Written by AbangNara | April 17th, 2012

Akhirnya berita yang ditunggu-tunggu oleh semua pasangan suami isteri hadir jua kepada Nabil Raja Lawak dan isterinya Zira. Berita gembira ini hadir selepas Zira melakukan pemeriksaan melalui kit kehamilan apabila berasa agak tidak selesa di waktu pagi. Kini Zira sudah hamil 5 minggu

gambar dira mengandung

Kata Zira:-

Pagi tadi saya rasa tak sedap badan jadi saya menyuruh Nabil membeli kit kehamilan untuk mengetahui sama ada saya berbadan dua atau sebaliknya. Alhamdulillah, keputusannya positif dan kami sepakat untuk mendapatkan pengesahan di sebuah klinik. Syukur usaha kami untuk mendapatkan anak akhirnya dimakbulkan. Doktor mengesahkan saya mengandung lebih lima minggu. Soal jantina anak masih awal untuk saya perkatakan. Apa yang penting biarlah zuriat kami sihat dan sempurna.

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Nabil dan Zira. Sila jaga kandungan elok-elok kerana waktu sekarang ini adalah sangat kritikal. Semoga segalanya berjalan lancar buat pasangan ini. Kredit berita Media Hiburan.

P.S: Tersilap tulis nama pulak. Sepatutnya Zira bukan Dira. Hehehe. Maafkan Abang Nara.

87 responses to (TAHNIAH)Isteri Nabil Raja Lawak, Zira Kini Hamil 5 Minggu

  1. embok ketum says:

    Tahniah!

    0

    0
  2. Anonymous says:

    bkn zira ke nama dia?

    0

    0
  3. minat nabil says:

    eh nama bini nabil zira la
    bukannye dira
    =.=’

    0

    0
  4. Kipas Susah Mati Neelofa says:

    lawa gak bini dia Nabil yer..

    0

    0
    • Atiqah says:

      Lawala..macam kau

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Aku tak lawa, aku segak…

        0

        0
      • Atiqah says:

        ye,,ko memang segak,,aku iyekan aje

        0

        0
      • Kurus says:

        <<<— yg ni segak tak?
        aku ske yg macho tp alim..

        0

        0
      • Atiqah says:

        Kurus,, Aku nak gamba anak Nancy Ajram yang terbaru mane?? asik gambar jantan je

        0

        0
      • Kurus says:

        ok tiqah
        tp aku tunjuk gamba nancy dulu malam ni hokey

        jgn ada yg nk cakap, foundation tebal lah
        konteks lens la.. nosejob lah… telan aig liog korang ye…

        kulit harab ni tebal.. teballllll… okey
        lepas tu putihhhhhh….
        idung pula.. kalau dari tepi boleh sampai 1 inci mancung dia…
        lepas tu tajam..
        (sekiranya anda memandang mereka, hendaklah anda menundukkan kepala anda kerana kalau tidak anda tk akan dapat ‘digest’
        melihat ciptaan Tuhan yang hampir perfect ke atas mereka itu. subhanallah..

        0

        0
      • Atiqah says:

        alaaa,tapi dia banyak plastic surgery jugak kan

        0

        0
  5. dAdu says:

    tahniah hope dpt zuriat comel n sihat

    0

    0
  6. whiteflag says:

    woi name dye zira la. boooo.

    0

    0
  7. Selipar jepun 60sen says:

    First…………………………….. Skali Aku nk ucapkan tahniah kt diorang bdua..!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    alaaa.. salah eja jek tu.. relex laaa

    0

    0
  9. mana anonymous ni? says:

    mane anonymous ye?hehe. cngarate 2 nbl n wifes ?

    0

    0
  10. sarah_nina says:

    gambar isteri nabil ni yg kat atas tu mcm ada iras2 rossalah..
    apa2 pun tahniah ya..

    nara.. nama dia zira lah.. ni mesti ko dok sibuk kes dira tu.. so nama isteri nabil pun dr zira bertukar jadi dira.hehehe..

    0

    0
  11. […] melalui kit kehamilan apabila berasa agak tidak selesa di waktu pagi. Kini Dira sudah … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Dira, Hamil, kini, Lawak, Minggu, Nabil, raja, […]

    0

    0
  12. cinoni says:

    taniah ye nabil, harap dpt anak yg lawak mcm ayah dia jugak

    0

    0
  13. Mummy Aisyah says:

    tahniah buat nabil dan isteri… moga sihat slalu sehingga selamat bersalin,

    0

    0
  14. puteri says:

    tahniah!! bila le aku nak rasa jd ibu plak…. suami xnak anak tp aku nak sgt anak….. jeles tgok org ada baby…..

