Written by AbangNara | July 29th, 2013

Nampaknya bulan Ramadhan kali ini sememangnya banyak penghijrahan telah dilakukan oleh selebriti-selebriti tempatan. Terbaru, kakak kepada Siti Nurhaliza, Saida Tarudin telah pun bertudung sepenuhnya. Memang lebih cantik dan lebih terserlah keayuannya.

saida tarudin bertudung

Abang Nara kagum juga dengan anak-anak Tarudin ini. Kesemuanya memang nampak awet muda sentiasa. Seperti tidak dimamah usia. Apa pun, Abang Nara nak ucapkan tahniah kepada Saida atas penghijrahan ini. Semoga berkekalan hendaknya.

saida tarudin bertudung

Lagi beberapa keping gambar Saida Tarudin manis bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

lazada syoknya raya

P.S: Jom dapatkan barangan keperluan raya di Lazada. Potongan harga yang gila-gila sehingga 31 Julai ini. Berjimat sehingga hampir 80%. Menarik kan? Layari www.lazada.com.my untuk membuat pembelian anda hari ini jugak.

saida tarudin bertudung

saida tarudin bertudung
saida tarudin bertudung

saida tarudin bertudung
saida tarudin bertudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to (TAHNIAH)Saida Tarudin Kini Sudah Bertudung Sepenuhnya

  1. Puteri Bunia... says:

    First!!!!
    Hmmm…. ok la tuuu!!!

    0

    0
    • hyde says:

      nyampah ngn owng bertudung tapi tk paham makna bertudung. posing sakan bagai nak gila.. ntah apa niat dia bertudung.. tak yah la posing bagai .. dah bertudug tu tawaduk la.. rendahkan pandangan mcm wardina safiyah, catriona ross.. baru rasa keikhlasan bertudug..

      0

      0
      • miss ynwa says:

        tak berapa gemor la penghijrahan macam ni..orang kalau betul hijrah tu tutup habiss seinci kulit kt muke dan leher pon tak nampak..macam diana amir, nak paling tutup? yatt hamzah sampai ber glove kau… nara, mohon tuka ayat..bukan penghijrahan but “saida next step to become muslimah”

        0

        0
        • Pondan Sepi Menyepi says:

          adik kakak sama jer. plastik palsu. macam rambut palsu I you made in Taiwan gitewww…

          0

          0
        • TUDUNG BUKAN PINTU says:

          ALA- ALA PINTU AUTOMATIK PULAK.
          DULU DIA MEMANG BERLITUP.
          ADA ORANG/HADIRIN …PINTU BUKAK
          BILA ORANG PERGI…TUTUP LA BALIK……

          ;)

          0

          0
        • Kak Ton says:

          akak x paham la …ada duit pergi la dekat2 dgn surau & masjid, supaya dapat hidayah. ni x asyik2 beli handset amik gambar sendiri pas tu pos dlm twitter/instagram nak suruh orang awam puji.

          kalau muka macam ratu malaysia tak pe gak. ini…nak masuk iklan mee maggie pun x lepas. alahai..

          0

          0
        • Mata Aku Ke Yang Buta says:

          sudah betudung………………..”sepenuhnya” ?????????????

          (garu kepala sambil tersedak)

          0

          0
        • Tak Sepenuh Pun says:

          hoi nara, kau mazhab apa ni? biar benar !!!!!

          0

          0
        • Minah Jambu Mengadap Bangla 24 Jam says:

          bulu mata cam bulu jubor ! sesuai la tu….

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          biarlah dia. sekurang-kurangnya dia x merampas macam si Sakinah Markonah Aserap Musliminat tu. korang ni, jgn la judgemental sangat.

          0

          0
        • Siti Nuradakukisahker says:

          Kenapa dia geledah almari lama adik dia ???? :D

          0

          0
        • mia says:

          aku dh cakap dah..nara tu mmg bodoh bab buat ayat.

          0

          0
        • amoi says:

          Macam ni ke nara kata bertudung??kalau bertudung, tutup kepala x nmpk rambut wey…menutupi paras dada..x nmpk leher…tp yg ni???ni bkn bertudung..ni tutup kepala…tlg lah…aku x boleh terima bila cara tutup pale mcm ni org kata bertudung!~

          0

          0
        • Tamara says:

          Saida 100x lagi bagus dari Abby Adabis

          0

          0
      • Lijan says:

        menyampah lah famili si Taruddin ni…semuanya kontrol ayu, sopan kononnya baek la…

        sorang perampas, sorang mengandung sebelum kawin…sorang ni pulak bukan kena kantoi skandal dgn jantan lain. sudah….berambus.

