Written by AbangNara | March 5th, 2015

Alhamdulillah. Berita baik untuk semua para peminat Rozita Che Wan. Setelah pulang dari menunaikan umrah, Che Ta telah pun tampil dengan imej baru iaitu bertudung sepenuhnya. Tahniah Che Ta. Penghijrahan ini sememangnya dinantikan oleh ramai orang. Sudah pasti suami Che Ta iaitu Zain Saidin adalah orang yang paling gembira dengan berita ini.
che ta bertudung sepenuhnya

Penghijrahan Rozita Che Wan ini telah dimaklumkan oleh pengurusnya menerusi akaun Instagram sebentar tadi. Semoga semakin murah rezeki Che Ta selepas ini. Memang Che Ta tampak lebih manis, jelita dan menawan menutup aurat sepenuhnya. Tahniah Che Ta!!! Tulis pengurus Che Ta:-

Alhamdulillah @rozitachewan1 & @therealzainsaidin selamat pulang dr tanah suci.. Syukur kepada yang maha esa yg telah membukakan hati Che Ta yang kini tampil dengan imej terbaru.. Alhamdulillah..

che ta bertudung sepenuhnya

Comel kan Che Ta? Semoga hidup Che Ta lebih diberkati dan dirahmati selepas ini. Amin.

54 responses to (TAHNIAH)Rozita Che Wan Kini Bertudung Sepenuhnya

  1. Anonymous says:

    alhamdullilah sgt.. syukur syukur… mmg gembira mendengarnya.. to abg nara ni bukn contest tau nk ucap2 tahniah.. ucap alhamdullilah atau syukur…

    0

    0
    • olga says:

      Bagus la tu, bulu mata org mati tu dah kena bakar….itu semua neraka ya…

      0

      0
    • Mek Hijab says:

      Lepas ni Si Zain xyah lah tayang body lagi. Body sasa x membawa ke syurga….

      0

      0
      • jeni says:

        Harap zain dah pandai baca doa makan..lepas balik umrah.
        harap2nya che ta mengandung lagi dan lahirrkan anak comel lagiiii

        0

        0
        • karen says:

          cik tipah..nenek2 che ta pun dia lagi lawa dari ko lah..ko ingat bila ko jd nenek leh lawa mcm dia? in your dream…

          0

          0
  2. bedah bedot says:

    Tahniah che ta. Jangan pakai baju ketat2 pulak ya…. biar seiring dengan imej berhijab.

    0

    0
  3. timah vogue says:

    Erra fazira bila lagi ya…

    0

    0
  4. Syukran says:

    Syukur Alhamdulillah…Allah telah membukakan hati che ta utk berhijab sepenuhnya. Moga pemakaian tudung muslimah ni dikekalkan dan bukan tudung yg tak semenggah. Klu dah cantik tu ttp cantik biar bertudung litup.

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      babtuuuu dulu kan minah jambu dh cakappppp satu hari satu ketika cik ta mesti bertudong jugakkkk ha betol tak cakap minah jambu cik ta skrang dh berhijab cantek kannnn .. jangan cakap lagi dia tu bila nk bertudong dia ni bila nk bertudong mulot tu cuba diam !! shukur alhamdulillah cik ta skarng dh pon berhijab semoga bahgia ..

      0

      0
  5. rahat om nuluhon says:

    Alhamdulillah. Semoga terus istiqamah.

    0

    0
  6. rase biase je.. ape yang kagum sgt ngan dia dh betudung?sepenuhnya lah,separuh2 lah 3 suku la..aku pon x paham la korang ni artis yg korang agong2 sgt..yang artis la makin dipuji makin sangat la..hal personal je lebih.klau bab blakon jdk org kg pon nk berbulu mate mate biru bagai..payah dh nk cari plakon yg mcm elly suriaty ngan fauziah nawi..x de kebulor sgt asik nk bemekap je.ikot cite la..lg sorang pelakon muda yg boleh aku trima nabila huda.stakat x mekap sgt tu xde hal la dia..ini baru dinamekan pelakon!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hello….
      bodoh la engkau ni
      elly suryati,fauziah nawi,nabila huda n bla2….(name2 tu sume gile glamour, fauziah nawi aka ummi duk cbok mngajar bdk af feel dlm lagu ape ke jadah….ngko tu feel la sngt).dyerang mmg la x kebuloq nk mekap sbb mmg kalo mekap pon hodoh jugak. yg hodoh ttp hodoh yg cantik ttp cantik walau pky tudung ke,free hair ke…

      0

      0
  7. ladybug says:

