Written by AbangNara | May 13th, 2013

Salah seorang artis MIG iaitu Linda Roslan telah pun melangsungkan perkahwinannya pada hujung minggu yang lepas. Dengan sekali lafaz sahaja, Linda Roslan telah pun sah menjadi isteri kepada Aizul Marcello. Jutaan tahniah diucapkan.
gambar perkahwinan linda roslanPasangan pengantin ini memang sama cantik dan sama padan. Semoga perkahwinan mereka akan berkekalan sehingga ke syurga. Sama-samalah kita doakan.
gambar perkahwinan linda roslanAnda boleh mengucapkan tahniah kepada pasangan ini menerusi Twitter Linda Roslan. Beberapa keping lagi gambar sekitar majlis pernikahan dan persandingan Linda Roslan dan Aizul Marcello dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Harga kereta VW Polo GTI telah direndahkan.

gambar perkahwinan linda roslan
gambar perkahwinan linda roslan
gambar perkahwinan linda roslan
gambar perkahwinan linda roslan
gambar perkahwinan linda roslan
gambar perkahwinan linda roslan
gambar perkahwinan linda roslan

131 responses to (TAHNIAH)Linda Roslan Kini Sah Isteri Kepada Aizul Marcello

  1. anihhh says:

    dia ni sape ?

    0

    0
    • noni says:

      okey dh. tp xkenan pulak dgn baju pngantin pmpn. mcm xsesuai pulak. nmpak mcm t’dedah kt bhagian dada. tp sbenarnye x. tp ape pun tahniah korg. smoga dpt melahirkan generasi soleh solehah yg comel mcm parents dia :))

      0

      0
      • kak timah says:

        bini ally iskandar sopan jer…ayu gitu, pengantin perempuan kak timah xkenal lah…well xsangka aidid marcello ada adik

        0

        0
        • lala says:

          gambar 8 kening pengantin dgn kening perempuan mulut merah so weird..kok ye pon nk buat natural tebal gitu x yah la mmm..ntah la..plik..

          0

          0
        • chronicz says:

          ini bukan adik aidid marcello la.. ni abg kepada blogger irene nadia marcello..

          0

          0
        • semoga selamat says:

          baguslh dah kawen..tgk gambo berdua, rapat mcm nak bercium!

          yg pkai tudung hitam baju merah tu, belle yahya – yg jual telekung solat Bella Ammara..arkitek tu. dulu free hair, tp dah pkai tudung..bagus, mmg lawa dari izara aishah..

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku pn xsuke tengok baju pengantin tu. kalau nk jadi model muslimah, pemilihan pakaian pn kena amek kira jugak. dah name nye model, kene la tunjuk teladan yang baik.

          0

          0
        • joyyy says:

          bila masa pulak si aizul ni adik aidid..hishhhh kak timah ni

          0

          0
        • ina says:

          ni bukan adik aidi marcello.tu la rang sekarang,nama sendiri tak nak guna…hahaha

          0

          0
        • nadiaaa says:

          ni abg irine nadia marcello la..hahaha…

          0

          0
      • Anonymous says:

        iyer, sy setuju ngan noni..tak sesuai sgt pakai bju tu utk org yg brtudung..adoiii

        0

        0
      • yatiesm says:

        rasanya dia pakai inner la kat dalam. cer tengok betul2

        0

        0
      • hotto kedolmot says:

        boleh x kalau dah pakai tudung tu,pakai baju yg x guna kain skin kaler..serupa ko togel da..

        0

        0
    • Olga says:

      ARTIS SENDU SESENDUNYA KNAL PON X . .BLKON CTER APE HAH??????????????

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        tk tau la ape pilm yg dia dh berlakon ..minah jambu pon tk kenal ni pompan… tk tau mana punye minah pendatang ….sori ye minah jambu tk kenal so no komen thank u !!

        0

        0
      • Anonymous says:

        make up dah jadi cam opera cina. kalau tak pandai make up baik tak payah.

        0

        0
      • ina says:

        hahaha…dia ni bukan terkenal pon…orang kenal pon sebab model satu comapany tudung tu..radiusite..haha

        0

        0
    • kak timah says:

      ADK AIDID MARCELLO KE NI?

      0

      0
      • Kiah says:

        bukan , marcello je yg sama .

        0

        0
      • leha says:

        takla..aizul ni ex student uitm kalau tak silap..