    0

    0
    • datok_t says:

      kemut la lebih skett..

      0

      0
    • aku bernama lelaki says:

      suami awk tu x ready lagi.x ready mksd di sini, mgkn dia fkr dr segi kewangan ttg tangungan yg dia bakal hadapi.so, bg dia masa. tapi, kalo dia memang jns x sk bdk & xnak ank, ssh ckp la…

      0

      0
      • lyndabell79 says:

        x pyh takut dr segi kewangan…setiap anak ada rezeki masing2

        0

        0
      • rezeki dari Allah says:

        setuju dengan aku bernama lelaki dan lyndabell…dua2 komen ade betulnyer… mmg ade lelaki risau dengan kewangan mereka sebelum nak timang cahaya mata.. takyah nak salahkan diorg laa sbb mmg blom pernah jadi ayah kan…jadi rasa tanggungjawab tu buat cuak..takut tak cukup nak tampung…that’s why as wife you kene convince him mcm lyndabell ckp rezeki anak tu mmg ada…setiap baby yang lahir mmg ade rezeki nya.. so bincang laa elok2…

        p/s: me dulu masa lahirkan anak sulong, keluar jer then dlm half an hour lepas lahir tu husband dpt email drpd boss bgtau dpt naik pangkat dan naik gaji…mmg rezeki anak…

        0

        0
      • lyndabell79 says:

        kebiasaannya org akan terfikir..masa bujang dulu gaji ciput, cukup ke duit nak kawin? mcmana nak hidup? nak beli rumah, itu, ini? Alhamdulillah..dh lepas tahap tu. next, bila dh kawin terpikir pulak mcmana nak ada anak ni? cukup ke duit gaji nak byr mcm2 + beli susu lampin anak? Alhamdulillah…Allah permudahkan segalanya..so memang setiap anak ada rezekinya :)

        0

        0
  15. Lavender says:

    tahnial nabil..

    0

    0
  16. […] Akhirnya berita yang ditunggu-tunggu oleh semua pasangan suami isteri hadir jua kepada Nabil Raja Lawak dan isterinya Zira. Berita gembira ini hadir selepas Zira melakukan pemeriksaan melalui kit kehamilan apabila berasa agak tidak selesa di waktu pagi. Kini Zira sudah … Continue reading → […]

    0

    0
  17. Luqman Hakim says:

    taniah buat zira dan nabilll

    0

    0
  18. umie_dani says:

    Tahniah nabil n isteri… semoga sihat hendaknya baik ibu and baby..

    p/s : sorry lah abg nara tp nape abg nara ckp ‘Sila jaga kandungan elok-elok kerana waktu sekarang ini adalah sangat kritikal’ its not kritikal its trimester pertama… time mcm ni baby bru nak develope tu yg ibu akan mengamlami mcm2 perubahan hormon… inyallah lepas trimester pertama ibu akan mcm biase kecuali perubahan pada bentuk badan.. but its not kritikal..

    sorry klu sy yg salah but this is fact and thru experience.. Peace!

    0

    0
    • Anonymous says:

      trimester pertama tu yg waktu kritikal nyer…. maksud abg nara ‘kritikal’ tu means dlm masa 3bulan ni it is so fragile…so mmg kene ambil langkah yg berjaga-jaga yang extra…dan alahan pada waktu ini juga adalah yg paling teruk…dan paling susah. Kene kuat semangat. Kalo ganti dengan word ko “‘Sila jaga kandungan elok-elok kerana waktu sekarang ini trimester pertama” ….what the heck??? ko yang tak paham ni…bukan Nara~

      0

      0
      • dynasty says:

        setuju dgn anon..
        penggunaan ‘kritikal’ tu bukan setakat untuk kritikal nak mati or whatsoever.
        “its not kritikal its trimester pertama”
        boleh tahan lawak ayat ni..
        takpe kak,blaja dari kesilapan.
        secara tak langsung tambah perbendaharaan kata.

