Written by AbangNara | May 19th, 2012

Akhirnya debaran MANIA telah pun berakhir sebentar tadi dan Hafiz telah pun dinobatkan sebagai juara. Dengan kemenangan ini, Hafiz membawa pulang RM500,000. Sepanjang MANIA, Hafiz berada di empayar Ahmad Dhani. Ahmad Dhani turut membawa pulang RM300,000 berikutan kejayaan Hafiz.

hafiz juara mania

Sementara itu, Jacyln Victor mendapat tempat ketiga dan membawa pulang RM100,000. Stacy pula berjaya mendapat tempat kedua sekaligus membawa pulang RM200,000. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada semua pemenang. Jangan lupa untuk berkongsi kejayaan dengan para peminat yang telah banyak mengundi anda.

201 responses to (TAHNIAH)Hafiz Juara MANIA, Bawa Pulang RM500,000

  1. Anonymous says:

    zed zedi sila ngamuk skarang!!! cepat serang ahmad dani, mintak permit kerja dia pls!! muahahaahahaha

    0

    0
    • Kelantan Juara Final Piala FA!
      yahoo..
      apa barang tengok mania ni..

      0

      0
    • AhmadDhamiii says:

      Muzik is Universal (typical answer every musician)…ngak kire dimana dong…janji lumayan uangnya….

      0

      0
      • Pondan Sepi says:

        MEMAND DH AGAK MAMAT NI AKAN MENANG! DIA KAN PRODUK ASTRO MESTI LAH ASTRO DH BOOKING PERATUSAN UNDIAN UTK PRODUK2 DIA JE.. BERTUAH LAH KALAU JAC NAK MENANG. MESTI LA ASTRO MALU. KONON NAK TUNJUKKAN LAH PRODUK AF BERKUALITI! HAFIZ NI X KE MANA LAH. MUKA PUN XDE! HARAP SUARA JE PUN SUSAH JUGAK…

        0

        0
      • red3ye says:

        superstar dinilai pada undi dari juri.apa ada hal.

        0

        0
      • mdm kapal burok says:

        blah lh ko pondan..choiii…dh hafiz mmg layak menang..hafiz menang dpt ratus ribu..yg engko lak main tepi lorong dpt berapa hinggit???

        -kmk sokong ktk hafiz.sora ktk nang kck gilak2..bagik2 juak duit oleh dirik menang ya…hahaha-

        0

        0
      • lalalot says:

        Pondan Sepi nk tak reti nak matikan Caps Lock ke? Sakit mata aku tengok font besar2 ni. ^___^Y

        0

        0
      • Pondan Sepi says:

        @mdm kapal burok
        TEPI2 LORONG PUN DAPAT SEDAP! ENTAH2 KO PUN LANGGAN!

        0

        0
      • mdm kapal burok says:

        pondan sepi yg terlampau,
        wei,sah2 aku pompuan..TULEN lg..ulang suara..TULEN tau..gi pun,apa kelasss main kt lrong mcm ko?? anyway,sedap ker??eeiii….knk aids br pdn muka kau pondan a.k.a arbok!! jgn mare,dh la muka kau dh sedia burok,kang tmbh burok lg klau mrh..dont blame me if ko xlaku ms melelong kt lrong nnti ye..hahaha….

        0

        0
      • motherpuncher, how are ya doing?

        0

        0
      • wow says:

        dia ni kalau masok apa pertandingan pon ,mesti menang kan ! pe ..terbaekk ah

        0

        0
      • Pondan Sepi says:

        GIRL JOM NYUNDAL!

        0

        0
    • blacktie says:

      ntahnya.. aku nk tgk gak si zed zaidi ngamuk.. kahkahakh

      0

      0
      • Sasha Sandha says:

        Eww ? Hafiz yg berserabai tu menang ? superstar apa camtu ? muka saja pon warok uolss ~!! Choyy sepanjang zaman ~!! Jaclyn selayaknya menang …

        0

        0
      • Bekas Anak Ikan Yusri says:

        Yuck! Sepatutnya EBI yang menang! Nampak sgt ASTRO main politik!

        0

        0
      • mdm kapal burok says:

        rambut hafiz tu lah yg mahal tu..dh byk bawak tuah kt dia tau x???

        0

        0
      • suka menyibuk bla perlu says:

        tuah bukan terletak pada rambut.. tahyul semata-mata.. bukan rambut yang bagi rezeki.. don’t simply vomit your words.. look before u leap okeyyyyyy

        0

        0
      • MNNN says:

        hafiz memang layak la juara….yg cakap bukan2 tu dia sebenarnya CEMBURU dgn kejayaan org lain…..

        0

        0
      • Glamerr gilerr says:

        Teddy bear ni lagi menang….. hmuhhhhh….

        0

        0
      • Bijak says:

        aku kenal la ko pondan sepi…. nama sbnar ko ira kan?? aku ada baca komen ko dlm blog apa ntah… ko bahasakn nama ko ira.. itupun kalo btl itu pondan sepi org yg sama la… hehehe….

        0

        0
    • blacktie says:

      aku nk bukak twitter tgk..kakakak

      0

      0
    • bbycumil says:

      jac lupe lirik..

      0

      0
    • Uhh ... Kinky says:

      Zed Zaidi kalau die x bersuara pasal amad dhani ni mmg hipokrit.. dgan AA bukan main lagi die … ni klau yg ikut twitter AA . AA ade luahkn kekesalan die seolah dia disingkirkn dr SENIMAN dri dibantu sbab die pn ahli seniman .. nak tau ape jwapan ZZ .. ni tweet latest die ..
      “SENIMAN cuma MEMBELA ARTIS MALAYSIA je. ARTIS BERSEKUTU yg di bawah SENIMAN adalah LESEN bg mereka disini.ARTIS LUAR ,TAKDE HAK di MALAYSIA’

      0

      0
      • laila says:

        pasal ahmad dani pn nk kaitkn ngn zed zaidi..awk kne igt yg ahmad dhani tu dijemput utk mnjadi mentor kpd anak didik die..so nk salahkn lah pihak yg jemput artis indon tu..dan yg menang pn hafiz kn..ahmad dhani menang hanye bg pihak hafiz

        0

        0
      • Anonymous says:

        sbb zed zaidi gila, setiap pertandingan kat malaysia kene org malaysia yang menang, so kitorg tgh tggu si zed ni nak marah ke x ahmad dhani menang, lagi satu ahmad dhani kira kerja laaa kat malaysia, siap menang 300k, walaupun ko kata on behalf, tp dpt gak duit, kene la tunjuk permit kat zed.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Macamana seniman boleh menerima artis yg bukan rakyat Malaysia sebagai ahli. Ini mesti kes nak duit keahlian aje. Mana Presiden Senaman? Aaron slam black (Harun Salam Bachik) nak diamkan Zed Zaidi terus memalukan Seniman.