        0

        0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        kalau adek Aidid Marcello mesti macm muka mat saleh sikit….ni minah jambu tengok muka dia macm mat boyan aje macm mat budu pon ada ..tapi nama aizul Marcello eeeeeeee malas minah jambu nk komen lah !! terima khaseh aje lah huh !!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          malas nk komen tp ade gak tgglkan komen kt sni… boooo

          0

          0
        • marcellop says:

          aizul ni, fotografer, blogger, ex student utm, kos perancang bandar. Abang kepada blogger terkenal, irine nadia marcello. Linda roslan ni pulak model muslimah bagi radiusite. Xstudent landskap uitm. Artis naungan mig jugak. korang tak tau pasal diorang ni, tak yahlah nak meroyan lebih2. dorang ni, duit berkepuk2 tadi humble je, umur pun baru 25 tahun. Dorang pun buat majlis takde nak heboh2.

          1

          0
      • Anonymous says:

        bukan…budget artis je mamat tu…nak tumpg glemer…kahwin ngan bini dia tu pun agaknya nk tumpang glemer je

        0

        0
    • Anonymous says:

      Ala model radiusite tu..hihi

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia jadi model radiusite lagi ke? rsnya dah x kan. model skang lagi cun wooo..

        0

        0
    • mangga muda says:

      mak oiiiiii….. Panjaaaaaaannnggggggggnyaaaaaa kening yg tudung hitam tu….. X cantik le dik oii…. Muka dah lawa tp mekap hancur….

      0

      0
    • Mak Ton says:

      dia ni abang kepada irine nadia marcello si blogger tu. ni blog deme http://irinenadia.blogspot.com/

      0

      0
    • peace says:

      lebih manis kalau pengantin laki pakai stokin:) apapun selamat pengantin baru! :)

      0

      0
    • bbycumil says:

      linda roslan ni model tudung radiusite

      0

      0
    • Glamer Gilerrr says:

      Tak kenal lgsung..

      0

      0
    • K.A.A says:

      sgt2 la x kenal dua2 ni..

      0

      0
    • Olga says:

      MALANG BTOL PMPUAN NI KWEN NGN LAKI GAY,SI JNTAN NI BKN KWN RPT NGN PEREKA FESYEN LMBUT TU KE??????ARI TU KECOH DIORNG TDO SKTIL N AMBK GMBR SKLI . .DIA KWIN NGN LINDA NI PON NK COVERINA N STOK2 COVER KEGIATAN DIA JE PUIHHHHHHH

      0

      0
    • Selena Gemas says:

      ALLY ISKANDAR DH BULAT MCM BULUH BETUNG…

      0

      0
    • wawa says:

      aku pun puas pikir!!!!!

      0

      0
  2. mak jah says:

    yg pakai baju merah tudung hitam gamba berdua dgn linda tu, gila horrot kening dia. syg pakai tudung tapi make up tebal and mcm trim. trim ke?

    0

    0
    • nurul says:

      yup, perasan tang kening dia jga

      0

      0
    • helo says:

      tak baik cakap mcm tu la.

      0

      0
    • Anonymous says:

      kesian dia tak buat salah apa pun kene kutuk.

      0

      0
    • marcellop says:

      Yang korang ngate tu, dia tu jauh baiknya dari korang tau.. dulu dia model. tak pakai tudung, mmg muka dia ada pan asian, tapi alhamdulillah, dia dah berubah pakai tudung labuh2, korang ni, yang bertudung ko ngata, yang tak bertudung apatah lagi. Dia ni pengasas bellamara.

      0

      0
  3. ace says:

    sayang…dah cantik..tetapi kenapa perlu pakai baju yg warna tanahnya warna kulit….ermmm

    0

    0
  4. mimi says:

    kalau xsilap pengantin lelaki abg kpd blogger irine nadia marcello
    ape2 pn tahniah for both of you…cantik ^_^

    0

    0
  5. Saya says:

    Linda roslan ni model radiusite tu..cantik dan tinggi orgnye..

    0

    0
  6. jenab says:

    ta bekenan dengan baju pengantin kaler biru, cantik dah. tapi wane kulit tu jenab ta bekenan. pastu one thing yg paling spoil sekali, tudung masuk dlm. molek dah time nikah tudung kebawah smpai dada. peringatan untuk bakal2 pengantin. kalau pkai tudung jgn le masukkan dlm baju. ta molek, ta cantik. sungguh.

    0

    0
  7. cicakiut says:

    Tak pernah tgk pun… artis blakon cerita apa? Hebat sangat ke masuk blog ni? Atau dah takder cerita lain?

