Written by AbangNara | May 24th, 2012

Maaf agak terlambat mengupdate cerita mengenai pemain bola sepak harapan Malaysia iaitu Nazmi Faiz. Pada mulanya Abang Nara tak terfikir untuk mengupdate cerita ini. Tup-tup dapat email yang menyatakan tidak adil untuk update sekadar gambar Nazmi Faiz dan kekasihnya sedangkan pencapaiannya yang membanggakan rakyat Malaysia tidak pula diwar-warkan di BeautifulNara.

nazmi faiz

Insaf dengan email tersebut, izinkan Abang Nara berkongsi perkembangan terbaru Nazmi Faiz. Baru-baru ini, Nazmi yang baru berusia 17 tahun telah pun menandatangi perjanjian selama 3 tahun bersama kelab SC Beira Mar di Portugal. Untuk makluman, SC Beira Mar ini bukannya pasukan cikai. SC Beira Mar berada di dalam liga yang sama bersama Porto, Benfica dan Sporting Lisbon. Untuk season yang baru tamat, SC Beira Mar menduduki tempat ke 13 di dalam liga.

nazmi faiz

Tambah mengkagumkan ialah kontrak ini telah diberikan kepada Nazmi selepas dia menjalani ujian terlebih dahulu. Ini bermakna keupayaan bermain bola sepak Nazmi telah diuji dan didapati sesuai dan sama taraf dengan pemain-pemain Eropah yang lain. Semoga dengan kejayaan Nazmi ini, makin ramai pihak yang membuka mata kepada bakat yang dimiliki oleh pemain bola sepak Malaysia. Tahniah kepada Nazmi. Tabahkan hati berada di perantauan dan jangan homesick.

P.S: Gerhana matahari yang serius cool

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

163 responses to (TAHNIAH)Nazmi Faiz Bakal Bermain Di Liga Portugal Bersama Kelab SC Beira Mar

  1. conan says:

    tahniah…jgn lupa diri

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 1
    • nenek nazmi says:

      Tahniah!!!!! Harap2 dapat jadi batu loncatan utk masuk kelab2 power macam Arsenal, MU, AC Milan atopon Real Madrid, yeah!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 0
      • akulerr says:

        maknenye die mmg xkan amik spm la yer?? boleh eh cam 2??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 5
      • kecoh siak says:

        dik, nape x amek spm? nnt org2 komen kat bnara ni ckp kau gagal dlm hidup, konon x educated dsbnya. *mata ke atas, tangan ke lutut*

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        dia kan dh 18thn,xamik spm lagi??

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
      • kumpul duit banyak2 dik! yang mengata kamu ni takde harta, miskin budi bahasa. yang penting bila dah retired nanti, duit kat dalam bank kamu banyak. syabas!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        mmg xdpt dinafikan lah kerjaya tu penting..tp pelajaran pn penting juga.. sekarang nie mmg la bangga dpt twaran dgn byran berganda2..xbelajar tinggi2 pn xape..duit dh bnyak..tp klau satu ari nti ditakdirkn dh xblh nk main bola sebab kecederaan ke apa ke mcmna? nk cari keja lain cnform susah..sedangkn org yg ada ijazah pn susah nk dpt keja,apatah lg lau xde spm..so paling tidak pn ambk la spm dlu utk jaminan masa depan..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 20
      • lisa ray says:

        X AMIK SPM BKNNYER BODOH ,banding ngan yg amik spm tp failed!.
        Pokoknya dlm beberapa tahun lg hidup die akn berubah n x mustahil jd kaya raya..

        p/s- jgn lupa solat sudah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 7
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 22
      • anakayam says:

        adikk…nk maen bola takpe tp jgn jadi DAYUS…..hahaks

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
      • Kiah Propa Gelak Macam Yahudi Mabok says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 20
      • ROZITAH CHE WAN says:

        PLEASE AKAK MERAYU, JANGAN LA KAUORANG KUTUK2 DIA DIA. DIA MASIH TERUNA….KESIAN DIA.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
      • ROZITAH CHE WAN says:

        PLEASE AKAK MERAYU, JANGAN LA KAUORANG KUTUK2 DIA. DIA MASIH TERUNA….KESIAN DIA. TAK BAIK TAU….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • KORG SEMUA says:

        dy ambil SPM ke x ke y penting dy da femes n boley membanggakan mak ayh dy..xmenyusahkan korg semua pon..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
      • Rita Rudani Kutuk Bekas Laki Untuk Melariskan Samarinda Yg Dia Berlakon says:

        Eloknya dia….yum yum

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • mesti ramai yang jeles denagn nazmi faiz ni…

        yang prempuan pulak berangan-angan nak buat dia jadi suami…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
      • shils says:

        apa penyakit la korang ni dengan spm? spm tu untuk memastikan orang dapat keje bagus supaya dapat gaji banyak. ni gaji dia dah banyak nak apa lagi? esok2 boleh je amik spm tu, lepas yang korang kata dah tak boleh main tu, boleh la amik spm. haiyoohhh….spm korang pun mujur lepas nak perasan pandai kat sini. takat gaji kerani tak bawak ke mana pun spm korang tu. Cuba la jangan berhasad dengki sesama melayu. biar dia asah bakat dia. spm tolak tepi dulu. education can come in many ways, not just one.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
      • SPM tu memang penting, tapi kita tengok budak ni ada mesa depan yg cerah dalam lapangan dia maka teruskanlah. cuma aku harap mereka2 yang menguruskan budak tolonglah guide apa yang perlu, macam sudut kewangan dia, akaun bank dia, janganlah joli katak sini sana. dan sokongan moral amat perlu. macam korang ni, time bola hidup segan mana nak support. maka ramai yg kecundang.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • anonbodoh says:

