Written by Bella | April 30th, 2016

Tahniah diucapkan kepada hero drama Tundukkan Playboy Itu , Hafidz Roshdi yang sudah sah bergelar suami kepada Nurul Shuhada .

Berita itu diumumkan oleh Hafidz sendiri menerusi akaun Instagram miliknya dimana majlis pernikahan beliau berlangsung sekitar jam 11 pagi tadi di Perlis. Majlis serba sederhana itu dihadiri oleh ahli keluarga kedua-dua belah pihak.

Pengumuman ini sedikit sebanyak memberikan kejutan kepada semua tetapi jodoh kami telah tiba. Maka saya mohon kepada semua agar mendoakan perkahwinan kami bahagia sehingga ke akhirnya. Keputusan ini dibuat setelah kedua-dua belah keluarga berbincang dan bersetuju untuk melangsungkan majlis ini.

Hafidz juga sempat bercerita tentang hubungan beliau dan Shuhada. Jelas Hafidz mereka berdua sudah berkenalan lebih daripada tiga tahun malah sebelum Hafidz menceburi bidang lakonan. Pasangan ini kemudiannya mengikat tali pertunangan pada 30 November lepas.

Majlis hari ini adalah di pihak perempuan manakala majlis resepsi di pihak lelaki akan dimaklumkan kelak.

Usah lagi ingat akan kontroversi bersama Uqasha Senrose sebelum ini, dan jalani tanggungjawab sebagai seorang suami dan isteri dengan baik. Semoga perkahwinan Hafidz Roshdi dan pasangan beliau akan berkekalan sehingga jannah.

Sumber Berita : Instagram Hafidz Roshdi

91 responses to (TAHNIAH) Hafidz Roshdi Kini Sudah Bergelar Suami

  1. kecam lah sayaaa says:

    Sukaa sgt amik gamba n buat muka n mata mcm tu…rasa diri tu The Rock ke hape?? Hurmmm…boring! Next

    0
    0
    • Anonymous says:

      memang handsome….patut la uqasha meroyan. kena reject…hehehe

      0
      0
    • LOL says:

      tahniah….si uqasha tu kata nk bertudung. sampai skg habok pun tarak.

      0
      0
    • minah jambu say NO to DRUG says:

      ingat kan jambuuuuuuuuuuuu la sangat tunang si hafidz ni sampai nk gadoh ngan uqasha rupa2 Nye emmm ntah la…ape2 pon semoga bahgia la eh…

      0
      0
      • habisdah says:

        Tahniah…tapi kelam kabut kawin dik. Tak lawa tapi dah jodoh kau dik…tak lama nampaknye career acting kau ni…sudah sampai disini

        0
        0
        • Anonymous says:

          bgslah artis kawen ngan org biasa sbb zmn artis ni ada turun dan naik nyer, kalau kawen sesama artis, kalau dua2 x laku, kan susah, kalau kawen org biasa atleast msh ada support. apa2pun tahniah utk kdua mempelai, biar muka xbrp nak cantik yg ptg perangai cantik.

          0
          0
        • Anonymous says:

          Tul jgk cakap ko ni .,
          Nama baru nk naik , ko cepat cepat kawin apa hal

          0
          0
      • Anonymous says:

        aku nak tgk muka untasha tanpa make up, cantik ker idok, tgh tunggu berita ptunangan untasha plak dr obersea katernyer hehe

        0
        0
    • kolo says:

      bagus dia pilih biasa2 je, tak macam kasah tu harap mekap je tebal tapi attitude, otak zero

      0
      0
  2. Seneeh says:

    Ramailah lelaki-lelaki gay sekalian yang tersedu sedan melihat berita ini sebab dia ni memang ramai peminat dar kalangan lelaki gay..Kt kampus aku geng-geng lembut sampai simpan gambar dalam laptop..muehehehe

    0
    0
    • Zasss says:

      Elok la kawin cepat cepat. Dah halal lepas ni nak laga laga pipi ambik gambar atau nak gi holiday pusing sedunia together gether pun takpe.

