Written by AbangNara | June 29th, 2013

Malam semalam telah pun berlangsung final Raja Lawak 7. 4 kumpulan iaitu Wala, Gamat, Sakan dan Bora telah bertarung untuk merebut gelaran juara program realiti lawak nombor 1 di Malaysia ini. Akhirnya kumpulan Wala telah pun dinobatkan sebagai juara.

wala juara raja lawak 7

Wala yang berasal dari Sabah membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM100,000 beserta trofi. Di tempat kedua ialah kumpulan Sakan (bawa pulang RM50,000 dan trofi), tempat ketiga ialah kumpulan Bora (bawa pulang RM30,000 dan trofi) dan di tempat terakhir ialah kumpulan Gamat yang membawa pulang RM10,000 dan trofi.

wala juara raja lawak 7

Secara jujur, kehadiran Isma Alif sebagai juri yang merapu meraban menyebabkan Abang Nara hilang mood untuk menonton Raja Lawak musim ke 7 ini. Mungkin tahun depan pemilihan juri harus diadakan secara lebih teliti. Apa pun jutaan tahniah diucapkan kepada Wala atas kejayaan ini. Semoga bintang anda terus bersinar di masa hadapan.

74 responses to (TAHNIAH)Kumpulan Wala Juara Raja Lawak 7

  1. cik adik says:

    congrats..wala

    0

    0
    • miss ynwa says:

      hari nih ak g keje perut ak masih sakit…senak malam td ak gelak cm pontianak dgn lawak dari johan n zizan lagi2 tang dia menganjing amelia rosnaida….

      wala juara? ok tahniah. ak hanya gelak untuk pengacara

      0

      0
      • K.A.A says:

        btol la juri si isma tu boring la..

        0

        0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Rembes dgn Wan Wala yg body sedap tu!
          Tp jujurin Raja Lawak dh x best mcm dulu2… lawak2 pun sendu2 jah… lepas ni confrim terus sepi memasing! Tp Wan Wala sentiasa dialu alukan ke rumah Cham..

          0

          0
        • ASDFGHJKL says:

          tol2 . encem2 . bdn tuff . yg lg sowang tk encem muahahhaha .

          0

          0
        • hamba bersyukur says:

          bg isma lah pling lwk…lwk giler…klau xde bg isma x meriah rja lwk7 tau!

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          aku tgk komen kat bawah2 ni semua dah start benci JOZAN..ermm..jozan2..korang mmg laa lawak, tp kalau lawak dah menghina dan over, especially Johan tu, macam over sgt, orang dah meluat…but still lawak….heheheh..Isma, ko mmg merapu, tp kebolehan kau dan kelancaran ko berkata2 aku respect…jarang orang ada anugerah cam tu..~

          next year kalau ada RL8, tolong cari juri yang mmg betol2 lawak,otai dan boleh bg komen yang bernas….AC and Apek leh kekal kan…

          0

          0
    • Olga says:

      WALA ELOK DAPAT NO 2 BIAR SAKAN DPT NMBE 1,PAPE PON WALA HSEM N BODY KETUL2 U OULSSSSSS MEREMBESSSSSSS

      0

      0
    • hijau says:

      maharaja lawak ni kene stopla. sama stopnya mcm af dulu.

      0

      0
    • insan biasa says:

      tahniah wala…yg komen2 pasal jozan 2,kutuk jozan bagai nak rak tapi bila jumpa jozan terus ckp lain,konon sy nie pminat no 1 jozan,bersalam sampai nak tergeliat tangan konon la sgt,kalaw dh tak suka tak payah tengok..dh lama aku perhati ja ampa nie…

      0

      0
  2. olala says:

    wala..wei…hihi

    0

    0
  3. mela says:

    org sabah selalu menang, tp lepas tu sunyi. mcm kecik, xda berita lagi.. mmg sabahan selalu dianak tirikan, padahal sabahan berbakat. semenanjung pulak, yg xda bakat langsung bleh pulak diagung2kan. hampeh!!

    0

    0
    • Fa says:

      Err..masalahnya Kumpulan Kecik tu mmgmcm xde bakat pun melawak. so sape nk panggil utk any program pun. klu yg berbakat, xkira la Sabahan or what, famous je kan. Mcm Stacy, Adira. Kalau dah prejudis tu sampai bila pun prejudis woi cakap tak fikir.