    0

    0
  8. aazara says:

    cantiknyaa kak lynda..always support her by lynda roslan :) semoga kekal hingga anak cucu ya :)

    0

    0
    • yoyo says:

      sampai anak cucu je ke? orang kite selalu macam ni. tu kan doa.. tukar, hingga akhir hayat. lepas cucu kang tibe2 tak kekal. dah doa mcm tu

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Linda roslan ni kan macam tak aktif sangat berlakon. yang saya tau, dia sekarang aktif berniaga online ngan suami dia..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    gambar paling comel yang suami dia cium tangan dia tu
    yang pakai tudung hitam tu siapa?
    mekap style 80’s punya
    kalu kening tak cukur tapi letak colour macam tu tak pa ke?

    0

    0
  11. kucim gojes says:

    aizul ni abang kepada irine nadia marcello~lynda ni covergirl dara.com, model tudung radiusite….

    0

    0
  12. kiah says:

    nie blog aizul marcello http://www.aizulmarcello.com

    0

    0
  13. nea leya says:

    dia nie bukan adik aidid marcello . tapi dia nie abang kepada blogger terkenal – irine nadia .irinenadia.blogspot.com

    0

    0
  14. Iman says:

    Lagi gambar eksklusif perkahwinan Lynda dan Aizul di sini: http://falihinjasmy.blogspot.com/2013/05/gambar-eksklusif-majlis-perkahwinan.html

    0

    0
  15. Ekin says:

    Subahanallah.. Terpegun dgn kecantikkannya.. Allah maha Besar.. Sebaik2 ciptaanNYA.. Salu follow dorg nie kt ig,blog sume.. Yg dok meroyan xknl tu xpyh kutuk2 bagai,blog nara je korg pandai folow ek.. Ekeke.. Outdated betol.. Sendu sgt ngn korg.. Kutuk org pandai..cermin diri tu blk.. Ke korg jeles ngn kecantikkan Lynda Roslan nie..

    0

    0
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      make up cantikla..aku penah jumpe die without make up..biase je, tapi manis la..suami die pun penah jumpe kat nasi lemak cinta sayang, hitam manis jugak..

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku fmily trdkat…..aizul hitam manis??? aku tngk kat umah putih je.. aku duk perhati je org komen2 kat sini..mgkin ada yg x kenal sbb sthu aku dieorg x gile glamor mcm artis lain..lynda roslan tu pun baru g ngan MIG.. pnh blakon dlm drama Takdir Qismah tv3… xda la watak besar…mgkn blum rezeki lgi blkon filem MIG..tpi dlu pnh je dpt tawaran filem brtjuk “Salam Cinta” kalau x silap..aku yg trdkat aku lbih knal lynda roslan n aizul marcello… tpi yg duk kutuk2 pasal baju n makeup aku no komen la.. itu urusan die ngan Tuhan..kite just beri nasihat yg mane rasa x btul…tpi xyh smpai mengata bagai2… bgi yg x knl tu.. just abaikan post nie…xyh duk kutuk2 ckp dieorg nie bajet famous la ape la…klau x suka ngan entry nie n x knl sape dlm entry nie.. just abaikan jela… annoying…

        0

        0
        • huhu says:

          manada aizul putih. hitam je. dia penah jd phtographer my fren’s wedding. selalu tgk gambar mmg putih sebb aizul pandai edit lighting, bila tgk real gelap je. sama je adik beradik dia, semua jenis gambar edit. lynda pun sama hitam manis. tgk tangan gelap uka putih pun dh tau.

          0

          0
        • Anonymous says:

          aizul xputih la, biasa je, sawo matang kut. And lynda roslan tu bagi aku xdla putih, aku ada tengok gambar2 dia waktu free hair dl dlm blog kawan dia, gelap je, kl dh pandai make up mestilah boleh jd putih

          0

          0
    • ina says:

      hahaha…penah jumpa dia live ke cakap dia cantik??setakat tgk gambo follow twitter baik takyah..kalau dah tgk real tanpa make up baru lah boleh komen cantik ke tak..hahaha…

      0

      0
  16. farhana says:

    tahniah linda dan aizul . semoga bahagia sehingga ke akhir hayat . tak sabar plak nak tunggu kelahiran baby adik kepada aizul , irine nadia . semoga semua urusan mereka dipermudahkan :)

    # suka baca blog aizul & adiknya , irine nadia . best . banyak pengisian dan info2 menarik . terbaiklahh :)

    0

    0
  17. Minamanja says:

    TAK KENAL PUN

    0

    0
  18. Zara says:

    Both sama cantil sama padan. I one of diorg nya customer. Sgt humbel! Sungguh!
    Dulu linda ni model radiusite, now dia dan suami dia dah bukak online shopping sndri. Sapa2 yang kecoh tu, boleh buka website online diorg!
    http://www.lyndaroslan.com

    0

    0
  19. ................. says:

    x kenal pompuan ni..tpi aku tengok memg cantik…pic kawin dia org cantik ap..y ada pengomen ni suka sgt mengutuk lebih2..cermin dlu diri tu ok ke x…kalau nk d bandingkn ngan pic memey n ezlin..pic dia org ni jauh lebih ctk….

    0

    0
  20. Mirai Suenaga says:

    tak payah lah nak update artis sendu2 cam ni….

    0

    0
    • mak c kina says:

      dia bkn artis yg belakon filem tu la…dia model radiusite n ronasutra..mig adalah sykt yg uruskan kerjaya dia…mig bkn sykt filem je…

      0

      0
    • nea leya says:

      dia nie buka artis laa . payah ada org yang tak tahu ape mcm ko nie . taktahu ape dok label org mcm2 . kesian . ketinggalan punya org !

      0

      0
  21. mightypoweranger says:

    WHO THE HELL R THESE 2?

    0

    0
  22. Anonymous says:

    sape linda roslan??

    0

    0
  23. ss says:

    langsung x kenal la…papepun tahniah..semoga berbahagia hingga ke syurga…

    0

    0
  24. ehem says:

    if tk kenal tk perlu la meroyan..diorg ni tk pernah mintak pun utk dikenali..tk pernah mintak pun utk di post dlm entry ni..dah abg nara yg amik koleks2 gmbr instagram diorg tu buat ape

    0

    0
  25. yaya says:

    kat blog aizul ni ade gamba dea sendiri jadik model x pakai baju..

    0

    0
  26. sukeatiakula says:

    sape linda roslan ni..
    ape2pun selamat pengantin br… tahniah la ye..
    mmg sama cantik sama padan

    0

    0
  27. alice kyra says:

    banyak betul org yg ketinggalan zaman kat sini, cakap itu ini laa . doakan yang baik2 sudah .

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      bukan diorang yg ketinggalan zaman, tp kau tu yg terlebih jakun mcm berok tua baru lepas gua…tau je pasal artis even yg langsung xpopular….

      0

      0
      • alice kyra says:

        org bangang mcm ko mmg suka ckp mcm taik. at least aku amik tau pasal hal2 semasa. bkn mcm ko. dok celah ketiak mak jew ko tau. puihh. kalau dorg tak popolar takde le masuk kat sini, ko jeles cakap jew lahh. kesian

        0

        0
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          babi dah menyalak…at least kau amik tau pasal hal2 tak penting semasa dan artis2 low kelas mcm kau…hahaha….kesian betina sekor ni….mcm babi menyalak

          0

          0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      bukan diorang nk ketinggalan zaman, .,…tp kau tu yg terlebih jakun mcm berok tua baru lepas dari gua….artis yg langsung xpopular pun kau kenal…itu je lah keje kau,bangun pagi celik mata terus sambar sokkabar kat bahagian artis…lain keje xde…tu yg jadi bimbo camni….

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        salah type… “nk ketinggalan zaman…”

        sepatutnya… “yg ketinggalan zaman…”

        typing errrorrr

        0

        0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        typing error…..

        yg ketinggalan zaman….

        0

        0
  28. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    haram dua2 ekor berok mak yeh nih aku x kenal….tetiba je masuk kat blog gosip abg nara bontot kuali nih…

    0

    0
    • lili says:

      kesian laa die ni. komen banyak kali . tapi, die just tukar nama jeee. ingat orang tak tahu kee. avatar setiap komputer lain dik. jangan nak mengutuk orang jee. doa yang baik baik sudah. nanti puas pulak kau nak mintak maaf kat diorang :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bukan avatar setiap komputer lain. Sy x share komputer dgn org kat atas tu tp kenapa avatar kitorang sama yek…… sbb x masukkan email.

        0

        0
  29. Anonymous says:

    Siapakah gerangan mak andam yg telah me’maknyah’kan muka pengantin ni? Tujuan make-up nak bg cantik dan menutupi kekurangan pd wajah. Org dah cantik jadi x cantik.

    0

    0
  30. ... says:

    Muke irine mcm muke lynda lak..