    Find it merepek jugak manusia ni.. Bile balik dari Haji mekah terus bertudung. So y is tat so?? Jadi orang tak mengata is it?? True, wajib seorang muslimah menutup aurat… But, if only wear HIJAB for trend fashion for what??? Cos nowdays byk sangat pakai HIJAB the sake of fashion, trend, show-off, show baik dan macam2 perangai lah..bukan dasar dari Hati dan Allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Eh boleh tahan bodoh juga engkau ni…
      kesian la…
      berhijab tu wajib wlw x ikhlas.
      Kalau berhijab dgn ikhlas dpt pahale ikhlas dan x berdosa sbb dh tunai kewajipan tutup aurat
      tp kalau berhijab x ikhlas x dpt pahale ikhlas tp x berdosa sbb dh tutup aurat
      Tutup aurat x buat berdosa
      ikhlas ni kalau x ikhlas x berdosa cume x dpt pahale so sie2 la.
      cam ko sedekah.kalau x ikhlas x boleh sedekah ke.boleh je.cume kalau ikhlas dpt pahale.kalau x ikhlas x dpt pahale.sie je hbs duit.tp x berdosa pon.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tau ke hati orang 2 ikhlas ke tak? dr nama awak, mesti awak ni pompuan kan? awak pakai tudung? klu pakai tudung, Alhamdulillah…tp kan lagi elok klu pemakaian tudung 2 disertakan dgn hati yang ikhlas utk tk memandang serong pd hasrat/niat orang lain. awak bkn Allah, awak tktau apa yg ada dlm hati org lain. klu che ta betul2 ikhlas, dh kira berdosa awak sbb mngata tk elok ttg dia. akhirat nnti camne awak nk cari dia tuk mntk maaf? klu blom bertudung, semoga awak peroleh hidayah 1ari nnti & saya pasti waktu 2 anda benar2 ikhlas bertudung

      0

      0
    • mawar says:

      hum.tungu kene sambar petir jela kau ni LADYBUG

      0

      0
  8. ladybug says:

    Nowdays, semua balik Haji Umrah pakai Hijab.. So that people will know, dah balik dari tanah suci. Dah mcm trend, fashion nowdays… Pakai HIJAB patut dari hati dan Allah. Not ikut2 trend… Fashion… Kwn pakai tudung kite pun kena pakai. Tapi hati BUSUK cakap hal dari belakang mcm2.

    0

    0
    • aku sebatang kara says:

      what the hell are you talking about? pakai hijab patut dari hati dan Allah? you are so SAD, dont simply judge people…u dont even know other people’s intention…

      0

      0
    • ladybug hati busuk says:

      ko tu yg hati BUSUK ladybug

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yeyeye…
      Ladybug bodoh
      yeyeye
      ladybug bodoh

      Pky hijab tu wajib wlw bkn dr hati
      bende wajib ni mesti buat wlw bkn dr hati
      contoh ko bgn solat subuh pagi2(kalo ko bgn la, tp ko kn bodoh mesti x bgn)
      Wlw ko bngn tu bkn dr hati sbb ngantok n malas, tp ko kene solat gak sbb wajib.kalo ko x solat berdosa.
      then, kalo ko solat ikhlas ko dpt pahale.tp
      ko kn bodoh mesti ko solat x ikhlas kan?so sbb ko solat x ikhlas make ko x dpt pahale la.tp ko dh lepas sbb dh tunaikn kewajipan.

      Kesian ladybug…baru darjah 1 nk komen2 kat cni.p main jauh2. P blajaq ilmu agame.kami x perlu org bodoh cam ko. Dah kluar uni nnti br komen kat cni k.

      0

      0
    • Ladybug bongok says:

      komen ladybug yang paling bangsat dan yang paling banggang di abad ini.

      0

      0
  9. Annoyed reader says:

    Yg komen pun bengap juga. Mmg la sbb kau taw ckp je. Ada satu sebab knp bila org blk umrah/haji org bertudung. Sbb, disana dia ikhlas. Bila ikhlas beribadat Allah akan buka hati seluas2nya. Trust me. Sampai sana baru kita akan rasa betapa kerdilnya diri dan betapa agungnya agama Islam. Mmg kita akan rasa menyesal sgt3 selama ni kita jahil

    0

    0
  10. Sabri Ali @ Nick says:

    OK la tuh, lagipun RCW dah usia senja..

    0

    0
  11. fakta keras says:

    Pakai hijab patutnya dari awal baligh/datang haid. Patutnya dari muda2 jaga aurat dan ibadah. Baru lah mahbrul ibadat/haji anda. Tak yah tunggu pergi Mekah…

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      eh helo ! kalau hati belom tebukak cmana nk berhijabbbbbbbb paham tak !! sama jugak ngan orang yg nk gi haji…duit dh banyak n dh layak gi haji n dh mampu nk gi haji tapi kalau hati blom terbukakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk camana nk giiiiiiiiii !! pgi haji bukan boleh pegi saje2 aje kalau hati lm iklas suci camana nk gi haji ! sama jugak la yg nk bertudongggggggggggggggg ! bodoh betol kau ni fakta karas !

      0

      0
      • kikilala says:

        Perghhhh….pakai tudung kn tunggu hati trbukak… Okey..sok.nk mati ckp kt kubor..Jap tunggu hati.xtrbukak lg nk masok….

