Written by AbangNara | August 23rd, 2010

waheeda confirm berpurdah

Baru-baru ini kami telah dijemput oleh pihak Astro untuk berbuka puasa di Bora Asmara. Ramai sungguh artis-artis yang datang. Tapi yang balik menjadi tumpuan sudah tentu kehadiran Waheeda dan Akhil Hayy. Waheeda seperti yang kita tahu memang sudah lama tak keluar di mana-mana suratkhabar atau majalah selepas berkahwin.

Dan kami tak terkejut dengan pemakaian purdah oleh Waheeda. Dulu pun kami pernah keluarkan gambar Waheeda berpurdah. Cuma kali ini memang sah dan confirmlah dia sudah berpurdah. Jutaan tahniah kami ucapkan. Bukan senang nak berpurdah tapi Waheeda ternyata mampu.

Buat pengetahuan semua, Waheeda sudah pun bersara daripada dunia seni. Jadi dia datang time tue hanyalah untuk menemani suaminya, Akhil Hayy.

P.S: Cuba tengok video nie. Salah mamat nie jadi penjual burger atau memang perempuan tue mata duitan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

209 responses to (TAHNIAH) Waheeda Sah Berpurdah, Sejuk Mata Memandang ~~~

  1. fanasakura says:

    Alhamdulillah..

  2. manjalara says:

    alhamdulillah, taat pada suami

  3. natts says:

    bagus lah tu..

  4. miss suka masak says:

    alhamdulilah…. tahniah…cantik….

    mana fact oriented person erk???

    miss him a lot~~~

    • Me says:

      Ada org kata dia tukar nick… ntah eh… Ada fan gak FOP nih…:-p

    • Suri Cruz says:

      betul betul.. fact-oriented-person, wher r u??

      • Nachos says:

        Ntah2 yg komen kat atas ni la FOP.. Ahaks…

        • F-O P says:

          Come on…please Nachos, I don’t have to do that. Can we give comments without any prejudice here?

          Me: Yes I’ve changed my nick from Fact-oriented Person to just F-O P for some reasons. Hope anyone don’t mine about it since I did inform you guys. Thanks.

        • F-O P says:

          Harapnya faham bahawa niat sy bukanlah mencari peminat atau menginginkan admiration dari sesape..taktau nak ckp camne tp itulah yg sebenar2nya.

          Sy berkomen di sini sekadar suka memberi pandangan & berkongsi secara ilmiah bila ada masa terluang..

          As for Waheeda & Akhil Hayy, buatlah apa yg anda suka selagi mana ianya selari & tiada bertentangan dgn syari’at Islam kerana hanya Allah yg Maha Mengetahui apa yg tersirat di hati. Manusia akan sentiasa berhukum dgn yg zahir tetapi Allah sentiasa maklum akan yg saraa’ir (tersembunyi)..

    • intan says:

      bg aku la..org nak menutup aurat dari fitnah lelaki ni byk cara….tapi kalau berpurdah tapi mata masih berzina..susah gakkk…..bila kita perpurdah…mata masih disolek rapi, itu mendatangkan nafsu juga …zina mata namanya…..

      • miss suka masak says:

        salam…
        2 nachos…

        kami2 nie bukan fop….tlg jgn salah anggap…

        saya ngaku y saya mang minat kat fop…

        maksud saya,,,

        saya suka baca comment2 dia…

        bfakta dan byk info…

        xsuka melalut cam sesetengah 2…

        bagi saya dia xpenah blagak or show off kat sesapa…

        dia juz nak share ilmu y maybe ada kalangan kita y xtau…

        saya mang jarang bagi comment…

        juz jadi silent reader…

        tapi bila buka bn saya sonok baca comment2 dari aries, gadis melayu..pet..kak black…kak zaza..anne n y plg saya nak baca comment dari fact oriented person…

        selain baca entri2 kat cnie…

        saya nak sgt baca comment2 dari geng2 bn y lama…

        sonok…

        n 4 me…

        fop 2

        very weird person penah saya jumpa…

        dia misteri….n ada daya personality y sgt2 menarik….

        hope one day dapat jumpa ngan fop n face 2 face…

        nak tgk sgt camne owgnya…

        2 rooney n geng2 y senagkatan…

        plsla…

        benti la kutuk2 fop….

        lau awak benci dia…

        ramai ag y lebih bencikan awak kat cnie…

        maaf saya cakap…

        comment2 awak menunjukkan ketidak matangan awak lam berfikir…

        stop kutuk fop…

        dia jauh lebih bermaruah dari awak dan sgt2 beradab n beretika…

        so rooney…

        hope dapat berubah…

        saya xde niat len…

        cuma nak ingtkan awak supaya xde y lebih ramai sakit hati baca comment2 awak…

        sekian….

        2 fop…………

        still loving u~~~

        ur darkness secret admire___

        • Nachos says:

          Ur darkness secret admire ~ klon FOP atau kwn dia kan…

          Wow tgginya puji… sure kembang Tempayan FOP ney masuk bakul angkat sendiri… Geng lama? Ramai je lama bukak Bn cuma baru tgerak hati nak komen baru2 ney… Tau dah nama2 yg dsebut tu sinonim kaki gosip, kaki rajin ngular baca bn… Time keje berchating, berbalas2 komen dari dulu lagi tak berubah… Aku pemerhati dah sekian lama… Cuma baru terasa nak komen…

        • F-O P says:

          Nachos, please….

