Written by AbangNara | December 22nd, 2011

Nampaknya bukan AC Mizal dan Eizlan Yusof sahaja yang menerima anugerah Dato’ daripada Sultan Pahang, Fazley Yaakob juga turut mendapat gelaran tersebut. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan. Semoga dengan gelaran ini, Fazley Yaakob akan lebih tekun dan komited dalam usaha seni dan motivasi yang diceburinya.

dato fazley yaakob

Anda boleh ucapkan tahniah kepada Dato’ Fazley Yaakob menerusi Twitter Fazley Yaakob.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to (TAHNIAH)Fazley Yaakob Turut Menerima Anugerah Dato’ Daripada Sultan Pahang

  1. nonsense !! says:

    Apakah sumbangannye kepadeeee MASYARAKAT ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

    baik bagi dekat Ustaz Azhar,tp for sure la ustaz x kejar duniawi..

    0

    0
    • Baby Jane says:

      hmm makin aku xfhm..sultan pahang peminat dr fazley ek?

      0

      0
      • ape de pada rupa says:

        Alhamdulillah… xdpt gelaran doktor….dpt datuk…dpt menebus balik maruah datuk fazley….

        0

        0
      • jah kaki gosip says:

        sultan pahang memang pemurah nak bagi gelaran datuk kat artis. pasnie kilafery dgn miera liyana plak dapat gelaran datuk! hahaha~

        0

        0
      • Aduhai says:

        DUNIA DAH TERBALIK…DR. PALSU PENIPU BOLEH DAPAT DATUK…

        KITA YG. TAK MENIPU NI DAPAT APER EKKKKKKK ??????

        0

        0
        • Whateverrrrr says:

          They are smiling!!!!!!

          For those people who get this kind of ‘title’ Datuk bla bla bla…..who are you guys kidding?

          Yourselves????!!!!!!!!!!

          0

          0
        • Mari Kita Renungkan says:

          Fazli (skandal DR Palsu)
          AC Mizal (skandal Gelang Palsu)

          Rasanya ucapan ‘astafirullah’ adalah lebih layak untuk mereka dari ucapan ‘tahniah’

          0

          0
        • Hmnnnnn says:

          dapat gelaran Datuk di Pahang..senang macam beli goreng pisang jer!

          0

          0
        • Kakiwayang says:

          hehe…sebagai tambahan kepada komen Mari Kita Renungkan tu…. i bet lepas ni Chef Riz pula dapat Dato’…. if you know what i mean….. –> resume palsu…haha..

          0

          0
    • Akak Nak Juga says:

      Mudahnye nk dpt Datuk.. mcm x der harga dah pangkat Datuk ni. ~ Tetiba lak aku rase nk muntah panggil dioarang tu sume ngan gelaran Datuk…

      0

      0
    • dato' jebon says:

      kalo camtu, bulan depan nak kena apply ni. untung2 sultan pahang leh bagi aku pangkat dato’.

      0

      0
    • orang pahang says:

      bayar rm200k kt sultan pahang dapatla datuk..true story..

      0

      0
    • HUMMER69 says:

      MAAF BERI PANDANGAN YA…

      PADA SAYA SESEORANG ITU
      BERMARUAH JIKA ANUGERAH ITU
      DIBERI ATAS SUMBANGAN JASA BUAT
      BANGSA DAN NEGARA..
      DARI “SENDIRI PERGI APPLY” KERANA
      NAK MENDAPAT GELARAN UTK
      KEPENTINGANNYA SENDIRI.

      SATU CONTOH:
      ARTIS VETERAN.. PAK YAHYA..
      DI ANUGERAH KERANA LEBIH 3 ABAD
      DLM BIDANG SENI DAN DULU PERNAH
      BERBAKTI MELAWAN MUSUH UTK NEGARA TERCINTA!
      DIA DIBERI ANUGERAH ATAS JASA BUKAN
      GI APPLY UTK KEPENTINGAN SENDIRI.
      :-)))

