Written by AbangNara | April 7th, 2014

Hebat. Bukan calang-calang orang boleh mendapat tempat ketiga dalam pertandingan nyanyian di luar negara. Lebih-lebih lagi apabila bertarung dengan nama-nama besar dan penyanyi tempatan negara tersebut yang pastinya mendapat sokongan rakyat mereka. Jutaan tahniah diucapkan kepada Shila Amzah yang berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan “I Am Singer” yang telah berlangsung baru-baru ini.
shila amzah
Untuk makluman, peserta dari China, Han Lei telah dinobatkan sebagai juara sementara tempat kedua dimenangi oleh GEM dari Hong Kong. Pada pendapat Abang Nara, tempat ketiga adalah satu permulaan yang baik buat Shila untuk menempah nama di peringkat antarabangsa. Walaupun begitu, Abang Nara agak sedih membaca luahan hati Shila Amzah di Instagramnya.

I dont care about the result..whether i choose the right song or the wrong song..it is my choice..i feel proud to be on the final stage..You have no idea what IVE gone through..so just cut the crap and save it completely to yourself okay?:) so yeah,now lets have a good night… And i am definitely smiling while typing this..and gonna have the sweetest dream come true :) goodnight..cheers!

And btw..i know whats the headlines gonna be like…:) Haha.. But then yeah..top 3 is good enough… It started really2 hard..the language..everything..bukan senang.. Please bangkit la org kita..usah lah phd and asyik tau complaint aja..we need to think one step ahed baru boleh maju ma..buka fikiran dgn lebih luas..dan kita boleh bersaing secara sihat :) yg terasa tu..er..pandai2 makan sendiri la..and btw,thanks to all my fellow minority malaysian tak kira malay cina india apa pun fansssssss…anywhere you are..and course my chinese fans…you guys are the best ..

shila amzah

Seharusnya kita sebagai rakyat Malaysia berterima kasih dan berbangga dengan usaha keras Shila menyanyi di peringkat antarabangsa sekaligus mempromosikan nama Malaysia. Abang Nara percaya kritikan dan cemuhan tidak berasas ini hanya datang daripada segelintir pihak sahaja. Pasti lebih ramai yang menyokong dan gembira dengan kejayaan Shila ini. Pedulikan mereka ini, teruskan usaha anda Shila!!!

P.S: Matahari terbit yang amat mengkagumkan

71 responses to (TAHNIAH)Shila Amzah Rangkul Tempat Ketiga Dalam Pertandingan “I Am Singer”

  1. Mirai Suenaga says:

    tahniah.
    tapi aku tetap tak suka shila. ok bye!

    0

    0
    • One Direction says:

      laaaa….internasional apa benda nyer. Setakat menyanyi kat negara China cap ayam. Lain lah kalo kau masuk X-Factor ker American Idol ker kan baru boleh bangga.

      0

      0
      • hua3 says:

        the voice ke..hhahhahaa

        0

        0
        • Shilalas says:

          rakyat Malaysia ni bodoh tak vote Shila, kesian Shila dapat third place, kalau Malaysian tak dengki mesti dah dapat first place, ikut suka shila lah nak pakai apa pun..dia dah pakai tutup aurat dah tu, abis tu korang nak dia pakai kain 24jam..bodoh lah orang melayu ni.

          0

          0
        • Shilalas says:

          rakyat Malaysia yg bodoh sekalian, aku tahu korang dengki dengan Shila sebab Shila boleh ckp mandarin english, dasar rakyat Malaysia busuk hati tak nak vote shila, apa salahnya create weibo then vote shila. Biasa lah rakyat Malaysia ni malas asyik bergosip berlagak ustzah 24 jam booooooooooooooo

          0

          0
        • izzy says:

          aku x bodoh dan x dengki pun…
          tp malas dan x tengok pun rancangan tu…
          byak benda lain aku nk p sokong kot..
          anyway congrats shila!

          0

          0
        • Shanaz says:

          pemilihan lagu2 salah….lagu entah apa2. bodoh la.