        Bodoh punye Anon..Ingat xde SPM xleh berjaya ke..org bukak bisnes kat pasar malam semue banyak spm failed..semua kaya gaji rm20k sebulan.kau hade..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        anonbodoh, bukak kedai kat pasar malam mana yg gaji 20k sebulan tu? pasar malam kat california? ke kat london? ke kat zimbabwe… berangannnnn boleyyyy laaaaaaaa

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        anonbodoh: agaknya kau pn GAGAL dlm peperiksaan spm lah jgk yer..hahahaha…kalau tak, mcm mna kau tau pendapatan org menjual kat psar mlm dpt RM20ribu sebulan..xakan ada org yg akn bercerita ttg pndapatan dia yg lumayan setiap bulan melainkan org tu RIAK dan SUKA MEMBANGGA DIRI!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bodoh... says:

        owg meniaga laa bnyk duit.. ape kebangang korang nie

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kim_kardashiang^ says:

      elok la tu… jgn jadik mcm si kembar tu.. indah kabar dr rupe.. glemer kontroversi melebihi karier peribadi.. meluat tgk… blueeeerkkkkk… muntah ijou aku kt muka mereka…!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 4
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 34
      • killa fairy :() says:

        killa pn nk muntah.. uweekkk!!

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
      • maibiskut says:

        dia x amik spm lg… hari tu kan time spm sibuk game kat sukan sea… x der spm pun x pe. org yg ade ijazah pun ramai yg menganggur skrg. grab dulu ape2 rezeki yg dah datang.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        org ade ijazah yg menganggur tu pemalassss.. bkn xde keje, tp memilih keje, belajar pointer xsampai 3, english tunggang langgang, tp berharap nak keje company besar.. mmg sampai tua laaaaaaaaaaa x keje.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 12
      • beutifolnora says:

        alaaa dia ni.. umuq baru 18 da pandai peluk dgn gadis mana. cube tunjukkan teladan terbaik dgn sukan je terlebih dulu,..spm pun xllepas lagi

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
      • Siti Nurhalija says:

        tak payah lah ambik SPM ni…buang masa je dik…kawin Datuk lagi best. dapat jugak duduk banglo. kan???

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 11
      • Alahai says:

        Duduk banglo..tapi mandul..tak guna gak!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
      • kenapa kau babitkan si kembar pulak..dia pakwe aku lah!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        kau ni bodoh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • TANTE says:

      bagus bagus bagus.. aku suke biler ade anak mude tampil tnjukkan bakat dorg dalam sukan.. bagus2….minum milo anda jadi sihat dan kuat!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • Bekas Anak Ikan Yusri says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 16
    • killa fairy :() says:

      baru killa perasan, abg nara makin lama makin slow plak update gossip.. rotikaya n paper lg pantas.. apepn percubaan yg terbaek abg nara tetap menghupdate gossip..luv u abg nara.. xoxoxoxoxo

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
    • nanti kirim salam kat band PORTUGAL. THE MAN. my fav band

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • pooh the movie says:

      wauuuu TAHNIAH ! moga terus maju n menaikan nme MALAYSIA di mata dunia . . JGN LPE DIRI sudah la yerr :)

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      tahniah..jgn jadi mcm pemain bola yg lain ye..kaki pompuan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • joyah kepoh says:

      kak joy terbayangkan iklan TM (Ramli manchester united)…
      tahniah dik..kamu buat org luar sebut2 nama Malaysia.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  2. midfield says:

    player berbakat.moga sukses di tempat orang

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • Pondan Sepi says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 24
      • gadis sebelah pintu says:

        adoi, blom pg pon lg da kne condemn..pttnye ko bg moral support kt die..aish..bgg je ngn org cmni….

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Supaya kau tak sepi macam Azwan Ali says:

        pondan sepi, diam lah kau. nyah kau dari sini..pegi main ‘bola’ mat rempit tu. menyemak je…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • zizoe says:

        aduhai.. messi, tevez tu semua tinggi ker? hmmm…apelah… ketinggalan..hoho

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • Bekas Pondan Sepi says:

        ASSALAMUALAIKUM…
        SAYA INGIN MEMINTA MAAF KEPADA PEMILIK BLOG INI, SEMUA PENGUNJUNG BLOG BEAUTIFULNARA, ARTIS2 DAN INDIVIDU YANG PERNAH BERKECIL HATI ATAU TERASA DENGAN PERBUATAN KEJI SAYA SELAMA INI DI BLOG INI. SAYA SGT MENYESAL DGN PERILAKU & TUTUR BAHASA SY SELAMA INI & BERTAUBAT TIDAK AKN MENGULANGINYA LAGI. SAYA BERHARAP ANDA DPT DOAKAN SAYA KE ARAH KEBAIKAN. DAN BEGITU JUGA DGN SAYA MENDOAKAN ANDA SEMUA SENTIASA DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. AMIN.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku hantu TV says:

      ~~ uit…spm siti ke longkang pun, tapi tgk la dia mcm mana skg…?? ::
      wlpun x brjya akademiknya, tp dia pndai bina kerjaya dia sdiri.

