Written by AbangNara | November 19th, 2012

Wow. Pantas, cekap dan amanah sungguh Farid Kamil menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami. Memang murah sungguh rezeki pengantin baru ini. Sebentar tadi Diana Danielle telah pun mengesahkan kehamilannya menerusi Twitter.

diana danielle mengandung

Jutaan tahniah diucapkan kepada Diana Danielle dan Farid Kamil atas berita gembira ini. Pastinya mereka berdua sedang tersenyum girang sekarang ini. Menurut Diana Danielle, ini adalah hadiah hari jadi terbaik buat dirinya.

diana danielle mengandung

Diharap DD tidak melakukan aktiviti-aktiviti lasak selepas ini. Banyak-banyak rehatkan badan. At least sehingga tamat trimester pertama. Sekali lagi tahniah atas berita gembira ini. Semoga semuanya selamat. Ucapkan tahniah kepadanya menerusi Twitter Diana Danielle.

428 responses to (TAHNIAH)Diana Danielle Sudah Hamil, Hadiah Hari Jadi Terbaik

  1. haroro says:

    wahhh 1st! marilah maki aku!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 8
    • i'm not a monster says:

      wow FK ko memang ganas bro, congrats FK n DD :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 4
      • kehebatan pancutan Farid Kamil tiada tandingannya!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 16
        • Anonymous says:

          Farid Kamil sangat gagah perkasa berbanding Datuk K. Datuk K dah pancut banyak kali pun masih tak menjadi. Yang ni aku curious nape.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 105 Thumb down 21
        • Leez says:

          Datuk K power apa. Dah 5 anak dgn isteri dulu. Dgn Tok Ti jer belum..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • karipap lover says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 38
    • Lembu Gemok says:

      Dah laa FK smart, DD cantik, bunting pelamin lak..alhamdulillah…semoga lepas ni ke berubah slow2 untuk jadi ayah n ibu mithali..insyaAllah…!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 130 Thumb down 5
      • LISA says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 77
        • Anonymous says:

          sah sah ko ni tak paham apa erti bunting pelamin. berapa umur ko ek? dah ada kad pengenalan ke blom??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
        • pencintabaim says:

          ko gi cari maksud bunting pelamin tu dulu k adik yg ta matang!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      apekah bodoh pengomen2 yang x abis2 nak kuriyes bagai DD dah hamil lepas 2 minggu kawin? Allah itu Maha Besar & Maha Kuasa. Dia nak bagi rezeki, dapatlah.
      Kita sesama Islam eloklah berfikir yang baik & mendoakan yang terbaik.
      Entah-entah FK & DD tengah gelakkan korang yg kuriyes ngn kehamilan DD ni. Lebih lawak lagi bila korang syak yg bukan-bukan sampai keluar segala cerita & teori bagai. Isk3…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 150 Thumb down 6
      • LISA says:

        bodo kew bngang..
        da trang2 ada isi dlm prut bbtu la khwin gopoh2…
        tu pon xbole pk maa…
        aiyaa tarak otak ka…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 33 Thumb down 40
        • peepz87 says:

          sah2 la ko ni masih cetek ilmu..itu bunting pelamin la..kalau x paham g bg paham..jgn fitnah..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • nora says:

        Betul..kebesaran ALLAH tiada siapa yg dpt menghalangnya..kalau bc bab proses kehamilan, ada wanita disahkan pregnant selepas 3 hr bersama suami, ada juga wanita yg lepas 2-3 minggu period lewat br dpt kesan kehamilan. ianya adalah bergantung pd hormon HCG wanita tersebut. maka tidak hairanlah kalau DD dan FK bakal jd ibu dan bapa secepat ini..TAHNIAH kepada mereka berdua..Alhamdulillah…jgn cepat melatah..bc dulu bab kehamilan tu…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 5
      • insan hina says:

        MOHON PEMILIK CEK BALIK NAMA BLOG NI..KLU IKUTKAN DLM BHSA ARAB , ‘NARA’ NI BERMAKSUD NERAKA.’ NERAKA CANTIK’ DAN SANGAT BERSESUAIAN DENGAN ISI KANDUNGAN…MAAF KLU TERSINGGUNG DGN TEGURAN SY.INSAN KHILAF

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 5
    • Olga says:

      wahhh…kelas ko DD.. mesti Titisan pertama FK terlalu aktif sehingga memancut jauh ke lubuk ovari ko.. ditambah dgn tahap keaktifan sperma FK yg sgt lincah berenang2….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 20
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      Gamaknya sekarang ni trend retis “Bunting Pelamin”…
      Bunting Bilik Pengantin ada tak? Bunting Bunga Telur ke? Bunting Bunga Kendarat atau Bunting Salam Keruk?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 3
    • insan hina says:

      MINTA ENCIK SEMAK BALIK MAKSUD NARA TU…KLU IKUTKAN DALAM BHASA ARB, NARA TU BERMAKSUD NERAKA…’NERAKA CANTIK’..BERSESUAIAN DGN IS KANDUNGANNNYA..MOHON SEMAK BALIK EN..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  2. Anonymous says:

    taniah!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
    • Rita vs Ayu says:

      X semua pompuan kat dunia ni berpeluang utk mengandung dan bergelar Ibu. Diana antara wanita2 yg bertuah tu. Di usia muda dah mampu bg zuriat pd suami. Syabas dan tahniah. Semoga selamat semuanya

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 134 Thumb down 2
    • Padan Muka DD says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 19
  3. OMGH says:

    wowww…..hebat!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
  4. Mak Encik says:

    nak juga..
    xpelah muhasabah diri..
    rezeki masing2 tuhan nak bagi..
    btw congrats to both of you!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 4
  5. Doktor says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 252
    • nabnab says:

      Sebelum menyembur, pastikan sembur dengan bukti. Pregnant awal cakap busuk, pregnant lambat pun busuk. Kau tu yang puihhh!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 204 Thumb down 12
    • anon says:

      Doktor : Mulut ko mmg busuk!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 9
    • Anonymous says:

      Once DD baca ni then dia cakap Amin di atas fitnah mulut cabul ko ni..merana lah ko dunia akhirat…selagi ko tak minta maaf….

      ” sesungguhnya fitnah itu lebih dasyat gaban dari membunuh” renung renungkan lah wahai pak doctor yang hati busuk and koya bagus….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 124 Thumb down 8
      • hmmm says:

        Mngkn if DD tnjuk tgn dia yg still berinai (2mnggu mesti x ilang lg kesan inai) smbil pegang preggy test tu maybe boleh elak dr org timbulkn fitnah… Btol x btol x..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 4
        • saya says:

          DD tak pakai inai kat hujung jarilah. di pakai kat tapak tangan dengan belakang tangan jek. kalau pakai kat situ je, inai tu seminggu dah hilang. kan hari2 cuci tangan dengan sabun, mestilah cepat hilang. lain lah kalau yang kat kuku tu. memang lambat hilang. ayat kau ni lagi menimbulkan fitnah tau. doakan yang baik2 sudahlah. kalau betul pun diorang ada buat silap, tu urusan diorang dengan Allah. bukan urusan kau. tapi kalau kau niat nak timbul kan fitnah, tu dah kira dosa kau dengan diorang. susah nak mintak maaf nanti.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 6
        • joe-nani says:

          ini yg instant 3 hri dh hilang… pnah pakai x?

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Betul tu..inai instant sehari pon da boleh hilg

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • NANNY says:

      MULUT MACAM LONGKANG..ORANG HAMIL PUN KO FITNAH..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 6
    • marc says:

      masyaAllah, awak tuduh dia berzina ke? dosa besar tu bro.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
    • bukan dafi says:

      ko penah mengandung? kalau ko perempuan dah penah ngandung mst ko tau tempoh kehamilan tidak dikira daripada tarikh ko kawin, tapi tarikh terakhir ko period. kalau ko lelaki, tapi tak pernah mengandungkan anak orang, maka pancutan ko tak pekat. sekian;

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        betul kata bukan dafi tu…tarikh dikira berdasarkan tarikh terakhir period bkn tarikh kawin mrk.Inilah yg dinamakan rezeki allah nk bg.terus dpt.yg ada dh berbelas tahun pun msh x dpt2 lg walaupun dh bermcm2 cara dilakukan.kita patut bersyukur.kalau dia org dh melakukan zina sebelom kawin knp pulak dia org nk umum kat masyarakat? Bkn ke nanti boleh menimbulkan fitnah?Mrk berdua bukanlah org yg bodoh utk mengumumkan pekara2 sebegini.Ini melibatkan maruah keluarga juga.sila rujuk doc anda sekiranya anda rasa was2.Tahniah kpd farid & juga isteri.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 3
        • Nera says:

          sy kerja dkelilingi doktor. . .doktor sndiri mengesahkan klu bru 16 hari kawin, UPT pn x kan jd 2 bar (x dpt detect lg). . .sendiri pikir laa. . .

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 98 Thumb down 32
        • siti says:

          betul.umur kehamilan kira last period. sape yg berlgak keje dikelilingi dr konon. kalau 16 hari kawen pun.tp last period 4 minggu lepas. dh boleh detect apa.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 16
        • nera tu pandai sangat ke? says:

          16 hari kawen klu peknen boleh detect lah wei.. kesian, blajar teori byk sgt tp xphm konsep praktikal mcm tu lah. aku lewat period sehari pun dah boleh detect. tgk hormon org mcmana la.. apadaaaa

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 9
        • Anonymous says:

          nera, doktor ko bodoh malahan x sekolah. ataupun kau yg x sekolah. ni belajar sains pun tau. doktor ko tu doktor beli ke??????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 4
        • Lols says:

          Nera.. dr ko tu bodoh.. utk anak pertama, aku detect aku pregnant lepas 15 hari aku bersama suami (suami outstation so aku tau la bila yg last). Heran period tak dtg, excited punya pasal subuh tu juga aku check. Mmg boleh detect, walaupun kena tunggu lama sikit utk line biru tu kuar… yer la, sbb hormon tu tak byk lagi. Bek ko ketuk kepala doktor ko tu dan suruh dia pi belajar balik. Tak pun, baik ko dedahkan nama doktor tu supaya next time kitorang boleh mengelak drpd jumpa doktor yg sebodoh itu.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 10
        • LISA says:

          bdohnya yg bcakap nie…
          xblaja la tue…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • :) says:

          maaf :) saya sokong apa yang di taip oleh nera ^__^ UPT mostly tak boleh detect dalam masa 2 minggu , tapi dalam masa 1 bulan , in shaa Allah :) tapi , sy bukan nak pertikaikan apa2 :) hanya sekadar berkongsi apa yang di pelajari dalam bidang kesihatan ~

          *jangan sedap sedap taip kata orang bodoh :) budi bahasa budaya kita (^^,)V

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 7
        • Ek eleh says:

          Ape kehai la kome ni..Btul..UPT mmg xleh detect seawal 2 minggu..and mmg la DD and FK baru kawin 16 hari..Tapi DD dah dtg bulan 2 minggu awal sblum dia nikah..means tarikh nikah (3-5 Nov) adalh waktu subur dia..and 2 minggu selepas itu pada 19 Nov UPT Double Line sbb usia kandungan tu dah 4 minggu..4 minggu tu di kira dr hari first dia period 2 mggu sebelum nikah..Payah benor nak explain kt org yg x paham2..Tak baik fitnah..selidik dulu..cari ilmu dulu..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
        • Cintaan Allah tanpa sempadan.. says:

          Penah baca Al-quran x????nampak sgt xblaja kt skola..
          Tahu x kejadian kte di dlm perut???
          Sebelum dr kaji benda tu.. Allah dah bgtau dulu..
          Sape lebih hebat Allah atau Dr.??
          Dr berikan rezeki kt ko ke, Allah Swt???
          Subhannallah…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • elo says:

        apa plak…. doktor ckp kena kira dri 1st kita period la … xcaya g tnya doktor……

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          aku pn mengandung ank ke 3 dh…mmg aku 2 mnggu sbln period dah tau…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Haha lawak.. says:

          Mesti UPT yg die beli murah..tu pasal xley detect..
          Sy penah teman kawan sy beli…mula2 dia beli yg murah..sebb ktorg pk bley detect..biasala anak petama..xtau pakai,amik jela..tp xde line..
          Xpuas ati punya pasal…beli yg mahal..atas nasihat maknya…
          Bru piee.. Kuar pkataan positve…thats means… 2mggu dah ley detect… =p

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  6. Anonymous says:

    tahniah mesti comel anak DD&FK

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 5
  7. baldubiru79 says:

    tahniah…. ;-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  8. Cinderella says:

    thniah DD,FK.. smoge sgale2 nye bjln dgn lncr n slmt.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  9. apa2 aje.. says:

    wah sungguh advance ea pregnant test skang..sungguh cepat..lagi cepat dari fasha..muahhahahaha…ape pun tahniah lah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 105 Thumb down 4
    • Lols says:

      mmg cepat pon.. skarang alat2 tu sumer canggih.. period sehari lewat pon dah boleh test pregnant atau tidak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        ade yg xyah tggu lewat, 2-3hari sebelum period date pun bleh check dah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 1
        • yana says:

          ye betul..serius…penah jadi pada saya masa anak ke 2..lagi 3 hari sebelum due period saja gatai2 p test …mmg nampak clear 2 line…la ni canggih dah..tak nanti due hari period

