Written by Bella | March 30th, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada pasangan merpati dua sejoli, Nora Danish dan Nedim Nazri yang baru sahaja sah bergelar suami isteri sebentar tadi dengan dua kali lafaz. Majlis akad nikah pasangan ini diadakan di Glasshouse at Seputeh, Kuala Lumpur.

Majlis tersebut diadakan secara tertutup dan dihadiri oleh sanak saudara, rakan artis dan rakan rapat Nora dan Nedim.

Turut hadir bersama ialah bekas suami Nora, Jejai yang juga begitu “sporting” untuk merakam Insta Live sepanjang majlis akad nikah berlangsung.

Selamat pengantin baru kami ucapkan kepada Nora Danish dan Nedim. Semoga ikatan yang terjalin ini akan berkekalan sehingga akhir hayat.

51 responses to (TAHNIAH) Nora Danish Dan Nedim Nazri Selamat Diijabkabulkan

  1. nenekjebat says:

    nek ucapkan tahniah..asl baju ND seksa aduhh..sakit mata nenek…ermm senang nk kucup dahi ND..gebus jendul luas gitu..

    28

    1
    • nenekjebat says:

      love abg nara dari zaman nek masuk kje dok mengadap blog ko jelah..hehe..xsangka pestaim nek jadi org pertama komen..bangga nek

      12

      0
      • Anti Melayu Hipokrit says:

        Saya suka gown Nora. So urban and classy. Kita x perlu ikut budaya Timur Tengah sbb Arab datang KL pun pakat buang jubah. Orang2 Arab pun mahu keluar dari Timur Tengah. Muda2 pakai lah seksi besok tua tutup lah.

        0

        27
        • Sila Terasa Kak Cik says:

          0rg kampong ulu banat mana boleh tengok dress2 camni… maklum sajalah pergaulan mereka x luas, taraf pendidikan they old pun x setinggi mana. maafkn lah mereka wahai nora. I suka..x nmpk darat dress u. Tapi org kampong kalu kawin nk je bbungkus mcm Pocong ..pastu letak bunga atas tudong. Sungguh kelakar!

          0

          26
        • kobis bunga says:

          usia sempat tua ke?? malaikat maut x kira tua ke muda?

          24

          0
        • Anonymous says:

          Kalau sempat hidup masa tua. Klu mampus di tengah jalan, kau nak join sekali ke? Mungkin kau boleh tolong selamatkan dia dari seksaan.

          4

          0
        • ---------------------------------- says:

          ikut teori kamu ni jahanam hidup..sbb zaman muda boleh buat jahat, tua baru taubat..so kalau hari ni kamu minum arak, berjudi, berzina, pakai pakaian tak serupa org, dan kamu kena langgar / terlibat accident dan mati…sempat taubat ke tu?

          1

          0
  2. Cikikaka says:

    Tahniah nora n nedim.. Tapi sedih la baju nora agak terdedah utk majlis nikah. Ok sy tau sy xde hak nk ckp mcm ni. Bye.

    27

    3
    • Anonymous says:

      Nak ikut style omputih ker nikah baju off shoulder but then U bukan omputih oppppsssss

      4

      5
      • Org Spore says:

        Alah ..yg ikut budaya Melayu pun pakat cerai berai. Baju kawin bukan perkara pokok dlm menjamin kekalnya alam rumahtangga. Melayu2 mmg otak belacan makin lama mcm katak bawah tempurung..

        3

        10
        • Anonymous says:

          perkara pokok adalah agama..pakaian adalah sebahagian darinya..semua perkar yg menjamin kekalnya alam rumahtangga adalah berkait dgn soal agama.

          11

          0
    • Podahhhh says:

      melayu2 sini mmg kak nam. sibuk mengkritik konon ikut barat lah..x sesuai lah..seksi lah padahal spender korang pun made-in china!

      6

      7
    • Orang Bandar says:

      Mentaliti kampungan mcm kau tak pulak kau nak bersedih. Aku lagi sedih dengan kau sebenarnya. Benda kecik pun kecoh!

      4

      5
  3. Anonymous says:

    Henyak,henyak,malam jumaat.

    2

    2
  4. Errrr says:

    Congrats noranedim….
    Baju agak mnyakitkan mata…
    Siap comolot lg pas ciumdahi.. nampk sgt dah biasa kann.. ahaksss

    5

    4
  5. Nora danish binte abd hanif says:

    Macam nikah cara orang Barat. Lafaz nikah nama isteri pun salah. Bossned tak practise dulu kot lafaz nikah. ??

    10

    2
    • senjakala says:

      nedim gemuruh sgt agaknya. alah baru 2x ulang lafaz. rasanya ok lah tu. ada lelaki lain yg kena ulang lafaz nikah lebih drp itu. sampai kena basuh muka dan ambek wuduk sekali lagi.

      baju nora tk sesuai lah…walaupun ada lining inner masih terlalu seksi utk akad nikah.

