Written by AbangNara | July 2nd, 2012

Seorang demi seorang selebriti wanita Malaysia mengambil langkah untuk berhijrah dan memakai tudung sepenuhnya. Yang terbaru, Sharifah Sofia semalam telah mengupdate status Twitternya dengan gambar dirinya bertudung sepenuhnya. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Sharifah Sofia atas penghijrahan ini.

gambar sharifah sofia bertudung

Semoga selepas ini semakin ramai peminat Sharifah Sofia dan selebriti lain yang akan mengikut jejak langkahnya ini. Kepada Sharifah Sofia, Abang Nara ucapkan tahniah sekali lagi atas perubahan yang sangat cantik ini. Semoga anda tabah menghadapi dugaan bertudung di dalam dunia hiburan yang penuh ranjau ini. Kuatkan semangat dan yakin boleh!!!

gambar sharifah sofia bertudung
3 lagi gambar Sharifah Sofia bertudung dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar sharifah sofia bertudung
gambar sharifah sofia bertudung
gambar sharifah sofia bertudung
gambar sharifah sofia bertudung

99 responses to (TAHNIAH)Sharifah Sofia Kini Bertudung

  1. slay says:

    wow comel neyh…on off

    0

    0
    • yoyo says:

      makin ramai dh yg memulakan langkah utk berhijrah kearah kebaikan..
      sukenye byk artis mesia dh jd baik….
      alhamdulillah

      0

      0
    • Selitone says:

      Masih adakah golongan ‘Syed’ dan ‘Sharifah’ yang berkahwin dalam kelompok mereka?

      Saper yang tahu, ulas ler sket…. sebab kalau dulu mereka agak memilih dalam soal jodoh kerana mementingkan susur galur begitu.

      0

      0
      • Mas Joko says:

        ni segmen pakai tudung. bukan segmen perkauman…syoh syoh!!!!

        0

        0
      • angelina jolie luv brit pitt says:

        @Selitone

        x abis2 duk ckp psal jodoh, kawin….naper nk tambah satu lg ker…nk cari yg mak arab pulak ker…??? dulu nk mengorat juliana evans, aimi nadia, neelofa, anzalna…GATAL SUNGGUH ORG TUA ZAMAN SKRG NI YER.. tau kt bini ko mampus lah ko

        0

        0
      • Anonymous says:

        selitone ni mcm pakcik umur 50thn tp masih menggatal dgn bdk2 muda, komen2 beliau nampak mcm org tua yg gedik!

        0

        0
      • siti normala says:

        astaghfirullah, promote underwear kt blog beautifulnara, wkakakaka akak yg tengah makan ni tersedak gara2 komen kau adik owh

        0

        0
      • g.o.l.d.f.i.s.h_in.red says:

        hehe chill la guys~ :d

        uncle selitone 2 juz btnya…xdak niat nk pasang ag satu kan kan uncle..haha

        okay stick 2 our topic…

        from my experience actually mmg gol2 kami (syed sharifah) sgt2 mementingkan utk bkawen lam kelompok kami jek…but zaman la ni da agak jarang guna istilah 2 coz my cousins also sharifah still xbkawen ngan tuan2 syed…

        i mean bukanla satu hukum wajib utk2 kami2 carik featured hubby yang ada nama syed…

        if da jodoh dtetapkan camtu and ada rezeki nk bkawen ngan kaum kerabat y sama..its okay and keturunan 2 still leh diteruskan…

        benda2 ni pon sometimes akan wat someone 2 akan ada jurang2 ttentu ngan org2 len…coz sometimes public akan pikir 2 3 kali utk bkawan and get long dgn sharifah or syed…

        summary of d story…pangkat ..darjat…harta..keturunan..xmebezakan kita as umat and khalifah kat muka bumi ni…pokok pangkalnya hati masing2….

        for me…xkesah pon dapat featured hubby syed or x….juz depends pada takdir yang disuratkan….insya-Allah…

        hope explanation yang ckit ni leh wat uncle selitone paham :D

        peace no war~~~

        alhamdulillah~~~ syukur atas phijrahan akak Sharifah Sofia…sejuk mata memandang.

