Written by AbangNara | April 28th, 2014

Bukan senang untuk seorang selebriti meninggalkan dunia lakonan untuk menyambung pelajaran dan mengejar segulung ijazah lebih-lebih lagi di kala populariti sedang meningkat naik. Namun itulah yang telah diharungi oleh Juliana Evans yang mengambil keputusan untuk sambung belajar di Western Michigan University 2 tahun yang lalu. Kini segala penat lelah itu terasa berbaloi apabila segulung ijazah berada di tangan pelakon cantik ini.

juliana evans tamat belajar

Kini berusia 24 tahun, Juliana Evans telah menamatkan pengajiannya dalam bidang Sarjana Muda Komunikasi di Amerika Syarikat. Turut hadir di hari bersejarah ini ialah ibunya. Jelas terserlah kegembiraan di wajah Juliana Evans. Lepas ini bolehlah balik Malaysia dan kembali aktif dalam industri hiburan. Abang Nara yakin ramai yang merindui anda.

juliana evans

Sebelum ke Amerika Syarikat, Juliana Evans pernah dikaitkan mempunyai hubungan percintaan dengan Zizan Razak. Namun kini seperti yang kita ketahui, Zizan sudah pun mempunyai kekasihnya sendiri iaitu Emma Maembong. Ini bermakna Juliana Evans masih “single”. Peluang baik untuk jejaka-jejaka di Malaysia mencuba nasib sempena kepulangannya kelak. Hehehe.

juliana evans tamat belajar

Apa pun, tahniah diucapkan buat Juliana Evans atas graduasi anda. Semoga ijazah yang dibawa pulang akan membantu daripada apa jua segi. Diharap Jue tidak bersara dari bidang hiburan dan akan kembali aktif selepas ini. Tahniah Jue!!!

P.S: Baju putih yang dipakai oleh Juliana Evans adalah tajaan PuncaQaseh Wed’s.

66 responses to (TAHNIAH)Juliana Evans Tamatkan Pengajian Di Western Michigan University

  1. LESONG says:

    ok.
    congratulation.
    tapi, jap..
    mcm lain je rope si juliana ni.
    dah.
    nexxxxttt!!

    0

    0
    • sumi says:

      tahniah je la..asl time aku grad nara xpublish dkt blog?haha..apa2 pun aku x mnat sgt dgn minah ni..tp dia cantik

      0

      0
      • meh i teropong guna teropong tok bomoh jap…….
        uishhh…..dia mmg santek…..
        anak kacuk katakan…..
        i suka tngok muka dia…. <3

        0

        0
      • jeje says:

        tahniah.. ermm diana danielle bila plak nak grad..
        ke nara terlupa nk post gambar dia grad?
        ke diana lupa yg dia smbung study kat australia tu. balik pantang trus lupa nak gi sana semula.
        hari tu berkobar2 kan gi australia. baru brp mggu kawin dah kalut ke sana. tgh pregnant pun sggup berjauhan dgn suami ditempat org sbb nak study. huhuhu terharu.. skrg dah tak berkobar nak sambung study ke diana?

        0

        0
      • nazrul natasha baiduri says:

        santek hakak juliana evans mcm aku gak.. lalalala

        0

        0
      • laalalalala says:

        juliana evans mmg cantek pon… lg cantek dari emma maembong lalalalala

        0

        0
      • Insan keliru says:

        Rope dekat US universities memang macam tu laa. sy study kat US. Memang mcm tu tali dia.

        0

        0
    • ssssss says:

      DIA DAH KURUS LA…CUBA TGK BTL2…CEPAT NA SALAH ANGGAP…

      0

      0
    • Datin K says:

      tahniah jue! muka mak kamu memang melayu habis. mana gambar papa mu pulak? tempek sini i nak tengok

      0

      0
    • Amran pekida says:

      Wah cute juliana evans ni…
      X macam juru komen kt dlm blog ni
      Mesti gemuk,hitam,lonely,stalker..kan..kan

      0

      0
    • peminat Tettek says:

      sebijik macam cerita KAMI

      die p oversea sambung blaja

      0

      0
  2. peminat juliana says:

    Yes second…

    0

    0
  3. bubu says:

    tahniah je la..asl time aku grad nara xpublish dkt blog?haha..apa2 pun aku x mnat sgt dgn minah ni..tp dia cantik

    0

    0
  4. HIDUNG BELATUK says:

    HAAA MESTI ZIZAN NYESAL TAK TUNGGU JULIANA. BUKAN LAMA PON. TGK JUE DAH HABIS BELAJAR. ZIZAN TAK KAHWIN2 JUGAKKKK. JUE LAGI CANTIK KOT. SI EMMA GIGI PON KUNING…GELI NAK CIUM TAU !!!! DAH LA GEDIKXXXZZ TAHAP DEWA. JUE NI WALAUPON MUNGKIN DAH DITEBUK TUPAI..TAPI MUKA DIE EDUCATED..HAA ADE IJAZAH LAGI….KAU HAOOOOOOO???? EMMA HADOOO?

