Written by AbangNara | November 20th, 2010

gambar nikah elyana

Elyana, salah seorang artis yang bagi kami sangat berbakat dalam bidang lakonan dan nyanyian sudah pun selamat bergelar isteri orang semalam (19 November 2010). Elyana nampak sangat berseri dan cantik dengan baju pernikahan serba hijau. Cantik tertarik kau memang da bom lah Elyana.

Tahniah kami ucapkan kepada Elyana dan suami. Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat melayari bahtera perkahwinan. Semoga cepat-cepat menimang anak. Semoga patuh mendengar cakap suami. Lagi gambar sekitar majlis pernikahan Elyana dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar pernikahan elyana

gambar pernikahan elyana

gambar pernikahan elyana

gambar pernikahan elyana

gambar pernikahan elyana

105 responses to (TAHNIAH)Elyana Kini Bergelar Isteri Orang

  1. bunga kiambang says:

    yeah…. first… moga kekal akhir hayat… TAHNIAH!!!!

  2. mizie says:

    2nd……cantik yer baju dier

  3. katak kodok says:

    Tahniah… moga kekal hingga ke hujung nyawa…

  4. sofea jane says:

    tertanya-tanya..mana foto suami dan keluarga yg lain….gmbr nikah pun tak ada…….pelamin mana? langsir ja ada….baju cantik make up cantik……apa2 pun tahniah…..

    • gerudi says:

      ko ni kepoh le .. saja je ..

      • sofea jane says:

        hahaha…mesti ada something wrong somewhere…salahkah meluahkan persoalan di hati….harap2 berbahagialah….hendaknya..jgn pula lepas ni naik trn mahkamah..biasalah artis kan….

        • mummy_iman says:

          kang sat lagi depa boh sumer gambar bising pulak cam dato sms korang cakap keluarga belah lelaki cam orang asli lah haper.. ish ish ish usah nk puaskan hati manusia ni kan.. pape pun tahniah.. moga kekal ke akhir hayat

        • Kasih says:

          pttnya doakan drg bahagia lah, bkn minta drg naik trun mahkamah… mmg low metaliti btl la ko ni sofea jane…

        • belacan~hangus says:

          ala ko sopiah jeng…

          ko memang pelik lah …kat sini ko kata mcm2
          takda gambar pelaminlah..x gambar nikahlah..
          just gambar langsir..

          .tu ha!! kat entri saerah lagi
          cincai gambar kawen saerah x pon ko bising…
          malah ko backing lagi bak kata ko kalau ada
          something hidden kat saerah …dosa dia sendiri yg tanggung..!!…
          baik ko baca balik apa ko komen kat entri saerah..
          disana ada jawapan segala persoalan ko tu..

        • sofea jane says:

          hahaha..belacan hangus….ada mesej sebenarnya apa yg aku nak sampaikan…

          1. org kita mudah terpengaruh dgn keindahan luaran
          2. asal ja cantik..pujian pasti melambung..yg tak cantik pasti kena keji….walhal…yg penting kita nak tgk selama mana rumahtangga itu bertahan…

          3. dah terbukti byk perkahwinan yg cantik molek indah busana tak kekal lama..bukan nak doakan tp…akhirnya alih..jawapnya…jodoh dah tak ada….

          4. kena ingat peribahasa melayu…manis tak bermana madu..pahit tak mesti hempadu….biarpun belacan itu hangus tp tetap sedap dimakan kerana belacan itu mmg sedap…..

        • lamina says:

          klw dah hangus rentong..dah pait ler cik kak oii.

    • farapink says:

      sorry ler sopiah jeng.. kurang seteju ngan pendapat ko.. bia le langsir ke hape.. tp lawa.. yg penting pon nikah.. all the best la buat pengantin! lawa2~

    • didi says:

      tula..time saerah kawen sume sebuk2 nk tgk pics..bila dh tnjuk pics tanye pics family sume mana..cian saerah..ni bila org tanye mcm ni kt elyana back up plak..haishh..xkesah plak xde pics dgn mak,family sume..apedaa..

  5. MuJE says:

    eh, elyana dah kawen? waaaaaaa…….

  6. kura2 kecil says:

    weh,skang mmg trend tiffany blue ke?cantik sgt!! mmber aku pon plan nk pakai tiffany blue bertunang. butik pon mesti ada at least 1 tiffany blue.

  7. wawa says:

    canteknyerrr pelamin elyana… :D.

