Written by serenity | July 19th, 2013

Dalam diam, pelakon Abby Abadi rupanya sedang menyulam bahagia. Hari ini melalui Instagram miliknya Abby mengumumkan yang dia telah 12 hari bergelar isteri kepada seorang pemuda bernama Farhan yang berusia lebih muda darinya.



Gambar ini diberi kapsyen:-

Dipendekkan cerita, Sebenarnya sudah 12hari dia sah menjadi suami Sy. Maaf sbb maklumkan lambat pd kalian…. ALLAH kami dulukan. Insyallah, majlisnya dlm bulan Raya nnti. Lokasi belum pasti. Doakan Ini jodoh… krn kami saling tidak mengenali antara satu sama lain. Baru 2mggu kenal, ALLAH tunjukkan jalan ke sini… Syukur!!

Majlis perkahwinan mereka akan diadakan selepas umat Islam menyambut hari raya dan khabarnya mereka berdua masih memilih tarikh yang sesuai. Tahniah diucapkan kepada Abby, semoga berkekalan ke akhir hayat.

145 responses to (TAHNIAH)Abby Abadi Sudah 12 Hari Berkahwin

  1. kak jemah says:

    hensem laki die nokss…hahah..nway congratz….

    0

    0
    • iza says:

      wow hensem.. muka mcm lebih kurang sama. nnti boleh la pergi bercuti sekeluarga bersama norman and memey.. happy family.. :)

      klau ambil gambar sekali mesti nmpak mcm norman and abby parents kpd memey and farhan ni.. dua2 kawin dgn org muda..

      0

      0
      • pelik says:

        Alhamdulillah.. tahniah kak abby..
        segalanya telah dirancang olehNya..
        kak abby Nampak bahagia sangat dalam gambar tu..
        happy 4 u sis.. :)

        0

        0
        • hrm says:

          “nak tau tak hari ni hari apa? hari ni dah 12 hari kite bernikah! yeeeaaaayyyy!!!”~~ sib baik ko tak buat status macam tu abby.. hehehe

          pucuk muda you, aauummm hensem bergetah! semoga bahagia dan berkekalan hingga jannah.. mesti anak hensem macam bapak.

          0

          0
        • maria says:

          hai pelik aku, ramai perempuan yg dh berusia boleh pulak cari lelaki bujang. yg anak dara mcm si sakinah tu sibuk pulak duk kemaruk laki org.. cerita abby ni membuktikn bahawa byk lagi lelaki2 bujang diluar sana. tak payah nak kemaruk intai laki org.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          happy dan cantik nampak abby..tahniah..ingat, setiap yang berlaku, Allah pasti janjikan yang terbaik utk kita kalau kita sabar dan sentiasa ingat DIA…nice..cool..tahniah again!!!!

          0

          0
        • Jemah Senah Joyah Ruminah says:

          Bagus la…..daripada dia duduk meroyan dlm Twitter…lebih baek meroyan dalam kelambu….ye dak?????

          0

          0
        • alah, korang ni hari ni je ‘tahniah abby, oh laki hensem’. esok2 korang kutuk dia balik kata ‘ustazah segera mulut lanjiau!!!”. korang memang pandai bermuka2.

          0

          0
        • Anonymous says:

          akhirnya, ape yg abby lakonkn dalam drama MAHABBAH DE LAILA menjadi kenyataan… iaitu; bersuami muda.. papepn, semoga jodoh & bahagia kekal berpanjangan. amiiinn…

          0

          0
        • pasti ramai perempuan bermulut lanjiau dan berbody tong dram dengki kat abby sekarang

          0

          0
      • Anonymous says:

        tahniah abby!! semoga berbahagia dan kekal hingga ke jannah..

        0

        0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Abby dgn Kak Cham mmg sama. Taste kat lelaki muda yg jambu2…
          best kan Abby bile dpt “bersama” dgn lelaki muda ni.. Terasa kita ni muda 10 tahun je kan.. bak kata org “REVIRGINIZION” gitu!
          Tiap2 malam x tido sampai pagi pun x pe kan Abby….

