Written by AbangNara | June 24th, 2010

aishah nikah

Siapa kata kena bercinta lama-lama baru boleh fikir pasal kahwin? Tengok macam Aishah nie, kenal suami dia seminggu je terus bernikah. Confirm nak bercinta lepas kahwin. Lagi best macam tue kan?

Nama suami Aishah ini ialah Faizal Sazali Zulkifli. Seorang duda beranak enam dan kini sedang menunggu keluarnya surat cerai dari mahkamah. Diorang berkenalan selepas Faizal menceraikan isteri lamanya. So jangan buat spekulasi yang Aishah jadi peruntuh rumah tangga orang.

Aishah dan Faizal bernikah di Narathiwat, Thailand. Ini adalah perkahwinan ketiga Aishah.

“Kami mahu cepatkan pernikahan supaya terhindar daripada fitnah kerana kami selalu bersama-sama ke mana-mana. Lebih baik bernikah, jauh dari melakukan maksiat.”

Tahniah kami ucapkan kepada Aishah dan selamat pengantin baru. Semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat.

89 responses to (TAHNIAH)Aishah Sudah Berkahwin, Kenal Hanya Untuk Seminggu

  1. mayrien says:

    selamat pengantin baru..cantek aisyah

    0
    0
  2. chibi maruko says:

    bende baik camnie takde sape plak nak komen..
    kalu psl si sendat tu nk plak komen
    manusia…….

    0
    0
    • Pemerhati says:

      yer lah… kalau benda baik nie… sepi je ruang komen. silap2 x baca langsung.. kalo yg sensasi tu, kjap je dah beratus komen, majoriti komen negatif… dah perangai org Melayu, suka dgn benda yg sensasi, banyak idea skit nak mengutuk kan.. sbb tu blog nie popular sbb banyak benda sensasi, gambar seksi, cerita hot… kalo xder bahan ‘best’, alamatnya blog nie dah lama tutup sebab xder sambutan…

      0
      0
      • rina says:

        perasan tak? orang melayu suka kutuk bangsa sendiri. bangsa lain, tak pernah plak dengar kutuk bangsa diorang.
        kawan rina ramai cina pun cakap macam tu.

        contoh macam janji melayu. orang melayu yang suka cakap “biasala janji melayu, tak kan sampai awal punya” so, orang cina pun dah terikut-ikut, bila meeting dengan orang melayu, sure lambat start.

        so kawan2 melayu, tolongla jangan kutuk bangsa sendiri open2. buat malu je

        sekian *xde kene mengene ngan story*

        0
        0
        • cermindirisendiri says:

          alaa…ari jumaat. beserlaa komen akan slow sket…pantai timur/kedah cuti…pastu mood ujung minggu lg…

          another thing…selain ‘janji melayu’…tambah lg satu sifat ‘x pernah puas hati’ seperti anda2 sekalian.Berusaha nk mencari kesalahan org len (walaupun hal remeh) utk dijadikan bahan.xde org komen pun jd isu. Bila ada org komen kang jd isu jugak.Entry yg baik pastu korg plak pi cemarkan n kritik org len….

          moral of the story…jangan terlalu nk mencari kesalahan org len..muhasabah diri sndiri di hari jumaat yg mulia ini.(juga pesanan utk diri ku sndiri)

          0
          0
        • RP says:

          tapi ko baru je buat apa yg ko pesan(cari slh org lain)…moral of the story:jgn nasihat kalau x blh ikut nasihat sndiri…

          0
          0
        • BumbleBee says:

          kan dier dh ckp…ayat terakhir tu..”juga pesanan utk diri die sndiri”… apedaaa

          0
          0
  3. hawaiian says:

    thniah kak aisyah…kan elok nie ade peneman..kalo x cian die ngn 2 org ank ke sane ke mari..mudhan somi baru nie leh bimbing ke jln yg baek dunia n akhrat…amin….;)

    0
    0
  4. fifie says:

    tahniah!! :)
    jauhnye smpai ke thailand nun..suami die org sane kot

    0
    0
  5. nobody says:

    tahniah kak aishah..saya memang minat kak aishah dan lagu2nya sejak kecil lagi..