          Sy tak gemar kalau komen kamu mcm nak accuse sy berangan jd miss suka masak or pakai kawan sy utk angkat & puji diri sy kaw2. That’s not my style pal, that’s lamers’ & losers’ style to attract attention oh-so-cheaply. Desperate benar kalau gitu. Sy taknak ckp lebih2 nanti boley jd panas, so lebey baik diam kalau kita taktau perkara sebenar..kerana kalau salah, itu fitnah & false accusation.

          I’m outta here. PEACE.

        • Suri Cruz says:

          nachos apesal suke buruk sangka kt FOP? r u afraid with ur own shadow??

          p/s: hati yg busuk akan mengalir pd jari jemari nye. this is nachos

        • akhmal says:

          haha..padan muka nachos..kena!

        • noor says:

          wah wah wahhhh…msti kembang smngkuk cik Fact oriented person aka fop nie..hihi. ade org admire tuee.. siap loving2 lg,ade per2 kee??ahaksss. jgn mareee…..
          tp i stuju aper yg miss suka masak tue ckp. fop nyer komen2 byk info,although i notice ader 2 3 org yg alwayz kutuk2 fop,ntah haper2 ler diorg tue.
          nachos pn cm jelezz jek bila fop ader peminat mcm miss suka masak tue. u xder pminat xyahle tuduh org cmtue..xbaik laa.
          fop,truskn bg komen2 yg bernas okehhh.. chiaowww.

        • miss suka masak says:

          salam….

          nachos sayang…

          dgr cnie bek2 kay… u listen 2 me carefully…

          saya nak tegaskan kat cnie y saya nie bukan KAWAN , BUKAN JUGA KLON FOP DAN JUGA BUKAN EX FOP…

          im juz human being….sama seprti insan2 lain lam bn nie…

          seriously saya mang xkenal dgn fop 2…

          saya xpenah jumpa fop even dgr suara dia pon saya xpenah…

          seems like someone have a litle bit jealous of fop…

          jgn camtu…

          saya ikhlas…

          mcm y saya cakap…saya mang minat ngan fop..

          maybe korg nak kata saya nie cam xlogik kan…

          minat kat owg y xpenah saya jumpa or kenal..

          tapi 2 la…hard 2 explain….

          every time…every moment…

          i love 2 read fop word….

          make me fell calm…

          so nachos…harap pasnie xde ag salam faham kay…

          saya bukan clon fop or kawan2 dia…

          lastly… 2 noor…

          saya ngan fop xde pape….

          juz kenal lam bn nie..

          ntah2 fop pon xpenah sedar kehadiran saya lam bn nie..hahhaa

          in fact fop da married n ada anak2…

          so imposible la utk saya fall in love 2 hiim rite???

          ehehehhehe

          saje je nak admire…

          fop………………………………………

          jgn iraukan kay manusia2 y suka cari pasal 2…

          abaikan jek..xluak pape pon….

          y penting…teroskan bkomen dgn bhemah kay cam y u selalu buat sebelum nie….

          ~~~ur darkness secret admire___

        • F-O P says:

          Thanks a gazillion miss suka masak, thanks for all the support given. I fully understand what you were trying to say..& I’m not gonna misundertand your words. I’m not gonna get it wrong, so no worry okay?;-)

          Thanks for the advice too, I’ll remember that & yes I will..

          You guessed it right about me.. I’m a married guy with a lovely wife & yes we have a child..a little cutey baby-boy & he’s so lovable.

        • F-O P says:

          Thanks to Suri Cruz too for your support. I really, really appreciate it a lot. Just to inform you that I truly adore the girl whose name is used by you right now..yes, Suri Cruise..that outrageously cute little daughter of TomKat. I have her pics in my PC coz she’s just too cute & lovely, one of the cutest little girl I’ve ever seen..

  5. Gadis Melayu says:

    Alhamdulillah…

  6. Gee says:

    Alhamdulillah…..

  7. puteriaquarius81 says:

    eh.. makin kecik n kurus waheeda.. apa2 pun tahniah.. mudah2an bhgia ke akhir hayat..

  8. nani says:

    klu ikutkan, pakai purdah ni sbb nk ikut istri nabi, walaupun tak wajib. so mmng cantik dh konsep tu… tp klu si waheeda ni yg pakai purdah mungkin ada sbb lain jugak… sbb nak cover muka malu. sapa tak malu weih rampas suami org. dah lah baik punya putar alam. walau mulut tak ngaku bersalah, tapi hati dan minda tetap rasa guilty kan? pk2 kan lah

    • flo says:

      sokong sgt,kalu pakai tu biarlah dari hati yg ikhlas,bukan nak ttp muka tebal atau nak alih kan tumpuan org..

      • balqis says:

        nina n flo ni tuhan ke leh baca keikhlasan hati org?ustaz2 kata ikhlas tu mcm semut hitam berjalan dlm gelap..hanya Allah yang tahu..kalau kita ni lum tahu lg hati kita ikhlas atau tak..tak yah tafsir org..serah pada Allah

      • ciku says:

        korang ni boleyh ker bace hati org yg dy ikhlas ke x??maen ikot suke jep ckap..

    • Melayu says:

      Sudah2 la tu Nani, bulan mulia ni klu blh hentikn seketika aktiviti mengutuk…syukurlah dia berubah, kita? cuba tnya diri sendiri…Masih ditakuk lama?