        0

        0
      • akutaktahu says:

        zz xngamuk kot sbb A.Dhani penyanyi -xganggu karier dia sbg pelakon..

        0

        0
    • gurl says:

      untg ler hafiz….da kaya,kaya lg…..rezeki….

      0

      0
    • Bekas Anak Ikan Yusri says:

      Aku tengok piala FA lg best! Boleh merembes tengok jantan2 main bola.. Tengok Aznil bapok? Hafiz sakai? Hazama endon? Aril poyo? X naik nafsu syahwat aku!

      0

      0
      • mdm kapal burok says:

        abis tu diaorg naik syahwat ke klau tgok ko????

        0

        0
      • Bekas Anank Ikan Yusri BODOH says:

        Bekas Anak Ikan Yusri: Ko ni kecik2 tak nak mampos…dah besarr mcm WTF…euwwwwwww…..

        0

        0
      • Laila says:

        Elok sangat lah Si “Bekas Anak Ikan Yusri” cakap si Hafiz sakai…. dasar kenegerian, balik2 org Sarawak engkau org gelar sebagai Sakai. Tak ada semangat 1 Malaysia langsung.

        Tu lah, masa sekolah dulu confirm failed geografi n sejarah. Daif sangat sampai tak dapat tonton TV and tak afford nak beli tiket kapal terbang…so tak pernah tengok dengan biji mata sendiri bagaimana keadaan Sarawak sampai siap melabel “sakai”.

        Dah prejudice sangat, let me remind u and pls baca balik buku teks sejarah….we Sarawakians and Sabahans were invited by Tunku Abdul Rahman to form Malaysia so as to even out the numbers of bumiputras since Singapore were part of us back then. Cuba fahamkan apa fungsi “Suruhanjaya Cobbolt”. Kita org dijemputlah, bukan terhegeh2 pun so jangan lah sebarang pakai perkataan “sakai” yang engkau bodoh tu tak reti pun.

        Hafiz, you made us Sarawakians proud and you truly deserve it.

        0

        0
      • choi sakai says:

        Main bola..kejar kejar…masuk gol…. Kalau tengoknbetol2 sangat bodoh…

        0

        0
    • Ak yg comel says:

      Tahniah kepada hafiz dan kelantan.. haha

      0

      0
    • curlassssss says:

      aku tggu ZZ ngamuk lak pas nih…aku nk tgk dia nk prtikai kan ke x astro jmput dia dlm program Mania ni..pas 2 menang plak 2 n bwk blik INDON rm300k….convert rupiah da milion2 tuh…ape lg ZZ, silakan la…kali ni nk suh ahmad dhani tunjukkan apa?? kakakaka……

      0

      0
      • curlassssss says:

        **aku nk tgk dia nk prtikai kan ke x astro jmput ahmad dhani dlm program Mania ni..

        p/s slh type daaa

        0

        0
    • Ak yg comel says:

      haha jed jaidi jgn dok meroyan kt twitter sudahlah..org tu dpt 300k malaysia bg

      0

      0
    • Uhh ... Kinky says:

      Kawan2 .. ini mgkin Off topic .. tp klau ade mase sila tgok twitter shila amzah n sharnaaz ahmad .. SKRG ni dieorg tgah brprang dgan peminat tntang isu GEDIK terutama nya shrnaz tu .. akaon dieorg x diprotect .. krang bukak je pkai goggle … xabis lagi rupanya ..

      0

      0
      • Anonymous says:

        minah tu sebenarnya meroyan tak dpt gi final. mmg dua2 ekor tu tak matang langsung. menyemak jer la dorang tu. bajet bagus. duk diam2 dahlah.

        0

        0
    • Anonymous says:

      btl tu…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yes, yes, yes betul tu suruh Ahmad Dhani tunjuk permit kerja. Mintak En. Khairul Annuar sekali, dia dan wife kan orang Singapore jugak.

      0

      0
    • Mawar berduri says:

      Yes,yes,yes betul mintak bukti permit kerja dari Ahmad Dhani. En. Khairul Annuar sekali, dia n wife dia orang Singapore. Mananya Aaron Slam Bak (Harun Salim Bachik) Presiden Seniman, tak kan nak biarkan Zed Zaidi memalukan Seniman. In the first place kenapa terima bukan rakyat Malaysia sebagai ahli Seniman. Nak duit keahlian aje ke?

      0

      0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Tahniah, Anonymous.. ko dapat first..

      0

      0
    • Wakil Stesen Lain says:

      Mania ni kan program budak2 hingusan..dan ni kan show SAPE LEBIH POPULAR bukannye SAPE YG LEBIH BAGUS DAN BERBAKAT! Org yg lebih matang manelah nak buang2 duit undi smpai kering kredit..budak2 hingusan (especially kaum pmpuan sbb mrk ni yg rajin sgt sms peminat syok sendiri ) pakai duit mak bapak leh lah! Tambah2 show bawah ASTRO..tak kan mereka nak biar “org luar” menang dari talent ciptaan mereka sendiri. Pe2 pun, semuenye hebat tapi pemenangnye tak lah sehebat yg No. 3 dri segi performance dan suara..lebih popular dan lebih peminat mungkin! Sebab lagi satu, org melayu yg paling ramai tengok show ni, so logiknye pasti Jac tak kan dpt sokongan majoriti walau bagus mane dia perform. Kalau lah ni show ni bawah VAANAVIL kat Asto, tak ke Jac menang No.1 dgn undian 99%???

      0

      0
      • Ryena says:

        U x taukah?? jac dah wat 3 kesalahan di atas stage smasa nyanyi lagi Kenangan Terindah. nak tau apa kesalahannya…::
        1) start nyanyi sblum smpai waktunya,
        2) lupa lirik – tertinggal perkataan “kan ku jadikan kau kenangan….
        3) lupa lirik lagi….seperti di no.2
        so, layakkah dia menang??? sy bknny anti dgn jac, sy pun sgt ttarik setiap kali dia buat performance n rasa bangga bila dia dpt buat persembahan d negara luar. sperti kata datuk M.Nasir…”bila d atas stage ssah mau tguk kesalahan Jac”. tapi agak hamapah jugaklah sbb jac lupa over confident kot smpai lupa lirik…kalu jac ikut pertanding “the Voice” bhrp sgt dia menang sbb jac ada pakej tu..skadar memberi pandangan smata2..