    0
    0
  6. kaWanygNakal says:

    wahh ayat ‘kami slalu bsama kemana-mana’….
    kalo br smggu kenal,takkan la ade pkataan ‘selalu’..
    hihihi

    0
    0
    • ieyda says:

      aku pn duk berfikir 2,3 kali lps baca ayat tu. keh3

      0
      0
      • FASHA_SANDHA NIH! says:

        hahaha…korang ni mmg terbaeeeekkkk…
        perasan korang eh statement2 camtu…
        aku pun terfikir gak…
        tp gile kentang la suami dia tuh, simpan stock baeeekkkk punya…
        tak sabar2 nak tgu surat cerai kuar dulu…
        takyah nak berpuasa seks…
        cerai je bini lama, terus dpt bini baru…
        yuhuuuuuuu…..
        air pun tak sempat pekat lagi…yakkkssss….

        0
        0
        • kaWanygNakal says:

          hahaha ktorg kan peka gitew~ oopsss tlebey sudaa :P

          0
          0
        • Ed says:

          mcm2 korang nie.. ade2 je cari salah org lain.. pikir +ve sudahlah… tak kira baru cerai ke lama ke yg penting dia dah kawin tu dah kira halal la tue… nak watpe lantak dia dah sah jadi suami isteri. buat benda baik pun salah… hai saudari, buangla buruk sangka dan hasad dengki awak tu… insya-Allah setiap benda baik kita wat kat org,dapat la balasan yg baik dunia akhirat…

          0
          0
        • jokong mas says:

          tk pasal2 dapat dosa free…kutuk2 orang bina masjid…memang suka kut dapat dosa…

          0
          0
        • ko pn same says:

          busuk betul la ko nih FASHA_SANDHA..
          punye la mulia org mendirikn masjid pn ko bole corner komen smpi jd lucah..ish ish
          sangatla kotor pemikiran anda

          0
          0
  7. pasha panda says:

    saya sgt suka kak aisyah.walaupun wardina kata takde artis malaysia yang layak jadi ikon tapi saya rasa kak aisyah boleh dipanggil ikon sebab kak aisyah berpelajaran tinggi,sukses dalam semua bidang dari jadi penyanyi sampai tak nyanyi buat kraf,and sekarang dah berdakwah sampai selalu masuk radio ikim.memang tabik spring la kak aisyah suara pun lagenda

    0
    0
  8. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    klau kawen tuk elak bt mksiat ok la..jgn rnthkan rmh tnga orng ja..
    hope bhgia ya?

    0
    0
  9. ieda says:

    tahniah aisyah..moga kekal ke akhir hayat..

    0
    0
  10. yaya_yumi says:

    tahniah kak aishah.moga prkhwinan yg dbina kekal hingga akhir hayat..
    cute sgt….

    0
    0
  11. reena says:

    Congrat’s Kak Aishah semoga perkahwian kali ini akan sentiasa berbahagia, berkekalan hingga ke syurga Amin ya rab’bal alamin…

    0
    0
  12. pim says:

    selamat pengantin baru….

    0
    0
  13. tizz kak kiah says:

    eh ada pulak fasah sandha kasi komen kat aishah ni
    ape ape je lah!!!

    0
    0
    • Ryta says:

      Tu Pasha Panda ciplak tu tizz kak kiah oii….
      Kalau yg real nye Panda, takdenya nak komen kat page Aishah ni…baik dia komen kat page Jejai back up dia tu ha….

      0
      0
  14. cili says:

    Alhamdulillah..tahniah.

    0
    0
  15. sepatu putih says:

    semoga bahagia hingga ke akhir hayat…aminnn nyanyi ckit kak aisyah…hehehe selamat pengantin baruuuuu..oyehhhh

    0
    0
  16. NoorAfzan says:

    tahniah kak ecah kite..=)

    0
    0
  17. normala says:

    …Good Luck for when the dust settles….

    0
    0
  18. baby face says:

    bukan buruk sangke tp pelik r,Xkan xbole sabo nk kawin sampai xle settlekan dulu kes cerai…Terburu2 je cam de ‘something wrong some where’…Pastu nikah lak kat thailand cam negara xde undang2…nak kate xtau hukum hakam masing2 nmpak cam alim jer..I mmg xberapa pandai hukum hakam agama, tp bukan ke ‘meyudahkan perkara terdahulu sebelum melakukan perkara lain di sarankan dalam setiap ajaran agama’.Camner pown tabik ngan aisyah sbb umumkan perkahwinan dan xmenafikn cam sesetengah artis 2..Upsss..Tahniah..SELAMAT PENGANTIN BARU…

    0
    0
    • princess says:

      em…tetibe cm nk sokong plak…
      btul3…xsesabor plak nk kawen…
      n 1 more….xkn xbleh tngu settle cerai tu dulu kan…
      huhuuu…..

