Written by Bella | April 30th, 2017

Teka-teki mengenai khabar angin tentang perkahwinan Juliana Evans dan kekasihnya, Tengku Sharifuddin akhirnya terjawab apabila pasangan sama cantik sama padan itu sah bergelar suami isteri hari ini hanya dengan sekali lafaz. Pasangan terbabit dinikahkan oleh Imam Masjid Istana Alam Shah Klang, Imam Paduka Tuan Mohd Rasid Mahful.

Difahamkan majlis akad nikah mereka berlangsung pada jam 10.45 pagi tadi di Istana Bukit Kayangan, Shah Alam. Menerusi beberapa foto yang dimuat naik di Instagram, Juliana dan Tengku Sharifuddin tampak begitu cantik dan segak dalam busana sedondon berwarna putih.

Kami mengucapkan tahniah buat Juliana dan Tengku Sharifuddin dan semoga perkahwinan mereka kekal sehingga ke syurga.

Berikut kami sertakan beberapa lagi foto pasangan pengantin baru ini dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Khir Khalid / Tengku Chanela Jamidah

Sumber Berita : BH ONLINE

[jetpack-related-posts]

45 responses to (TAHNIAH) Juliana Evans Dan Tengku Sharifuddin Selamat Diijabkabul

  1. buusaa says:

    Wahh..Tahniah…selamat pengantin baruu

    8

    0
  2. n says:

    semoga kekal selamanya… Amin

    3

    0
  3. yo says:

    so simple tak kecoh2 pun.. very elegant. congrats!

    7

    0
    • Anonymous says:

      Ya nmpk keluarga berada. Bukan nk buat2 kaya show off mcm si Anzalna punya kenduri kawin. Trying hard..

      15

      1
  4. whosebadsinbad says:

    Tahniah sama cantik…Juliana ni modern tapi takde controversy, pandai cantik relax tak over…org cantik simple2 pun nampak cantik ;)

    21

    1
  5. Anonymous says:

    bagus.. sesetengah retis tu bercinta bagai rak, ber baby2 waktu award show, kawin nya idak jugok..siapakah itu?!

    17

    0
  6. Anonymous says:

    dah g honeymoon dah pown before nikah apedehal

    4

    1
  7. Mira Fuziah says:

    Yg Zizan?? Dpt Mira Filzah muka jawa.. Kesian ko..hihihiks.

    13

    1
  8. Anonymous says:

    Simple je x perlu beriya-beriya.

    3

    0
  9. Manis says:

    Ok ape..zizang bangla +Mira filzah jawa..

    4

    1
  10. Manis says:

    Nikah kerabat xdan lama ni …
    Kena cerai la jawabnya…
    Byk dah contoh artis nikah ank raja last2 janda..Kena tinggal gitu je…habis Madu Sepah dibuang…grekkkk…

    1

    10
  11. eh korang ni, artis kawin laki org korang doakan buruk2, kawin dgn yang bujang pun korang doa yg buruk2. sebenarnya korang nk yg mcm mana ye? sakit korang ni kan..ish ish ish. doakan yg baik2 sdh la, klu x nak doa diam2 sdh. hati tu bagi bersih sikit la ya ???

    8

    1
  12. Nyahhh says:

    Muka mix berjambang. Stim i..

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Sama cantik..harap kekal lah. Retis Msia bukan boleh hrp. lps 5 tahun bosan lah duduk rumah nk buat comeback balik..menggedik balik. Laki x tahu jga!

    4

    0
  14. Anonymous says:

    Jelos tengok laki dia..handsome dr zain..

    4

    0
  15. Vie says:

    Buat kt Istana..mana tak classy bukan kt dewan sebaguna mcm Che Ta!

    9

    0
  16. Anonymous says:

    Simple ja cantik

    0

    0
  17. Aku says:

    Congrats to both
    Very simple yet classy

    0

    0
  18. Aku says:

    Congrats to both
    Very simple yet classy

    0

    0
  19. sentap says:

    simple je…sama cantik sama padan…x cm stgh retis mgalahkan jutawan kawin…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Terus dapat title Che Puan. Fazura juga yg gigit jari. Sepupu TMJ. Handsome giler. Bertuah badan Juliana Evans. Makin kuat genetic Pan-Asian kat anak anak mereka nanti.

    3

    0
  21. Anonymous says:

    Kerabat Johor memang suka nikah simple je. Teringat masa nikah TMJ dulu. Tengku Adeq ni kerabat Selangor & Johor.

    0

    0
  22. aaakulahhh says:

    biasa yg kawin kerabat or terlampau kaya ni…
    3 4 tahun lagi..akan masuk club ngan Maria Farida…geng J yg over2

    1

    0

Leave a Comment

Optional