    • BumbleBee says:

      x elok brsangka buruk wahai nani…nak2 lg bln ramadhan ni..kalo dier salah di masa lampau, biar dier jawab dgn tuhan nnt… kter biar berfikir positif ok..lgpun dier berubah ke arah kebaikan…bukan sebaliknyer..chill

    • gilo says:

      ko ni nak mengutuk org aje…pikerlah pisitif beb!!!

      • futuremg says:

        aku rase logik gak per si Nani tuh ckp…laei pon purdah nie bukan wajib kan…nak kate diamalkan kat msia nie..tak gak…kalo kat Saudi tuh yer lar…laei pon org dah tau muke si Waheeda tuh camner and all that..dia pon dah duduk belakang tabir jer si Waheeda nie..so what’s the purpose?…btw, tahniah Waheeda sbb berpurdah..

        • zaihas says:

          Pompuan arab pakai purdah kerana mahu melindungi dari pada terkena pasir….kan di arab ada padang pasir…jgn mudah terpedaya dgn apa yg disajikan kaji dulu buruk baiknya…ada mata guna utk melihat ada akal guna utk berfikir dan menilai….mmg kita tidak berhak menilai org tp utk apa…..ya ada pengkritik, juri, pakar psikologi, guru dan mcm pakar lagi…..apa tugas mereka dan apa efek nya….

        • eyda says:

          x baik tau nani…mungkin betul dia ikhlas n rasa selesa….kita sepatutnya bagi sokongan…bukan memperlekehkan…btw..tahniah…..kawan2 aku pun ramai yg pakai purdah terutama di bch-rufaqa’..

    • SWEET says:

      BUKANNYA SENANG SESEORANG TU NAK BERUBAH. KINI DIA SUDAH BERUBAH. KITA INSAN ALLAH PATUT BERSYUKUR DAN ALHAMDULILLAH AKAN PERUBAHAN ITU. SEPERTI WANITA ARAB HANYA NAMPAK MATA JE. SUDAH2 LA TU MENGUTUK. NANTI KURUS PUASA.

    • leman says:

      aku stuju bebenor dgn pendpt ko tuh, nani..
      malu gamak nyer…
      si wasssinni nih… tebal muke nk ngadap press…
      tu ar btutop muke sgale…
      ye ar, spe x malu, dok sebat laki orank…
      ish, ish, ish…

      • Raja Azmi jugak says:

        Aku setuju dengan Nani… mana kita tahu si wasini ni berubah utk apa? Sbnrnya dia dah termalu dng sikap hiponyar sebelum ni.. Kalau ke arah kebaikkan, dengan memakai tudung sahaja sudh melengkapi ciri ciri muslimah, tak perlu menutup muka bagai, lebih lebih lagi degan suasana keadaan persekitaran di Malaysia, mcm tak sesuai… kalau wasini nak berubah ke arah kebaikkan cukup rasanya kalau dia ubah tingkah lakunya yang mengedik mengelitis tu, cakap lebih bersopan dan jelas, bukan lain ditanya lain dijawap, tak menyeringai memanjang, sampai ketawa terbahak bahak, habis semua gusi nampak, dan jaga adab setelah bersuami.. semua tu dah boleh menjurus kpd kebaikkan….. aku confirmed, perubahan yg dilakukan skg oleh wasini sbb nak cover je. Yalah dah merampas suami orangkan. Skg dah termalu siap pencen lagi.

        • ciku says:

          Kenapa ade je yg paranoid dgn waheeda? biar lah dia nak berpurdah ke ape ke….tu hak dy. kalau mmg la msia ni xseswai nak berpurdah, knpe ade je wanita2 lain yg pkai purdah? adakah mereka juga melalui fasa yg sama dgn waheeda? renung2kan la. salam.

        • nanaTHeWitch says:

          apsal korg ne?
          spe korg nk judge dy pnye niat haa?
          mmg la mlsya xamalkan tp bdosa ke?
          drpd pkai tdung tp nmpak dada.. suda2 la ye…

        • eyda says:

          sokong kau ciku…kenapa pulak dia nak malu sedangkan semua org dah kenal dia walaupun tutup abis 1 badan…..dia mungkin dah dapat apa yg dia cari….

        • onik says:

          ko cakap “mana kita tahu dia berubah utk apa?” kan…okeh, kita xtau…so aku nak tnya, mana ko tau dia “sbnrnya da termalu dgn sikap hiponyar sebelum ne???” ko ckp ngn aku ko tau dari mana…ko ahli nujum ke?? sebab tue dlm islam ada kata supaya kita ne berprasangka baik…whateva la niat waheeda pun, who r u 2 judge her like dat?? remember, we r not PERFECT cz kita manusia…ramai tau statement ne tp xramai yg mendalaminya…1 more thing, who says “dgn memakai tudung shj sudah melengkapi ciri2 muslimah”…d statement is too general bebb…t org salah tafsir plak…bila melengkapi ciri2 muslimah adalah dgn panduan pemakaian penutupan aurat yg betul…pd sy…again, sy percaya semua muslimah adlh islam tp xsemua islam adalah muslimah…sbb tue penah dgr islam pada namanya je?? ok, cukup bout muslimah tue…bila bcakap, jgn yakin sgt klu anda tiada bukti…ok fine, dia ada kes yg ngn rumahtgga akil hayy…but then, dia suda berubah o x, kita manusia yg lemah ne n sgt judgmental ne xtau n xble nak kata pasti cz hati manusia hnya Allah yg ble baca…hnya ALLAH PEOPLE…sudah2 la tue…sian dia..bg dia ruang utk bnafas jugak n hidup bhagia ngn suami dia…brprasangka baik la wahai pembaca2 BN…mnta maf klu sy bkasar…tp sy tahu apa yg sy cakapkn…tq!

