salam..

    • [email protected] says:

      BYE MAWY

  8. BumbleBee says:

    jgn lupa nafkah anak2….time rezeki allah nk bagi ni…

    • lanToK LeW says:

      betul tu BumbleBee…
      nafkah lak jangan hanya pada anak2 isteri skunk….
      anak2 dengan bekas isteri pon kene bagi juga…

  9. mawy says:

    assalamualaikum dan salam sejahtera shbt2 di BN nih….
    .
    cuaca pagi ini di g’town dlm keadaan baik dan begitu juga di tempat2 sekitar Pulau Pinang..

  10. mawy says:

    mana olang ar….ayak..

  11. mawy says:

    aku sorg je nie..

    • ammey says:

      g sblh……

      • [email protected] says:

        ammey p le sebelah kat umah yg ko pecah tanah 2

  12. encik biru says:

    dah rezeki AC. rezeki kita lain-lain la plak..

  13. lanToK LeW says:

    Theanti Ac II – Tahniah bro ac for your konsortium..Semoga berjaya dapat menipu ramai lagi org2 yg belum tertipu..dulu bukak Virtue, ramai yg melabur sebab bro sendiri…pastu bukak ac konsortium, buruk2kan nama virtue lak.. gelang tungsten yg rm80, jual sampai rm800, bro aku check..MANEDE FIR WARNA MERAH hahaha, yg murah jer warna merah (Apa bikin), russion … See Morediamond-kok yea pon citer 200 juta, wat la diamond betul-kui kui kui!
    Bagus la lagi, wat company investment, MLM, Autoplacement- X berlesen..
    Leh la Bro join dgn penipu2 yg lain..xde function pon barang2 Bro..ner tipu jer dgn orang2 China, pakai testimoni dengan gambar demo compeni atau gelang lain, buang la gambar angkat kreta tu bro..1000 lebih org masuk virtue..Kitorang still loyal kat Virtue, akan lebih mantop lagi tanpa bro ac..tapi stop la fitnah memfitnah..diorang tu diam sebab malas layan.
    Kitorang check dekat hq bro..bukan hq yg hutang bro AC, document diorang lengkap tunjuk bro ac yg hutang diorang.. xbaik bro, nak wat biz tu toksah la nak fitnah2 org yek..buat jer la. Kalau bukan bro yg citer, jaga la mulut budak2 bro tu.. tapi doa yg 1000++ org ni bro, jaga2 jer la..AMIN – UNTUK KEKAWAN YG BACA SEBELUM DI DELETE, BE VERY CAREFUL OK.

    dapat from fb ac mizal…tol ke ni??wallahualam…

    • fireman says:

      dulu si ac jual gelang edymium promote bagai nak mati, sekarang dia kuar nak buat business sendiri ada lah yang tak puas ati. aku pun ada beli dan jual rantai magnet ac, harga rm350, design ok… Aku tanya ac pasal statement dalam fb ni dia kata. “suka ati dorangla nak cakap apa, kita usaha takat mana boleh lain serah kat tuhan”

  14. guns & roses says:

    aku nak tahu jugak acksb ada ke lesen buat benda ni.kalau bkn mlm mungkin direct selling.ajl licence ada ke?jgn jadi mcm uptrend,irc(island red cafe).nd lala buat uptrend pas tu hampeh….si ac ni lak cam na.kelulusan dr kementerian kesihstan ada tak?maklum ajelah barangan utk kesihatan….kalau tak perlu ada tak tahulah…pasal 200 juta sekejap kata dpt dari kuwait finance house kejap kata dari arastu s/b mana satu ni.aku rasalah kuwait finance tak bagi kot sebab dia org lebih kpd project financing,property investment.mlm ngan direct selling memang dia org tak gemar.tak tahulah cam na arastu s/b boleh dpt kemudahan dari kfh.kalau trading pun kalau ikut syariah dia allow kita buat profit up to 40%.entahlah kalau tak boleh nak buktikan semua ini baik jgn joint,eloklah melabur kat asn,asb ke atau tabung haji sekurang2nya dpt dividen ngan bonus bila dah cukup setahun.biasalah org2 yg bergiat dlm mlm & direct selling ni bila tak boleh jawab jer semua serah kat tuhan.apa gunanya akal yg allah s.w.t kurniakan.kita sebagai hamba allah ni memanglah nak tolong sesama umat tapi kadang2 yg terjadi sebaliknya.sekian wassalam.

  15. […] (TAHNIAH)Gelang AC Mizal Sampai Ke author Dan Sydney (36) […]

  16. aku yg aku says:

    aku baru terbaca post ni..post ni kalau ikut date dia setahun lepas..aku duk kt sydney dr feb 2009..sampaila sekarang takde pulak aku dgr citer pasal gelang AC ni kat sydney ni…cite betul ke kelentong ni

  17. Issac Maez says:

    Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

  18. Good article, thanks! I really prefer it!