Written by AbangNara | April 7th, 2014

Jutaan tahniah diucapkan buat Ashraf Muslim, Wan Sakinah dan juga Dayana atas kelahiran orang baru di dalam keluarga mereka. Bayi perempuan hasil perkahwinan Ashraf Muslim dengan isteri kedua, Wan Sakinah telah pun selamat dilahirkan pada 5 April lalu. Berita gembira ini telah dikongsikan oleh Wan Sakinah sendiri menerusi akaun Instagramnya.

wan sakinah anak perempuan

Tulis Wan Sakinah:-

ALLAHUAKBAR… Salam Subuh semua. Alhamdulillah saya selamat melahirkan anak perempuan seberat 2.51 kilogram secara normal. Terima kasih kepada yang sudi mendoakan. Alhamdulillah ibu dan anak sihat.

Assalamualaikum sayang. Selamat datang ke bumi Allah S.W.T. Awak ada dua ibu tau! We love you Dayana & tahniah B! Awak dah jadi ayah!.

anak wan sakinaha ashraf muslim

Terharunya Abang Nara membaca kata-kata Wan Sakinah. Memang beruntung si anak kerana mendapat 2 orang ibu untuk memberikannya sepenuh kasih sayang. Insya Allah dengan kehadiran si comel ini, hubungan mereka sekeluarga akan lebih erat dan kukuh. Ashraf Muslim juga turut meluahkan kata-kata kesyukuran dan berterima kasih kepada isteri pertamanya, Dayana atas bantuan yang diberikan.

Bilik yg menjadi kenangan yg terindah dan menakutkan bagiku.. Terima kasih Allah.. Engkau permudahkan isteriku Sakinah melahirkan anak dgn sempurna sekali. Terima kasih sgt pada isteriku Dayana kerana memberi sokongan kuat kepada kami semua.. Indahnya berkeluarga jikalau kita sama2 mencari kebahgiaan dan merasaikan bersama2 nya erti kebahgiaan. Alhamdulillah.. Sekali lagi terima kasih Allah dan syukur terhadapnya kerana memberi alu mengenali kedua-dia isteriku yg ku sayangi ini dan anak ini ialah kunci pengikat kasih bg kami semua.. Alhamdulillah..

ashraf muslim

Sesungguhnya jelas terserlah kebahagiaan pada keluarga Ashraf Muslim ini. Nampak mereka saling menyokong dan membantu sesama sendiri. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada anda bertiga. Selamat menjaga si comel.

31 responses to (TAHNIAH)Wan Sakinah, Isteri Kedua Ashraf Muslim Selamat Lahirkan Anak

  1. cik piNgu says:

    ntah kenapa.. aku lebih rse kesian dgn dayana sebenarnya dari nak komen psl baby Sakinah..

    dan ak pk, jahat ke wanita yg ‘rampas’ lelaki lain dlm hidup seorang wanita?

    ak x dpt wish tahniah kat sini utk pasangan sb ak masih fikirkan soal derita hati seorang wanita bila suami ade perempuan lain…

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah2 la tu, dah beranak dah pun.. bg aku istilah rampas klu sampai bercerai berai, in this case, both of them redha.. doa je la yg baik2..

      0

      0
      • izzy says:

        ye la.. tahniah la..
        baby girl kan? doakan yg terbaik utk anak mereka smoga da besar nanti x jd perampas cam mama dia.. amin.

        0

        0
        • zara says:

          mudah nyer melupakan apa yg sakinah tu buat.
          nanti bila besar ikut perangai ibu dayana yer. baik, lemah lembut, sabar, bijak.
          jgn ikut perangai ibu sakinah tau. dia tak de hati, kaki perampas dan penting diri.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ape yg sakinah buat? lahirkan anak utk diyana?? aoyaiii…. dorg dah move on korang sentap lelebih..

          0

          0
      • cinta says:

        semoga anak ini akan membesar menjadi anak yg solehah dan menyenangkan hati ibu2 dan ayahnya…amin…jadilah pengerat kasih sayang ye syg…semua pasti ada hikmahnye…Amin Ya Rabb…

        0

        0
    • Saonah Salamon says:

      PERAMPAS TETAP SELAMANYA PERAMPAS

      0

      0
  2. Alonso says:

    Tahniah buat mereka. Pada saya untuk apa
    Nak dikenang lg kisah yg lepas. Sakinah juga sudah menyayangi dayana.
    Mungkin dia mula sedar keperitan dan kemuliaan hati dayana.
    Allah adalah perancang dan penentu bagi setiap kejadiam.
    Siapa kita utk terus mempertikaikan?
    Doakan semoga Dayana kekal cekal dan dikurniakan juga putera puteri dr rahimnya sendiri. Ameen..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ya saya setuju. jgn menambahkan perit di hati mereka. semoga dayana pun bahagia dgn kehadiran baby baru itu. siapa tau kebahagiaan seorg ibu turut dirasai dayana lebih dari ibu yg lain.