          0

          0
      • Shilalas says:

        rakyat Malaysia ni bodoh. Aku suruh vote Shila..korang tak nak, kalau tak dah boleh dapat first place. Dasar Melayu hadas dengki, kalau tak boleh cakap mandarin english tu tak payah dengki dengan Shila, Soal pakaian ikut suka Shila lah nak pakai apa, korang tak payah sibuk pasal aurat, tak penting lah.

        0

        0
        • LESONG says:

          ambooouuiiiihhh..bahase ko…..
          mentang la kipas susah mati shila, kemain bekap shila ko yer….
          agak kalo ko bogel dpn org ramai, mesti ko marah org dok sibok psl ko bogel kan?
          haa..ok la gitu… ce ko bogel dpn sogo nuhh…

          0

          0
        • akusukadia says:

          awak tu pandai sangat ke yang nak membodohkan orang????
          sukahati orang la nak vote ke tak nak ke, tu duit diorang, awak tak boleh nak paksa….kalau tak vote means ktorang nie dengki la eyh???ape punya pemikiran la awak nie..
          lagi 1, katakan la kalau semua vote shila…kalau Allah kata bukan rezeki dia nak dapat no. 1, awak tetap nak salahkan takdir ke???lain kali fikir la dulu, rezeki di tangan Allah bukan undi tu penentu rezeki shila..
          soal pakaian, saya tak nak komen..bukan sebab saya sokong pemakaian shila tapi saya percaya ade lagi orang yang tinggi ilmu agama yang boleh bahaskan perkara nie..

          0

          0
        • ntahapapa says:

          ish lalat ni..aku spray jgk dgn ridset kang. semak la weh..

          0

          0
        • azza says:

          Aurat tak penting?

          0

          0
      • chi says:

        bodoh..xkan xble fikir. ingat senang ke nak berjaya kat US?Penduduk China lagi ramai dari US.China tu bleh dikatakan ada kat mana2 kat dalam negara dunia ni. kalau dia berjaya kat China lagi cepat dapat untung tau.Asyik pandang barat je..cuba pandang ke timur plak..

        0

        0
        • lidi says:

          dasar pandang ke timur

          0

          0
        • BUDAK TAUN 4 SRK says:

          Para penyokong shila klu nak sokong shilaa silakan. Jngn d sebabkan OTAK korang TAHAP TAUN 4 sek rendah. Shila kena bash… stupido tahap tak reti bahasa. Nanti lg org menyampah kat shila tu. Biaser ler klu org tak puashati… Jd ank SENI kenalah shila telan onak dan duri .. belum lg shila telan onak duri akhirat. Doser masing2 tanggung tak yah gaduh….

          0

          0
      • sue says:

        x factor tu bkn kt indon ke?

        0

        0
      • ntahapapa says:

        lau dia msuk the voice..(menang tmpat ke 10 pon takpelah.) baru aku respek toing2! amcamm

        0

        0
      • wawa says:

        komen biar berakal sikit boleh? jgn nak agung kan sgt america tuh kalau america pun tgh gigil dgn so called “cap ayam” china. diaorang dah byk kuasai ekonomi dunia kot. Top 20 World ports, 13 ialah China Port. Port of Rotterdam pun dah kene sailang kat China. cap ayam sungguh! menyanyi melalak sarcastic buli negara kecil anti Islam boleh lah.

        0

        0
    • LESONG says:

      seriously, aku x berkenan sgt dgn shila nih.
      kdg aku tgk pakaian die mase nyanyi kt china, dah mcm org meroyan..
      dgn tudung nye mcm tu..dgn pakaian nye mcm tu..dgn sedat nye mcm tu.
      pakai tudung..pakai skirt tp pakai legging ketat…wataaafak?!
      kalau mcm tu, baik bogel terus.
      bile kite kritik or nasihat, mule la ckp kite ni PHD laa..bangkit la…maju laa…bukak fikiran luas la…
      haihh..x paham aku.
      last ayat die “and course my chinese fans…you guys are the best ..”
      nape cine? sbb dorg x kritik cara berpakaian kamu kah?? mmg dorg x kritik, sbb dorang kapir. aku bace salah satu komen video shila ni, ade mamat cina ckp shila lagi cantik kalau x bertudung. waatttaaaahel?!
      oh..aku bkn racist yerrr!
      senang cite camni jela…manusia kalau nama dah GAH sikit, mmg gitu la prangainye. bahasa kemain bongkak. mcm la die sorg je yg pi international…pi negara komunis je kot?
      dan aku tgk shila ni mcm x redha je dpt no 3.. kihkih! kalau redha, xde la die bebel panjang2 dkt instagram.