      0
      0
    • anti perasan sorang says:

      1-tahniah

      2-jgn perasan hensem

      3-lepas ni kau bersara dri industri hiburan…kau x diperlukan ..

      Ok..bye

      0
      0
    • zizan kalah ABP says:

      hahahaa kawen jugak si PLU ni…. emmm agak2nye dia nk mmg nk main dgn bini dia ke? atau cari jantan jugak?? HAHAHA.. Takpe hapis, Nara ade..

      0
      0
  3. Lohh says:

    Hrap pasni uqasha x bz body hal lki org ni.mau pasni bini dia kjar c uqasha..dlu tunang blh la brani ckp.

    0
    0
  4. Miss Unibes says:

    Puas hati aku. Tahniah Hafidz dan isteri. Semoga berkekalan. Patutlah diam semacam. Rupanya mungkin merancang selama Hafidz berdiam diri. Bukan macam yg sekor tu. Melaaaaaaalak je! Hafidz sekadar kasitau je tunang cemburu. Bukan tunang halang Hafidz berlakon dgn betina sekor tu. Ramai je pun artis lain cerita pasangan masing2 cemburu. Relax je pun. Aku rasa sejak Hafidz pilih Mawar dari betina sekor tu lah bermulanya kemeroyanan dia. Nampak tak betina sekor tu semacam sakit hati dan dendam? Kah kah kah. Tu yg sengaja jadikan isu. Pi baliklah kau ngan Pekin! Menyampah!!

    0
    0
  5. Saya suka says:

    Tahniah Hafidz ! Cantik sangat wife dia nak banding dgn manusia itu. So gang gang manusia tu dah boleh diam kot. He’s happily married now

    0
    0
    • biarbetik says:

      Buta kepe…ni mcm cantik

      0
      0
      • emm says:

        sempurna Allah jdikn dia,cntik la tu

        0
        0
      • Anonymous says:

        Mulut tu jg skit ye dia pon manusia

        0
        0
      • CANTIK says:

        cantik la jika dibandingkan dengan ko biarbrtik oiiii

        0
        0
      • CANTIK says:

        to biar betik…..bini dia ni cantik jika compare dengan ko…. dia cantik ke tak cantik ke janji laki dia hemsem… ko ado?

        0
        0
        • biarbetik says:

          yek eleh aku ckp jujur pe..mmg tak cantik, kau pulak sakit apehal. Confirm kau tak cantik kan? @ saya suka bilang cantik sangat..pada aku takla cantik pun..aku jujur aku tak suka bohong..lol..Tuhan mmg marah menghina tapi Tuhan juga marah klau bohong..so kita semua sama berdosa..haha jgn nak step baik

          0
          0
        • Mango says:

          Betik…belajar lah terima teguran. Tak perlu jujur sangat. Mengata dalam hati cukup la :)

          0
          0
      • kutu says:

        cukup la cantik dimata suaminya sahaja..kita pandang dia biasa2 tp hafidz pandang dia penuh dgn keistimewaan..cantik tu subjektif.

        sedangkan yg cun melecun solid molid pun kene cerai dik..
        cantik bukan pengukur kebahagiaan..

        mohon muhasabah diri ya..

        0
        0
  6. sura says:

    popular ker???

    0
    0
  7. Mek chun says:

    Sorryla nak tanya sikit ni..apa kaitan dia ngan mawar?memula ingtkan tunang dia tu mawar tapi bukanla plak..dah tu apa kaitan mawar antara dia ni ngan uqasha?

    0
    0
    • sc says:

      hafidz pernah kene interview kat radio,,soalan dj,u pilih uqasha or mawar..hafidz cakap mawar…pas2 tiba2 uqasha meroyan “patutlah pilih mawar”

      0
      0
    • Uqasha hater says:

      Dia perasan hafidz pilih dia la tu.sbb rse diri tu hot.konon pilih mawar sbb takot tunang cemburu.mmg patut hafidz pilih mawar gedik2 pun org xrse dia annoying dgn perangai hipokrit mcm uqasha

      0
      0
  8. Rokiah Isabella says:

    mgkinlah bini dia biasa2 je..tp comel jugak..at least xnmpk tua sebelum usia mcm Ungkasha..dh la muka mcm hisap dadah…bajet lawa…muka mcm kartu tweety ada hati nk perasan lawa.,,pegi mampos la!

