Written by Bella | May 24th, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada pelakon Sharifah Sakinah yang selamat melahirkan seorang bayi perempuan secara pembedahan kira-kira jam 9 pagi tadi.  Berita gembira ini dikongsikan sendiri oleh kakaknya, Sharifah Shahira.

Kelahiran anak sulung Sharifah Sakinah bersama suaminya, Aliff Adha ini lewat dua minggu dari tarikh jangkaan.

Bayi dilahirkan sekitar 9 pagi tadi, 3.1 kilogram, bayi perempuan rasanya nama Anais Adha. Dilahirkan menerusi kaedah pembedahan, dia tiada rasa sakit kerana sudah ‘overdue’ lebih dua minggu. Jenuh menunggu masa untuk bersalin.  Alhamdulillah, mak dan ayah dapat cucu ke-17. Mak ayah Aliff pula menyambut cucu yang pertama.

Setelah lama menunggu akhirnya Sharifah Sakinah dan suami selamat menimang cahaya mata perempuan sulung mereka. Semoga kehadiran Anais akan memberikan kebahagiaan yang lebih buat mereka sekeluarga.

Sumber Berita : BH ONLINE

37 responses to (TAHNIAH) Sharifah Sakinah Dan Suami Timang Cahaya Mata Pertama

  1. gugu says:

    Tahniah! beraya dengan baby baharu la tahun ni.. sonoknyeee

    7

    0
  2. anon says:

    Bestnya tak puasa sebulan. Tak boleh lah raya citer dia hek hek

    0

    9
  3. Anonymous says:

    Bestnya.. Alhamdulillah..

    3

    0
  4. khaira says:

    hari tu sibok tak nak induce kan..
    sekali kena ceaser…
    tu la, xleh ckp besar… kerja tuhan dik…
    igt akak ni saja2 nak induce?

    Btw, tahniah for the newborn

    2

    15
    • josh says:

      rasa nya dia bukan ckp besar. dia just share je kalau boleh xnk induce. sy rasa takde sape pun yg teringin kena induce.

      29

      0
      • ikut tingkap..x rasa nikmat bsalin says:

        tapi byk org dulu bsalin normalkan…ok sahaja…agaknya org dulu btul2 ikut adat2..mcm bila mengndung yg pertma kali dn seterusnya…mk bidan2 kata…sentiasa rajn2 urut kandungan tu agar x songsang kedudukannya., Alhamdulillah masa saya mgdnug anak prtama/sterusnya, selalu gak urut dn masuk 7 bulan urut lagi bagi kedudukan bayi kt dlm agar x songsang..then bidan tu ckp..bayi kt dlm ok je dduk dia…due date lgi 3 hari…tapi bsalin awal sikit…sakit skejap je dn lhirkan normal..org skrg mana mau buat lenggang perut skrg..byk x mau buat..berendam dlm kolah adalah mcm si retis tu…retis ni..akhir nya bsalin ikut tingkap jugk…

        1

        27
        • jiran cik melati says:

          tak kira keluar ikot mane sekali pun anak mereka yang penting anak mereka selamat di lahirkan.. tak kisah la nak lenggang perut ke …nak berendam ke…keselesaan memasing..bagaimana cara sekali pun setiap kelahiran itu ada risikonya apabila melahirkan..betul kan kak? itu usaha mereka cam akak jugak..sebab akak follow orang dulu2 py cara….tak semua mampu mengikut cara orang dulu2 tu..dan tak semua gak mampu nak ikot cara moden ni..yang penting baby sihat dan selamat.
          #justmytwocents

          35

          0
        • Anonymous says:

          Wow…untungnye ko kak..bangga ko kn anak2 kuar ikut pintu..tp kene igt kak..ujian masing2 xsama..
          Cth:Sakinah berduit hidup bahagia tp beranak ikut tingkap..engko kak senang beranak tp mgkin idop ko kais pg makan pg..xpon da beso anak ko jd org xberguna..ni cth k..

          11

          0
        • mama twins says:

          amboi..sedap je tulis “ikut tingkap..x rasa nikmat bsalin”.. untunglah akak dpt bersalin normal. Allah dah tetapkan gitu. lain org lain dugaanNya. lagipun lenggang perut tu adat je kak sama mcm org kawen nk berinai bagai tu, adat je tu semua. baby tu nk kuar ikot mana pun biorlah asalkan baby dan ibu selamat dan sihat. jgn nk bangga sgt kak dpt bersalin normal, keturunan kita xtau lg mcm mana.