        0

        0
  2. hoi,,si kerinting jadi juara

    0

    0
  3. Saya Baik says:

    Jaclyn Victor lupa lirik la plak..x pe la..da x de rezeki…

    0

    0
    • erin says:

      jaclyn sedap ke nyanyi? aku rela hafiz menang lagi walaupun aku xsuka dia SEBABNYA dia melayu… Jaclyn+stacy bukan melayu… aku sokong anak2 melayu… tp napala hazama xmenang…huk2… Actually, aku xtgok pn MANIA ni… :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko ni mesti adik zed zaidi kan…

        0

        0
      • lalalot says:

        tak tengok, sembang macam dah tengok bepuluh2 kali. Aku lempang jugak dia ni. Sabarlah wahai hati ni.. Fuh fuh

        0

        0
      • majun sangkut says:

        such a racist!

        0

        0
      • UstazahTerlampau says:

        amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Erin……………..kau ni hidup mcm bukan kat m’sia kan??? boleh pula timbul isu mcm tu…tu dah racist tau x???? kalau lepas ne kau kemalangan kat tepi jalan pas tu org cina buat xtau sb ko bukan sebangsa dgn dia biar padan dgn muka ko! x kisah la melayu ker…india ker…kadazan ker……yg penting org m’sia….bangang punya pmpuan!

        0

        0
      • cik non says:

        racistnye cik adik kite ni..apela salahnye klu awk sokong anak2 malaysia..kn sdp sket bunyinye..sempitnye

        0

        0
      • leia says:

        racist tol erin ni..msia ni kn ngra mjmuk..byk bgse.g mne2 pn mst jmpe bgse lain..hentikan la racist 2..

        0

        0
      • erin says:

        ok…aku cakap baik2 yer kawan2…hampa nak ka duit tu dpt kat bgsa lain…depa 2 musuh dalam selimut taw…2la org melyu ni baik sgt,nmpak yg realiti je, yg tersiratnya hmpa xnmpak…aku ckp direct sebb aku kesian ngn sebangsa aku ni…sadis weh…jenis xreti nak tolong bangsa sendiri…tau nak jatuhkan adala…kalu hmpa nk tau bangsa2 lain lg racist la weh…Come on lah!!!

        0

        0
      • erin says:

        lalalot+ustazah melampau : aku bukan lgsg xtgok MANIA, aku tgok tp xfollow mcm korg yg aku rasa agak fanatik sebb mencarut bagai ntah pape sebb MANIA jer?? Kolot betullah! n my mum said HAZAMA is the best one n i also agree with her bcz i also watch HAZAMA performance k!… He better than jaclyn! :D

        0

        0
      • Anonymous says:

        erin, kau ni dulu grad mana? sekarang kerja mana? apa post ko? aku rasa kau ni racist mcm kau duduk dlm hutan x keluar2..

        0

        0
      • erin erin says:

        kalau macam tu la lain kali buat je program Mania (only for malays) or apa2 program kena Melayu baru bole masuk…so gerenti Melayu yg menang n xde lagi alasan awak yg org bukan melayu jatuhkan bangsa melayu.. la.. melayu ditindas la…
        pas tu jangan la plak keje ngan bukan melayu ya… atau kawan ngan bukan melayu ya.. atau berjiran ngan bkan melayu ya.. mereka tu kan tunggu masa nak jatuhkan AWAK ya.. pas tu pastikan adik beradik dan sedara pon mcm tu ya.. kesian nanti mereka kena tindas bukan melayu… kan?

        0

        0
      • areena says:

        ko ni memang dasar tak guna. tak guna tuhan beri ko otak untuk berfikir. klu ko rasa ko melayu yang hebat kenapa tak nyanyi. patutlah melayu mcm ko ni tak maju sentiasa dengki dengan orang bangsa lain. tak pernah ker terfikir kita ni satu malaysia. apa ko ingat bangsa lain tu sampah ker ? tak boleh nak rasa menang ? Ingatlah bukan melayu saja yang idup kat malaysia ni. hayatilah 1malaysia. Bersaing secara sihat. klu dia menang sekali pun, ada dia bagi ko duit ?

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko jgn lupa sejarah n asal usul ko…melayu ke????perkauman betul org mcm ko ni berfikiran sempit sampai bila pun tak akan maju….

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko pun langgan astro juga….jgn lupa astro tu orang india punya…ko bayar juga kan….duit ko habis kat org india juga….ko tak boikot pun astro???kalau ko tak racist ko lagi maju la wei….phd ko tu buat ko sakit je nanti….

        0

        0
      • neutral tak racist tak bias says:

        bg aku mmg pemenang tempat pertama, kedua dan ketiga selayaknyer di tempat masing2…
        -hafiz ade wow factor malam tu dengan lagu yg kene dgn suaranya
        -stacy pun best tapi tak sebest time minggu die bwk lagu eclips dengan cliff omar tu
        -jac time dgn tia jinbara tu ok dah, masuk lagu solo kantoi sket sbb lupa lirik…tapi suara die mmg power tak boleh dinafikan
        – hazama mmg sedap nyanyi…tapi aku x nampak die bwk lagu amy-saat ku idamkan dgn lagu sekuntum mawar merah dgn hattan tu dgn gaya lenggok suara die sndiri… aku rasa die mcm tolong nyanyi balik jer. part high note, part low note semua sama mcm penyanyi asal nyanyi.
        -aril pun lebih kurang hazama, die blom mampu nak wow kan org dgn nyanyiannyer.. hanya setakat sedap di dengar…

        To Erin, tak payah laa nak racist..ko ni melayu agama Islam ke tak? tak percaya dengan rezeki Allah ke? Hafiz yg menang pun ko nk citer psal racist… kalo laa stacy or jac yg di tempat pertama…meroyan agaknye ko ni…

        0

        0
      • Ryena says:

        bkn malaysia lah namanya kalu negara ini hnya dipenuhi oleh org2 melayu semata2…spatutnya kta patut bsyukur di negara kita ada pelbagai kaum n suku bangsa. mrk mempunyai keistimewaan masing2…walaupun jac n stacy itu bkn melayu tulen mcm awak “cik erin” at least, sebutan bhs melayu mrk lancar. come lah..smpai bilalah nak dduk bwh tempurung nie, mrk x kacau ko napa ko plak yg sakit ati. kalu ko rasa semua org melayu layak menang napa ko x mau jadi artis n then cuba masuk mania atau minta tlg dgn zz hujahkan pendapat ko agar industri muzik d malaysia ini hnya lyk kpd org2 melalyu tulen mcm awk tuu sja…. stacy tuu kaum bumiputera d sabah nie bkn pendatang asing. bahasa melayunya lagi baku bbanding ko bila bckp…maybe lah sbb x pernah dgr ko bckp puunnn..

