Written by AbangNara | July 15th, 2010

annahita bakavoli

Secara ikhlas kami tak kenal siapakah Annahita Bakavoli ini. Tapi baru-baru ini ada pembaca kami suruh carik info pasal gelaran Datin yang dia terima. Carik punya carik akhirnya kami dapat jumpa jugak. Memang dah sah yang Annahita Bakavoli ini sudah berkahwin dengan Datuk Saiful Baha, Setiausaha Sulit Kanan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani. Khabarnya dia baru sahaja berkahwin Sabtu lepas.

Mereka berdua berkenalan kurang daripada setahun sebelum berkahwin. Annahita menerima wang hantaran sebanyak RM21,212.21 dan mas kahwin sebanyak RM2,000. Kini berusia 28 tahun, Annahita katanya akan berusaha secepat mungkin untuk bergelar seorang ibu. Very good ~~

Tahniah buat Annahita yang sudah pun bergelar isteri orang. Semoga perkahwinan anda berkekalan sehingga akhir hayat.

98 responses to (TAHNIAH)Annahita Bakavoli Kini Bergelar Datin, Isteri Kepada Datuk Saiful Baha

  1. miss_pinky says:

    tahniah ler.
    :)

    0
    0
    • miss_pinky says:

      lar..
      BN ni,xkn xknl kod si annahita ni.
      die ni bekas dewi remaja la.
      adik kepada sape name pelakon tu.
      yg da kawin da.
      putih2 cm die gak,lupe lak name kakak die.
      huuhu.

      0
      0
    • milixs says:

      bekas dewi remaje ni..pelakon..duta produk kecantikan..pengacara dll…tp xde r glmr sgt..tu kot Bn xkenal

      0
      0
      • amy says:

        dia ni blakon bagus..besar bakatnya..dia x popular coz dia low profile n x bnyk gossip2 liar.senang ckp dia ni baik n bagus..

        0
        0
    • macam x iklas je tahniahnye hahahahaha

      0
      0
      • azza says:

        aah… pelik la BN tak kenal dia ni… even dia bukan yg plg popular di masa kini n tak penah jd artis yg plg popular…

        0
        0
  2. AYU says:

    tahniah…..

    0
    0
  3. natts says:

    tahniah lah..berlakon tak top sangat..dewi remaja

    0
    0
  4. [email protected] says:

    nape x kuar kt surat khabar.?
    dia nie cun la.

    0
    0
  5. scorpioncat says:

    cantik dan berilmu.. dier ambik law kat uitm.. anyway, tahniah datin annahita!!

    0
    0
  6. cili says:

    pelakon n juga pengacara mhi tv3. x angin x ribut.tup2…kawin.bagus lah. xkecoh2 bercinta. kabar kan kawin je .oklah dr artis2 lain yg kecoh bercinta bagai nk rak. jadinya x uge.

    0
    0
    • jane says:

      betul2…macam artis tu kan….kecoh aje lebih…dah berkenalan 7 tawun…pastu kacau umahtangga org sampai cerai…pastu boipren dtg jumpa naik elikopter pastu kecoh org nak ambik boipren dia… pastu dpt cincin…pastu confirm couple…pastu boipren confirm dia tu gepren dia… in the end kawin nye idak jugak….

      0
      0
  7. Reena says:

    Stok suam-suam kuku jer..tapi mungkin org kenal dia pasal dia duta satu produk kosmetik. X ingat yg mana..NV kot.

    0
    0
    • xoxo says:

      mmg la cantik… dia kan duta produk de’ wajah.. tp mmg tgk real pon dia nh kecik je,, cute.. tahniah!!

      0
      0
  8. arra says:

    tahniah!

    0
    0
  9. KUKUHITAM says:

    yg ni bebas gosip n scandal tau.. i like

    0
    0
  10. fiza says:

    annahita dulu grad sama dgn i,cute la dia…walaupon suam2 kuku bang nara,ada degree in law ok dia ni..tahniah

    0
    0
  11. jeen says:

    hope b’bahagia…

    0
    0
  12. jeen says:

    hope b’bahagia 4ever n ever

    0
    0
  13. ajuera says:

    wah dh jd datin..bestnya dia..no kontroversi tup2 dh kahwin ngn datuk..rezki2..^__^

    0
    0
  14. aku says:

    die ni polite orgnye
    mmg baik dan bijak

    0
    0
  15. pink27 says:

    SAYA KENAL ANNAHITA!!

