Written by AbangNara | July 31st, 2015

Jutaan tahniah diucapkan kepada Abby Abadi atas berita gembira yang telah dikongsikan menerusi akaun Instagramnya. Abby Abadi bakal menamatkan zaman jandanya pada 14 Ogos ini. Lelaki yang berjaya mencuri hati Abby Abadi dikenali sebagai Jai Ezzany. Sebelum ini Abby pernah dikaitkan mempunyai hubungan cinta dengan seorang ustaz yang bergelar Ustaz Khairul Azli. Nampak gayanya tiada jodoh antara mereka berdua.

abby abadi kahwin lagi

Menariknya Abby sempat berkongsi sedikit sebanyak tentang perkenalannya dengan Jai. Mereka telah berkenalan sejak tahun 2013 namun hanya mula rapat pada Disember 2014 selepas berurusan atas urusan kerja. Tulis Abby panjang lebar:-

#WalimatulUrus #JaiAbby. Alhamdullillah. #14August2015 akan menjadi kenangan terindah buat kami. Buat Sy & En @jaiezzany. Kenal dari 2013, tp tak perasan sangat. December 2014 berhubung semula atas urusan kerja. Terus berhubung baik sehinggalah akhirnya ‘jodoh’ datang tak terduga. Panjang nak cerita..

Apapun, kami ambil keputusan utk mempercepatkan ‘kerja baik’ ini agar sentiasa berada di bawah keredhaan ALLAH & tidak terlibat dgn perkara2 yg tidak diingini. Beberapa minggu je lagi ni… Syukur ALLAH permudahkan segala perancangan kami. Terima Kasih ALLAH atas jodoh ini. Doakan ini akan jadi ‘perkahwinan’ yg terakhir buat kami. . .

Kami umumkan utk pengetahuan semua, Agar tiada cerita2 yg direka. InshaALLAH, Cuma tak termampu rasanya nk jemput semua disini hehe.. Kad kahwinpun kalau tempah tak sempat siap, jadi begini jelah jemputnya huhu…. Ampun Maaf dipinta ye. Yg mengenali, yg dekat, Sahabat2… Tunggu Sy msg nanti k. Simpan date ni dulu…

Majlis pernikahan akan berlangsung pada 14hb August nanti di sebuah Masjid di Keramat. Makan2 ‘Kasih Sayang’ akan di buat pada 16hb August pulak, inshaALLAH. Sekali dgn Makan2 bersama Keluarga UMAIMA ye. Temanya pun ‘Peach’ ikut warna tema UMAIMA hehe… Persiapan disaat2 akhir… Memang menyesakkan dada…

Nk mohon bantuan info utk Dewan, Pakej Perkahwinan , Baju, Make up, doorgift, semualah… Tolong Sy please… Hanya ALLAH dpt membalasnya

abby abadi kahwin lagi

Semoga jodoh ini adalah yang terbaik dan yang terakhir buat Abby Abadi. Kedua-duanya nampak sama cantik dan sama padan. 14 Ogos hanya tinggal 2 minggu sahaja lagi. Marilah kita doakan agar segala persiapan berjalan dengan lancar. Tahniah diucapkan buat Abby dan Jai. Semoga dengan perkahwinan ini, akan dimurahkan lagi rezeki dan diberikan kebahagiaan dunia akhirat. Amin.

55 responses to (TAHNIAH)Abby Abadi Bakal Berkahwin 14 Ogos Ini

  1. tiara says:

    Tahniah .. Semg bahagie till jannah.. Amin :-)

    0

    0
    • congrats says:

      Tahniah kak abby … bahagia till jannah.
      Muke bakal hubby lbh kureng sama dgn ex cume nmpk berumur dr ex.

      0

      0
    • Malik goncang batang says:

      Bestnyer dah dapat rasa macam2 batang.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Jeles kah???