      0

      0
    • samad says:

      haah, mmg anak tiri, padan muka

      0

      0
    • azwa says:

      grf

      0

      0
  4. bbycumil says:

    buat pertama kali thun ni ak x tgk raja lawak..selame ni x penah miss..rj lawak dh x best dh skrg..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    raja lawak 7 tak best sbb juri nye tak best .. isma Aliff punca…..

    0

    0
    • SAJE2 says:

      betul2..sbb isma aliff la aku xtgk raja lawak 7.menyampah tgk die merapu…rugi astro bayar die jd juri

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku rela dgr lawk isma alif drd jozan yg memg mengada-ngada buat lawak…boleh dia suruh wala berambus lepas persembahan…woooi…bangang jozan..adab tak de ke?

        0

        0
    • insanbiasa says:

      aku sokong… ntah pape je.. hurm.. hrp lenkali pihak produksi pilih sesiapa yg btul2 layak.

      0

      0
    • miss ynwa says:

      waktu org tua tu merapu je…miss tarik muke “erkkk” cam menyampah pulak nk tgk nye

      0

      0
      • Zayn Malik Bangla says:

        kau tu ingat kau muda sangat. setakat keje makan gaji 700 tak payah lah. dasar jubo

        0

        0
    • buttercup says:

      Isma alif annoying……

      0

      0
  6. mulut puaka says:

    CEH. BUKAN BEST PUN. LAWAK TAHAP LONGKANG BUSUK JE……. BOSAN AH CITE KO NI.. DAH LA XHENSEM.. X SELERA KOTE MAK NAK SONDOL

    0

    0
  7. pah says:

    wala?…kenapa tak isma halil yg menang hehehehe…. (misti ramai yg dislike)
    http://adf.ly/RGWft

    0

    0
    • Anonymous says:

      mmglah org dislike sebab ko dah salah orang…isma halil tu DJ….yg kat rajalawak tu isma alif……ngong! jgn mareee aaaa

      0

      0
  8. ##SAYA## says:

    Chek pun tak phm apa menda isma alif dok merepekk
    tp.psmbahan wala mlm td best jugak..

    #pertama kali tk tgok rj lawak musim7,slalu tk pernah miss
    mlm td je tgok final ;)
    pihak astro tlog la buat pemilihan juri betul333

    0

    0
    • Anonymous says:

      termasuk pengacara sekali…buat penonton jadi bodoh dgan lawak yag tak lawak langsung

      0

      0
      • chocalate... says:

        ko nie dah knaper klau x sker x yah laa tngOkk….dh mmng jOzan tu kene mcm tu…astro sruh sO die wat laa..aper mslh ngn kwag nie..ishh..

        0

        0
  9. Anonymous says:

    kesian pulak aku dengan isma alif tu, tak baik kondem orang tua huhu.

    0

    0
  10. jay ai says:

    aku stuju komen2 kat atas tu bab juri tak best…aku ingat aku sorang jer malas nak tgk.. Maybe sbb dah lama tak keluar tv kot tu pasai over. lawak2 cam gitu,,zamannya dah berakhir daaaa…

    0

    0
  11. Anon says:

    ok je aku tgk isma alif tu…cube pndg manusia ni berbeza2..
    korang ni dah terbiasa sgt ngn lawak yg mengejek org…sbb tu korg x nmpak kelebihan isma tu…die berbakat ape..pandai buat remix dialog dan lagu dalam bentuk yg lawak..mmg die memerli org..tp x la mcm jozan tu..jozan kdg2 melampau..
    aku suke jozan tu…tp kdg2 lawak dorg tah ape2 tah..terkangkang2 la…haihhh…
    cari la bahan lain..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    terkejut gile aku smlm raja lawak akhr..xpnh tgk full pun..harap jozan je..bleh la wat snaman bibir..huhuu..tp smlm kire ok jgk lawaknye..tang juri (isma)ntah pape..rs nk ganyang je..aku rase la jozan,ac n apex mmg mluat ngn komen isma..komen xde point lnsung..juri last mnit ke hape….smpaikn aku nk tgk raja lawak pun abg aku xbg..coz meluat ngn komen isma yg pnjgnya yg amat tp xde isi..pjgnye ye lah..dgn nyanyian tah pape..tak lawak pun hokeyyyy…

    0

    0
  13. Putera Jadian says:

    isma alif?? – hmmm… dia kan dah tua nk masuk alam nyanyok dah… yh penting knp jozan plak cm peserta n slalu nk bahan org… dorg takut populariti dorg tgugat dgn kehadiran pserta baru ke?? kdg2 gurauan dorg melampau especially bab nk bahan rahim n kumpulan shiro.. kalo btul2 nk hdupkan suasana lawak knp x bahan Yassin?? bila shiro wat persembahan pun nk over shadow dorg… tp bila Johan bahan amelia, tetiba aku terdetik..nasib baik datin n dato tu sporting…kalo kak ogy, dah kena saman lagi kot… oppsss!!!! ada ketika nye Jozan xlah menghiburkan bg aku tp kadang kala menjengkelkan.. anyway WALA menang… x sia2 undi..