        0

        0
      • umie_dani says:

        ya.. i know what he try to explain.. but still kritikal tu merujuk bende yg dah sgt genting.. something yg plg final.. and i know dlm waktu skrg ni mcm2 nak kene jage dr segi petua org2 tua sampilah dr nasihat doc.. dalam waktu ni perempuan yg tgh pregnant kene berjaga2 and berhati-hati.. tp tak perlu lah gune kritikal..

        but fill sorry klu u kate i yg taham abg nara ckp ape u silap i mean word KRITIKAL tu kurang sesuai.. selama i mengandung 9 bulan pun takdepun org ckp lg waktu ni waktu kritikal.. juz org kate waktu ni ‘trimester pertama -accordingly to doctor bykan rehat, ambek vitamin, jaga makan, and jgn buat keja berat’ according org tua2 pulak pun lebih kurang sama nasihat nyer juz di tambah dgn amalan kerohanian (cth: bykkan solat) dan bacaan doa2 yg bagus untuk perempuan mengandung.. but serius takde pulak dorg ckp KRITIKAL..

        but its ok.. fine by klu u yg tak paham dgn ape yg i nak explain ni.. terpulang..

        0

        0
      • mm says:

        trimester pertama tetap kritikal.. pada I kritikal maksudnya penting.. pembentukan organ2 utama spt jantung, buah pinggang, etc bermula di trimester pertama, trimester seterusnya adalah development stage. jikalau ada apa2 kecacatan, it starts at the first trimester. So, very2 kritikal..

        0

        0
      • wAwA says:

        feel la kak bukan ‘fill’… sekian

        0

        0
      • cheers says:

        berlagak doctor la plak minah nie..

        0

        0
    • wAwA says:

      but fill sorry klu u kate i yg taham abg nara ckp ape u silap —> fill (typo?) maybe ‘feel’?

      0

      0
  19. Alahai says:

    Alhamdulillah.. Moga di kurniakn anak yg soleh & solehah… Ameen…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    to umie_dani : kritikal maksud abg nara waktu-waktu gini kalau tak jaga elok-elok macam-macam boleh jadi…. contoh gugur….

    0

    0
    • umie_dani says:

      thanks anon.. umie tau maksud abg nara nak sampaikan tu.. just that word jer..

      p/s : hehehe klu rujuk dkt kamus dewan pun kritikal dlm bahagian perubatan means org yg duduk kat ICU dah…

      0

      0
      • Anonymous says:

        poyo la umi dani ni

        0

        0
      • nak menang jugak says:

        Die nk menang jugak..kasik can kat die..die sorang je experience mother kt dlm dunia ni…hahaha kesian. Padahal punyerlaa beribu org baca..die sorang je yg ade problem ngan kritikal word tu sedangkan org lain yg dah ade anak jugak rilek jerr..xde masalah dengan word kritikal tu..kakakakak..ni mesti baru lagi dpt anak sorang pastu dh rasa hebat nk betulkan org lain, kalo anak dh berderet mesti paham dgn maksud kritikal tu.. By the way kak, kritikal yg dimaksudkan bukan dlm pembelajaran bahasa di sini.. Ini in terms of common sense..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ala,umi ni nak tunjukla yg dia ni pandai.guna ayat2 medical terms & ayat2 kamus DBP jer.yg kita2 ni semua nya salah guna bahasa…

        kritikal sbb semua nak kena pantau.dr segi pergerakan.ada orang yg langsung tkblh bergerak di awal trimester ni.mcm kakak aku dulu.5kali gugur masa di awal 3bulan eh,silap….di TRIMESTER PERTAMA ni.dia naik/turun tangga kt ofis dia pun dia blh gugur! tk kritikal ke 2?ada org yg meninggal sbb gugur& hilang byk darah.tk kritikal ke 2? ada org yg terpaksa duduk hospital sbb DI TRIMESTER PERTAMA ni lgsg tkblh makan! smpai tpaksa masuk air.tak kritikal ke 2?
        aduyai nya pun….apa pun tak boleh nya punnnnnnnn…..!!!!

        0

        0
      • doktor cinta says:

        p/s : hehehe klu rujuk dkt kamus dewan pun kritikal dlm bahagian perubatan means org yg duduk kat ICU dah… <— tau tak maksud ICU sebenarnyer ni? Intensive Care Unit/ Unit Rawatan Rapi. so sama jugak laa dlm 1st trimester time pregnant tu kene ade Intensive Care(penjagaan rapi) kepada ibu2 mengandung.

        your opinion:-
        critical = ICU (intensive care)
        Nara's wrote:-
        critical time = intensive care for pregnant mother below 3 months

        so ape yg x bleh terima nyer? ni mesti ko ingat selama ni ICU tu maksudnyer intensive critical unit kan kannnnnn…hihi

        0

        0
      • mama mia says:

        mesti baru pernah mengandung/beranak sekali kan? nanti dah 5 kali mengandung pernah la dengar kritikal tu…. sabor yer…

        ikhlas,
        ibu kpd 3 anak dan pernah dgr kritikal dari 1st pregnancy lagi.