        0

        0
      • siti normala says:

        aik, td aku rase ader budak promote underwear, maner komen tadi…., ke mata aku yg salah tgk,

        0

        0
      • Kena delete la apa lagi, kamu sedar tak kamu sedang diperhatikan oleh tuan tanah? Kamu dah bayar sewa belum? Nah, minum la TEH returns..!!

        0

        0
      • Selitone says:

        angelina jolie luv brit pitt …

        Hahaha… tq kerana prihatin, Mak cik di rumah mmg bagi keizinan dengan syarat… hahaha. Tak salah pun kalau nak cukupkan kuota asalkan mampu…

        ps; tak intip komen haku pasal anzalna lak ke? hahaha

        anymous…

        Usia tu belum lagi menjengah 50… Insyallah akan ke situ jika sihat tubuh badan dan diizinkan-Nya.

        goldfish in red..

        tq ulas ttg golongan Syed ni… sebab ada kawan yang pening nak mencari jodoh… keluarganya tetapkan begitu… tapi dia ada pilihan sendiri… kesian jugak kat dia… tapi boleh tahan jugak keluarga dia punya pilihan…

        mmg lawa lawa sharifah sharifah ni yer? hahahaha… kang kena cop gedik lagi laaa aku ni… hahahaha syhhhh….

        0

        0
      • g.o.l.d.f.i.s.h_in.red says:

        selitone…

        tgelak baca all of ur comment….but kesian dengaq cite ur fren 2..

        rasanya better kawan selitone slow talk or discuss elok2 ngan family dia sbb da byk kot case camni…same goes on sedara mara belah2 saya…
        mmg ada yang jenis nk tetapkan kena kawen ngan kturunan y sama…tp if da ada pilihan hati sndirk xkan kita nk push dia kawen ngan pilihan family gak kan…tol dak…utk solve prob ni juz dok bbincang la elok2…slow talk ngan family..hopefully yang diorg leh paham..

        part yang selitone btaw sharifah2 lawa 2 ermm ntahlah..haha..
        agpon….semua ni xkekal…juz pinjaman semata2..sok2 da berumur semua ilang gak smua2 2kan…kecantikan xkan kekal…so apa apa jek ya ada skang…hope jaga la dgn baek…and bsyukur dgn apa y ada..

        no worry mr selitone..spjg btahun dok baca comment u kat sini xpenah ag nk label u as sorg d gedixxx one..i know ur language…dats y everytime selak page…ur comment will be my attention first…

        huhu happy monday guys!!! peace no war

        0

        0
      • taufiq says:

        sy ade kene mengena dgn keluarga syed dan syarifah…dlm mazhab syafie bapak sbg wali layak memilih suami utk anaknya…so lebih baik kite yg bkn syed dan syarifah ni biarkn hal tu diurus oleh mereka sendri

        0

        0
      • angelina jolie luv brat pitt says:

        @ Selitone

        jgn slh sangka….sy ni bukan nk intip pak cik tp terbaca lah kn…setiap entry nara mesti pak cik ni duk sibuk nk mengorat bdak muda muahahhaha, tp kalau mak cik kt umh izin kn… x pe lah..

        0

        0
      • Scha al Yahya tu rilek je kawin dgn Awal… takde mende pun..

        0

        0
      • ~ says:

        nampak leher bukan penuh lahh buduh ~

        0

        0
      • pffttt says:

        tak payah menyibuk.. takde kena mengena dgn ko!

        0

        0
    • Glamer Gilerrr says:

      Alhamdulillah….. kalo bleh pakai tudung yang labuh bwh gunung kat depan tu lg elok auratnya… tak la nampak figure gunung awk yg besar melampau tu…. :-)

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        bab tu la dia bertudongggggggggggg glamer gilerr oi pasal dia nk cover yg tejojol tuuuuuuuuuuuuuuu !! kau ni mcm tk paham la pulakkkkkkkkkkkkk ishhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!

        0

        0
    • minah ronggeng says:

      Agak2nyalahkan…. Kak Sharifah Sofea ni akan ikut jejak langkah Kak Abby, Wardina n Aisyah tak?