    0
    0
  9. mawar rashid says:

    kenapa terburu2 nak kahwin nie? :( hmmmmm heran gak . takde angin and takde ribut anyway tahniah and slamat pengantin baru :) im happpy for you and harap lepasni uqasha perasan cantik tu dh x ganggu lagi dah hihi

    0
    0
    • Anonymous says:

      Takde la terburu-buru pon..dah tunang pon kan Nov aritu? dh smpi jodoh nk tunggu lama2 buat apa

      0
      0
      • nada sedih jks says:

        yelah, hafidz muda lg kot baru 21 tahun so agak terkejut jugaklah dia dah kahwin ni

        0
        0
        • Nyampah says:

          Bia lah dia nak kawin. Skurg2 dorang ada usaha nak menghalalkan hubungan.

          0
          0
        • minah jambu say NO to DRUG says:

          mungkin tunang si hafidz ni nk kawin cepat takot nanti hafidz tergoda pulak ngan pompan lain melepas pulak nanti..

          0
          0
        • Me says:

          Bagus la kawin muda..dia pun mampu.dia pelakon..nanti artis perempuan ambil kesempatan plak pegang-pegang.kalau dah kahwin ada rasa hormat sikit kat suami/isteri orang

          0
          0
    • titi says:

      bila jadi macam si sahnaaaz, dok bekepit tak kawen2, mengata.
      bila jadi macam si mamat ni, dok kawen awal, mengata.

      duh.
      meleis.

      0
      0
  10. HAzirah says:

    Tahniah *nada sedih patah hati*

    0
    0
  11. just married says:

    elok la kawin awal klu dh mampu dari zahir batin wat apa2 tahan2…

    0
    0
  12. Anonymous says:

    frust aku..mamat ni handsome siot.

    0
    0
  13. Anonymous says:

    Dengki . Macam lahhh rang tak jeles .

    0
    0
  14. Uqasha says:

    Takda la lawa rupanya patot la kemain jeles lagi..tu dah jadi laki ikat la kaki laki kau dgn tong gas tinggal je dkt perlis tu tak payah gatal2 nk berlakon kayu lagi.

    0
    0
  15. Sya says:

    Bagus lerrr tuuu x yah nk gado ngn uqashasenrose yg cantik tu ….

    0
    0
    • Ikan says:

      Memang cantek. Klu kena penampor, jerebu satu KL….make up berkilo kilo wwwoooo….

      0
      0
  16. shalalalala says:

    sorry lah bukan nak mengata, management and science university tapi kata kenal dkt malaysia science university. nak kahwin pandai nama u yg ko dok belajar tak tahu. sedihhhhh

    0
    0
    • Duhhh... says:

      Kau dah kenapa? Nama ‘u’ pun nak jadi isu besar ke -_-‘ . Tak paham ak…itu pun masalah.

      0
      0
      • Anonymous says:

        hahahaha.. kau ni kelakar la.. nama U xtau pun jadi masalah .. hahaha..

        0
        0
  17. .... says:

    Benda elok buat pa ckp terburu2 baik d percepatkan aman nak duduk x pyh org nak tepandang2 dngan bkn2…nak slamatkan hbungan depa la dri tekena racun uqasha tuh..tahniah hafizd rosdi dan nurul shuhada..

    0
    0
  18. bohsia says:

    hensem ….tapi kontot sikit

    0
    0
  19. sue says:

    pada saya masih sempurna….canti atau tidak ia adalah subjektif. kejadian Allah swt tetap sempurna.Didoakan pernikahan mereka semoga kekal hingga akhir hayat

    0
    0
  20. zaza says:

    Erm bini dia xlawa sgt.patutla rasa insecure semacam. Ok skrg bini Izzue dah ada geng.welcome to the club isteri isteri insecure.