      0

      0
      • BATU GILING says:

        Lesung.. aku sokong ko 100%… muka dia masa kalah kat msian idol .. aku tak hingat laaa … muka shila kelat semacammmm…. PENYOKONG dia kata d sbbkan KITA TAK UNDI …. SHILA KALAHHH?????… KEBODOHAN TAHAP APER DORANG NIIII….. Taknak aku dpt saham doser dia… SEDEKAH ANAK YATIM PAHALA lg BESAR wlpn SINGGIT jer. SAHAM AKHIRAT….

        0

        0
        • shahz says:

          tapi xkan la xde fans dari msia yg vote dia langsung? maybe shila terasa la kot sebab dia pon mengharapkan vote fans dari msia. Yg ade cuma nak kutuk2 dia. Dia pon aku rase dah buat yg terbaik kot..

          0

          0
    • boy dewa says:

      gua suke shila sbb dia kaya.. nti bila kite dh kawin shila pi honey moon jauh2 ye

      0

      0
    • lopak says:

      i am a singer laut

      0

      0
    • Anonymous says:

      mmg betul ape shila cakap , segelintir org kita ni belagak phd lebih sgt , over ! salah sikit je terus hentam .. tak nak kasi ruang langsung .. ingat org nak ikut ke cara tu wlupun btl .. bg la nasihat lelok , sikologi sikit2 .. bkn ssh pun , tak keluar duit .. insyakallah depa akan terikut tanpa sedar .. itu pun kalau ko nak dia jadi sempuna macam kowang .. hehe

      0

      0
      • ntahapapa says:

        aku rasa ko patot baca la komen2 kat ig dia..mcm2 jenis nasehat org da bg..yg reverse saikologi pun..yg reverse osmosis pun ada..yg tegur hat lembot ada..hat keraih cam batu pon adaa..yg duk maki hamonnn ada.yg tegur dlm pujiannn pon hada…TAPPPIIIII..shilalat tetap begitu juaaa….SENGAL ABADI…mana dia nk mik port org duk tegur2 nih..pi mampos haram la tgur lagu mana skalipun ….dia ikut keras dia gak..so mmg makiiii la makanan dia kan :))

        psst…bro…org lau nk nasehat ni..tkyah jadi sempoernaaa bro….even pengemis tepi jalan hat yg tk pakai baju tu pun lau dia tau hukum hakam dia dah lama pi tegoq si lalat neh..ok ok ok ok amal maruf nahi mungkar bebbbb #wabukanustaz!

        0

        0
  2. sya says:

    tahniah shila atas kejayaan… good!!!

    0

    0
  3. EH says:

    OK LAHHH.. PROUD SANGAAATTT!
    keh keh keh..

    0

    0
  4. Teruna says:

    comrlnya Shiela…I LOVE U.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    awat dok meroyan… abaikan sudah… artis lain yg pergi international xda po cm u..kena tegur sikit ckp org PHD selalu org yg ckp PHD dia po same..apo tahniah No.3…

    0

    0
  6. CIK BELTINSIK says:

    okay akak datang lg..mula2 skali tahniah shila atas kejayaan..dulu kak beltinsik pon blajar mandarin..susah kot..lecturer kak beltinsik tak bagi A pon..setengah mati kak beltinsik balaj okay..so tahniah shilalat atas kejayaan uolss..have a nice day..pasni boleh pasang body guard mcm si hamis suraya tuuu..

