Written by AbangNara | February 2nd, 2013

Kira-kira jam 10 pagi tadi, Liyana Jasmay telah pun sah bergelar isteri kepada Fathuddin Mazlan dengan 2 kali lafaz. Majlis pernikahan telah berlangsung di Hotel Seri Pasific dan dihadiri oleh kaum keluarga dan rakan rapat kedua-dua belah pihak pengantin.
liyana jasmayLiyana Jasmay menerima seutas gelang emas bernilai RM5500 sebagai mas kahwin sementara wang hantaran sebanyak RM28,388. Rombongan pengantin lelaki menghantar 5 dulang hantaran dan dibalas 7 dulang oleh pihak pengantin perempuan. Liyana Jasmay telah mengenakan persalinan pengantin rekaan Jovian Mandagie.
liyana jasmayJutaan tahniah diucapkan kepada Liyana Jasmay dan Fathuddin atas pernikahan ini. Semoga perkahwinan anda berdua kekal bahagia sehingga ke syurga. 3 lagi gambar sekitar majlis pernikahan pasangan ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Info asal Mstar Online.

liyana jasmay
liyana jasmay
liyana jasmay

122 responses to (TAHNIAH)Liyana Jasmay Kini Isteri Kepada Fathuddin Dengan 2 Kali Lafaz

  1. naddy says:

    err.. aku ingat kepala alien ET versi putih td

    0

    0
    • Anonymous says:

      yg bridesmaid sorang tu dah serupa mcm ahli sihir je gayanya.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kenapa x pakai baju india jer nikah…? kan liyana suka budaya india

        0

        0
      • Rita vs Ayu says:

        Suka sangat dgn Liyana Jasmay sebab dia comel, kurus dan nampak mcm budak2 jer… Tapi entah dimana silapnya, xder seri pengantin diwajah budak comel ni start dia pra-wedding, malam berinai sampailah ke saat akad nikah… Silap pakaian ke, make up ke, apa ke, xtaulaaa

        0

        0
        • HelloAzi says:

          macam mana nak tengok seri pengantin ???

          0

          0
        • Anonymous says:

          sejak dr tunang lg mmg tak berseri…
          nmpak comot..

          0

          0
        • Juliana Banoss says:

          gedik sangat sebelum kawen tu hilang seri

          kukukata.blogspot.com/2013/01/18sx-taman-tema-seks-di-korea.html

          0

          0
        • Ratu minah jambu merah/ biru says:

          HelloAzi ha macmana nk tengok seri pengantin??????????? ok kalau pengantin tu jalan tk bersepah makna nye dia ada seri pengantin laaaaa….n kalau pengantin tu jalan bersepah tu makna nye seri dh tkda lagiiiiiiii !

          0

          0
        • stone kol said so says:

          korang jangan buat main…
          dia kawin ala2 wrestling,
          tengok ada kerusi keliling tempat bersanding..
          ADA BELL MAN TAK?
          ting ting tigggg

          0

          0
      • Olga says:

        dh halal boleh la korang beromen lps ni.. xde sape nak halang dh!

        0

        0
      • suka Sabree Abu says:

        firstly, tahniah..moga kekal ke syurga..

        honestly, baju, serkup kepala pengantin perempuan mmg x lawa..
        err, perlu ke pakai serkup cmtu dh cm kepala alien ad cte onmputeh tu yg kepala bujur tu..

        aritu kak ipar aku kwen gne kidmat wanpa, cantek gak design baju nikah dia..(#outoftopic)

        0

        0
        • kis says:

          LJ aku akui mmg die chomel2..tapi ntah nape pic first die tu ..sekali pandang serkup kepala dia ngan gubahan2 bunga kat belakang tu nak hampir same..apekah???

          0

          0
      • Peah_focus says:

        hahhahahahahahahhaha..