      Masuk Pas selepas bertudung

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tapi memang patut pn sofia bertudong pasal dia ni gemok ! badan dia dh tk boleh buat ape2 jadi jalan yg terbaik bagos lah bertudong ye bolrh jugak cover2 ape yg patut hehe…….

      0

      0
    • spy limah says:

      Dah elok dah tertudung litup tu
      Pasni jangan gatal2 nak bergambar dgn ANJING lagi tau!
      Nanti jadi isu baru pulak.

      0

      0
  2. nur says:

    like!

    0

    0
  3. Referee says:

    Xcukup penuh lagi tu… Still nmpk leher lagi.. Hopefully in the future akan improve lg.. InsyaALLAH..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tkper.masih di peringkat permulaan.kita doa kan yer…. :)

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kau suroh dia selubong kn bagos !! orang dh bertudong dh cukop bagos ! bnyk haprak la lu huh !!!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ko ni kalo pasal aurat mmg cpt melenting. Kat akhirat nnt ko jwb la dgn Allah s.w.t…

        0

        0
  4. bukan anon says:

    alhamdulillah.. tahniah… sejuk mata ini memandangmu

    0

    0
  5. LUV hijab says:

    Alhamdulillah.

    0

    0
  6. atiqsalleh says:

    hope lepas nie better lagi.. jangan nampak leher tue.. still aurat.. hehe

    0

    0
  7. amy says:

    alhamdulillah…walaupun tidak sepenuhnya tapi semoga sharifah sofia menutup aurat dgn lebih sempurna….

    0

    0
  8. m says:

    Alhamdulillah..xpa..biar slow2..insya-Allah after this akan menutup aurat sepenuhnya..Tahniah^^

    0

    0
  9. iman says:

    alhamdulillah…sy pun da btudung…mula2 btudung mmg byk dugaan utk tidak btudung.byk tol bisikan bkumandang d telinga ms nk kuar rumah ms depan cermin ms nk pakai tudung tu…..smg diperteguhkan iman saya & yg lain2..cubalah bertudung…jgn tunggu seru…kg seru xsampai2 cane?tutup aurat ni perkara wajib..ikhlaskan ati terbitkan “seru” tu dlm hati….insyallah niat yg baik pasti dipermudahkan.sekadar berkongsi..

    0

    0
    • Anonymous says:

      actually kan, bukan soal seru, soal kekuatan nak tutup benda yg kita rasa cantik utk ditonjolkan tuuu yg susah. bab seru hidayah tu, org jahil je yg x sampai2 lagi, tp kebnykan org yg freehair ni diorg x jahil, just diorg x kuat utk nampak kurang cantik pada mata diorg.. padahal tu semua psikologi je aku rs. klu dh kita rs diri kita nampak mcm makcik bila pakai tudung, mcm makcik la kita, klu kita rs kita nmpk mcm supermodel bila pakai tudung, supermodel la kita. soo selalunya org2 mcm ni perlukan galakan. masalahnya org kita ni bnyk bg komen yg suka downkan org lain, bkn komen membina.. sekian

      0

      0
  10. urmmmm says:

    ble la lopa nk pkai cmni..

    0

    0
  11. senyum says:

    dia memang sangat manis bertudung.. teringat cerita nur kasih yang dia berpurdah..=)

    0

    0
  12. gg says:

    minah ni yg boobs besar tu kn??

    0

    0
    • Anonymous says:

      mak ko boobs besar x?

      0

      0
    • Lan Todak says:

      jgan sbut wei .. kang aku terigat plak lakonan dia dlam filem org minyak tu .. pengarah dia mmg pndai manipulasi dan menggunakan “kelebihan” yg dia ada dlam filem tu .. adoi .. nsib baik lah xjadi trend filem .. cuma ahmad idham je lah .. stiap filem mesti ade unsur lucah .terbaru ..babak mael lmbong fight dgan maria … i

      klau mcam ni .. jngn harap filem2 kau tu nk dpat angerah filem terbaek apatah lagi kau dpat pengarah terbaik … nmpak sgat wat filem sbb nk untung

      0

      0
  13. meeradriana says:

    hmmmm..
    shasha pakai tudung pun lawa jugak..
    betul ckp kawan aq, arini mungkin org tu tunjuk body kat semua org, esok lusa kalau dia berubah, entah² dia akan berubah lebih baik dari kita..