          0

          0
        • kak cham boleh tak pergi berak di tepi pantai? ketika kak cham duduk mencangkung saya akan sepak jubor kak cham sehingga kak cham bertebaran di ruang udara bersama najis2 sesuai dengan kebodohan kak cham

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          bila “bersama” dgn lelaki muda ni mmg best tp kadang kelakar jugak… yelah bila kita ni pompuan yg lbh matang.. mesti kita terpaksa la banyak nak kena ajar c lelaki… kadang nampak kita yg dominan.. yelah kita dh berpengalaman dlm selok belok “bersama” ni… c lelaki yg muda baru nak kenal dunia ni agak slow sikit.. jd kena banyak bersabar.. tp tu yg best! ada thrill! lg 1 bila “bersama” dgn lelaki muda yg jambu ni seronok sbb bila “bersama” tu sambil bertentang muka.. perghhh syiokkk!
          kalo dengan lelaki sebaya atau berusia bosan sbb dorang lbh dominan dr kita.. bile dh habis terus tinggal kita terkontang kanting! kadang kite org pompuan ni sesekali nk juga berkuasa ketika
          “BERSAMA”…

          0

          0
        • Olga says:

          kalian tahu ngak, Jakarta itu ibu kota untuk negara2 ASEAN yg lain, kasihan deh sama Kuala Lumpur, katanya modern city kok ngak jadi ibu kota untuk negara2 ASEAN yang lain, Jakarta sudah modern..Kuala Berlumpur udah lah jelik ..ketinggalan jaman lagi, kampungan semua

          0

          0
      • nooriesz says:

        tahniah.. moga kekal bahagia dgn pernikahan anda..

        p/s : x kisah la mude ke tua ke… janji jgn amik laki org suda..

        0

        0
        • Olga says:

          kalian tahu ngak, Jakarta itu ibu kota untuk negara2 ASEAN yg lain, kasihan deh sama Kuala Lumpur, katanya modern city kok ngak jadi ibu kota untuk negara2 ASEAN yang lain, Jakarta sudah modern..Kuala Berlumpur udah lah jelik ..ketinggalan jaman lagi, kampungan semua

          0

          0
      • Sasha says:

        Gambar first nmpk biasa , gmbar second tu nmpk ensem skit . Tapi tetap tak leh lawan kehensem-an ZulArifin , Arifin Putra dan Arifin Mohamed aka Ayah Pin . 2 minggu kenal terus kawen ek , tak tahan sgt menanggung gelora ke Abby ? Desperadooooooooooo . Ok lettew kahwin kan ????? Yg penting mcm mak Abby dgn Suami nya secocok . Mcm mak dgn anak …

        0

        0
        • peace says:

          astaghfirullahaladzim..

          0

          0
        • F says:

          jodoh di tentukan oleh Allah swt. Kenapa asyik nk mengutuk mengata orang? Inilah di kata hati berkarat.

          0

          0
        • berlari says:

          Apa salahnya kenal terus kahwin? Mak ayah aku dulu pun mcm tu jgk.. Lepas kahwin baru kenal.. Okay je kekal sampai skrg.. Tak semestinya sbb tak tahan menanggung gelora bagai.. Nak kahwin tak semestinya kene tunggu 10tahun bercinta.. Bercinta lama2 lagi tambah dosa je la..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Apalah salahnya kawin ngan orang muda? Abby pon bukan tua sgt.. Lupa ke yang rasulullah kawin dengan saidatina khadijah yang jauh lebih tua dan hidup bahagia.
          Pape pon semoga bahagia.. Bercinta selepas nikah lebih nyok meh!

          0

          0
        • peace says:

          apasal teruk sgt komen ko neh???aku dulu pun kenal lebih kurang camtu jgk..elok jer…dh dkt 10 tahun kawen..Alhamdulillah…ni nama nya kawen kerana Allah….

          0

          0
        • sasha, kamu bodoh. kesempitan wang ke? kawinkan je adik kamu, zain tu dgn kak ita cepat2.

          0

          0
        • ko takde taste sasha. macamana tenuk macam kamu ni boleh bagi komen.

          0

          0
    • gulahati says:

      PEH MELTING NOKS…….. KURLASS KAU ABBY. AKHIRNYA~

      DUA MINGGU EK?