        0

        0
      • yUyU says:

        dia pakai raincoat.. hujan katanya kat luar…siling bocor.. :P

        0

        0
      • Misssss says:

        Owh, aku rasa pengapit tu pakai jubah ada hood.. Dulu mak aku ada beli sehelai yg mcm tu kat tanah suci.. Org morocco pakai jubah mcmtu.. Mcm ada sarang tebuan je aku tgk ats kepala LJ, huhu

        0

        0
    • kak timah says:

      yg pegapit tu bertudung ke berselubung???????rimas agaknyer

      0

      0
    • kak timah says:

      yg pengapit tu bertudung ke berselubung???????rimas agaknyer

      0

      0
    • x suka awak says:

      cantik lg majlis pernikahan irma hasmie…

      0

      0
    • redeye says:

      pentas tu takat tutup ngn kain biru laut aku pon bole wat..nape la die nie..syg muke cntek tp xde seri..ms berinai tuari mcm org tua pon ye..sian die..

      0

      0
    • kak timah says:

      dah xde penaja ambik gambar dah ke??????takot tersebar gambar malam pertama ke?????

      0

      0
    • kak timah says:

      start dari gmbr pre wedding,malam berinai smpai nikah xhbis hbis kontroversi . .

      0

      0
    • Blake Lovely says:

      Alamak muka Liyana tkde serilh
      Teringat wedding Irma,Fasha,Anna Raffali
      berseri seri sgt muka diorg
      walaupun khwin simple….

      0

      0
    • haru says:

      wahh sweeet sgt..congratz!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Nape pengapit pompuan pakai mcm nak gi perang zaman samurai cina?????

    0

    0
  3. tikzz says:

    Cantik.. tahniah LJ. Semoga kekal ke akhir hayat. Amin.

    0

    0
  4. cik kiah says:

    tahniah! baru halal pelok ciom.

    0

    0
  5. cikikaka says:

    tahniah liyana & suami…
    lepas ni nak amek gamba macam mane pun xde org marah…

    0

    0
    • Rogayah Propa... says:

      mana boleh kalau ambik gambar untuk tatapan umum gambar peluk cium yg membolehkan naik nafsu orang hukumnya haram..

      0

      0
  6. miss mong says:

    cantik jugak baju dia..pngapit baju biru tu pesen apa letak kain gitu kt kepala..baik pakai tudung

    0

    0
  7. Amoi Comel says:

    Biasa2 je pun tak de seri langsung…
    Mujur tutup aurat…

    0

    0
    • hah?! says:

      tutup aurat ? ekau bia betul . tengok la betul-2 . nampak leher tu tutup aurat ke ? aku sarankan ekau pegi google cari bahagian aurat perempuan dekat mana . ada paham? tak paham dengan konsep dia ni . sedara-2 dia yg tak pakai tudung semua pakai ‘tudung selubung tu’ mcm gaya paderi perempuan . opsss XD

      0

      0
      • Anonymous says:

        To hah: ko yakin ker sejak2 ko akil baligh smp ke skrg nie..aurat ko telah tertutup sempurna hatta sehelai rmbt pn xpenah terlihat oleh bkn muhrim..?klo ko xyakin,btolkn diri sendiri tue sblm nk mngata org lain gaya mcm paderi..xske aq kalo org mngata over2 sgt nie..pikir perasaan org lain sama sblm nk menaip tue..wt mcm laa ko tue da sure2 dpt vvip tiket ke syurga..jgn laa begitu ye next time..peace

        0

        0
    • Miguel angel says:

      lj mmg x cantik co x boleh nk ckp apa le klu nikah dia x cntik…. Seri mmg jauh sekali le sbb tgok gmbarra wedding pun dh tau mcmana pergaulan dia…

      0

      0
  8. esah says:

    Makcik ucapkan selamat pengantin baru buat kalian & berbahagia hingga ke akhir hayat. Lepas ini nak buat post wedding punya gambar nak peluk cium guling-atas-pasir-pantai buat lah sesuka hati mu :-p

    0

    0
  9. rania says:

    alhamdulillah. semoga kekal hingga akhir hayat.

    0

    0
  10. running man fan says:

    buruknye. kenapa pakai benda yg dekat kepala tu.. ewww.

    0

    0
  11. anita jasmay says:

    Kesian bridesmaid…dipakaikn bju nta apa apa supaya x overshadow liyana

    0

    0
  12. .................. says:

    Sejujurnya memg x lawaaaaaaaaaaaaaaa……..si pengapit tu dh knpa pakai tudung cam tu…dh mcm nk mengiringi orang cina mati jer….