    0

    0
  14. Warna says:

    Terkejut juga lah tahu-tahu raja lawak 7 dah ada pemenang tapi aku dah lama tak tengok raja lawak sejak arwah din beramboi meninggal..sebab waktu tu ramai yang tukar-tukar juri..

    0

    0
  15. Anon says:

    Nara…apesal komen aku x keluar2 neh…

    0

    0
  16. mak c kina says:

    dah final ke?…xtau pn…xde promo pn…hehehe…aku mcm xbape nk minat tgk raja lawak musim ni…even ada pvr,tp mcm xbefungsi je ble part rl ni…rl pn harap pengacara je la,klu x,dah lme bungkus kot..

    0

    0
  17. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    semenjak raja lawak 7 start sampai sekarang minah jambu tk tengok ponnnnn…macmana dia ni buat kelakar pon minah jambu tk tau….macm malas pulak minah jambu nk tengok pasal minah jambu dh tk minat !! sori ye thank u hehe…..mintak2 malam ni JDT la yg Angkat amin… lov u Fandi Ahmadddddddddddddddddddddd !!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    jozan lgi teruk…..lawak bodoh, kurang ajar, biadap n semua yg tak elok ada pada jozan..terkinja2 mcam beruk…masa nak umum pemenang cakp mengarut2…astro tolongla jgn bg dua ekor beruk ni jdi pengacara musim depn. tak de mood nak tengok….

    0

    0
    • apedaaa.... says:

      mulut johan celupar betollll………agak2 le nk buat lawak pun…jgn mcm sakai…dulu suke je tgk lawak jozan ni…tp, bab nak bahan2 org ni aku x suke tgk…ko ingat ko hebat sgt ke jozan?…ko tunggu ko kena bahan pulak….sedar diri sikit….

      0

      0
    • pyar says:

      samelah aku pun mluat tgk johan ..trlebih over, dahlah body mcm dram. zizan sya suke lawaknya x over,isma ok je…

      0

      0
  19. rt says:

    tahniah..wala…nasib bukan sakan yg menang…cakap penang tak tinggal..ingat orang penang je ke yg tengok…

    0

    0
  20. Dahlia says:

    Aku tak tengokRaja lawak pun sebab menyampah ngan komen Isma Alif yang merapu tak tentu arah tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      jozan lg merapu drpd isma

      0

      0
      • Anonymous says:

        Hebat tak hebat abg isma alif tu sampai jozan pun tak boleh nak kawal dia….hahahaha…. juri yg paling happening utk rancangan lawak…..sesuai dengan program….sapa yg kata dia merapu itu tandanya urat lawak dah nak putus

        0

        0
        • akunakcakap says:

          yup betul..sebenarnya komen dia bernas..yang korang kata merapu tu korang tak dengar betul2..macam johan tu skang ni..kalau dia amik port ape yg isma ckp..pasti dia fhm..ni tak dia punca g bahan isma jadisemua org benci.isma tu komen dengan cara dia sendiri..kalaula korang lebih memahami..try tgk balik ulangan pasti korang akan faham..

          0

          0
    • nanako says:

      Dengar sekali dua mmg menyampah..tp bile dgr lame2 mmg klakar dohh..die tu penceria suasana..aku perhatikan die tersgt merapu bile peserta buat lawak xbest..hahaa..cmne pun die akan komen baik2 je, xde nak downkan org..xmcm jozan yg suke buat lawak menghina org lain.

      0

      0
  21. intan says:

    meluat tgk johan & isma tuh.. terus x malas tgk raja lawak 7…

    0

    0
  22. Kak nam says:

    Tp akak suka isma alif…….