    0

    0
    • cik salina says:

      emma spm pon xde.. zizan pon bkn pndai pon.. bdoh la ank dpe nti

      0

      0
      • Anonymous says:

        nape nak hina org xde SPM yek..mak aku skolah sampai drjah 3, abah aku sampai drjh 5 jek..aku adik beradik ade yg jadi doktor, pegawai bank, ade jd pendidik..pendek kata seme berjaya..Ade SPM xmenjamin kebahagiaan di dunia apalagi akhirat jika xdigunakan sepenuhnya..

        0

        0
        • ilmu says:

          Aku sokong cik anon…. Ilmu yg di manafaatkn yg penting… dlm agama pengalaman hidup pun ilmu gak… jngn sombong ilmu kita yg sngt sedikit ini. Nanti kena tuntut kat akhrt…jika ilmu kita x manafaatkn & sombong. Tp anon tu zaman mak pak kita. Tp parents aku ada ilmu sikit… tp kekawan kita ramai yg parentas x da peljrn akademik sngt tp ank2 thumbs up…. aku salute giler kat parents mcm tu.. lps tu beri ilmu agama di selari dngn ilmu dunia kat ank2.

          Ramai gak kawan sy parents berpelajarn sampai 20 tingkat tp ank mmg pandai2….. bab agama …sangattttt menyedihkn… Hukum pegang babi pun tak tau… siap kata klu kering tak aper… dia ingt anjing kot…. itu belum lg bab fardhu ain yg lain…. ada yg kata tv msia ni kolot sebut “D*Ck” pun x leh… bengong betul … klu kat ovc pun tak leh lpas kat tv dorang…. kononnya da terlebih open mindd laaa…

          Wlpn bgmn pun tuntut la ilmu hingga ke liang lahat.. tak kira la ilmu slagi tak langgar syarak @ sesat. My granny sampai sampai nk meninggal pun tuntut ilmu dunia & akhrt. Jngn sombong wahai org2 yg ada ilmu ni nanti Allah swt tarik balik keberkatan ilmu tersbut… satu sen pun x guna kat akhrt.

          0

          0
        • I boleh buat maths says:

          Mak ayah kau zaman bila? Org dulu takde SPM dimaafkan sebab mungkin peluang belajar tak ada walaupun otak geliga. Ni kalau zaman skrg sekolah pun tak abes..apahal? Malas sgt ke? Bukan kena kerja cari duit for family pun

          0

          0
        • nara vs naya says:

          betul2, mak aku takat darjah 6 je, tapi kerja kerani sekolah. ayah aku belajar takat form3. tapi kakak aku ade degree, jadi pengajar lagi. aku pulak tengah ambil diploma.

          0

          0
      • selipar jepun says:

        ish2x….ko doa anak depa bodoh. tah2 anak ko yg bodo nanti….

        0

        0
      • selipar jepun says:

        ish2x….
        ko doa anak org bodo…tah2 anak ko yang bodo nanti

        0

        0
        • Anonymous says:

          Xkisahlah zaman bile soalnyer bes sgt ke menghina org…ade kawan aku, sekolah setakat pmr, berhenti skolah sebab malas..skang buke restoran.income 10K sebulan..bukan aku nak galakkan org tak sekolah ke ape, tapi yg penting jgn menghina org yg xskolah..

          0

          0
    • si semak kembong tu spm pon xde…
      harap jual muke je….gedik plak tu..
      aku pun x hengen wat bini

      0

      0
    • Bini org says:

      aku ingt aku sorg je yg makin meluat tgk kegedixan emma rupanya ramai lg yg xsuka. aku paling myampah lau dia buat pipi kembong . rasa cm nk pijak jer pipi dia

      peminat emma jgn marah yek.