    0

    0
  13. oya says:

    haah lepas ni nak cium pelok sampai tgolek dogggg takde sape nak kesah haha!

    0

    0
  14. Menyampah says:

    x ada seri langsung la…..

    0

    0
    • lili says:

      memandai je ko…

      0

      0
      • Anonymous says:

        pandai2 jea ckp org tu xde seri la ape la, lau xde seri pon kt muke die,, xyah na kate org tu cm gtu.xde manusia kt dunia ni xde buad silap. elok sgd ke diri kaw tu na ckp org tu cm gtu. cehh!!

        0

        0
  15. Pilih Kasih says:

    dari pengantin hingga ke pengapit….memg x lawa….si pengantin ada bonjol d kepala dh mcm alien aku tengok…y si pengapit pulak dh cam ahli shir y naik penyapu tu…..

    0

    0
  16. senahhhh says:

    mcm upacara pemujaan je.dgn pengapit pakai mcm tu.dengan api2 lilin keliling.adoyai LJ ooo LJ

    0

    0
  17. Sweet33 says:

    Menumbuh2 je pesyen diaorg.. Nnti bile org komen nak marah.. Klu artis je mesti sukr buat benda2 pelik!

    0

    0
  18. gitula says:

    sdp ja korg ni kutuk2 dorg..

    0

    0
  19. merak kayangan says:

    pelik je ats kpala liyana..lps ni rmaila yg ikut 2 gamaknye..kah2

    0

    0
  20. kak jema says:

    mcm tok bomoh dan hantunya!

    eeeeeehihihihii!!

    0

    0
  21. HelloAzi says:

    Macam mana nak tengok seri pengantin? Bagi tips sikit…

    0

    0
    • Peah_focus says:

      Nur tu akan secara automatic terpancar kat wajah si pengantin :) bila orang tengok jadi tenang je secara tiba tiba tanpa sebarang paksaan. harap maklum…

      0

      0
  22. lalalalala says:

    mcm cerita predator vs alien ak tgok…pape pon pas nh amek gamba lambung2 lak yek…

    0

    0
  23. duri says:

    klakar lah yng turban yng tutup kepala LJ nie..fesyen ntah ape2..

    0

    0
  24. Pelik says:

    Aku tengok LJ ni dari gmbr tunang…pra kawin n gmbr kawin…x ada seri langsung la…aku bukanya nk mengondem sangat tpi dh memg kenyataan…..jgn ckp sy jeles plk ye….

    0

    0
  25. Aku says:

    artis ni kan y pelik2 d buatnya…nti kalau d kutuk kata kita org jeles plk….kalau dh pakai tudung tpi fesyen cam tu x ke pelik d buatnya….lantak ko la Liyana…aku pn bkn minat sgt kt ko….

    0

    0
  26. bawal says:

    pakai tudung bawal lagi cantek

    0

    0
  27. azieyanti12gmail.com says:

    cantikkkkknyeeerrrrr baju dye je..
    liyana xnpk seri pengantin lnsung … npe ek ??
    ke slh juru make up ??
    adoiii ~~ choiii..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Kalo korg xde sesuatu yg baek utk diucapkan..xyh laa ckp pape..cbe doakan yg terbaik utk si lj nie..aq idok le minat kt dia pn tp at least cbe laa hormat mjlis dia..sibuk dok kata dia xde seri segala..korg tyme kawen dlu..berseri sgt ker..?mmg setiap tetamu yg dtg kt mjlis korg dlu dok puji korg ada seri pngntin ker tyme tue..?kalo agak2 xde..dh jgn komen mcm2 kt org..bg korg yg blm kawin lg tp pulun jgk dok kata lj nie xde seri pengantin..konpem ker tye korg kawen nnti,korg akn berseri..?ksimpulannya,klo kut ye pn xske kt ssorg tue..berpada2 laa ngata..tkot kata2 tue kne kt diri sendiri…

    0

    0
  29. mulutbuaya says:

    apesal 2 kali lafaz nape tak 1 kali je..hahaha

    0

    0
  30. cha says:

    menangis la syaitan2 bila terbina lah sebuah masjid (nikah). Semoga di pjg kan jodoh hingga ke jannah dan menjadi suami isteri yg soleh/solehah.Amin