    0

    0
  31. loli says:

    who d hell is linda roslan???? xfamous pon!!

    0

    0
  32. Intan says:

    dia berlakon cite ape ? tak famous pongg

    0

    0
  33. me ketinggalan says:

    sapa ni?? semua nama yg disebut semua xkenal…ishh…mmg ak yg ketinggalan ker…atau deme2 ni mmg x femes

    0

    0
  34. nanonano says:

    Aizul a.k.a photographer tu adik irine nadia (blogger). Linda Roslan tu model untuk radiusite, tokey butik online & duta bedak Ronasutra…

    0

    0
  35. gedikk says:

    sapakah dia ni…perempuan ni berlakon cite ape ea..

    0

    0
  36. Oh Lindaku says:

    Oooh, Lindaku sayang..sungguh cantik dan ayu kamu..dia model tudung radiusite dan juga artis MIG..

    0

    0
  37. pompomgirl says:

    baju pengantin terdedah di dada? yennadeyyy..dalam ada kain daaa..kaler cekelat hampir sama warna kulit..tapi mmg bole bikin confuse laa :P

    0

    0
  38. pompomgirl says:

    lagi satu kan, mamat ni adik beradik dgn si aidit marcello ke?
    tapi rupa tak mcm sama punnn..

    0

    0
  39. hasrulhassan says:

    Tahniah buat kedua dua mereka, dua-dua blogger …. :) dua2 kacak dan cantik. Lagi gambar boleh lihat di http://www.hasrulhassan.com

    0

    0
  40. Blogger says:

    Aizul Marcello – blogger terkenal, abang kpd Irine Nadia Marcello (blogger jugak), photographer yg dah ada studio photographer sendiri namanya EyeStudio, sambil handle butik online Lynda Roslan (Her by Lynda Roslan). Aizul ni dulu study kt UTM. Dia most popular dlm dunia blog je so org ada blog boleh dikatakan kenal dia and adik dia Irine tu.

    Lynda Roslan – dia memang artis bawah MIG but dia lebih aktif on modelling. Dia ni dulu finalis Dara.com, so dia more kpd dunia modelling pakaian muslimah mcm jenama Radiusite tu, duta untuk produk Ronasutra. Kalau nak tgk Lynda Roslan ni, rajin-rajinlah selak majalah mcm Dara.com ke, Mingguan Wanita ke. Dia skrg lg aktif dgn bisnes online dia Her by Lynda Roslan. Lynda ni lebih dikenali dlm dunia modelling.

    Ok, itu saja fakta tentang Aizul & Lynda. Terima kasih.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku bc blog aizul ni…kl bc dl2 punya entry…rs mcm dia ni gay je…opss sorry..opinion aku je

      0

      0
  41. pimaipimai says:

    muka asben dia si aizul marcello tu, skali pandang mcm PSY pon ade… nasib kurus sket. kalo tembam dah macam PSY kot.

    0

    0
  42. hoi says:

    tak kisah la artis ke bukan artis ke,tp baju die tu buat aku takut dan malu nak tengok.sebab guna skin color,dah mcm dress seksi pulak.hmmmmm

    0

    0
  43. awan siti says:

    isk isk isk..x baek taw korang ni kaw2 kutuk linda ngan aizul…komen pon agak2 la..aiyoooo…x knl sudah..duk diam2…dorang ni ai knl dlm twitter..so far..mmg dorang x sombong…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kenal dlm twitter je pun..cb kau jumpa aizul tu dl…bapak laa sombongnyaa..

      0

      0
  44. kak bedah mulut laha says:

    linda who?owh artis MIG….sama taraf la dgn bobo kan.
    ko kawin dgn adik2 ke linda.laki ko posing adik2 sgtt…

    0

    0
  45. mark says:

    anak marcello salas ke ni??

    0

    0
  46. lala says:

    pemilihan warna nude untuk baju pengantin permepuan beri gambaran cam tak berbaju.

    oh dia ni artis MIG tapi takde apa2 hasil pun?

    0

    0
  47. oxy10 says:

    Rasa kurang selesa la tengok bajunya tu..minta-minta aku kahwin nanti taklah tergelincir ke arah memakai pakaian yang tak manis dipandang..

    0

    0
  48. hairan says:

    tak kenall..sape ni dorg???

    0

    0
  49. Anonymous says:

    aku tgok gambor2 hok aizul ni tangkap semuanya macam nak telanjang, gambor semua nak tunjuk badan

    0

    0