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 3
    • raisya says:

      memg ada test kit yg boleh detect kehamilan di awal peringkat…clear blue. apa2 aje boleh la try

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  10. mak c kina says:

    dd penah ckp yg dia plen ada ank ble dh 2thn khwn…tp tu la Allah Maha Besar dan Maha Berkuasa…tiada siapa pun yg mampu melawan kurniaNya..jagalah kandungan dgn baik..pama wannabe,semoga menjadi ibu bapa yg cemerlang…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 5
  11. terkezut says:

    tahniah..cepat jg yer

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  12. Kakak says:

    Tahniah. Cepatnye leh detect . Hihi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
  13. melah saponah pondan keji says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 81
    • pisces says:

      nak konpiuss apa nya.. kalau DD tengah subur 4 November, mmg jadi sgt la.. actually 10hari selepas persenyawaan (waktu subur) dah leh detect kite bunting ke tak.. depend kat org tu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 138 Thumb down 9
      • Anonymous says:

        totally agree with you. Jgn fitnah dia hamil sblom kawen. Aku kawin masa aku tengah subur. 2 minggu selepas kawin sepatutnya aku haid, x kunjung tiba. Alhamdulillah, bila test aku pregnant. Rezeki & Allah itu Maha Besar.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 120 Thumb down 1
        • minko says:

          xblaja sains ke?? aku pon mcm ni jgak dulu.2 weeks lps kwin aku trus prgnant.da allah nk bg rezeki.ada je ko nk fitnah org..mngkin dd subur xmcm ko!!! ko subur ke x??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 5
      • joyah says:

        ye joyah dulu pun gitu.. kawin 13 hb.. 30 hb saja gatal2 chek, tgk2 ngandung dah.. kuasa allah.. dan alat pregnancy skrg dah makin canggih..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Lols says:

      2 sebab knp ko konpius:

      1. Ko tido dlm kelas biologi atau sains. Sila google knp pompuan cuma perlu tunggu 14-15 hari utk tau dia pregnant atau tidak.

      2. Ko ketinggalan teknologi. Skarang ni, alat test kehamilan tu sumernya super sensitive. Period sehari lewat jer dah boleh test kehamilan.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 151 Thumb down 6
      • semua saya suka says:

        kebetulan dia nikah tu time dia subur..mmg sng la dapat rezeki dr Allah ni .. kalau bukan subur 14-15 hari ke..subur tu datang pada lain minggunya..mcm aku lah..kesuburan aku bukan pd hari ke 14-15..dtg pada minggu yg lain..tak semua org sama.. lg pun Allah Maha Kuasa :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 3
      • Cinta says:

        Sy dh kirakan…kalau period DD tu 19hb Oktober…subur lam 3,4 & 5hb November…Kira bunting pelamin & pregnent 2 week..jgn pikir bukan2..korang gak dosa nanti

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 3
        • Anonymous says:

          Masa subur setiap orang tidak sama.. Sehari sebelum haid coming pun kalau Allah SWT dah tetapkan subur untuk dia pun.. Maka jadilah dia… Doa yang baik-baik untuk orang lain…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bobo says:

      logik..sebab selalu pregnancy ni bleh detect pas 2 minggu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 0
    • lovely says:

      ko x blajar sains atau biology ke dulu? boleh je pregnant bile 4nov tu time ovulation…maybe kandungan DD dlm 2/3 weeks…hentikan lah fitnah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
    • Maria says:

      xda yg konpiussyer! Lain kali belajar biology! Tahniah DD n FK

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 3
    • miyon says:

      tapi kalau 19 november tu dah pregnant, dia dah pregnant brapa minggu? seminggu ke dua minggu? kalau dah pregnant 2 minggu tak pon seminggulah katakan caner perkiraannya ek? maaflah tanya sbb nak tahu…kebetulan tarikh kami nikah sama. mana tau rezeki saya juga In Shaa Allah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        buatlah test dulu n baru jumpe doktor..baru la boleh tahu details..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • akutakterrerbio says:

        betulkan kalau aku silap.. aku rasa kalau 5 hb tu dia subur.. so baru 2 minggu dia conceived.. tapi doktor kira pregnancy start dari first day of period.. kalau period dia 19 Oktober.. Doktor start kira dari 19 oktober tu la.. walaupun time tu dia belum kawin.. belum bersama pun.. so bila dia check 19 November tu.. walaupun secara logiknya persenyawaan berlaku baru 2 minggu.. pregnancy dah kira 4 minggu.. betul tak?? betul tak???

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 6
        • someone says:

          betol..dye kire dari first day period w/pun diana n farid lom nikah..tu nmenye bunting pelamin.. jadi pde diri sy…mule2 cnfius n doc terangkan semuanye..baru la faham..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 3
        • red says:

          ya..betul tu..ala..korang nak heran sgt knp? org baru kawen mmg teruja nak tau dia preg ke x..mgkn bila da lwt period dia terus cek.. mcm sy..preg baru ni..doktor kira start last period..tp bila sy fkr2 sy bersama ngan suami slps seminggu period..so mgkn kdgn lbh muda dr due doktor..hm..asyik nak sangka buruk je..pa pun tahniah FK n DD..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • dr mekti says:

          pregnancy biasanya dikira dari tarikh pertama period terakhir sebab kebanyakan perempuan tak tau bila exactly they ovulalated tapi dorg tau bila dorang period. so utk menyenangkan kiraan, guna tarikh pertama period terakhir. kalau tak ingat bila 1st day of last period pun xpa…kiraan berapa minggu dah pregnant tu nanti akan jadi lebih tepat bila dah buat ultrasound. size fetus yg di scan tu boleh tunjukkan umur dia
          dlm hal DD ni pregnancy dia..dia boleh kira dari tarikh senggama pertama dia la…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • dr mekti says:

          lagi satu..DD muda. & dlm range umur di mana byk sel telur produced dlm ovari so generally dia mmg dlm kategori umur subur
          kena pulak Allah murahkan rezeki pasangan ni… menjadi la :-)

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Puteri says:

      Wooiii melah saponah pondan keji!!

      Kau ni memang sah pondan keji takleh mengandung!! Kalau tak reti kira2 jgn main hembus aje! Time subur dalam masa 7 hari pun leh sangkut. Mungkin dia pun baru lepas PMS, tu pasal sangkut cepat bodoh! Time subur kena pancut, sangkut lah!
      Kau boleh ke sangkut pondan lagi hina & keji??!!!
      Mulut haprak, longkang!! Tak abis2 dgn fikiran yg singkat!
      Hakkppuuuiiihhhhhh

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 11
      • kuikuikui says:

        kot yer pun dia tu pondan..tegur la elok sikit..manalah tahu kot2 dia teringin nak kembali kepada fitrah..kau jugak dapat pahala sipi2 nya..sekarang dgn reply kau yg mcm tu, ko buat dosa lagi ada ler..dah sah2 dia pondan, bermakna agama dia ke laut..kita lah yg patutnya betulkan..bukan menyumpah seranah..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  14. Awekbulu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 113
    • Anonymous says:

      klau nak di ikutkan mmang betul la ,dia nikah 3 hb ,19 hb baru hamil kira bunting pelamin la nie,wanita klau subur 2 week dah jadi alhamdulillah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 4
      • apa2 aje.. says:

        awekbulu: think positive please..kot jadi kat ko sok..org ckp bukan2 kat ko mesti ko terasa kan..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 4
    • anon says:

      Alahai..kalo xtaw pape2 diam2 dah laa..Jgn tnjkkn busuk ati kte 2..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • seri cempaka says:

      da 2 minggu lebih kot..mmg la bleh detect..ap la ko ni..sume nk ckp buruk je..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • pahpah says:

      celupar sial mulut kau.. kalau Allah kasi kau macam tu pula. lahaii.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 6
      • rainy says:

        celupar s**l tak sesuai di sebut bersama nama Allah, kot.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
      • Awekbulu says:

        Oii..Mek/cik awang pahpah..ngata ke orang mulut sial ..Abis tu mulut mung sebut sial tu ..Apa kejadah wehh..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      mengong la ko ni..kompem ko ni fail kls bio/sains dlu kn? tls n bpikir mcm otak ltk kat lutut

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Yuyun says:

      Korg2 yg bersangka tak baik ni boleh mgundang fitnah tau..klu xbetul kan korg sdirik yg dpt aib..bunting pelamin jgo satu anugerah Allah yg xsume kaum hawa dpt rasai..apalah korg nk kutuk DD & FS..Irma Hasmie pun bunting pelamin cmni jgk tp xde pon org nk jd Hot Issues cm ni..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Mesti ko penah mainkan..sbb tu ko tau kan??.
      Bagai bumi berputar..
      Selalunya mmg cam tu..mengata org die lebih..tu hal diorg dgn Allah..
      Baik ko bunuh diri..
      Xde beza ngn tabur fitnah…dosa ngn manusia Allah Pun xboleh maafkan tau..huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. […] SUMBER : Beautifulnara […]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  16. Anonymous says:

    kemain laju lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. kamariah says:

    TAHNIAH BUAT KORANG BERDUA SEMOGA KEKAL HINGGA HUJUNG NYAWA…JGNLAH KITE PERTIKAIKAN KUASA ALLAH…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  18. haha says:

    cepatnya..
    tahniah… :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  19. ibu mengandung says:

    wow mmg super pantas..mcm x logik pun ada..hahaha..tp yea la..rezki msg2 kan..alhamdullilah dan tahniah pada mereka :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 22
    • apa2 aje.. says:

      logik ajer heh..kalau ALLAH kata jadi tuh jadi juga..kot pakai ler perlindungan ker..makan ubat ker..rancang ker..apa2 ker..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • Lagubestbest says:

      hahaha kelaka komen ni.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • salsabila says:

      xlogik apenyer…dh nk dekat sbln die kawen…sbln ade 4 minggu je dol

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ibumengandungbykxretiilmukehamilan says:

      ape yg nak peliknye? sy 2 hari sblm period test dah dpt 2 line terang benderang.. tu la.. reti buat je, xreti sains di sebalik tu

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  20. Cik mek says:

    Alhamdulillah,kepada manusia di luar sana yang berfikiran negative sudah sudah lah.Mungkin rezeki dia,jangan terus menerus berfikir buruk ‘buat sebelum kawin’ ke apa.Allah tahu kebenarannya.DD semoga menjadi ibu yang baik dan Farid semoga menjadi ayah yang mampu bimbing anak ke jalan yang diredhaiNya :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  21. zara says:

    yg sedap menaip komen menyebar fitnah kena ingat: di akhirat nanti mulut x boleh berkata-kata tapi jari yg menaip tu akan menjadi saksi dan berkata-kata memberitahu kebenaran tentang penyebar fitnah. Wallahualam.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  22. happy untuk bakal ibu :) says:

    TAHNIAH…..
    xfaham la ngn pegkritik2 yg ade ni..dh rezeki dia nk dpt bby<Allah bg rezeki awal..happy je la bile umat islam bakal b'tambah lg..yg kurg dok la ckp PELIK lah,ape la 2 knpe?xbaik pertikai rezeki dri ALLAH…ape yg korg ckp 2,FITNAH!kang klu dia dh kawen,xdpt2 bby,korg dok la kate dia mandul,bile dh kawen dh bakal dpt bby,fitnah mcm2 plk…stetment korg sgt BIADAP!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 3
  23. john says:

    Wahh..terangnye line…hari tu bini aku check lewat 2 or 3hari period pun samar2 je..huhu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 12
    • John labu says:

      Bini ko merancang guna pil ker?
      After tis beljar mengira waktu hormon subur jer..lps 2 minggu period ko main ngan bini ko..every year..aku jamin anak ko berderet …. Tupun kalau hormon bini ko stabil n subur.. Kalau ko pun subur jugak…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      bini ko kedekut,beli test kit murah!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 6
    • Chumel says:

      double line terang sebab kepekatan hcg seseorang.. mungkin DD jenis yg mempunyai kepekatan hcg yg tinggi.. sy dulu pown mase mule2 cek upt, masa tuh period pun belum lewat lagi.. tp ade rase lain mcm.. kite cek awal utk menjaga kandungan d tempoh awal kehamilan.
      xde apa yg nk d kompius kan kalo rezeki Allah da bagi.. kite sape nk pertikaikan?
      think +ve dah la :0

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
    • diana danielle says:

      sebab guna instagram. leh edit. jadi pekat, jadi keoren-orenan ke.. jadi black and white ker… pakai phone nokia ker john

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
    • Dr Ismadi says:

      sila check urin pertama selepas bangun dari tidur.