      [aku bukan fan siti, tp cara siti bina empayar dia tu x ramai mcm tu, start dari bawah kot]

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
      • joyah says:

        SPM siti ke longkang, at least CT ada gak SPM, dan CT perempuan, Suami/lelaki yang support dia… ini football players, cukup setakat umur 30-40 tahun, takde SPM nak buat apa dah..?? nak cari kerja macam mana..?? kerja operator kilang sekarang pun nak SPM cheq oit.. tak kira la gagal atau tak SPM tu, yg penting kena ada SPM…

        ni lelaki, nak bela anak org nanti cheq oit… bola nih kejap je, paling lama pun umur 35++ dah kira vateran dah..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 18
      • korang ni otak takde modal insan langsung. biar la dia takde spm, tapi by 30 mesti dia dah kumpul aset, boleh la buat bisnes sendiri lepas tu daripada makan gaji macam ko tu yg keje operator kilang tu.

        [aku bukan nak mengata golongan operator kilang ke apa, tapi aku takleh tahan mindset operator kilang macam joyah ni]

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 3
      • btw, nenek ko eja VATERAN, joyah oi! mesti ko keje cuci jamban kilang tak ambik upsr.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • kun says:

        laaaaa. kesian kau joyah. mentaliti macam budak tak ambil UPSR lagi. helllllo, SPM tu tak jamin apa pun. kalau kau betul-betul mentaliti budak dah lepas SPM, kau boleh agak SPM tu berguna setakat mana je. takda SPM sekarang pun boleh pergi jauhlah joyah oiiii. mungkin kau kena ulang UPSR? haha.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
      • kuikuikui says:

        betol2… SPM ni x kemane pun.. tgk neelofa.. spm 10A pn still jdk bug bunny kt video klip tilu.. wakakakakkakakakkakaka…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 0
      • kuskus says:

        betol2… SPM ni x kemane pun.. tgk neelofa.. spm 10A pn still jdk bug bunny kt video klip tilu.. wakakakakkakakakkakaka…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 28
      • MAIN LIGA PORTUGAL JOYAH OI, BUKAN LIGA KAMPUNG! BODOH! KO INGAT NI ZAMAN SUBADRON AZIZ KE ??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        no wonder la komen2 kat sini buduh2 belaka, rupa2nya ramai pengomen bn xde spm…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • TOK TI TOK says:

        kalau ada SPM tapi semua fail termasuk bahasa melayu tak gune gak.tak kemana gak pegi yer.sekurang2 ada la kebolehan bleh menampung hidup……mak bapak aku dan mak bapak yang lain tak ada spm pun bleh jugak anta anak pgi universiti.yang penting berakal…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        toktitok, masalahnye ko ade spm x masuk uni???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tak amik spm, amik O level pun boley…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  3. jau fistly says:

    gaya pablo aimar tu hehehehehe.lu mcm sial lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • En Haris says:

      guys .. shanaz dgan fizo omar tu musuh ke ..cube bukak twitter shanaz tengok ?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Anonymous says:

    well done anak malaysia!!~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  5. Squall leonhart says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 35
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Squall leonhart…bagilah semangat sket…panaskan bangku simpanan pon sekurang2nya Nazmi dah sampai satu tahap yang membanggakan dalam hidup dia…kau ada ker???? ke kau jeles coz sapa pon x kenal kau…x ada citer yang best pasal kau…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 3
    • mamee monster says:

      yg 1 st tu aku stuju…sbb takut lupa diri jd slebriti sukan..tp bab simpanan tu xpatut la…lekeh sgt ker pemain simpanan nih? padahal diorang menerima training yg sama dgn player lain…dan diorang jgk la penyelamat team kalu ada injured or dibuang padang…please…bg la semangat skit jgn nk kondem jer…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
    • Lloyd Irving says:

      tu la pasal ..berangan la konon … jangan mimpi lah wei

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  6. mamee monster says:

    tahniah nazmi faiz…jangan biarkan isu peribadi seperti cinta monyet mempengaruhi kejayaan anda…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  7. ngantuk says:

    sori out of topic..sape2 pnh mengikuti kisah norma talib..beliau telah kembali ke rahmatullah…ALFATIHAH bt beliau..semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      minta maaf..siapa norma talib?

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Norma Talib nie sapa…ketinggalan komuter ke aku nie…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Eija Shah says:

      follow2… dia meninggal smalam… sedih bca kisah dia… smoga dicucuri rahmat dan dimasukkan ke syurga…. sian baby dia Rafiq, baru setahun, tak sempat dibelai ibunya…. sedih sgt…. :(

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • ada follow blog kak moon gak.. takziah buat family arwah.. tambah2 baby die.. sebelum lahir lg mak die dh terlantar sakit..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. keropok lekor says:

    Tahniah.. jangan lupa diri bila da kat tempat org.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  9. chentalove says:

    tuah ayam nmpak di kaki,tuah manusia siapa yg tau…
    tahniah untuk Nazmi,smoga trus n trus mgharumkan nma Malaysia k…
    jgn cmpurkn kontrvsi dgn krjya awk…jgn mcm sesetngah pemain ln (x plu dsebut nma pn rmai yg tau kn)
    ‘tingkatkn prestasi,kurangkn kontrovsi’ yeah….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  10. loving says:

    tahniah kpd Nazmi…..
    tinggatkn usaha anda k….
    smoga bjaya dlm bidang sukan….
    jgn lupa pd negara diri sdiri ye….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  11. [...] Maaf agak terlambat mengupdate cerita mengenai pemain bola sepak harapan Malaysia iaitu Nazmi Faiz. Pada mulanya Abang Nara tak terfikir untuk mengupdate cerita ini. Tup-tup dapat email yang menyatakan tidak adil untuk update sekadar gambar Nazmi Faiz dan kekasihnya sedangkan … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  12. Portugale Estaben says:

    Parabéns Nazmi Faiz. É o melhor. Não malukan país. Esforço.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  13. Samad says:

    KORANG SIBUK PASAL spm apesal, SETAKAT ADA SPM TAPI GAJI SEBULAN 2k-3k baik xyah, pakai keta pun setakat myvi, puith

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  14. Miss Criss Cross says:

    Tahniah Nazmi.. Main bola bersungguh-sungguh ye. Cintan cintun tu lepas2 ni la ye ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. gigi ku yg sakit says:

    ala sebenrnya kat luar tu ramai lg yg behenti sekolh tak ambik spm bt keje mcm2 ada yg berjaya n ada yg tidak..psl si nazmi nie famous tu yg semua duk sibuk psl spm dia…contoh cousin aku ada sorg bljr sampai pmr jer tp lps tu dia pegi keje dlm bidang bakery n pastry…skrg umur dah 35 berjaya gak bukak kedai kek…time raya lg lebat dia sorg leh bt kuih raya mcm2 jenis n perisa penuh satu stor tuk jual…pd aku yg penting usaha…tak kisah la ada spm result gempak atau tidak janji ada usaha…kan ke usaha itu tangga kejayaan…yg penting menabung tuk ms dpn…apa2 pun tahniah nazmi sekurang2nya berjaya dr setakat main bola di peringkt negara or indon…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  16. semut cute says:

    samad…bg diri ku ni…gji 2k-3k tu jmlah yg bsar…syukur…
    tp skrg ku blum ada kreta…kreta sorong ada la…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  17. ShadowofDeth says:

    Sudah2lah mengutuk. Dulu masa entri yang sebelum ni, semua kerja mengutuk je si Nazmi ni. Last2 rezeki dia di eropah, gaji pun dikhabarkan boleh tahan.
    Yang asyik mengutuk dulu tu apa cerita?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  18. Minah tonggeng says:

    Aq geli tengok wan nor azlin berlakon cite suci seorang nor. Berpura pura.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  19. lulu says:

    amik O-Level sudeyh…. Dok kat sana kan leh buat PT study… #untung laaa, huahuahuahuahu tak yah pikir camane nak cari duit nak smbg belajar kat overseas… Take care and best of luck to you Nazmi.. harap jgn lupa diri and keluarga.. jgn lupa agama and pandai bawa diri… Alhamdulillah rezeki awak begitu murah yaa semoga Allah sentiasa memberkati hidup awak and murahkan lagi rezeki ke atas kamu.. AMIN :-)

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  20. nyah dangdut says:

    pelik aku dgn puaka2 yg pertikaikan pasal akademik nazmi or siti..woiii makhluk bodoh sekalian..baik nazmi or siti diorang dah mula bina kerjaya kumpul aset since zmn sekolah la diorang dianugerahkan bakat semulajadi bukan mcm korang yg suka mengutuk ni bakat dah le ke laut belajar pun lembap tu dok mengata org padahal diri tu bodoh mcm penyangak kedai kopi..so haruslah siti umo dia 21 dah jadi jutawan kalo nazmi pandai gunakan peluang yg ada of coz belum sampai umo 25 leh jadi jutawan…korang ingat si nazmi tu sign kontrak jadi host melodi cikai tu ke..dia dapat sign dgn kelab liga euro la weiii..memang bodoh la korang yg mentaliti kelas 3 ni..memang patut pon aku letak nama murahan kat blog ni..coz korang sume memang murah…nasib baik di alam realiti aku ni kelas 1. CHOYY

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      bape ramai org mcm siti dlm malaysia ni? berapa ramai pulak org pandai main bola mcm nazmi ni?? klu semua org malas blaja, sibuk nak jd penyanyi, main bola. ko ingat semua pun bleh jadi millionaire? aku tgk bdk2 af x kemana punnnnnnnn…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
      • anakayam says:

        betol2 setuju…kita kena pandang yg berbakat sebagai inspirasi kita masa blaja untuk berjaya….mereka yg mengutukk tuh tak kemana jugak mcm budak af…hahaks

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • nyah dangdut says:

        ni lagi sekor lembab..wei makhluk cuba ko fahamkan OBJEKTIF komen aku sebelum tanya balik soalan bodoh yg membodohkan diri ko..aku ckp pasal nazmi dan siti SAHAJA!!!! yg ko pegi merewang meraban sampai ke af tu pehal!!..memang sah ko ni suka berangan xde fokus MANUSIA KELAS 3!!!..

        lagi satu..setiap manusia tuhan dah tentukan rezeki dan tuah masing2 so tak semestinya ko ada bakat nyanyi mcm siti ko boleh jadi mcm siti
        sama gak mcm nazmi..ni sume REZEKI DAN NASIB la bodoh..

        sama gak mcm kalo spm str8 A tak semestinya leh dapat scholarship bank negara buat kos yg minat kat oversea..rezeki tu tuhan yg tentukan..

