Written by AbangNara | October 28th, 2014

Jutaan tahniah diucapkan kepada Bienda dan suaminya, Kamarul Zariman kerana telah pun selamat menimang cahaya mata kedua pada 23 Oktober lalu. Bayi perempuan tersebut dilahirkan kira-kira jam 8.14 malam secara pembedahan di sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur. Anak keduanya ini dinamakan Laxiendra Namiraz. Untuk makluman, anak pertama Bienda yang juga seorang perempuan dinamakan Lavienda Namiraz.

bienda anak kedua

Semoga Laxiendra Namiraz membesar dengan sihat dan sempurna. Tahniah sekali lagi buat Bienda dan suami. Insya Allah anak ketiga nanti dapat ‘baby boy’ pula. Selamat berpantang diucapkan buat Bienda.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 responses to (TAHNIAH)Bienda Lahirkan Anak Kedua Yang Dinamakan Laxiendra Namiraz

  1. Semoga menjadi anak yang baik dan dapat membahagiakan ibu dan ayah :)

    0

    0
    • ina cumell gegilerr says:

      tahniah yerr.. tapi ina lgi comell kay!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tahniah bienda..
        Lepas ni kalo nak anak lelaki, cuba lah suh hubby makan daging pendek kata benda yang beralkali byk2 ye.
        InsyaALLAH..
        salah 1 ikhtiar.

        0

        0
        • reyna says:

          kalau nak amalkan petua pun biar la yang betul2 logik. jantina tak ditentukan oleh makanan. semua tu ada dlam komposisi genetik. lain kali jangan bagi petua sebarangan. nak berikhtiar tak kena tempat pun tak boleh jugak kan? sekadar berkongsi pandangan..

          0

          0
        • Yahudi says:

          Singkirkan Najib !! Najib mahupun Patrick dlm spongebob aka Muhydin Yasen bukan lah calon yg sesuai utk memimpin Malaya utk perang dunia ke 3 !!

          0

          0
        • No Name says:

          Reyna, tu salah satu ikhtiar. Doktor pun ade suggest benda tu. Jantina anak pun boleh dipengaruhi oleh pemakanan, bukan dari si ibu je malah dari si ayah jugak. Boleh google rasanya blogger nameeroslan pun ade share tips tu. Sekadar pencerahan! Kbai~

          0

          0
    • Teratai says:

      Tahniah Bienda & suami. Semoga menjadi anak yang solehah.

      Abg Nara, saya tahu niat nak doakan Bienda dpt anak lelaki. Tapi tak elok tau mention benda macam tu kepada yang baru bersalin, kata2 mcm tu seolah2 seperti tak lengkap kalau takde anak lelaki.

      kata2 insensitive gitu selalu keluar dari mulut orang yg dpt anak piheon pair = sepasang lelaki perempuan.

      0

      0
      • lynn says:

        kan.. si nara ni makin hari makin kelaut tulisan dia. selalu sgt insensitive. kalau nak puji tu puji melambung especially kalau retis pompuan yg dia minat. tapi kalau dia tak minat, konon nak jadi neutral tapi nampak sgt tak suka.

        0

        0
  2. MashaAllah comelnya. Semoga menjadi anak yang solehah juga :)

    0

    0
  3. cyberjaya says:

    Tahniah la tapi kalau letak nama yang kemelayuan pun sodapppp kan ni tergeliat lidah nak sebut…ingat LAVENDER tadi, sory arr jangan marah baby is very-very cute….

    0

    0
  4. Aida says:

    Nak Tanya ya…Kenapa..nak agong agongkan sangat Nama Anak…kepada Agama Lain Dari Agama Islam yang Suci ya???Apa Kebesaran sesetengah Orang..lebeh kearah ni..Ya…Pernah tengok tak Bangsa Lain Letak Nama Anak mereka kepada KeMelayuan atau lebeh tepat ke Taste Melayu.?? Nilah orang kata..Bangsa Sendiri tak mau mempertabatkan Bangsa Dan AGama sendiri..apa boleh buat..Silap silap sok dah Besar..bangga pulak nak berbinikan/berlakikan Bangsa Asing…bila bercerai berai..nama emak bapak , gak disebut orang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      engkau ni dah kenapa? meroyan semacam? mak ayah kau dulu x ajar ya mcm mana adab bercakap?

      0

      0
    • markonah al maimnah says:

      Oi nate.. Nak habaq mai sket kalau nama dia maimun ka kak eton ka markonah ka ..kalau mak pak xtaw didik anak jd anak solehah xjadi jugak… Ni slalu hat nama daniel .. Angeline … Kalau mak pak dia didik btoi anak2 depa , insyaallah baikla… Lg 1 yg tntukn dia kawen dgn mat saleh ..negro tu SIAPA? HANG KA? bukan TUHAN ka yg tntukn jodoh manusia? Hang kutuk org tu maknanya hang kutuk ketentuan ALLAH.. BODO nak mampoih la

      0

      0
    • dogol says:

      akak meroyan kenapa nih kak?
      malam tadi tak cukup tido sebab anak meragam ke?
      byk kan bersabar dan beristighfar yer kak. kami simpari dgn akak meroyan sebab anak akak dok meragam mlm tadi.
      apa kata akak projek dgn suami pastuh bagi nama anak akak pelik2 sikit. nanti jadi artis senang, tak payah nk tukar nama sbb nk glamer.