      0

      0
    • merahjambu says:

      jue u are growing up…..dah nampak dewasanya…dulu masih nampak budak mentah…sekarang matang sudah dan cantik….congrates jue evans!!!

      0

      0
  5. org kg duk obesi says:

    errr…ada ke perkataan graduasi??? kalo camtu congratulations = kongrajulasi, nation = nasi???????

    0

    0
    • Bahasa Jiwa Bangsa says:

      Lol ada lah. Hebat betul bm kau. Graduasi memang graduation. Cuba check kamus sebelum argue pls?

      0

      0
      • org kg duk obesi says:

        sebelum kata orang apa2, sili cermin dulu diri kamu. ni bukti graduasi takde dlm kamus

        apakah maksud graduasi, dari mana asal perkataan ini dan bolehkah digunakan dalam bahasa Melayu? Tiada kata graduasi terakam dalam Kamus Dewan Edisi Empat. Hanya kata graduan yang terakam dalam kamus, iaitu mahasiswa yg akan menerima ijazah pd hari penyampaian ijazah.

        dari:http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=terakam&d=10

        0

        0
    • Asrul says:

      ini memang betul tak sekolah ni. Selalu ponteng ler tu.

      0

      0
  6. nok gebuzzz says:

    tahniah jue……
    cantik ada,bakat ada,pelajaran pun ada…..pada saya complete tok diri seseorg tu,jgn jd sesetgh artis..harap jer cantik,pas tu nak vouge bagai mcm org kelas atasan,ghupe nyer……..ha sendiri mau ingat!!

    0

    0
  7. MissLenses says:

    Tahniah…

    Yess..please come back for good. Jeng jeng jeng pasni zizan akan kembali kepada Juliana larr (harap sangat)… Best best best..

    0

    0
  8. Apakahh says:

    Congratulations!!…
    Ermmm da belajar tinggi tinggi cerdik pandai jangan balik jadi “Artist Malaysia”…Low class.
    Jadi la ape ape asal bukan artist. Rusakkkkkkkk!!

    0

    0
  9. Blueberry says:

    blh tahan gak taste zizan yer. couple yg comei2 & gebu2 jer.

    0

    0
  10. emma maembong says:

    jgn kan spm i x der,,,pmr pon i x ambik….ye lah busy sngt nk kongkek ngan BF i dulu smpai pmr pon x smpat ambik

    0

    0
  11. pak cik bedah says:

    better ambik julianna dari si emma gedikss bajet minah salleh bak hang ..

    0

    0
  12. org kg duk obesi says:

    kepada Bahasa Jiwa Bangsa : sila periksa diri kamu dulu sebelum suka menuduh orang lain. ni dari website Dewan Bahasa Dan Pustaka

    Apakah maksud graduasi, dari mana asal perkataan ini dan bolehkah digunakan dalam bahasa Melayu? Tiada kata graduasi terakam dalam Kamus Dewan Edisi Empat. Hanya kata graduan yang terakam dalam kamus, iaitu mahasiswa yg akan menerima ijazah pd hari penyampaian ijazah.

    dari :http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=terakam&d=10

    0

    0
  13. jeles ke says:

    hahah statement jeles pd emma kemain byk lg.. ke org same… ni akak nk nasihatkan x yh la jeles sape zizan nk kawin pon.. pada akak 2 2 cantik.. sama je gebu.. apa ingat kalo x berpelajaran x boleh berjaya dlm hidup? ke dh pasti ke yg cerdik pandai belajar tinggi boleh berjaya dunia akhirat… itu bezanya kalo org cantik dgn tidak.. kelebihan org cantik kalo x bersekolah pon tetap laku. nasihat akak kalo x berapa cantik jgn busuk hati, sbb komen2 mcm ni dh menggambarkan peribadi seseorang..sbb kecantikan dalaman lebih penting….. so pada mereka2 yg kurang cantik x payahla nk jeles kan mereka nih.. silap2 zizan kawin ngan org lain.. jodoh dari tuhan!. sape tahu?!

    0

    0
  14. Beast says:

    Ade jga lh artis msia brilmu cm Allahyarham
    Sudirman.skurang2 nye org rspect.ni skrg artis
    yg brlkon ke mnyanyi hrp kn rupa dn klit putih
    gebu..klu xde pckage tu..blh blahhh!
    klu aku ade duit byk,trus skip bljr luar ngeri..nk
    tggu hbs sem kt cni je..dh tua dh.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    emma mambong – gedik katenyer… tp sesuai jer dgn drama dia blakon…. tp meluat lagi kt Lisa surihani tu.. yg lagik lama dh dlm industri harus gedik2 ala2 blur2 nganga… buwekkk

    0

    0
  16. Abah kau. says:

    Zizan pilih siape pun bukan kau yg dpt weh. Hish argue benda ntah pape!