        0

        0
      • Anonymous says:

        Betol tu kikilala
        bodohla minah jambu sayang nenek
        nk berhijab n g mekah kene tunggu hati terbuka dulu?
        Tolonglah g blaja ilmu agama dulu…
        sume bende wajib tu kene buat bkn tungu hati terbuka la,sampai seru la, hidayah la…
        seru, hidayah dll dh smpai lame zmn nabi lg, masalah skrg nk buat ke tak je. Nk jd hamba Allah yg turut perintah ke tak?tp at least artis2 skrg rmy dh sedar n berubah syukurlah.ikhlas ke tak blkg cite yg penting buat tuntutan agame.kalau x ikhlas insyallah Allah permudahkn lps2 tu sbb dh cover aurat tu….

        0

        0
  12. kikilala says:

    Perghhhh….pakai tudung kn tunggu hati trbukak… Okey..sok.nk mati ckp kt kubor..Jap tunggu hati.xtrbukak lg nk masok….

    0

    0
    • Anonymous says:

      tahniah che ta sudah menutup aurat..alhamdulillah syukur ke hadrat allah swt..muhasabah diri adalah jalan yang terbaik menuju ke akhirat..

      0

      0
  13. adamhensem says:

    syukur che ta da brhijab.tggu artis2 senior n berusia lak berhijab lpsni.. erra fazira,maria farida,raja azura,raja ema,nasha aziz,vanidah imran,shila majid,amelina,sheeda dangdut,norlia ghani,ning baizura,rita rudaini,misha omar,

    0

    0
  14. murukuya sateri says:

    Semayang lagi wajib, puasa, bayar zakat, buat haji jika mampu.
    lagi berdosa maki orang dari tak bertudung
    lagi berdosa fitnah orang dari tak bertudung
    lagi berdosa masuk neraka derhaka dengan suami/mak bapak dari tak bertudung
    lagi berdosaaa besar gila buang baby even pakai tudung
    Lagi lagilah berdosa tuhan tak ampun jumpa bomoh waalu pakai tudung tutup sampa lutut.
    harap hangpa semua nampak dosa lain jugak bukan asyik2 fokus dosa tak pakai tudung aka tutup aurat.

    0

    0
  15. MANLAMBONG says:

    ALHAMDULILLAH DAH BERTUDUNG NEK TA KITA
    NANTI JANGAN PAKAI BAJU TELETUBBIES DAH LA YER….

    0

    0
  16. Dhia Azmeenda says:

    Kenapa artis2 kat malaysia ni makin lama makon banyak bertudung? Nanti bila x de keje start la bukak tudung.. pakai tudung xde job,, x pakai tudung banyak job..

    0

    0
    • noknokgorgeous says:

      sila berfikir sebelum taip statement .. kalau kau melayu islam , statement kat atas sangat memalukan .. terima kasih

      0

      0
    • Anonymous says:

      tu ujian…
      kalau diorg stay bertudung walau xde job.. ada je rezeki Allah akan beri..rezeki Allah kan luas..
      tp kalau diorg x kuat…diorg buang tudung sbb xde job…pun ada balasannya…
      mungkin nama naik balik macam wan nor azlin..tp bayangkan kat akhirat nnti…
      huishhh…takut den

      0

      0
    • Nek Bunga says:

      oi si dhia – dasar si pendengki-bangang! Kau ni penyamaq Islamkah?!

      0

      0
  17. anna says:

    Ramai2 cerita pasal neraka ni korang kompom ke masuk syurga?? sepatutnya sama2 beri sokongan pada che ta. x kisah la nenek ka moyang ker dia nya. sekurang2nya jauh lebih cantik lagi dari ngkau tu… Step by step lah dia nak berubah. mcm kehidupan dia ni korang pula yg aturkan. Dakwah bukan cara mcm tu.. teruk betul

    0

    0
  18. lala says:

    dear all, WHO ARE WE TO JUDGE? renung2kanlah…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    mohon jangan pamerr jahil agama kau tu kat public

    0

    0
  20. unknown says:

    antara couple yg x pernah aku kesah.. lantau kau lh c.ta.. adios!!

    0

    0
  21. beydah kampung says:

    Alhamdulillah.. suka tengok che ta dah bertudung.. smoga istiqamah…
    sekurang2nya che ta dah mula berubah ke arah yg lebih baik.. smoga keluarganya bahagia.
    jangan cepat menilai…
    kita ni pun bukannya betull sgt pun.. mgkin tutur kata je betul, tp perbuatan kt byk yg salah… atau sebaliknya.. tiada yg sempurna…fikir2kanlah ye!

    0

    0
  22. Nek Bunga says:

    Syukur Alhamdulillah! Cik Ta yg. memang wanita Melayu paling jelita di Malaysia ni kini juga nampak bersih dan suci – ikon yang sungguh baik buat anak-anak dan jenerasi muda Islam/Melayu kita ! Buat apa nak melawa tak tentu arah pd. lelaki lain terutamanya yang si MIANG dan tak beriman, sedangkan kita ada perkahwinan dan keluarga bahagia – yg. insya-ALLAH akan makin diberkati ALLAH SWT, Cik Ta!

    0

    0