        • ciku says:

          setuju!

        • SWEET says:

          RAMAI LAGI ARTIS SEBAT LAKI ORANG
          X MARAH KE????

      • suri says:

        ok je klu pkai purdah, tp bila tgk btul2, org pkai purdah nih tudung labuh skit biasanya…dan hiasan tak berlebihan mcm noorkumalasari tp tak tau la kan…

      • syira says:

        ish..korang jgn ckap camtu..
        mak ak pakai purdah..
        ntah tetibe ak plak yg terasa..huhu..

        • Aku says:

          Pelik la..knapa mentality org kita mcm nie???
          Salah ke org yg xbaik brubah jd baik? Bukan itu ke yg Islam nk supaya hidup jgn terus melawan arus….
          Korang benci sgt dgn dia knapa? Sbb dia kawen dgn laki org?? Istighfar byk2 sahabat…jodoh dia kerja Allah..kalau korang pertikai yg dia nie kawen dgn laki org…korang seolah2 dok pertikai keje Tuhan..Tanya balik kt diri sdiri..layak ke korang nk persoal ketentuan yg Allah s.w.t.?

          Nabi xprnh ungkit pun pasal Hindun melapah mayat bpa sedara Baginda… tp korang ungkit kisah yg dia nie dok rmpas laki org…

          Allah s.w.t xbuka aib kaum Nabi Musa apabila Musa a.s brtanya siapakan munafik dikalangan kaumnya..tapi korang ringan mulut buka/bercerita aib dia..Nauzubillah….

          Prcayalah lah aku akn petikan “Islam itu bermula asing dan akan berakhir asing….beruntunglah org2 yg di anggap asing”……

          Dulu msa Islam masih baru…perempuan tutup aurat sgt asing..dikatakan gila…tp yg telanjang di anggap biasa…

          Sekarang masih begitu…..dan akn brakhir begitu…
          Sahabat….dulu kecik2 aku selalu dgr org ckp tnda kiamat kecil dah byk..Skrg aku dh dewasa….bkn tnda kiamat kecil yg aku nampak, tp tnda kiamat besar..

          Jgn jadi ummat yg rugi….jgn trlalu bermurah hati dgn memberi pahala kpd yg lain sbb itulah jaminan kte ke syurga…

  9. BlackBerry00 says:

    alhamdulillah…
    syukur atas perubahan tu

    hrmmmm
    nah..terbukti sudah
    nampak gayanya, BeautifulNara ni
    ade gak memaparkan brita2 artis yg mmbuat transformasi
    ke arah kebaikan
    takdelah sentiasa post artis2 yg tak elok

    so, sesape yg pernah suruh bnara `insaf` tu
    cermin diri sendiri dulu, yerrrrrr

    • Me says:

      Erm… Ikut anggaran aku, post +ve tu cume 5-10% jer kat bn nih…:-p… tpi Nara ikut demand je… Sbb yg-ve je banyak sambutan, bnyak komen. Kalo xde citer buruk & gambar seksi sape nak bukak bn nie… Dah lumrah manusia nie suka tgok negatif pasal org lain je, nak nak org Melayu… Sbb banyak skill ngutuk tu, xyah diajar… Post teruk la banyak komen esp gambar seksi atau pasal Fasha… Betul tak?

      • BumbleBee says:

        dh kalo artisnyer pun buat kebaikan 5/10% jer yg selebihnyer sumer more to -ve…cmner nk dpt bahan berita yg byk tentang kebaikan artis?…

      • HAHA says:

        laaa, dh post yg +ve pun ada lg nk kondem .. relax la Me, sm je sbnrnya.. kalau ko tau tajuk2 post -ve yg ada dlm ni so ko pun x terkecuali baca crita yg -ve.. at least yg -ve tu bertujuan utk kita sm2 sdr. pada yg memberi komen , itu dh lumrah mnusia menyuarakan pndgn msg2, dh diberi akal fikiran.. cuma ada di kalangan diorg jenis yg kurg sbr, itu la yg membuatkan kutuk mengutuk pun terjadi..
        so? yg baik jd iktibar, x baik tu faham2 sndiri la nk ikut ke x…..

        • Me says:

          Laa… Aku reply komen Bb tu je.. Bukan pertikaikan bn kuarkan cite +ve cume komen fenomena org suke tgok post -ve. Kan dah biasanya yg-ve tu yg banyak komen. Kalau tak click pun dah terang2 post tu tulis ade bape komen kat situ… tapi click je lar nak tgok mulut masing2… Astaga… Kebanyakkannya ngutuk je aku tgok.. Nasihatnya bape kerat je… X betul ke?.