      0

      0
    • x-klasmate bienda says:

      Pernah… nama anak tom cruise suri..ala ala..lisa surihari..macam nama Melayu jugak..:P
      Queen Latifah tu macam nama makcik tipah jiran belakang rumah aku
      anak angelina jolie zahara,chris rock =zahra…
      sukahati diorang la anak diorang

      oklah drpd nama zahida ,bedah,senah…tp gaya ala2 kim kardashian ..pastu botox,plastik surgery…Melayu sangat!~~

      0

      0
    • dadat says:

      mana ko tau bangsa lain takda bg nama anak nama melayu? aku ada kawan mat salleh nama dia Khadija dan Fatema. Muhammad Ali american boxer tu pulak bangsa apa? ko ni mesti tak pernah keluar dr tempurung kelapa kan tu la hentam je komen

      0

      0
  5. Kau Ni Bodohlah Aida says:

    Nama kau bunyi Melayu macam mana pun, kau tu lagi baik ke dari orang yang namanya kurang keMelayuan. Siap sebut cerai-berai, melalut ke laut. Nama pun kau nak jadikan isu, kau kampung ke kau bodoh? Aku rasa kau bodoh.

    P/S: Nama kau macam mana pun, takdir cerai-berai bukan di tangan kau, bodoh

    0

    0
  6. anon says:

    Overnya nama…..berbelit lidah nak sebut. Hmm….nama lebih lawa drp rupa….hehe. Neway, tahniah. Tak payah kecoh2 psl nama anak org ok?? Tak lama kalau kamu semua dpt anak sendiri, bagilah ape2 nama pun. Ramai jgk peminat bienda kat sini. Kalau artis lain, kau org dah sebok tanya makna nama anak tu..
    Aku rase nama anak angelina zahara tu sb dia amik anak angkat dr negeri islam kot, somalia..

    0

    0
  7. kek apam says:

    sayangnyer…baru lahir dh bg susu botol…nape x BF …Allah bg percuma je susu badan…

    0

    0
    • mommy says:

      rilek la kek apam, susu badan kan boleh perah dan buh dlm botol susu. tak semestinya yg dia bg tu susu tepung. kami mak2 yg kerja gitu lah kek, perah susu, kang babysitter bagi baby minum guna botol gak.

      0

      0
      • anak mommy says:

        @mommy nampak mudo …. dah ada ank … mcm muko budak skolah … harap bukan gambor mase skolah men … tahniah ler bf baby … sian mak2 keje … berjihad nak bf ank2. Smoga korang smua di beri rahmat & barakoh dunia & akhirat olh Allah swt. Aameen. Sah2 la @mommy … org yg komen tu belum ada anak tp ada hati nak komen … mcm tak biasa plak story kaum ibu2 ni memerah tenaga utk memerah susu utk baby. @kak apam jngn ler bersangka buruk … tak baik tau … chow.

        0

        0
      • Support BF says:

        stuju ngan ko kakkk!!

        tgk kaler mcm susu badan (light yellow). klu susu formula putih melepak.. summore bienda bersalin c-zer. die nak rehat mungkin. besangka baiklaa kek apam oiii…

        0

        0
  8. ain suzana says:

    kat dalam lokap n pusat serenti byk nama elok2 tp masuk juga tempat2 tu. jgn bersangka buruk.

    0

    0
  9. bedah bedot says:

    Lantaklah dia nak bagi nama anak dia macam tu…. bukannya kacau hidup kita pun….

    0

    0
  10. cigu says:

    jenuh cikgu nak tulis nama bebetul tiap kali buat jadual kelas..memang tak kacau hidup orang pun bagi nama gitu..kot gi klinik ke, bebelit orang nak panggil ambil ubat

    0

    0
    • QurratunNasuha Alexandrina says:

      ye ke cigu…lain kali cigu2 dan nurse2 n receptionist tunjuk2lah sikit educated tu…takkan nak sebut cam tu pun susah kot sampai nak tulis pun malas…gaji bulan2 masok ape
      bawak2 mengaji Al-Quran n menyanyi lagu asing nak bagi lembut lidah kbai

      0

      0
  11. mak mah naik angin says:

    laxiendra namiraz nama berbelit ni kire nenek dia sheeda yg mata kero tu kan?

    0

    0
  12. woiiytt.. says:

    makk..aii..apa namaa..?? lagenda namiraz..cer eja dalam huruf jawi!

    0

    0
  13. x-klasmate sheeda kero says:

    nun alif mim ya ro alif dzal

    0

    0
  14. Kak Mala says:

    Namiraz (mirror image) zarimaN
    Laxienda = Laxative (julap) + Bienda

    Susah jugak Pak Imam nak sebut masa akad nikah nanti…

    Apa apa pun..anak dia mmg comel!

    0

    0