      0
      0
      • Sha says:

        ish x sah kalo xder org ngutuk… Tu kan hak dia. Dia kata nak jauhkan diri dari maksiat, fitnah. Lg baik dari trus bdating nti korang lagi tambah kutuk n fitnah mcm2.. Xyah nak pening2 pk mcm2 hal buruk kat org, yg pnting niat dia xnk org kata bukan2. Biar camne dia nk nikah yg penting dia dah kawin sah d sisi agama. Apa yg kau nak nie nak nyibuk je cari salah org… X baik buruk sangka nti hilang seri muka kau yg ‘baby face’ tue..

        0
        0
        • baby face says:

          Bukan mengutuk,tapi sendiri Pikir r..I xcakap pown pe yg dieorg wat 2 salah,tp ‘tindakan’ yang dieorang wat 2 yang boleh membuatkan sesiapa yang ‘BERAKAL’ 2 berfikir dan seterusnya boleh mendatangkan fitnah..Kalo xsetuju xper r, I cume meluahkan ape yang I ‘TERRRFIKIR’,2 jew..Alhamdullillah….Pemberian tuhan muke yang ‘babyface’ nie…muke xberseri xpe,yang penting xPropa….jangan mara…

          0
          0
        • cikedi says:

          apa2 pun..bukan hak kamu utk mengata kepada mereka..itu urusan mereka…statement mereka juga adalah hak mereka…sila balik cermin diri kamu…kaji kesalahan kamu…mereka nak propa ke apa ke…juga hak mereka..apa hak kamu ke atas mereka?? DOSA!!! itu saja hak kamu…

          0
          0
        • BumbleBee says:

          apelaa…org tu cepat sgt kawen pun jd isu ker? biarlah…dia lelaki. Bukan kene tunggu habis edah…

          korunk persoalkan ni…fikir tak itu jodoh dier dan paling penting…jodoh itu ditentukan oleh ALLAH swt. so kalo korunk argue about it…meaning you argue on Allah’s work…

          kalo ade kemusykilan dlm hati tu…simpan jerla dlm hati. Doakan mereka yg terbaek dah….

          0
          0
    • budak says:

      Korang nih yg pndai ngutuk ni penah kawen dan cerai ker? de kwn aku yg kawen cerai nih mkn tahun bau leh setel ooooii.. jgn ckp ikut sdp mulot jer.. org dh kawen lntak diala..dh halal..kalo berkepit korg kata buat mksiat..kawen kata xsabar plak.. setan bertopengkan manusia mane penah nk aman.. sj jer cri psl nk pecah belahkan manusia..bior timbul buruk sgka

      0
      0
      • Sha says:

        Baik tgok dulu kelemahan diri & pkirkan camne nak majukan diri sendiri. Dia dah kawin tu, sudahlah. Niat nak elak fitnah dah kira elok sgt. Selebihnya yg tersirat bukan la urusan kita nak jaga tepi kain org. Xkan sume pun dia nak explain nti pnjang berjela2 plak. Nape la nak sibuk sampai nak analisis stiap baris ayat kat statement dia tu. No one is perfect. Jdi hentikanlah tabiat buruk yg suka cari salah org lain… Kalo btul muka baby face, bsyukur dgn apa yg ada. X baik riak. Bila2 masa Tuhan boleh ambil balik…

        0
        0
    • jokong mas says:

      nak komen pun..lain kali berfikir, bertanya dan banyak membaca dulu…hang ingat senang ke nak settle pasal cerai ni…kena tunggu giliran kat mahkamah tu dah bape bulan…berbulan2…sebutan, perbicaraan, keputusan..hang ingat berlaku dlm sehari ke?sebab tu dia amik jalan nikah dulu sebab kl nak tunggu kes cerai kat mahkamah, 5,6 bulan baru boleh selesai ngok…sebab tu diaorang pergi kawin kt thailand sebab kl kawin kat malaysia…terikat benda2 yang aku tulis kat atas tu lah..banyak benda nak kene settle dulu undang2 malaysia ni…apa salahnya kawin dulu pun..Nabi takde pun cakap kl nak kawin, kena kawin kat Malaysia je..tak boleh kawin kat luar negara..ada ke Nabi kita ckp macam tu?kawin cerai ni bukan urusan anda untuk tentukan..berfikir sebelum komen…wassalam….