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Think positive says:

      Hmmm, terang or pudar is base on hCG viscousity…kalau faham lah, kalau tak tu yang keluar statement berbaur x enak di dengar tu..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. bukan diana danielle says:

    aku sebaya DD pun dah kawen sbulan pastu dah mngandung. skrg umo aku 30 anak aku dah nak jadi anak bujang. seronok jadi ibu muda. tahniah fk n dd

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
    • tasya says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 21
  25. Dealova says:

    Alhamdulillah & congrats to DD & FK… Smoga segala nye brjalan dgr lancar… Nnt bby dorang mesti cuteee sgt kan… :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  26. ibu hamil says:

    Xde ape yang pelik.. x baik mengata mereka yang bukan.. mane la tau wktu die nikah aritu dd tgh subur.. mmg skrg dh blh detect.. andaikan bln lps dd dtg period 19 hb.. wktu subur die 14 hari lps tu. means 1 sampai 3hb tu wktu subur die. wktu tu jgk die nikah kn.. so spttnye smlm or hari ni die period lg.. tp x dtg.. klu test mmg dah blh nmpk.. maaf klu ade yg x puas hati.. tp ni dr pengalaman saya sndiri. saya pun bunting pelamin.. bersangka baik je lah ye..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      entah2 dd tau yg time die subur pd 1-3hb.sbb tu die pilih 3hb tarikh nikah.mmg rncng dr awl kot nk pregnent cpt hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  27. babyblue says:

    apa nak confius kan.. mmg normal la tu detect lepas 2 minggu. lainla detect sehari lepas nikah..mmg x logic. mesti dd period 2 minggu sblum nikah.

    Tahniah dd and fk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  28. mama saya mau kawen!!! says:

    tahniah DD & FK…Rezeki korg cpt kn…xkesah la ape org nk fitnah ape yg penting Allah maha berkuasa…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  29. ilovemylife says:

    congrats to the newly-wedded couple!i was hoping they’d have waited…just to enjoy the entitled ‘coupling’ stage..but..dah rezeki..i was hoping for anak cepat also when i got married yrs back as takut ‘bila nak tak dapat’ case .and yes…you can still do your home-test even before ur menst is due… once you’ve been impregnated you can feel changes to the body easily (sensitized)…i’m sure it came as surprise as well to the couple…enjoy the pregnancy and milk the attention!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  30. samad says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 62
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 46
    • Woi says:

      Kalau budak tu lahir cukup bulan ko nak cakap apa plak?
      Jgn sedap cakap jer…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
    • ibu hamil says:

      x baik fitnah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
    • hijau says:

      KO NI APE HAL???

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Lols says:

      Kasian.. org lain yg kawin, ko lak sibuk2 nak pikir knp drg kawin awal. Adoyaiiii… silalah bersangka baik, dan elakkan memberi aib kpd org. Kang bini ko bunting pelamin, jgn marahkan org lain kalau drg lak ngate korang kawin kerna terlanjur. Ingat sket, mulut jgn mcm sial.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • sembotok says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 44
      • hanna says:

        tahu sgt kau….kau tu duk lak kain diorang ke…fitnah2 ni bahaya btol…xtakut makan diri ke..x jadi kat kau jd kt anak2 kau baru kau tahu langit tu sebenarnya tinggi

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        ada yg lagi pandai…serba serbi tau…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        mengucap la woiii….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • suke hati ko says:

        Ape kena mengena nikah kt masjid dgn kt hotel??ooo orng mengandung luar nikah xleh nikah kt masjid ye…sape ckp??ko ckp??belambak plak orng lain nikah kt hotel ape hal dh ada duit…jeles lerrr tuee hahahah

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • ntahnye says:

      kuasa Allah semua boleh jadi…cuma awalnya dia check..selalunya orang perempuan kalau dia normal datang tiap bulan,,lepas sebulan lewat baru check…tapi mgkin DD excited sgt kot…tapi per cer dia nak sambung study pasni..FK kat Msia..takkan FK nak biar DD preggy sorang2 kat sana?mmgla mak DD for sure akan ikut…tapi without suami…ohhh sedihla……..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        kau laki ke perempuan?
        aku perempuan,…xtahu lah ayat kau yg ckp kebiasaannya perempuan check lepas sebulan tu perempuan mane yg kau jumpe dan berapa ramai..tp bagi org yg baru kawen mcm kami2 ni..lewat dua hari dah rasa nk g bli upt…excited dan sgt berharap nk dpt result yg positif.. even ade org yg lagi seminggu sblom tarikh haidnya pun ade yg buat test ni atas faktor2 yg hanya die je yg thu sbb yg rase tu badan die,..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
        • ibu hamil says:

          betu ckp awak.. lg 2 hari nak due period pun blh test. dgn syarat hcg mse tu dah bnyk.. still nmpk line wlupun kabur..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • nona says:

          sokong sgt2… aku dlu pas kawen bila x sedap badan trus bli upt w/pon x lewat lg.. test hari2 plak tu..heheheh.. punye la excited.. =P

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
        • bola says:

          sokong2. aku 2-3 ari sbelom period dh beli upt. eksaited kot. alhamdulillah aku preggy :) dapat detect 2minggu +. itu pakai upt murah je. kalo yg advance lg cepat detect

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • ibupeknen says:

          Btol tu..saya peknen anak ke 3 ni…buat test 3 kali negatip..sekali masuk bulan ke 4 baby dah nak masuk 5 bln..masa first baby pun sama peknen 2 weeks after nikah..lps tu baby klua awal ngam2 36 weeks nmpk cam kureng sebulan..so maknanya ni semua kuasa Allah..siapa kita nak kasi negatif komen..dah lengkap ke amalan kita sebelum kita mencela orang? pk 2 kan yea..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  31. nurul says:

    Kuasa Allah,tiada yg mustahil…kita yg jahil ni, carilah ilmu sebelum bercakap..Jika DD seorang yg subur,kitaran haidnya tetap,mmg UPT blh detect cepat dan clear sbb HCG nya tinggi…so,terkena hari nikahnya hari subur, 7-10 hari selepas persenyawaan dah blh test…mmg rezeki mereka lah…Doakan moga DD dan FK bahagia serta selamat melahirkan zuriat dgn selamat…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  32. Anonymous says:

    Tahniah bro moga berbahagia dengan kehadiran orang baru dalam hidup kalian berdua…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. . says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 34
    • Anonymous says:

      tak payah la ko nak buat/tambah dosa k :) .. kalau betul pun, sila bantu tutup aib org dan doakan mereka berubah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
      • hanna says:

        dengar citer…dengar citer….zaman moden ni yg mane sumer org berilmu dah celik hati tp masih ade org yg jenis ‘suke dengar citer’ dr org lain…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • gigi says:

      Dd nikah dulu baru hamil ke, hamil dulu baru nikah ke, tu urusan dia dgn tuhan. Xpyh la sebok2 wat assumption. Allah yg layak judge.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  34. haruslah mulut jaga says:

    sekarang pregnancy test canggih..good brand boleh detect awl..bergantung pada darjah kesensitifannya. Bersangka baiklah geng. Tahniah anyway

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  35. Maaf yer says:

    Saya rasa yg mengomen ni org yg tak up to date n confirm sains failed…mmg pregancy test kit sekarang more advance dari otak uols yg sedikit bengap tuh..
    Sila pergi ke guardian atau watson atau farmasi yg bdekatan n sila lah cari pregnacy test jenis clearblue pregnancy test…( pastikan duit anda lebih dari RM50, bukan RM10 yer )
    Saya suka beli jenama nih..mmg Tepat n cepat…
    Pandai diana pilih tarikh kahwin…time dia subur…
    Congrate by the way…

    * kesian korang mampu beli yg murah lagi mau fitnah org.
    Pada yg mengutuk tuh..semoga ko tabah bila ko pulak yg kena fitnah camni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 3
    • suke baca gossip says:

      ooo, gitu eh, ade member beli clear blur digital beb…
      suruh die ngetest di subuh hari…sbb da lewat 2 minggu… die tulis NOT PREGNANT…
      lepas lewat 1 bulan 1 minggu (5 weeks) doktor sahkan die preggy..
      so, moral of the story.. ikut HCG kepekatan air kencing tu, xkirelah, test UPT kit tu mahal pun, klu HCG kurang… terpaparlah NOT PREGNANT…

      anyway… tahniah DD….. itu rezeki Allah yg beri, maka jagalah amanah itu sebaik mungkin yer…. FK… Yihaaaa….. ko berhasil menanam benih….Oppa Gangnam Style!! :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        mungkin member ko tu pregnant di luar rahim. slalu klu kes test kit xdpt detect, mesti pregnancy tu bermasalah.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
        • suke baca gossip says:

          x jugak, sbb 5 weeks tu, dia kata, die terpaksa batalkn puasa, sebab dok masuk kan kamera lalu bawah.. hasilnyer… waaahhhh…menakjubkan ciptaan Tuhan… so. x baik fitnah DD tu, mungkin rezeki die awal kan, ape salahnya, member aku tu, setahun baru nk ade, tu pun dia da sedey sgt Clear Blue Digital yg mahal tu tulis NOT PREGNANT, ternyata, buatan manusia tidak sesempurna ciptaan Tuhan…….. x0x0

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
        • christina says:

          mengikut pengalaman aku lah kan..aku ada housemate sm2 kerja tp dia posting kat sarawak. 2bulan dia cek guna pregnant test ni tp blur and kitaorang jumpa doktor. Doktor bgtau, di awal kehamilan pregnant test ni memang x jelas n bila kandungan my housemate mencecah 3 bulan then buat pregnant test semula, line tu dah jelas. and cuba korang fikir, tak pernah2 artis nak upload gmbr pregnant test kan just inform melalui media..so ketara nak cover line lah..aku ckp bukan sebab tak suka depa ni. aku minat Farid Kamil n DD tp benda dah jelas. dapat fikir secara logik kan.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 39
    • Rozati Che Wan says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 50
      • Anonymous says:

        bestnye menfitnah ye? free2 dpt ticket masuk neraka.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 6
        • celoreng cantik says:

          ngumpat ni balasannya makan daging yang busuk. Sanggup ke korang makan daging George Bush yang dah busuk menanah, lagi lak terpaksa mamah bahagian dipinggir duburnya tu…Ayo…berulang ulang pulak tu…sampai Allah kata stop, baru lah engkau stop.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Credits: kosmo.com says:

        IBARATNYA sebelum pecah air ketuban, baik pecahkan kompang dulu dan berarak naik pelamin.Bagus juga jalan penyelesaian begitu, setidak-tidaknya satu nyawa yang tak berdosa dapat diselamatkan.

        Ternganga bak badak air jugalah mulut Diva apabila mendengar khabar angin pasal seorang artis yang dikatakan hamil hasil asmara luar nikah bersama kekasihnya.

        Mujurlah mereka sudah sepakat untuk sama-sama bertanggungjawab. Berani buat berani tanggung.

        Benda dah jadi, tak perlu tambah satu lagi kesilapan seperti menggugurkan kandungan atau lebih parah, membuang bayi.

        Diam-diam artis berkenaan membuat persiapan kahwin dan akan bernikah sebelum perutnya ketara memboyot.

        Dekat atau jauh lagi tarikh nikahnya, Diva nak simpanlah. Baru ada kejutan sikit.

        Dengarnya, usia budak dalam perut itu sudah terlebih waktu untuk diisytiharkan bunting pelamin, jadi artis itu awal-awal lagi merancang ‘lokasi persembunyiannya’ sementara menunggu dia bersalin dan habis berpantang.

        Jadi orang taklah perasan sangat kalau dia tiba-tiba hilang daripada dunia hiburan tanah air.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 9
      • suke baca gossip says:

        wahhh, nak menyound x kalis2….
        yg pasti, baby tu x berdosa, doakan je yg baik2… ade faham?

        ko nk percaya ke, xnk percaya ke, kejadian itu hanya Allah s.w.t. sahaja yg boleh menilainya…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
      • credittocosmo says:

        IBARATNYA sebelum pecah air ketuban, baik pecahkan kompang dulu dan berarak naik pelamin.Bagus juga jalan penyelesaian begitu, setidak-tidaknya satu nyawa yang tak berdosa dapat diselamatkan.

        Ternganga bak badak air jugalah mulut Diva apabila mendengar khabar angin pasal seorang artis yang dikatakan hamil hasil asmara luar nikah bersama kekasihnya.

        Mujurlah mereka sudah sepakat untuk sama-sama bertanggungjawab. Berani buat berani tanggung.

        Benda dah jadi, tak perlu tambah satu lagi kesilapan seperti menggugurkan kandungan atau lebih parah, membuang bayi.

        Diam-diam artis berkenaan membuat persiapan kahwin dan akan bernikah sebelum perutnya ketara memboyot.

        Dekat atau jauh lagi tarikh nikahnya, Diva nak simpanlah. Baru ada kejutan sikit.

        Dengarnya, usia budak dalam perut itu sudah terlebih waktu untuk diisytiharkan bunting pelamin, jadi artis itu awal-awal lagi merancang ‘lokasi persembunyiannya’ sementara menunggu dia bersalin dan habis berpantang.