    0
    0
    • Bini Bini Insecure says:

      I agree with you zaza…!!! A million percent agree.. Betul, isteri-isteri insecure. Hahaha. Ala, sebab korg benci si uqasha, so apa yg si uqasha buat, semua tak betul. Cuba, si bini ‘insecure’ hafidz nie jealous dgn Janna Nick, aku confirm korg bash bini dia yg tak lawa tue. Tapi mmg betul org tak cantik mmg selalu insecure.

      0
      0
      • Sadiq Segaraga says:

        Haa…macam kau lah. Sebab minat Uqasha, dia buat apa pun….kau layan je…perangai childish pun, kata matang.

        0
        0
        • Bini Bini Insecure says:

          Bila masa aku cakap aku minat Uqasha dalam comment aku… Bodohlah Sadiq Segaraga nie. Tak reti baca kot..! Hahhaha..

          0
          0
      • cikbom says:

        hang ni spesen ungkasha

        0
        0
    • Anonymous says:

      hang lawa sangat ka nak mengata orang?

      0
      0
  21. Ali Genset M says:

    lebih baik kawin muda lah :D haha

    0
    0
  22. Not Being Bias says:

    Kelakar ek. Time kutuk uqasha bukan main lagi, mekap tebal lah, muka tua la.. Tapi time bini Hafidz kena kutuk bukan main Islamik lagi korang, lol. Padahal Uqasha tu pon Allah ciptakan dia… padahal dalam gambar tu wife dia pon mekap tebal jugak

    0
    0
  23. friendship says:

    Tahniah hafidz roshdi semoga bahagia bersama isteri tercinta ….. Gosip yg lepas jgn dikenang ok ??

    0
    0
  24. Anonymous says:

    untasha lawa tapi lawa yg cepat boring, maksud sy sekali toleh pun dah cukup, kalau yg betul2 lawa mmg 2 3 kali toleh. Lawa tu subjektif bkn hanya dr luaran, cthnya cam Ramona ZZ, dia xlawa sgt tapi keperibadian dia tu cam ada aura yg mnunjukkan kcantikan dia tu.

    0
    0
  25. Anonymous says:

    td tgk ig si hafiz ni…mmg diorg dh lama kenal…dri zaman u lagi, gambar2 diorg mse zaman u hafiz ada upload…serius aq tabik si hafiz ni, sbb isteri dia mmg biasa je dri segi rupa…wlaupon hensem tp bila pilih isteri rupa bukn pilihan utama dia…mungkin hati dan sikap isteri dia yg buat hafiz jatuh cinta…nasib jgk laa si hafiz ni x pilih uqasha…tgk cara uqasha tu pon dh tau…masak x tau, basuh baju pon ntah2 xtau jgk, kemas rumah lgi la…dh laa kos maintainance uqasha tu tggi…mekap lgi, baju lagi…hahaha…

    0
    0
  26. bodostatement says:

    Alah ini semua benda yg sama pompuan lawa pandai make up – tak pandai masak lah apa lah sesuka hati jer bagi assumption oi org kalau dah lawa ke tak lawa tak kena mengena dgn identity seseorang ok. dont give simply assumption like you know shit anout a person life yes i also dun like this Uqasha senrose but dun make make simply assumption about perempuan cantik ke tak cantik. Orang rasa diri bagus jer fikir dia bagus nobodys perfect. By the way uqasha u r never beautiful in my eyes. It’s not personal beauty is in the eye of the beholder yer minah minah kampung. Ur behaviour and ur tingkah laku reflect who u actually are. Thats why x de jodoh lagi uqasha ni.