      0

      0
  3. rasaa.itu says:

    Tahniah untuk mereka.
    Tabahnya Dayana. Tak dapataku bayangkan kalau diriku di tempat Dayana. Takpelah Dayana… Banyak ganjaran untuk orang2 yang sabar ni.
    Semoga ada bahagia untuk kamu semua! :)))))

    0

    0
  4. aihh says:

    tahniah diucapkan… :)

    0

    0
  5. adik says:

    nmpk bahagia dlm hati xde spe pn tahu

    0

    0
  6. evergreen says:

    abg nara patut publish sekali apa yg dayana tulis di instagram dia: dayanalokman.. untuk elak spekulasi…hehe.. dayana banyak upload gambar dia dgn sakinah & the baby..

    0

    0
  7. wannabe says:

    tabah lah dayana.. pasti ada rezeki untukmu jua..

    0

    0
  8. nss says:

    Entah knapa aku xde rasa apa2 pn dgn kelahiran anak dia..harap sakinah ni akan cpt2 mengandung lg lps ni, klau blh tiap tahun beranak & semoga tabah terima sgala caci maki masyarakat hingga akhir hayat awk..skrg nmpk dia pandai bermain psikologi dgn memuji2 & memasukkn skali nama dayana dlm hidupnya bg nmpk real, ksian dayana…

    0

    0
    • Erra Faziera says:

      Manusia mcm awk ni manusia yg suka mengeruhkan lg keadaan dgn minda negatif awk tu. Jgnlah sengaja dibuka semula api kemarahan sesetengah pihak biarpun ada ataupun tidak. Jgn kerana kata-kata mcm ni, hati Dayana yg mula tabah jd tawar semula. Kalau dia sendiri dah terima Qada’ dan Qadar dr Allah, tak perlulah kite nak jd racun yg meracuni fikiran yg suci tu. Low class minded betul awk ni.

      0

      0
  9. GENDUT says:

    Alhamdullillah….sakinah dah selamat bersalin…..buat asyraf…tahniah dah jadi ayah…dayana insyaallah semoga ada rezeki awak pulak satu hari nanti….kerana setiap kesabaran awak pasti ada hikmah yg terbaik buat awak nanti…..

    kalau dayana sendiri dah boleh terima dgn hati terbuka kehadiran sakinah…….. siapalah kita ni semua nak terus mempertikai….doakan yg terbaik untuk mereka sekeluarga……

    0

    0
  10. Mirai Suenaga says:

    Aku tak nak komen pasal sakinah. lantak dia lah

    aku nak komen psl london weight management.

    akak tu masa gemuk muka dia lawa, bila dah kurus, muka macam alien plak.

    0

    0
  11. puteri says:

    tahniah! apa2 pun kita x tau apa yg tersirat dlm hati dayana..berat mata memandang berat lgi bahu yg memikul ;)

    0

    0
  12. CIK BELTINSIK says:

    ok mula2 skali iolss panjatkan kesyukuran..akhirnya sakin da dapat baby..semoga sakin jaga baby baik2 okay..jangan noty2 okay..harap sgt ank sakin dah besar tak jadi perampas..ok babai…

    0

    0
  13. Siti Katy says:

    baby tu xkn jd perampas… tp dia akn di madukn… aserap akn rasa la sendiri derita anknya bila dimadukn lelaki hidung belang! neway, congratz lh yerrr…..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Tahniah Asraf. Semoga baby ini akan membesar menjadi seorang anak yang bijak, baik dan dihormati seperti ibu tirinya Dayana.