      0

      0
      • Doremi Auukks says:

        Hammboii ekau ejah, mantap dapat lelaki hot bergetah aum aummm noookkss.. jealous i dekat sini tau.. haii, boleh ke i dapat laki camtu jugak? bolehhhh KANN! i pon hot jugakkkk u ooollls…

        0

        0
    • joyah says:

      apsal aku tgk muka laki dia mcm ashraf muslim…?? kalau pakai spek..

      0

      0
      • Nyah Gatai Puki says:

        Abby kawin cepat2 ni mesti sbb dh gatai puki! ye lah jantan tu kan keje kat kedai tudung dia.. tiap hari asyik merembes je… nak maen x boleh haram.. sbb tu kahwin! yg jantan tu nampak mdua sangat. mesti x matang.. bile ada pompuan berusia ajak kahwin sah2 la dia nak.. Yelah c Abby tu kira ekonomi stabil ada kedai lg… tp firasat aku mengatakan dorang kawen x lama punya// tengok perangai Abby pun aku dh tau… pastu laki dia tu selama mana mampu bertahan dgn pompuan nak monopos? mesti satu hari akan pasang luar jugak!

        0

        0
        • vyanas says:

          indahnye bhase……
          r u muslim?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kurang ajar…. Mengucaplah skit nak komen pon..bulan2 puasa ni syaitan dah kena ikat tinggallah syaitan yg beupa manusia…komen kau ni mcm syaitan tau tak?

          0

          0
        • Sasha says:

          Setuju sgt dgn komen u @NyahGatalP*** …Kalo yg muda , yg masih ketat pon laki cari laen , ini kan pula yg dh longgar ahhahahhahahhahhaha

          0

          0
    • Olga says:

      MCM TRDESAK JE USTAZAH ABBY NI?BRU KNL 2MNGGU DAH KWIN????MCM ADK NGN KAKAK JE TGOK,LAKI DIA TU YG MASUK PERADUAN HERO REMAJA KAT MAJALAH REMAJA TU MUDA LAGI KALAU XSILAP UMO 23-25 CM TU LAH

      0

      0
      • jj says:

        Kau doa yg baik2 bln pose ni x bole ke. Doa yg terbaik, moga dia bahagia shgga ke syurga kan bgs. Apalah.

        0

        0
    • Yatie says:

      tahniah…ada bahagia di sebalik wajah… bagus x payah nk kecoh2 bercinta dgn si polan itu dan ini… dh kawin mcm ni br la lebih baik nk umum kt org… :D

      0

      0
    • saya jelita says:

      Baguslah kenal kejap dah kawin dari bercinta bagai nak rak tapi in the end tak kawin…

      0

      0
    • noni says:

      seriously 2 minggu ? kalau betul ni mmber boss aku, bkn 2 minggu lah dorg ni kenal. kena tnye boss besok ni :D

      0

      0
    • alos says:

      PERASAN X TANGAN KANAN DIA MCM XNAMPAK. KENAPA EH? TU KE KORANG KATA OKU?

      SELAMAT PENGANTIN BARU ABBY! HAPPY FOR YOU :)

      0

      0
  2. Alia says:

    wow

    0

    0
  3. saodah says:

    HAHAHAHAHAHAHAHAHA… Alhamdullilah..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    alhamdulillah….baguslah sekurg2nye ade org yg leh bimbing dia ni….

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tahniah..semoga bahagia dunia akhirat

    0

    0
  6. nor says:

    mabruk Abby,Barakallahlakuma wajama’a bainakuma fikhair..semoga akk dan pasangan sentiasa dlm perlindunganNya ?

    0

    0
  7. hany says:

    semoga ALLAH berkati hub. both of u..aminnnn <3

    0

    0
  8. fatihah says:

    Mudoh baso, sene kiro deh

    0

    0
  9. si comel says:

    GULP!! =0

    0

    0
  10. ace says:

    alhamdulillah… bagus lah.. nnt kalo wat majlis janganlah sampai membazir

    0

    0
  11. acai says:

    Mayak untung oooooooo….lu dapat itu batang muda ooooooooooo

    0

    0
  12. hawa says:

    wow…im hapy for…u deserved better…huhuhu…
    suka tgk kak abby dh temui org len…jd semoga xdop dh suara2 sumbang kata kak abby terhegeh hegeh pd ex die tuuuu k….