      1

      4
    • JANDA ROHINGYA says:

      DIE MINUM ARAK, TU PSL OTAK TAK BERHUBNG DGN BAIK, SIAP COM MOLOT, STIM LA TU

      4

      1
  6. X faham says:

    Sopan bju ank…knp eh susah sgt nk sopan wahai nora danish.. sedih tgok..islam dimain2kan..semoga dpt petunjuk..

    11

    4
  7. jijie says:

    tahniah!!! but maaf… i have to say this… permulaan hidup berumahtangga dah dimulakan dgn ‘kurang keberkatan’ (membuka aurat), jd bagaimana nak harapkan keberkatan spnjg hidup bersama? apa2 semoga kalian bahagia dan menjadi pasangan yg lbh baik di sisiNya..

    20

    1
  8. ok says:

    sepatutnya jejai tak yah buat live. sebab yang follow jejai bukan semua suka nora.ada jer yang minat giler fasha.dlm orang dok meraikan kegembiraan pon ada jer yang dok myindir itu ini.time2 nora nikah nie la nak komen tak menutup aurat.majlis tak berkat. abis time artis2 korang suka kawin ada komen tak.apa beza dorang. tetap pasang lagu jugak.tetap pakai baju ketat.tetap tak tutup rambut.dah life dorang gitew kan.biar je la.doakn yang baik2 tak boleh ker. Doakn diam2.
    Zmn sekarang bkwin pkai tudung pon mekap berejam.baju ketat.sanding.nyanyi bjoget.bgambar itu ini sampai ke mlm. Solat lupa.Tak ke mana jugak kan.Ada kita ckp apa2 kalau family kita buat. Selalunya dengan fmly pengantin sekali tak solat sibuk majlis katanya.huhu

    Nak tanya peminat2 fasha nie.life fasha bagus sangat ker.dia pon enjoy gak gn kwn2.seksi jugakk..cumanya tak di upload di ig. sbb dia tunjuk kt korang yang murni2 giteww. bab nora gn makayah jejai pon masih nak pertikai.dorg kaya sebab tu nora layan baik punyaaa. helo manusia nie kalau hati busuk sampai masa orang boleh hidu jugak.tp cuba korang tengok sapa jer dekat gn nora dorg akn sayang dengan dia. sbb dia bukan fake. jejai pon ok jer la dengan nora selama nie.yang mgeruhkn kdaan orang lain.

    jgn sbb fasha pandai masak bab kata peminat dia la. so korang ckp nora tu reti bsuka ria jer.dah dia tak de laki lantak dia la nak masak ke idok.lain la fasha time tu dia ada laki.so kje dia masak la jge laki.lagi pon kemahiran org lain2.ada yang suka masak..ada yang suka mengemas. rmai jer yang mcam tu kan.tak yah kecoh sangat la.

    skrg nora dapat nedim yang hebat masak.so nora ko makan puas2 sampai gemuk pon tak per,janji hapy.pcaturan Allah tu indah.Orang yang sabar pasti ada kebahgiaan akhirnya.Selamat pengantin baru. Semoga berubah ke arah yang lebih baik .Amin

    1

    1
  9. DX says:

    You all nampak baju Nora je but to me it’s ok… Cuba tengok kain ku lihat hijau sperah yang jadi backdrop tu… Omg the colour. My eyes. And apesal tak sterika dulu ! Ada line lipat lipat ugghhh…

    13

    0
  10. Beee says:

    I think di lengan n bahagian badan baju nya lining skin colour
    Apa apa pun tahniah

    5

    1
  11. Pak Kay says:

    Pasal baju pun kecoh pergi duduk gua lah. Tak berair pun pelir aku.

    5

    1
  12. Diam Lah says:

    Sibuk Melayu2 jaga aurat org lain padahal solat subuh pun entah2 kerap tercicir.

    3

    1
  13. Vie says:

    Minah2 tudong sini pakat2 jelos sbb diaorg dah bertudong xleh pakai cam ND. Kesiannya!

    3

    7
    • Didi says:

      Vie, sy bertudung & x terliur pun tgk bju nd ni.. Byk lagi bju muslimah yg lagi cantik dari ni. Takutla tgk komen sorang2 dlm ni. Mcm xtau hukum aurat. Hukum Allah tau x? Jgn main kn hukum Allah. Aurat is aurat. Bukan nye kolot ke apa. Seram la statement kebanyakan kat cni

      11

      0
      • Anonymous says:

        Doakan semoga dia dberi hidayah. Mana tau dia boleh berubah nnt. Malah lebih bagus dari kita. Contohnya mizz nina. Dulu pun seksi skrg dah dberi hidayah malah lebih bagus dari kita. Mcm saya xda la alim mana nk komen pun takut sbb takut kena kat anak keturunan. Tp kita doa utk zuriat kita supaya pandai jaga aurat. Cukup ilmu agama. X nak komen banyak. Takut jatuh menghina x pasal2 saya pula dpt dosa. Semoga nora bole berubah ke arah yang lebih baik. Sama juga utk dr sendr

        1

        0
  14. Sexy is nice says:

    Byk pengomem yg baru keluar dr hutan dlm internet ni. Pasal dress kawin pun kecoh. Janji halal dan sah.
    Yg korang dah la belum sah asyik mengumpat aja..semua x kena!!