    0

    0
    • cik sikbeltin says:

      apaaa apaaa ? balaj pon bole kak beltinsik . hati-ii bile mentyping . haha . kbye

      0

      0
      • CIK BELTINSIK says:

        yg ngkorang sebok jage tepi kain kak beltinsik kenape?? akak da lame tak marah hokay..korang ni tak keje ke? bergosip je keje..lps salah retis salah kak beltinsik pon kene..pagi2 da buat kak beltinsik terbakar darah..nasib baik laki kak beltinsik bagi 2 enggit beli karipap pagi tadi..huhhhh

        0

        0
  7. menyampaaaahhhh aku says:

    bongkaknya bahasa..bangga diri la plak..patutnya kau la yg buka minda kau agar aurat kau terjaga dgn lebih ELOK..kdg2 apa yg org komen kau bukan sbb org dengki kan kankau lah tp sbb kau tgh permainkan islam la tolol..spesis org mcm kau ni je yg support kau.pada aku sbg rakyat malaysia tak nya aku nk bangga dgn kau.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sebelum dia bertudung pun dah banyak komen negatif la woiii, ko tu yg tak perasan wahai menyampaaaaahhhhh aku. Sebab dia tu bukan artis kesukaan ko, cuba dia tu artis favourite ko, buat salah pun tak apa kan. Kot mana pun dia dapat no.3, ko ado????

      0

      0
      • Anonymous says:

        emo betol… same cm shila.. takat masuk pertandingan nyanyi no.3 nk bangga ka… dah2..yg tegur baik2 ambik xyah ckp PHD.. sbb xda org nk PHD dgn ko kot..hahaha..lain ko ni…umur muda tp jawatan CEO ke datuk

        0

        0
  8. alo says:

    tahniah shila!!

    0

    0
  9. Durian says:

    Masalah betol org mcm ko ni shila. Benda dh mmg salah xkan org lain nak ckp betol. Dhla pakai slua sendat ada hati pulak nak ckp org PHD. please la. ramai lagi artis lain yg pergi international xde pulak mcm ko. mcm ko sorang je yang pernah pergi international. tak semua yg peminat ckp tu salah.

    0

    0
  10. Chi says:

    Dia buat salah kenapa nak kaitkan ngan agama?Orang bukan Islam x terfikir pon macam yang korang fikir tu.Bencilah perbuatan dia bukan benci si pembuat dosa.menegur boleh bukan mencaci dan menyindir.Dia manusia yang lemah iman macam kita jugak.cekla kat instagram ke youtube ke banyak godaan dan cobaan suruh dia bukak tudung.korang pulak macam menggalakkan dia suruh bukak balik tudung dengan ayat clishe korang “baik x payah pakai tudung”. kalau orang bukan islam tanya macam ni ke Islam ajar korang jawabla kat diaorang balik bukan..dia ni antara golongan lemah iman.kalau nak tahu pasal Islam bertanyalah pada yang Ahli kat situ bleh tahu Islam sebenar macam mana.diaorg mesti paham punya sebab dalam agama diaorg pon ada golongan mcm tu. at least dia berusaha dari x pakai tudung ke pakai tudung.kita plak? apa usaha kita?doakan jela yang terbaik untuk semua..semua orang layak untuk berubah selagi belum bertemu ajal.

    0

    0
    • chi pikir dulu... says:

      Chi … Knpa nak kaitkan dngn agama?.Nmpk sngt ko ni klu bg komen tak baca smua. Aku klu nak komen habis smua aku baca. Baru brckp. Saper lak yg benci shila tu? Da bg tau jngn la pakai yg bw fitnah. Ada yg tegur cara baik pun.Tu tak termasuk gambar dia up loadkn. Org bkn islm tak tanya knp kami tegur dia. Tp bkn islam tanya.. “AKAK PAKAI LA MCM SHILA TU?”… yg pakai ikut syariat dorang kata kolot. Ko rasa tak kena mengena agama??. Tegur salah , menyindir dlm islam d bolehkan tp jngn melampau… BILA DA KENA BASH D kata kan kita benci plak… Moral of da story SHILA NI MMG SPESIS TAK BOLEH KENA TEGUR… DOAKAN YG TERBAIK SPY TIADA FITNAH DLM AGAMA…. KLU ADA TEGUR TERLEBIH EMO … SHILA MAAFKAN JER LA DORANG. PUNCA DR AWAK JUGA…

