Written by AbangNara | December 9th, 2014

Najwa Mahiaddin, seorang penyanyi serta anak kepada Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah pun selamat bertunang dengan Idris Koh Keng Hui malam semalam. Idris merupakan salah seorang daripada ahli muzik yang mengiringi Najwa dalam setiap persembahannya. Malis pertunangan telah dilangsungkan di kediaman rasmi keluarga Najwa di Sri Satria, Putrajaya.

najwa mahiadin bertunang

Najwa dan Idris telah lama berkenalan dan perhubungan mereka bermula daripada sekadar kawan-kawan sahaja. Apa pun, tahniah diucapkan kepada Najwa dan Idris atas pertunangan ini. Semoga segala perancangan ke jinjang pelamin akan berjalan dengan lancar. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Kerajaan Terengganu tampung caj 1% PTPTN

48 responses to (TAHNIAH)Najwa Mahiaddin Selamat Bertunang Dengan Idris Koh Keng Hui

  1. neffs says:

    tahniah..

    0

    0
  2. Minah jambu Shameless Gitue says:

    Bukan ke najma ni baru umur 19?

    0

    0
  3. anonymous says:

    penyanyi? x pnh dgr pun.. ade sape2 leh bg info? dari mana, AF ke? maaf yea najwa, apapun tahniah… ;)

    0

    0
    • Ketam Batu says:

      ko nie ddk zaman batu ker xpnh dgr nama die..bpk die ko knl tak??klu xknl baik ko jgn jd rakyat Malaysia..wat malu jer nnt org tnye spe ur deputy prime minister xtau spe..

      0

      0
      • murukuya sateri says:

        Jangan salahkan dia..nak marah jer..minum asahi dulu bagk tenang.
        Dia tak guna nama betul bapak dia…mula2 dulu aku ingat dia ni anak mami..mahiaddin.semua tu dia nak cover line jaga nama bapak dia.

        0

        0
      • jiran mak jemah says:

        ntahnye..bdk ni mana nk kenal kalau dh asyik layan retis program reality je.. kesian benor la dik… sape x kenal si najwa ni mmg nmpk sgt ler kaki lyn program reality je…aku kenal si najwa ni dulu x tau pun yg dia anak TPM..kenal sbb suara n lagu dia yg mantop..lame lps 2 baru tau dia ank TPM..mmg low profile..btw tahniah najwa!!

        0

        0
        • ermmm says:

          knp? klu yg xbape kenal artis tu mmg kaki layan program realiti je ke?
          xde program lain ke? mehhh cni aku tolong bgtau kat kau.. mana la tau kau nie kan kaki artis je.. byk lg rancangan lain slain dr program realiti tu . cth: kalau dah jodoh, ehwal Islam, 30 minit ustaz don, semanis kurma, tonight with dr zakir naik, pencetus ummah, da’i milenia, safiyya, al-hidayah, al-kuliyyah, fiqh wanita, halaqah, tanyalah ustazah, 3 ustazah.. Ini baru separuh! Kesian kau nie, terlebih ke artis smpai tuduh org bukan2!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • butoh says:

          Power sangat ke najwa ni? Butoh x kenal haku

          0

          0
      • nona says:

        aku pn xkenal dia..yg bapak dia tu lain la.. hbs ko ingt kalo bapak dia tpm smua anak branak dia org kna knal la?? slh besar sgt ke kalo xkenal even korang ckp dia ni international pnya artist??? huh

        0

        0
      • anonymous says:

        ketam batu>>>>>>> Laaa tnye dgn cara baik pun jadi kesalahan??? wajib ke kene tau setiap artis kat malaysia nie??? jwpn kau tu agak KURANG AJAR! klu nak bagi jwpn yg mccam SIAL nie, lain kali xyah jawab.. hakkk tuuihhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!

        0

        0
    • Nana says:

      Najwa ni penyanyi n penerbit rakaman,bukan dr reality show…dia banyak buat lagu english jer..salah1 lagu dia yg best ‘Got to Go’

      0

      0
    • jeni says:

      Ni lagu najwa..glamermjugak lagu ni..tapi orang tak tahu siapa yang dendangkan..
      Hey!kacak dalam kacak luar
      kacak dengar sini,
      kalau saya senyum,
      awak mesti senyum sekali,
      kalau kita senyum,
      semua orang berjangkit,
      kalau tidak senyum,
      dunia banyak oenyakit,
      senyum..tak perlu kata apa apa

      0

      0
    • C says:

      aku pon xkenal die…xsemestinye xknal tu duduk zaman batu..retis je pon…bapak die tu lain la tpm..