  8. Mac2010 says:

    Make up dan baju kali nie jauh lebih cantik daripada majlis bertunang tempoh hari. Tahniah dan semoga bahagia hingga ke akhir hayat.

    • lalalala says:

      betul2..mesti elyana diet abis pas badan die naik ritu…neway die cantik dan manis berambut panjang…berseri sgt2..tapi kalo pakai tudung lagi cantik..hehe

  9. RiRi says:

    nice…lawa bangat!!

  10. Gosipgurl_fea says:

    cantiknya penyanyi ni, tahniah ya!

  11. luvlavender says:

    cantik la pelamin ngn baju die…simple but nice

  12. Mrs. Nizam says:

    Bestnyerr…..sayerr punn nak kawennn..serius lawa gila……!!!!!!!!!!!!

  13. budi says:

    cantek nye…dah kawin dah elyana ni..tahniah…
    …selalu terserempak dgn dia kt s.a zaman2 sekolah dolu..

  14. kakak nara says:

    taniah elyana mudah-mudahan perkahwinan ini diberkati dan dirahmati Allah, kekal hingga ke akir hayat…. cayunk ilyana….

  15. kakak nara says:

    taniah elyana mudah-mudahan perkahwinan ini diberkati dan dirahmati Allah, kekal hingga ke akir hayat…. cayunk ilyana….

    http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html

  16. fadxieza says:

    congratz elyana..
    chumell sgt!

  17. eryati says:

    wah dah selim elyana

  18. sofea jane says:

    hahaha…saya nak memujilah…..pengantin paling tercantik di dunia…baju, make up, pelamin, warna….mmg tercantik……comel, cute, miut….semoga KEKAL…hendaknya…….

  19. sofea jane says:

    tp saya lebih suka dgn perkahwinan Baizura kahar…tutup aurat….pakai tudung……

  20. marshmallow says:

    Tahniah! Lawo nya dia.. suka la tgk dia ni..
    majlis kawen dia nih sume elyana yg tetapkan, dari warna tema sampai la pelaminnya, semuanya taste dia.. cantiknya..
    seri pengantin pun ada.. semoga berbahagia sepanjang hayat, harapkan yg terbaik kepada kedua2 pasangan pengantin

  21. KacangHijau says:

    tahniah…mg bercinta sampai syurga

  22. Kasih says:

    alhamdullilah, terbina lg mesjid antara adam & hawa… btl2 simple dan cntk konsep mjlis elyana ni, sesuai lah gan dia yg suka simple2….

    didoakan berbahagia hgg ke akhir hayat dan kekal bersama dunia dan akhirat, Amin…

  23. reena says:

    She is looking so pretty and i like her dress!! congrat’s Elyana… tapi baju dia nie mcm bukan tuk nikah jer, sesuai tuk majilis waktu malam nie… tapi seriously cantik gk.. asl tk guna warnah putih waktu nikah yea?? dh trend agak nyer .. hehe semoga berbahgia hingga ke syurga amin3x

  24. eyda says:

    congratz..semoga berbahagia hingga keakhir hayat….amin…make-up cantik…nice dress…pelamin simple tp sangat2 menarik…rasa mcm nak kawin lg sekali tp dgn org yg sama la….

  25. suri says:

    cantik elyana dgn rambut warna hitam asli

  26. kemakemo says:

    hahaha die tau laa dulu kan die designerr!!alaaa dalam citer ape erkk aku lupa!!hahahahaha

  27. kesahsangat says:

    cntik jugak kaler bju..bosan kalo asek2 klabu saja

  28. jeanie says:

    love her Morrocan konsep yang sangat cantik! i agree that baju nikah tak sesuai..selalu nya pengantin pompuan pakai tudung..lagi ayu.. ! anyways..tahniah Elyana n her hubby!

  29. kipas lipas says:

    cantek bangatttt

  30. beauty ke i? says:

    elyana ni da gemuk aku tgk skrg…

  31. sandat terkentut says:

    sofea jane ko 2 chantek ke?

    • sofea jane says:

      segala puji hanya bagi ALLAH…

      kecantikan luaran itu sementara sifatnya….

      • Kasih says:

        mmg kecantikan luaran tu smtr sj tp kcntk dlman jika ada pasti terserlah di luaran…

        • sofea jane says:

          kecantikan dalaman hanya antara kita dgn tuhan…wanita yg dah tua pun kalau pandai make up kan….terserlah juga kecantikannya…apa kan lagi org yg masih muda….nak atau tak nak ja…dan yg penting duit…..

          sejauhmana kebenarannya… yg nmpk canti diluar itu cantik juga dalamannya?…yg tak cantik diluar tu maknanya tak cantik juga dalamannya lah kalau mcm tu….
          sadis…sungguh dangkal….

