Written by Bella | April 11th, 2016

Bertahun hidup sebagai ibu tunggal kepada dua orang cahaya mata, Raja Ema akhirnya membuat keputusan untuk berkahwin dengan seorang ahli perniagaan berdarah kacukan Melayu-Cina-Inggeris selepas hari raya Aidilfitri pada tahun ini.

Malah, Raja Ema juga memberitahu beliau akan berhijrah ke London bersama suaminya nanti.

Insya-Allah, jika diizinkan Tuhan, mungkin majlis pernikahan kami akan berlangsung selepas Aidilfitri nanti, sekali gus menyaksikan noktah dalam kerjaya lakonan saya.

Sekiranya ada jodoh saya terpaka berhenti berlakon dan mengikut bakal suami berhijrah ke London. Bakal suami seorang ahli perniagaan berusia 40-an dan berdarah kacukan.

Walaupun orang Malaysia, tetapi sudah lama menetap di London. Tugasannya pula memerlukannya terbang ke China, Dubai dan Paris.  Agak sukar jika kami tinggal berjauhan kerana beliau selalu sibuk.

Tahniah kami ucapkan kepada Raja Ema yang bakal berkahwin tidak lama lagi. Mungkin Raja Ema akan berhenti berlakon tetapi kami mendoakan agar beliau akan bahagia disamping bakal suami tercinta dan anak-anak.

Sumber Berita : Berita Harian

44 responses to (TAHNIAH) Raja Ema Bakal Berkahwin Dengan Lelaki Kacukan Dan Berhijrah Ke London

  1. Anonymous says:

    Sape ek??

    0

    0
    • Anonymous says:

      zaman kecik dulu tengok raja ema nyanyi dengan gaun kembang n kasut sekolah.
      sheqal pulak bangga giler dapat kawen raja ema. ingatkan panas sampai ke petang.

      0

      0
      • Anonymous says:

        wow..hebat, kak ema pun cantik. pandai jaga badan. salute wanita2 yg jaga keterampilan.

        0

        0
        • Lia says:

          dulu sya tinggal area taman melawati/ulu kelang selalu nmpk kak ema dgn emak dia allahyarhamah yusni jaafar. bagus orgnya. x sombong…sweet2 gitu. kulit gebu putih melepak. mudah tersenyum lagi bersantun. doakan kak ema bahagia.

          0

          0
      • Kiah says:

        kak ema lebih hot dari che ta woi. che ta tu pliz lah…terlalu mencuba sgt.
        atas tutup, bawah ketat…

        0

        0
    • Anonymous says:

      baguslah kak ema….dah lama single tu. semua org nk hidup berpasangan…

      0

      0
      • kak ta says:

        lorat melayu2 kt sini. dia nk kawin korang yg panas. korang mampo…laki mix??? tak kan..so?

        jelos lah tu. hehhehe

        0

        0
    • kak nam says:

      mantap lagi kak ema wlpun berumor..why not???

      0

      0
      • kisah benar says:

        satu saya respek dgn kak ema. dulu waktu zaman kegemilangan dia.. xde pun gossip2 liar. gossip dia nk kawin dgn sultan selangor tu pun kira okay. tapi apakan daya erk. xde jodoh. sultanah tak kasi green light waktu tu…x restu uolsss. frust terus tangkap sheeqal penyanyi lagu nusantara tu. :(

        0

        0
  2. shasha says:

    Sape laki 2 ek

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Lol! Kena ke bagitau berdarah kacukan? Zaman sekarang dah biasa sangat la. Takde specialnya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ehh..tu mesti kak. karang wartawan2 m’sia mesti kan tanya juga, “melayu ke?”..”mata biru ke?”…”orang kita ke?”..

      0

      0
    • budak nakal says:

      tu mesti. laki kacukan selalunya handsome. laki melayu, anak2 korang keluar hidung siti sarah. hahahahaa

      0

      0
  4. Anonymous says:

    Makcik oh… makcik. Perlukah dibagitau sebegitu ke? Kemaruk sangat nak kawin mcm anak dara baru lepas sekolah sampai segala A to Z nak dihebohkan ke media. Kawin diam diam dahlah mak cik. Malu sikit dgn anak2.
    Antara motif motif artis pompuan yg dah lemau nak buat come back….Terutama yang janda….nak cari balak poket tebal.