      0

      0
    • alolooooo says:

      ketinggalan zaman tul ko nih…pe yg ko kenal??? smua x kenal…huhu

      0

      0
    • Rina says:

      bodohnya tak pernah dengar… she’s an international artist tho. no wonder u don’t know her…

      0

      0
      • Jgn Berlagak Sgt Laaa says:

        tak baik memperbodohkan org.. awak tu cerdik sgt ke?? dah org tu x kenal nak wat camne..klu awk kenal tu jwb dgn elok x boleh ke?? ni jwb memperbodohkan org plak..nampak sangat awk ni jenis SOMBONG.. ok bai

        0

        0
  4. rania amyra says:

    Tahniah…lps ni ke frasa yg lain plak.. mendirikan rumah tngga.., semoga najwa dan idris kekal bahagia hgg ke Jannah, Aamiin….

    0

    0
    • jeni says:

      Fasa kak..dalam bahasa inggeris phase atau sinonim dengan peringkat atau tahap
      frasa pula phrase, satu unit bahasa yang mengandungi kata nama, kerja, adjektif, atau kata sendi nama.
      Tq, doakan adik dapat A+ untuk SPM nanti kak…

      0

      0
  5. ain suzana says:

    if umo 19 naper? tak boleh bertunang ke?

    0

    0
  6. linda safar says:

    Koh keng hui ni kalau nengok di facebook bertatoo..harap najwa dan kelurga dapat beri bimbingan…memang berat tangungjawab tu.kita doakanlah yang terbaik untjk pasangan ini.

    0

    0
  7. najma karanayeke says:

    hadey. ini pun mau menjadikan persoalankannye ke?

    0

    0
  8. katak says:

    Org yg bertatoo tak boleh masuk Islam ke? Mohon penjelasan ustaz & ustazah online semua….

    0

    0
    • anon says:

      bole msok Islam kalo ada tatoo.. hehe..

      0

      0
      • zairin says:

        Salam katak …. sila cari mngenai Imam masjid di Tokyo. Bekas Ahli Yakuza dan pakar dlm Tatoo. Badan dr leher sampai ke tangan dn kaki semuanya bertatoo. Apb dia revert to islam. Dia memakai pakaian menutup keseluruhan leher mnakala lengan baju hampir2 mnutup ksemua tngnnya bg mengelakkn tatoo itu nmpk. Belajar di Madinah apbla balik ke Japan dilantik mnjd Imam. Sesungguhnya apb hamba Allah itu pulang kpd fitrahnya maka dia umpama spt bayi yg baru lahir. Sesungguhnya tiada yg lbh besar krna Allah swt Maha besar dn Maha Pengampun. Diampunkn dosa ank adm itu wlpn sebnyk buih di lautan. Skiranya mrk brtaubat Nasuha. Inikn pula mrk yg revert to Islam. Wallahu a’lam.

        0

        0
        • zairin says:

          Kisah imam ini ada disiarkn di TvHijrah. Seorg wrstler Uni di America yg penuh bertattoo dn brketurunn irish. Islam tlh mnyelamtkn hidupnya krn beliau putus asa dlm hdpnya ats kecederaan dn trpaksa brhenti sukan gusti yg dia cintai.

          Pd mulanya beliau seorg shj revrt to islm. Seorg yg panas baran betukar mnjd seorg yg lembut. Beliau jg pakai pakaian yg menutupi keseluruhan leher bg menutup tattoonya. Apb istrinya melhat prubahan suaminya, dia jg revert to islm malah slps itu berniqab. Punya 3 org ank.

          Tatoo tdk perlu dibuang jk prbelanjaannya trlalu besar dn x mampu atau trlalu menyakitkn. Ini adalh darurah dlm hukum fikh. Islam mmberi kelonggaran kpd hambaNya TETAPI dia hendaklah menutupinya. Jngn pula berbangga dngnnya dngn mempamerknnya krna ia juga boleh mndtgkn fitnah dan haram.

