Written by AbangNara | January 12th, 2014

Pasti ramai jejaka yang mengalirkan air mata dan terhiris hatinya apabila mengetahui pelakon Indonesia yang popular menerusi filem Ketika Cinta Bertasbih iaitu Oki Setiana Dewi telah pun sah bergelar isteri kepada Ory Vitrio. Majlis pernikahan pelakon popular ini telah berlangsung hari ini dengan kedua-dua pasangan pengantin cantik dan segak bergaya memakai persalinan serba putih.

gambar nikah oki setiana dewi

Oki Setiana Dewi sebelum ini pernah hadir ke Kelantan untuk memberikan ceramah. Selepas pernikahan, pasangan pengantin baru ini akan terbang ke Tanah Suci Mekah dan Mesir untuk bulan madu. Mesir dipilih kerana kebanyakan penggambaran filem Ketika Cinta Bertasbih yang dibintangi oleh Oki dilakukan di sana.

gambar nikah oki setiana dewi

Jutaan tahniah diucapkan buat Oki Setiana Dewi dan suami atas pernikahan ini. Semoga perkahwinan anda berkekalan sehingga ke akhir hayat dan dimeriahkan dengan kehadiran banyak cahaya mata. Tahniah Oki!! Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Liputan6.com.

gambar nikah oki setiana dewi
gambar nikah oki setiana dewi
gambar nikah oki setiana dewi
gambar nikah oki setiana dewi
gambar nikah oki setiana dewi
gambar nikah oki setiana dewi
gambar nikah oki setiana dewi
gambar nikah oki setiana dewi

50 responses to (TAHNIAH)Oki Setiana Dewi Kini Sah Isteri Ory Vitrio

  1. CaTzMeOW says:

    Tahniah..manis je senyumannyer..semoga bahagia till jannah :)

    0

    0
    • One Direction says:

      out of topic jap, hari ni Zayn Malik 1D sambut birthday. jom kita wish ramai2 ok. happy 21st birthday to Zayn Malik.

      0

      0
    • Anonymous says:

      jadi abang nara buat entry ni sebab oki ni pernah datang kelantan…kalau oki ni datang kat rumah abang nara…dapat pangkat datuk lah gamaknya si oki ni, boleh lah geng dengan kerabat pahang…ooopppsss

      0

      0
      • malingsia itu maling says:

        gua udah bilang, malingsia selalu aja busuk hati sama indo, ini deh salah satunya…ini OKI dari Indonesia ya teman2.., gue kasi tau duluan kerna takut ada yg klaim OKI dari Malayshit

        0

        0
        • Anonymous says:

          kau ni kenapa indon ? aku x tengok sinetron, so aku tak kenal sape artis negara kau

          0

          0
        • Anonymous says:

          kat malaysia lah bangsa2 bongok indon dok datang cari rezeki,naik kapal tongkang berhari2,dasar begok punya indon,dah la bodoh,bangang pulak tu

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko knp bangsat??? kan dah tulis pelakon Indonesia kat atas tuh??? ko ingat kami bodoh ke tak tahu beza pelakon Malaysia dgn Indonesia???

          0

          0
        • lawak says:

          serius kelakar mamat indon ni. terkejut aku bace hahahaha

          0

          0
    • cookies says:

      gosip pasal artis Malaysia dah x der ke nara oiiii….buat lah entry pasal debaran AJL28 ker, drama bersiri terbaru ker, entry lagu2 Malaysia terbaru ker..ni sibuk promote indon..artis kita kawin ada ke blog indon buat story. ??

      0

      0
      • malingsia itu maling says:

        maling kan suka bangat sama indo, nah ini buktinya hahahaha.
        lagu malayshit apa ya yg enak, bikin sinetron aja guna lagu indo hahahaha, kasihan deh jealous kali ngak ada reporter di indo mahu cover artis malingsia hahahaha

        0

        0
        • Anonymous says:

          lagu indon kau tu orang gaji indon kat malaysia jer yg dengar kot atau pun budak sekolah yg sedang bercintan cintun

          0

          0
        • zaia says:

          geli aku lagu indon ko..
          dulu je lagu indon banyak best,sejak setahun dua tahun lepas,boleh dikira berapa je lagu indon yang best.
          sejak beberapa tahun lepas hingga sekarang sangat banyak lagu malaysia yang best….lagu indon?
          ko ingat sekarang kat malaysia ni ramai ke suka dengar lagu indon?
          melainkan pekerja indon yang ada kat malaysia ni.
          lebih-lebih lagi sinetron indon, Ya Allah menggelikan dan terlalu merapu.
          cerita bodoh.