  10. akula says:

    kalau ikutkan dibolehkan perempuan menunjukkan muka dan kedua belah tapak tangan sahaja…tak dinyatakan dalam Quran utk tutup habis muka..maybe pilihan peribadi…renung-renungkan dan selamat beramal…

    • BumbleBee says:

      biarlah…xde salahnyer pun dier nk tutup separuh muka dier… kang kalo kurang kain kang lg x patut kannn…

  11. aries_april says:

    alhmdlh..
    sykr pd tuhan..
    hope prbhn yg dia bt..
    d brkhti allah swt

  12. aa says:

    nanti mcm ne die nak makan ek??mesti kena selak purdah tu kan,,,,,hemmmm

    • mys abby says:

      mmg la org b’purdah makan kena selak…tp selak ckit je pon..bukan selak abis suma….apa daa…

  13. Suri Cruz says:

    in my opinion pulak (based on self-reading), org yg berpurdah ni is originated from padang pasir cos dorang nk cover fine sand tu from entering ke rongga hidung and mulut… so, mmg logic la.. one more thing is pakai purdah ni harus (ke wajib?? tak sure..) klau pompuan tu teramatlah cantik sampai mampu menaikkan nafsu syahwat yg bukan muhrim… tp waheeda ni.. erm… musykil lah.. pa pe pun empunyer diri je la yg tau..

    • nama saya says:

      haha. saya selalu terasanak tergelak kepada orang yang asyik question walaupun org buat baik. mmglah purdah tu secara adabnya macam tu. tapikan kita ni sebagai perempuan, fitnah tu dk merata2. semua perempuan cantik, dan lebih2 lagi syaitan tu suka menghias perempuan biar nampak cantik di mata2 lelaki.

      pada zaman imam hanafi dulu, ada seorg wanita ni dia sangat menjaga kesucian dirinya, dan bila keluar ke mana2, akan pakai purdah untuk mengelakkan daripada pandangan mata2 liar lelaki. itu tujuan dia pakai, untuk jaga kehormatan diri dia, bukan sebab dia rasa dia cantik atau apa.

      berbalik kepada waheeda, dia bukan buat jahat pun, dia pakai purdah, dia tutup muka dia, so kenapa kita sebagai org lain nak berfikiran dan berprasangka bukan2. siapa kita nak korek2 hati dia, lainlah kalau dia tu lepas kahwin makin mendedah2 plak, yg tu mmglah boleh timbulkan fitnah.

      kalau tgk org buat satu kebaikan, marilah kita cek diri kita plak. apa perubahan yang telah kita lakukan untuk mendekatkan diri kepada Tuhan dan membebaskan diri dari neraka.

      umur semakin pendek, janganlah dibazirkan dengan mencari kelemahan org semata. sekali sekala eloklah kalau kita membelek kesalahan diri sendiri juga.

      just my 2 cents.

      • Suri Cruz says:

        yelah.. betul betul.. buat baik especially setelah melakukan perkara2 yg allah murka.. peace..

      • BumbleBee says:

        tul tu…org yg berubah ke arah kebaikan…x perlulah kter persoalkan keikhlasan atau ketulusan hatinyer… kan lebih baik kter bersyukur dan mendoakan yg elok2… :)

      • SWEET says:

        Sokong idak ler cam TOK T janji nak pakai tudung selepas balik MEKAH.. So apa jadi skrg. Semakin bukaK nampak RAMBUT. Pakaian pun bukan main KETAT membalut tubuh dia. SO RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL.

      • TABUAN says:

        AI MANUSIA MANUSIA…..

        PAKAI KURANG KAIN SALAH…

        TAK PAKAI KAIN SALAH…

        PAKAI TERLEBIH KAIN PUN SALAH…

        :(

      • onik says:

        sgt la betulll…heran org ne, org wat baek persoalkan…org wat jaat pun persoalkan…t, tak wat apa2 kata xfemes…itula susah nak puaskn ati suma org…so, wat keja masing2 la senang…my 2 cents 2! =)

    • gilo says:

      lantak dia la kalo dia nak bungkus bdn dgn kain kapan pun!!!

      • nama saya says:

        kan bagus tu, lepas dia buat kesalahan besar seperti pendapat dan pandangan kebanyakan orang, dia berubah pula ke arah kebaikan. itu adalah muslimah yang baik, yang setiap hari yang kedepan lebih baik daripada hari yang telah ditinggalkan.

        kalau semalam jahat, dan hari ni jadi lebih jahat, tak tahu nak kata apalah, mmg jauh daripada kasih sayang Allah lah tu.

        ^_^

  14. Musykil Terus says:

    errkkk…!!! mta maaf, pd sesape yg tau, cane ek kalau org yg berpurdah ni makan kat majlis keramaian? adakah diorg bukak ‘langsir’ tu ke atau main suap ikut bawah ‘langsir’ tu je…musykil gak…kalau bukak ‘langsir’ elok bukak terus, sia2 je tutup selama ni…
    tolongla sya…thanks…

    • HAHA says:

      angkat sikit je smpai paras mulut.. x de sia2 pun.. akal fikiran ada.. gunakan la

      • SWEET says:

        AKU PERNAH TENGOK ORG ARAB BERPURDAH DIA MAKAN ANGKAT TUDUNG BAWAH TERUS SUAP JE.

        • Aku says:

          Kalau time makan dia nk buka terus pun apa masalahnya? Aurat dia selain muka n tpak tgn kan… So xmenjadi masalah kalau dia nk buka tutup muka tu masa nk mkn… laen la kalau dia buka abes ngan jubah2 tu… Niat dia buka tu sbb nk mkn dgn selesa…bukan nk goda laki mana2 yg ada kt situ….