        sama gak mcm org tak abis sekolah tak semestinya diorang end up jadi pelacor lorong..kalo dia rajin dan memang tuhan dah tulis rezeki dia jadi jutawan kontraktor binaan ko nak persoalkan ke?? bongok la ko ni sama mcm wartawan hiburan yg suka tanya soklan bongok!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        nyah dangdut – nama mmentaliti kelas ke 18
        memaki org – mentaliti kelas ke 35
        kutuk org yg dpt straight A in SPM – mentaliti arbuk lorong haji taib!.

        arbok arbok, no wonder ko keje dangdut je.. klu ko rasa spm tu langsung x penting, dah ko kata xde spm pun bleh jadi jutawan kontraktor berjaya, pegi usulkan dlm parlimen. ko kan nyah dangdut jutawan berjaya tanpa spm!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
      • nyah dangdut says:

        wei anonymous..aku rasa ko ni memang dilahirkan lembab dan degil..komfem ko tak faham komen aku pastu buat fitnah ckp aku kutuk org..apa yg ko balas takde kaitan dgn komen aku…kalo jwb periksa komfem ko fail..wei budak lembap dan degil..PLS READ MY COMMENT BETWEEN THE LINES BEFORE YOU MAKE STUPID YET FALSE ASSUPMTION..dasar munafiq dan jahil!!!..kat sekolah mesti ko ni lembab degil kaki gangster kelas corot..tu yang org ckp asyik tak faham pastu nak tunjuk pandai memang dasar loser!! memang fail!!

        fyi…dlm dunia realiti i dont need to prove myself coz if u good its proven naturally..only loser like u yg terhegeh coz a natural loser spec. fit u through yo fail comment..bodoh degil gangster munafiq.LOSER.tq

        aku rasa ko takkan faham pon komen aku yg ni..coz org mcm ko ni memang mcm KELDAI.TQ

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Linda Off says:

      Senang citer .. uols ni bullshit .. diulangi BULLSHIT … sorang berangan nk bela .. sorang lagi teragak-agak … nyah dangdut ni pulak bukan setakat bullshit tapi segala shit suma ade .pendek kate FULL OF SHIT …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
      • nyah dangdut says:

        aku tau la wei ko org yg sama dgn anon..kesian ko ni jadi mangsa kebodohan diri…lembab kuat berangan..maths ko mesti selalu fail..result spm mesti hampeh..selalu budak bongok gangster mcm ko ni kelas corot..cikgu pun tak suka..tu yang lembab tak sudah ilmu tak berkat.tq

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  21. azroy_azlan says:

    baik amik shahrul lg berbaloi

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  22. Aku manusia biasa says:

    suami saya tak sekolah pun setakat darjah 3 je… dia tak pandai membaca sangat.. menulis pun kureng… tapi boleh je dia jd Road Maintenance utk company balak di Africa… company orang putih lagi… gaji RM 15k..(sebab boss dia bayar guna US dolar).. kerja dia kena pastikan jalan di setiap kem balak tu selamat dan diselenggara dgn baik… suami sy mana ada belajar fizik or matematik… tapi dia guna logik akal je… memang pelajaran penting… tapi nasib suami saya tak indah sebab susah.. tak mampu nak sekolah… tapi dia usaha.. membangunkan keyakinan diri… saya yang ada diploma pun gaji RM 1700 je… moral of the story kalau semangat tak kuat, keyakinan diri kurang… sampai bila2 kita tak maju…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  23. sweet32 says:

    klu amek spm lom tentu ok.. klu ok pon lom tentu dpt keje..klu dpt keje pon lom tentu dpt gaji besar mcm ni.. pokok pangkalnye, usaha tangga kejayaan! lain la dia x amik spm lepas tu dok umah tunggu org minang… hehehe!!! biarlah dia.. asalkan jgn lupe diri dan keluarga bile dah senang nnti!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  24. Komeng says:

    Saya juga insaf-seinsaf-insafnya membaca post ini dan tersentap jiwa raga. Tahniah Nazmi. – Dari Angkatan Pemuda Insaf

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. hot mamma says:

    mmg berbaloi dpt sign contract dgn eropah selama 3 tahun…pd si apex tu sign minyak wangi jer konon x nk busuk…..main bola peluh busuk gak…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  26. tukang ajar budak says:

    bagus lah nazmi, kejar jer peluang yg ada, spm belakang kira..janji kena pandai menyimpan dan melabur nanti, aku ni lecturer tp aku sokong tindakan nazmi,jgn skeptikal sgt nak education semata2..potensi manusia adalah berbeza2…jgn nak ikot org sgt mcm yg byk jadi kt student aku, fberiye2 mak bapak suh amik engineering konon, last2 tahun akhir kena kick out, sebab pointer rendah atau fail subjek yg sama 3 kali. sedih tahu jadi lecturer bile terpaksa failkan student sampai dia kena kick out..sebab bukan kesan dia kt budak tuh jer, tp family semua..
    mcm yuna n aizat sbg contoh, they r music genius, nazmi ni genius main bola lak…cuma kena bijak merancang masa depan, n family kena take part utk bimbing dia lah..ape pon, congrats nazmi…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 18
    • tukang ajar budak kurang ajar says:

      ap pnya lecturer lah ko ni..at least budak yg kna kick tu ade SPM..
      Si nazmi ni ade ke?
      ko x yah jadi lecturer lah,klu nasihatkan org mcm ni..
      academician shouldnt talk like that!..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 10
    • Anonymous says:

      kalau nak banding spm dengan kontrak dia, baik la amik kontrak dia tu. keje dengan gaji spm banding dengan gaji dia sekarang, mesti lah jauh beza. masa depan, ada banyak lagi peluang. berniaga atau jadi coach ke, tak semestinya jadi kuli orang semata2. Ilmu agama tu lebih penting dari spm, nak lulus kat akhirat, confirm tak guna spm..hehe