    0

    0
  31. Peah_focus says:

    situasi ni tengah tadah tangan baca doakan? hawat liyana aku tengok cam tak focus je…tangan menadah muka kelain. tengah kaver cun hape? hakhahakhahkahka

    0

    0
  32. lola says:

    Mak aihh buruknya atas kepala liyana 2.. Dari pki bnda2 ngarut mcm ni, lbh baik pakai tudung sarung 2 je.. Lg comel ak rs..ni da rupa topi renang yg ad bunga2 tuh..hahahaa

    0

    0
  33. lollyta says:

    tak taulah cemane tgk seri tu, tapi boleh nampak lah dari tgk pengantin.. sorrylah, tp lolly x nmpk pun liyana ni ada seri..

    0

    0
  34. loli says:

    gambar 1st liyana ingatkn serkup rambut nenek aku ko pkai.serkup pengapit pulak ala2 mcm cite star wars.nk buat pelik lain dr lain tp jd jelik pulak ye liana???? adik si ummi aida si betty rahmad pon hade?? kt gmbr nmpk cntik tp kt luar la cntik gitu.gigi dia mcm mr.os.kalo ckp asik nk fokus kt situ jek..baibai.

    0

    0
  35. zarazoro says:

    perhatian para pengantin dan bakal pengantin, apesal pihak lelaki kemain sopan..yang pihak perempuan pulak separa menutup aurat?? berpandukan hadis mane korang ni? nak bergaya tapi x kene…jangan kerana fesyen, aurat dipermainkan

    0

    0
  36. Anonymous says:

    salah photograper ek..ekekekekeke

    0

    0
  37. butter fly~ says:

    xlawa~ tu jer ley ckp,,, gedik jer lebey,, ubah lah sikap toh~

    0

    0
  38. AKU says:

    alamak besor rupany kepala LJ nie..haha…mcm alien ja..opsss jan mrh LJ nti kena jual..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Lj kn selalu mekap..sbb tu sri pengantin dia tk nmpak

    0

    0
  40. Anonymous says:

    kcantikan dalaman adalah elemen pnting utk menyerlahkan kcantikan luaran 2..tp si LJ ni takde sume 2 nk wt cmne hehe

    0

    0
  41. York says:

    Haha mcm2 la LJ ni..gambar last..cam gelangang gusti plak..ade penonton gan pengadil..aku mmg xmampu nk wat cam ni,so xde kaitan dgn jeles k…

    0

    0
  42. cikjoyah says:

    1) gelak jap.huhuhhhuhuhhihihihihihahaha gulling2
    2) tahniah LJ
    3) sat3 .. ni dayang ke dugong version star wars? Awat dayang sgt scary?
    4) knp aku xnmpk seri pengantin ? Aku cube kupas2 satu prsatu gmba, tp haram jadah xde
    5) lntk p la lj, aku bukn minat hang pon,lenkli ang nk buat kelainn, research dlu ,jgn men redah je,kite ade adat,klu da dayang ghupe gini,uih! Malu cek. Laki plk lg sopn siap pki bj mlyu..
    6) eh sat3… ang xdak photographer yg leh naikkan skit seri muke ang ka? Ohh xmmpu ka? Kakakaaka..lolzz

    0

    0
    • menyampahaku says:

      Cop..aku tak paham la mcm ne korg leh tgk pengantin berseri tak berseri..LJ tak seri..artis ni berseri..artis tu tak berseri..siyes nak tau gak ni..mybe aku tak la telek sgt muke diorg..cume doa yg baik2 saja dr tgk muke seri tak seri..muke korg yg penah kawen tu, org tgk seri ke eh? siyes nk tau ni cm ner nk tgk seri tak seri..