  15. nama saya says:

    btw saya ada kawan yang mmg berpurdah. dan dia ni ttp aktif je hidup dia.

    cara dia makan di tempat awam, kalau kat tempat kecik, dan dia mengadap dinding, dia akan buka purdah.

    kalau macam majlis2 yg besar dia akan suap makanan di bawah purdah tu. mula2 sy pun takut purdah tu kotor tapi ok je dia buat^^

  16. el.. says:

    ada aku kesah..

  17. seri ayu says:

    alhamdulillah…..sekurang2nya waheeda membuat perkara yg baik dan x salah d sisi Allah…
    jadi knp ade antara kita yg masih nk keji dan kutuk…
    pakai purdah hukumnya harus…buat x apa…xbuat pn x apa…jadi xde salah pn berpurdah utk mengelak fitnah..
    siapa kita utk menilai niat die berpurdah…hanya Allah yg maha mengetahui…jadi lbh baik kita diam dr dok buat fitnah dan kejian yg bukan2…
    semoga kita juga menuju ke arah yg lbh baik…InsyaAllah…

  18. littlemia says:

    good….camtu le kalu org dah pernah wut salah..buat baik pun org pandang salah gak…mcm banduan gak la…..

  19. aries_april says:

    tringt geng BN…
    :-)
    last year…pose2x kat sni ja

    • [email protected] says:

      mana p dorang aku jer yang ader ni

  20. [email protected] says:

    mana korang xder pun

  21. [email protected] says:

    ader baru nampak korang

    kak black mcm mana jamuan berbuka kita buat kat mana, umah akak ker,, Bee sihat ker

    • aries_april says:

      maybe kat tmpt yg nik suggest…
      dh conpon

      • Penari Poco2 says:

        aries…poco dtg lg ni la…
        wahhh…rindu kat kengkawan lama…
        jom seru diorg masuk balik sini…

        • aries_april says:

          aries?
          lma tul orng x pnggl nama tu..hihihih
          rndu kat akak jga

        • [email protected] says:

          lama jugak le tak gadoh gan korang kat cini…..

          paling menarik CITA CARA NAK LETAK PIC KAT CINI…. SUSAH GILER NAK JAR SORANG2 LETAK PIC CINI

        • aries_april says:

          tul..
          msk srng tnya..
          msk srng tnya…
          pas tu…copy paste ja..
          si BB smpai ngamuk

        • [email protected] says:

          nak menagjar PP n Juon paling susah

        • aries_april says:

          kak weiya pn sma nik..till now x leh g…

          BTW..juan mna ek?

        • [email protected] says:

          bz gan stadi kot

        • aries_april says:

          dia ada FB ke x nik?

    • SWEET says:

      PET AJAR SWEET GAK

  22. aries_april says:

    nik..ko ingt x dlu time kntrvsi si wawa ni?
    :-)

    • Penari Poco2 says:

      dah lama dah tu aries…
      ex si ustaz ni pun dah kawen dah…
      masa kontroversi dulu teringat kat geng2 lama bn…

    • [email protected] says:

      ingat sangat kecoh giler kita buat page dia,,,
      mana geng lain ni

      • Penari Poco2 says:

        pet sengal ke…?
        hahaha…

        • [email protected] says:

          sebut nama aku lak ni… dah hampir setahun Tinggal Kan BN,,, ari ni baru masuk reramai

        • aries_april says:

          lma x sbt sengal kat BN…tu yg rndu nk sbt

      • aries_april says:

        hahhaa…nik..tau xpa

        • [email protected] says:

          anne pun dah masuk tu,,, tinggal BB ANTU n kak Black Kak Vio jer geng paling lama yang tak masuk

        • aries_april says:

          dia orng ada ja nik..last week..just nik ja yg xda…

          BB bru seru

  23. anieamer says:

    hmpp…..xminat dorg ni….papepn…ok r klu da insaf…tp…bia kerana tuhan..bukn kerane publicty murahan….

  24. annedesilva says:

    halooo…

    • [email protected] says:

      anneee

    • aries_april says:

      alo my pren

  25. pizza says:

    Jauh lebih baik berpakaian begini, maybe a little peculiar utk masyarakat Mesia tapi indah pd pandangan syariat. Biar nampak bijik mata jer drpd nampak lurah dada dan kulit peha. Aku tabik Waheeda sbb berani utk perkara yang benar.

    • aries_april says:

      yup..tul tu piza..atleast kta krng kan maksiat mlut

      • [email protected] says:

        huhuhu….. no komen

  26. [email protected] says:

    mana korang p lak ni

  27. aries_april says:

    poco…
    mn rspi kek thun ni?

  28. DOYANMANGKOR says:

    alhamdulillah… sekurang2nya lepas rampas laki org ada gak inisiatif dia nk berubah…. mcm mane ngan maizawati lak? boleh ke wat camtu? nikah pon pakai baju balut nangka..

  29. [email protected] says:

    mana lagi geng2 kita ni

    • aries_april says:

      ada ni nik…bla aries drop cmnt…
      error la

      • [email protected] says:

        BN biasa le banyak2 komen terus BLUR

    • Penari Poco2 says:

      ada ni haaa…
      kekasih lama ko kembali lg ni…

      • [email protected] says:

        musuh tegar aku… hehehe

  30. aries_april says:

    mn poco lak?
    td ada ja…ilang lak dia

    • [email protected] says:

      dah muncul dah kat ats tu,,, kak black jer ilang ni

      • aries_april says:

        kat FB dia ada x?
        aries dh close FB…
        mn tau better skit cmnt ni…

      • Penari Poco2 says:

        ade ni ha aries…
        tenet ni sengal tol la…
        lambat…
        pet, windu kat ko…
        windu lama tak gaduh kat ko…
        hahaha…

        • aries_april says:

          tu la..aries pn sma..
          sengal tu..

          huhuhhuh..ingt g time perang dingin ari tu…
          gduh skan korang no?

