Written by AbangNara | October 2nd, 2015

Tahniah diucapkan kepada Erin Malek dan suami yang telah pun selamat menyambut kelahiran cahaya mata pertama mereka. Berita gembira ini telah dikongsikan oleh Erin Malek menerusi akaun Instagramnya. Bayi lelaki yang diberi nama Mohamed Faliq Bin Mohamed Farriz ini telah dilahirkan pada 1 Oktober 2015 kira-kira jam 9.27 pagi.

gambar anak erin malek

Walaupun sedang bergembira dengan kelahiran anak sulungnya, Erin Malek juga turut melahirkan rasa sedihnya. Seperti yang diketahui umum, Erin Malek disahkan mengandung anak kembar pada awal kehamilannya. Namun Erin Malek memaklumkan yang seorang lagi anaknya itu telah meninggal dunia di dalam kandungan ketika berusia 16 minggu akibat kandungan cecair yang berlebihan. Tulis Erin:-

Assalamualaikum. 1st October 2015, Thursday, 9.27am Alhamdulillah, it was a very memorable moment for me and Farriz. We would like to introduce and welcome our little prince, Mohamed Faliq Bin Mohamed Farriz to our beautiful family. Many might not know that my other baby twin to Faliq passed away at the age of 16th weeks during my pregnancy. His heart stopped beating due to excessive fluid in the tummy, causing his whole body to swollen. As the doctor adviced us that I still can carry my other baby through my 9 month pregnancy. I have mixed feeling when looking at Faliq because he reminds me of his other half. Farriz and I were really sad about this but we believe Allah have a better plan for us and both of our babies. We would like to extend our gratitude to our family members, friends and all the people for giving their full support and prayers. Thank you.

gambar anak erin malek

Insya Allah di masa hadapan akan ada rezeki buat Erin Malek dan suami untuk menimang cahaya mata kembar. Buat masa ini, kehadiran Mohamed Faliq pastinya menceriakan kehidupan mereka berdua. Tahniah buat Erin dan suami kerana telah bergelar ‘parents’. Semoga segalanya berjalan lancar. Amin.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to (TAHNIAH)Erin Malek Selamat Lahirkan Anak Lelaki

  1. nenek si bongkok tiga says:

    aik abes tu camane keluarkan baby satu lg tu? operate ke biar je dlm perot? ke mmg x penah ade kembar? kompius ai

    0

    0
    • nini cokolat celop says:

      Keluarkan time lahir sekali. tapi ada jugak kes yang kembar mati awal, dia akan macerated (reput) dalam perut tu sendiri sebab nak tunggu yang satu lagi tu sambung hidup.

      0

      0
    • minah jambu says:

      kau ni nama aje nenek tapi bodoh nk mampos ! dh tentu lah baby yg lagi satu di tingalkn kt dlm perottt nanti bila Erin ngandong lagi n beranak baby tu ikut keluar skaliiii itu pon tk tau ke huh !!

      0

      0
    • Julia says:

      Erin ni dah branak pun masih cantik.. Mcm ramona zamzam gak, stok2 pmpuan yg pas kawin makin lawa..
      Sedih gak dpt anak kembar tapi sorg lagi meninggal.. Sabar la Erin, sorg lagi menunggu di syurga..
      Apa2 pun, slamat berpantg!!

      0

      0
  2. doublejoy says:

    Its ‘to swell’…

    0

    0
    • Anonymous says:

      is that the only mistake you could spot? There are sooooooooo many more. Let’s not mention them, just go on with the news. This really shows that your english isn’t that good either. Bye

      0

      0
      • doublejoy says:

        Didn’t say there was only one, I corrected one of them.
        You can’t even spell the word ‘so’, so back off. Expand on your vocabulary and use a suitable word rather than misspelling a very simple word.

        0

        0
      • anon says:

        Menyampah betol dgn manusia2 yg angkuh merasa english terer sngt, ramai je lagi yg lbh panda. Kdg2 typo pun ade jgk.
        Skrg ni semua menunjuk2, bahasa melayu kita lagi indah. Wat ape duk agong2kan bahasa luar…
        Ano 8.20….lf u think yr english is dat gud, Y dont u pinpoint each & every one of the mistakes…mengada2…menyampah.

        0

        0
        • minah jambu says:

          ape yg kau merepek ni anon 9:12 biar la kalau dia nk cakap English ape salah nyee asalkn kite paham ape yg dia cakap suda laaa..chill la….

          0

          0
    • munah says:

      Mai dah adibah amin….

      0

      0
    • Anonymous says:

      You’re using the point that I misspelled the word so? Oh well that’s funny. Then you made a bigger mistake, you spelled ” it’s ” as “its”. That brought a different meaning. Don’t tryna be a grammar nazi in a page where we obviously don’t come to learn English. Anybody asked me to pinpoint each mistake? Sure. This is how the statement should’ve been:

      “Assalamualaikum. 1st October 2015, Thursday, 9.27am Alhamdulillah, it was a very memorable moment for me and Farriz. We would like to introduce and welcome our little prince, Mohamed Faliq Bin Mohamed Farriz to our beautiful family. Many might not know that my other baby; twin to Faliq has passed away at the age of 16-week-old during my pregnancy. His heart stopped beating due to the excessive fluid in my tummy, causing his whole body to swell. As advised(should be “told”) by the doctor, I still could carry my other baby through my 9-month-pregnancy. I have mixed feelings when looking at Faliq because he reminds me of his other half. Farriz and I are really sad about this but we believe that Allah has a better plan for us and both of our babies. We would like to extend our gratitude to our family members, friends and all everybody for giving their full support and prayers. Thank you.”