        Jadi orang taklah perasan sangat kalau dia tiba-tiba hilang daripada dunia hiburan tanah air.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 6
        • Anonymous says:

          setau aku diorg dh lama rancang kawen, mengikut kata wedding planner masa tunang die ritu, die dh lama almost 2-3bln sblum tunang dh buat booking. klu ms kawen die pregnant sah2 la perut die dh nampakkkk….ngeng!!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hanna says:

        mane kau tahu die ‘buat2 bunting pelamin?” mak bapak diorang pom blom tentu tahu ape yg ada dlm hati diorang..tp kau lebih tahu..malaikatkah kau?

        jodoh rahsia Allah..jgn pertikaikan cepat ke lambat drp perancangan..tak baik!

        lg 1, ‘ada yg bercakap mak diana xpernah kawen ngan ayah dia’ duk zaman 80an ke kau yg percaya ngan cakap2 org.. yg penting ilmu..cari lah sebelum hilang apa yg ada tu…payah kalau org busuk ati sgt ni

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
      • pili air says:

        kan hari tu masa nikah bila wartawan interview mak diana .. maknya beria ia menangis .. mcm ada benda yg disembunyikan …

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 12
        • Anonymous says:

          xpayah nk nujum pak belalang sgt…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          mak I pun beria nangis..lol..
          jgnla jd annoying sgt..
          asal mak nangis je ada sembunyikan apa2..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
        • cik miza nak bersuare says:

          meh cni akak nak ckap… mak akak xnangis ssgt la… but ayah akak nagis bagai nak rak uollss mse nak lepaskan akak dkt my hubby…. stgh jam xbhenti menangis… nak bcakap pon xbleh… persoalannye, adakah perkahwinan akak ni pon ada udang sebalik batu…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Mestila, sayangkan…anak die,..xkan dia nk nagis kt ank org plak…
          Asal mk ko xnagis ke,,???mgkin mk ko syukur sgt kan…AKHIRNYA…haha..
          Msti mk ko xsyg ko…hahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        cuba g tanya dd betul ke tak..bru puas ati..kan, kan,kan….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hamiljgk says:

      for me, pakai pregnancy kit murah ke, mahal ke, tahap sensitivity die xjauh beza.. yg pakai kat hospital tu supersensitive gak, tp harganya murah gile, kalo cari kat internet rm2 je 1strip. bukan sbb xbagus, tp sbb die xpack dgn plastik mhl n xde jenama je.. i guna yg mahal time hcg xpekat lg, xdetect jgk.. guna yg murah time hcg dah pekat, detect je

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        nak lagi tepat pi wat blood test especially for HCG… dlm blood ikut BHCG.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. haniez says:

    tahniah….!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. mama meah says:

    senario jd artis:
    mengandung cepat dikata terlanjur sblm ni.
    mengandung lambat dikatekan mandul, balasan rampas laki org
    bercinta dikutuk kenapa x kawen
    dh kawen dikutuk kenapa tibe2, 2 3 hari nanti cerailah…

    sudah2 ler, bia Allah saje yg mengetahui, jgn kite ni pulak dk wat fitnah…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 4
    • lis says:

      and yg kutuk ni semua MELAYU ISLAM kononnya. tkyah la nak judge org. ni berita baik, ucapkan tahniah n selamat je la. sibuk sgt nk kira time bila dorg nikah n pregnant. tak faham betul. hati n otak penuh sgt negativity.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  38. Pelik says:

    pelik tpi benar..x apa la dh rezeki kan…wlaupn kita org semua mcm ada musykil skt…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 12
    • hanna says:

      xde ape yg pelik..kuasa Allah…sape kita nk ragu2… bukan nya diorang kawen kelmarin…

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  39. BUKAN NEELOPAK says:

    Kalo ade sapa2 baca surat kabar hari minggu pas dorang nikah..tak silap Metro bahagian hiburan ade wartawan tu kata FK n DD ni kawin cepat2 sebab DD dah pregnant. ikutkan dorang ni nikah 1 tahun lagi pas tunang. tp tup2 dah nak nikah. pastu wartawan tu kata DD n FK dah planning nak antar DD belajar jauh2 sbb xnak orang tau kelahiran baby dorang yang x cukop 9 bulan seiring ngan tarikh nikah.

    So, kita tunggu jela nanti bila baby dia keluar. Dan masa tu ofkos la DD kat oversea kan.. Study kata nye…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 24
    • apa2 aje.. says:

      yang ko percaya kat wartawan tuh watper..just think positive okeh..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
      • mila says:

        wartawan tu lebih tahu drp tuan punya badan?wahhh hebat!!! asal x jadi doktor je?

        yg percaya dgn wartawan lg kesian…tv3 yg satu Malaysia tgok tu pun org dah x percaya…tp kau boleh percaya setakat wartawan hiburan..heh..get a life lah.. boring giler hidup kau,,,haha

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
        • xila says:

          Tuan punya badan mestilah tau yang sbenarnye, tapi takkanlah dia nak cerita … Cuba tanya Diana or Farid ; “Ce citer,ce citer..” dan diorang takkan pasang lagu Yuna ‘Dan Sebenarnya’ kann..

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
        • to xila says:

          pandai pun…so kalau betul pun takkan diorang nk bgtahu wartawan kan? tp mcm mane wartawan boleh tulis artikel mcm tu? act wartawan tu sendiri xtahu berita tu betul ke tidak tp taip jugak lah memandangkan xde name sape pun yg ditulis kan? org nk saman pun x boleh, kan? kalau citer mcm ni org lg sukelah bace suratkabar diorang yg tahpape tu…haha… sbb tu namenye wartawan..propa lebih dr artis lg..haha..

          to dd n fk semoga semuanya selamat sehingga ke hari kelahiran… :)

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • sukehatiaku says:

      loike3!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Anonymous says:

    mama cantik + papa hensem = anak comel

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
  41. Bukan peminat retis sangat says:

    husnuzon jelah..nak pikir buruk esok lusa terkene kat famili or anak sendri..Allahuakbar masa tu baru nak pikir ke ape yang kita penah ungkapkan dulu?Aku pon tak sampai sbulan nikah dah tested pregnant. Nak heran ape?kalo time nikah tgh subur malam lepas nikah dah selamat bersama. peod patut next week tapi dah delay 10 days..bile pregnant x sampai sebulan pon nikah??test kit even delay 1 hari dah buleh detect..so kalo de main 3-5th nov terus jadi…now patut kandungan dah 2 weeks ..so nak menidakkan hukum tuhan lagi ker??len kali jadi mak bapak dulu + banyakkan membaca or jadi doktor baru boleh komen!~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
  42. eeee says:

    Tahniah…mmg btul la dlm 2 weeks after conceive mmg da blh detect pregnancy. Mcm sy gune pregnancy test yg murah je pn da blh detect. X timbul soal cpt ke lmbt.bersangke baiklah…klu btul korg fitnah nnt nk mtk maaf kt sape?????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  43. Hamba Allah says:

    Alhamdulillah… tahniah to both of u!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  44. dia says:

    tahniah……. semoga semuanya selamat.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. syikin says:

    tahniah..kpd yg wat fitnah tu buat2 la btaubat..UPT mmg bole detect seawal seminggu pregnancy pn..yang blom smpi period due pn dh bole detect pregnancy..zaman skrg canggih x pyh nk tggu 2 bln lewat mcm biase tgk drama kat tv tu..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. Ibu2Anak says:

    alhamdulillahhhhhhh..rezeki Allah SWT..beshnyerrrr..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  47. Anonymous says:

    Kalau pakai clear blue yg digital 2 minggu mmg dah dapat detect .
    kalau pakai clear blue yg double line ni tgk pd kepekatan HCG .
    g link ni and baca http://drzubaidi.com/blog/?p=1107

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • af says:

      Yes.agree with u!maybe already 4 weeks .wanita subur pd ari ke 14 slps first day of period utk wanita yg period cycle normal.tuk upt strip yg mcm ni bergntng kpd hcg seseorg wanita tu.she’s married time suburla tu.so last mentrual priod bln 10.she’s young.thp kesuburan tgi.easy to pregnant.congratz!alhamdulillah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Ibu muda says:

    Normal la tu..org panggil bunting pelamin…xde yg mustahil..aku pun kawen trs lekat..kawen sebaya DD skrg ni umo 30 anak dah 9 thn…senang hidup…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
  49. sue says:

    tahniah dd n fk……semoga selamat melahirkan anak….amin…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  50. yus says:

    jgn bersangka buruk..rasulullah sgt menegahnya..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  51. Geram says:

    YUSERY KENA BELAJAR NGAN FARID N JEJAI LA NAMPAKNYA YE..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 7
  52. Mimi says:

    Kepada si penulis skrip tak bergaji tu dah dah la menabur fitnah.Betul apa yang majority cakap tu, dalam 2 week dah boleh buat pregnancy test. Kalau tak percaya bukak buku bio form 5. Aku kawen umur 22,one week before kawen I’m period, and one week after kawen buat check. And hasilnya positive. Proud to be younger mother :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      i period and young mother…

      means lepas u kawen smggu lepas abis period ye. mmg x pelik.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. ayamjantan says:

    farid, ko mmg dasyat..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  54. Anonymous says:

    bestnye . mesti comel baby dorang nnt.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  55. BIBAH says:

    thniah…….wow cepat gle…tp rezeki ALLAH bg…..amin

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  56. camelia says:

    ramai betul doctor pakar pat sini…haha. anyway, tahniah to FK & DD.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  57. FAEZAH NGILAI-NGILAI says:

    DULU TIME FASHA SANDHA KEMAIN LAGI KORANG KUTUK KAN…!!KESIAN FASHA…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 5
  58. Anonymous says:

    happy to be young mother…^_^…god bless

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  59. Senyum sahaja says:

    Kalo nak tau betul ke tak fitnah tu, apa kata tengok pic DD sebelum nikah.. mana2 event dia pergi, ada lain x cara pemakaian dia. Kalau rajin, cubala buat kajian.. :) (senyum ada makna)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 5
  60. B says:

    Tahniah…DD sila jaga kandungan itu dengan baik, bertambah lagila umat Muhammad :) syukur!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  61. alin says:

    tak der yg peliknya dah rezeki allah. aku dulu masa nikah uzur..2 hari lps tu dah tentu subur.. nikah 1 julai ..bersalin 19 april ha..10 bulan nikah anak dah kuar..alhamdulillah. jgn buruk sangka kat org tak baik.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  62. SAYA says:

    dd…kite same2 prgnt..tahniah k… i kawen 2tahun baru ade rzeki.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  63. linn says:

    Rezeki masing2 lah.aku tak phm knp nak fitnah dari mendoakan yg baek2 tuk dorg.so typical.pastu nak caye ape reporter tulis yg tak pasti ag sahih or tak.pasal tak nikah kat masjid pun nak jd isu ke?haih

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  64. floracinta says:

    alhamdullilah…. bunting pelamin… ape nak heran, kuasa allah… sume xmampu nak lawan, jgn ckap lebih kat org, t kena batang idong sndiri… >_<

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  65. ieda says:

    congrate DD & FK…. So sweet:-P

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  66. kaki ayam says:

    tahniah la DD& FK..semoga semua nya selamat..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  67. takeiteasy says:

    klu ye pn dia mengandung b4 nikah so wat
    atleast dia da nikah x mcm sesetgh org da tau pregnant x nikah x wat pe pas tu branak senyap2 buang ank dr flat la apa la
    ni da nikah n mayb da bertaubat pn depa so kita x ada hak nak mengata depa ni okk

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 6
    • baiduri says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 22
      • Kesian nya ko says:

        Dik, ko islam ke non muslim…
        If islam ko belajar agama tak?

        Kalau bercerai time ngandung baru tak sah ngokk..after deliver baru talak jatuh…tak pernah dgr ajaran ko nih…ajaran langit ker..

        Aku nak tanya ko…
        Ko tahu tak if betul lah anak ni anak luar nikah , anak ni sah di binkan nama ayahnya… Ko tau tak?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
      • SS says:

        Hello cik bai-berduri, siapa kata kahwin time preggie tak sah?! Awak ni ikut mazhab ape ey? Dalam mazhab shafiee sah kahwin bila ngandung ngong! Anyway, a child is a gift from HIM. Kenapa nak kutuk? Bukan anak awak,kenapa busybody nah? Jealous ke FK dah jadi milik DD? DD bunting pelamin lah tu. Pregnancy test nowadays can even detect b4 ur even a wk pregnant.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        baiduri: proof plz..sila sertakan dalil yg benar..al-quran n hadis aje yg diterima pakai..yg lain2 tu xnak…dalil plz

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • salsabila says:

        baiduri: proof plz..sila sertakan dalil yg benar..al-quran n hadis aje yg diterima pakai..yg lain2 tu xnak…dalil plz

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • niceone says:

        kalau nk ckp pasl hukum sah tak sah kahwin, baik pegi khatam buku dlu..jgn sedap2 je nk kata xsah.. SAH ok klau kahwin msa pregnant. bukannya dia bru lepas cerai ke pe. tmbah2 dgn father of the child. boleh berbin kan bapa kalau kawin msa prgnant 2 bulan ke bawah. baca dulu sblum cakp psal hukum.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        baiduri, jgn ikut pendapat, sila ikut hukum yg sebenar!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MAK JAH says:

        Aloooo.. hukum mane yang kau pakai kate nikah mase tengah hamil x sah?? tunjukan hadis sket..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anon says:

        Buka buku teks agama tingkatan 5. Wanita yg mengandung luar nikah adalah tidak sah menikah.kerana ini akan mengelirukan nasab(bukan nasib) si anak. Oh ya,anak luar nikah adalah haram utk bin atau binti nama bapanya. Semua ni ada dlm agama tingkatan lima. :) mohon sekolah semula

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Dr Ismadi says:

    kandungan hcg boleh di detect selepas persenyawaan lengkap berlaku. sebelum period lewat juga hcg telah hadir. sila check pd urin pertama selepas bangun dari tidur.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • shieda says:

      Taaniah dd & farid..sama la saya pon bunting pelamin..kahwin bulan 8 hari tue..sekarang kandungan sya nk masuk 3 bulan…rezeki ALLAH S.W.T nak bagi syukuran…masa nikah time nk mai bulan..apa lg lpas tue subur la…ALhmadulilah…terpulang rezeki masing…aminn..;-)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • sarah_nina says:

      tahniah.. Farid & diana.. bestnya.. muda2 dah jadi ibu..

      apa2 pun aku tak suka betul layout yg baru ni.. serabut aje aku tengok..:(

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  69. Anonymous says:

    tahniah….mane inai pengantin ni…cepatnye hilang….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • FLJ says:

      dd kawen mn pakai inai la,just ukir2 kt tgn je..jgn tuduh2,tak baik..peace..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • nvm says:

        tapi kan dia ukir sampai tapak tangan

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          nvm – kau xpernah pakai inai eyh? kau x tahu ke inai yg kt kulit tu hanya tahan beberapa hari sahaja? kalau tak tahu tanye jgn curiga kt org..x baik!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      die mmg x pakai inailah..hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Gincu says:

      Betul la, cepat betul inai hilang. Secalit kesan pun tak de. Kat kuku pun takde .