  31. Penari Poco2 says:

    pet, aries, anne…
    mane lg geng2 kita yg dolu2…
    cube korang seru diorg masuk sini balik…
    winduuu ar dgn keindahan masa dulu…
    huuhu…

    • aries_april says:

      aries dh seru….just 4 u sis

    • nurul says:

      hihihihihi..da masuk ni.:-)

    • [email protected] says:

      kita2 jer yang ader ni

      • Penari Poco2 says:

        nurul dtg balik…yuhhhuuu….mane lg geng2 lain ni…
        kalau tak masyuk gak kene g balai polis ni wat report…

  32. aries_april says:

    bumblebee mn ek?
    td ada ja

    • Penari Poco2 says:

      tgh tido kot…
      nak makan takbleh plak tghari ni…
      aries, ingat lg tak kat delimasaraa…
      mana p dia ek?

    • [email protected] says:

      sudah ilang,,, uztaz mana leh masuk lama2

    • Tadaaaa !!!! Waka Waka Eyy eyy

    • fifie says:

      mira sape bumblebee tu ek?ade ke dlm fb kite?carila die sape..hikhik

      • [email protected] says:

        yang tulisan jawi tukan BEE
        kak zaza masuk

        • BumbleBee says:

          huh?? owh..patutla aritu ade org tuduh aku pempuan gemuk…disuruhnyer kuruskan badan sebelum raya. Ade org len pakai nick bumblebee dlm fb laa ni…

          p/s: dlm fb yg korg assume tu org len…bukan aku. aku x berfb…nyway kalo nk email, aritu aku dh kasik add kt aries.

      • aries_april says:

        dh add dia kat FB…tp x approved

    • BumbleBee says:

      busy laa aries.nyway thx sbb remember me.. wah wah poco, makruh lerr tdo puasa2 ni.. hmphhh

  33. aries_april says:

    msk page bru wei

  34. Zz says:

    i’m backkkkkkkkkkkkkkkkkkk :-)

  35. Penari Poco2 says:

    blackberry, eclipse, jojio, antu, tomei, puteri, weiya, byk lg …..muncullah korang sume…

  36. landax says:

    alhamdulillah~~~

  37. eszol says:

    kita tggu je si akhil hai ni kahwen lagi satu

    tgok pe nak jadi kat waheeda

    tah nnti purdah ke mana,apa kemana

  38. JersiNo20 says:

    bora asmara.. hmm rindu tmpt tu..

  39. cipok says:

    Semua nie mcm bagus aje. Ana takda hairan

  40. rashid says:

    Tu lah tugas isteri sebenarnya…

  41. tralalla says:

    syg nye la kt suamy dy yeee ;)

  42. OOO says:

    BAGUSLAH TUE…………

  43. Kak Su says:

    Alhamdulillah..buangkan segala sakit hati kita sebelum ni…semoga kekal selamanya…

  44. jejake says:

    sejuk ape…panas le…pakai tebal2 camtu…hehehe
    gurau…i <3 waheeda wearing purdah…=)

  45. zaihas says:

    Setakat ini artis yg benar2 transform adalah Noor Kumalasari, Azmil Mustafa dan terkini mgkn Fauziah Latif….bukan nak kata sesiapa tp sebelum kita menilai baik tak baik seseorg tu ambil masa dulu….ibarat pepatah ” manis jg terus ditelan pahit jgn terus dibuang”….

    • F-O P says:

      Jangan lupa pd Wilma..sy rasa dia antara artis yg paling hebat hijrahnya.. As for Gee, tak pasti sejauh mana perubahan dia namun still respek sbb sudi pegi ke Gaza walaupun amat berisiko.

      OG Ahmad Daud? Hmmm……………………………………pd sy dia tak istiqaamah. Sy menilai pd luaran semata2, tp mungkin hatinya dekat pd Allah, Allaahu’alam.

      • Penari Poco2 says:

        Jangan lupa pd wardina safiah jg…

        • F-O P says:

          Setuju Penari Poco2..terlupa plak. Wardina adalah contoh yg amat baik, namun sy memilih Wilma kerana beliau tinggalkan trus apa2 yg berkaitan dgn penampilan depan lensa kamera ni..totally, itulah yg terbaik demi mengelakkan sbrg fitnah..hanya itu yg masih blum dpt dilakukan Wardina. But still sy respek mereka2 yg berhijrah kerana-Nya..

        • chop..chop says:

          kredit to our pioneer…noorkumalasari

          p/s klu tak silaplah

  46. jkk says:

    baguslah macam tu waheeda..

