Written by AbangNara | December 11th, 2013

Jutaan tahniah diucapkan kepada pereka fesyen terkenal, Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri yang kini telah pun bergelar suami isteri. Majlis akad nikah telah berlangsung sebentar tadi bertempat di Istana Negara lama. Kemeriahan majlis tersebut jelas terserlah dengan melihat gambar-gambar yang dikongikan menerusi akaun Instagram pasangan pengantin baru ini.

gambar pernikahan jovian mandagie nina ismail sabri

Kedua-dua mempelai tampil segak bergaya dan cantik menawan dalam persalinan pengantin serba putih. Tersenyum Abang Nara melihat wajah gembira Nina apabila Jovian melafazkan akad nikah untuk menjadikan dirinya isteri orang.

gambar pernikahan jovian mandagie nina ismail sabri

Tahniah sekali lagi buat Jovian dan Nina. Nantikan sebentar lagi gambar-gambar majlis pernikahan gilang gemilang ini. Tahniah!! Kredit gambar PrettyPeektures.

25 responses to (TAHNIAH)Jovian Mandagie Kini Sah Suami Kepada Nina Ismail Sabri

  1. lolol says:

    first

    0

    0
    • tahniah nina n jovian….untung laa nnti dapat pkai baju yg d reka jovian slalu….kelasssss gitu…!!

      *** DAPAT LELAKI JAWA UNTUNG TAU SBB DIORG RAJIN, USAHA N PANDAI MASAK….FAKTA OK

      0

      0
    • tahniah jovian n nina…untung laa nnti slalu dapat pkai baju yg di reka jovian…kelassss you….

      ** DAPAT LELAKI JAWA UNTUNG TAW SBB DIORG RAJIN, USAHA N YG PNTING PANDAI MASAK….FAKTA OK!!

      0

      0
  2. ahkakmu says:

    Selamat sudah…tahniah..

    0

    0
  3. kiah propa says:

    Tahniah wat kedua2 mempelai.moga bahagia shinga ke hujung nyawa.amin

    0

    0
  4. Hannah says:

    Tahniah

    0

    0
  5. kiah propa says:

    Alhamdulilah.mogs kedua2 mrmpelai kekal hinga ke hujung nyawa.amin

    0

    0
  6. […] Kedua-duanya tampil sepak bergaya dan cantik menawan dalam persalinan pengantin serba putih. Dibawah ammboi kongsikan beberapa gambar yang dipetik dari blog beautifulnara.com. […]

    0

    0
  7. sonia says:

    tahniah….what a lovely happy couple

    0

    0
  8. syikin says:

    Baju nina simple tp cantik..tahniah my fav. couple..smoga bhgia till jannah nyet n bu..

    0

    0
  9. Biskut says:

    Tahniah jovianina! Dua2 Nampak segak dan cantek….pakaian pun tak nelebih2 mcm ZSRCW. simple tapi elegen…

    0

    0
  10. Sha sha chomel says:

    Aku suke tgk jovian nikah, pandai duduk berila compare psgan satublagi yg ddk ats kerusi, lighting pun cantik, tak ada lah suram2 mcm x nak bagi org tgk jew…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku bkn nk back RCW tu sbb aku pun prefer wedding jovianina ni. Simple is always more elegant. Baju Nina pun cantik sangat. Ala2 Queen Elsa citer Frozen tu. Very chic and expensive looking. Sorry che ta, you dress looked so tacky. Tapiii ayat kau tu, dia nak bersila ke duduk atas kerusi ke berlari marathon sekalipun takde masalah nak nikah. Takde dalam rukun nikah kene bersila nak akad tu. Tu pun nak jadikan issue. lol

      0

      0
    • kertu says:

      aku xfaham ape masalahnye nikah dudok atas kerusi or bersila??? ade ke state dalam mane prove yg kene dudok bersila?? even indonesian islam pon pon dudok atas kerusi .. tukan cume adat kite . dahtu kalaw org yg nak masok islam wajib ke pakai baju melayu ? celeb hari raye? macam tula umpamanya .. jgn jadikan issue , berfikir luar dari kotak siket plis, tengkiyu:)

      0

      0
    • kukukakikakakku says:

      one more thing, jgn nak ngate pasal die dudok atas kerusi ke x, tu haaa, menikah tapi xttop rambut , at least hormat la siket .. bukan pertikaikan dudok bersila or not, even nak dudok atas buaian ke hape pon boleh , tapi agak2 la kan ..

      0

      0
  11. Wow…pengantin sama cantik sama padan…berseri2 je….ZSRCW kurengler kehangatn nyer mgkn sbb mcm over skit kot ker over lebih…btw,tahniah jovianina

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      ZSRW tu over sangat.. mak jemah lg suka majlis yg nie.. nampak berseri je pengantin n majlis dia.. ZSRCW tu acah2 mcm kebaratan je.. konon2 romantik nak nikah dlm gelap dgn sarat bunga2 bagai tu.. pas2 nikah siap duduk atas kerusi berdua.. apa la salahnya duduk bersila.. tak ose mak jemah..

      0

      0
  12. happy says:

    cantik sgat kakak dafi ni..cute couple..sweet je..semoga bahagia yer

    0

    0
  13. Kemek Suhaiza says:

    dorang nih bukan retis pun, next…jom tgk gamba2 cik ta kawen

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Baju Nina cantik …tak mcm Che ta punya…pening tgk…dgn dress yg sarat n barang kemas lg…semuanya sarat dgn pelaminnya…tapi itula Che ta bila masa dia simple

    0

    0
  15. Panda cute says:

    i suke tgk wedding dorg nie.. cantik sgt… simple but sweet… compare che ta.. alahai.. cm mjlis zmn2 dolu2 jer.. pas 2, bju die sgt sarat… x curlass pn ko che ta… tp curlass sgt Nina & Jovian

    0

    0
  16. mak c kina says:

    cantik sgt…suke sgt…mmg la dorg bkn retis,tp dorg byk duit…klu dorg nk buat juta2 nye belanja pn blh…tp dorg sndr rse xperlu sume tu…yg penting sah ikt syarak & bahagia…xde sponsor juta2 pn org ttp cover gak..

    semoga kekal hingga ke syurga…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Very sweet couple simple but elegant.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Very sweet couple

    0

    0