    We were coursemates di Law Fac UiTM 2001-2005.Biasa chat-chat dgn dia lepas/sambil tunggu kelas.Dia seorg yg humble (pada mata saya dan kawan2). Wpun cantik,tak sombong, Pegi kelas pun pakai baju kurung je (baju kurung yg old fashion) wpun org lain pakai jeans bagai. Lps menang Dewi Remaja baru dia pakai yg ‘bergaya’ sikit but still low profile. Konvokesyen pun sama-sama, duduk satu row kut. Mmg baik lah Ana nie,down to earth sgt.

    0
    0
    • cikedi says:

      benar

      0
      0
    • megahertz says:

      mmg layak jadik datin la kiranye… bak dialog waheeda wassini dlm file tu.. “tak sombong..”.. (kene ajuk care waheeda jgk.. huhu..). ade sstgh artis, bila dpt title datin, mule ler nmpk eksyen. bag tangan bli kt mane, bape rege, sume nk ckp kt majalah.. eeeiiii…, nyampah..!! jijik..!!!

      0
      0
      • anna_sempoi says:

        Betul la ape yg korang ckp tuh..Anna ni mmg baik..mase matriks dulu ade gak kenal2 dia..dia mmg suka senyum and peramah..dah la cantik, sempoi dan bijak pulak tuh..

        0
        0
  16. milixs says:

    BN…dia ni bekas dewi rmje thn bile xigt…pelakon suam2 kuku..duta produk kecantikan..tp lupe r nme produk tu..dll…slmt pengantin baru..

    0
    0
  17. deknon says:

    kenal…dia dulu penah kejer dekat jabatan peguam negara as a lawyer…lepas tu baru dia join tv3…cik ana ni baik…suka tersenyum n tak sombong…

    0
    0
  18. milixs says:

    BN…dia ni bekas dewi rmje thn bile xigt…pelakon suam2 kuku..duta produk kecantikan..tp lupe r nme produk tu..

    0
    0
  19. hujanlebat says:

    kalau tengok sikit and cara cakap mcm bella sket kot. kan? kan? kan?

    0
    0
  20. Y says:

    aku suka klu artis malaysia berilmu!!!

    0
    0
  21. gegeh says:

    Dia anak bekas my Bos dulu.. mak dia pun very the humble, no wonder la Anahita ni pun humble gak. Ayahnya org Iran.. tak cantek ke u’ools? Alah Bang Nara bukan sumer dia knl.. Fasha Sendat, Tiq Zakyah, Lisa Surihani..dan Tom Tom Bak.. tu jew

    0
    0
    • Ryta says:

      Cantik pe Annahita ni….kontroversi pun kurang….tup2 dah menikah dan jadik Datin! Tahniahla….semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.
      ;-)

      0
      0
  22. zai says:

    kenal ana….ada berlakon drama..dan jd model de wajah..Patutlah canitk…ayahnya org iran..Tahniah &selamat pengantin baru..

    0
    0
  23. LALALA says:

    yek dulu pun penah jumpa kat uitm..die pakai simple je..tak makeup pun kulit die cantik..oh dia lagi cantik kt luar dari dalam gambar kot…nampak humble gak..i think she’s better than yuna..hahah

    0
    0
  24. Lalalulu says:

    errr.. nak tanya hubby dia tu umur brapa? status masa kawin?

    0
    0
  25. saya says:

    ade gak terserempak ngn annahita kat uitm. memang baik.. pakai baju kurung, simple.. pastu masa g solat nampak dia kat surau. suka org camni.

    0
    0
  26. alya mastura says:

    umo dia 31 la..lahir tahun 1979

    0
    0
  27. jeri says:

    weh dia cun siot..aku minat dia dulu..

    0
    0
  28. sis says:

    istri ke brapa? first, scond, third huhu..

    0
    0
    • megahertz says:

      klu dh dpt title datin tu, konfem yg 1st… x kisah lor dpt dude pn.. jodoh Tuhan yg tntukn..

      0
      0
  29. nina says:

    dia ni pernah satu ofis dgn aku dulu, sebelum dia masuk tv3. dia mmg baik sgt, tak sombong langsung and peramah, walaupun famous. Tak sangka tup tup dah kahwin. Semoga bahagia smpai bila2. org yg baik mesti jodohnya pun yang baik. insya allah.