  47. qentot busuq says:

    Ya Allah cantiknya keindahan dunia…berseri2 plak…
    tapi napa makin nampak kurus sangat waheeda kan….Insya Allah ade rezeki, dapat ank plak nanti kot…
    tahniah anda bdua ye…

  48. Lovelyvic says:

    Dah lama Waheeda berpurdah… bukannya baru ni…
    awal tahun lalu masa kami sekeluarga bercuti ke Taman Rimba Komanwel kebetulan Waheeda dan keluarga pun bermalam kat resort tu… nampak dia berjogging pun pakai purdah…

    Dulu benci sangat dengan Waheeda kerana kes Maiza dan Akhil… tp lepas memerhatikan cara Waheeda bersama Akhil.. bersama keluarga dia… cara dia… rasa tersentuh hati. Dia tak sombong… cakap sangat sopan samaada dengan akhil atau dengan ahli keluarganya..

    Doakan Waheeda terus berjaya… berhentilah fitnahkan dia…. siapa kita nak hukum seseorang kalau Allah dah mengampunkan dia?

  49. mak minah says:

    bab kawin tak nak sentuhlah, itu dah jodoh dia nak ambik laki org nak buat macam mana.

    bab purdah pun mmg itu hak dia, cuma purdah yg dia pakai sesi bergambar ni purdah melaram namanya, ramai org msia yg pakai purdah mcm ni. cuba tengok mak arab berpurdah, mana ada solek mata lawa2, mana ada purdah lip lap berkilau dan berkerawang, plain hitam saja. dah tu jubah mesti besar sikit. so tak nampak kita kurus ke debab ke.

    abg mak minah yg dok jeddah cakap cam tu, sbb bila dia balik msia, dia tergelak tengok org pakai baju kurung warna warni ngan purdah. salah tafsiran tu.
    1 lg pak arab mmg pantang nampak pompuan, apa lg yg bersolek, mau terjojol anak mata. tp kat msia ni org tak heran. pakailah mengikut hukum, kalau tak nak jadi noorkumalasari, jadi wardina pun dah sejuk mata memandang.

    ** teringat si wasini ni dok terkangkang ngan seluar merah masa program ac disini ……

    • gosipgurl_fea says:

      wahahah cayalah mak minah

    • SWEET says:

      SEMUA JADI TAK KENA
      PAKAI SEKSI PUN KENA KOMEN

      PAKAI PURDAH
      PUN KENA KOMEN JUGA

      DIA KAN BERCELAK JE

      BAJU JUBAH MEMANG ADA YG
      BERKELIB DAN BERMANIK

      DI MEKAH PUN ADA JUAL
      JUBAH CAM GITU

      JANJI DIA BERPURDAH
      TU PUN DAH CUKUP BAIK

  50. Tongkang says:

    Kalau dah jahil ttg agama, jgn nak pertikaikan org pakai purdah..baca dulu apa tuntutan agama Islam, bukan main hentam kromo aje mcm org x de tamadun dan agama. Guna otak la sikit kalau nak start condemn org pakai purdah. Kondem org tutup aurat apa hukumnya ye? Selamat Mengkaji…

  51. lin says:

    lg bagus la die pkai purdah..buat baik pun salah ke..huhu.. :)

  52. kora-chan says:

    Alhamdulillah,
    Patutnya org berubah jadi baik, kita kena bersyukur. x perlu pertikaikan niat keikhlasan dia..bukan kerja kita utk menilai hati manusia..Allah yang tentukan. abang nara post thread nie sebab utk sebarkan berita baik. tak salahkan.
    Soal kewajipan atau bukan ttg pemakaian purdah nie, xyah la dipertikaikan. masih ramai lagi wanita2 islam diluar yg tahu kewajipan yg mudah tentang aurat masih pakai dedah sana sini.
    bila tgk org pakai purdah nie, patutnya kita ambil teladan..sekurang2nya pemakai purdah ni dapat menghindarkan diri dari melakukan perkara2 mungkar..
    ni, sape ntah yg komen kate wahida ni pakai purdah sebab malu rampas laki org. kita tak tahu citer sebenar2nya, jgn main2 tuduh.,itu boleh timbul fitnah. apa2 pun, kita xde hak utk menilai keikhlasan dia.

  53. pizza says:

    Yang lepas tu biarlah lepas, jnagn diungkit lagi. Suma org ada black history background, menjadi tanggungjawab kita sesama ummah untuk menutup aib saudaranya yang lain. Jangan kita mengeji sejarah silam orang yang telah berhijrah untuk mengejar kebaikan, nanti kita takkan mati sebelum kita sendiri buat kekhilafan yang dia pernah lakukan. Jaga-jaga…

  54. beLLa says:

    sopan je waheeda ni kan.sejuk mata memandang..
    ;)

  55. cik kamkemkin says:

    npe dia nmpak cam mkin kcik jer ? yeke waheeda tue ?haha

  56. emalin says:

    tak sukalah ngn dia ni..hmm…

  57. lolyat gang says:

    xpayah pakai purdah ni
    bukannye kt padang pasir

    yg korg ni plak bile artis pakai tudung or purdah
    kemain lg korg ckp sedap mata memandang
    poodaaahh

  58. asumi assaki says:

    ape2 lah….
    janji bhgia….

  59. anyss says:

    benci sgt muka 2 orang ni!! 1 perampas laki orang… 1 laki orang yang miang!!

  60. akusempoi says:

    rindu kak Waheeda…
    biarla org ckap…
    janji dia taat kpd suami..
    ak tetap support kak Waheeda…
    miss her a lot~

  61. Jacklyn Ruby says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

  62. porno izle says:

    Totally digg your website thanks a lot for the info

  63. Tod Baisten says:

    Its great as your other blog posts : D, regards for posting .