          1

          0
    • rose says:

      busuknya hati ko kak!dia cuma nk buat terbaik untuk urusan kelahiran anak dia.. dia dh usaha..tp tulah namanya rezeki.. dha rezeki dia ditakdirkan kena bersalin czer..dia redha la..kalo xnk jgk czer dh lama dia lari utan..alalh suruh kita berusaha..baru tawakal… bersihkan hati kak..dh nak msk bulan ramadhan ni..hati jangan busuk, hitam sgt!

      4

      0
      • ikut tingkap..x rasa nikmat bsalin says:

        rosesays:
        May 24, 2017 at 5:04 pm

        …itu bukan busuk..itu perkongsian citer, byk org skrg ni lupakn adat, tu sbb nk lahir normal x boleh dpt…usaha lah, kalau x usaha mana tau, kalau x leh jugk, ikut tingkap je lah..apa salah..aku bkn menindakkan kemajuan..tapi just kongsi citer…cer ko pulak buat citer…tau nk kondem je..x berani nak bukak citer..pdhal dllm hati tu berkerak dn berketul citer nk kuarkan..tapi takut kena hentam..ko pengecut jadi pencerite..tau nk bangkang je..hawok..

        1

        5
        • rose says:

          loh..ko snetap pehal..bukan ckp psl komen ko..hahaha..

          khairasays:
          May 24, 2017 at 3:08 pm
          hari tu sibok tak nak induce kan..
          sekali kena ceaser…
          tu la, xleh ckp besar… kerja tuhan dik…
          igt akak ni saja2 nak induce?

          Btw, tahniah for the newborn

          ni ha ayat aku ckp busuk hati!lol

          0

          1
        • rose says:

          hawok nye kau!apa yang bangkang,.,…dia hd usaha mcm2 kot!tgk la ig dia..workout lg hari2..mkn lg..jln2..tu bukan usaha ke banggang????bodo xleh ajar ko nikak..hidup zaman batu lg ke???? yg mak mati dulu ms besalin..anak mati kemudian dlm perut ko xnk cite..mak aku cite dulu ms zmn dulu2 kes bidan kt kg dia..huhuhuhu…

          0

          0
    • to khaira bongok says:

      ko nie busuk aty kak oi.. ko tau perit org pntang czer kew.. ko xrse lg kann.. smoga ko rse nnt..bru ade akal..

      2

      0
      • ikut tingkap..x rasa nikmat bsalin says:

        …itu bukan busuk..itu perkongsian citer, byk org skrg ni lupakn adat, tu sbb nk lahir normal x boleh dpt…usaha lah, kalau x usaha mana tau, kalau x leh jugk, ikut tingkap je lah..apa salah..aku bkn menindakkan kemajuan..tapi just kongsi citer…cer ko pulak buat citer…tau nk kondem je..x berani nak bukak citer..pdhal dllm hati tu berkerak dn berketul citer nk kuarkan..tapi takut kena hentam..ko pengecut jadi pencerite..tau nk bangkang je..hawok..

        0

        3
        • to ikut tgkap x rasa nikmat bsalin says:

          bongok la ko… aku doakan ko rs nikmat bersalin ikut tingkap..baru ko rs mcmmn berdiri sambil rs perut kena siat2, air mata mengalir tanpa sdr sbb thn sakit!ko jangan bangang sgt kak.. allah tu adil..aku doakan ko rasa “nikmat” tu!

          4

          0
        • Anonymous says:

          Xabes2 adat lenggang perut ko ni kak..puja la adat ko tu..bingai

          1

          1
        • greenfingers says:

          Lenggang perut tu ikut ajaran mana hah? Ckp org tua2 bkn sume blh pki, xhabis2 ngan adat, adat. Smpi belakangkan agama. Klu dh kena ceaser nk buat cmna, aku yg beranak normal dua kali syukur sgt sb mmg xsgup perut ni nk kena toreh, salute kat ibu yg beranak ceaser byk kali ni. Depa pon klu blh mmg xnk ceaser ok?