      0
      0
      • Yaya says:

        Ramai kat sini nak tjuk hebat nak cari salah org je. Diorng rasa diri dah perfect kot… Kesian, muka elok tpi hati busuk

        0
        0
      • aku la ni... says:

        itu baby masih baby lagi laa. tu yg komen macam konon dah besar sangat. aku hangin kalu orang komen macam laa bagus sangat. tak sabar kawen, macam ada apa2 jee…memang la ada apa2..dah ada nafsu tak bleh tahan, kawen je laa..apa singkay no fikiran. ikut adat? aik, bukan ikut agama ka? kihkihkih

        0
        0
        • Ryta says:

          Weh…udah2la tu…jangan si Aishah bahagia ngan abang barunya…korang kat si BN ni bergaduh sesama sendiri lak. Aku rasa baby face hanya meluahkan apa rasa hati dia aje…dia takde niat nak jatuhkan Aishah tu ha. Kalau korang rasa baby face punya komen tu menikam jiwa, maafkan je la dia….
          Aku ni takdela nak sokong mana2 pihak, tapi tak maola kat page Aishah kawen ni korang nak gado2 plak! Peace no war…salam…
          :-)

          0
          0
        • baby face says:

          thanks 4 your understanding Ryta…My apologies for the mistake…itu cume pandangan,bukan kutuk….cube bace tol2,baby x riak..X slhkan kalo kite cume MENSYUKURI kelebihan yang tuhan bagi…baby da bkahwin dan pernah melalui penceraian…rasenye Xambil mase yg lame yang penting kedua2 pihak xde masalah….Dan baby cume meluahkan pendapat baby sebagai seorang ‘wanita’ yang memahami “kedukaan’ wanita lain dalam situasi ni.Anyways,baby just few years convert to muslim dan masih byk kekhilafan…Thank to you guys cause sudi menegur kekhilafan baby….Thank so much..peace no war Ryta…wa’alaikumusalam..

          0
          0
  19. tyra says:

    tahniah…semoga kekal abadi….amin…

    0
    0
  20. kak anie says:

    Alhamdulillah…dan tahniah…semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat….

    0
    0
  21. tahniah buat kak aisyah…semoga kekal hingga akhir hayat

    0
    0
  22. Zaza Muhammad says:

    Tahniah,,,berserinye Aishah.. wpun perkahwinan ke-3 tp tetap terserlah seri pengantin..

    0
    0
  23. lantaliban says:

    tahniah…tahniah..faizal jng rakam sdri pnye dah le ek ek! mcm ariel ptpan dah le huhuhuhuhu…..

    0
    0
  24. Painting says:

    tahniah…tapi nape nikah kat Thailand???kalo nak nikah senyap2 kat Malaysia pun boleh…

    0
    0
  25. exa says:

    congratz… no wonder la aku jmpa diorang awal bln Mei kat avilion masa bekpes tuu.. dah kawen rupanya.. InsyaAllah kami doakan yg terbaik buat aisyah dan keluarga, amin..

    0
    0
  26. matjoe says:

    tahniah buat aishah

    0
    0
  27. selendang cik anis says:

    tahniah kepada aisyah…..moga perkahwinan ini kekal hingga akhir hayat….kepada si gadis2 yg minat selendang.sila2 lah melawat facebook : selendang cik anis……harga selendang secara borong hanya rm3 sehelai…..

    0
    0
  28. syukri says:

    sudah2 terlibat dgn artis2 ni.. mudah2an perkahwinan berkekalan

    0
    0
  29. E-yan says:

    yea.. yea..kak ecah dah kwin moga berpnjgan jgn gduh2 no syg kak ecah..