    0

    0
  13. nor says:

    mabruk Abby,Barakallahlakuma wajama’a bainakuma fikhair..semoga akk dan pasangan sentiasa dlm perlindunganNya ?

    0

    0
  14. mak minah says:

    Tahniah! Alhamdulillah…semoga jodoh ini sampai ke syurga :-)

    0

    0
  15. macammacam says:

    alhamdulillah.Tahniah. Moga kekal sampai syurga

    Komen-komen kat bawah nanti, jangan ada kritikan buruk-buruk. This is Ramadhan al mubarak.

    0

    0
  16. gegurl says:

    ~haa yg ni i likeee.. diam2 terus tawen.. dah tawen setel semua buh instagram… terbaekkk abby abadi.. leh tutup molot semua yg fitnah u dulu konon dah tawen dngn org PAS lah… moga bahagia milik kalian berdua wlupun hubby mu mmg cun sangat…

    0

    0
  17. pe la ko says:

    thniah…comel plak abby abadi ni..
    nmpk mcm iras2 Farah Lee, istri Elly iskandar..
    smoga mndpt rahmat drNy…:-)

    0

    0
  18. Anak buluh says:

    Like mother like son :3

    0

    0
  19. havang taste says:

    taste u olls!!….

    0

    0
  20. nana gebu says:

    Alhamdulillah.. Syukur.. patut la org swoh Norman kawen balik ngn hg.. hg x mo.. Upanya da ada calon di hati ka.. Baguih la.. cek nana tumpang gembira la no.. Semoga Ramadhan kali ni membawa kebahagiaan kat hampa dua no..

    0

    0
  21. SYAWAL MULIA says:

    WAHHH,,, KACAK BEB HUBBY DIE..DALAM DIAM TUU

    0

    0
  22. its me says:

    tahniah..moga bahagia abby..hensem encik hasben..sama tarikh dgn AM..cma yg AM,ramai yg kritik perkahwinannya..naseb badan……

    0

    0
  23. SYAWAL MULIA says:

    UNTUNG ABBY..DPT HUBBY HANDSOME CAMNI ..ANAK DARA TGK TELAN AYAQ LIUQ JAH LAH NOH

    0

    0
  24. mieya says:

    tahniah abby..happy for you..semoga bahagia hingga ke jannah..xyah kapel2 terus nikah..

    0

    0
  25. yang hanya meihat says:

    tahniah.tapi oku kan? alhamdullah…

    0

    0
  26. nana says:

    barakallah…..kak abby..moga bahtera baru yg dibina ini dirahmati allah until jannah :)

    0

    0
  27. brutal mom says:

    alhamdulilah…semoga perkenalan yg singkat ini tidak menjadi masaalah buat mereka untuk bersama kekal abadi…

    0

    0
  28. deqna says:

    Harap2 x ader la yg cube intai2 nak tangkap laki dia g….kalu x meroyan g la cam dulu…..alhamdulillah syukur…harap dipermudahkan segalanya…amin

    0

    0
  29. astaga says:

    smoge bahgie dunia akhirat..bape umo somi abby ni ek??

    0

    0
  30. sarah says:

    oku ke? alhamdulillah.. selamat pengantin baru abby

    0

    0
  31. mak itik says:

    kerlass sgt jelingan abby kat hubby…manje gitew mak tengok. tahniah kepada abby dan pasangan. ada dedi baruuuu….

    0

    0
  32. akula says:

    Alhamdulillah. Tahniah.

    0

    0
  33. berlari says:

    Tahniah Abby!! Takpe kenal lepas kahwin lagi best.. Semoga bahagia..

    0

    0
  34. lollyta says:

    wah macam org alim2 jer… muka budak but just nice. hihihi. tahniah. dah jodoh kn.. JANJI BUKAN MACAM ADA ORANG TU KAWIN DGN LAKI ORANG. hahah

    0

    0
  35. ................... says:

    Apa pn tahniah la ye abby…moga jodoh y ni berkekalan…

    0

    0
  36. Burberry says:

    good for you abby..all the best…semoga berbahagia…

    0

    0
  37. nina says:

    ya Allah handsomenyeee……bila laa aku boleh dapat suami kacak macam ni……tahniah abby……semoga berbahagia

    0

    0
  38. Anonymous says:

    cam ubat batu cap ibu dan anak….kui..kui…kui….