      0

      0
      • Chi says:

        chi fikir dulu.. sebenarnya komen aku ni aku post awal lagi dari komen aku yang kat atas tu yang suruh pandang ke timur tu.. aku x tau kenapa dia keluar lambat..ingat x keluar langsung dah..so bukan aku x baca semua k.n komen aku base kepada apa yang aku baca kat insta dia.aku pon setuju ngan beberapa pendapat yang kat atas tu. aku ingt nak berhenti dah komen kat sini tapi komen kat nara ni very addictivela. kalau orang tanya akak pakaila baju macam shila tu kau jawab jela dengan ayat menyindir yang kau nak guna sangat tu, orang x kuat iman je pakai macam tu.jangan berputus asa dalam menegur.kalau rasa dah x mampu nak tegur cara baik serah kat orang lain.aku tgk ramai lagi yang nak menegur cara baik.

        0

        0
        • chi pikir dulu... says:

          Chi … aku tak suka nak guna ayat menyindir tu pd kat Bukan islam. Tak pena skali nak burukkan saudara seislm aku pd bukan islm.’Org tak kuat iman jer pakai mcm tu’. Refleks kat agama ni balik.. klu nak suruh non muslim tanya pd ustz tak mungkin dorang buat…. aku xplain kat non muslim … betul2. Guess wht they say … “Mcm tu tak yah pakai tudung lerrr..”… wht a joke. Terkedu aku… ada yg kata …’ wht a lame religion pakai mcm shila pun tak blh.. ‘. Dia da masuk ke peringkat global lg la non muslim tanye mcm2. Dia kata sedih org tegur dia, dia kena hentam n tak bg ruang. Dis is nt da 1st time?. Klu gmbr Instgrm tu koleksi peribadi tak yah syer dngn kekwn…
          Aku pun da malas but as u said BN ni addctv … Dokumen keje aku nak ke ovrsea tak gi buat lg… Senang jer criter SHILA TAK PAYAH PAKAI MCM TU… GAMBR KOLEKSI PERIBADI BAJU MCM BALUT MUMMY TU TAK YAH KLUARKAN. HABIS CRITER.?. Tak yah aku nak xplain kat non muslim. Adios Bro@sis… all da best 2 you… i knw u meant it well. Chow

          0

          0
  11. Shahmil says:

    “buka fikiran dgn lebih luas”…or buka skirt dengan lebih luas. all we care is your aurah as muslim. good luck on your future as a muslim

    0

    0
    • Asmah says:

      Korang yg nak berdakwah sangat pakat ramai2 masok Imam Muda ke Ustazah Pilihan, tu lebih afdal kan.

      Terkejut tengok ramai ustaz & ustazah pun ade kat website gossip mcm page abg nara ni

      Nasihat pasal Islam, aurat bukan main, kalah ulama terkenal tapi guna kata cercaan, hinaan, kejian & sindiran.

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Tahniah. Memang bukan mudah bagi orang Melayu yang menempah nama di negara asing especially China. Tanpa penguasaan bahasa memang sukar …Diharap Shila tidak di telan arus kehidupan di sana sehingga lupa nilai2 kehidupan seorang muslim. Apabila membaca luahan Shila seperti frustrated je. Whatever comment yang peminat beri jangan la ambil hati. Ambil la ia sebagai peransang untuk lebih maju lagi. Jika rezeki berpihak pada Shila , buat apa pun kejayaan tetap ada. Yang nyata semuanya dari Allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sape ckp.. ramai anak melayu dah ada name kt China cume mereka bukan artis jadi x publish… ape po tahniah no.3 tp ayat awk xperlu nk emo sgt…cm ramai sgt yg PHD dgn ko…

      0

      0
    • nak betul kan says:

      Dik Klu perkara yg tak ikut syariat itu kita namakan rezki ISTIDRAJ… mmg betul la dtg dr ALLAH smuanyer dr ALLAH krn Maha Pemberi Rezki… Cume cara mndptkannyer betul ke tidak… SDRI MAU INGT. Jngn lah beri sokongan moral yg tak bertepatan agama SEOLAH OLAH APA YG SHILA BUAT TU D BENARKAN AGAMA. Seeloknyer SOKONG TANPA MELIBATKAN NAMA ALLLAH YG SUCI. Jngn plak nanti penyokong shila mara akak komen dengki plak@nak hina shila bagai. KAMU SOKONG jer shila tu tp TANPA MELIBATKAN NAMA ALLAH YG MAHA SUCI. HATTTA ALHAMDULILLAH PUN tak sesuai.

      0

      0
      • Chi says:

        hat ni saye sokong.

        0

        0
      • jun says:

        rezeki ni ada banyak jenis. ada yg Allah bagi because we deserve it. ada yg diberi untuk menguji iman & taqwa.
        cthnye macam ni lah. menang macam2, popular bagai, rezeki melimpah ruah. tapi pernah tak terfikir ada tak keberkatan dalam nikmat yg diperoleh tu? belum lagi bab rezeki tu jadi darah daging…

        0

        0
  13. bilakakjemahmenulis says:

    Takpa Shila, kakjem tau. sbenanya ucapan yang ampa tulis tu sbb nak sedapkan hati ampa sendiri kan? takpa. kakjem paham. shila kan wanita besi. semua boleh tepis. takpa. tempat ketiga pun ok. mmg dari first day join contest tu shila takdak intention nak menang pun kan. takpa. kakjem paham. memang peminat vote mmg saja saja sbb nak bagi shila merasa ja join contest tu. kakjem tak dengki. kakjem tak menyampah. tapi kan shila, apa salahnya sekali sekala tak payah pun bagi statement. sebab lagi banyak shila bg statement menegakkan diri tu, lagi banyak nampak belagaknya shila. maapla kalau terasa na. kakjema cakap ja. kakjem paham shila tak nak pun menang. takpa.

    0

    0
  14. betik says:

    walaupun aku x suke sheila ni..
    tp aku akui suara dia mmg sedap bila nyanyikan lagu cina..
    and dia nampak konfiden bila nyanyi… susahh woo.. buatnyer tersalah sebut mcm ne..
    respect lah..

    0

    0
  15. selalast says:

    tahniah sheila! usah pedulikan kata2 org as long as u buat betul..contohi dato ct ..org kata apa pun dia tetap berjaya

    0

    0
  16. nangka says:

    Saya suke Shila bab die artis serba boleh…. Tahniah Shila bab harum kn nama Malaysia… Setiap kesalahan boleh diubah… Tahniah Shila love U….

    0

    0
  17. hello says:

    lepas tengok program ni terus minat shila!!

    0

    0
  18. noknokgorgeous says:

    aku bukan nak back up shila okay, cuma nak cakap yang caption kat insta tu untuk malam final tu la, ramai kata lagu dia tak sesuai, sebab kumpulan EXO kan ramai peminat, shila nyanyi lagu MAMA tu tak clear sangat, so ramai yang bash dia .. yang korang kat atas ni pun kalau tak ambil tahu tak payah la buat cerita yang bukan bukan pasal dia. anyway tahniah shila walaupun nombor 3 :)

    0

    0
  19. NALIYA says:

    tahniah!! bangga dengan pencapaian artis Malaysia. tpi aku tetap x minat Shila Hamzah dulu,kini dan selamanyer. thats it

    0

    0
  20. Diva says:

    ramainya pendengki2 shila..mmg busuk hati giler haha, kesian…Shila, u go girl!!!!! mmg hebat eventho dpt 3rd place…yg bg comment x membina tu maybe dengki kot..busuk hati :)..love u kakak

    0

    0
  21. ariehairie says:

    kepada yg beri komen negatif tu.aku nak tanya.korang boleh ker kuasai 3 bahasa?