      0

      0
    • Cis says:

      aikk..pehal ‘Dr’ ni boleh dapat gelaran macamtu..pelik akuuu..nak tanya sikit SUMBANGAN APA dia pada negara hah?jangankan negara, dalam industri hiburan pon saya rase die ni tak sumbang ape2 jasa..pada kerajaan pahang, tolongla jangan murahkan title Datoship Pahang ..kalau nak bagi jugak kat artis, bagi la kepada yang paling layak macam Jamal Abdillah ( Raja Pop Malaysia tu) ker, Ella ker( ni pulak Ratu Rock Malaysia) .ni tak Eizlay Yussuf tu pulak nak baginya..setahu saya dia mana penah pegang apa2 watak penting pon dalam drama/movie..awards apa pon tarak :PP

      0

      0
    • lesson says:

      dunia blaka…patutlah kalau yang mrndah diri cam IMam Shafie n Ulamak2 nama diorang ttap diingati skarang wlau dh lama mgadap Allah…lau yang cam artis bla mti dh xsbut dahhhh…

      0

      0
  2. tiara says:

    congrats Dato’ Fazley!

    0

    0
    • Lily says:

      Dr. dah xde, nie Datuk plak…
      sumbangan AC Mizal + Fadley cuma mengauta org Mesia…
      Meh ramai2 kita auta meh..leh dpt datuk pasni

      0

      0
    • malek says:

      Datukship from Pahang = rubbish. agree?

      0

      0
      • Zulkhan says:

        Jahanam betul sikap korang yg dok pertikaikan pemerian pihak istana..mana pergi adab ko sbg org melayu?? jgn cuba nak perkecilkan institusi diraja. Hormatlah pada Sultan kita.

        0

        0
        • Lily says:

          meh nak habaq meh, skrg nie ada duit, ada kabel senang2 je blh dpt datuk tau..

          datuk ada tiga kategori: A B C

          Kategori A: datuk ANUGERAH ( dianugerahkan atas jasa+sumbangan etc)
          Kategori B: datuk BELI (tak yah nak explain, paham sendiri..)
          Kategori C: datuk kepada CUCU =D

          0

          0
        • rakyatmarhaen says:

          Hormat bukan untuk dipaksa,tetapi hormat dtg dari perlakuan yg ditunjukkan…walau sultan sekalipun..kalau dari paksaan awak boleh tgk apa jadi kepada muammar gaddafi…raja adil raja dijunjung,raja zalim raja disanggah…raja murah anugerah raja apa yer….cek pun tk tau hehehe

          0

          0
        • peah says:

          mcm pundek ayat mamat nie

          0

          0
  3. Tara says:

    Pelik betuul la… apa jasa dia? sampai dianugerahkan pangkat Datuk? mudahnya…

    0

    0
  4. minah merak says:

    Ape bestney dpt gelaran datuk? Sultan pahang mmg pemurah nak bagi gelaran datuk kat org, cuba try kerajaan johor, senang ke nak dpt? Keke

    0

    0
    • raditzfarhan says:

      btol…tp cam terlalu pemurah…terutama skali kat artis2…berlambak2 dpt dato tp xtahu sumbangan ape la sgt…haish xphm ngn sultan yg sorang ni

      0

      0
    • ape pun boley says:

      kalu gelaran dato’ dari pahang kurang nk tabik hormat ar, tapi kalu negeri lain terutama negeri johor, mmg boley tabik hormat, sbb susah nk dapat. kalu dpt pun, kena jaga leklok, silap2 hari bulan kena tarik balik, kalu jasa tu tkde lepas tu.

      0

      0
  5. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Pes ! hahahahahahahahahahaiii minah jambu pes ! eh betol ke minah jambu pes?

    0

    0
  6. Selitone Cold says:

    Kalau komen aku ni first… aku nak ambil kesempatan nak ucap… jangan lupa solat untuk semua. Thehehe…

    0

    0
  7. ayen says:

    ishhhhhhhhh,,ape motif niii..nk bgi datuk pun bgi la kat yg btul2 bgi smbngan kat negara or industri muzikk..yg veteran2 bnyak brjasa xnak plak bgi datuk…ni la jdinya kuasa dan pangkat mngatasi sgalanya..

    0

    0
    • lila says:

      betul la..org lama teda2 ni kena bagi apa2 pingat..bila da teda barula ckp ‘satu kehilangan besar; x lama tu baru bg anugerah2..mana g tau tu..ish..apa la..

      0

      0
  8. Dunia oh dunia…

    0

    0
  9. komen sikit says:

    senang btul dpt gelaran Dato’ ni ye,..aku pun nak lah..