          0

          0
        • lalola says:

          apa yg si malin indon tu ckp ada point jugak weh..mmg slalunya drama2 yg dimainkn kt msia ni di backgroundkn dgn lagu indon..apa kejadahnya director oii?? da la lagu2 indon yg 2,3 thun lepas wujud kt indon tetiba kat malaysia baru dilariskan sekarang di corong2 radio, top lak tu..oh malaysia ku..pelis la.. lagu2 kita sedap apa..xpyh nk angkat lagu2 indon sgt laa..

          0

          0
        • Indonesia itu Indon Bodoh says:

          Who cares?Apa yang kamu banggakan jadi orang Indonesia?Masih merempat cari rezeki di tempat kami.Dasar orang ada inferiority complex saja yang mengambil tau hal remeh temeh.Malaysia jealous hahaha.In your dreams Indon!

          0

          0
  2. minah jambu merah biru says:

    tk minat ! malas betol nk komen lah huh !!

    0

    0
  3. Nur says:

    Alhamdulillah… :’) tahnia..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    tahniah, semoga berkekalan hingga akhir hayat.. suka tgok oki berlakon di siaran MNC INTERNATIONAL, cite anak-anak manusia.. best sgat2

    0

    0
  5. ops.. says:

    euwww..xminat tgk fesyen tudung berlapis2 yg dorg pkai kat pic no 6 tu
    cam berat n serabut jerr

    0

    0
    • Anonymous says:

      fashion apa ntah berbelit cam tu..macam nak pergi turun sawah padi, pakai tudung biasa pun dah cantik

      0

      0
    • Minah hijabsta says:

      Tudung dorang sarat bage nampak macam pakai tuala mandi jer lilit sana sini baik serkup muka terus yer dak?

      0

      0
      • naimnoinoi says:

        at least tutup aurat penuh . Islam mudah kau buat payah . tak kesah nak pakai lagu mana pun asal aurat tu dijaga . kau hado ??

        0

        0
        • jery says:

          @naimnoinoi ..kau ni dah salah paham…dorang cuma ckp tudung berbelit jer bukan soal aurat, pakai tudung biasa tanpa belit pun dah cantik, still tutup aurat ok

          0

          0
        • ani says:

          aku stuju jery….dlm byk2 hijab, hijab malaysia lebih nmpk menarik n up to date, sbb tu dh ramai org malaysia yg dh berhijab, hijab kite belit2 pn tp kemas….org indon pn copy apa hijab malaysia…tu skaf 2 layer tu malaysia yg mulakan dulu…
          so kpd MALINGSIA ITU MALING tlg baca btul2 ko kutuk2 negara org tp ko layan gak blog malaysia, KO NI MANUSIA PALING BODOH….itupn klu ko layak digelar manusia la….!!!

          0

          0
  6. Anonymous says:

    Tak kisah la berbelit ke apa ke yg penting menutup aurat n alhamdulillah..drp yg x sempurna tutup aurat..klau kita ni asyik kejenye ngomen jeee..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ader ke dorang komen pasal tudung tak tutup aurat ? dorang komen pasal tudung yg berbelit2 jer

      0

      0
  7. Sit says:

    Test

    0

    0
  8. Iman Umar says:

    Well, it is very sad to look ‘into’ majority of the comments as above. Truly, I assumed that people still lack of religious sense-slashing and condemning others instead of to celebrate the righteousness. Depa nk pkai tudung mcm mna biarlah.asal menepati syarak.Bukan berlapis2 tapi sendat dan tak menutup dada.I am sure many of us don’t really know her. Indeed, she is an activist, helping others to spread good things around Nusantara.Ni bukan kaitan dia Indo ke Malaysia.Haha.
    Check ourself, ok?Peace.

    0

    0
    • malingsia itu maling says:

      setuju sama comment kamu, malingsia pada busuk hati semua. ngak bisa terima hakikat bahwa Oki ini orangnya sangat baik. artis malingsia ngak ada deh yang kayak gini

      0

      0
      • Anonymous says:

        hoi indon yg kau menyemak kat sini buat apa ? kau ni sama spesis dgn one direction kat atas tu..dua2 buat orang menyampah. kalau ada depan aku…aku cekik tengkok cukup2

        0

        0
      • indongok says:

        oi indon gi main jejauh la. jijik aku

        0

        0
  9. MAXMORA says:

    sapo pulak ni??..sinetron seberang tak tengoklah..’ lahir kembar dan berpisah,,dah mati hidup balik..tiba2 mak ayah lain2 pulak..tiba2 ada pari2 pulak..lame2 jadi drama taik kucing..