    0

    0
    • rita says:

      jeles leteewww
      dia lemau laku
      ngko .. hadoo

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ape pulak nk malu ngan anak2 dia buat perkara baik pe bukan nye dia lari ikot jantan gi lombok ..perkara baik ape salah nye di kongsi ngan peminat2..peminat2 macm minah jambu ni mesti la nk kepo n nk tau perkembangan artis kesayangan…GOBLOK !!

      0

      0
    • Anonymous says:

      haha jeles lah tewwww, ni bkn dia nak heboh lah mak cik oiiii dia artis wartawan lah cari dia nak dpt ceta dia, bersihkan sikit hati tu makcik

      0

      0
  5. untung says:

    bestnya dpt ddk London.. untung!

    0

    0
  6. melati says:

    hahahaha….Angan2 sesuai lew gan lagu dia masa muda dulu…….hahaha…buat lew citer …Makcik oiiiii….dosa tau…!!!!!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    ok… selamat berhijrah. x releven dh pun skrg ni… tinggalkan je watak makcik2 vouge tu, bg zila bakarin je dah le..

    0

    0
  8. akutetapaku says:

    tak payah la korang nak sibuk pikir n buat andaian …’sape ek? ‘… ‘laki mana ek? ‘..
    hidup org korang nk sibuk perhal…

    baca cukup aaa..doakan baik2 je…

    0

    0
  9. emma says:

    asalkan x rampas laki org akak….on je.

    0

    0
  10. SoulFly says:

    Aku dah agak dah bila dia bagi statement nak bersara dari dunia seni ari tu mesti sebab nak kawen. hah….. kan betul.

    Dengan sheqal dulu pun gini jugak… nak undur diri dari dunia seni. Lepas berpisah buat come back. Motif…….?????

    0

    0
    • not your typical malay says:

      motif nya..pelakon2 baru pun susah cari makan…inikan pelakon lama. doa yg baik2 dah la. x perlu sini sgt kot…

      0

      0
    • X motif says:

      Motif? Nak cari dui ler… Klu dah kawin suami sara itupun nak tanya

      0

      0
  11. Anonymous says:

    masih lawa/bgetah wei….biar lah dia.

    0

    0
  12. riz razak says:

    Banyak nya komen negatif. Jealous lah tu. dah rezki dia. Jodoh pertemuan kan Allah yg tentukan.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    korang ni, nk kawin pun kecoh. bukan dia nk ke london…melacur. apa daaa.

    0

    0
  14. sila lah terasa says:

    at least nk kawin akan hindar segala maksiat.
    yg kutok2 tu mesti pakar buat maksiat dah byk buat dosa.
    k bye…

    0

    0
  15. illuminati ke korang??? says:

    org nk buat pahala pun kena kutok. dunia dh nk akhir zaman.

    0

    0
  16. Marat Safin says:

    Kadang2 terpikir, mana artis2 ni jumpa org2 darah kacukan ni.. Asal artis je, semua bopren/gepren nak mix.

    0

    0
    • roti panggang says:

      apa nak di herankan.. melayu Malaysia zaman skrg bukan melayu tulen pun…..darah dah campur , cuma tahu ke tak jer keturunan dorang dah campur SEBAB ramai nenek moyang x bagi tahu anak dorang pasal keturunan dorang. Lahir2 ingat melayu…padahal ada keturunan campur.

      0

      0
  17. HR je says:

    Hari tu ada budak baru kat office aku. Citizenship ok la dia dia jwb balik Citizenship. Kat ruangan Race dia tulis Bugis…..puas aku berfikir smpi kembung perut…kejadahnya jawapan dia ni??? Idak ke ni utk ruangan Etnik??? Dia baru hbis degree. Kalau mcm tu cina2 ni boleh la letak race Teochow, kantonese, Hainan. Mmm mcmne ni??

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kena tengok dalam surat beranak utk race tu..bkn semua berbangsa Melayu. Mmg ada yg bangsa Jawa, Bugis, Bajau dll..

      0

      0
  18. anon says:

    Dulu masa dia kawen dgn sheqal bkn main gemuk and nampak tua. Tapi skrg bila dah kurus, nampak cantek & muda. Neway, congrats…..teringat lagu2 dia….”Jejaka ldaman” & “Angan2″…..dgn suara manja dia.

    0

    0
  19. Kemek Suhaiza says:

    Tahniah laa Kekma kao betul citer nih, kami pon tumpang gembira

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Hopefully dia jumpa dgn jejaka yg betul…bkn scammer..haishh

    0

    0