        0

        0
      • just me says:

        dia baru je nak bertudung, bagilah tempoh sikit pada dia..bukan condemn seolah2 dia tu setan kau tu malaikat..sekurang2nya dia dah bertindak menutup rambut walaupun masih tak sempurna..apa yg bagus adalah kita doakan dia supaya lebih memahami apakah itu aurat bagi wanita..apakah memakai tudung menampakkan sebahagian rambut itu dibenarkan? apakah menampakkkan leher dibenarkan? apakah memakai tudung yg tidak menutup dada dibenarkan? apakah memakai pakaian yang mengikut bentuk badan dibenarkan? apakah memakai tudung namun bertshirt lengan pendek dibenarkan? slow-slow laa..jgn kutuk2 org..kita pun banyak buat silap..kita pun bukannya beranak2 aje terus bertudung..kita jugak sentiasa belajar dan diuji dengan pelbagai perkara..jadi, beri galakan pada org2 yg nak berubah mcm Saida ni..sekurang2nya dia jauh lebih baik dari mereka2 yg tidak langsung bertudung sebab dia sedar menutup rambut itu suruhan Allah..dan eloknya kita sama2 mendoakan wanita2 lain di Nara ni yg masih belum bertudung utk bertindak memakai tudung..sebab nak tggu seru mmg takkan dapat seru tu sampai mati..so, saya doakan, insyaAllah.

        0

        0
      • Kalau Iya Pun Nara Hoiiiiiiiii says:

        Eeee….Abang nara ni kipas/kaki ampu tak henggat dunia. Anak dara apooooo cam ni ha….style anak dara macam Selina Gomeh tu yg nyanyi lagu…Tepuk Amai Amai Belalang Kupu Kupu Upah Susu tu kan???????

        0

        0
    • Suara Pun Ke Gaung says:

      senyap akhirnya karier sebagai seorang penyanyi…..okay le tu

      0

      0
    • macammacam says:

      sepenuhnya? please dont say that.

      0

      0
    • Sharifah says:

      muka mcm ni pon jadi artis..kalau mcm ni ayam pun boleh jadi artis..apa punya sampah rancangan AF mengArtiskan retis ni..

      0

      0
    • Yatie says:

      aku lebih suka tgk org berhijrah dgn hijab sepenuhnya…tu br nama hijrah…klu dh nk hijrah tutup aurat,tutup la betoi2..klu setakat ckp hijrah sikit2 dulu,baik x payah…dh jd trend plak artis tutup sikit pastu post gambar byk2… nyampah dh…lg satu jenis pakai tudung sanggul tinggi ngalahkan org pantang….pastu bli tudung ratus2 konon2 mahal la berlayer2… cap sekian…sekian tp tergantung2 kt blakang… alamak emo la plak.. :D

      0

      0
      • anonymous says:

        yatie, kalau kau belum bertudung, aku nasihatkan supaya belajar bertudung sebab yg bertudung tu walaupun tidak sempurna kerana masih baru belajar tapi sekurang2nya dia bertudung, kau tidak ..tapi kalau kau dah bertudung, apa kata kau belajar pulak apakah maksudnya aurat? belajar juga menjaga lidah..aurat ni bukan semata2 menutup rambut..

        0

        0
        • Anonymous says:

          ehh betol pe yg yatie gtaw…belajar????kau tgk la umur brape tu dah dikkk oooiiiiiiii…..mesti la die tahu bertudung aka menutup aurat ngn sempurna dlm islam…xyah nk backup la oiii law terang2 dh salah…xkn nk tggu die reti bertudung sepenuhnye??mcm menganjing taw x pkai tdung tp leher bersepaiii nmpak…tu bkn menutup aurat ngn sempurna lg…hijrah ni drp -ve ke +ve…aku pun myampah retis skang pkai tdung haa sakan dpt camera upload…sekian…

          0

          0
    • bunga says:

      ini tudung saji .haha

      0

      0
    • nana says:

      URBAN KATANYERRR!!!!