      0

      0
  43. kirei says:

    pengapit dia mcm pompuan cina yg pakai bila ada kematian….konon lain dari yg lain la tu..?kenapa x akad nikah kat masjid je…mesti gedik gila pompuan ni…hehehehe

    0

    0
  44. bru517 says:

    skrg org nak nikh/kwin fashion bju smua enth apa..makin hri mkin tahun konsep prkhwinan dh jauh dri adat..tengok pengapit..nth apa2..mcm non muslim cra pkaian even shes not a muslim pun dh nma prkhwinan melyu..tak kn pkai mcm 2..yg pngntin pulak..tak ush tutup kepala klau mcm 2 cara nya..leher dh nmpk..artis skrg! isk isk isk ..pa2 pun semoga brkekalan hngga akhr hayat..Amin

    0

    0
  45. rynna says:

    seri tu mksud nye klu kite tenguk muke pengantin ppuuan tu sedap mata memandang,tak jemu dpandang..pastu die nampak lebih cantik dr hari2 biase..yela,kn kawin ni sekali seumur idup..jadi masa hari bsejarah tu muke die nampak lain kit la..ni klu belum kawin pun dah ngalahkan mcm org dah kawin..lu pikiaq la sendiri..

    0

    0
  46. cincin emas says:

    liyana cantik sgt..abaikan komen2 org yg kutuk..bajet dorg 2 cantik sgt ke mase korg nikah..pape pn congrate liyana dgn terbina sebuah masjid..alhamdulilah..

    0

    0
  47. Kak Chik says:

    Tahniah Liyana Jasmay dan Fathuddin. Selamat mendirikan rumah tangga. Moga perkahwinan ini selalu didalam berkatNya. Semoga Liyana menjadi isteri, anak, menantu dan ibu yang solehah, patuh dan taat kepada agama dan suami. Buat Fathuddin juga, semoga berjaya membimbing isteri dan bakal anak-anak anda hingga ke syurga. Barakallahu..^^

    0

    0
  48. tengku minah jambu merah biru says:

    minah jambu kalau tknk komen boleh tk? malas lah nk komen pasal si liyana ni …

    0

    0
  49. mak sedare lj says:

    Lj ni cute sbnrnye..sbb dia msh muda.bila digayakn mcmni nmpk serba x kena.y not biar je rambut tu lepas sementelah ko mmg free hair.ni nak kata tutup aurat,rasenye tidak.lebih kpd fesyen yg ingin nampak kekainan tp sgt2 janggal. Aku rase klu dia bgaya as pengantin yg remaja baru sesuai sbb dia dan fathuddin tu muda sgt2…sorry la lj…makcik bg pendapat je..

    0

    0
  50. aku chantek says:

    Adoiyaiiii………LJ…

    Gambar 1st tuh nmpak nooo birahh sgtttt…sengih mcm “xsabo neh nk kawennnnn…yahoooo'”

    Klu time mak aku dlu…patot time nih si pempuan tunduk je….nk agkt muka pun segan…nie zaman skrg..pempuan birahhh…gatal…!!!

    Adoi budak kecik tol laaa!!
    Org key el…..fineeee…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    birah tu apa?
    aku tengok gambar mana mana pengantin pun tak pnah nampak pun serinya
    mungkin aku kena tunggu gambar pengantin yang bernama seri baru nampak kot
    tapi masih tak bleh blah nikah FK ngan DD tatau kenapa

    0

    0
  52. Anonymous says:

    lg satu sesapa pun la tolongla jangan pakai or amalkan pakai hood/turban/serkup nenek untuk konon cover kepala/rambut..tak cantik langsung especially untuk majlis perkahwinan..

    0

    0
  53. kiah says:

    yang sebok duk kata tak de seri pengantin tu aku rasa kalau LJ duk depan mata ko mesti ko org pertama nak bergambar ng dia puiiii

    0

    0
  54. nani says:

    aku nak tergelak baca komen nkorang. especially bab pengapit LJ tu. aku pun tadi cam seram je tengok. teringat apa tau.. teringat cam citer seram jepun yg mcm ju-on tu. or tetiba ada sorang girl berdiri tak nampak muka..rambut je.. errrr star wars pun ye gak.. hoho. lebih elok rasanya kalau bertudung, upacara nikah..seharusnya kita mendapat pahala..

    0

    0
    • hahaha says:

      HAHAHAHAHA
      kau nak tergelak..
      aku pulak gelak sakan baca komen2 atas ni..
      rasa macam baca majalah lawak lak kat sini..
      hadoyai..