    0

    0
  10. izarra says:

    Hello malingsia itu maling..apa yg anda cuba capai dengan provokasi sebegini? Xde adab..

    0

    0
    • xoxox says:

      betul.. tetiba je. kutuk malaysia. padahal kita ok je dgn indo. ni set2 indo xde adab. member2 indo lain baik je.

      0

      0
  11. melati says:

    tak kenal siapa dua ekor ni ,yg menjadi persoalan sekarang FAM …yg dah tua tu buat aper nak pegang jawatan kat situ lagi, dgr lah cakap KJ menteri muda dan berpelajaran nak ambik jurulatih antarabangsa pun untuk Malaysia gak yg FAM nak bangkang2 buat aper, tak kira siapa anda di FAM tapi bagi lah peluang kat yg Muda ….ni asyik nak ikut telunjuk org tua jer sampai bila kita nak hormat kalau yg tua tak tahu hormat yg muda…..sekarang ni aku tgh marah kenapa tak dgr pendapat KJ? …..FAM …jgn lah tunjuk kuasa yg tempias mutu bolasepak Malaysia juga.

    0

    0
  12. Aku says:

    malas le nk komen…x minat pn….kalau setakat indon nk jeles tu buang karen jerrrrr..bang nara…retis malaysia dh x ad ke….

    0

    0
  13. melati says:

    Kasta dua ekor ni? mampos aku tak kenal…

    0

    0
  14. warga prihatin says:

    sedih dgn sesetngah rakyat Msia yang kelihatan racist. post abg nara hanya berkaitan dengan artis Indonesia yang berkahwin namun komen2 yang diberikan lebih kepada mengutuk dan menghina bangsa mereka. Mereka juga manusia, sama seperti kita. kalau bangsa mereka ada kekurangan begitu juga bangsa Malaysia. renung2kan.

    0

    0
    • jejai says:

      ko patut bagi komen ko ni kat MALINGSIA ITU MALING….dengki, hati busuk + tak berpelajaran, cuba ko try buka blog indon, diaorg mengutuk kite lbh azab dr apa yg kita buat…..dengki perkauman tak habis2, sbb tu negara diaorg tak maju2…

      0

      0
    • kkkkk says:

      @warga prihatin
      komen MALINGSIA ITU MALING tak racist ker.?? kot yer pun nak jadi warga prihatin tgk lah situasi jugak, komen org Malaysia tak ada lah smpai tahap racist…komen MALINGSIA ITU MALING yg racist sebenarnya, ke kau ni INDON ??

      0

      0
  15. murie says:

    geram ase nk betulkn tudung di tu.. to indon2 yg nk cari pasal tu… kami ni cuma meraikn ikon muslimah… anda ada masalah???????

    0

    0
  16. peanut says:

    siapa ni? x kenal pun.. nama cam indon2

    0

    0
  17. Anonymous says:

    dh tau xsuka malaysia, nape dtg cari rezeki kt sini, kt negara lain byk lagi boleh pegi… ingt skt negara ko tu la antara negara paling miskin di dunia…

    0

    0
  18. ABC says:

    Takder apa yang nak dibusuk hati sama indon. Nak kata aman pon tak, bencana tak sudah2.. Ni dok asik ckp maling2..takder modal lain ker..meluat betol aku..

    0

    0
  19. ittaqillah says:

    ??? ???? ??? ??? ??? ???..

    lambat coment. tahniah buat OSD..

    kawan sekalian tak payahlah kite nak cakap pasal negeri orang,,cukuplah koreksi diri sorang. krn dimata ALLAH yang paling utama ketaqwaan hamba-Nya.

    ;)

    0

    0
  20. ahmad says:

    oh Anna Althafunnisa…,
    takde jodoh ana dgn mu ,,,
    tak sangke..ingatkan masih single,,,
    sudah kawen awal tahun aritu yekk…,,,,
    keciwa lak ana malam ni..
    dah hepi hepi tengok ketika cinta bertasbih kat yu-ti-yup,,,
    lalalalalalalaaaa ~

    0

    0