        0

        0
  4. adik angkat hafiz says:

    1st…. terima kasih pada semuaa…

    0

    0
  5. […] Ahmad Dhani. Ahmad Dhani turut membawa pulang RM300,000 berikutan kejayaan Hafiz. Sementara … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Bawa, Juara, Mania, Pulang, RM500000, TAHNIAHHafiz by […]

    0

    0
  6. cik pinky says:

    dah agak dh…mesti budak astro jugak la yg menang…

    0

    0
    • dia says:

      ohh..bila retis bukan astro yg menang mesti ko x bising kan? terang2 si jac tu lupe lirik..

      0

      0
      • laila says:

        xde kene mengena pn lupa lirik dgn pertandingan yg pakai vote..mestila astro sehabis2nye promote bintang ciptaan die..nk diangkat jd superstar

        0

        0
      • Anonymous says:

        laila, kalo laa di aril yg menang malam tu boleh laa ko nk citer pasal bias… ini semua yg menang mmg deserve to win… ko jer yg kurang pendengaran kot… nak artis yg ko suker menang…

        0

        0
    • kk says:

      Xksh siapa pon mng..jnji bukan Jac sengal yg sllu lupa lirik. serabut dgr suara dia. huh!

      0

      0
  7. Big Fan Jac says:

    hurmmmm…retis Astro jugak yg menang….permainan astro sgt…..tp x per la…dh rezeki dier….Jac tetap juara di hati peminat setia and really really SUPERSTAR!!!!……… Jaclyn Victor….:-)

    0

    0
    • yUyU says:

      banyak la ko…takdenye artis astro nak menang kalau takde undian… nak tau sbb ape, ramai kawan2 aku minat hafiz, n dorang mmg undi dia tiap2 minggu.. memang patutlah menang kan…~

      0

      0
    • Anonymous says:

      eleh bisin je lebih..undi nyer tak..dh kaw tak undi riban2 mcm mana jac nak mng..dh kalah bisin..useless!

      0

      0
      • amid says:

        bodoh punya manusia………kerana hal bodoh mcm tu cow org bergaduh. Bgs bdebat tentang agama dgn ustaz don lg bgs………………..bahlul

        0

        0
      • Anonymous says:

        cow amid lagi bodoh, tgk ustaz don tp pggl org bahlol. hoi nenek ko ajar ko memaki org ke ha cow??

        0

        0
      • dell says:

        memalukan ustat don je la kau ni amid

        0

        0
    • cik ha says:

      smlm bru je tgk fenomania..jac mendahului sgt jauh bnding ngn artis lain..42%…yg lain cume belas2 je..igtkn blh mng..laju gile vote artis2 astro potong vote jac..klu da permainan astro xde yg peliknye..janji kaut untung

      0

      0
      • shima says:

        yer la kan! Jac dah leading sgt tapi boleh pula dapat num 3? Nampak sangat menipu nya! Astro ni memang penipu! Tak per la bagi je la peluang tu kat si hafiz! (hafiz ok tapi klu banding dgn Jac…mustahil la ) Jac ni kan kira setaraf dato CT! lagi pun Jac lebih berjaya dari budak budak AF! So No hal ! harap Jac dapat lagi besar dari MANIA la!

        0

        0
  8. AnakAyam says:

    da hagakk daa…duit astro mesti msok kat astro balik…..

    0

    0
  9. Saya Baik says:

    harap2 bro ZZ x buat issue plakkan..ye la…org malaysia kalah dgn indonesia…kang x pasal2 nak check permit keje Ahmad Dhani plak.. =.=’

    0

    0
  10. ann says:

    congratz =)

    0

    0
  11. naily says:

    Yahooo Hafiz, Jac overconfident

    0

    0
  12. wana says:

    erm..mmg dh rasa yg hafiz mng mlm ni…:)

    0

    0
  13. izzah bkn nama sebenar says:

    igtkan Jac yg menang..huhuhu…so ZAck ZAidi,ape lg..sila la mintak permit,pasport, kad pengenalan bagai kt ahmad Dhani skrg..byk tu die mnang. xkan nk diam je kan……….wakaaka

    0

    0
  14. Big Fan Jac says:

    finally…..retis Astro jugak yg menang….permainan astro sgt…x per la…rezeki dier….BUT, Jaclyn Victor is really really SUPERSTAR!!!!!!!….

    0

    0
    • lim says:

      jac super setengah star lupe lirik d mlm final..tu la x jd juara..haha

      0

      0
      • Big Fan Jac says:

        ala dik non, lupa lirik tue biase la….ziana zain pun prnah lupa lirik….lumrah la kan….:-)

        0

        0
      • AnakAyam says:

        ishh jac no soul la….harap vocal je lebih….

        0

        0
      • lalalot says:

        ntah pun. Sedangkan kita yang muslim ni sering lupa nak smayang Isya’ dek kerana MANIA, ni pulak Jac yang bukan islam, mesti senang lupa macam2 benda.

        BURNNNNN~ Tak gittew? Haha. Tepuk dada, tanya Iman!

        0

        0
      • mdm kapal burok says:

        lalalot – ‘BURNNNNN~ Tak gittew? Haha. Tepuk dada, tanya Iman!’

        skali imbas aku bc yg ‘Tepuk dada, tanya Iman!’ tu,aku igtkn ko srh tnya kt irman hazz yg intnet line nya d taja oleh mcd tu..hehe..rupa2nya mata aku kerabunan skjp ..if btol ko srh tnya dia, mmg kompom ko plak yg akn terbakar dgn jwpan2 dia yg kategori bdk tadika yg asyik repeat sbb kena reject bjuta kali pasal xpass exam kmasukan drjh 1..hahaha..

        irman hazz – maafkan saya…hehehe…

        0

        0
    • what? says:

      @bigfanjac ni kan pertandingan so salah sikit pun di ambil kira. hafiz perfect and jac lupa lirik so mmg la hafiz patut menang.
      adeii x paham ak org yg x tau makna pertandingan.