    0

    0
  10. datuk dan opah@ da..tok..wan... says:

    lepas ni Abg Nara pulak dapat pangkat Dato

    0

    0
  11. rasanya kalau batu jatuh dari langit, mesti possibility nk terkena atas kepala mana-mana Dato sgt tinggi, sebab byk sgt Dato’ skg ni.

    0

    0
  12. adza says:

    Dpt anugerah Dato? Maybe sbb keluarganya VIP xpun maybe sbb the real MIL VVIP… tAk kisah lah Dato ke Datuk ke, nt masuk ke liang lahad semuanya sama di sisi Allah swt..

    0

    0
  13. aman says:

    Adlin Aman Ramlie bila nak dapat Dato’?Hehehehe.Kang dia lancarkan perang tak pasal2…

    0

    0
  14. dadu says:

    Apasal penipu2 semua boleh dapat Datuk ni? Apa kriteria nak dapat Datuk dari Sultan Pahang? Kena jadi conman dulu ke?

    0

    0
  15. reban ayam says:

    hahaha..ni lg sorg ..mcm2 la sultan pahang ni..bg sume artis dato la sng abeh cte..dh alang2 bg sket2..mst sume nk kn? wkakakaka..kami ok je..hakktuihh

    0

    0
  16. Beautiful Jenap says:

    Dato kurniaan pahang dh mcm dato cap ayam jer..
    1st…ezlan yusof tu…x der langsong sumbangan kat industri..negara lg la..award pon tarak..tetiba jer dpt dato…
    Fadzley…dah la tipu pasal PHD…blh plak dpt dato..
    AC tu leh la consider sbb dia success ngan business gelang cap ayam dia tu..tp overall semuanya hampehhh…ikot la sultan2 negeri lain..dato depa dato yg berkualiti…peace yoooo

    0

    0
  17. burit says:

    butuhla…bodoh betul..sama mcm nara pundek nie

    0

    0
  18. BeraniKeranaBenar says:

    Bukan dia terus dapat Dato’. Ramai yang tak tahu yang Fazley ni dah pernah terima 3 pingat sebelum ini iaitu AMK (Sabah), ADK (Kedah), ASM (Melaka). Jasa dia untuk negeri Pahang ialah, Fazley yang bertanggung jawab membawa Dato Siti Nurhaliza ke Royal Albert Hall, London. Segala urusan meeting dengan pihak Royal Albert Hall dari sebelum konsert hinggalah selesai habis konsert, kesemuanya dihadiri oleh Fazley sendiri. Fazley dan company nya juga yang menanggung segala kos pembelanjaan konsert tersebut. Even Sultan Pahang pada ketika itu juga bangga dan berterima kasih kepada Fazley kerana menaikkan nama Anak Pahang dengan membawa Dato Siti ke Royal Albert Hall dan sekaligus menjadi artis pertama Malaysia yang membuat konsert penuh di Royal Albert Hall, London. Fazley juga banyak membuat motivasi di sekolah2, IPTA2 dan juga Kementerian2 sekitar Pahang sejak 10-15 tahun dahulu. Apa-apa pun saya ucapkan tahniah kepada Dato’ Fazley ye. Teruskan lah berkongsi ilmu dengan rakyat Malaysia. Pedulikan cacian dan makian orang-orang yang TAK TAHU hal yang sebenar. Allah Maha Mengetahui. Begitu juga keluarga dan kenalan rapat. Salam.

    0

    0
    • Haha says:

      Ni yang comment nie Dato Fadzley sendiri ka?

      0

      0
    • Datuk Otak Udang says:

      Ader aku pedulik CT ke Albert Hall London???…last last jual make up jugak kat Malaysia ni….last last rampas suami orang jugak!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • Peminat Ziana says:

      Buat BeraniKeranaBenar, bunyi mcm ngungkit plak; dok sebut2 CT pergi Royal Albert Hall sbb Fazley tu tolong. Sepatutnya, Sultan Pahang kena aware dengan kriteria untuk seseorang tu dianugerahkan pingat (sultan2 negeri lain pun sama kena ambil perhatian). Well, agk memalukan, bila ada antara penerima ni yg TIDAK LAYAK & dipandang HINA oleh mata masyarakat dengan kes-kes penipuan & sbgnya. Sewajarnya, calon penerima itu perlulah terdiri drpd org yg byk menyumbang kpd masyarakat tanpa niat untuk dibalas baik; calon juga mestilah memiliki daya usaha yg tinggi utk berbakti kepada nusa, agama & negara. Takkanlah artis2 suam-suam kuku mcm AC Mizal, Eizlan Yusof & Fazley Yaakob ini patut diberi anugerah se-gah ‘datukship’? Tolonglah, Tuanku…pertimbangkanlah usul patik ini demi menjaga nama baik Tuanku.