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        klu ko kata ilmu agama penting, apsal ko x suruh die join tabligh je dpd amik kontrak tu… komen x serupa bikin, kitorg ckp in general, klu die amik spm, at least mana la tau kot2 die injured 2-3thn lagi, langsung xleh main, nak jd coach kebende pengalaman br setahun jagung, at least ade spm jd back up..tp spm bile2 bleh amik, cuma jgn la nak kata mcm spm or pelajaran xpenting langsung. pelajaran tu ilmu, bwk ke mati, org gila dan bodoh je kata pelajaran x penting.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        ooppss, aku cakap pasal nazmi faiz yg tak amik spm, bukan pasal ko yang takde kontrak bola ngan mana2 pun punya spm. komen aku is strictly for his situation je, takde kene mengena pasal ko atau adik beradik ko. please baca dengan teliti dan jangan nak banding ape2 dengan kehidupan ko. aku tak kenal ko sape dan aku takde hak nak komen pasal ko k. pisnowo..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        ok ok.. komen ko diterima.. pisnowo tooo

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. meeradriana says:

    Bagus..
    Focus nazmi..
    3thn tu..bukan senang org kita nak dapat..
    Hopefully nazmi amik spm bila ada masa yg nanti, pelajaran pun penting jugak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      ye jgn jadi mcm ko, xkawen tp ade anak kembar, ade hati menghina org mandul.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • den konal ekau says:

      ohhhh meeradrianaku…kenapa ko removekan diri ini dari fb mu…..salah kah anak seorang pekerja biasa berkawan dengan anak vvip mcm dirimu……

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        xpayah laaaaaaa ko nak menyamar, bila masa si meera bongok ni anak vvip??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. kfc fried chicken says:

    yg cakap x de spm, tu ok..bleh hidup..jgn nk ngarut
    aku yakin, nnt klu korang ade anak pon, korang akan sekolahkan anak korg jgk kan..??..
    dunia makin maju,makin mencabar, persaingan makin dasyat..spm pon x de, cmna nk survive..ok la main bola sepak, after 30 thun..bleh main lgi ke?..

    untuk lecturer yg ntah ap2..
    at least ur student yg kna kick tu, still have SPM..u as a lectures spatutnya bg smngt, motivasi kat anak muda ni..ni x?..ape la..at least u have somthing to hold on to..u as an academician shouldnt talk like this!..(SORRY OUT OF TOPIC)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
  29. Anonymous says:

    to ”tukang ajar budak kurang ajar” n ”kfc fried chicken”..ko sent 1 komen cukup la weii..xpayah la beria2 nk hentam lecturer tu..lecturer tu cakap benda betul n mmg realiti berlaku dlm kehidupan skrng..nmpk sgt ko ni org yg sama

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      mmg la diorg org yg sama, masalahnye dia ckp betul, klu ko lecturer yg bagus, patut ke ko ckp camtu?? dia sepatutnya bg semngat utk org terus belajar, bukannye give up sbb xmampu nak catch up certain2 subject..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
    • anonymous says:

      ko kan lec tu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  30. Azydy says:

    syabas.. seorang lagi pemain malaysia yang mengharumkan nama di perantauan… jangan lupa diri cukuplah..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  31. na says:

    tahniah…tp bkn dia dah 18 thn ke??dia lahir thun 1994 kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. ferry says:

    tahniah nazmi..teruskan usaha sehingga berjaya..org berckp pasal isu xda spm tapi awak x peduli pun sbb tau ape yg awak nk dlm hidup, fokus dan bijak merancang masa depan anda pasti berjaya…gud luck n jgn lupa asal usul ye…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  33. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    sejok mak kau ngandong kn kau faiz….tu rezeki nama nye tau…tahniah minah jambu ucap kn….peg negeri orang tu jangan buat perangai yg tk betol ok……..ingat mak ayah jangan nk ingat mateairrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr aje !!! semoga sakses……….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  34. dodos says:

    inilah Ramli yang malaysia cari2 :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  35. dodos says:

    inilah Ramli yang malaysia tercari2 :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  36. Anonymous says:

    apa nak gaduh ni pasal akedemik… dah itu rezeki masing2… yang usaha betambah bagus yang x berusaha betambah malas…. mungkin lepas umur dah lanjut si nazmi tu dia boleh jadi pengarah teknikal untuk malaysia 1 hari nanti.. mana lah tau…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. Anonymous says:

    untuk nazmi selamat berjaya dan anda membaggakan rakyat malaysia…p/s negara orang di sana jangan lupa sembahyang, sentiasa bersyukur.. kerana dialah yang memberikan kita keistimewaan yang orang lain x ada sehingga kamu dapat memikat kelab eropah…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. Tan says:

    aku x faham lah, main bola mana nih sbnrnyer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  39. tukang ajar budak says:

    sebab aku lecturer lah aku aku wat statement gitu, sebab aku belajar dr pengalaman, budak2 yg malas2 tegar ni kadang diorg hebat dekat satu bidang mcm melukis ker, kalu dah conteng lukisan cantik2,tp nak wat pembezaan x kuasa dua pon tak reti, habis 3 tahun diploma mcm tuh jer, aku ni mmg minat giler mengajar sampai aku tak apply kenaikan pangkat sebab aku takot aku bz dgn pengurusan sampai xleh fokus utk budak2 aku, tp aku sedih sebab org kita maseh taboo ttg isu2 mcm ni….
    pendidikan itu penting, tp pendidikan bukan semata2 ttg x and y..if u got what i’i mean…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • peah gossip says:

      true.. tak ambik SPM/ takde degree tak semestinya tak boleh berjaya dalam hidup. asalkan buat betul2 apa yang dia nak buat tu. sungguh.. sehingga berjaya.

      All the best to u adik Nazmi! pls make Malaysia proud!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      but still ko xleh nak ckp pelajaran x penting, its the matter of how they choose the course yg sesuai utk diorg. it doesnt mean semua manusia dlm dunia kene jd doctor or engineer. bnyk lagi course yg ade kat uni, sometimes bdk2 ni diorg amik course yg diorg x minat sbb mak ayah suruh, tu la masalahnya. u as academician should advise bdk2 muda ni buat pilihan yg betul, bukan semata2 buat pilihan utk hari ni, tp utk masa depan. utk masa depan lagi 30-40thn, aku x ckp psl nazmi faiz, but ckp in general. bukan semua org ade bakat jd footballer, bukan semua ade bakat mcm siti. so jgn la berangan nak jd mcm diorg klu korg xde bakat. ukur baju kat badan seniri. jgn asik nak kata, alaaaa diorg tu bleh berjaya xde spm, aku pun boleh. masalahnyeeeee ko ade ke bakat mcm diorg??? setakat bakat ‘perasan’ sila la terjun lombong…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • popia says:

      yup..aku sokong..spm hanya penilaian akademik..yang dinilai oleh manusia shja.akhlak seseorang bkn dinilai dgn tinggi mana kelulusan akademik yg dimiliki..walaupun belajar sampai phd, tapi akhlak teruk, xde agama, angkuh,xde guna jgk..xde spm bkn bermakna xde ilmu..nazmi ada ilmu bkaitan bola sepak..ada kebolehan..itu rezeki dia.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. Anonymous says:

    semoga boleh jadi pemain hebat seperti Allahyarham Mokhtar Dahari

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Anonymous says:

    takder spm bukan maksud dia tak boleh berjaya. rasanya ramai kot org yg berjaya kerana kemahiran kan. tapi yg penting nazmi kenalah menyimpan sediakan payung sbelum hujan khennn.. so nanti kalau kat masa depan ada aper aper ke at least ada simpanan. manalah tau an. takpon berminat nak sambung belajar ke haper. takper doa yg terbaik untuk nazmi yer dan jangan lupa solat 5 waktu tak kira kau ada kat mana pon. ingat tuuu. tuntutan agama jgn dilupa. jgn lupa diri jgn lpa tuhan. buat allah tarik balik semua tu? good luck:)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  42. Anonymous says:

    mintak maap le terkeluar dari toPic uolz. aku senarnya nak komen skit pasal ND gi kelab malaam. PADA AKU TIDAK PERLULAH ANDA PELIK KALAU RETIS MESIA YG ISLAM NI GI KELAB MALAM. TAK KIRA LAH ND KE? FS? EVEN SI AWAL NGAN SCHA PON PENAH GI KELAB MALAM MABUK KAN? SO FAR NI JELAH YG AKU TAU TAPI AKU RASA RAMAI ARTIS MESIA NI YG ISLAM TAPI MELAKUKAN LARANGAN BUKAN APA DAH MEMANG KENYATAAN RETIS MESIA MEMULA BAIK DAH NAIK START LAH DIA MABUK SAN MABUK SINI. PADAHAL ISLAM HARAP SATU AHRI MEREKA BERUBAHLAH YER. ORG YG BUAT LARANGAN ALLAH NI TERLUPA TUHAN GAMAKNYA. KANG TETIBA ALLAH TARIK BALIK NIKMAT TU TAK PASAL AJER.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  43. Anonymous says:

    sah, mmg ramai pengomen bn ni fail spm rupanye, patut laaaaaaaaa… what ever it is, pelajaran tu penting, jgn salahkan org cina klu diorg pegang ekonomi negara, diorg xleh masuk ipta, tp still mampu cari duit sekolah anak2 msk ke ipts, klu lah ipta dibuka kat org cina, sah laaa org melayu xkemana… org cina sibuk nak jd proffesionals, yg melayu sibuk nak jadi operator kilang. kbye.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  44. zam_mohd says:

    Xkisah la klu Nazmi x ambik SPM sbb Cristiano Ronaldo,David Becham,Messi pun x ambik SPM…diorg tetap berjaya..Tahniah Nazmi