        0

        0
        • Malik goncang batang says:

          Ah ah lah jeles lah dia asyik dapat batang muda jer.malik pun nak tau aaawwwww………

          0

          0
        • Malik goncang batang says:

          Ah ah lah jeles tau dia asyik dapat batang muda, Malik pun nak jugak tapi tak dapat so goncang batang ajerlah aaaawwwwww……..

          0

          0
      • ABANG JAILANI says:

        Tahniah Abby… nak kejar title Elizabeth Taylor Malaysia ke??

        Diaorang ni dah fikir panjang ke sebelum buat decision?
        Macam last minute decision je…. sebab lagi 2 minggu lagi nak kahwin…baru sibuk terkial kial buat arrangement majlis? Korang nikah jelah dulu…buat yang wajib dulu…Majlis tu korang postphone to a suitable date….tak terkecoh kecoh…plan baik baik.

        Senangnya dia ni nak kahwin. Macam main pondok-pondok.
        Bukan aku jelous…tapi kalau aku jadi lelaki…aku kena juga menilai track record perempuan tu…. kalau jenis kahwin cerai, kahwin cerai dah macam fast food… lepas tu jenis suka meroyan kat social media…that alone raised “red flags”…. Anak anak Abby tu semua dah besar panjang…setakat kira-kira, campur, tolak, kali, bahagi…aku rasa sure dah pandai kira berapa ramai ex-husband mak dia…tu belum lagi kira berapa ramai ex-boyfriend mak dia….

        Kesimpulannya….aku tetap doakan korang bahagia….tapi esok lusa kalau kau meroyan lagi pasal rumahtangga kau kat social media…cakaran harimau kau keluar…siap kau…ramai keyboard warriors ready nak ketuk keyboard masing masing….

        0

        0
        • bingka telaga emas says:

          die ni war2kan kat media social motif kot2 da yg nk spon gitewww..bkn ke sepatutnya wedding arrgment ni tugas kedua2 belah pihak? nampak benau gatainyaaa

          0

          0
    • Ko hsp says:

      Minah ni kuat nafsu seks nak batang muda je

      0

      0
  2. Anonymous says:

    kalau tak mengkritik org… heboh pasal hubungan dgn lelaki itu lelaki ini..skg dah nak kahwin lagi.baguslah.tapj jgn hangat2 tahi ayam..tup tup kluar berita suami kena cakar
    tak penat ke bercerita perihal peribadi..berhijap..tutup aurat bagai..mulut tak mampu jaga.tak mampu tutup.asyik menyalak saje.

    0

    0
    • Luna says:

      Ko ni- abby kan tgh citer mende baik tu, tkbley ke ko doakan yg baik2x, kalau artikel pasal dia kutuk2x org berlagak alim tu len la..kamon la- be happy when other person is happy

      0

      0
    • Anak dara tua says:

      Ringan jodoh abby senang dapat jodoh.kawan aku umur dah 44 tahun belum ada jodoh lagi.tak lama lagi dah kering dah menopause…..

      0

      0
      • Makcik keropok lekor says:

        Abby dah masuk 3 or 4 kali kawin cerai kawan aku umur dah masuk 50 tahun satu kali pun tak lepas.dah dapat gelaran andartu & masih dara.mungkin Allah dah tetapkan itu perjalanan idup dia ……….

        0

        0
        • anakdaratuabanyakduit says:

          Andartu tak desperate cam janda….kami dara suci dan banyak duit.yang kahwin ada laki sibuk tayang kat fesbuk laga pipi semua poyo…balik2 andartu ni yang kau cari nak pinjam duit bayar upah pengasuh…..geli aku tengok wayang isteri2 yang ada abang sayang, abang goyang telur jer….nanti ayang pinjam duit kat andartu, abang rilek jer..yang penting aku ada laki……aku rela jadi andartu dari jadi isteri yang kelam kabut nak sara laki kalut nak cover laki i just goyang telurrrr…good luck abby.