      * Raja Adil, Raja Disembah,
      Raja Zalim, Raja Disanggah.

      0

      0
      • HUMMER69 says:

        DARI KITA MEMEKAK DI SINI..
        BUKAN SULTAN DAN KERABAT DIA BACA PUN..
        APA KATA RAMAI2
        HANTAR SURAT DI ISTANA ATAU
        OPIS DIA..
        WRITE IN BUAT PETITON:
        ” APA ITU PANGKAT DATO & DON’T
        SENANG2 GIVE AWAY DATOSHIP”

        :-P

        0

        0
    • HUMMER69 says:

      QUEEN ELIZABETH JUMPA RAIHAN IN PERSON..
      SITI ADA DAPAT JUMPA QUEEN….?
      PLS LAH… KONSERT SITI TU TAK FULL HOUSE OK..
      HARAP COVERAGE AJE LEBIH.
      RAIHAN LAGI BUAT KONSERT MERATA NEGERI
      DARI SITI… TAKDE PUN KECOH!
      :-)))

      0

      0
      • min says:

        aah, malahan raihan pon ade buat konsert kat robert hall london..xde sape kecoh pon..pd hal benda yg lagi baik tu..membawa nasyid, lagiu2 berunsurkan agama…peminat penuh je dtg…tapi tak diangkat pon cerita ini..tak diwar-warkan pun pd sume…kenapa tok ti je yg dibangga2kan? yg canang2 minta sponsor sana sini…raihan ada mintak? xde? sume usaha sendiri..

        0

        0
    • achik kau datuk says:

      eleh…setakat bawak si siti gi perform kat albert hall…tuh mcm ala ala sewa dewan je…yang datang tgk si siti tuh pun 99.9% orang malaysia, brunei, singapore, indonesia…mat saleh mana ada…..tuh pun dapat tiket free kot yang datang…tolong aa…dah laa menipu rakyat malaysia ngn dr. beli kau tuh…ni pun kau nak beli jugak ke? mmg tak tau malu aa…

      si eizlan ni aku rase sbb belakon citer pisau cukur kot…belakon ala ala “datuk” tuh yg berkenan senang dapat kot….tapi berlakon pun tak reti…byk duit kau kan…hisshhh…

      ac…dari kau beli datuk ni…baik ko bagi anak anak kau ngn isteri pertama tuh duit…beli datuk bole bagi anak duit menceceh…

      aku bukan nak kata ape laa…tapi ada setengah org yg bebetul layak pun…ada yang nak bagi datuk…ditolak nye baik baik…

      0

      0
  19. Haruko says:

    Bukan ke Raihan dulu ke yang pergi ke London sebelum Siti.. Rasanya bukan sekali je pulak tu show diorang.. So, Siti bukan artis pertaman Malaysia yang buat show kat situ.. Kalau nak kata artis pertama dari Pahang, ye la kot…And then, Raihan dah merata2 lak tu diorang dah buat show di luar negara.. Tapi kalau dah rezeki nak buat macam mana ye.. Dapat pangkat Datuk pun bukan diorang yang meminta2.. Sultan nak bagi, nak buat camne.. Cumanya, kita dah tau la ada kurenggg nya pangkat tuh…

    0

    0
    • mahmud says:

      ntah? Betul jugak cakap kau. First time aku tengok, dunia sedar Malaysia ada sumbangan kt dunia Nasyid..mula dari Raihan. Memang betul org Malaysia dah buat show kat oversea sebelum tu..dato Shake,Anita Sarawak, Sudirman…
      tapi yg jadi fenomenon is Raihan. sebelum tu nasyid dah sedia aktif kat sini, tapi yng membawa ke mainstream kumpulan ni… tak der dpat dato pun dioarng ni? Tukang bawak Raihan ke oversea pun kalau banding dgn Fadzley pun tak dapat apa pun? So…kalau 10-15 tahun lepas, mungkin aku kagum pd title dato’, … sekarang ni sorry la.

