Written by Bella | May 22nd, 2017

Semalam konsert akhir Gema Gegar Vaganza musim pertama telah melabuhkan tirainya. Kumpulan UNIC telah dinobatkan sebagai juara GGV 1 dan berjaya membawa pulang wang tunai berjumlah RM100,000 berserta trofi.

Tempat kedua pula dimenangi oleh kumpulan Hijjaz yang menerima hadiah wang tunai RM30,000 berserta trofi. Hijjaz turut membawa pulang trofi Persembahan Pilihan Penonton sekali gus melayakkan mereka menerima wang tunai RM5,000.

Juara GGV musim pertama, kumpulan UNIC

Tempat ketiga jatuh kepda kumpulan  Mirwana dan mereka membawa pulang hadiah wang tunai RM25,000 berserta trofi.

Berikut senarai penuh pemenang GGV musim pertama :-

Juara – Unic (RM100,000)

Naib Juara – Hijjaz (RM30,000)

Ketiga – Mirwana (RM25,000)

Keempat – Azmi (RM20,000)

Kelima – Hafiz Hamidun (RM10,000)

Keenam – Saujana (RM5,000)

Kategori Khas

Persembahan Pilihan Penonton – Hijjaz (RM5,000)

Anugerah Gema Terindah – Azmi (RM15,000)

Sumber Berita : mStar Online 

30 responses to (TAHNIAH) UNIC Juara Gema Gegar Vaganza Musim Pertama

  1. khalid says:

    tahniah semuanya.. you all memang hebat! cuma kesian ja dgn peserta wanita.. apa pun semoga ada lg GGV musim baru nanti :)

    13

    0
  2. wekkkkkkk says:

    tahniah

    6

    0
  3. Anon says:

    Azmi paling untung, 35K dalam tangan :D Well, congrats everyone!

    6

    0
    • Ara says:

      20K JA DALAM TANGAN….15K DIDERMAKAN KEPADA ASNAF…MORAL OF STORY BG MEREKA DUIT HANYA DUIT….DAKWAH TETAP DAKWAH

      18

      0
  4. kikikiki says:

    hijjaz terbaik lah rap…

    7

    1
  5. fiqa alya says:

    HIJJAZ TETAP JUARA DI HATI….

    7

    1
  6. Anonymous says:

    hijjaz thorbaek tp mmg UNIC layak menang

    8

    0
  7. Awesome says:

    Tahniah UNIC .. Semoga dakwah yang dibawa sentiasa mendapat rahmat dari-Nya .. Amin Yaa Rabbal Alamin ..

    4

    0
  8. Emma says:

    Alhamdulillah rezeki unic…anak bazli unic kn sakit kanser..bolehlah guna duit kmngn tu untuk ank dia..

    15

    0
  9. nok gebuzzz says:

    seronok tgk GGV ni…semua peserta berbakat dan kreatif,ada ilmu agama,bukan rancangan hiburan semata2..harap thn depan ada lagi,10x lagi bagus GGV drpd AF.

    21

    0
  10. nim says:

    paling best hijjaz rap tu…terkezut and x terjangka dyorg boleh buat…tahniah la korang..mmg the best la..

    15

    0
  11. Anonymous says:

    pelik la sponser untuk program mcm ni… sikit sgt, mna sponser yg besar2. mcm kt ABPBH,MELETOP, dll

    12

    0
    • Hamba Allah says:

      Takut yg sponsor tu ahli prniagaan yg nak balasan lebih sudu dr kuah. Nnt bosan plk rancangan ggv ni.