          0

          0
  3. anonymous says:

    Sesiapa pun jua namanya manusia tak ingin nak bercerai tak ingin nak jadi tokmahan org,stiap sorg punya cerita qada dan kadar,jln kehidupan ada y smooth ada y mcm jlnraya tak bermaintain haha

    0

    0
  4. xoxo says:

    mcm iras2 both of her exes… tahniah ye… semoga lelaki inilah yg memiliki tulang rusuk abby..

    0

    0
    • munah says:

      Gelak aku baca bab tulang rusuk tu….3 ketui tulang rusuk abby dah hilang laaa. Kalau cam gitu?

      0

      0
  5. dina says:

    hahhhh…tinggal 2 minggu baru nak cari dewan..kad..etc?
    gelojoh ke apa…..kalau zuhud sangat tak yah lah semua tu nikah ala kadar dah cukup…..bukan nye first time kahwin pun.

    apa2 pun …tahniah abby …all the best to u…..saya doakan abby bahagia dgn suami baru nanti ya.

    0

    0
    • munah says:

      Akunrasa dia buat 2 dalam 1….kahwin dan promote produk umaima dia…baca balik komen dia semua benda nak kaitkan dengan umaima…

      0

      0
    • Sup Adabi Abbi says:

      Ntahnya, sibuk nak doorgift lah, dewan lah, baju lah… bukannya first time pun, sesilap cerai balik… buat akad nikah je dahlah.. Lepas tu buat makan-makan.. Kening pun masih nipis terbentuk, jangan nak cakap keturunan..

      0

      0
  6. Tun tijah says:

    Sudah lah Abby asek nak kahwin ah kau tak habis….

    Jaga anak2 kan lagi baik… Nak semua bujang trang tang tang pulak tu.
    Tak ada lelaki kat sebelah tak bole ke.

    Anak2 perlu perhatian kau lah. Sikit sebanyak kau mesti nak layan silkai
    Da anak2 terbangai. Dah la bapak2 budak tu dengan bini muda
    Kau pun nak tunjok yang kau maseh laku. Alah sudahla da nmpak tua pun
    Kau Abby.

    0

    0
  7. mawar says:

    abby x pernah fail dpt husband…musti hensom ermmmm…apa rahsianyer

    0

    0
  8. Lara says:

    Siapa la kita nak judge dia kan, tapi sekali fikir kesian pulak kat anak2 dia asyik bertukar bapak jer, gaya alim kemain.

    0

    0
  9. yes says:

    Jodoh tu kerja tuhan siapa kita yang boleh persoalkan…

    0

    0
  10. Linzy Longkang says:

    baguslah tu semoga berkekalan, pasni aman sket sbb ostazah nih akan sebok melayan suami baru takder masa nak bagi syarahan kat org lain

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Stim aku tengok abby ne tu pasal 3 orang dh merasa tubuhnya.

    0

    0
  12. Olympis says:

    Bediri ‘adik’ aku hahahhaha

    0

    0
  13. Tun teja says:

    Abby dah buat yang terbaik tuk rumah tanganya sebelum ne.. Lagipun tiada yang sempurna didunia ne.. ada saja masalah dan halangan..Ea cuba yang terbaik “Life is supposed to be imperfect because its not jannah”

    0

    0
  14. akak lela says:

    alhamdulillah………syukur ditemukan jodoh..
    semoga kekal ke jannah….amin

    0

    0
  15. akak lela says:

    ALHAMDULILLAH….SYUKUR DITEMUKAN JODOH….
    SEMOGA KEKAL KE JANNAH,…..AMIN

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Baguslah kawen..tgk ig lelaki tu da mcm gatal sgt nk menikah
    Sooo…boring

    0

    0
  17. permatamama says:

    tahniah kak abby semoga Allah permudahkan urusan dan perkahwinan yang dibina kekal hingga ke jannah

    0

    0
  18. Peminat abby :) says:

    Tahniah akak abby moga dipermudahkan majlis perkahwinan akak abby .