    0
    0
  27. Fatah Haron says:

    Bini dia kalau tak pakai tudung mungkin lawa. Tapi sebab dia pakai tudung jadi muka nampak mcm orang tua. hmmmm…

    0
    0
    • matMeow says:

      Bukan kerna tudung bro, kalau lawa pakai bakul kat kepala tetap lawa. Uqasha tu perangai tak berapa nak lawa la kan tapi cantik ah. Bini mat ni ok la so so tak berapa nak lawa, tapi mungkin baik kot harap gitu la. 21 gua kira muda la sangat belum kasi cukup makan mak bapak dah mau kawin.

      0
      0
  28. indah says:

    seriously the wife not pretty… not pretty at all the end… cuba terima keyataan yang perempuan mcm ni boleh dpt lelaki handsome.. so perempuan perempuan tak cantik di luar sana masih ada harapan nak dapat lelaki handsome termasok aku :)

    0
    0
    • wifey says:

      are u trying to be funny.. xkan ni first time ko jumpa mamat handsome kawen pompuan muka biasa2.?? dah namanya jodoh dik non.. xde dlm mane2 kitab kate org hensem mesti kawen ngan pompuan cantik. byk tgk drama la u’olls nih.

      0
      0
  29. Kak shusyi says:

    kalau pendapat peribadi hakak… muka wife hafidz ni biasa je kalau nk compare dgn uqasha yg mcm mix looked tu.. tp kire nye bgs la si hafidz ni since dh jd pelakon idok le tetiba dia nk putus tunang ke.. tunde majlis ke.. means wife dia ni yg paling cantik dan sempurna di mata dia..Tahniah.. semoga bbahagia hingga ke jannah..

    #bukanpeminatuqasha

    0
    0
  30. wiwittt says:

    gmbr yg first tu nmpk sgt teruja nyer si pengantin pompuan..selalu pengantin lelaki yg nmpk x sabo2..haha..teruja smpi hilang rs malu..

    0
    0
  31. Mek Ti says:

    Nampak sgt takut kena caras… terus ikat ketat2.. WAKAKAKAKA
    bru 3 tahun kot? Mek ti 9 thn bercinta baru kawen relax jehh..

    0
    0
  32. Anonymous says:

    bdk tu da mampu kawen..kawen jelaa..watpe nk tangguh2..mek ti mungkin la xmmpu mse tu.. tu yg smpai 9 tahun baru nikah tu.. bangga plk berhubungan lame2 tp xhalal…jgn kecam aku ye mek ti.. ok baiii

    0
    0
  33. huhuhu says:

    ingatkan cantik tp hampehhhh….hahahahha

    0
    0
  34. Anonymous says:

    harap lepas kawin ni tak da la timbul lg isu cemburu…

    0
    0
  35. Anonymous says:

    bini dia x cntik pun mcm x padan ja….

    0
    0
  36. cantik dalam says:

    sedih la dgn mentaliti yg suka judge pada paras rupa. aku ni tak lawa, nak berlakikan laki hensem pon mesti dapat hinaan. takpe wahai pasangan pengantin baru ni, biarlah org keji rupa isteri tak lawa pon. janji perangai baik & boleh bahagiakan suami.

    0
    0
  37. CIK BUNGA says:

    Bini si mamat playboy ini mmg hakikatnya x lawa.. tapi perangai nya lawa..
    si pompuan heroin palyboy ni memang hakikatnya cantik ,jelita tapi perangai nya HAKIKAT x lawa, x jelita mcm rupa paras nya..
    so.. fikirlah2.. nak hidup lama x kan nak hadap jelita ,lawa jer manjangggg..

    0
    0
  38. [email protected] says:

    Kawin cpt2 cam aku. Bru sebln baik terus nk kitaorg decide kawin coz bakal laki aku tu duda berharta. So sblm dia kena kebas ngan org, baik aku sambar dulu. wakakaka… sbb aku x keje, ada anak x mampu nk tanggung, so kena la cari org berduit tuk tanggung aku ngan anak2.. kebtl bakal laki aku ni ngah desperate nk cr pengganti janda dia tgl dia.. rezeki aku le..

    0
    0
  39. urusandunia says:

    selamat berbahagia taniah, semoga jadi keluarga samawa

    0
    0