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      sape minah yg kt sebelah saida tu? rabak Nye !

      0

      0
  2. Hihihi says:

    Fashion..

    0

    0
  3. hyde says:

    tudung2 pun bulu mata tetap pelesu..

    0

    0
  4. cikyah says:

    ler..nampak leher tu..ape ‘sepenuhnya’ plak?? adesss nara ni.. hang posa dak ni??

    0

    0
  5. pah bedah says:

    sepepnuhnye hape nampak tengkuk bagaii tu?

    0

    0
  6. N/A says:

    Bertudung sepenuhnya amende mcm tu. Nak bertudung, pakailah betul2

    0

    0
  7. eina says:

    bgus nk pkai tudung…. tpi nk pkai biar ikhlas… biar penuh… jgn kjap pkai bertutup litup… kdg2 kpala jer tutup tpi bhagian lain stiil nmpk.. tu bkn ikhlas tpi skadar ikot trend.. ble dh jemu pkai.. buka blk n kta nk btudung ikot krelaan bkn paksaan.. harap saida pkai terus pkai tdung….

    0

    0
  8. Gincu says:

    Motif nampak leher? Kalau betul dia ni dah pakai tudung dan menutup aurat, aku rasa Nara tak patut kot keluarkan gambar yang nampak leher tu. Motif buat macam tu? Untuk org bash si Saida ni ke? Alahai.

    0

    0
  9. Qal says:

    Mmm.. once upon a time rasanya si saida ni prnh btudung, pic kawen dia pun pakai tudung. pastu ntah bila bukak blk. hope kali ni bila dah jd ibu tunggal anak lima penghijrahan ni btl2 kejadian la..

    0

    0
  10. jemah says:

    sempurna lah sangat uollls! aku rasa kalau kau kapan nanti baru tutup sempurna kot!

    p/s : apa seh aku kena jawap soalan matematik nak komen ni nara!

    0

    0
  11. ija says:

    ni bukan tudung, ni penutup atas kepala je…

    0

    0
  12. mamamia says:

    dulu2 memang dah bertudung dia ni..bila jadi retis bukak!

    0

    0
  13. Opppss sorryyyy.... says:

    Aduhaiii…kalau nk pakai tudung tu bio le btl2…ni x..nmpk leher la..nmpk subang la…kalau mcm tu baik x yah pakai tudung…apa la abg nara ni..si saida ni bukanya brtdung sepenuhnya…tpi brtudung x lengkap…kalau retis y btl2 berhijrah cam irma…diana..wardina…ha..kalau dia org tu bang nara blh le ckp bertudung sepenuhnya…

    0

    0
  14. sotong kering says:

    alhamdulilah…manusia berubah….semoga kali ini die lebih serious dan tahu erti bertudung…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    aku tengok si saida ni bertudung mcm ikut trend jerrrr…pas tu tngkp pic sendri…ini semua poyooooo le…

    0

    0
  16. 5x4=20 says:

    moga selepas ini memahami konsep menutup aurat pulak, amin.

    0

    0
  17. jebon says:

    tajuk tu salah wahai si nara…belum tudung sepenuhnya la..tengkuk pun masih nampak lagi tu…semoga dia dapat menutup aurat sepenuhnya sbg muslimah sejati,amin…

    0

    0
  18. Bodek2 Poyo says:

    Ayat nara kat para 2 tu memang x boleh blah…… umur anak2 Tarudin yg katanya memang nampak awet muda sentiasa tu baru berapa? Kalau komen mcm tu 20 thn akan dtg logik lah.

    0

    0
  19. Inspektor says:

    Gmbr second last n first tu nmpk rambut gk.. jadahnye lah demo artis ni nk tnjuk konon dh pake tdg tp skerat2 plk.. nmpk rambut dpn lh.. tah pe2..

    0

    0
  20. SY says:

    Tapi pic 1 and 6 yg tunjuk leher tu, nampak sgt rambutnya @@!!

    0

    0
  21. Cube says:

    Tak heran pun penghijrahan ni artis2 ni. Dah mcm trend fesyen plak. Pakai tudung tu wajiblah.

    0

    0
  22. anti neelopa says:

    nara suka buat ayt bodoh…sepenuhnya apa cmtu??