    0

    0
  23. BUNKFACE NO.1 says:

    Wala siap sedia ya nanti Metrowealth taik tu panggil kau berlakon film “hantu taik rempit lawak bodoh di lubang jamban”, selagi apek tua david teo tu hidup selagi tu lah Malaysia menghasilkan film taik yg hanya ditonton oleh golongan taikkkkkk

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      senarai film taik yg di impikan david teo:
      -mat rempit lawak bodoh lubang jamban
      -hantu + bomoh taik lawak bodoh lubang jamban
      -cinta taik lawak bodoh lubang jamban

      0

      0
      • aku says:

        sekurang-kurangnya dia dah buat duit berjuta….ramai anak melayu dapat kerja dengan dia, sara anak bini…abis tu apa peranan kau selain mengutuk? ?..buat taik?..

        0

        0
        • Anonymous says:

          untung byk lah buat filem bodoh tiap2 minggu keluar panggung…kerja rezeki ada kat mana2 tapi yg problemnya filem david teoh tu tak ada nilai komersial langsung, drama tv lebih baik dari filem david teoh

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          aku ckp pasal kualiti film, tgk film syamsul yusof kebanyakkannya berkualiti..ramai jugak org kerja dgn dia, kalau nak buat film buat lah betul2 film…panggil film sampah kan marah..memang film david teo tu film sampah taik, aku kutuk sebab nak suruh film kita maju ok

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          kau tanya apa peranan aku ? meh aku jawab…aku sbg penonton nak tengok david teo hasilkan filem berkualiti, kalau film hanya satu tapi berkualiti…org akan ulang2 tgk..boleh jual kat luar negara, tu pun blh dpt untung byk berbanding buat film bodoh byk2..kau ingat dpt untung banyak ker ?? tgk syamsul yusof buat film berkualiti…still blh bayar gaji pekerja, david teo tak kan tak boleh kot

          0

          0
        • Anon Biasa says:

          kalau lah aku ada bajet lebih. ada kru produksi sendiri….aku tak kan buat filem sampah macam David Teoh…aku lebih rela tengok Mr. Bean dari tengok filem David Teoh

          0

          0
  24. abang 80an says:

    isma alif, antara penggerak lawak malaysia 80-90an…mungkin ramai yang tak kenal, mungkin generasi baru hnya kenal pelawak yang ada sekarang…

    0

    0
    • Katrina says:

      eleh mcm lah org tak kenal isma alif tu..org yg tak tgk tv jer kot tak kenal..ingat org generasi baru ni bodoh ke

      0

      0
  25. Lai Yin Voon says:

    Tahnia kepada Wala kerana berjaya menewaskan peserta yang lain. Ingat
    bukan semudah yang disangka untuk menjadi Raja Lawak. Mungkin itu tumpung kena
    kasih tinggal. Bahasa itu kenalah guna bahasa Semenanjug. Makanan
    kenalah makan makanan yang pedas

    0

    0
    • bahasa bahasa bahasa says:

      Bahasa itu kenalah guna bahasa Semenanjug. Makanan
      kenalah makan makanan yang pedas <– mean???

      well hello, setiap negeri kat MALAYSIA ni ada bahasa ibunda tersendiri… tak salah rasanya menggunakan bahasa melayu sabah kat semennjung… sama macam bahasa sarawak..kelantan…terengganu, penang, etc…

      sepatutnya sebagai rakyat Malaysia awa berbangga sebab kat Malaysia ni je awak boleh dengar pelbagai jenis bahasa… alahai lah…

      makanan pedas??? oh come on la… pergi la sabah dulu baru tau… jangan men hembus jer..ada banyak makan pedas kat Sabah wokay?

      0

      0
  26. ad says:

    sakan tu loghat pekat sgt. dia sama dia je lah yg paham……

    0

    0
  27. Yeah says:

    Bunface no.1 sy skong 100%… filem “aku msih singel” tu pon.. .bkan hbat sngatkn.. .tpi Lisa srihani bleh plak trknal… Shit..

    0

    0
  28. key Pop says:

    da agak Wala yang menang..

    kalau la semua PDRM badan tough macam si Wan Wala tu…
    KOMPOM kurEng sikit jenayah…org lua pandang pn mesti cakap
    “perghhhhhhhh Polis Malaysia badan tough² sey”

    hahaha

    *cuma c Wan Wala tu spesis comel macam Lisa Surihani… “macam kiteoWang ni..oWang² yang kuWang beWkemampuan”
    pelat R..haha…cute jerrrrrrrrrrrrrrrrr…haha

    0

    0
  29. Dan says:

    JOZAN biasa lah cmtu, tkkan nk bagi jambu kot. Tk lawak pun!!! JOZAN jadikan event sebegini meriah do. Isma lagi lahhh , menanyi cam shialll , perit dgr lawak dia

    0

    0