    0

    0
  14. maria mary says:

    bgs .. Truskan imej bgini … Tgk kt fb n twitter dia pun, dh bnyk bkisar kpd keislaman ja … Bnyk pic yg x pkai tdung dh d delete …

    0

    0
  15. sall says:

    Semoga semua muslimah n artis2 yg dh BERTUDUNG ni akan betul2 TUTUP AURAT, bukan setakat bertudung tp nmpk leher dll atau BALUT aurat je…aaminn…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Alhamdulillah moga menutup aurat sepenuhnya dan kekal hingga ke akhir hayat…

    0

    0
  17. No One says:

    alhamdulillah…tp biar la tutup dgn betul..tutup leher tu skali…

    0

    0
  18. elle says:

    Salam..walaupun aq ni bkn muslim…tp suka gak tengok org betudung. Tp yg betudung tutup aurat sepenuhnya..xyh nak tyg2 leher….q plg sk yg pakai tudung bawal..nampak ayu.. Kalau dah stail mcm dorg fida, yuna,..nampak melebih2 plak..pakai tudung bkn utk menunjuk, berfesyen….

    *sori..aku plak yg emo…

    0

    0
    • pizza says:

      Bertudung tu x semestinya menutup aurat. Tudung bawal tu jarang, kena pakai inner baru boleh. Then kena labuhkan menutup buah dada supaya org lelaki x boleh teka saiz bra anda.

      Tahniah pada anda yang tidak prejudis terhadap ajaran agama Islam. Saya berdoa supaya anda mendapat kebaikan diatas pendirian ini…

      Gracias!

      0

      0
  19. chentalove says:

    tahniah…….

    0

    0
  20. Arai says:

    -Edited by admin-

    0

    0
  21. IsteriVIP says:

    Hai…BN takkan delete my earlier comment kot..tau2 dah hilang nih..kenapa tak boleh terima comment2 pembaca pasal blog u ke??

    PITY U!

    0

    0
    • Anonymous says:

      lantak dia laa nak edit ke ape, blog dia.. padan muka koooooo

      0

      0
      • IsteriVIP says:

        Ko ni sakit jiwa ke apa ANOYYINGMOUS…ko peduli apa aku nak comment apa pun..ni blog abah ko ke??

        PITU U!! Stupidd!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        so pedulik laaa aku nak reply ape kat ko?? ahahahah komen kene delete!! ahahahahaahah

        pitu??? putu?? ahaha stupidddddddddd…

        0

        0
    • torpedo says:

      sengal la nara ni…akunye comment pn kne delete…xley cuit lgsg si LOPAK, hbes kne delete…kipas susa mati tol la..

      0

      0
  22. rin says:

    err…br nampak semalam kt MATRADE dia xpakai tudung…Rsnya gmbr2 kt atas ni utk event-event yg dia pegi/join je kot..
    Apa2 pn sy mendoakan agar dia berubah ke arah yg lebih baik..Amin..

    0

    0
  23. whitelily says:

    saya teringin sangat nak bertudung. skang kerja di MNC. bosses semua mat salleh. tak lama lagi kena pegi US & UK atas urusan kerja. saya selalu terpikir boleh ke yg mat salleh ni terima penampilan saya selepas ni. saya ada perasaan bosses mat salleh ni nanti akan jadi racist & bias dekat saya.. and at the end it will ruin my KPIs. Ya Allah.. dosanya saya ada perasaan camni :'(

    0

    0
    • isteri org says:

      berjuanglah demi Allah dan Islam… ini kisah benar… kawan saya bekerja di Audit Firm… company Cina… masalah dia bos dia tak provide surau dan tak bagi staff dia solat… you know what my friend do… dia sanggup bekejar kesurau berdekatan utk solat… lantaklah bos nak marah ke x… sebab dia cakap Allah yang memberi rezeki… then sekarang dia dah resign sebab dia lebih pentingkan Allah dan Islam… GANJARANNYA… Allah beri dia rezeki baru yang gaji dia 2 kali ganda dari tempat kerja lama… so my advise… kalau awak sayangkan Allah dan Islam lebih dr kerja awak sekarang… Insya Allah, Allah akan bukakan pintu rezeki yang lebih murah berbanding dlu… fikir2kanlah…

      0

      0
      • Anonymous says:

        sila report kat pihak2 berkenaan klu betul ada majikan yg x bagi semayang pls.