    0

    0
  23. lalaland says:

    fofular kah kau?

    0

    0
  24. makyang says:

    niat betudung tu dh molek sgt la tu..tp biarlah menepati syarat..tudung mesti labuh menutupi hingga ke dada..jgn smpi sbb fesyen lilit sana sini tp aurat ttp kua gak..lagi satu klu nk betudung..fesyen jgn la over pulak..sekdr teguran ikhlas dr hati ke hati..

    0

    0
    • antipoyo says:

      kalau pakai tudung menutup dada, tapi pakai baju yg mengikut bentuk badan dengan ketat, salah juga..berdosa sbb menayangkan bentuk tubuh badan pada bukan muhrim. ramai budak2 muda sekarang ni yg pakai tudung, tapi t shirt lengan pendek, t.shirt pendek sampai menampakkan punggung, ada yg sampai bila tunduk sikit boleh nampak alur punggung, ada yg bertudung tapi pakai baju mengandung paras betis je, pernah sekali jumpa seorang tu pakai skirt paras lutut tapi bertudung (mungkin anuti ajarat sesat agaknya), ada yg bertudung tapi jarang (menampakkan rambut di dalam), ada jugak yg rambutnya terlalu panjang mungkin jadi terjulur keluar di belakang tudung, ada yg bertudung tapi bersanggul unta tergoyang2 depan lelaki bukan muhrim, yang paling teruk bertudung tapi buat maksiat dengan BF secara terbuka..rasa nak bagi pelempang aje budak2 perempuan perangai buruk mcm tu..

      0

      0
  25. terubuk bakar says:

    muka dia make up pakai simply siti daaaaaa …!!!!!…..

    0

    0
  26. Beautiful narong says:

    Sorii saida,,i x minat u….stakat “transform” suam suam kuku ni..i xheran tau!! Opsss

    0

    0
  27. ape ape jer says:

    ini bukan bertudung sepenuhnya. ini bertudung 3 suku. huhu.

    0

    0
  28. oh mak kouuu says:

    artis skrg suka bhijab..pastu msuk instagram..pose sakan..peminat puji..cantik..cantik..lg la smgt nk berpose..lpas tu rmai yg nk sponsar tudung..nk suh artis pose then bangga la artis pkai barang yg korg jual..mmg trend kn skrg…bkn nk pertikai perubahan seseorg..sbb niat dorg kita x tauu..tp kalau dah terlebih..boleh ke camtu..agama bg ke camtu..takut nt peminat2 yg terlampau agung kn artis pon mgikut sme..btudung tp mnonjol apa yg x patut..dari nak buat bnda elok..jd x elok..emmm bt penat jer ler..

    0

    0
  29. CtNurHaLIJAH says:

    Ahkak saida,asal xpakai serkup rambut yg iti bg hr tu….banyak dlm lemari tu pilih aje..iti pom dh xnk guna..asyik kne kutuk ajer kat ig….iti dh jadi muslimah sejati…

    0

    0
    • nemo says:

      sejati ke mak iti tu dengan makeup kemain tebal.. bulu mata.. fuuuhhh… mcm bulu ayam kat rumah aku je..

      0

      0
  30. markonah says:

    Aku setuju sesgtttt dgn Lijan…
    Mmg dieorg ni adk beradik yg kg.style pnya.Asalnya dulu bertudung,bila jd retis culture shock…dan2 nk buang tudung bagai…blk2 skang wat statement “sudah berhijab”.podahhhh.!!!yg sorang caras laki peminat sendiri,then smpai skang xngandung2 (what comes around goes around..),yg si adk plak gatal terlebih dan “teradvance preggy”,yg si minah ni,xsedar2 diri dah ada anak dan suami yg baik bila fofular ckit gila jantan lain…suara pun cam itik pulang petang.uwek…getik aku tgk dieorg nih.

    0

    0
  31. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    kalau muka dh tk cute pakai la tudong nanti Nampak cute bulattttt je….n jugak kalau dh tk berape nk laku tu ponnnn pakai la tudong ….bila dh bertudong pastu ambek pulak gambar macm cute la tu kononnnnn huh ! patut la banyak artis yg nk bertudong rupa2 Nye dorang nk Nampak cuteeeee hehe….ape kalau tk bertudong muka rabak ke pe ! huhuhu.. apeeee nk jadi minah tudong skarang ni ROSAK !!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    untuk yang cakap biar la dia pakai tudung slow2, dah lama nanti sempurna la… meh sini aku nak bagitau… malaikat klu nak cabut nyawa tak tunggu walau sesaat pun tau… 1 saat lambat atau 1 saat cepat… janji Allah itu pasti…. nak komen tu biar guna akal bukan guna kepala lutut….