    0

    0
  39. mimi suka milo says:

    jodoh pertemuan d tangan tuhan, sapela kita nak pertikaikan…doakn yg tbaik ajelah buat mereka…

    0

    0
  40. Mirai Suenaga says:

    Ada pun lelaki bujang. Ingat dah tak de dah. Hensem plak tu —-> statement utk Sakinah kemaruk laki org

    0

    0
  41. teah cun says:

    Hensemnya hubbymu abby…. Tahniah. Moga kesilapan dalam perkahwinan dulu mematangkan abby untuk menjalani hidup yang lebih bahagia.

    0

    0
  42. saya says:

    Teringat Mahabbah Delaila..

    Abby kawin laki muda lakonan hairulhazreen

    0

    0
  43. moga2 happy hingga akhir hayat…tak kira muda atau tua…janji boley terima abby dan anak seadanya…..

    0

    0
  44. Anonymous says:

    kepada yg mencaci mengeji mencarut sila muhasabah diri..sila mohon ampun kpd Allah SWT dan tuan punya badan..org dh bina masjid korang pegi caci maki..mencarut lagi..biarlah dia kawin wpun baru kenal drp kenal betahun2 tapi last x kawin lgsg!! siap bercerai lg x sampai setahun..ni semua dh jodoh x pyh la persoalkan..aku bukanlan peminat tegar abby ni pun tp ayat2 mencaci maki carut ni mmg melampau bg aku..
    korang duk mengata dia korang ni sekali la ng setan yg suka benar tgk rumah tangga bergolak dan maksiat berleluasa..doakan aje lah mereka bahagia,x rugi pun..ke korang dengki?
    renung-renungkan dan selamat berpuasa!

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Tahniah Abby…..sweet sgt hubby u….mcm Azza gak dapat hubby yg sweet2 dan muda gitu….

    0

    0
  46. Notorious Kat says:

    Sudah ler tuh.. Handsome..handsome.. Tuh kan suami dia.. Kite doakan yang terbaek buat kak Abby aft all that she have been through. She deserves the best & she definitely deserves to be happy.. Selamat Pengantin Baru..

    0

    0
  47. melly says:

    Ni bagus. Tak perlu la nak tunang pun siap PC, siap pose macam anak dara atas katil. Kalau aku jadi Raja Azmi,malu kot. Hahahahahahaha.

    0

    0
  48. peacenowar says:

    Mcm muka reza af…congrats abby n hubby…
    :-)

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Yeah…….. ..

    0

    0
  50. Tengku Zafriel says:

    Tahniah.. btw.. brtambah cantik pulak aq tgk Abby dlm pic2 nie.. aq pun ley terpikat.. kih2x.. bahagia mungkin… Semoga Bahagia Dunia Akhirat.. Amiinn…

    0

    0
  51. anon says:

    ensemnye laki abby

    0

    0
  52. syg kak abby says:

    Harap lepas xde cter yg kak abby nk norman hakim lg dia mmg xkn balik pd norman sbb dia tahu perasaan sakitnya perasaan seorang wanita bila suami tggal kn ntok wanita lain.

    0

    0
  53. kikikiki says:

    tahniah untuk abby. tp satu je aku tak puas hati, aku ingat lagi aritu kemain si nara nie ckp ‘abby nie artis ke ahli politik? mungkin lepas nie tak pyh dah update pasal abby’ ayat dia lbh krg mcm nie laa. so nara, stop laa judge abby, abby dah terbaikk sgt da. tak pyh laa nak update apa2 cerita pasal abby lagi. kesian dia doe. apa2, tahniah buat abby. semoga kekal hingga ke akhir hayat. amin.

    0

    0
  54. bungamelayu says:

    tahniah abby…moga bahagia hingga ke syurga..biala dia kawen, dia xkwen uolss bising suh kawen, konon kt dia kemaruk nk norman balik, tmbh dia rpt ngn memey…ni dh kwen mengata plak dpt laki muda…doakan la dia bahagia…lgpn org lelaki ni, if ade dua perempuan di mane sorg ank dara dan seorg ibu tunggal, adalah lebih baek dia berkahwin dengan ibu tunggal tu dr anak dara…sebab?????? anda pn tau..dia kenal 2mggu pn korang nak kecoh…ape salahnya doakan kebahagian org, bkn kene bayar pn…bulan Ramadhan kan, sume pahala d gandakan…Allahualam

    0

    0
  55. Suzie says:

    Feeewwwit.. Bravo Abby. Standing ovation ni.Cam tu lah!! I like very much. ENJOYYYYYY… dah jemu campak aje… NEXT! Mamat melayu kena buat camni baru reti bahasa…YAHHOOOOOOOO.