          5

          0
        • ikut tingkap.x rasa nikmat bsalin says:

          wakakakakaka…bru ada citer, pjng kn reply comment ni….kalau x sendu je ayat2 yg korang bawa …baru ada geram dan panas cikit komen tu, kalau x hati tu relex je…kalau aku x komen mcm ni, korang mesti boringnyer.

          bila aku kuarkan ayat ni, aku dh tau dh mesti ada yg bengang…
          apa2 pun aku citer yg benar, bila benar citer tu…byk org marah dn nak mula menafikanya…bahawa bersalin normal itu satu nikmat sakit yg kita rasa dlm keadaan sedar…

          0

          2
        • Anonymous says:

          Cukuplah tu..xpayah nak gaduh2 beranak ikut mana. Fikir2 sikit hati dan perasaan org lain. Ape kelahiran czer ni xdiiktiraf ke?kene sumbat masuk balik keluor ikut faraj baru dikira bersalin?

          3

          0
  5. mamizura says:

    alhamdulillah……………..moga menjadi anak yg solehah..amin ya rabul alamin

    2

    0
  6. lisa says:

    kesian kat sakinah tgk kat ig dia yg sblm ni dia nak sgt bersalin secara normal. kita hanya merancang allah yg menentukan & lagi maha mengetahui. tapi tak pe lah sakinah janji anak & sakinah dlm keadaan sihat & selamat. x kisah lah bersalin secara normal ataupun czer you’re strong dear! selamat berpantang.

    8

    0
  7. kumpulpahalalagibagus says:

    dah ada anak tu…nnt senonoh la skit perangai tu ye,…pakaian pun jgn lah mengundang kontroversi lg :)

    btw, tahniah dpt anak…

    be a good mom! ^_^

    5

    1
  8. anon says:

    WHO IS SHE??? Dia ni popular ke?? Nara please lah, siarkan crite yg popular saje, ok??

    3

    5
  9. anyn says:

    jgn sombong dgn Allah.dah smpai due date masih bangga dapat buat baby shower… hari2 bersenam pun… Allah nak tunjuk Allah maha kuasa….
    sy yg menulis ni pun byk khilaf sendiri…. semoga Allah ampunkan semua dosa kita

    3

    7
  10. maria says:

    alhamdulillah..moga anak ini merubah pelbagai perkara dan didoakan semuanya ke jalan yg baik, insyaAllah

    1

    0
  11. Anonymous says:

    Ikut tingkap……bersalin mmg bodoh la hang. Aku beranak czer 3 kali rasaje nikmat bersalin. Kau tak rasa kau punya pasal la.

    1

    0
  12. Anonymous says:

    Bodohnya manuaia yg bernama ikut tingkap bersalin x rasa nikmat beranak. Aku yg beranak czer 3 kali ni rasa je nikmatnya. Kau tak rasa kau punyaa pasalla

    1

    0
  13. Montoya says:

    Bodohnya manuaia yg bernama ikut tingkap bersalin x rasa nikmat beranak. Aku yg beranak czer 3 kali ni rasa je nikmatnya. Kau tak rasa kau punyaa pasalla

    1

    0
  14. kut tingkap.x rasa nikmat bsalin says:

    tapi ada jugk kawan aku ckp, mmg byk x mau branak normal..sbb takut kesakitan, jadi buat pilihanlah, nak czer.,kalau nak beranak normal, tapi x boleh, terpaksa czer tu kes lain. Ini dh terang2 lagi bersuluh, kandungan baru je dh pilih nak czer. Itu yg aku dengar…byk pulak yg menafikanya..ini bukan bodoh..cuma x mau mengakui kebenaranya. Czer sakitkn..sbb lepas bsalin dh tentu amek masa lama pengsan./ anakpun org lain jaga jap, ..itu yg aku tegok sendiri di kaltil sebelah masa bsalin…semua mcm tu.
    apa2 pun aku x kisah, nak ckp bodoh ke, bingai, hati hitam ke, longkng ke, tapi itulh kebenaran yg aku ckp..malah parents aku pun ada czer…aku tau la. Itulh org kita, ckp benar, salah dia kata.

    1

    0
  15. wekkkkkkk says:

    mmng ada org takut nk bsalin normal, maka pilihlah czer…byk mcm tu padahal kandungan awal je lagi…dh pilih czer.
    Tapi ada jugk yg pilih normal, tapi last2 minit terpksa ikut tingkap jugk, mmg ada., ada citer org mcm tu.

    1

    0
  16. Lofattah Fans says:

    I actually dislike her attitude and i don’t want to read her news. i came here because i want to write this comment. she is not neelofa or fazura so, she is just a low class celebrity. Hi Nara, could you publish more news about fattah amin with neelofa or fazura,? I am a biggest fan of them. okey tu jer nak tulis bye..

    1

    1

Leave a Comment

Optional