        0

        0
  21. sumijelly says:

    wahhh…tahniah laaa………..

    0

    0
  22. dynasty says:

    ape masalah si umie dani ni..
    orang nak bagi ilmu cuba la terima dengan berlapang dada.
    memang tak salah langsung kot penggunaan kritikal tuh.
    toksahla nak explain panjang lebar bagai.
    tak puas ati gak pegila refer cikgu BM sana.
    nak jugak tegakkan pendirian dia tuh.
    aku paling tak gemar la orang bodoh sombong ni.

    0

    0
    • umie_dani says:

      u know what.. ni bkn masalah bodoh sombong dr apa yg umie komen td pun sebahagian ilmu gak.. tapi takpe umie dah cube bg exlaination tapi klu u kate umie ni bodoh sombong pulak…

      p/s : heheh kadang2 org kate kite yg tak boleh dgr org nak bg ilmu tp kite sendiri bile org bg ilmu taknak terime pulak.. renung2kan lah and selamat beramal dan akhir sekali MAAFKAN SAYA..

      0

      0
      • dynasty says:

        tah,for me saya takde masalah dikritik.
        saya berlapang dada dalam soal ilmu ni.
        kena kutuk?takpe..janji belajar.
        if not,kita takkan pernah tahu yang kita once pernah silap.
        masalahnya dah memang pendapat u silap,so bila ada yg nak betulkan,terimala.
        contohnya:
        fill=feel patotnye
        kritikal dlm DBP=sy sure maksodnya bukan org yang dah kena dok icu walau takde kamus DBP depan sy.
        and i think u should say THANKS rather than MAAFKAN SAYA.
        camtu cara betul bila orang dah bagi ilmu.

        0

        0
  23. Chanteq says:

    Alhamdulillah murah rezeki..

    0

    0
  24. pengomen says:

    hapelah ko ni umi. tak besar manalah masalah penggunaan perkataan kritikal tu. jgn disempitkan fikiran tu. sgt kelakar kalo ko rujuk maksud perkataan kritikal tu kpda org yg tgh tenat kat ICU.

    p/s : pkir panjg b4 bgi pendapat

    0

    0
    • kiki lala says:

      agaknya kalo org cakap:- contoh
      – masalah kewangan aku tengah kritikal
      – result aku kritikal
      – minyak keta aku dah kritikal

      die tak bleh terime…yang di tahu kritikal tu hanya untuk orang yg kat dlm ICU…lol~

      0

      0
      • homo sapien says:

        haha..betul juga.. sokong cth2 yg u bri.. bukan semua dlm khidupan harian kita ayat mesti rujuk kamus..kalau mcm nie..susah la nak komunikasi… para pelawak kat tv berlambak pakai ayat pelik tp paham.tahniah nabil n wife..

        0

        0
  25. Anonymous says:

    Baiikkk lahhhh… Sorry semua ok.. niat umie komen bkn nak kate nak menang or nak carik ape2 masalah for those yg tak boleh terima umie nyer pendapat sorry sgt ok.. before ni umie ni mmg slident reader jer.. tp ari ni terpanggil untuk komen pulak… tibe komen tak kene tempat and mase nye pulak..

    Sorry.. this is my last comment.. jgn terukkan page ni utk nabil ni sian dia.. maybe dia nak bace wish org tp tgk bende2 macam ni pulak..

    SORRY nara… MAAFF

    case CLOSE.. THANK YOU

    0

    0
    • learn says:

      umie, learn from mistakes. just give your views and understanding, dont follow up with those who disagree. everyone has different views. if not the case will critically melarat.

      0

      0
  26. Jenab tonggek says:

    Tahniah…..

    0

    0
  27. chentalove says:

    tahniah untuk nabil n isteri…
    smoga isteri nabil sihat2 sllu smpai bby lahir k…

    0

    0
  28. double ss says:

    congrats to both of u.. :)

    0

    0
  29. wateva says:

    umie_dani..sy rase xde mslh dgn perkataan kritikal 2..sy rase bile org ckp kritikal 2..org dh fhm mksd nye utk ibu2 yg pregnant..kritikal kalo bg sy lar refer ape yg abg nara ckp kt ats..utk mgambil langkah brjage2 ukt ppuan yg pregnant ni..x slh sy rase perkataan 2..