      0

      0
      • chor chepor says:

        Tak kisah la banyak salah ke tak grammar nya asalkan boleh paham.. Sebab orang macam korang yang suka kritik benda kecik la buat anak melayu segan speaking English..

        0

        0
      • doublejoy says:

        ‘all everybody’? Makin teruk jadinya.
        Ok I surrneder, you win OK? Ambik lah trophy yang berhabuk tu, takde yang mau pun.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ape la kau ni. It was obviously a typo kot… lupa nak backspace agaknya. Org bodoh pun xkan guna all everybody. Sama je korang dua org. Yg kau sibuk nak betulkan grammar si erin ni buat ape? Nak malukan org ke?? Ni page gossip.. nak tunjuk english skill, gi apply tesl

          0

          0
      • oooo says:

        Gairah sangat nak betulkan grammar sampai tukar makna cerita. Janin meninggal dunia pasal excessive fluid in his tummy, not the mother’s tummy. Takkan mummy banyak minum air, badan baby membengkak? Memandai jer tukar fakta.

        0

        0
      • Mimi says:

        Anonymous @ 7:10 am

        Kenapa nak sibuk? I faham je the news.
        Takyah ajet-ajet grammar nazi dekat sini.
        Kami datang sebab nak baca tentang erin, bukan tentang commentor yang sibuk nak perbetulkan spelling/grammar orang lain.
        Your attitude menunjukkan perangai you yang sombong.
        Just because you boleh taip dalam english correctly than the rest you nak perkecilkan orang pula. Cehh

        0

        0
    • Batman says:

      Apa daa doublejoy…ko pun salah….bukan ‘to swell’ lah…’to become swollen’..she just missed a word, that’s all. No big deal.

      0

      0
  3. aliah says:

    Tolong terjemahkan…xfaham lah

    0

    0
  4. Shanana says:

    Same dgn kes cousin..mula2 ngandung twin..pastu sorang x menjadi..janin tu mengecut then ilang…maybe lpas mengecut tu dia jadi sel mati..x tanya lanjut kat cousin tu..

    0

    0
  5. minah jambu says:

    minah jambu suka n banga naik Air Asia pasal dia ada jalur gemilang kt situ..idup jalur gemilang ! idup 1malaysia ! idup pak najib ! lov u pak najibbb…emmmuah,,!

    0

    0
  6. zaza says:

    pernah tgok citer The Unborn? mcm ni lah kes nya lebih kurang.
    seram giler filem tu.

    0

    0
  7. zack says:

    cute la laki dia.. mcm dia.. haha

    0

    0
  8. akuyglemah says:

    xyah gado2, betul ke tak tulisan omputeh tuh, nk tau berita cukup lah….
    bg aku salah pun xpe janji cuba…jgn takut cuba bercakap/menulis omputeh…dr xperfecto jd perfecto…peace yo!!! ?

    0

    0
  9. Mat K says:

    Alhamdulillah, tahniah.

    Kembar satu lagi tunggu dekat syurga.

    Selamat berjaga malam, kalian.

    Fariz, selamat berpuasa. Awal puasa kali ni ye?

    0

    0
  10. melati says:

    Tahniah…diharap bila anak tu besor jgn lah jadi penipu macam pernerbit Polis Evo tu….kutipan juta2 lah dlm seminggu tayangan….Hero pun Katek2 ..logik ker???

    0

    0
  11. mrs pip says:

    congrats tu erin malik …

    0

    0
  12. me says:

    aku sk nm ank dia.
    xyh ltk 3 4 pth ssh nk sebut.
    yg pntg mksud baik.

    0

    0
  13. Kak Bedah haron/ kak Glamour says:

    Apahal letak Erin Malek Selamat lahirkan ???
    Da org ingat dia ni anak Arwah MALEK SELAMAT..
    Patutnya letak la ERIN MALEK selamat lahirkan anak pertamanya.,
    Admin admin NI CONFIRM tak akur .. Tak elok buat heading tak check betul betul..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku bc ok je tajuk 2.. x konfius pon.. ko aje kot yg celarukn fikirn ko.. anyway, malek selamat 2 sape ye? X pnh dgr pulak…

      0

      0
      • Kak bedah haron says:

        Kalau ko tk tahu kau pegi tanya Atok kau sana.
        Nenek si Erin pun tahu sapa tu Seniman MALEK SELAMAT!!!
        Generasi PIONEER way before ni SO CALL JALUR LEBAR Ni.,
        Puih !!!

        0

        0
  14. Batman says:

    Aikk..takde ke peminat yang dok ngutuk sebab Si Erin tulis bahasa Omputih..? Sedih saya baca dalam FB. Pasal seorang anak yang mintak tolong supaya rekod perubatan cancer dan ubat2 yang dicuri dari kereta abahnya dapat di serahkan kembali. Dia tulis bahasa Omputih..tapi ramai yang bukan nak tolong tapi ambik kesempatan mengutuk dan menghina dia sebab tulis Omputih…Adoii sedih saya membaca komen2 yang agak kasar! Yang ngutuk semua Melayu..bangsa lain nasihatkan yang baik2 je.. Ada yang tulis sebab barang2 tu kena curi sebab dia suka cakap Omputih. Kenapalah hati sebahagian kaum kita ni macam tu..? Wallahualam.

    0

    0
  15. intan nur azzura mohammad says:

    to erin malek,lps beranak ni cer matang sikit.toksah tergedik2.akak tak suka kat ko.

    0

    0