Written by Bella | May 30th, 2017

Selepas empat tahun mendirikan rumah tangga, isteri kepada pelakon Fizo Omar iaitu Mawar Karim akhirnya disahkan hamil. Berita gembira itu diumumkan oleh akar Perbidanan dan Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat menerusi akaun Facebooknya.

Menurut Dr Hamid, Mawar hamil selepas menjalani beberapa pembedahan dan diikuti dengan rawatan susulan.

Dr Hamid pada masa yang sama turut memberi beberapa nasihat serta panduan kepada Fizo dan Mawar bagi menjaga kehamilan.

Foto imbasan kehamilan menunjukkan Mawar sah berbadan dua

Alhamdullillah dan tahniah kami ucapkan kepada Fizo dan Mawar, akhirnya mereka dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata. Kami mendoakan agar ibu dan bayi didalam kandungan sentiasa sihat. Amin..

Sumber Berita : Facebook Dr Hamid Arshat

29 responses to (TAHNIAH) Isteri Fizo Omar Sah Hamil

  1. minah jambu suka saahara yaakop says:

    pak cik mana yg senyum macm gitu ? sunguh tak patut pak cik..!

    0

    35
    • Fidot says:

      Ni budak mana yg komen ni??? Dia ni pakar sakit puan yang terkenal kt Malaysia ni dik oi. Len kali jgn pandai pakai smart phone je, tp bebal. Kenal ckit org2 penting yang byk berjasa dlm bidang perubatan ye dik… Jgn tau tgk henfon baca gosip je keje, ilmu kene cari.

      41

      0
      • wekkkkkkk says:

        wekkkkkkk dh bca habis…tapi mmg pun mcm smcm je senyuman dia..geli aku yalahkan…bayaran masukkkkkkk..tu sbb syumn gitu ropanyer..

        1

        12
    • Anonymous says:

      ko ni mesti budak wechat!

      6

      0
    • Anonymous says:

      Senyum dr. tu plak yg ko isukan..dasar bebal

      6

      0
  2. MakJemah says:

    Woi apa bahasa kau ni? Itu Dr Pakar Sakit Puan & Perbidanan. Mcm sakai lah kau ni

    11

    0
  3. Kate says:

    Wahhh hebat..pakar bidan yg announce bini fizo expecting..mcm anak raja pulak kena buat announcement to public..neway congrats n ikut nasihat doc sbb mash awal tu.

    4

    6
  4. Anonymous says:

    hamid arshad ni pakcik saya

    4

    2
  5. Anonymous says:

    Tahniah fizo and mawar…semoga semuanya dipermudahkan..

    9

    0
  6. Anonymous says:

    Tak de pakar skit puan yg di pggil PUAN kew? Yg ENCIK jgk dicarinya..

    0

    29
  7. Anonymous says:

    doc ni pernah merawat sy,terbaikkk??

    11

    0
  8. Anna says:

    Ivf?

    3

    0
  9. Dr say says:

    hehehe IVF tu

    3

    1
  10. makcik tipah says:

    tak perlu kot doktor nak mention “setelah menjalani pembedahan dan pelbagai rawatan susulan”.. kpd public..takut pasangan ini tersinggung..mcm mengaib pon ada..ye la..anggapan org luar terhadap fizo n mawar(oooh..problem salah sorang diantara suami isteri rupanya..cth..). Just ckp tahniah je la..n nasihat tu bolehla diterima.. bg sya..lebih elok fizo n mawar yg umumkan sndiri.. anyway..tahniah buat fizo n mawar..

    1

    23
    • Fidot says:

      Kalo pk negatif mmg sentiasa la mcm tu.

      19

      0
    • wekkkkkkk says:

      aku pun nk buat statement yg sama dlm kepala otak tdi, “setelah menjalani…………susulan”…

      rupanyer ada buat pembedahan lah ya utk dpt kan anak…apa2 pun tahniah.
      Hati2..dr kata 10% je risiko nk gugur kn, 80% mesti kukuh..tapi kelulusan dri Allah lgi 100%.

      7

      0
    • Mimi says:

      So what kalau ada buat pembedahan untuk get pregnant? fyi Dr ni memang style dia buat annoucement kat fb dia. Untuk nasihat dan semangat. Kalau asyik negative je negative je lah jawapannya.

      19

      1
    • Anonymous says:

      apa yang nak tersinggungnya?? tu tandanya F&M berusaha. tak paham kenapa plak nak kena tersinggung.. kalo dah makcik tu makcik jugakkkk

      12

      0
      • makcik masih ada haid says:

        ya makcik2, at least kami makcik dh berjaya harungi hidup smpai ke tahap makcik/pakcik…yg u muda x tentu lagi kan smpai ke tahap makcik/pakcik. Mati bukan brgntung pada umur.

        6

        1
  11. orgtua says:

    Dr Hamid Arshad is one of the best in the country. Very well known gynae. Dulu pernah ada ruangan dlm Utusan dan artikelnya selalu keluar dlm media. Yg tak kenal tu mungkin sbb muda lagi kot.

    37

    -1
  12. Anonymous says:

    tahniah. moga nasihat itu beguna untuk kita semua yang mahu mendapatkan zuriat juga

    11

    0
  13. Anonymous says:

    Dr. Hamid Arshat ni pakar perbidanan dan sakit puan terkenal di Malaysia. Selalu baca artikel yg dia tulis. Memang dia pakar dlm bidang ni. Nak gunakan khidmat pakar gini mahunya ribu ribu jugak bayarannya. Dia buat pengumunan pasal Mawar tu mengandung siap bagi tips berguna utk jaga kandungan itu & tu boleh jadi panduan utk kita bersama.

    35

    0
  14. hani says:

    jangan jadi orang yang sakit minda… berfikiran positif.. Tuan Dr Hj Hamid Arshat ini sangat berjasa membantu pesakit.. banyak menulis nasihat untuk dijadikan panduan generasi akan datang, Sempena ramdhan, baiki lah hati..bersih kan jiwa..
    insyaAllah keberkatan Allah swt bersama kamu semua.

    14

    0
  15. elle says:

    tau nye nak kondem je, cube laa fikir positif, doc tu bg nasihat in general n tips supaye sume org yg nak dptkan anak or bru nak ade anak boleh hadam. tapi posting tu ditujukan kt mawar n fizo sbb diorg yg jumpe utk dptkan pengesahan. at least diorang ade gak usaha nak dptkan baby wpon went thru mcm2 procedure. ni typical malaysian thinking ni susah betul nak sekolahkan taunye kondem aje. name je ade smartphone tp user nye bangang x bertempat..

    3

    0
  16. Minah Kilang says:

    Macam terlalu awal buat announcement..apapun tahniah..

    1

    0
    • belacan says:

      bukan macam…memang benar buat “pengumuman”. apapun nantilah, bila bayi tu dh terbentuk jari2 kaki dan tangan mcm itik..ni mcm berudu je dh “announcement”.
      Dah tempah “wad ke” sekali cepital mana.

      0

      0
  17. Anonymous says:

    saya baru sebulan menjalani pembedahan dan rawatan dalam usaha mendapatkan zuriat.
    di bulan mulia ini mohon doakan saya supaya dipermudahkan urusan ini.
    terima kasih.

    13

    0
  18. Anonymous says:

    Nasihat 1 dan 2 win…padan dngan dua org ney..

    0

    0

Leave a Comment

Optional