    0

    0
  15. nira says:

    Tahniah utk anda bertiga…moga jadi contoh keluarga berpoligami
    Untuk AM ingat ini bermakna sudah semakin susah anda berlaku adil…bila ank sakit anda terpaksa ambil giliran Dayana utk berada bersama sakinah..Dayana jg mesti bertambah redha…sakinah perlu lebih byk mengalah…

    0

    0
  16. ana says:

    tahniah lah …… tentu terus boleh sit up, jogging sebab takut gemuk dan perut buncit nanti… syukur dapat anak perempuan semoga murah rezeki tahun depan beranak lagi …….. semoga ikut perangai ibu bapa ya …… kuat pengetahuan agama ……. di doakan dapat madu 3 orang murah rezeki banyak payung emas, tentu ibu bapa tidak kisah nanti boleh khawin luar negara…. aminnnnnnn

    untuk Dr Dayana ….. tahniah anda seorang wanita yang tabah, terus kan hidup …… Allah sentiasa melindungi diri mu dan hati mu supaya kami sentiasa mendoakan kebaikan untuk mu…….

    0

    0
  17. minah jambu merah biru says:

    muka sakinah ni dh macm muka mak cik mak cik felda minah jambu tegok …dayana minah jambu tengok muka dia cute pulakkkkk…emmmmmmmmmmm

    0

    0
  18. […] (TAHNIAH)Wan Sakinah, Isteri Kedua Ashraf Muslim Selamat Lahirkan Anak (26) […]

    0

    0
  19. edah says:

    asrhraf muslim dan wan sakinah dapat anak perempuan ya…… nanti lepas 7 hari boleh lah jogging dan pergi jim untuk kempis perut sebab takut buncitkan… sekarang rasalah macam mana sakit bersalin…… begitulah perasaan ibubapa Dr Dayana terhadap anak mereka…..

    untuk ashraf muslim sakit bersalin sama sakitnya dengan serangan jantung… untuk lelaki boleh membawa maut………… tapi ada lagi satu kesakitan yang skala nya amat tinggi untuk wanita iaitu kesakitan suami curang, menipu, membohongi isteri ….. sakit bersalin hanya berberapa jam sahaja tapi sakit dicurangi sentiasa berada dijiwa dan jasad… oleh itu wanita yang sangat kuat tidak akan minta cerai tunggu diceraikan tapi perasaan akan jadi lali tidak peduli apa suami akan buat, setuju sahaja….. melayan suami hanya kerana tuntutan agama tapi perasaan terluka tetap ada… walau macam manapun dipergunakan untuk coverline isteri kedua dan suami , supaya madu dan suami dihormati orang sekeliling…. tetap senyum sebab syurga isteri dibawah tapak suami jadi suami suka2lah pijak isteri …..

    oleh itu untuk ustaz ashraf muslim mula lah didik anak anda supaya tidak mempercayai suami 100% sebab lelaki fikirannya selalu curang, menipu, ego, nafsu dan inferior complex adalah sangat tinggi ….. didik lah anak anda bahawa dia akan ada madu bila besar nanti. jadikan dia seleberiti macam ustaz dan isteri ke 2 ustaz sebab pandai menggunakan media dan berkata2.
    … jangan didik anak jadi doktor seperti Dr dayana sebab tahap menyimpan rahsia adalah tinggi, sebab itulah etika yang dia pelajari walau apa pun pesakit buat terhadapnya ,pesakit itu pernah cuba membunuhnya, menyakitinya dr akan tetap merawat demi profesionalnya, dan jika sakit tiada orang yang percaya dr sakit jadi terpaksa merawat sakit sendiri…..

    ada sebab kenapa Allah memberi anak perempuan…. fikir2 kan lah siapa yang anda berdua sakiti….. siapa2 pun boleh upload gambar dalam media sosial terutama suami kerana selalunya suami tahu password isteri….. jika isteri ingkar tidak masuk surga kan ustaz?………….

    0

    0
    • Aishah Qaliesha says:

      edah .. awak pun perempuankan… agak2nya apa dosa mak ayah awak lahirkan awak sebagai perempuan??

      0

      0
  20. Aishah Qaliesha says:

    Tahniah sakinah … anda tetap seorang ibu dan isteri kepada seorang suami.. pahala anda sebagai seorang ibu tak berkurang sikitkan walau anda hanya isteri kedua.. orang yg tak beriman dan cetek agama je yg menghina anda… siapa mereka nak menidak hukum Allah.. jodoh yg telah Allah tetapkan… sakinah kena banyak bersabar… tidak semestinya isteri pertama itu lebih mulia dan isteri kedua tu hina… Tahniah ashraf kerana berjaya mendidik kedua2 isteri anda… tahniah juga buat Dayana kerana redha dgn ketetapan dari Allah… sama2lah kita berusaha untuk menuju ke Syurga…

    0

    0
  21. […] (TAHNIAH)Wan Sakinah, Isteri Kedua Ashraf Muslim Selamat Lahirkan Anak (30) […]

    0

    0