    0
    0
  30. Zaza Muhammad says:

    ade pun… dia ni artis yg low profile, xde kontroversi, wpun dewi remaja tp tak penah bergambar baju tak cukup kain atau benang lam remaja, tu psl BN xkenal kot hhehe jgn mare BN…
    dia ni beauty with the brain… tu psl xde kontroversi ntah apa2. diam2 je kapel ngan VVIP tup2 nikah. ni baru bagus drpd wak statement lam paper atau fesbuk atau twitter over2…

    0
    0
  31. aku je says:

    brp umur dato saiful baha tu ye?

    0
    0
  32. miss annur says:

    kuar kan la majlis kawen dia bang nara..

    0
    0
  33. fiza says:

    wahhh,ramai ckp dia baik,patutla masa konvo dulu sume tunggu dia naik…pas2 sume tepuk tgn,,dia ni cantik pas2 pandai pulak…kurang kontroversi….bagus2,x mcm f#$%^

    0
    0
  34. Andy Chester says:

    congrats to Annahita :)

    0
    0
  35. bunga says:

    i nak jadi datin jugak!!! nak.. nak!

    0
    0
  36. pasha panda says:

    aku pun suka gak.ingat lagi masa dia masuk dewi remaja,semua contestant kene uji baca berita kat ntv7,dia sorang je kot baca berita bahsa inggeris…fuh memang hebat fluent giler

    tapi aku rasa baru 2 bulan lepas kot aku baca kat majalah mingguan wanita,dia kata takde bf.apa apalh.semoga bahagia

    0
    0
    • apa2 ajer says:

      Mungkin cinta pandang pertama kot..! Apa2 pun die ni mmg low profile.. cuma wajah dia selalu ada kt dlm majalah wanita, gambar iklan produk kecantikan…

      0
      0
  37. SWEET says:

    BIASA AR ARTIS
    MESTI NAK CARI DATUK
    SEBAB KAYA HEHEHE
    SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT

    0
    0
    • Toncet says:

      dah jodoh die.. jgn le jeles.. ehehh.. aku pun ader ‘Datuk’.. ko nak tak? ehheee..

      0
      0
      • megahertz says:

        ‘Nenek’ ngkoo x ngamuk ke nk offer2 ‘Datuk’ tu.. huhu.. gurau..

        0
        0
        • Toncet says:

          nenek aku dah monopause ar.. tpi datuk aku ok lagi.. tgh carik ‘datin’.. dia suke yg sweet sweet… ihikkk

          0
          0
  38. tengok says:

    gambar suaminya?

    0
    0
  39. zieza says:

    Annahita boleh dijadikan artis Ikon, sebab kurang kontroversi..semoga Annahita boleh menjadi isteri yg solehah. Semoga perkahwinannya akan kekal bahagia ke akhir hayat..

    0
    0
  40. gegeh says:

    Camner ek abg Nara leh jdi wartawan ek? ooops not wartawan tpi blogger hiburan, kalo Annahita pun dia xkenal hehe.. wat malu jerk.. len kali kne la blajo dgn Otai2. Ke abg Nara nih byk copy and paste dri citer org jer.. tpi blog ni leh plak laku.. heran2. Blajo lgi abg Nara yer

    0
    0
    • azza says:

      La… pehal lak nk kutuk abg nara nih…??? kan dia dh mention awal2 secara ikhlas yg dia tak kenal… then dia search ttg annahita… kira bagus la tu… lain la kalu dia tak kenal n buat2 kenal…

      0
      0
  41. y_rosli says:

    congrates to her…hopefully kekal hingga akhir hayat

    0
    0
  42. SNSD says:

    humm.. bagus ape respond untuk artis kali ni..
    kiranya takde la sume yg bang Nara upload tu utk memburuk2 kan artis.
    kalo artis tu dah memang dasar baik hati, rendah diri.. pendek kata baik2 lah sumenye,,, mesti la respond pun baik. sume orang boleh tau…
    orang tak tau pun baoleh jadi tau..