    0

    0
    • Anonymous says:

      boleh xda yg mustahil… ramai yg blh kuasai lbh dr 3 BAHASA dgn berjaya termasuk menulis.membaca dn bercakap…
      sekian terima kasih :)

      0

      0
  22. nor ziana says:

    Macamlh kita ni perfect sangt dok kutuk org..kita mestilh sokong industri muzik kita sendiri dpd barat..mungkin ni salah satu sebb shila membina karier di china..dah kita sendiri tk nk sokong org kita.dok jalous tk bertempat…renung2kn ya…hu.hu…

    0

    0
  23. tahniah shila…bestnya kalau dapat kawin ngan shila…

    0

    0
  24. aku says:

    to shilalas!

    duit aku suke ati aku la nak vote ke x.masalahnya aku xpernah tgok pun rancangan tu…ko siapa nk pertikaikan hak org lain utk vote ke x??

    shila :
    kalau ayat tak mendabik dada boleh?orang lain xpernah pun nak dengki.tahniah la utk pemenang tempat ke3.maaf aku tak boleh nak suka kau pun.tu hak aku kan? :)

    0

    0
  25. sue sue says:

    saya cabar shila masuk THE VOICE.. can u?????????

    0

    0
  26. Elom says:

    Kalau betol pun ikhlas nak menegur Shila utk pakai lebih elok & sempurna bagi sorang muslimah, buatlah dengan penuh hikmah, lemah lembut & sopan mcm cara Rasullah sarankan. Bukan dengan kejian, cacian & paksaan sampai buat org yg ditegur dapat aib selain bangsa lain pandang rendah pada org Islam.
    Kenalah ingat juga, Shila tu masih muda, org muda mmg x suka kalau ditegur secara kasar, dimarah, dihina apalagi diprovokasi dengan kata2 yg bukan2, tentulah dia memberontak juga.
    Beri dia peluang berubah perlahan2, apalagi sekarang pun dia berdepan mcm2 cabaran termasuk kat China, ada juga pertikai kenapa dia kena pakai tudung padahal sebelum ni dia x pakai.
    Insyallah, kalau ditegur dengan sopan dengan penuh hikmah, lambat laun lembut juga hati org yg ditegur.

    0

    0
  27. Cili Hantu says:

    Dah lama tengok style Abg Nara yg suka keluarkan stori/artikel provokasi yg mengadu domba pasal artis Melayu Islam Malaysia semata-mata demi hits tinggi = masyuk duit banyak

    Berhati2lah Abg Nara, mengadu domba aib org dosa besar, kalau jatuh fitnah, nauzubillah.

    Duit tu kan beri anak isteri & keluarga pakai, jadi darah daging.

    Sy sekadar ingatkan saja sebagai saudara seIslam…x ada niat lain sbb sy pun x sempurna & perlu diingatkan selalu gak. Wallahu a’lam.

    0

    0
  28. cili Jin says:

    Cik cili hantu….. Ada Punc fitnah, yg retis tak braper islamik tu jngn buat kontroversi…., Tak pun retis kat msia Pakat Cari Keje lain yg HALAL….. Letak Jawatan sbg retis Reramai.. ataupun Buat drama@ filem islamik jer… nyanyian pun hanya nasyid jer…. Habis citer… Pekara yg aku minta retis buat tu raser2 blh buat tak?…. lagi satu retis retis kat msia Jngn GATAL TANGAN up loadkan gambar2 yg bikin fitnah. Biasa ler FITNAH.. mmg da nak akhir zaman. Ada Permintaan fitnah .. ada Sumber fitnah… fitnah melata lata. Salah satu tanda2 hampir kiamat … HIBURAN D JADIKAN MAKANAN HARIAN ROHANI.. FITNAH DAJJAL JNGN D CARI … ko lari jauh jauh dr sini… SELAMATKAN DIRI… aku raser itu yg terbaikkkk….. HALAL HARAM DA JD TUNGGANG TERBALIK…

    0

    0
  29. peace no war says:

    respect to Shila! talented artist…congrats!

    0

    0
  30. […] (TAHNIAH)Shila Amzah Rangkul Tempat Ketiga Dalam Pertandingan “I Am Singer” (70) […]

    0

    0