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  45. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    elehhhhhh ape nk sebok pasal spm ni semua !!!!! asal kn tau mana nk tendang bola sudah lah !!!!!! english mesti nk bagos lah !!! asal kn dapat gi protgal kire2 dh bagos !!!!! spm spm spm ape2 saje lah !!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. jgn marah marah says:

    drpd blaja membute tuli semate2 mmg sistem zaman skang ko ta blaja ko ta de degre ,ko ta de degree ko ta dpt keje, ko ta de keja ko ta dpt la nak mewah2.. lbh baik la dye kejar cite2 dye… xlis dye tahu bakat dye ape n org hargai bakat dye tu n peluang cerah kalo dye troskan dlm bidang 2

    mslhnye skang yg korg nak kecoh2 sgt ni ngapenye, mesti la dye da ade backup plan kalo jd ape2 in future @ mayb dye dah ade plan dye sndr pasal hal education ni… ta kan la sume nak kene cite n publish bg korg bace plak sampai korg sume puas hati kan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  47. nyah dangdut says:

    korang sume beware dgn pengkomen nama ANONYMOUS..bila aku baca sume komen dia kat sini i detect somethin really wrong wit this person..antara kesimpulan utk anonymous ni ialah:
    1) DIA ADA MASALAH TEKANAN MENTAL DAN JIWA
    2)MASA SEKOLAH DIA PELAJAR BERMASALAH LIKE DEGIL LEMBAB SUKA MELAWAN CIKGU SUKA PONTENG SUKA LAWAN PENGAWAS(DULU TIME SEKOLAH AKU PENNGAWAS DARI SEK RENDAH SAMPAI MENENGAH) SO SENANG JE NAK DETECT EVEN DARI CARA DIA KOMEN YG BERTALU-TALU.
    3)DIA MASUK UITM GUNA ORG DALAM COZ BAPAK DIA WAKIL RAKYAT BN PASTU KAT UITM BYK KALI FAIL PASTU DIA RASUAH LECTURER SUPAYA DIA LEH GRADE COZ MEMANG DAH TAK LAYAK PASTU GUNA CARA POLITIK KOTOR MCM BAPAK DIA.TU PASAL ADA KOMEN DIA KATA DIA LECTURER YG TERPAKSA FAIL STUDENT PADAHAL STUDENT DIFAIL TU ADALAH DIA BILA LECTURER TAHU DIA SEBENRNYA MASUK UITM GUNA KABEL DAN MEMANG TAK LAYAK UTK KOS TU TAPI PERASAN MCM DIA BERPOTENSI…DIA MEMANG GALI KUBOR SENDIRI.
    4)SUME KEJE YG DIA DAPAT DGN CARA KOTOR DAN HARAM SEBAB TU DIA JADI GILA SEBAB HASIL PENDAPATAN TAK BERKAT
    5)SEPANJANG HIDUP DIA KAKI GANGSTER COZ MEMANG DIBESARKAN DGN DUIT HARAM SEBAB TU SAMPAI SKANG TUHAN TAK BAGI DIA HIDAYAH COZ SIFAT MAZMUMAH DAH SEBATI DGN DARAH DAGING DIA
    6)DIA NI LOSER TAHAP KELDAI COZ DIA GUNA NICKNAME BERLAINAN TAPI EMAIL YG SAMA..SPLIT PERSONALITY!
    7)AKU RASA DIA POMPUAN..DAN TUHAN TUNJUK BALASAN KAT POMPUAN NI DGN SAKIT MENTAL KAT DUNIA DAN AKAN SAMBUNG SAMPAI DIAMASUK ALAM BARZAKH.NABI PERNAH SABDA ESOK DLM NERAKA BYK WANITA DAN ANONYMOUS ANTARA SPESIS TERSEBUT.TQ

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      anon bukan sorang, asal xletak email n name jadila anon. aku masuk nara 2-3 kali jer seminggu. aku pakai anon gak, dan aku yakin byk lagi anon lain. sebab tu kenkadang ko boleh tgk anon gaduh ngan anon, xsependapat sebab org lain2.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  48. che ta n tok ti BFF says:

    baguslah dik kalau mcm tuh..tp ingat, education sgt penting..
    duit pun penting, tp dgn education, org akan lebih respect kita..
    bcoz no matter how much money u have, there is a difference in mindset between the educated and the non-educated ones..
    zaman sekarang a person’s worth is measured by their paycheck..money controls everything..kekayaan wang ringgit surpasses everything..
    personally, i would put education first..but then again, that’s just me..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  49. Anonymous says:

    spm pun utk buat modal cari makan jugak, buat apala dia buang masa, kepakaran dia main bola dan dah menunjukkan kejayaan pun. yg penting ilmu agama kena sentiasa kejar. boleh org yg marah xsokong nazmi amik spm tu bagitahu sekolah menengah dulu aliran apa? jantina? aku rasa boleh agak, otak kategori sastera/perdagangan atau lemah matematik terpaksa pulun lebih dari orang lain, jantina kemungkinan besar wanita.
    spm xpenting untuk org seperti nazmi faiz, kalau dah nampak kepakaran dan hala tuju dan jalannya, teruskan jgn buang masa. setiap orang kepakarannya berbeza, dia dah kenalpasti bidangnya.

    yg benar,
    jurutera wanita

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  50. Anonymous says:

    pls, education is not everything, i have degree tapi i respect his decision and action…just make sure if u r good at sthg, go for it….jgn peduli apa org kata…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. cR says:

    tahniah! semoga awk tak lupa awk tu orang islam. awk bawak imej islam ke mana saje awk berada. jgn timbul gossip2 yang mencalarkan imej islam ya..may Allah bless u!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  52. [...] (TAHNIAH)Nazmi Faiz Bakal Bermain Di Liga Portugal Bersama Kelab SC Beira Mar (162) [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0