        0

        0
    • pooh says:

      mat salleh sbenarnya sgt2 hormat pegangan agama org lain.
      antara human rights kat sini adalah freedom to express ur beliefs/ pegangan agama. (selain freedom of speech, hak utk bkumpul, berpersatuan, etc)
      sy kat uk ni dah almost 10 yrs.. alhmdulillah kat sini mmg ramai je local muslims…my boss kat sini pun alhmdulillah ok.. time sy nak g solat die xda halangan .. awal2 tu, siap nak letak sign ‘do not disturb’ lg kat pintu bilik kosong yg sy solat.. sebb takut ade org masuk / bukak pintu time sy solat.
      inshAllah kalau kite dahulukan hak Allah, Allah akan tolong dan rahmati kita..bak kata org, di mana bumi dipijak, di situ Islam dijunjung :)

      0

      0
      • pooh says:

        surprisingly, my ofis mate kat sini x tanya sy knp sy pakai tudung.. tp die tanya my fren yg muslim yg x pakai tudung.. “why don’t u wear scarf?” pastu my fren tu ckp itu hak masing2… huhu..
        sebb mat salleh ni tau je.. kalau u muslim, u kena pakai tudung, solat 5x sehari, puasa & x mkn pork. yg tu diorg sgt2 aware.. so dun worry.. ppl are now educated n exposed to different lifestyles/cultures/ relegions :)

        0

        0
    • syeera says:

      saya skrg sdg bekerja di australia dgn company mat salleh – and started as the only muslimah with hijab. it was awkward when I first started, rasa nervous cmne penerimaan org kt situ. but you know what, if you explain to them and make sure stick with it, they’ll respect you and your decision and they have no right to question it. sbb company2 negara2 maju ni ade strict rules pasal sensitive issues – racist, religion and etc. dan yakin bahawa Allah lah pemberi rezeki. ask Him to lend you strength and insha Allah He’ll help you. tp kalu kite muslim pon tunjuk lemau depan diorg, diorg pon akan ingt kita okay je kalu tak bertudung, solat or even minum arak. diorg sendiri ade term ‘good muslim’ and ‘bad muslim’ for the muslims.

      Oh and btw, pasal ruining KPI, trust me, if you are good, they will acknowledge you regardless of your appearance. but of course ade je org2 yg mata serong – but you know what, they can’t harm you unless you let them to.

      Anyways, all the best in your quest there and hope Allah will keep your heart & iman strong insha Allah :)

      0

      0
    • Anonymous says:

      selama aku kerja dgn mnc, berbosskan mat salleh, xpernah pulak diorg bias towards muslims, diorg very professional compared to local ppl itself..

      0

      0
    • Afiz says:

      Salam whitwlily,
      Bertudung bila dalam kalangan majoriti mat saleh yg munkgin tak berapa tahu tentang agama Islam memang memerlukan kekuatan. Tentang bertudung bila pergi US, UK tu, jangan fikir negative. Ramai je non Muslim yang open and respect other religious practices. Saya sendiri kat US ni syukur Alhamdulillah, sampai sekarang masih boleh bertudung sempurna, and tak pernah dapat bad remarks because saya bertudung. And, kan student2 Muslim Malaysia kat overseas yang bertudung, but still they can survive. Insya’ Allah, kalau niat kita baik, Allah akan permudahkan.

      0

      0
    • Lols says:

      just wear it dear whitelily.. my advice, supaya u tampil lebih berkeyakinan, bertudunglah dgn gaya yg trendy tapi sopan.. skarang dah byk fesyen kan? Kalau u konfiden pakai tudung dan takda rasa segan takut, it’ll show on your face and i bet your bosses will be fascinated and leave you alone.