          Kpd sesiapa yg revert to islam dn bertattoo. Hendaklah bersabar skiranya di beri ujian jk trdpt pandangan negatif dr masyrkt islam sndri. Mintalah pd Allah utk dikuatkn dn ditetapkan Iman dn Islamnya hingga ke akhr hayat. Ingtlah Allah Maha Mengetahui apa yg ada dlm hati hambaNya.

          Tiada siapa dpt menolong kita di Pdg Masyar kecuali Rahmat Allah swt dn Rasul yg kita kasihi Nabi Muhammad saw. Hasbunallah wanikmal wakil. Dia-lah yakni Allah sebaik2 Penjaga , sebaik2 Pelindung dan sebaik2 Penolong. Allah akn melindungi kita skira kita benar2 Bertaqwa kpdNya. Minta dilindungi dr fitnah dajjal dn menzalimi diri sndri dn org terhdp kita srta dr menzalimi org lain. Maafknlah org yg menzalimi kita. Belajar kisah dr Surah Al Khafi. Mengenai 7 shbt yg Allah slamatkn Imannya dr Raja yg zalim. Wallahu a’lam.

          Dr sy bukan ustzh hnya sdkit ilmu yg mungkin blh dikongsikan bersama. Skiranya ada kesilapan sila tegur dn perbetulkn komentar sy ini.
          Rasulullah berSabda. ” Sampaikan dariku wlupn hanya satu ayat “.
          (HR Ahmad Bukhari Tarmidzi). Wallahu a’lam.

          0

          0
    • mutiara says:

      boleh..haa segera tak..macam ust/ustzh segera tak..kuikuikui

      0

      0
    • linda safar says:

      Boleh jerrr…

      0

      0
  9. anon says:

    btw, sy pon tak knal najwa ni n byk artis malaysia sy tak knal.. kalo tak knal diorg pon toksah ler nk kutuk2.. hebat sgt ke nk knal diorg? kalo tak knal para Rasul, haaa.. tu bru la dok bawah tempurung or dlm gua, etc..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    rupanya TPM ni tak memilih menantu. anak gadis dia cantik tp muka menantu fail. tgk muka pun mcm poket tak berapa nak tebal. xpe la pak mentua blh bg urus bisnes sikit2.

    0

    0
    • sape tau menantu die ada projek masyuk punye ke? xkanla die pilih yg sebarang je…mesti tgk latar belakang jgk kan

      0

      0
      • murukuya sateri says:

        Bakal menantu dia ni…musician ada band nama basement syndicate….ahli muzik jer…nampak memang tak beruang….tapi apa kisah..bapakmmertua dah beruang2. Boleh share dengan anak menantu..satu malaysia sangat.Tapi tak sangka anak dia memang tak pandang darjat..salute..
        #vote muhyiddin for next president
        #hidup melayu
        #hidup UMno
        # no to vernakular school.

        0

        0
  11. syaer says:

    Ali Aiman.

    0

    0
  12. ririn says:

    anak menteri yang low profile. sama macam nina sabrina isteri jovian.
    tahniah :)

    0

    0
    • murukuya sateri says:

      Anak ismail sabri tu tak low profile sangat…..tapi ok banyak daripada anak
      Menteri yang kaya tapi tak kerja asyik pergi holiday, kepit dengan pemilik instagram yang banyak follower tu….si nina ni nampak usaha keras dia berniaga…ada salon, tadika….sebab tu orang tak bising pun.dia buka tadika pun guna pinjaman bank.

      0

      0
      • joyah says:

        “Menteri yang kaya tapi tak kerja asyik pergi holiday, kepit dengan pemilik instagram yang banyak follower tu” – nedim & nora Danish.kot kalau ada yg tak clear.

        0

        0
  13. Kemek Suhaiza says:

    Congrats laa Najwa semoga berkekalan

    0

    0
  14. nana tanjung says:

    lepaih nie lagi tak boleh nak kata apa dah kat cina…
    pikiaq la sendiri…

    0

    0
  15. kuku says:

    patutlah macam penah nampak mamat ni…haku penah tgk show basement syndicate kat dewan filharmonik pertronas time minggu dfp senifest taun lopaih..

    0

    0
  16. […] Penyanyi Najwa Mahiaddin yang telah mengikat tali pertunangan bersama jejaka pilihan hati Idris Koh …, bakal mengakhiri zaman bujangnya pada tanggal 26 Mac ini. […]

    0

    0