      0

      0
      • cik non says:

        ni pertandingan pakai vote..lupa lirik ke x, tu sume x diambil kire..klu da jari jd juri..kalau jac nyanyi x lupa lirik pn aku rse die xberpeluang nk menang,klu da budak af ade dlm prtandingan..hishh ape da jd ngn makna superstar dlm pertandingan ni..sedeyy

        0

        0
      • adeh cik non ni says:

        pe lak kaitan budak af plak ni? asal ak rs ko macam persoalkan bakat hafiz? cik non ye, hafiz still menang kt ajl n jac kalah n 2 bdasarkan juri 100%. hafiz and jac, 2-2 bbakat besar so klu jac menang pn,ak suka sbb mmg layak kot. sma r ngan hafiz,dia mmg layak gak. so STFU~

        mcm ni lah, bygkan jac menang, mesti org akan label fan mania ni buta. da terang2 dia buat silap. ko nk ke dilabel buta seni?

        0

        0
      • Anonymous says:

        admit laa jac lupa lirik… ko nk citer bakat hafiz…deyy die pun kalahkan jac jugak kat AJL.. itu totally xde sms…so ko nk citer ape? tv3 pun nak upkan bintang astro dan jatuhkan bintang dier(msian idol)? dah mmg kebelakangan ni rezeki hafiz (menang AJL, menang ABPBH, now menang Mania)…x yah nk debat isu. Kalo jac x lupa lirik mlm tu mungkin leh compete 1st ngan 2nd place… derrr~

        0

        0
  15. ahkak says:

    Tahniah buat semua peserta akhir MANIA.setiap empayar ada pemenang.

    0

    0
  16. happy says:

    tahniah hafiz…klu jac juara x ptut coz lpak lirik

    0

    0
  17. insan says:

    hafiz jgn lupa kepda kanak2 y mmerlukan di luar sna..berikn sedkt sumbngan kepada meraka..

    0

    0
  18. minah kemut says:

    hafiz juara…pape jela…
    jnji konek yg menang…hikhikhik..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    dh agak retis asto yg menang,, besa lah astroooooooooooo

    0

    0
  20. cik lulu says:

    wht eva hapiz mng….lpas ni kompem makin berlagak la dia…ptot la adira pn xselera kt hapiz…sbb terlalu POYO!

    0

    0
    • Anonymous says:

      sukahati lah nak berlagak..setakat adira katik tu..boleh jalan lah.. cari yang lebih cantik pun boleh.

      0

      0
  21. lya says:

    KENAPA BUKAN HAZAMA YANG MENANG…DIA SANGAT BEST..TP HAFIZ PUN OK JUGAK LA…NSIB BAIK BUKAN ARILLL~

    0

    0
  22. atidira says:

    Begitulah awan nanonanonano.. Tahniah hafiz dri bintg mnjd superstar.. Wpun sdih hazama klh.. Xptut bg duit kat ahmad dhani.. X suka dia!!!

    0

    0
  23. i lurve retis says:

    tuah hafiz memang sangat hebat.mula2 juara AF.lpas tu juara LAGU.pastu skrg juara MANIA plak.meme untung hafiz.tahniah yerr hafiz.jutawan la anda.u deserved it!!!

    0

    0
  24. akirakaede says:

    irman hazz tak komen ke?..aku tunggu komen dia je..=)

    0

    0
    • mdm kapal burok says:

      mlm2 camni mama irman xkasi dia kua umah..ye la,budak kcik lg katakan..so dia xleh la nk melepak kt mcd tumpang online…sbr ye,esok dia pasti menjelma d bn semula..

      0

      0
  25. sederhana says:

    kaya yer fans hafiz..bole bg rm500k kat dye..cuba kumpul duit tu bg mak bapak kat kampung dan buat amal jariah yg lain..

    0

    0
    • mdm kapal burok says:

      apa kes dengki sgt dgn kjayaan org lain ni???

      0

      0
    • Anonymous says:

      hek eleh…dengki busuk hati sungguh. Pastu ade hati komen islamic… muhasabah diri sndiri dulu…jangan gunakan agama utk menyindir org… Rasulullah saw tak pernah ajar mcm tu pun…

      0

      0
    • Anonymous says:

      bila plak fans hafiz bagi 500k kat die? tu astro yg bg, fans stakat undi bape hinggit je, ko tu bwk2 bersedekah klu gi masjid jgn duk mengata org je!

      0

      0
  26. shanda says:

    is tak puas hati patutnya jac yg menang hu astro ni tetap menang main TIPU

    0

    0
  27. iza says:

    Bagi aku rata2x persembahan semua finalis biasa je (dh biase tgk.)aku menghrpkan Jac akan menang malam nie coz persembahan die yg sentiasa konsisten setiap miggu.Kdg2 aku heran jgk bile peratusan undian di tunjukkan,dari awl smpai akhir undian Jac yg paling tinggi..tup2xbile undian bru ditutup utk beberape minit terus Hafiz yg lain yg menang,cepatnye undian die mencanak naik.(aku xpertikaikan kemenangan Hafiz).Aku teringat kes Ebi,die spptutnye melangkah ke final sebab berdasarkn peratusan undian mingguan die yg sentiasa tertinggi..last2x die yg tersingkir before final..Nampak x.strategi astro untk mengaut keuntungan?Drg gunakan Ebi(artis yg sepopular yg lain)letakkn peratusan yg tinggi supaya peminat artis lain undi byk2x.. dan akhirnya astro mengaut keuntungan yg besar..

    0

    0
  28. Bukan penyokong si kerinting says:

    xpayah la duit astro sangat, juara lagu pun hafiz gak menang, vokal terbaik gitu…

    0

    0
  29. Adira says:

    Abg nara tolong upload persembahan hafiz terlepas..td nek flight hu3

    0

    0
  30. milah jembes says:

    alahai Astro dah tentukan dah….. 1… 2 3….. .sebab masing masing dari kumpulan lain … yang pasti mereka akan menangkan artis kelahiran mereka… ha! ha!

    tak tgk pun …. tadi sebab SHILA AMZAH takde…. dah tentu tentu JAC yang paling ok… tapi dia dia komposer yang biasa dari pada m nasir dan ahmad dhani kalah le juga…….

    poyo jer AZNIL… opss! ha! ha!

    0

    0
    • Uhh ... Kinky says:

      sape kate SHILA AMZAH xde . ade tdi tgok .. siap berduet dgan ebin n m.nasir lagi ..

      0

      0
  31. nyah dangdut says:

    yeay hafiz menang…u go boy!!! i love u!!!
    sume finalist KECUALI ARIL MCM SIAL PUKIMAK HANJENG PONDAN TUA!!!

    ARIL SETAN!!