      0

      0
  24. boy says:

    pakai tudung = tutup aurat..
    kesian wanita zaman sekarang..xfhm apa itu aurat..
    lelaki lagi kesian kalau tak tau apa itu aurat..sebab lelaki pemimpin..

    0

    0
  25. naktaujer says:

    saja nak tau..dulu dia pegang,main2 ngan anjing dh samak btul2 ke blum..
    bagusla dah hijrah mnjadi lebih baik..semoga kekal. amin.

    0

    0
    • bodoh says:

      ko pegang2 ngan jantan dh samak?? jgn sibuk nak bilang dosa org, kira dosa sendiri duluuu

      0

      0
      • hati bahagia says:

        sape ckp berdosa pegang anjing? bleh je nak pegang anjing, tp samak la tgn lepas tu.. (kalau kena samakla.. kalau anjing tu kering dan tgn u pun kering x pyh samak)
        pegang dan bersentuhan dgn bukan mahram baru berdosa. x caya tanye ustaz rosmah bin mansur. :D

        0

        0
      • naktaujer says:

        amboiii…cantik bahasa tu dik..aku jantan lah! dah kawin pun. aku pegang bini aku jek. kan aku tulis tu> saja nak tau..dulu dia pegang,main2 ngan anjing dh samak btul2 ke blum.. < aku tak kata pun dosa. tp anjing tu ggit tgn dia, kira kena samak la. adik pun sila bilang dosa sendiri sblum duk judge dosa org yer.. sekian.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ohh laki ye, so ko pegang betina2 selain bini ko dh samak? ko sibuk nak tau die dh samak ke belum psl ape?? dasar penyibuk, kesian betul bini ko dpt laki kaki mengumpat mcm pompuan.

        0

        0
      • naktaujer says:

        astaghfirullah!!
        apa kena ngan nko ni? dtg bulan ek..
        nko ni suci sgt ke, tak penah dipegang jantan yg bukan muhrim?
        kesian kat laki mana yg dpt pompuan mcm nko ni dik..
        aku tanya jer..nak tau jer..
        yang nko anon@bodoh ni nape emo pulak?
        kaki penyibuk tak kira lelaki ke betina tauu..tp yg masuk nera** lbih ramai pompuan drp lelaki, tau tak?
        kesiannnn…

        0

        0
      • Anonymous says:

        so aku pun nak tau jugak ko dh samak bila ko pegang2 betina lain? ko pun sibuk nak tau hal org kan, aku xboleh plak? ko suci sgt nak tny dia dh samak ke blum sdgkan ko tu x abis2 main betina lain. kesian kat bini ko dpt laki munafik mcm ko. kene main je dgn ko.

        ko pun ingat sket! dpd ko mengumpat kat sini, baik ko pergi bertaubat, org tu at least dia dh bertaubat, Allah dah ampunkan. yg ko mengumpat dia kat sini, sempat ke nak mintak maaf ngan die sebelum ko mamps?

        0

        0
      • naktaujer says:

        ok..fine.
        kesian jantan yg dpt nko dik. Kaki MELAWAN.
        and for your information, aku TAK SUCI sebab aku cuma hamba ALLAH yg sentiasa buat silap tp TAK PENAH MAIN pompuan lain selain bini aku. Pegang PUN TAK!!!
        Agaknya nko ni yg sebenarnya JADI MANGSA KENA PEGANG or maybe DAH LEBIH DARI ITU? who knows, tu yg nko melenting tak tentu pasal… hahahaha…kesian nko dik.
        Engko pun sempat ke MINTAK MAAP dgn AKU kalau NKO mam*** ??
        Aku bkn mengumpat kat sini,tp NAK TAU JERRRRRR. Cuba nko baca balik komen aku tuh.. NKO tu yg BO*** tak faham bahasa persuratan. Agaknya BM nko dulu tak dapat A+ yer dik. Pi skolah semua!!!Mmg nko ni BO*** lah. Kesiannnnn nko dikkkkk..
        Dah lah! Drp aku layan pompuan mcm nko ni, baik aku gi layan anak2 yatim kat luar tuh.
        Oh yer.. saya dh maafkn awak yer. Lps ni lantak nko lah BUDAK!!!!