    5

    4
  15. Happy 2gether says:

    Tahniah…hopefully semua pihak yg terlibat jumpa kebahagiaan masing2 lps ni. X moh gaduh2 dah. Peminat n netizen pon leh berdamai.

    2

    2
  16. Lmfao says:

    Byk org kampung cakap dress Nora x sesuai. I suka sebab I org bandar. Org kampung taste diaorg lain sikit.

    Hihihiks

    5

    9
  17. silakecamsaya says:

    Wtf…pasal baju pon kecoh..loser lah pembaca2 BN ni. Puih!

    4

    2
  18. Anonymous says:

    serba x kena ..fashion police are you?

    2

    1
  19. Suasuwei says:

    Berjuanglah kau sorang2 peminat nora dari bandar.

    10

    2
  20. ahmaddhani. says:

    Korg komen mcm tkde agamaje..
    Islam terang2 haramkn aurat wanIta.
    Yg tegur da lpas tgg jwb.
    Yg sokong tumpang subahat jwbla kat akhirat
    Kepo pasal pakaian Dan ingat kan larangan Allah n Islam dua pkara yg berbeza ya.siapa takle trima larangan Islam. Sila Murtad

    4

    1
    • Bibi says:

      Betul.. Ni bukan sbb bandar ke kampung ke. Ni sbb aurat. Dlm islam suruh tutup aurat. Sila bertaubat ye korang2 yg komen baju nora tu moden & ckp yg komen bju nora seksi tu kampung. Sila paham konsep aurat. Abis tu vivy yusoff yg pki tdg tu kampung ke ape? Xpaham betul la korang ni.

      6

      2
      • lin says:

        i, walaupon x pakai tudung..tp segan nak pakai ketat2 n show my cleavage..lagi2 yg pakai tudung tapi pakai ketat2 tu lg i x paham..entahlah for me pakai ke tak pakai. biarlah tuhan saja yg menghukum kita

        5

        0
    • Anonymous says:

      Tegur jangan sampai menghina. Kalo jatuh menghina pun dapat dosa. Doakan je ye

      0

      0
  21. SyukurSelalu says:

    Alhamdulillah..The best moment in ND’s marriage is both of her ex hubby n inlaw are there for her to celebrate her wedding. How nice ?

    10

    0
  22. Anonymous says:

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    1

    0
  23. fasendat says:

    Pengomen2 beautifulnara adalah contoh golongan mereka yg berhijab tetapi masuk neraka…. sebab aurat sibuk jaga nk mngata…tpi mulot nauzubillab jahat….orang nk kawen, doa yg terbaik jela…cakap yg baik2…. insyaAllah nti baiklah jadinya…

    6

    1
    • Ida says:

      Betul! X kawin salah dh kawin pon salah.sikap im holier than thou.sbg muslim yg sejati doakn yg terbaik dn d beri hidayah.kita yg mengata tu blom tentu pengakhir hidup mcm mna.

      0

      0
  24. sara says:

    Kahwin salah.. Tak kawin salah… Dah kawin sibuk tang baju pulak… Kalau pakai elok pon belum tentu mulut2 n jari2 korang reti diam.. Kesian…

    2

    0
  25. Anonymous says:

    btw.. mane gmbr dengan family nedim?

    0

    1
  26. tecit says:

    Bile die buat lengan sekerat2 gitu nampak lengan die yg skin color tu besau (emoji senyum nanges) lebih baik buat color putih je terus lengan tu. atau kalau xnak xpyah pakai sarung tangan dari siku sampai tangan tu. nampak kelako sekerat2. tu jadi lengan nampak beso.

    Agak2 komen camni para konon2 urban marah jugak x? Kami yg kolot ni tetap rase utk nikah xsesuai bju die skin color gitu.

    0

    0
  27. adila 81 says:

    suka baju nora mcm omputih majlis western bukn tuk orang kampong

    0

    0
  28. Tan boon meng says:

    Ucap akad nama pun salah. Pastu comolot lagi pulak tu. Sekurang2nya pakaila veil bole lagi jadi selendang ini dh mcm omputeh kain dlm church. Confirm la tahun depan cerai. Ptuihhh.

    0

    0
  29. Hi to every one, the contents present at this web site are in fact remarkable for people experience, well, keep up the nice work fellows.

    0

    0
  30. of course like your web site however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to inform the reality nevertheless I’ll definitely come again again.

    0

    0

Leave a Comment

Optional