    0

    0
    • nyah dangdut says:

      sume finalist best kecuali aril

      dari af lagi si pondan tua ni menyibuk tak nak berambus!!

      mcm siallllll

      ARIL PONDANTUA SIAL SETAN!

      0

      0
    • mdm kapal burok says:

      entah apa ler dosa dh aril buat kt ko nyah??? mrh sgt nmpak… ceciter ceciter…

      0

      0
  32. Baju Kuning says:

    Sifu kita tak de QUALITY ke ???? Nape takde lampu YELLOW yek ????

    0

    0
  33. Malisa says:

    artis mana pun menang mmg semua pure malaysian..komposer semua empayar org luar..m.nasir singapore..yg 2 tu org indon..apa daa xda komposer m’sia dah ke? johan nawawi, fauzi marzuki, adnan abu hasan , saari amri dll yg hebat semua org msia nape x amik dorang…zed zaidi sila buka isu ni kalau betul2 hero malaya

    0

    0
    • Anonymous says:

      m.nasir dh warganegara!!

      0

      0
      • anese says:

        dia bkn warganegara la…penduduk tetap…mana blh dapat taraf WN hanya PR shj kalau tak lahir di negara tersebut….

        0

        0
      • Anonymous says:

        ohh eh, aku rs dia dh dpt warganegara, ade je org yg x lahir malaysia dpt warganegara, cumanyeee susah nak mampos la nk dpt, but ade duit semua jalan. lagipun die kan dah datuk, klu x warganegara lagi aku rs mcm pelik la plak, datuk dapat warganegara x lepas. tp xyah la nak samakan ngan shah rukh khan, tu dh lain kes.

        0

        0
      • hoii says:

        anon : ape kate ko p srh ZZ cek ic DMN tu..merah ke biru…klu merah PR klu biru WN..dh dpt bukti br ko ckp kat sini…hahaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        bernas idea ko hoii… nnt aku tweet die suh check, org lain x berani, dia je berani, almaklumlah timb presiden seniman.. hahahaaha

        0

        0
  34. Kak Yah says:

    Nape kebanyakkan finalis nyanyi lagu indon…malu lak rasenyer…mesti Ahmad Dhani ckp lagu2 Malaysia x de yg best2 n power..

    0

    0
  35. Belimbing buluh says:

    Tahniah Hafiz,kamu dah menang ngan bermaruah sbb persembahan kamu memang hebat. Yg lain2 tu bukan tandingan Hafiz. Tanniah juga utk KELANTAN juara Piala Fa yang baru… yang lagi best Apek mancho mlm ni.Tanniah selaki lagi.

    0

    0
  36. Belimbing buluh says:

    Pembetulan. Tahniah SEKALI lagi

    0

    0
  37. Anonymous says:

    superstar kat malaysia jela..kat thailand pon orang xkenal..try sebut tata young?

    0

    0
  38. Anonymous says:

    pgundi abis duit…pmnang dpt duit….=)

    0

    0
  39. Encik Hensem says:

    Rimas aku weiii……Konsert final MANIA nie lebih byk peserta MENJERIT daripada MENYANYI. Nie pertandingan MENYANYI ker pertandingan MENJERIT TARIK SUARA PALING TINGGI. Aku dan semua pembaca blog ni pun boleh menjerit lama2. Kalau peserta2 MANIA nie buat persembahan depan simon cowell mesti kena berus kaw-kaw punya…..Korang dengar la Adam Lambert bawak lagu Mad World semasa American Idol, xda la terjerit2…..

    Peserta MANIA nie lain, nada rendah entah ke mana, nada tingginya menjerit, then penghayatan lak kureng sebab tu persembahan kurang mengesankan walau penyanyi sampai nampak urat leher time ‘menjerit” ( x nak aku kata diaorg nyanyi). Usahlah menambah sorang lagi Black atau Lan Type Writer atau Ziana Zain dlm industri hiburan Msia. Dari awal sampai akhir nyanyi mjerit.

    0

    0
  40. bukan lisa says:

    memang patot hafiz menang..suara die awesome tadi ooo…si jack tu arini apehal la lupe lirik byk sgt..pastu asek jerit without word pon..wat hapen jack?

    0

    0
  41. cik tonah says:

    hmm boleh la si kerenteng ni menang pasni bole la buat rebonding kasi lurus rambot tu ahaks

    0

    0
  42. Encik Hensem says:

    Jadi, bagi aku…..penyanyi-penyanyi baru atau penyanyi era 2000 nie rajin – rajin la dengar lagu2 evergreen era 80an, 90an nak jadi penyanyi terbaik ok. Franscescca Peter adalah contoh terbaik penyanyi Msia yg tiada galang ganti baik dari segi sebutan, lontaran nada rendah, nada tinggi dan penghayatan semasa nyanyian malah lemak merdu suaranya, So, bagi peminat semua peserta MANIA, jgn kecik hati ngan komen nie.

    0

    0
  43. meeradriana says:

    hehehe..
    yeah hafiz menang..
    bolehlah ktk chia kmk mkn..hihihi
    jac, apa case ni lagu senang boleh lupa lirik tapi psembahan 1st mantap..

    0

    0
  44. Cik Yoona says:

    Tahniah Hafizzz!!! Good job bro!!![clap..clap…clap..],,,esok ade ler org kuat SENIMAN tu meroyan balik sbb Sifu Hafiz iaitu Ahmad Dhani dpt RM300K…huhuu

    0

    0
  45. WhatEver says:

    tahniah hafiz.. well..penghujungnya kompom ada yg x puas hati.. lumrah la tu.. yg aq pelik.. kalau juara lagu bagi artis kelahiran tv3 menang , korang kata mmg dh dirancang tv3 nk angkat artis kelahiran dia.. bila artis astro menang rancangan astro bnda yg sama di perkatakan.. whatever.. mulut tempayan blh tutup.. mulut manusia lantak la nk ckp apa.. komen kat sini too many racist and some of them terlampau sempit..Hafiz menang juara lagu , xkan la TV3 nk angkat artis Astro kot.. 2 tahun berturut2 lak tu pengiktirafan vokal terbaik.. ntah2 tahun depan dia lagi..who knows?.. apa2 pun tlg jgn racist dan jgn sempit sgt buat pernyataan k..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju sangat2..diadili juri pun dia menang..mmg dia layak. Well done Hafiz and congrats Ahmad Dhani yg mengasah bakat beliau. Jac pun ok cuma dia buat slack mlm tari..nobody’s perfect! Tahniah Hafizz!