    0
    0
  43. Bang cbuk says:

    Aku kemal depa dua…memang “best”

    0
    0
  44. Bang cbuk says:

    Hehe nk dengar tungguu

    0
    0
  45. LiloBlumario says:

    ish3…xpatot betol BN xknl kakAnnahita.Dia ni kn pemenang dewi remaja…kwn kakak sy,senior sy plak tue…

    0
    0
  46. anna ni pon lawa gak…

    0
    0
  47. Zaza Muhammad says:

    smlm tgk gala tv kat astro awani, ade majlis kawen dia.. kompem 1st. tgk diaorg ramah tol ngan wartawan, humble je, lam blog ade tulis umur hubby dia 44 tp tgk cam mude je lai, awet muda kot….
    respek aaa artis2 cenggini tak kecoh2 pun wpun kawan ngan VIP tup2 nikah…
    semoga jodoh berpanjangan dan bahagia hingga ke akhir hayat…

    0
    0
  48. tahniah dapat Datok

    0
    0
  49. TumpangLalu says:

    Assalamualaikum ,
    SI Saiful is my friend. Dia masih single. So Anna adalah his first wife. Congratulations to them!

    0
    0
  50. mamy oren says:

    yup,congrats for both. dah rezeki anna ni dpt kawen datuk.huhuhu lame x mengomen ni…dr tahun lepas…dah berwajah baru ye..congrats to BN juga!

    0
    0
  51. no says:

    to tumapng lalu..opps sorry dato is not single..he was married before with one kids!

    0
    0
    • alieh says:

      one kid..not one kid”s”..huhu

      0
      0
      • no says:

        ya..one kid…and ex wife dia pun sgt2 cantik and berpelajaran tinggi..

        0
        0
        • no-name says:

          Please…dia duda anak satu..still at primary stage. And he’s 48 this year, not 44.

          and i agreed with ‘no’…ex-wife dia mmg cantik & really educated one. (damn! i miss her :(….

          0
          0
        • no says:

          yes saya agree ngan no-name….may this girl kenal saiful masa dia x cerai lagi….nak kahwin tak kisah..but then pls reveal the truth…..ex wife dia lagi and lebih jauh baik….

          To no name…kenal rapat ngan profesor ker?

          0
          0
  52. […] Gambar Suami Annahita Bakavoli, Datuk Saiful BaharShareHari itu masa entri mengucapkan tahniah atas perkahwinan Annita Bakavoli, kami tak sempat nak carik lagi gambar si suami Annahita, Datuk Saiful Bahar. Inilah gambar suami […]

    0
    0
  53. malaysian says:

    smua artis malaysia ni duk berlumba2 sape dpt jadi datin…nampak sgt x iklas kawen tuh…semata kerana harta,title n glamour je…
    aku x respect langsung artis yg kawen datok nih…wlaupon kononnye jodoh la sgt…

    0
    0
  54. Computers shouldn’t be unusable. You don’t must know easy methods to work a telephone change to make a telephone call, or find out how to use the Hoover Dam to take a shower, or tips on how to work a nuclear-energy plant to activate the lights. – Scott McNealy

    0
    0
  55. Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  56. gryposzkole says:

    Hi, i simply wanted to come here to show you of a seriously cheap service that posts comments similar to this on millions of WordPress blogs. Just why you may ask, well you may want to sell something and target webmasters or merely just increase the quantity of backlinks your web site has that will increase your Google rankins which will then bring your website much more traffic and cash. Take a quick look at this web site for much more info.

    0
    0
  57. Alisha Fefer says:

    Erstklassiger Artikel. Ich bin ganz gespannt auf mehr Posts zu dem Thema.

    0
    0
  58. Yuyu says:

    Annahita ni memang baik orang ya. Jenis tak pilih bulu walaupun Dari family bangsawan. Kaya sebenarnya dia ni tapi tak pernah menunjuk nunjuk. Dia sentiasa low profile.

    0
    0
  59. Lily putih says:

    Aku suka tengok minah ni. Kawan aku satu sekolah ngan dia dulu. Dia memang baik hati. Kalau tak kenal tak tahu yang dia ni best. Tapi kalau dah kenal memang sayang Sangat kat dia. Family dia pun baik je. Tak so bong langsung. Santai je. Hu hu. U the bests!

    0
    0
  60. Lisa dolls isas says:

    Dengar citer die ni family dia berpengaruh jugak. Dia ni sebenarnya Anak Orang berada. Bapak dia Dan mak dia massing 2 well respected. Family dia simple je. Jenis yang down to earth habis. Tak de Nyerere nak eksyen eksyen menggedik cam orang perasan kaya lain. Memang Friendly la dia ni. Tak suk a ganggu orang Dan tak Jaga tepi kain orang lain. Buat Hal dia sendiri je.

    0
    0
  61. Oyan subiski says:

    Dia ni tersangat ok sebenarnyA. Baik hati. Senang ngan dia. Tak complicate.

    0
    0