    0

    0
  56. tina says:

    mesti memey org yg paling bahagia bile abby dh kawen…. so xde la keluar cite dh pasal dia akan bermadu dgn abby…
    tahniah untuk abby dan suami…. walaupon mcm adik dan kakak tp ak doakn korg bhgia dan berkekalan shingga ke akhir hayat

    0

    0
  57. BUNKFACE NO.1 says:

    betul ke kenal dua minggu ?? bukan ke hari tu ada org ckp lelaki ni pembantu tadbir butik Abby…ntah nama apa ntah butik Abby tu, apa-apa pun selamat pengantin baru

    0

    0
    • badass says:

      so what. pembantu pon pembantu lah janji……….. kenapa jeles ke??

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        hoi…kau ni memang tak reti membaca ke ?? aku cakap dia keje pembantu tadbir butik abby…jadi mungkin dah kenal lama bukannya 2 minggu, klau aku jeles tak adanya aku ucap slmt pengantin baru, yg ko sentap kenapa ?? kau keje pembantu tadbir ?? ader aku kisah

        0

        0
  58. bukan bidadari says:

    nafsu itu lahiriah ada dlm diri manusia..tipula klu korg xda nafsu.
    atleast dorg memilih utk bnikah bg menghalalkn hbngn dorg.
    dgn bnikah bmakna suami bsedia terikat dgn komitmen & tanggungjawab.
    lg bagus dr lelaki yg hanya mahu mmuaskan nafsu tp xsedia dgn sebarang komitmen.
    mcm touch n go je die ingt pempn ni. korg ni pn , org bt baik dok kutuk, org bt jahat pn dok kutuk. sume bnde nk condem.

    0

    0
  59. Linzy Longkang says:

    Alamakkzzssss muker hesben dia mcm budak lepas spm lah, pastu siap ada anak segera, ker mamat ni jadi hesben merangkap pekerja abby?

    0

    0
  60. mama mia says:

    Apabila kita redha dgn sesuatu yg hilang, insyaALLAH, DIA akan mgantikannya dgn lebih baik.. Subhanaallah indahnya takdir-Nya..

    Tahniah abby.. :)
    Always support u <3

    0

    0
  61. Yen says:

    Baru DUA MINGGU dah KAHWIN?!
    Please oh please!! Just like what Dayana said, PLEASE DON’T USE “JODOH” as an EXCUSE!!
    This is seriously NO LOVE, it’s just LUST!!
    An LORRR with sikap Abby, hoho, minta maaf, I really don’t think this MARRIAGE gonna last long!! She and Rita the same gang!
    At first, we all simpati but LORRR as time goes, we all simpati Ex mereka xD

    0

    0
    • didigaga says:

      wat kinda dimwit comment is this?
      u r such an a** u know that
      mana kau tau kawin sebab nafsu ka apa
      ergh

      0

      0
      • Yen says:

        Hello!! Baru DUA MINGGU berkenalan!!
        Keluarga lelaki pun belum bertemu!!
        Kalau tak nafsu apa?!
        Jangan jadikan “JODOH” sbg alasan! Sbb tu la TUHAN bagi OTAK kat manusia!!
        That guy is 12 years her junior!! And family lelaki pun X jumpa lagi!

        0

        0
        • hafiz says:

          Tak kisahlah, janji sudah nikah halal.wpun sebagai pekerja, tetapi mungkin selalu berinteraksi, takut sesuatu yg tak baik berlaku. Kalau sudah suka sama suka, baik halalkan saja. Tak jumpa keluarga lelaki lagi, tak ada masalah sebab mungkin mereka dah minta izin dgn ibubapa. Bila sudah mendekati agama, memang nak elakkan drpd dosa.tak perlu buat judgement yg buruk2.