      0

      0
  46. kerol says:

    walaupun korg ckp jaclyn x de soul….xde penghayatan..ko igt hafiz tu ada penghayatan ke??bley ke dia masuk untuk semua muzik mcm yg jac buat??nyanyi lagu yuna..nyanyi lagu jay jay…..nyanyi lagu org putih bukan ala2 melayu…..ni si hafiz nyanyi lagu my baby you pun mcm org bru nk bljr inggeris..xsedap..nmpk sgt astro nk menangkn org keluaran astro….aku yakin klawlh pertandingan ni american idol sah2 si stacy n hafiz tu keluar awal2…….xyah nk bangga sgtlh wahai peminat2 hafiz n stacy ye……

    0

    0
    • WhatEver says:

      motif? Racist? Hopefully not . Ini bukan kes bangga x bangga . Setiap kali yg menang bukan dari artis yg kita minat kompom ada pro and kontra . Masing2 akan menegakkan kehebatan artis sendiri . Lepas tu keluarlah seribu satu spekulasi . Dah lali dh . Tolong lah terbuka sedikit dlm memberi komen . Jadi xde la isu org lain menang dan kalah org lain lak berbalah .

      0

      0
    • Minah Kepo says:

      Yer ker Jac leh nyanyi semua lagu?Kalau menjerit boleh la kot, tapi nada rendah jac hancur…..maybe jac menjerit sebab nak tutup kelemahan nada rendah dia kot………. Lagu Yuna yg x memerlukan Yuna menjerit pun jac berteriak bagai time nyanyi. Gitu gak lagu2 lain. Mentaliti artis dan peminat ni asal jerit jer mesti kononnya artis tu bagus. Sah, jac pun mesti kena bantai ngan juri kalau masuk american idol. Ape2 pun jgn lupa tengok siaran ulangan konsert final mania iaitu pertandingan penyanyi-penyanyi menjerit paling hebat kat msia…..hehe….

      0

      0
      • naily says:

        jac nyanyi lagu yuna tak sedap.
        tak suka sbb dia tak pandai nyanyikan lagu terukir di bintang.
        mlm tadi lagu arjuna tu ok laaa,, nampak outstanding.. tp lagu feveret aku kenangan yang terindah tu buat aku hancur lebur jer…
        geram pun ada bila lagu tu mcm rosak…

        0

        0
      • riyana says:

        Biar ape pun it is,Jac got the international voice…her rendition of GEMILANG waktu malaysian idol finale it a legendry performance!And her song waktu mania week”i will always love you” a remarkable! i BET with u, there is no any other best in song projection &voice other than her! May be she got some wrong example forget lyrics But u can’t get the VOICE! A asian girl with black voice! AMAZING!!!!kudosss

        0

        0
    • kuta kuti says:

      bg aku hafiz nye bi ok..sebutan ok..mcm faizal tahir..ko kot x reti bi.. Jac vokal memg power..but most of the time..yg xperlu jerit pon die nak jerit..

      0

      0
      • riyana says:

        lantak la…taste masing masing! klu rasa jactak bagus or she shouting whatever la kan …better jangan tgk nyanyian dia / don’t give comment about her la! HATERS STILL GOING HATE HER NO MATTER WHAT! period!

        0

        0
  47. Q says:

    Agak tidak mengejutkan atas kemenangan Hafiz sebab memang benar Astro perlu pasarkan produk mereka ke oversea. Apapun tahniah Hafiz atas kemenangan itu. RM 500,000 oooo….

    0

    0
  48. mami jarum says:

    Alhamdulilah dan tahniah buat yg menang…kepada yg tidak puas ati tu ..redhala yerr…sesiapa pun yg menang tu adalah dari undian semua…dan mmg pemenang semua hebat2 belaka berbanding yg mencarut kat sini hehehe

    0

    0
  49. ganukite says:

    hafiz mmg talented.. suara best.. jac sorry to say suka menjerit2 skrg.. bingit telinga.. stacy.. even tho 2nd.. you’re excellent too!!!! :)

    0

    0
    • akmal says:

      Wtf saying jac JERIT? i know ramai malaysian buta seni sebab they all hanya suka artis artis suara sendu melayu kampung and sentiasa ade perasaan dengki dgn others! Sebab tu sampai sekarang masih hinuran kita monopoli di dalam malaysia sahaja!paling paling pun famous kat spore, brunei dan atau indonesia! Bukan semua yang mampu nyanyi mcm Jac….She is a good vocal belter and she can do english song more to international level! Some time she is not that good in malay songs( most of her performance still much better than our most malay singer) But if comes to Engllish song She is the STAR! Their is no other star than her!

      0

      0
      • Perasan Bagus says:

        ko kata jac…….international level? cehh, peringkat ASEAN pun tak lepas…..dah lupa ker jac pernah tewas di tangan Hardy Mirza penyanyi Singapore time pertandingan antara penyanyi2 dari negara Asean ( lupak lak nama pertandingan )……jac kena bantai oleh Hetty Koes Endang masa final di Jakarta……nak jadi penyanyi bukan menjerit tak tentu pasal…..nada rendah, nada tinggi, penghayatan, sebutan tu mesti ambil kira……..bukan main belasah berteriak jer….

        0

        0
      • akmal says:

        Asian idol tu same je SMS ! so hardy tu dapat tapi skrang hady tu kat maner? JAC jadi judges faverote masa asion idol! Asean ikon jac robbed! sah sah dah tahu tak boleh bawa lagu medley they give her the choice! So BIAS! No matter wat JAC IS JAC! atleast she ade juga few international collabration! who cares?

        0

        0
  50. mai says:

    kat mane ekk nak download????….xsempat tgok smlm…..

    0

    0
  51. Lady says:

    Tahniah hafiz mmg layak & 2012 mmg tahun dia cuma masa clip dia jwb nak buat apa dgn duit 500k tu dia xsebut pun nak hargai peminat dan pengundi dia mcm wat kenduri ke showcase free mcm jac ke doa fkr parents abd diri dia je mmg lah bgs dlukan parent n diri tp xde sebut pasal nak hargai org undi!seb aku xundi bkn dpt ape pun dia org menang nganga jerk lah tgk replika cek tu;)haha

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalo betul2 die hard, tak perlu nk mintak balasan dek non… undi bukan wajib…nk undi2 undilah, tak nak undi tngok jerlaa… so x payah bila dah undi, penyanyi x buat ape2 untuk awak dah bising2… kalo mcm tu baik xyah bg die menang..coz duit kemenangan die nk kene labur balik.. at least niat die lagi murni..nak hantar parents pi umrah and nak beli rumah… esok2 die tak laku dan mintak belas ehsan peminat(katalah),…korang gak yg meroyan tanya mana pergi duit2 yg die dh menang dulu…kenapa tak beringat bla bla bla….chehhhh

      0

      0
  52. no komen says:

    xkemana pun mania ni..semua hampeh.syok sndr

    0

    0
  53. oya says:

    dr dulu lagi….. sakit telinga aku bila dengar jac nyanyiiii…., cam beringin bukit.