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        org kata kalau x tahu baik diam…kalau die mmg xpernah pakai pun mase kahwin mcm mane nk ade secalit dua calit pat ploh caloit pun… nk komen biarlah mcm org berakal sket ye..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  70. saya ok jer! says:

    pelik kejap. memang la REZEKI ALLAH. KITA TAK BOLEH PERTIKAIKAN.
    Tapi bila Fasha Sandha tunjuk bukti hamil. ramai nya pengkritik bebas memaki fasha.. sekarang bila turn Diana Danielle ramai pula yang support dia. apa2 je la. korang kalau suka artis tu, memang akan puji bukan main. kalau benci artis tu, terus maki buat hiraki period semua la.

    apa pun. cermin diri sendiri. kita tak semua nya betul :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      aku rase kau kne g amek wudhu kot..bg celik hati sket… org yg komen hari ni yg wish congrats kt dd ari ni x semestinya org yg sama yg kritik yg kutuk fasha sandha..aku suri rumah…mmg aku hadap internet tiap2 ari…mase fasha pregnant aku x rase ape yg pelik pun..same goes tu dd.. semua tu normal…

      xde istilah suke x suke artis tu..org mcm tu pemikiran die x sampai paras hidung pun….bab kehamilan ni melibatkan org yg x berdosa..anak dlm kandungan tu… dun simply judge people sdangkan kau bukannye tahu atau knal pun sape2 yg komen kt sini

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 16
    • apa2 aje.. says:

      hahaha..dah memang gitu kekdah ea..nama pun manusia..yang suka suma okeh jer,..yang benci tuh sume tak okeh..siap tolong kira lagi org tuh period bila n bila pulak bersalin ea..ngalahkan doktor memasing..hahaha..zaman sekarang ramai jer yang bersalin tak cukup bulan..biasa ler anak zaman IT nie suma nak pantas..:P

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      org yg kutuk fasha hari tu dah masuk kelas biologi….tu le skrg dah pandai sikit…hik..hik..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  71. Audrey Hepburn says:

    Fuhhhh…bila baca semua komen, bersepah gila orang yg rasa diri dia lebih berkuasa dr Yang Maha Esa sampai boleh hukum orang sesuka hati diorang. Agaknya kat padang mahsyar nanti, diorg la yg jalan paling laju kat titian sirotul mustaqim tu ye?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  72. adikmanja says:

    Tahniah.. rezeki Allah.. DD muda n subur… senang nak lekat…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  73. said says:

    19nov – 3 nov = 16 hari

    Patutla tergesa2 nak kawin

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 13
    • x suka says:

      ko pnh ngndung x? 16 hari tu bersamaan dgn bpe mggu? ko x tau ke pgnant 2 minggu dh blh tau.. x pyh la nak memulakan fitnah.. lainla kalau die baru kawin 7 hari.!! aku bukan minat sgt dyorg berdua ni.. tp benci ble ade org2 kite yang mulut macam makcik2 joyah… cuba bersangka baik je.. dah dpt pahala..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      19-3=16

      mmg 16tan kebodohan dihasilkan oleh otak kau.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. kesiannnnnn says:

    Lepas ni retis retis sbelum nikah kena la tweet korang datang bulan sekian sekian tarikh. Siap post pad bedarah oke.kang ada je peminat uolls cakap belakang tak mempercayai qada’ qadar…
    Tahniah DD n FK.. walau apapun org kata.. jage baby elok elok.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
  75. Maaf yer says:

    Maaf yer, yg mengomen ni doktor ker?
    Sia2 aku blajar tinggi2, rupanya ramai yg lebih pakar dari aku…
    Test kit mahal mmg lebih accurate yer awak2 semua… Yg murah bukan x elok tp …lambat detect..sekian time kasih
    Ur member tu…mungkin 1 dalam beribu …dah pregnancy tu pun tulis 99% clear…1% tu ur friendlah…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  76. mellila says:

    tumpang tanye…jng marah tau.dd x de buat resepi perkahwinan ke.i mean pkai bju gaun.die just nikah je ea?erm bagus la klau mcm tu.so low profile ;)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  77. saya says:

    rezeki masin masing. jaga tepi kain masing masing sudah r.. itu antra dia dgn tuhan. siapa kt nk hukum die. bumi ni bepusing. takut skrng kt mgata nnt dimasa akan datang batang hidung sendri terkena..
    pape pon Tahniah DD N FK.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  78. tweety28 says:

    perrghhhh farid kamil seyes ‘sharp-shooter’!!!anyway congrats for both of u….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  79. wowot says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 40
    • Kiki says:

      Adik, pergi masuk sekolah balik eh, belajar mengeja betul-betul dulu, kalau adik pandai adik tak eja macam tu. Mengikut perkiraan, rasanya adik ni SPM pun tak lepas kot? Jangan nak mengata orang mandul sangat dik, perjalanan awak masih jauh lagi. Jangan sampai perkataan adik patah balik ke batang hidung sendiri :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
    • jim says:

      Ni lagi satu. Berlagak mcm budak bio. Budak kelas depan. Tapi mengeja bodoh! Most probably your keyboard not function eh. Bnyk key dah hilang ke kau memang bodoh tapi nak berlagak je. Kesian. Nnt suruh mak kau hantar ko pegi sekolah balik ek??!!

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        die ni nampak sgt bdk sekolah lagi wei. mana de student uni sebut budak perd???

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • wowot 2 says:

      herannya..apasal backing sgt dd tu..sama kes kot..haha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Anonymous says:

    xbaik fitnah yg bukn2.. kite xtau hal sbenar.. Allah Maha Mengetahui…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Senyum sahaja says:

    Gila emo la korang semua ni.. Sume nak duk cite pasal preg ni.. Ngalahkan doktor.. Pui!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  82. mommy says:

    apa nak heran.rezeki nak timang baby awal.kawan i kawin 9 bulan 20 hati jer dah timang baby.bunting pelamin katakan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  83. nulufuk says:

    hek elehhh…kalau x mengandung tu x bmaksud x buat sblm kawen, ape la..bia la diorg nak watpe pun, da selamat kawen da pun..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  84. NO NAME says:

    Itu sebabnya jangan suka melakukan perkara-perkara yg boleh menimbulkan fitnah.Aku tgk DD n FK ni cepat sangat nak publish berita ni.Why not keep your own first..Benda baru sangat lagi..Anything can happen..Kalau iye pun teruja nak jadi mummy n daddy,rasanya tak perlulah hebahkan berita ni terlalu awal.Paling tidak pun, announce after majlis persandingan nanti.For sure orang tak fitnah yang bukan-bukan.Nampak macam bijak2..tapi dalam hal macam ni pun tak boleh nak fikir..Lagi satu yg aku pelik..patutnya perkara-perkara macam ni sensitif..orang zaman sekarang dah hilang rasa malu..cepat je nak menghebahkan “kehebatan” masing-masing pada orang ramai..Apapun tahniah.Semoga mendapat zuriat yang soleh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 5
    • Boboi says:

      Setuju. Sebab tu orang dulu-dulu tak galakkan hebahkan kehamilan di awal 3 bulan pertama. Sekarang ni zaman teknologi, semua dok teruja nak share upt kat instag. Kang tak menjadi, meroyan pula bagitau tekanan bagai. Kan elok reserved privacy. #justsaying

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • mila says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 22
    • Anonymous says:

      Setuju dgn pendapat no name.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • sayang selasih says:

      yup setuju dgn NO Name…mmg lah benda baik kita hebohkan tpi bukan kah lbh baik diumumkan selepas 2,3 bulan kandungan…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
    • fasha real says:

      dia kenalah hebah sbb kalau hebah lps2 tang perut dh besar. xkn nk ckp hamil 2minggu kut.sebab dia cerdik sgtlah dia hebah siap masa 2 minggu sbb kandungan full term is 36weeks. ko kira sendirik la. kalaulah kandungan itu diluar nikah sekalipun sbb dia dh nikah baby tu still sah taraf dh boleh ber bin/binti kan bapak dia.sekian..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lala says:

      sokong, betol la..baru je nikah 2mnggu dah xsabar nk wat preg test..honeymoon pun blom abes..kalau dh peknen skalipun, simpan la dlu..saya dlu peknen 2 bln pun still segan nk bgtau org, sb kita xtau apa akan jd, kang terlebih excited kang xder kita jugak yg frust,,xder yg silap nye DD n FK nk umumkn benda ni..tp cmnila jdnya..mcm2 org ckp..naper xtggu 2 3bln lps nikah baru tunjuk bnda2 ni sume..sure ramai org yg mendoakn kebaikan..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  85. NaNa says:

    wahh…tahniah…jaga kandungan elok2..abaikan fitnah2 yg sibuk laaa dorang katakan pasal baby ni halal ke tak…yang penting diri sendiri dan Allah sahaja yang tahu…ngok2 gak diorang nih…skolah tak tinggi..sbb tu xtau..yang tau buat fitnah .. ok gud luck

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  86. Yamie says:

    xfhm kenapa nak ckp yg bukan2..skrg nie memg ada test kit yg detect pregnant cepat..jenama clear blue test..pd sesape yg nak cuba tue..silakan…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  87. Kalau anak ni perempuan masa nak akad nikah nanti tok kadi akan soal ni, nak pastikan FK wali yg sah….

    #JustSayin

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  88. Anonymous says:

    aku time pregnant dulu,6 kali buat test. kat klinik sekali,.positif,.line kabur2.tak percaya.sebab ape,..sebab doktor dah sahkan aku ni jenis tak subur.hmm..4 kali guna test kit berlainan jenis.semua positif..tp line kabur..still mcm.”ye ke aku ngandung ni?”hmmm..last sekali guna test kit yang mcm fasha guna..yang keluar berape minggu pregnant kat test kit tu..haaaa……time tu,..kat test kit tu catat PREGNANT –lama sket kuar 2-3 WEEKS..hmmm,.aku kira,..positif betul la tu aku mengandung..dan skrg dah 4 bulan…..to DD, walaupun penah ada cyst dulu( aku ingat2 la dia penah ke china nak berubat cyst ni..ketumbuhan ke apa dalam rahim dia time tu) dia cepat jugak mengandung.tak mcm aku ..susah nk pregnant sebab ada cyst tu…3 tahun makan ubat subur.akhirnya..Allah bagi rezeki jugak….alhamdulillah utk DD Allah bagi cepat rezeki anak tu.nk tutup mulut2 orang yang kata DD ni pregnant lum nikah,.tak dapatnye….tp kalo DD guna test kit macam fasha dan kat kit tu catat 3 weeks pregnantcy nya tu kaa..haaaaaaa..mungkin jeng jeng jeng sket laaa..ape2pun,……TAHNIAH UNTUK DIA

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Hazlena says:

      salam kak….ena pown penah ad cyst…smpai kne operate buang…n ovari pown kne buang 1…nk ntk pndpt akak…bsr kemungkinan,boley ker ena ngndung…thnks kak…=)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. lolok says:

    Kongsi salah, tak kongsi pun salah.. apala wei… kalau bertulla dia buat dosa, apa bodoh sgt ka dia nak kongsi berita mcmni kat kita. think positifla. ucap tahniah. bukan ckp pelik2.
    BN cantik page baru, tapi warna biru haritu best lagi tgk. :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  90. saya says:

    ala, kalo semgu lepas buat pun leh tau la..check la suhu badan..sape yg rajin explore pasal kehamilan ni mesti tau..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  91. MaMa Dee says:

    Tahniah FK & DD. same to me, 2 weeks lepas kawin, terus ngandung…. Alhamdulillah… :-) sure comel anak diaorang ni kan….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  92. dewi says:

    DD muda memanglah subur,maka cepatlah pregnant. jangan ada sapa2 nak busuk hati kata bukan2 kat diorang k.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  93. leave a comment says:

    cepatnya dd dapat tahu yg dia mengandung …….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  94. mak c kina says:

    cube la korg jgn sempitkan pkran korg yg mmg dah sempit tu…baca buku wei…jgn dok baca gosip pastu sebar fitnah…internet dok gne hari2 tp xtau apa fungsinye!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. nelly says:

    ada yg kata sepatutnya lepas majlis persandingan br elok dihebohkan..antara akad nikah & bersanding yg mana WAJIB? Dh nikah dh halal biarlah suka ati dorang nk buat apa..dh halal..dan tiba2 pregnant plak..so what? rezeki laa tu ! Emmm dunia akhir zaman ni semua kunun takot kemunculan dajjal tp kt cni pun dh nmpk byk dajjal..mengajak manusia lain turut sama berprasangka buruk! Cetek akal

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  96. Anonymous says:

    Wahhh ramainya rajin jadi tukang kira.. Lepas ni kira bila dia sepatutnya bersalin pulak yea… Tak payah la nak tabur-tabur fitnah, dah rezeki.. Syukur Alhamdulillah je la

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • kira sendiri punya says:

      baik kira akaun sendiri, dosa2 kita sendiri kan banyak. jangan jadi mereka yang rugi, menyibukkan diri dengan akaun orang lain.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  97. sayang selasih says:

    knap msti umumkan dulu..kan lbh baik kalo kandungan masuk 2 atau 3 bulan baru umumkan…takut jadi apa2 jer…bukan lah nak mintak tk elok…ngat nasihat org tua2…moden2 jugak..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • lin says:

      Ye…betul tu…xsemua org tahu biologi n wktu subur..terutama lelaki bujang…n xsemue bfikiran positif..so para artis atau mane2 psgn lah dinasihatkan utk tggu lagi sebulan due baru umumkan…utk elak fitnah…itu lebeh baik…

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        kalau tahu xpandai bilogi jangan lah ckp memandai2..biarlah org yg pandai je bcakap..sekurang2nya mereka pandai dan x memandai2,,,kalau x leh berfikiran positif pun baik duk je diam2..sbb org yg negatif ni sebenarnya ade penyakit hati..x caye..ko g tanye dr fadzilah kamsah

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • fvdvgfb says:

      kdg2 kita share ni bukan apa.. supaya ramai org bole doakan utk kita..(yg kutuk tu lantak la kan..diorg yg dosa).. penah jd kat saya msa anak 1st dlu, ada keluarga & kawan yg bkecil hati coz tahu kita prgnant dr mulut org lain.. so msa ank 2nd mmg war2 je kat fb..dan ramai yg mdoakan yg baik2.. alhmdulillah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  98. jejarigebu says:

    lepas ni mana-mana artis nak kawen SILA BAGI TAHU TARIKH PERIOD!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  99. Raja minah jambu 24jam mngadp com says:

    minah jambu setuju ngan no name kt atas tu….dh tau diri tu ngandong buat bodoh je sudah lah jangan kasitau orang nanti orang akan cakap baru bertunang dh cepat2 nk kawin ni mesti ada yg tk kena n ni mesti dh sondol dulu ni tol tak…..pasal minah jambu pon ada macm pelik kenape cepat sangat ngandong nye …..jadi korang semua jangan ingat ape2 lah pasal kandongan diana ni doa kn aje semoga baby yg di kandong kan tu selamat n sehat

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      mungkin diana nk tunjok shamsul yang dia dah sempoi mengandong dan diana nak jeles kan shamsul kot ? ape kata kau minah ?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  100. Fida says:

    Alhamdulillah…. tahniah unt farid kamil n diana danielle:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. bantal says:

    everytime artist pregnant awl2, mesti ad org kira2 menstrual cycle diorng.. lol

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • bersungguh2 says:

      kan orang kita yang tersangat ambil tahu hal orang lain, bersungguh2 nak kira.
      apa manfaatnya? yang sorak gembira si musuh pembisik tu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. Mamamia says:

    Cepatnya peknennnn, tahniahhh farid n diana..expert eh…hehe..mama dulu lepas nikah 4 hari baru berjaya ‘pecah plastik’…target nk buat bby bunting pelamin tak kesampaian ler ngehehe….ape2 pon farid mmg hebat!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • putih says:

      betul tu ..ingat senang ker nak “pecah plastik”.. sakit tau ..!!! tambahan bagi lelaki yg tiada pengalaman …main terjah jerrr ….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        tahu xpe..ingat2 balik rase mcm nk terajang pun ade..nasib baik kenangkan itu suami..istighfar2…

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • serra says:

      betul…. 1st time mmg gagal la.. sbb teramat2 sakit…. 2-3 ari jugak la gab sbb nk ilgkan rs skt.. huhu… tp FK mmg terel la… sekali hayun je kot.. hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • ninot says:

      sme la kite…lepas 5 hri bru pecah…..sakit teramat sgt..hehe…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  103. enon says:

    sabar jelah.. Mmg ade kontroversi ni mase dorg kawen kan?well, skang kan ade pregnancy test yg digital…leh tau bape mgg conceive. Dd, kalo nk senyapkn mulut dorg ni, sila la publish gamba pakai digital preg test.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  104. naz85 says:

    boikot israel…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  105. aaaa says:

    KALAU CAMTU

    KENAPA SITI NURHALIZA JAMBUL TAK NGANDUNG LAGGGGGGGGGGGGGGGGGGII
    KENAPAAAAAAAAAAA

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • sayang selasih says:

      tak da rezeki lagi tu…siti dn dk dh g checkup.. dok kata ok jer..cuma blm da rezeki lagi

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  106. Anti Wartawan Hiburan says:

    Apalah dosa si FK ngan DD tu sampai wartawan nak publish cerita macam tu… Apa yang korang dapat? Suka satu Malaysia keji diorang? Sedih betul lah tengok benda benda macam ni….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  107. mira says:

    tahniah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  108. PEAH says:

    1st time pecah dara+ sakit sioott..so kena tunggu dalam 3-5 hari baru blh “rancak”…mmppphhh ke…? ke..?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  109. kiah pekasam says:

    memang dia tuh dah ada isi sebelum kawin . tgok la time dia kawin pon tergesa-gesa . kate nak bertunang setahun alih-alih x sampai pun . propa je lebih . tapi x pe la dah kawin , kawin dah. harap bahagia la seadanya :D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  110. xhamster says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 26
  111. resepimudah says:

    alhamdulillah rezeki diorg…biase la 2 mggu prggy dah leh tau prgnant..jgn la fitnah mcm2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  112. jurai jemarai says:

    aku paling kesian kt yusri & lisa. Dorang jugak sampai skg takde berita. Apa dh jadi yusri…. Dgn erra tak dpt, takkan dgn lisa pun sama gak?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 9
  113. deyaa says:

    yang mana tadi cakap mak bapak DD tak kawen tu. Dek awak ni sekolah tak,kalau mak dia beranak kan DD takde ayah taknya dia berbinti kan ayah dia and bagi anak perempuan kalau dia anak luar nikah masa dia kawin ayah and mak dia kena akad nikah lagi sekali.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. budak baru belajar says:

    X bek tdh dorg..mgkn DD bru hbs period..so wktu subur tm 2 ovum dia kuar..by the time adanya pmbuahan itu yg lgsung bt tes khamilan jd positif..logik la dia dh kawin 17 hr..bntg plamin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. whatever says:

    Tahniah FK & DD. Semoga dpt bby yg comel sgt :D pedulikan ape yg org lain ckpkan . They didnt know anything pun kan. Bknnye kite boleh sedapkn hati semua org pun kn.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. jim says:

    Tahniah!! Yusry yg drive Lamborghini pun tak dpt potong Farid Kamil. Bahahahaha….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  117. Saifullah says:

    Wow first try menjadi dowh. Mest byk position try, DD pown layan Tahniah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  118. Jojoana says:

    Satu je aku mintak, jgn fitnah yg dia mengandung anak sebelum nikah, yakni berzina. Selagi tiada bukti, zipkanlah mulut. Aku boleh rasa ramai yg curious dengan pregnancy DD ni. Masa baca tajuk entry benda first yg aku pikir, ” Cepat nye dia mengandung, rasa cam baru je dia nikah?”. Kalau dikira ikut sains mmg dia boleh lekat kalo masing2 mmg subur after nikah tu. Kalau dikira ikut Allah, dah mmg rezeki dia. Allah berhak memberi.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  119. Saerah says:

    Beria je korang ni nosy kira tarikh kesuburan la, pancut la, pregnant la…biaq pi depa la…depa ni kebudakan lg kot, xsabar2 nak umumkan to public…dah jadi ramai org mengata…kalo org fitnah, pemfitnah berdosa…kalo empunya diri yg menimbulkan fitnah kepada org2 yg dungu, apa hukumnya? kan baik xyah timbulkan kesangsian kepada mereka2 itu…. puncanya FK & DD yg mulakan dulu…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  120. Anonymous says:

    tahniah DD & FK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. bCaiman says:

    Mana inai kat jari dia? Ke dah hilang

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • dd says:

      kan masa die kawen die xpkai inai full cape …inai lukis kt atas tgn jerr..inai lukis kn cepat hilang….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • salsabila says:

      Sye pon kawen 3hb nov..inai sye pon dh ilang same skali sbb sye xpakai inai kmpong.sye pakai inai tube tu.klu xcaye,bole cube dijari anda..klu nk lukis kt perot pon bole.wt eksperimen klu xcaye.kihkihkih

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  122. wanita says:

    hurmmm bodoh jg si dd nie cpt nk heboh aishhhh….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • salsabila says:

      mmg stail die mcm tu…die excited la tew…
      ade sowg kawan sye ni,die xnak bgtaw sesape hingga kandungan die cukup 3bln..temasuk ke parents..katenye,die takut klu xmenjadi nnti..kononnye nk surprise..tup tup cukup 2 bln je die miscarriage..haaa…maknenye,hanya Allah yg berhak menentukannye…xkisah kowt klu nk bgtau cepat ke tak…yg penting bnde dh confirmed n ade proof…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  123. Belum says:

    Mengiyakan sajelah nampaknya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. Anonymous says:

    i nk kawen ngn farid…copek dpt ank..wakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  125. nora says:

    tahniah dd n farid kamil..jga kandungan elok2..yg fitnah2 ni xbaik taw..coz sy pn buning pelamin gak..n ade gak yg mengata..ikutkan btl la kiraanya tu..ALLAH nk bg rezeki pada sesiapa yang DIA kehendaki..alhamdulillah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. pitenah jew keje k0wang!!! says:

    salam..
    k0wang ni mmg keje nk memfitnah je ke?..
    sempat ke k0wang nk carik DD n farid nnt nk mntak maaf..
    meh nk kongsi ape aku alami..same mcm dd..
    xnk dgr pi mampuih..
    aku kawen 3 feb..tarikh last piyed aku plak 20januari ngam2 2mggu b4 kawen..
    s0 time kawen tu mmg tarikh subur..
    ade 0wg adiahkn aku pregnancy test mase kawen s0 aku saje suke2 test 2mggu pas kawen..mmg positif pregnant..then aku gi klinik d0c sahkn mmg da preggy..
    n ik0t kiraan d0c die ckp aku preggy 4mggu..
    mau aku x terkejut beruk..kawen p0n br 2mggu..btekak gak aku ngan d0c tuh..
    tp aku x phm sgt penerangan die then aku gi klinik laen..
    p0n same die ckp preggy 4weeks..die terangkn detail..
    kiraan d0c ik0t sains mmg centu..die akan kire tarikh tu dr last piyes..thats mean 20jan tu die da start kire pregnant wp0n time tu x kawen lg n x bersama p0n lg..
    aku plak teruja pnye psl gtaw 0wg yg aku preggy 4weeks wp0n br kawen 2 weeks..
    teruja smpaikn tarikh d0c bg tu smpai tlupe akan ade yg tuduh bkn2..
    abeh sume kwn2 duk ngata mcm2..kak nam kak nam yg mcm k0wang ni laa..
    seb baek family phm sbb akak2 aku p0n ramai bunting plamin..
    n sta0n lpas tu ade 2 0wg kwn aku yg duk mengata ni bunting plamin gak..
    lg teruk family tuduh die da wat b4 kawen sbb die gtaw tarikh yg last piyes tu..
    tu laa..dulu ngata 0wg sgt..Tuhan nk tnjuk jap jew..
    s0 mmg sah2 la dd da preggy pas 2mggu kawen..
    x mustahil usia kandungan die p0n da 4mggu kalo ik0t kiraan piyed die b4 kawen tu..
    k0wang rase ade ke owg yg tlebey teruja smpai ucap syukur sume kalo bende die wat tu slh kat sisi agama?..pk logik laa..
    tu laa,mase blaja sains k0wang lari..x percaya kuasa Tuhan p0n ade gak 0wg2 fitnah ni..
    4 DD N Farid,c0ngratz 2 b0th of u..pedulikan kata 0wg..jaga kandungan lekl0k..sm0ga sumenye slamat..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 7
    • nurulis86 says:

      stuju dgn pe yg akk ckp tu…klu btl ank luar nkh, xknlah dia excited nk gtau org dia pegnenkan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  127. adam&hawa says:

    harap bersabar kalian2 oiii!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. Nour madihah says:

    kelakarlah komen2 kat atas… apa2 pun kesian kat diana.. apa2 pun tahniah ye.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  129. jay says:

    tak perlulah nak mberi komen yg negatif…. soal cepat dan lambat itu semua rezeki… namun soal mereka dah bsama sblum kawin atau tidak itu antara mereka dgn alllah. Jadi kita yg org luar tak perlu ptikaikan…. dosa lagi btambah jika kita mengata dan mengumpat. Apapun thniah buat DD & Fk.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  130. Anonymous says:

    semua rezeki masing2x …apapun terimalah seadanya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. ms senyum says:

    salam… wahh…tahniah DD & FK … sy nikah pon same date ngan deme berdua ni… tak baik mengiyakan benda yg tak de bukti and samar2… if korang tak tau pape.. pls ler jangan cakap diorang bukan2… kalo btol diorang terlanjur… takkan la berani diana nak publish UPT test die tu kat public… kalo cam tu..sy pon nak g check jugak la..mane tau rezeki sama jugak cam diorang.. =) …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. ema says:

    rezeki masing2. sy pun baru je disahkan hamil. kadar hcg tu, depend ngan hormon seseorang.. sy check hari ke 9 line msh blur, ke 10 msh blur, ke 11 msh blur, then buat lagi upt hari ke 18, sgt terang okay~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. anna says:

    memandangkan ramai yang pandai2 disini, mohon sharekan pglaman k…juz nak tanya, kalo jarang datang period kalo dh khwin senang tak nak dapat anak? period saya dh lama xtak datang… kekadang 9-10 bulan baru datang balik… saya dh g hospital kerajaan check, doktor kata x de apa…ujian darah pon dah 3 kali dilakukan.. plz help me.. lg 2 tahun saya nak kahwin dah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      sila dptkan rawatan..org yg jarak 2 3 bulan pun ssh nk dpt anak..apa2 pun bergantung pada rezeki Allah.. tp kita sbagai manusia kenalah usaha kan..kalau boleh dptkan nasihat drp hospital kerajaan…aku rase lg teliti…sometimes diorang ade yg perangai mcm singa nk beranak pun ade tp wat bodoh je la utk diri kita jugak..pvate pun ok tp kalau stakat check kt klinik biasa diorang x teliti sgt..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anna says:

        dah g dah… 3 kali dia buat ujian darah… saya jumpa pakar puan.. dia cakap xde pape masalah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • No Name says:

          Pengalaman adik saya sendiri sama dengan awak..tp rezeki Allah..dia bunting pelamin..masa tu dia pun takut nak kawin.Compare dengan saya,period regular..tp 3 tahun kawin baru diberikan rezeki.Semuanya ketentuan Allah..Banyakkan berdoa dan bertawakal pada Allah

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          mustahill jumpa pakar x ckp ape. at least die akan bg ubat hormon utk regularise kan awk nye period. but honestly, it will be difficult for you to get pregnant. u better to check and get treatment. mungkin jugak awk ade cyst.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anna says:

        dah g dah… 3 kali dia buat ujian darah… saya jumpa pakar puan.. dia cakap xde pape masalah.. ..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • apa2 aje.. says:

          makcik saya elok jer..tuh lagi dasat period setahun sekali jer..elok jer..anak dah 3 org dah.. ngandung anak dia yang ke 3..siap boleh tak tau plak dia ngandung..tau2 nak bersalin jer..:)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. anna says:

    memandangkan ramai yang pandai2 disini, mohon sharekan pglaman k…juz nak tanya, kalo jarang datang period kalo dh khwin senang tak nak dapat anak? period saya dh lama xtak datang… kekadang 9-10 bulan baru datang balik… saya dh g hospital kerajaan check, doktor kata x de apa…ujian darah pon dah 3 kali dilakukan.. plz help me.. lg 2 tahun saya nak kahwin dah…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Kiki says:

      Loh, lagi dua tahun nak kahwin, ingatkan lagi dua bulan ke apa. Kalau doktor kata okay, okay lah tu dan bergantung kepada rezeki juga. Kawan saya pun period jarang-jarang 4,5 bulan sekali, tapi elok je pregnant. Bayi pertama baru 7 bulan, dah ada lagi yang second. Rezeki :)

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • anna says:

        takut la kak..mana tahu ada apa2 masalah ke.. kalo ada saya x nak khwin la… x nak susahkan sesape..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anna says:

        takut la kak..mana tahu ada apa2 masalah ke.. kalo ada saya x nak khwin la… x nak susahkan sesape……..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kiki says:

          Eh, jangan cakap camtu dik. Ni semua kerja Tuhan. Dia bagi rezeki pada sesiapa yang Dia nak, dengan cara-Nya. Kita tawakal saja :) Janganlah risau.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tak per….kengkadang bila dah kawin period jadi regular…macam saya…masa anak dara period tak tentu..pernah tak datang sampai 8 bulan..pas tu kawin….
      dalam masa setahun kawin period terus regular and tak pernah miss (kecuali masa pregnant) …hormon tu yang tak stabil…saya dulu doktor syorkan makan pil perancang..tapi saya tak buat…insyaAllah…ada kes kawan saya tu datang period 6 bulan sekali tapi anak dah 3..so, tak perlu risau…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • anna says:

        tq pada semua yang komen..saya hargai sgt333…insyaallah.. mungkin ujian tuhan ni….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anna says:

        tq pada semua yang komen..saya hargai sgt333…insyaallah.. mungkin ujian tuhan ni../

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anna says:

        tq pada semua yang komen..saya hargai sgt333…insyaallah.. mungkin ujian tuhan ni…. =)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. Sweet32 says:

    Masalahnye diaorg ni artis… Sbb tu ramai nak amik tau..klu mak jemah belakng umah aku tu x heran.. Lantak ko la…. Tau la artis tu manusia gak… DD dan FK pulak tu! Mesti ramai peminat…. Ape2 pon harap2 mereka berdua x buat benda2 x elok….. Sebab aku minatttt sgttt kat mereka berdua… nak tnye skit la.. Sblum kawin DD ade ckp dia nak sambung study. Jadi ke? Sbb dah ade isi… FK ikut ke?? Klu jd, jaga diri elok2 dan jaga kandungan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. qsera says:

    tahniah tuk korang berdua,aku ritu pon bunting pelamin gak,2minggu kawen d sahkan prgnnt,papepon syukur pada tuhan,bukan sng kita nak dapat anak tanpa izin dari NYA.tak elok kita tabur fitnah pada rezki yg allah berikan ni,berfikiran positif je sbb semua ni bukannya mustahil..:)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  137. J says:

    Alhamdulillah! Tahniah dd & fk!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. bulbellaful says:

    salam…
    buat pengetahuan semua…seseorang wanita tuh boleh hamil even selepas 4 hari…kerana persetubuhan berlaku dlm waktu suburnya…selalunya tester yg digunakan kebanyakkan orang tidak dpt kesan kehamilan kerana quality tester tersebut…rmai jugak public yg dh guna tester berkualiti tinggi…less than 2 weeks pon dh bole tau…sepatutnya kita semua bersyukur…bertmbah saudara Islam kita…jgn lah berfikiran negatif…sekian ;)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • suke baca gossip says:

      betul tu…
      hentikanlah spekulasi yang berbaur fitnah..
      sesungguhnya, doa dari ibu yang hamil adalah mujarab dan mustajab….

      bayi dalam kandungan DD itu tidak berdosa….. tiada apa yang mustahil dengan kejadian Allah s.w.t.

      Amiin……

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  139. zaman Fit-nah says:

    zaman ni memang zaman fitnah. teknologi dicipta untuk menyebarkan fitnah. twitter, FB, instagram. menggalakkan share info immediate dan yang tukang baca terus je spekulasi. jauhkan dan jaga diri dari tragedi di zaman fitnah ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      saya setuju…cepat sangat nak menjatuhkan hukum….tapi mengaku orang Islam…mengapa mempersoalkan ketentuan Tuhan…kuasa Allah tiada siapa yang dapat melawan…semua lupa agaknya dengan kisah Nabi Isa yang tiada bapa. Allah boleh buat apa sahaja…Kun faya kun….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ops says:

        oii bodoh .. org komen ikut logik lerr .. bukannya menuduh .Empunya diri yg bahlul tak nyempat2 istiharkan diri mengandung …..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
        • logik says:

          orang yang ikut logik yang telah dibentuk oleh sistem yang menggalakkan fitnah. minda zaman ini sudah dijajah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  140. eyok says:

    5 hari dah leh cek pregnent ke tak after bersama suami laa….bengong org2 yg mengata tu…free2 je dosa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  141. Hazab sgt! says:

    ok honestly aku dengar rumors yg kata DD mmg dah hamil b4 nikah. sumbernya biasalah rakan artis n wartawan jugak yg bercakap. thats why perancangan nak bertunang setahun jd 4 bulan n after nikah nak balik Oz cepat cepat nak sambung belajar katanya. nmpak sgt gesaannya disitu. aku tak nak percaya sebab aku rasa couple ni comel je. derang takkan buat la benda benda bodoh yg boleh rosakkan imej derang espcially benda2 bodoh mcm mengandung sebelum nikah…and after few days cerita yg aku dgr tu cam senyap n aku pon cakap, ok fine, rumors je. TAPIIIIII semalam bila aku bukak twitter!!! mangai! aku rasa waaaaaa betol la betolla! then aku call few friends including one of DD punya kawan n they just cakap, you’ve heard want you want to hear. you’ve seen what’s on twitter n FB so no more rumors… alaaaaa kecewanyaaaa…kenapa buat mcm tuuuu…i wanted to believe its rumors! only rumors but now…and the one who confirm tu one of DD and FK friend. i know them masa sekali kat ITM dulu…aaaaaa kecewanya…kenapalah dia bukan sekadar rumorsss!!! kenapa perlu jd perkara betul??? tapi apa pun i sgt2 harap it is not true walaupun confession korang dah buang 50% tahap kepercayaan aku yg benda ni tak betul… owh tidakkk!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 7
    • suke baca gossip says:

      whatever it is… kite xle jatuhkan hukum itu sebagai anak zina ke ape,
      sbb, klu kite nak jatuhkan hukum itu, perlu di sahkan oleh 4 mata kepala sebagai saksi yang sahih….
      siapa kite nk hukum die, betul ke, x betul ker, Allah je yg mampu menilaiNya…

      sebesar mana doa pun, kalau kite bertaubat nasuha, Insyallah dosa itu akan di ampunkan.. melainkan jika kite di Laknat Allah… nauzubillah…. jadi, jgn jadi penyebaran fitnah yg tidak sahih lagi belum termaktub ini.. sebab dosa fitnah itu lebih besar dr dosa membunuh dan boleh di Laknat Allah, Allah boleh mengampunkan dosa2 mereka yg berzina, tp Allah melaknat org yang menyebarkan fitnah berantai sebegini.. Peace No War….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • ribut says:

      rasa mcm kena tipu … ye la pelakon kan mesti pandai berlakon …moralnya pelakon malaysia mmg teruk .lantak pei lah dia nak mengandung pon … ada aku kesah …!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • suke baca gossip says:

        ni mesti peminat setia sgt, smpai blh sentap terasa dr hati ke hati rase tertipu nye.. hihi…
        biar lah kt depa….. janji die bahagia dgn ape yg die ada sekarang, lagipun, bakat die ke, darjat die sbg pelakon ke, x melambangkan ape2 pun… kite sama je semua… rilek je k, xpyh pikir sgt, DD kut yg mengandung, FK yang tanggung, kite tunggu dan lihat je k.. :D

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Mas says:

      Yer, aku pun tak nak percaya, tapi kalau korang notice banyak media bagi hint pasal ni. BiPop ahad lepas tu, kat nota kaki ruangan gosip tu ada tulis, pasangan artis baru kahwin dah mengandung. Masa tu ahad kan, berita ni Isnin kan.