    0

    0
  19. Joyah Pok Pek says:

    Akak jugak yang dh umo 30-an ni tk kawin2 lagi~~last2 layan gosip artis jelah dah x de laki ngn anak nak dilayan..huhu

    0

    0
  20. Anonymous says:

    siap minta tolong rekomen dewan dsb. minta sponsor terus je lah abi abadi oi. malu2 pulak.

    0

    0
  21. tkkuasanakjeles says:

    tahniah la Abby.. Semoga berbahagia hingga ke Jannah.. Tk pyhla kot beriya nk baju makeup doorgift bagai.. byk kali dah kot .. buat walimah simple2 je.. bkan anak dara lagi nk grand2.. fotobooth, candy buffet bagaiiii.. tk perluu tk perluuuu

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Jaga2 bakal suami abby ababil.. Jgn nanti ko kene dera mcm bekas laki mudanye sebelom ni… abby ni bukannye bleh pecaye.. nafsu dan amarah dia kalah budak muda tau walau dah tua. Kalah jantan…

    0

    0
  23. Sarah says:

    Last statement tanya dewan, pakej perkahwinan, etc tu..sounds desperate nak cuba dapat free sponsor je…? Kahwin kali ke3..anak pun dah berderet…kalau tak buat lah yang patut je Ustazah oii…takyah over sangat.

    0

    0
  24. xoxoxoxoxox says:

    Tahniah tahniah juga.. Moga pasangan ini mendapat keberkatan dari Allah swt. Jodoh pjg hidup rukun aman damai. Kesian anak2 asyik tukar bapa macam tukar baju.

    0

    0
  25. Mak ngah 50 sen says:

    Napa tak nk ambik yg brrumur sikit..
    Kalau tua hayunan nya ada slow dan steady.
    Faraj pun tak sakit sangat..
    Tak yah pakai minyak serai pun..

    0

    0
    • Melati nonok says:

      No worries faraj dah longgar & seasoned pun, dah 3 or 4 kali tukar laki tukar batang………..makan jamu mak dara ketatkan nonok tu nanti laki muda bosan

      0

      0
  26. Melati nonok says:

    Alah faraj dah longgar & seasoned pun dah beraper kali tukar pakai laki tukar pakai batang dah masuk 3 atau 4 kali daaaa……..tak payah minyak seraii cari jamu mak dara atau kak ton utk ketatkan nonok nanti laki muda bosan nonok longgar…… cerai lagi nanti

    0

    0
  27. anonymous says:

    Kamu cerita faraj nonok2 ni kamu kuar dari batang kot,tak tau lorh mak kamu operate,tapi y buat kamu dr nonok n batang gak tak tau kamu dari mani tabung supply dr mna,tak dpt ker jadi jiwa hati bersih supaya mulut n pikiran positive

    0

    0
  28. anonymous says:

    Ea lupa sy munglin kamu kluar ada satu saluran iaitu dubur

    0

    0
  29. ceklacombi says:

    Tahniah Abby. Malu saya baca komen negatif kat sini. Rata nya org islam, mengapa mesti kata2 lucah. Sebagai org islam gunalah perkataan yg baik. Setiap yg berlaku ketentuan Allah, apa hak kita utk mempertikainya.

    0

    0
    • yaya says:

      x pe ceklacombi…nnti depa kat akhirat tau la balasanya…selagi status lucah2 diorang ada..selagi 2 la kne menjawab dalam kubur…kne piap2 badan 2 smpi hancur tulang belulang..lepas kat dunia sana x tentu lagi..

      0

      0
  30. jojoyah says:

    bad track record. semoga dijauhi dari keturunan dan genetik beliau.

    0

    0
  31. nur adiera says:

    ooo dgn jai jodohnya..dulu jai ni rajin contact patut la dh lama menyepi bakal berkahwin rupanya…jai jangan lupa anak kt kg,semoga dipermudahkan segalanya

    0

    0