      0

      0
    • mak c kina says:

      aku pun terkejut tgk hadiah..besar lg cabutan bertuah co aku thn lepas (compare hadiah no 6)…hihi..
      aku xtau napa xde sponsor yg besar utk progrem mcm ni..mana pegi makcik/pakcik jutawan tu…
      ke sbb xdpt naik pentas,xnk menaja

      0

      0
    • Hawau says:

      MLM leh pulak sponsor smpai 1juta… Xkan program GGV ni ciput sgt astro leh sponsor… Dhla trending… Tiap2 mgu duit masyuk kot…. Pastu yg btanding berkumpulan… Bape sg la dorng dpt…. Paling kdin mirwana la… Ahli ade 6org…dpt duit mnyak jela

      0

      1
  12. Mie monster says:

    UNIC HIjjaz terbaik. Sampai juri pun Susah nak pilih siapa pemenang .Satu lagi Harap gema gega vaganza musim 2 nanti dapat tukar pengacara eih nyampah aq dgr diorg merapu yang ntah Pape

    6

    0
    • Anonymous says:

      nana tu ok dah..pengacara karpet pu riz tu pun ok jadi pengacara. bckground agama pun ok.

      6

      0
    • Aida says:

      Betul. Aku nyampah dengan si botak achey tu.. sakit telinga aku dgr dia bercakap. Mamat penang tu pulak merapu ja lebih.. ganti dgn pu riz dgn nordiana laaa.. helok pun helok si riz tuu

      0

      0
  13. kk says:

    GGV mmg the best, mule2 dulu aku igt program ni mcm biase2 je program nasyid yg lain but GGV dah amazed aku n aku terkejut tgk mase final tu ari sampai ke luar org tunggu n tgk. sgt bermanfaat n program yg buatkan kite tak terlalu leka n juri tetap sgt bermanfaat n penuh dgn isi penjurian yg mantap. cuma ermm hos maybe bley tukar yg lebih layak n sesuai kot if ade lg GGV musim kedua.

    8

    0
  14. Anonymous says:

    Aku menyampah pengacara asik nak bahan peserta. munif & saujana pn nk dibahannya.. cari lah modal lain nk buat lah lawak. tak kelakar punnnnn

    5

    0
  15. Bini Sehun says:

    aku gelak je bila dengar munif buat rap sebab terlampau tak sangka munif boleh rap siiii. dengan berbaju melayu and berspek hitam nya..kekeke boleh ganti park chanyeol ni.

    10

    0
  16. akak akak sangat says:

    GGV semua best, cuma kena tukar 2 pengacara lelaki je.
    kekalkan Oki,Farhan sbg Juri.yang lain semua best.

    4

    0
  17. Anonymous says:

    meremang tgk ggv final..allahuakbar,harapnya makin ramai yg meminati irama nasyid…

    1

    0
  18. pemerhati saja says:

    Memang dah rezeki unic..lagi pun diorg sentiasa kreatif..mirwana pun nasyid generasi baru yg kreatif jgk..suka sgt GGV semalam..semua out of box cuba try kelainan ..mmg bestlah..terbaik unic, hijjaz & mirwana..dll

    1

    0
  19. kris sayang exo says:

    sayu melihat persembahan rabbani :'(

    2

    0
  20. Mat Cangkul says:

    Terbaiklah! Cant wait 4 GGV2..Rap Hijjaz sgt mncuit hati.. Hope GGV2 blh improve lg esp pengacara,, nana ok da.. Yg 2 llk tu leh da tkr, , amik yg ada ilmu agama tp still blh brlawak, so leh ulas srba sdkt lirik lagu… Suka komen Oki, sentiasa dselitkn ayt Al Quran.. Hadiah utk pemenang pn leh naikkn lagi,, mcm not fair plk prtandingan lawak blh plk dpt half million,, tp pndakwah spt mrk hny dpt sdkt..

    3

    1
  21. Nurul says:

    UNIC really deserve it. Semalam yg battle UNIC Saujana memang the best lagi lagi part dua beradik tu beat box, nice. Harap ada next season !

    4

    0
  22. f a a says:

    semua best juri okay pengacara nana FBI sorang lagi ambik yg ada ilmu agama achey kasi tukar..

    1

    0

Leave a Comment

Optional