      0

      0
    • aku beli datuk says:

      datuk/dato’ beli laa tuh yang dapat…

      0

      0
  20. kelassssskaunara! says:

    dorg ni byk menyumbangkan dosa ke dlm akaun msg2..2 yg dpt title D

    0

    0
  21. wat eva!!! says:

    itu yg dinamakan rezeki..x kisah la artis ke..atlet ke…ahli perniagaan ke…yg jd isu skrg ni sbb depa tu artis…kita xtau list yg lain yg dpt gelaran dato dr sultan phg tu.tp cam aku tulis tu la… SEBAB DIORANG NI ARTIS! jgn la smpai nk kutuk Sultan phg lak..

    0

    0
  22. Datin Kak Jah says:

    title datuk dari sultan pahang ni memang rubish la… minat sungguh incik sultan ni kat artis… sultan lain xde pon thegeh2 nk men’datuk’kn artis2… kemon la sultan.. jgn la mejatuh kn ‘value’ title datuk tu,,,. bile sume org dpt.. cam da xde nilai lg dah title datuk tu…
    da tua2 ni.. bwk2 la gi masjid… drp duk melayan retiss2 ni sume… hampoonn tuanku…

    0

    0
  23. Budak Nakal says:

    Hak die nk kasi kat sesiapa ikut suka dia lah haha…

    http://kozumiro.com/gambar-anak-marion-caunter/

    0

    0
  24. yang says:

    suma dapat tittle…hehehe

    0

    0
  25. meeradiana says:

    its should b aznil…

    0

    0
  26. jebat derhaka says:

    sultan pahang ni kaya sbb niaga jual pangkat dato’ jer…sape yg ada 300k bleh la isi borang,kompom dpt

    0

    0
  27. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Anugerah, Daripada, Dato’, Menerima, Pahang, […]

    0

    0
  28. aku bukan arif alfian says:

    ntah ape keja artis2 ni buat. x membangunkan masyarakat & negara lsg. semua artis noobs!

    0

    0
  29. aku pun dato gak says:

    pasni x tau la retis mana yg dpt dato….bangga giler lak tu…x malu ke apa????

    0

    0
  30. B says:

    X ku heran dpt pangkat dato’ dari Pahang, sbb dia mmg suka bg title tue kt artis2 termasukla si SITI dia dulu dpt dr pahang kn? tp kira ok la malaysia, dr SHAH RUKH KHAN dpt dato’ lg aku x paham…HOHO..jgn mare!!!

    0

    0
  31. akulerr says:

    DATO’ je pun..bkn DATUK!

    0

    0
  32. student bandung says:

    nak kutuk lelebih si pemberi gelaran ni, kang kira derhaka lak..entah la..sukati laaa

    0

    0
  33. bujang says:

    Lantaklah Sultan Pahang nak bagi gelaran……
    itu kuasa dia…..janganlah nak menyibuk dan mengata.
    Nampak sangat sikap iri dan cemburu, bagi aku hanya ucapan tahniah untuk mereka.

    0

    0
  34. bintang says:

    aku nak tgk sape2 yang dpt dato’ dari sultan johor.. mmg aku tabik spring la…..

    0

    0
  35. lin says:

    lps nie sultan pahang bg gelaran dato’ kat mawi pulak…..

    0

    0
  36. aku pun bujang says:

    bukan cemburu ke apa…lantak la kalau yg dpt itu yg berhak untuk mendapatkannnya…yg bengang tu retis yg ntah pape pun leh dpt…

    0

    0
  37. Hantam sajalahh Labuuuu says:

    tak paham benau aku..ape siknifiken nyer diaorg ni dpt datok, kat unibersiti tu, ramai lagi profesor yg bg sumbangan yg besar impak kat malaysia, lagi layak..tp tak dapat..heran youll

    Mcm dah takde nilai or prestij lagi dah darjah dato dato ni klu org sembarangan pon bleh dapat..