    0

    0
  33. grumpydrive says:

    Mak oii, takdelah cantik mana kalau tak pakai makeup 3 inci. Siti Nurhaliza jugak yg tercantik antara adik beradik diorang ni.

    0

    0
  34. okessss says:

    Dia bukan artis..(full stop)

    0

    0
  35. lalala says:

    nie bukan sepenuhnya der, nie baru nak mula pakai. LOL!

    0

    0
  36. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Artis brtudung skrg dh jd trend… Si saida ni pon ikot trend je ni xbtol2 ikhlas dlm hati..
    Artis yg btol2 mnutup Aurat:
    Yatt Hamzah, Irma Hasmie, Diana Amir, Wardina Saffiyah, Heliza, Abby Abadi.
    yg lain2 tu smue plastik ikot trend je, pakai tudung pon tdung mesra angin, tiup sat g mlyangla..

    0

    0
  37. saya says:

    dia mmg dh bertudung sebelum jd artis…tp bla dh jd artis bukak smla…adehhhh….semoga kali ni kekal…

    0

    0
  38. memane jer says:

    Org mlayu yg kutuk2 ney xtau nk ckp ape da..biar la dia..yg penting dia berniat nk bertudung dan menutup aurat drp org yg beragama islam tp x menutup aurat dan org yg da bertudung tp mulut still mengata..seelok eloknya bg la nasihat yg positif itu kan lebih afdal..dpt pahala lg..

    0

    0
  39. Serkup says:

    jgn jadi mcm yuna dah la..makin lama makin ditarik tudung jadi serkup turban (korban)..:p

    0

    0
  40. pinana says:

    seriously… ni tudungke??? pening aku tgk… wanita2… janganla kamu mempermainkn aurat2 kamu dgn sewenang2nya… tidak takutkah kamu akan neraka ALLAH SWT,… NAUZUBILLAH

    0

    0
  41. Bunga Mawar says:

    sepatutnye kne fhm btl2 mkna menutup aurat…klo brhijab tp msh nmpk aurat yg lain spt leher,telinga,tapak kaki,memakai hijab atas dada..tu msh blm blh dipnggil mnutup aurat..xpsl2 jd bahan fitnah.
    Ape2pn Alhmdulilah utk mereka yg brusaha tuk brubah @ brhijrah ke arah kebaikan..

    0

    0
  42. fifi faraj says:

    Tahniah Siti ,selamat kembali ke arena bowling,semuga mendapat pingat emas di temasya dunia nanti.

    0

    0
  43. miss oppssss says:

    -Harap2 tutp aurat kerana Allah SWT… bukan kerana trend dah ramai artis bertudung…. Saya baru 6tahun bertudung, so pengetahuan masih cetek… Tapi mengikut apa yang baca , aurat wanita ini luas maksudnya…..

    PAKAI TUDUNG = x wajib…
    TUTU AURAT = WAJIB

    -Bila helaian rambut kita telah tertutup sepenuhnya, lihat aspek lain…. Leher pun perlu dilindungi, dada perlu ditutupi… Material hijab perlu tebal sbb kalau nipis segala2 masih mampu dipandang dengan mata kasar….

    -Hari ni saya baru dpt tengok pemakaian artis2 ketika sambutan raya… Dan maaf katakan, kebanyakan mereka yang berhijab masih FAILED… Rambut dilitupi tudung, tapi pakaian yang dipakai mengikut bentuk badan… Xcukup dengan itu, aset utama wanita terbonjol keluar….

    -Rambut pulak disanggul tinggi hingga menyerupai bonggol unta padahal perkara ini telah banyak kali dinyatakan bahawa ianya HARAM……..

    Tapi demi kecantikan, semua yang haram diketepikan……

    0

    0
  44. […] (TAHNIAH)Saida Tarudin Kini Sudah Bertudung Sepenuhnya (82) […]

    0

    0