      0

      0
  55. Anonymous says:

    liyana jasmay memang tak cantik…perangai mengada-ngada..suami dia pun bukan hensem pun…..lol

    0

    0
  56. Anonymous says:

    baju pengapit LJ cam kain langsir nenek aku kat kampung…takde bajet kot..tue yang pakai kain ela buat baju pengapit..hehe…LJ perasan diva..tak la grand sangat wedding dier nie…

    0

    0
  57. Anonymous says:

    baju pengapit cam kain langsir kat umah nenek aku…kain ela kot…bajet tak ader…LJ nie…artis yang takder berbakat langsung…do u think ur the goddes…oh pls…jangan perasan…

    0

    0
  58. liyanajasmay aka LJ says:

    Hey u olz..i saman u olz nnt.i buat grand2 hoke…! Sukati i la, i nk dayang star wars ke alien ke,i nk pakai turban ke., tudong saji ke.. Ni baru style ok, abgnara! Plis delete komen mmalukn i ni.oh no!!

    0

    0
  59. Mat K says:

    tahniah ya LJ. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.

    0

    0
  60. sesaje says:

    x abis2 nak mengutuk… nak tgk seri x seri kenela tgk live…ni stakat gbr nak judge org..buatnya yg tangkap gbr tu x profesional..gbr org cantik pon bleh huduh..biarla die nak pkai ape..die nie kan free hair..klau nikah die tutup kepala tu kire alhamdulillah la..mula2 tutup sikit..lame2..ader la perubahannya..jgnla judgemental sgt…letihla masyarakat skrg nie..nak aibkan org jer..peace~

    0

    0
  61. rombau says:

    tak berseri langsung… pengantin yg berseri cam Farah Af, Irma Hasmi

    0

    0
  62. mine says:

    Mungkin majlis kahwin lj ada kurangnye.tp kalau fikir dr sudut positive, dgn perkahwinan ini dia menghalalkan apa yang haram…

    0

    0
  63. Saye says:

    Very awkward…. Pakai baju biase2 je sudaa, pelik2 camtu, nak tengok gamba kawin sendiri nanti pun tak lalu…

    0

    0
  64. pinkungu says:

    ramainya yg mengutuk..bagus sgt lah tu perangai mengutuk tu.dah tak pandai cakap elok2 dah. Cubalah tenangkan hati tu,sikap yg mengutuk ni semua dtg dari hti yg tak tenang. PEACE

    0

    0
  65. Lagubestbest says:

    Tahniah Liyana Jasmay.. Sumpah demi bintang.. Semua jadi saksi cinta

    0

    0
  66. kakak yg xminat LJ says:

    minah bj biru tu kena paksa jd pengapit ke ? Muka cm terpaksa je aku tgk. Ke tgh thn malu sbb bj mcm starwars… ? Pengantin plak senyum mcm bajet hot . Padahal…… ~

    0

    0
  67. ain 030213 says:

    muke LJ gelap semacam..opps!!!mangsa fashion (serkup ker tudong saji??)
    pengapit da mcm citer harry potter versi jahat…

    0

    0
  68. Sha says:

    Yang pengapit dah mcam alien, yang pengantin pulak sentap hati mak nak.

    0

    0
  69. Master of Jedi says:

    Hmmm … pelik betul la …

    0

    0
  70. Haliza Misboon says:

    payah sangat ke nk sarung tudung yg betul2 tudung.. dh alang2 nk “bertudung” pakai le betoi2..

    0

    0
  71. Anonymous says:

    dah sah tak cantik… nak buat cam ne…bukan salah makeup @….

    0

    0
  72. tatitu says:

    yela.. mcm pentas wrestling.. kakaka…

    0

    0
  73. seri pengantin says:

    yelh,nmpk mmg xde seri.mungkin ly ni kulit x brp nk cerah.pastu makeup plk x sesuai.masuk dlm gmbr,lgsung dh x nmpk makeup.klu pkai lipstick pekat ckit ok kot…wrna pink ke

    0

    0
  74. Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of
    the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
    I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

    0

    0
  75. lynnyana says:

    siyes dh mcm filem starwarst vs alien ku tgk..hahaha

    0

    0
  76. aku keeesah! says:

    da mcm Red Ridding Hood da aku tgk pengapit dia…

    0

    0