    0

    0
  17. tijoh says:

    Kalu pon si zizan tu nak balik dkt si jue..si jue ndak ke dkt abg zizang tu?? xndak kot ..deme dh ade ijazah..xpandang dh.. xsekufu kot..

    0

    0
  18. janet says:

    graduasi tu rase nye pkataan dari indon kot. kat malaysia xwujud laa kot perkataan tuu

    0

    0
  19. mancuis says:

    Saya fikir memang wajar jue dan zizan tamatkan hubungan mereka awal2 dulu..kedua mereka tidak sekufu..jue cerdik dan cantik tapi zizan? bodoh dan hodoh..moga jue sudi terima lamaran saya nanti..

    0

    0
  20. Bawang Putih says:

    Hok alohh…adalah graduasi dlm bahasa melayu..apala korang ni.

    0

    0
  21. Bawang Putih says:

    Yg korang sibuk pasal zizan n emma ni napa huh? okla..atleast bujang sama bujang, ada tuh laki org pun nak..mentaliti mcm kampung

    0

    0
  22. minachi says:

    Tahniah hjh kerana mendapat anak yang berjaya d dunia n x lupa juga d akhirat. wahh….berseri wajah mcm anaknya.

    0

    0
  23. Kain Langsir says:

    Congrats ..lah ..

    0

    0
  24. cik tipah says:

    beauty with brain…better than emma!! oppppssss i prefer juliana than emma……zizan pleaseeeee…..juliana is better……….natural beauty….she dont need contact lances or thick makeup to make her pretty….and plus…emma is fake !! bajet cantek….bluekkkkkkk *nauseated!! hahhahahaa

    0

    0
  25. cricket says:

    My ex uni western michigan kat kalamazoo. Hmm…really .miss dis place. Neway, congrats Juliana. Artis mix yg paling cantek….
    Kenapa kaitkan dia ni dgn zizan, kan hari tu juliana yg tayang boyfren mat salleh dia…

    0

    0
  26. Bawang Putih says:

    Adohaii korang ni ape kes gaduh psl ada pelajaran dan yg x ada pelajaran. Bg akula, yg x ada pelajaran ni berani ambil risiko. Cth terdekat ayah aku, takat pmr je, mak aku pulak spm tu pun tk pass,tp parents aku dah ada sebuah petrol station, 2 buah store mcdonalds dan salah 1 mcdonalds yg mencatat jualan tertinggi di malaysia. Yg korang ni mcm vangang sgt pandang rendah dgn org yg x ada pelajaran ni knp? Aku salute la pd org yg ada pelajaran ni sbb most of them willing to work dgn org yg x ada pelajaran, bodoh ke tu pandai.

    0

    0
    • Liverpool forever says:

      Iolls ada terbaca kat fb JE. Jue cakap dia dengan zizan tu takda pape lah. Klu tak caya boleh stalker memaner post dia dulu dekat fb. Ada situ dia comment pasal orang da salah anggap dia dengan zizan ada pape. Tak best la kaitkan dia dengan zizan. Zizan bukan handsome pun. Macam tak sesuai. Jauh lebih baik ex jue dulu, sam bunkface. Kot ye nak kaitkan jue dengan someone pun carilah yang setaraf dengan dia. Ni zizan?? Huhuhu

      0

      0
  27. Liverpool forever says:

    Iolls ada terbaca kat fb JE. Jue cakap dia dengan zizan tu takda pape lah. Klu tak caya boleh stalker memaner post dia dulu dekat fb. Ada situ dia comment pasal orang da salah anggap dia dengan zizan ada pape. Tak best la kaitkan dia dengan zizan. Zizan bukan handsome pun. Macam tak sesuai. Jauh lebih baik ex jue dulu, sam bunkface. Kot ye nak kaitkan jue dengan someone pun carilah yang setaraf dengan dia. Ni zizan?? Huhuhu

    0

    0
  28. What’s up to all, aas I aam actually esger of reading
    this webpage’s post to be updated daily. It consists of nice material.

    0

    0