    0

    0
  54. papa says:

    tahniah hafiz….memang best.stacy pun best

    0

    0
  55. Pejal Taher says:

    semalam kan, kan, kan…..pak nil terlepas cakap.
    pak nil cakap “bagaikan pertandingan menjerit” / “bagaikan menjerit” (llebih kurang camtuh x silap aku ler )

    0

    0
  56. Belimbing buluh says:

    Tak pyahlah nak pertikaikan kemenangan Hafiz, memang mamat ni punya suara power,Jac sah2 dia selalu menjerit aje bukannya nyanyi.Stacy pun best… mana ada lg penyanyi wanita di Msia yg leh nyanyi smbil menari mcm Stacy…Tahniah

    0

    0
  57. Pensel 2B says:

    Menyanyi bukan sangat best pun.. Harapkan menjerit jer lebih.. Baik buat pertandingan menjerit. Bak kata Aznil semalam, “macam pertandingan menjerit”. Bingit telinga jer.. Nasib baik tak menang. Kalau nyanyi memang tak sah lah kalau tak menjerit ternganga-nganga. At least Hafiz tak der lah nak menjerit tak tentu pasal terlolong bagai nak gila. Tahniah to Hafiz.. U deserve it.. Congrats to Stacy gak.

    0

    0
  58. Mawar berduri says:

    Zed Zaidi tak buat homework. Orang kuat AStro En Khairul Annuar tu orang Singapore. Dulu2 baru datang Malaysia cuma budak suruhan di Luncai Emas Sdn Bhd. Zed Zaidi gi tanya M Nasir.

    0

    0
  59. orang kaya says:

    perlu ke buat rancangan yang hadiah dh sejuta lebih kayanya astro~ke kat cek tu je gempak dpt nye tak banyak manapun???

    0

    0
  60. mak c kina says:

    i belive i can fly de bes…mcm yg dia penah wat tym kt AF dlu…lagu mcm suit utk dia…aku ske stacy dgn fiq…yes..jac lupe lirik…

    cme hadiah 1/2j 2 mcm melampau la…bg skit2 dh la…astro kne carik program yg lebih ilmiah n nilai hadiah yg sesuai..1j hbs kt program ni je…baje juta astro dpt dlm 1thn ye?…hhmmmm…..

    0

    0
  61. zie says:

    mmg nk tngk ZZ mengamuk ke tak….
    kalau tak, means dia mmg saja nak belasah AA…; mgkn dengki kot..

    0

    0
  62. blackpepperpedas says:

    Aiii ZZ.. x kn diam jerk!!….sonang2 je ahmad dhani bwk pulang 300 ribu… ke ko mmg busuk ati kt AA jer…

    0

    0
    • ayen says:

      ko ni mmg fnatik Aa…APE halll la yg mnatttt gla2 sgt dkt Aa yg psan cool tuuu..rmai lgik plakon laki kt mlysia nii…

      0

      0
  63. Apeape jelah says:

    Zed Zaidi kata dia memperjuangkan hak rakyat M’sia sama dgn slogan kerajaan “Rakyat di dahulukan”.
    Cuma nak tanya kat ZZ, dia sekarang bawak kereta apa, pakai baju jenama apa, pakai spek mata apa, pakai kasut apa….adakah semua tu buatan rakyat M’sia. Kalau semua tu bukan, dia adalah manusia paling hipokrit dan dia tak ada hak untuk mempertikaikan ‘pilihan’ orang lain.

    0

    0
  64. […] Akhirnya debaran MANIA telah pun berakhir sebentar tadi dan Hafiz telah pun dinobatkan sebagai juara. Dengan kemenangan ini, Hafiz membawa pulang RM500,000. Sepanjang MANIA, Hafiz berada di empayar Ahmad Dhani. Ahmad Dhani turut membawa pulang RM300,000 berikutan kejayaan Hafiz. Sementara … Continue reading → […]

    0

    0
  65. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    ape2 pn minah jambu tetap puji ngan ahmad dani ni….walau pn dia pendatang asing yg di terbang khas dari indosesia …..tmpa ahmad dani hafis pn belom tentu leh menang………….

    0

    0
  66. hanz says:

    Kelantan menang sbb sime darby cian tgk penonton kelantan penuhi stadium, x pe lah menang 1 – 0 jadilah.

    0

    0
  67. hanz says:

    m. nasir & obri x kisah pun anak buah tewas sbb undi sms

    0

    0
  68. beta draconis says:

    topat tokaan den..hafiz monang…ahmad dhani monang 899 juta rupiah tuuu..

    0

    0
  69. jaja says:

    banyaknya dapat,kesian kt aril dn hazama sekurang kuranya bgla ckit kt mreka..sorang 3000 ka,ni apapn x dpt kesian…

    0

    0
  70. Apa apa jer says:

    Apa yang saya perhatikan dalam Mania, peminat dan peyokong Hafiz adalah yang paling bijak berbelanja. Pada konsert minggu 2 hingga minggu ke 9, diurang vote Hafiz ala kadar/cukup2 makan je, sekadar bawak Hafiz ke minggu seterusnya dan vote ‘all out’ pada saat2 akhir untuk bagi kejutan. Mungkin dah belajar semasa AFUNDI dulu….
    Dan peminat/peyokong kurang bijak berbelanja bagi saya adalah EBI. Diurang vote ‘all out’ dari awal hingga minggu ke 8 sehingga rasanya ramai yang dah kehabisan modal, itulah sebabnya EBI tercampak keluar pada minggu ke 9…….apa nak buat bukan rezeki namanya.

    0

    0
  71. daniellaa org cantik hati baik says:

    ADA KE RANCANGAN ILMIAH CTHNYA MCM IMAM MUDA TU DPAT HADIAH SETENGAH DARI SEJUTA~XADO PUN!!!AHMAD DHANI TU DPT 300K SEBB HAFIZ SAJA BUKAN SEBAB DIA HEBAT SGT PUN…

    0

    0
  72. perghh 500K.. senang kojenye… adehh

    0

    0