    0

    0
  38. Lila says:

    lebih baik fazley dapat dari Eizlan n AC..takde contribution langsung!! takat jual gelang..aku pun boleh borak. yang eizlan ni lagi aku blur..tetiber jek dapat..no contribution!

    0

    0
  39. hoola.. says:

    Norman KRU patut dpt Dato’ atas sumbangan beliau.

    0

    0
  40. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tk minat lah title dato2 ni so no komen…..

    0

    0
  41. P.Ramlee says:

    Aku rasa yang paling layak adik beradik KRU..compare dgn..

    0

    0
  42. HUMMER69 says:

    NI TERBUKTI TU TIGA EKOR
    BELI PANGKAT DATUK.
    JASA APER YG DORANG
    SUMBANG UTK NEGARA…?
    KRU TIGA BERADIK LAGI KAYA DARI
    TU TIGA EKOR KALO NAK BELI PANGKAT
    DATUK ANYTIME DORANG BLEH BELI.
    TAPI DORANG TAK SEDESPERATE
    TIGA EKOR TU.

    EIZLAN, NORMAN HAKIM,SANI
    BUAT SATU ALBUM UNTUNG
    PUN TAK LEPAS BUAT TAMBANG BALIK KAMPUNG!

    0

    0
  43. peduli apa aku says:

    Yang korang semua dok kecoh2 ni apsal???ada aku kesah??lantaklah atuk ka… tokwan ka….apa aku peduli..yang penting sendiri nak makan sendiri cari la…

    0

    0
  44. merlin says:

    apa2 pun korang ckp dah rezeki masing2.

    0

    0
  45. atas pagar says:

    Tak setuju dengan komen org yg guna kata2 kesat termasuk komen2 balas dari kakak vie shantie dalam rotikaya..siap guna nama Allah, mcm2 hadis nak pertahankan Ey. Dah tu sempat lagi samakan orang lain yg tak setuju dengan ANJING YANG MENYALAK. macam dia pasti sangat yang dia golongan syurga. bukan ka paling bagus diamkan saja drp lepas geram cara ‘halus’, guna falsafah2 agama. Setiap orang berhak bagi pendapat sendiri. Ini soal kredibiliti penganugerahan datukship..ada kriteria yg umum, org umum bukan naif, wajar bg pendapat..ini bukan calon penghuni syurga..hanya Dia yg tahu. :) peace y all..salam

    0

    0
  46. mek semoh says:

    Nnt lina hangat dpt dato gak… Cap ayam..!!

    0

    0
  47. putri says:

    sbb diorg artis je yg byk x puas ht….. tp kalau pk kan blk yg dato2 kat luar sana pun bkn ada sumbangan apa2…. jnji kaya….

    0

    0
  48. abu says:

    hahhaha..x paham aku… kat malaysia ni BERGELEK pn blh dpt title datuk…….hahhahaha…m daud kilau

    0

    0
  49. pjo says:

    haa,fazley dapat cucu ke ?? waaaaaaaaahh..TAHINIAH !!!!

    0

    0
  50. terbakor says:

    aik? dpt datuk?????

    0

    0
  51. ali setan says:

    xheran la gelaran datuk dr phg..mmg xde harga pn..xyah ler nk bangga sgt dpt gelaran datuk..
    pihak istana yg nk bg anugerah nie xreti nk menilai dlu ke???..
    tiga2 mmg xlayak!!

    0

    0
  52. Luv says:

    skank gelaran datuk tu besepah.. sape2 rase nk jadi datuk dengan senang n mudah time muda2 lg jd la artis. simple kn. xfaham nape la xbg org yg betul2 layak. wt abis duit negara je nnt bg elaun kt dorg.

    0

    0
  53. benci sundal kelantan says:

    mmg kerabat phg nie sukekn artis dan hiburan….tgkla dpd ayh,kerabat2 KUARGA YG LEN SUME KAWEN NGN ARIS KN….TU,julia rais…..then tg tu pnah gosip ngn erra jap,then marsha lak yg skg kapel ngn kerbat pahang…lau x xkn la sultan phg bek aty bg tnah genting kat lim go tong bkak genting and casino bagai……

    0

    0
  54. whatever says:

    jgnlah cemburu,mne lah tau,dioang ada jasa yg kite mmg x tau smpe dpt glran
    dato’,kan?? so proud bcause of it okey ;)

    0

    0