    0

    0
  30. zbm says:

    Tahniah utk nabil n zira!!!! tp kesian kat puteri. ada gak ya org yg dah kawen x nak anak w/pun sorang???aku x setuju sgt dgn komen2 mslh kewanganlah, x suka anak buat bisinglah, x sedialah.kalau dah ada anak 2-3 org tu x hairanlah,kalau lebih nanti takut terjejas pendidikan diaorg pulak. hubungan suami isteri bersatu kerana lafaz nikah tp dgn anak krn darah.

    0

    0
  31. copy paste Rita Rudaini says:

    Tahniah Nabillll….
    kawan2, ade petua x? aku pun da 9 bulan Nikah..
    belum ade rezeki lagi…. ade petua x untuk hamil… =(

    0

    0
    • Anonymous says:

      byk2 kan berdoa yer.jangan cepat putus asa.saya dulu pun lama gak try tuk dptkn anak no3 smpaikan yg no2 dh cecah 6tahun,br la skrg ni ada rezeki.jgn give up.org2 tua kata klu pergi berurut pun blh lekat jgak. cubalah.apa2 pun rezeki 2 semuanya dtg dr Allah, sabar ye :)

      0

      0
    • D.U.I.T DoaUsahaIkhtiarTawakal says:

      sabarlah… baru 9 bulan kot… ade org sampai berbelas tahun tunggu…. mengadulah padaNya mohon murahkan rezeki. Pagi2 lepas solat subuh jangan tidur balik utk anda laki bini…jangan kedekut bersedekah…kadang2 bila kiter bagi makan kat kucing jalanan jer pun insyaAllah dengan izinNya Dia bagi pulangan yg setimpal…yakni mendapat cahaya mata…

      lagi satu dah usaha belom? kalo period xde masalah gigihlaa berusaha laki bini… kalo nak mengandung tapi waktu bersama sebulan 2 kali jer percentage nak melekat tu mestilaa kurang…kalo dah gigih tapi tak lekat pi klinik kesuburan check…kalo dua2 xde masalah…that means kenelaa usaha dengan lebih gigih lagi~ chaiyok2…

      0

      0
    • Anonymous says:

      pegi jmp pakar, nnt die bg ubat subur clomid ke ape tah namanye, klu tu x jalan, br proceed check up yg seterusnya.. dan juga kurangkan berat badan, cuba try di waktu subuh, time tu plg subur.. ovulation calendar pun helps… tu je tips yg ade… good luck..

      0

      0
  32. Anonymous says:

    tahniah kpd nabil & zira.
    s’moga zuriat mrk b’dua sntiasa chat slalu….
    ingat Zira,jaga kandungan kamu dgn baik2x ye…
    nabil tlg beri spenuhnye p’hatian kpd isteri anda…..

    0

    0
  33. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    eleh …..dh tentu bini dia jambu tkan lah dia tk ambek perhatian…..ni semua tk payah nk ajar suroh ambek perhatian ke pe……pandai2 la dia jaga bini dia huh ! lov u tomokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!

    0

    0
  34. zbm says:

    ubat clomide, ntah cmne nk eja….bla aku mkn ubat ni menyebabkan berat badan naik berganda2. huhu.aku ingatkan aku je dpt gejala tu. ropenye ramai gaklah yg jd cam tu.camne nk lekat kalau dh tersumbat lemak.terus aku stop makan. 2 thn pas tu,nk cri bidan plak.adalah member2 ckp bla buat urutan, kdg2 kalau tersilap bidan boleh merosakkan rahim.adalah jugak 2-3 org bidan aku jumpa, tp seme bidan tu x gunakan teknik urutan. pas tu, aku stop jumpa bidan. 1 thn kemudian, ada member syorkan aku ambik produk yg dia jual.dlm 2 bln pastu aku dh pregnant 7 mgu.aku rasa seme sbb di atas tu alasan je. tp aku yakin yg Allah dah kabulkan doa mak aku masa dia pergi Mekah buat Haji. Alhamdulillah. aku ckp cam tu sbbnya bla aku nak tambah baby ke2,aku beli semula produk tu tp x dpt2. anak aku pun dh 4 thn.usaha tetap usaha, doa n tawakkal.

    0

    0
  35. daapt baby baru..tahniah lerr..:

    0

    0
  36. zaia says:

    Tahniah nabil dan zira..

    0

    0