          0

          0
        • didigaga says:

          and thats your problem because..?..
          oh wait..
          its NOT..
          (sebenarnya ko jeles ek?)

          0

          0
      • Yen says:

        http://mynewshub.my/?p=178031

        “Pertemuan bermula di sebuah pasar raya di mana kami tiba-tiba sahaja bertentang mata.
        “Selepas dua minggu berkenalan, dia melamar saya dan kami mengambil keputusan untuk berkahwin.

        Dalam pada itu, beritahu Abby lagi, Farhan merupakan anak kelahiran Kampung Kok Pasir, Tumpat, Kelantan dan dia BAKAL berjumpa dengan keluarga suaminya itu SELEPAS berkempen untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) di Kuala Besut, Terengganu.

        0

        0
  62. aku_suke_carass_sebab_aku_cunnn says:

    alhamdulillah….kwen gak ko akhirnyer kan abby??xde la ko meroyan bagai dahh…dlm tweeter,inst..sumer ko mnjerit2 cam sakai..skg nie dh kwen,reti la sket kot ek cmne nk uruskan cara2 idop ko…xyah laa ko nk kuar2 dah ngan si norman hakim tu dah..die dh ade ank bini nokkss…xmalu ke ko pn sbuk menyelit mane dieorg g??dulu mse mule2 tau yg si memey tu amik laki ko..bkn main meroyan ko kan??smua tv wat liputan psl koo je..surat kbar lak,citer ko la front page bagai sbb mngamuk ngan si memey bodoh tu…last2 ko tukar lak seakan ko sygggggg sgt kat memey tuu….eeee..cam bangang je kan?xde pndirian!!!tp ok laa ko dh kwen…nie laki baru ko la nie kirenyer kan???hurm…curlass nokkk!!!aku cun..nakk caras bleyyy?????ko tnye laki kooo…die ADE FESBUK TAKKKKKKKKKK??????hahahhaha..

    0

    0
    • syazil says:

      Astaghfirullah….
      Di mana iman dan akal,
      Tatkala menulis dan menaip,
      Jangan ingat hanya mulut saja yang mendapat ‘saham’
      Apa yang anda tulis di atas ini juga lagi-lagi mendapat ‘saham’,
      Kerna dibaca oleh puluhan mata tanpa mengira batas usia dan agama,
      Jika Islam mengajar kita erti ‘MALU’, jadi malulah anda akan menjadi sipenulis sedemikian,
      Ya, kami semua tidak mengenali anda, tidak tahu siapa anda,
      Tetapi ada SATU yang tahu, memerhati anda,
      ALLAH SWT MAHA MENGETAHUI TIAP-TIAP SATU SETIAP PERBUATAN PERLAKUAN HAMBA-HAMBANYA..
      TIDAK TERKECUALI DARINYA..AKU DAN KAU..HATTA RASULULLAH SAW SEKALIPUN..
      Jangan menulis seolah-olah kita hidup dan takkan mati.

      0

      0
  63. Kaki kentut says:

    Rmai nya org x puasa kat ats 2… puasa mkn tp x puasa mulut..
    Fuyooo…

    0

    0
  64. che ta plastik surgery says:

    aku baca kat paper kata diorg jumpa kat pasar raya 2 kali.main jeling2.and laki tu ckp padahal pasar raya tu jauh sgt dari umah dia tapi entah nape dia suka pegi sana.erkkk!!!

    0

    0
  65. kamsiah says:

    tahniah abaeyyah.. patut la slalu nampak berlegar2 di kelantan..rupa2nya si Farhan adalah budak kuala krai,kelantan…congratz again.

    0

    0
  66. lea says:

    alhamdulillah abby,tdkn u mmg i tabik,begitulah spatutnya yg diamalkan dlm islam,kdg2 bru tunang pun sudah dpt lesen he hulu ke hilir brsama…tahniah abby,pekakkan telinga trhdp mulut yg brbau negatif ni,durg tu jeles agaknya x dpt yg muda n ensem mcm abby dpt..sudah takdirnya begitu,kta cuma mendoakan yg baik2 tuk sesama umat muslim…sama2 kta muhasabah diri n rajin2lah audit diri sendiri lu ,jgn asyik nmpk aib org jak k…

    0

    0
  67. yang says:

    selamat berpuasa semuanya

    0

    0
  68. Nek Joan Rivers says:

    Tahniah to cougar Abby! Ni fairytale romance ke sexual harassment at the workplace? Sleeping with the boss to get to the top… Curlass uols! Dah naik pangkat manager tak?