        0

        0
      • bodoh says:

        sahh kesian kan bini ko dpt jantan tp mcm betina. bengkok ke ape? xabis2 mengumpat. bagus la dh maafkan aku, ko agak2 sharifah sofea dh maafkan ko ke mengumpat dia?? semoga sempat mintak maaf ye!! elehhhhhh x penah pegang betina lain konon!!! blahhh laaaaaaaaaaaaaaa mulut pun cibai. perangai lagi laaaaaaa syaiton… sudah2 nak ungkit cerita lama org, org tu dh berubah, ko xpayah nak tanya pasal kisah lama org tu! nnt silap2 anak ko pulak yg jadi lagi teruk dr dia, main jantan sana sini, bela vavi pulak ke.. ingat sket tuhan byr cash skarang. kbye

        0

        0
  26. ctz7 says:

    Alhamdulillah, suka tengok SS pakai tudung..teruskan berubah ke arah yang lebih baik lagi…menutup aurat dengan sebetulnya bukannya menutup rambut.

    0

    0
  27. Prince Noob says:

    leher cover sikit

    0

    0
  28. Anonymous says:

    alhamdulillah!!!allahuakbar

    0

    0
  29. Idonthinkso says:

    MasyaAllah cantiknya kamu bertudung sh.sofea. Alhamdulillah. May you be bless
    in everything you do. In sha Allah

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Kat belakang tu anak dia ke? Cantik ya!!

    0

    0
  31. Anonymous says:

    memakai tudung tu xwajib.. tp MENUTUP AURAT tu yg wajib.. ni belum lg menepati apa yg disyariatkan dlm Islam.. semoga berubah ke arah yg lbh baik.. :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      boleh x bg appreciation sikit, jgn negatif sgt, slow2 laa.. org2 mcm ko ni la yg membantutkan niat baik org lain..

      0

      0
  32. berfikir dulu sebelum menaip says:

    begitu respect kat artis2 kacukan yg memilih memakai tudung dan menurut perintah Allah..cam Natasha Hudson etc…selalunya klo parents kahwin campur nie mesti pasangan melayunya dh kebaratan tapi Ahamdulillah nampaknya parent diaorg nie berjaya mendidik ank mereka ke arah islamik

    0

    0
  33. […] Seorang demi seorang selebriti wanita Malaysia mengambil langkah untuk berhijrah dan memakai tudung sepenuhnya. Yang terbaru, Sharifah Sofia semalam telah mengupdate status Twitternya dengan gambar dirinya bertudung sepenuhnya. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Sharifah Sofia atas penghijrahan ini. Semoga … Continue reading → […]

    0

    0
  34. peace says:

    sofia, u have chosen peace. congrats. keep it up and continue to seek knowledge.

    0

    0
  35. nuwulll says:

    pakai tudung nampak tengkuk..apakah?

    0

    0
  36. farabella says:

    Alhamdulillah, Sofia pn dah mula pakai hijab. Dia masih ditahap permulaan utk bertudung. Mungkin nampak leher sikit. InsyaAllah, lama2 nanti dia berhijab sepenuhnya. Dia masih belajar2 tu. Kita beri semangat sikit bukan nak kutuk2 je.

    0

    0
  37. elle says:

    Alhamdulillah..berita macam ni sejuk ati (dan mata!)..walaupun masih ada kurang2 sikit, nampak leher dsb..tp moga2 selepas ni semakin bertambah baik pemakaiannya..harap lebih ramai artis yg berhijrah ke arah yg lebih baik…maklumlah, orang2 muda suka ikut artis..memuja-muji artis yg tak menjaga agama…jd lebih ramai artis yg berhijrah, lebih selamat Malaysia… Org2 laki pun xde la terlalu banyak sgt ‘mencuci’ mata kan..maklumlah lg bnyk tgk aurat yg bukan muhrim, lg ‘gelap’ hati kita… Harap artis yg masih seksi dan kita semua dpt amek iktibar…

    0

    0
  38. lily says:

    alhamdulillah.. suka sgt.. mmg mnat kt sharifah sofea ni.. :-)

    0

    0
  39. Armando says:

    Greetings from Florida! I’m bored at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take
    a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even
    using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome site!

    0

    0