        • aku dan i says:

          sofea jane, tu pendapat diorg je, relaks la bro……… aku pon stuju dgn kata2 kasih… kcntikan dlmn akan terserlah… pasal mekap tu mmg la, pondan pon cantik kalau dimekap.. ape pon kite jgn gaduh2 kat sini… doakan yg terbaik utk pengantin.. Aminnnn…..

        • Kasih says:

          dangkal ke kalo bg komen cam tu?? rasanya kecantikan bkn takat dr rupa paras sj, tp dr tutur kata dan perbuatan kita jg..

          kalo cntk rupa tp teruk akhlak nya x guna gak… walau cntk rupa tp kata2 yg kluar dr mulutnya adalah ayat2 yg x diterima Allah pun xder serinya…

          so cik sofea jane, lain kali sbb nk komen pkir dl… jgn main tlis org tu dangkal sdngkan kiat sndr pun x smprna….

  32. sandat terkentut says:

    kecantikan kata n budi bahasa itu yg penting….jgn ckp ja pandai tp x gunakan pon x elok kn…x gitu sofea jane?

    • sofea jane says:

      betul…sandat terkentut…..bgs lah kalau sandat pun tau budi bahasa yg penting..kecantikan itu subjektif …semua org ada kelebihan dan kekurangannya….

  33. eiela says:

    cantiknya elyana, manis. Makin berisi plak nampaknya senang hati..

  34. lin says:

    cantiknyeee. slimmer la dr aritu. aritu die lg berisi then now die da slim down sikit. walaupun aku x minat die sgt tapi aku respect gak sbb die ni cool je x kecoh2 or terjebak dgn gosip2 bodoh. salu nampak die kat pakli seksyen 7 shah alam huhu.

    moge kekal ke akhir hayat :)

  35. intan rohaiza intan says:

    tahniah buat anda ber2 …

  36. Shasha says:

    cantik!!! cantik!!!! =) x sabar nk tgk wedding dia lak ! tahniah!!

  37. ina says:

    cantek sngat…nk tma biru gak la time nikah t…laen ckit…hehe

  38. Hajimaru says:

    ada aku kesah!!!

  39. Lolyat gang says:

    Sorg lg artis yg aku minat da kawen
    Aritu baizura kahar
    Sob sob sedih tp gembira utk dorg

    Tahniah elyana
    I stil adore u

  40. riza says:

    ctiknya elyana sgt cantik…..

  41. bukan manohara says:

    santek…semoga bahagia hingga ke akhir hayat….

  42. anyss says:

    cantikkkkk…sweet…;)

  43. miss suka masak says:

    tahniah yana~~~

  44. porno izle says:

    I am shocked at the items I overlooked before I read this post. Thanks for the good information.

  45. Reena says:

    Elegant…simple but ada class..i loikeee…

  46. Tahniah Elyana dan Suami..Semoga jodoh berkekalan sehingga ke syurga hendaknya, Amin..

  47. wanwan says:

    tahniah elyana

  48. pasha sundal says:

    dia nikah kat hotel mana? bilik hotel tu macam kat double tree je

  49. lata says:

    tahniah smoga kekal abadi

  50. dah says:

    mekap cantik dan xpucat. baru kawen ker, ingatkan dah kawen dah

  51. non says:

    tahniah! Selamat Pengantin Baru

  52. geezybody says:

    tahniah…….smoga berbhagia hingga akhir hayat

  53. LadyzuL says:

    kita nk share gambo ni bleh ye..

  54. anneriana(swarak) says:

    sye rindu lah kat elyana dlu…elyana yg blkon sbgai Opie kat drama Dunia Baru……..huh~….
    moga dpt baby yg cntik n cute mcm elyana…….

  55. fany says:

    waaaahhh!!!
    sm0ga prkhwinan nie dilimpahkn rahmat+keredhaan-Nya y byk
    dan kekal bahagia hgga ke syurga brsama…

  56. suee says:

    congrates baby……….. moga kekal ke akhir hayattttttttttttttttttt………..

  57. wan ni says:

    cantikla bj elyana ni…

  58. Sutera Pahang says:

    Selamat Pengantin Baru…………………….
    semoga berbahagia……………….

  59. Do you write more? It merely required a few minutes to see your article and I have a comprehension that I realize a lot of people overlook. You should continue your publishing.