    0

    0
  69. sarah says:

    Nak kahwin kene siasat dulu latar belakang pasangan betul2 at least kita tau siapa dia before kahwin..kalau lepas kahwin buat hal, tue dh mmg takdir la sbb kite dh berusaha. Lelaki tu plak mude byk, at least they should discuss betul2 pasal mariage and anak2 tiri and anak2 baru sebelum bernikah..2-3 thn it’s like honeymoon time, lautan api sangup ku renangi, lama2, takut penuh dgn lautan air mata. Apapun semoga perkahwinan Abby bahagia dan kekal smpai bila2, xdh gaduh2 mcm dgn Norman dulu.

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Lelaki Kelantan memang suka janda..tak payah keluar duit hantaran..nikah aja…anyway alhamdullilah akhirnya abby telah bertemu jodohnya…

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bagos jugak la abby kawin jadi memey tk la rimas ! mana pegi adaaaaa aje muka si abby ni menyeboks ! tapi minah jambu tengok gambar atas jantan ni punye tangan macm kodong kan betol ke? dn minah jambu heran lagi baru dua minggu kenal dh nikah ape yg abby dh saiko dia??? sampai jantan ni cepat2 nk nikah ngan dia ???? mari kite pikirkn bersama…ape2 pon kite mathematikc dulu 5x

      0

      0
      • Linzy Longkang says:

        Eh eh ko betullah minah jamu baru aku perasan tangan kanan hesben Abby tuh, kalo betul OKU mmg respek aku kat Abby uollsss

        0

        0
      • tacacila says:

        baru tgk gbr ustajah jadian berbuka dgn encik somi & keluarganye kat IG, ade tgn dia so dia x kodong. harap maklom.

        0

        0
        • Amoi Comel says:

          Laki dia tak kudung. Sempurna je… Jeles ke

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          jeles kepala hotak kau !!! kalau tk kodong bagos lah ! kalau kodong pon bagos pasal Abby nk kawin ngan dia !! muka hensem kalau tngn dia kodong pon ok pe !! janji atas katil tk kodong !! huh bwekk !!

          0

          0
  71. nana says:

    muka laki abby nmpk mcm budak2 lagi… nmpk mcm adik dgn kakak.. apa2 pon tahniah ye.. semoga kekal…=)

    0

    0
  72. Pamie says:

    tahniah lerrrr

    0

    0
  73. ganukite says:

    tahniah abby.. semoga berbahagia hingga ke jannah, aminnn :)

    0

    0
  74. sharifah idura says:

    Alhamdullilah,baraka allahu lakuma wa baraka alikuma, wa jamaah baina kuma fee khair..Pertemuan & perpisahan rahsia Allah.tahniah Abby n suami.Semoga ikatan ini kekal selamanya ,amin.

    0

    0
  75. truthurts says:

    Aku tengok muka laki ni dari awal abby bubuh kat instagram. Laki ni mmg mcm tak beriya mcm abby. Biase2 je. Abby sgt2222222 excited. Abby, jangan over. Laki abby: jgn gunakan abby untuk platform mcm A. Muslim tu.

    0

    0
  76. yoansudibyo says:

    selamat semoga menjadi keluarga yang sakinah

    0

    0
  77. aREE says:

    Semoga kekal hingga akhir hayat untuk perkahwinan yang ke-3

    0

    0
  78. zulfah says:

    taste abby ni nak yg hensem jer…but melalui experience yg dia lalui dulu pun tak serik…laki hensem ni tak jamin baik. potensi nak menggatal ada..hahaha..no offense.

    0

    0
  79. hazanis says:

    dah jodoh. doakan sahaja kebahagiaan mereka. :)

    0

    0
  80. betik says:

    laki ni xde tangan kanan ke..? atau mata aku yg spero

    0

    0
  81. AN says:

    dah macam mak dgn anak!

    0

    0
  82. RSD says:

    saye kenal sangat dengan Farhan ni.. kenape dia terburu2 nak kawin..

    0

    0