Written by Bella | July 24th, 2016

Tahniah kami ucapkan kepada pelakon Hetty Sarlene yang sudah sah bergelar isteri kepada Dani Aaqil ataupun nama sebenarnya Daniel Oakes pada tengah hari semalam.

Majlis akad nikah Hetty dan Dani seorang jejaka yang berasal daripada London itu berlangsung di Royal Palm @ Clarke Quay di Singapura.

Hetty tampak cukup cantik mengenakan busana berwarna putih manakala Dani segak memakai baju Melayu cekak musang sedondon dengan Hetty.

Dani menyerahkan mas kahwin sebanyak 100 Singapore Dollar (RM300) serta lima dulang hantaran kepada Hetty. Pengantin perempuan juga turut membalasnya dengan lima dulang hantaran.

Jumlah wang hantaran yang diterima Hetty Sarlene sebanyak GBPSTG10,000 pound (RM53,500). Akad nikah disempurnakan Kadi Salim Jasman yang berwalikan bapa Hetty Sarlene, Abdul Hamid Hassan.

Majlis persandingan juga diadakan di lokasi yang sama selepas upacara akad nikah selesai. Majlis resepsi pihak lelaki pula akan didakan di London pada akhir tahun ini.

Lagi beberapa foto sekitar majlis akad nikah dan persandingan Hetty Sarlene dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sumber Berita : BH ONLINE

24 responses to (TAHNIAH) Hetty Sarlene Selamat Diijabkabulkan Dengan Dani Aaqil

  1. minah jambu say no to DRUG says:

    syukur alhamdulillah kawin ngan mat salleh jugak yg bagos…semoga hetty bahgia n di murah kan rezeki semoga Allah bersama mu selalu..

    0

    0
    • biarbetik says:

      Alhamdullilah kawin juga akhirnya…tak kisah le matsalleh, anak salleh tau cucu salleh asal tak kacau suami org dah kira bagus wlaupun hang sosial ke apa ke…tahniah;)

      0

      0
  2. minah jambu say no to DRUG says:

    idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibbb eemmuah…!

    0

    0
  3. Embun says:

    Dia perna belakon cite ape eh???? Tlg jelas kan siapa kah dia??

    0

    0
  4. Gigi emas says:

    Pompuan melayu lebih baik baik kahwin orang asing lagi romantic drp orang Melayu, batang pun layu tapi nak kahwin sampai 4. Tak yah pakai tudung atau pun jubah di overseas

    0

    0
  5. Teddy Bear says:

    tahniah.. semoga berbahagia

    0

    0
  6. anon says:

    Untungnya……dah lah hensem, nampak baik pulak tu. Jeles pulak. Mat saleh mmg suka yg berkulit gelap kan…. neway congrats to both…

    0

    0
    • perasanlebeh says:

      elah … bkan semua yg suka. Yg suka tu memang ada taste issue pelik sikit. Nothing wrong with that. Tapi nak kata dorang suka sangat.,mcam tak kenal dunia lagi. Selalunya ppona kulit gelap ni related dgn -sifat *slave*. Semua pon bole harap di buat, dengar kata dan tak berani memberontak. Senang buat jadi hamba..hehe

      0

      0
  7. Anonymous says:

    hutang jangan tak bayar yeee… hutang wajib dibayar walaupun tak dituntut puan hetty nak2 lagi aniaya orang. Allah tu Maha Adil.

    0

    0
  8. bohsia says:

    kawin jugak si lunyai ni elok lah,dah brapa jantan tibai dia ni …pepek mesti lebam..lol

    0

    0
  9. Dulu cantek. sekarang ni macam ape dah

    0

    0
  10. sentap says:

    mmg la dulu muda lagi…skunk dah berumur…mana ada org berumur makin nmpk muda mlainkan cucuk2…operate sana cni…

    0

    0
  11. Hetty Sarlene Belum Bayar Hutang says:

    Dia ni penipu besar, kenal rapat dgn dia8 tahun yg lalu, asyik mintak pinjam duit l kata sakit teruk lah, kena ugut kontrak lah, passport kena tarik dgn manager lah, bil letrik api air rumah kena potong lah, wallet hilang lah, kena kejar tailing lah dan mcm2 lagi.. nak dekat 30ribu sing dollar dia pinjam, tapi dia meroyan bila mintak suruh dia bayar balik.. padahal dia yg hutang… bila dah 30ribu tak byar, masih ada muka nak sms mintak pinjam lagi… bila reply kat dier yg kiter tkde duit lagi, dier boleh tak tau malu suruh kiter ambil loan kat bank utk dier… teruk nyer manusia… biler ckp kat dier yg duit kiter tu perlu utk kasi kat mak kiter utk buat gi haji, diablagi tak tau malu suruh kasi pinjam dia dulu nanti dia dtg rumah terangkan n bual ngan mak kiter tentang keadaan dier… temberang nombor 1, nak suruh jumpa byr hutang dah lah taknak, ada hati konon nak dtg rumah explain kat mak kiter…sampai hati ade manusia tergamak menipu mcm ni tapi masih hidup tak rasa bersalah tak nak byr hutang balik. semua bukti ada sy masih simpan sampai skrg…

    0

    0
  12. jubo says:

    patut tak diambil berlakun lagi perangai sampah rupanya…singapre memang tak pandang artis melayu,mlsia nak muka korang

    0

    0
  13. peace says:

    tahniah…selamat pengantin baru

    0

    0