    0
    0
  30. Wawa~* says:

    elok la…. harap2 perkahwinan kali ni berkekalan. aminnnn…

    0
    0
  31. Acu^81 says:

    alhamdulillah…tahniah la noo wat kak ecah…nampak muka pun cam iras jaa…pipi sama2 naik. takpa even baru seminggu kenal…saya pun 2 bulan jaa kenai ngan hubby, terus tunang selama 3 bulan terus nikah. bukan sesuatu yg mustahil lagi pun. pedulikan apa org nak kata kat kak ecah ngan hubby. biaq pi depa…saya pun suka lagu2 kak ecah… :)

    0
    0
  32. aku la ni... says:

    orang tak kan mengata kalau “bercinta 10 tahun, bertunang 2 tahun, baru nak kahwin..”..aparrraaa

    tahniah aisyah. kahwinlah…nabi suka okek… ekeke

    0
    0
  33. paygee says:

    alhamdulillah…moga pnjg umur,murah rezeki,sihat tubuh badan…moga kekal smpi akhir hayat…cpt2 timang baby baru yer untie ecah…..amin..

    0
    0
  34. Ryta says:

    Tahniah buat Aishah dan suami…dengan segala dugaan hidup dan masalah rumahtangga yg dihadapi sebelum ni, maka jadikanlah perkahwinan ke 3 ini perkahwinan yg terakhir kali…
    Semoga dapat keberkatan dariNya dan mudah2an dikurniakan anak2 yg soleh/solehah…amin…..

    0
    0
  35. FifaMusz says:

    Baru jer kuar “Apa kata wanita”… malu2 lagi… nice couple!

    0
    0
  36. SIOT says:

    DUDA KE? BUJANG KE? LAKI ORANG KE?

    0
    0
  37. cili says:

    Tahniah…suka dgr bila org mendirikan masjid. sgt x suka dgr bila ada org buang bayi.

    0
    0
  38. Nadri says:

    semoga perkahwinan aishah kali ini berkekalan..amin..

    0
    0
  39. selamat berbahagia dengan suami tercinta

    0
    0
  40. normala says:

    Jangan nanti dia terburu buru ceraikan Aishah untuk kawin lain….!

    0
    0
  41. xfanclub says:

    tahniah aisyah….semoga kekal dab bahagia hendaknya

    0
    0
  42. […] enam dan kini sedang menunggu keluarnya surat cerai dari mahkamah. Diorang berkenalan selepas […] Beautiful Nara This entry was posted in Gosip Artis Malaysia and tagged Berkahwin, Hanya, Kenal, Seminggu, […]

    0
    0
  43. Tahniah aisyah…!!!
    semoga hingga ke akhir hayat..!!

    0
    0
  44. miss annur says:

    tahniah.. w/pun kenal seminggu dah kawen,moga2 bahagia ke akhir hayat..

    0
    0
  45. azie says:

    buat apalah pi cari lelaki yg dah ada anak 6 tu, kesian kat anak2 dia, terpaksa berkongsi kasih dgn Aishah plak, alasan ja kot bukan peruntuh rumah tangga orang

    0
    0
    • Yaya says:

      Kenapa nk kesian.? Pd sy, sy respek aishah kerana sgup pikul tgungjawab sbg ibu tiri. Dia bukan shj perlu jga kebajikan suami, ttapi juga anak2 tiri.. Bukan senang jdi bapa/ ibu tunggal dgn anak yg ramai… Hanya org yg pnah lalui je yg tahu

      0
      0
  46. star says:

    SKE NYE TGK PIC AISYAH

    0
    0
  47. abc says:

    tahniah… semoga bahagia berpanjangan..
    walaupon baru kenal seminggu, kami selalu bersame ke mane2..

    0
    0
  48. ko pn same says:

    tahniah aisyah..smoga kekal ke akhir hayat..elokla bertemankn..ade member kongsi uska duka..tahniah..

    0
    0
  49. lulu says:

    jodoh ditgn tuhan ,tuhan yg tentukn bila dan sekian sekian …..so semoga berbahagia la yer ,walaupon baru kenal smmgu ….ahaksss…

    0
    0
  50. peace says:

    congrats n all d best aishah n hubby

    0
    0
  51. Meta Volking says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  52. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

    0
    0
  53. Ivy Bohler says:

    What a fantastic post you have written! This is beneficial and well-thought out information with thought-provoking viewpoints and content. I’m impressed with how well you might have presented this info in such and intriguing and original way.

    0
    0
  54. The suspect came along in courtroom dressed in a gray striped suit of clothes, matching tie and a military cap — which he took once he sat down.

    0
    0
  55. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it

    0
    0
  56. Thank you for useful information. Waiting for new posts.

    0
    0