      Tak tau lah. 80% gosip hiburan ni betul. Kadang pengamal media mungkin dah hidu atau sound tetapi bohlayan, kritik lah dari gosip konon. Whistle blowing kan.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • mina says:

      to hazab sgt
      ye ke, tapi ye la kan, cam tak caye je yee..
      tp klu da media n org tdekat da kate gitu,mgkin ade betolnya la.. takpela,nie kita bsangka baik ajela ye..tgk nnt akn dtg baby lahir bape bln..hihi
      sejauh mane nak sorok pon, lame2 org akn tahu juga..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  142. mummy comel says:

    tahniah tuk kornag bedua!!
    teruje dgr.. teringat mase sy dpt first baby…
    lepastu sah2 xberani nak bgtau family.. sbb mcm xlogik je…takot org fikir bukan2…
    tp sy tau semua tu sah…buat ape nak takut kan…
    tp kuase ALLAH.. sy lebih kenal diri saye sendirik … to DD pedulikan org nak ckp….
    rezeki allah nak bg awl… lgpon awk tu artis sbb tu bile sharing news semua org teruje nak ikot..

    so hentikanlah segala fitnah2.. takot kang tersalah ckp….
    rasernye ramai kot doktor2 xheran dgn situasi begini…
    korang yg pernah alami mesti ntah aper2 je ngumpat2…
    tunggu dan lihat jerlah…

    dulu ms sy bunting pelamin …
    ade gak org ngate mcm2… tp xpe… dah geram sy ckp.. tgk jerlah baby tu keluar bulan bile….

    n then congrates both of DD & FK

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  143. Roses says:

    Tapi kalau saya lah yg ada dikeadaan yg sama..dgn majlis kenduri pun x settle lagi..x de maknernyer lah nak gagah p beli pregnancy test awal2 n test bagai..x sempat hehehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      same here…. majlis belum settle lagi dah “bersama”…. mmg la dah halal utk bersama sejurus selepas diakad nikahkan, tapi to me kalau iye la nak “bersama” pun, tunggu la, sabar sikit sehingga semua majlis selesai… entahlah anak muda mudi sekarang, tak menyempat2!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        nampak sgt korg ni jahil pasal agama. agama ape korg ni? dah die nikah. die hak suami dia. korg tau x bape juta pahala dpt bersama suami? dan ape hak suami lepas bernikah? korg ni tuhan ke nak nafikan hak suami die???

        mana la korg nak tau ye x? sbb korg ni spesis andartu meroyan. sekian.

        btw ape yg susahnye nak beli test kit pregnancy tu,watson guardian belambak. lain la klu korg ni duduk dlm hutan. payah nak naik bukit turun bukit redah sungai semata2 nak beli pregnancy test kit tu. ngok!

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  144. nurulis86 says:

    klu btl tu ank luar nkh, xkan dia excited nk gtau org sume…msti dia lg syp je kan…jgnlah nk fitnah2 k

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  145. Gaban Meraban says:

    Camne la orang x berkata/ pikir yang bukan2..

    Baru 17 hari nikah dah buat pregnancy test..
    Apasal dorang tetibe nak buat pregancy test?
    Slalu org2 yg dh kawin ni akan buat test tu bila period si isteri dtg lewat..
    Tapi x tau la plak kan, memang trend orang zaman skrang, lepas malam pertama, tiap2 pagi sterusnya dok test air kencing~! :P

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      pastu ko ingat semua org kawen on the 1st day period ke???? lepas 30hari br check??? bodoh punya soalan.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  146. Nura Ramly says:

    Alahai benda ni tak jd panas gini kalau dia announce lagi 2 minggu ke, lepas sebulan ke atau lepas majlis resepsi. sekalipon anak itu hasil pemprosessan di ulangi proses nya belaku sebelum nikah. pengajaran buat semua artis malaysia, jgn terlalu excited untuk mewar warkan sesuatu. awak awak artis ni kena paham, malaysia ni byk pengkritik tak bertauliah, ustazah instant, bbc, cnn, awani semualah…pelan pelan sudahhh, tak kisah lah apa pon yg berlaku, hanya kome dua je yg tahu kebenarannya kannnn jd sebelum buat apa apa pk la dulu jgn main langgar je…ni kan dah timbulkan fitnah…kalau fitnah takpelah dapat pahala kat kome, kalau betul? malu dapat dosa pon sama dapat…wallahualam…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  147. Jenguk2 says:

    Saya seorg ibu ada pengalaman begini, ‘real’ bunting pelamin (cpt gilerr).Org p’tama yg ktorg bg tau adalah mak saya. Soalan p’tama yg mak tanya, dah bg tau sapa lg? Ktorg kata mak org p’tama. Mak kata Alhamdulillah. Petua org tua2, kandungan mencecah 2 bln barulah elok dihebahkan kpd umum. Saya tanya kenapa? Mak kata setiap larangan org dulu2 mesti ada sbb. Selagi tak melanggar ajaran Islam @ memudaratkan kita ikut saja. Bila dah tgk kisah fasha dan Diana barulah saya faham. Tak rugikan kita dengar kata org dulu2…. Mereka dah byk mkn garam dan dah masak dgn perangai org kita…Serba serbi tak kena. Cepat konpius, lambat lg la konpius. Moga cerita2 mereka m’jadi pengajaran utk kita.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      sama lah kisah saya..takut timbul fitnah mcm gini lah….apa pun kuasa Allah mengatasi segalanya

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  148. Roses says:

    Untuk Nurulis86, sila sediakan pregnancy kit utk test sejurus malam pertama hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  149. shazreena says:

    sape yg cakap DD n FD buat zina tu, dia pun bangang. skolah tak tinggi. tula bodoh sgt. kurg pelajaran! bykkan knowledge dulu sblm komen!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  150. zzz says:

    ishk3 banyak nye org cerdik pandai dok komen2…..pada yg dok kata org tu hamil b4 kawen tu cuba2 la beringat esok2 nt kena kat batang idung snirik ke,kat anak2 kamu ke,kakak2 kamu ke ahli keluarga kamu ke baru kamu rasa bahana berburuk sangka kat org…
    Akhir zaman ni memang fitnah memfitnah akan bertebaran diseluruh dunia…ia seolah2 menjadi pakaian harian manusia.beringatlah.

    Bersangka baik, bunting pelamin la tu.Congrat to them.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  151. MS Shiory says:

    Haissshhh.. korang ni.. xyah ar dok judge itu ini ngn hal org lain..
    biar je ar.. bukan nak backup tapi ajal maut, jodoh pertemuan, rezeki.. sume tuh urusan Allah..jgn sibukkan diri kite ngn urusan Allah sedangkan kite xpenah wat urusan dan tanggungjawab kite.. xbaek bersangka buruk.. apetah lg cerita aib org.. kalo betul, still xbaek sbb da bukak aib org lain.. if xbetul, da jadi fitnah.. kan berdosa tuh..
    kite sbg owg sekeliling, doakan yg terbaik utk mereka..
    itu kan lebey baek.. Allah kurniakan kite akal yg sihat serta waras.. jadi, fikir gune akal ok?
    anyway, congrats to DD and FK.. take care of yourself ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  152. Anonymous says:

    Harap2 cuci bersih2 benda uji pregnancy tu.bekas lending tunjuk kt org plak.tulis dh prggy cukupla.. Xyah la tnjuk alat tu..same nk tegur.. Anyway xongratz…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  153. yyus says:

    tahniah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. yus says:

    tahniah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  155. saja menyibuk says:

    bukan ritu diana bgtau plan nak pregnant pas 2 thn kawin ke?ni tetiba jer dah ngandung…mmg ni semua kuasa allah tp diorang jugak insan biasa..tak lari dr wat salah dan dosa..mmg kita kener fikir positif tp byk sgt kemusykilannya..kalau aku salah ckp maafkan kekilafan aku ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  156. mama beranak 3 says:

    maybe alat test pregnant skng dah canggih manggih kan…cuma klu 2 minggu pregnant susah nak clear terang nampak 2 line mcm tu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      makcik ni dpt anak 1st thn berapa? 1990an?? ni dh 2013 makcik. test stick sume canggih2. pe kata makcik mengandung lagi. pastu check seniri. sadis la makcik ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  157. aku pun fening says:

    setuju ngan gaban meraban nyer pendapat..diorang baru nikah 17 hari mcm tetiba blh pkr nak wat pregnant test..mmg selalunya kalu orang dah kawin pas sebulan nikah n period lewat baru terpikir nak wat test pregnant ni…mmg la fitnah tu berdosa tp diorang gak yg mengundang fitnah…tak boleh tunggu pas nikah sebulan dulu br wat pregnant test ke?pastu perlu ke sampai nak tunjuk mcm tu….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  158. melihat says:

    ala ayah farid kamil kan doctor.pangkat tinggi gitu.mestilah dia dah ajar anak dia aspek biologi manusia ni.lulz
    tapi rasanya elok DD announce 2-3 bulan after kahwin ke.memang la excited tapi tahu je la manusia2 ni kalah hakim dok judge macam-macam. so kepada artis2 ke or sape2 la rileks2 dulu nak announce.banyak sangat mulut berbau tak gosok gigi wat cerita nanti
    haha

    p/s- ramai nye doctor kat sini.mohon abang nara buat kuiz biologi manusia kat new post nanti hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  159. bukan peminat Neelofa says:

    Tahniah DD&FK. Mesti comel sangat anak korang nanti :’)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. Sweet32 says:

    Ape2 pon komen atau spekulasi… Itu antara allah dan dia aje yg tau! Sekian…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  161. Opah says:

    Eh suka la mcm mana pon.. Opah nak tido

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. Anonymous says:

    Ala knp nk bsg2, ayah FK, Dato’ Dr Zahari tu kan doktor yg disegani, mntn Pgh Kesihatan Neg Kedah lg, takkan FK tak malu dgn ayah dia yg bijak pandai tu. Emak dia pula cikgu yg dedikasi, semua org kt Kdh ni kenal family diaorg, mmg keluarga terhormat, org baik2, jd jgn judge FK & DD, cukup2lah nak buat dosa kering kt dunia ni, ok.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • MAK JAH says:

      Alaaa. anak luar nikah ke, lepas nikah.. dah rezeki doang.. artis nie bukan boleh pecaye pon.. jawapan semua nak propa jeee.. ishk!! mcm artis yg soang nie, siap bukti gambar melahirkan anak lagi, siap x mengaku.. tup2 cakap itu urusan saya dan Allah.. kalau betul artis tuu dah sah bernikah, dan dah mengandung, kenape perlu takut? btw, congrate to DD and FK.. x sabar nak tuengok baby koang yang cute..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  163. tak faham says:

    kawin bru 3 mggu tak kan cpat sngt.. bpe ari usia kndungan tu.. org yg dah ngandung 3 mggu pun susah dpt dtect ni kan pula bpe ari.. bila ari last priod.. tak kan lpas main trus wat pregnant test..awal nye dpt tanda2 kehamilan.. slalu artis kcoh nk snding bagai..ni smple je.. kta kra la bla trikh dia brsalin. jgn nnti ank lhir ckup bln kta tak ckup bln lak..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  164. cgu maths bkn bio pun... says:

    cuma nak cite pgalaman. ka win bunting pelamin gak dulu. rezeki allah ..tanah subur wat cam mana.mmng x pandai ran.cang..pagi ptg siang mlm tak hair an la. klu bersama selepas habis period kena waktu subur insyaallah jadi. kawin dulu baru tau..jgn fitnah dosa tau..nanti tuhan tutup pintu rezeki jadi mandul nak tak..sy bercinta dgn suami lepas kawin. anak dah dua..7 thn dan 4 thn..comel dan bijak. bunting pelamin ni perkara biasa zaman tok kadok dah wujud. budak zmn skrg je jahil tak tau apa2..semua tu rezeki allah..jgn fitnah dosa percuma je..adik adik..kawin dulu baru tau.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  165. Ida says:

    Jgn gadoh2. Tunggu jela si dd tu bersalin nanti. Masa tu u all blh Kira sendiri. Jgn nak fitnah2 x baik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  166. Anonymous says:

    Fikir la..msti la dia mngandung leps nikah..takkan la FK n DD nk bukak aib sdri..kpala otak ada fkir la..sb mrka brani krna benar tu la nk share dgn peminat seme berita gmbira diaorg…mg hampehhh pd yg fkir negatif tu..wt dosa kering jek. Tahniah FK N DD..Smga bhgia ke hujung nyawa..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  167. ding dong bell says:

    Dua bln lepas period sy lewat 1wk , buat test tp 2nd line terlalu samar/clear langsung. Buat test lg di klinik pn masih samar & gynae sy ckp scan pn x npk sbb terlalu kecil less than 5mm. Ikut perkiraan kandungan dlm 4-5mggu dh tp xde rezeki 2mggu mkemudian gugur. Jd saya pelik ler juga sbb masa sy test result tak clear pn mcm ni padahal kandungan dah 4-5mggu & sy guna clear blue lg then scan pn x npk. Jd mcm mana DD yg baru kawin check sgt clear & Izreen tu siap bley scan lg…. Hmmm…confuse2…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • bukan rezeki says:

      @ding dong bell

      tu makna nye persenyawaan antara telur awak dan sperm suami awak tak berlaku dengan betul dan mungkin ada masalah genetik kt embrio yang baru nak jadi tu. kalau nak info lebih lanjut, cuba rujuk kat blog Dr. Zubaidi. tak yah nak confuse sangat sampai boleh menimbulkan fitnah pada orang lain. kalau dah confuse tu, rujuk lah pada yang pakar.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  168. deknor says:

    tahniah!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  169. kinah says:

    tolong lah berfikiran terbuka wahai saudara saudari sekelian.
    jangan kerja nak menuduh orang
    si DD dgn FK ni, kalau dia dah mengandung ‘terawal’
    tak ada nyaaa der dia nak kongsi kebahagian dia org dekat public AWAL-AWAL !.
    baik dia simpan senyap-senyap/ dah nampak sok baru bagi tau
    ni sebab dia tau dia tak salah. anak tu dari hubungan halal. tu yang dia nak kongsi kebahagian sama-sama. apalah hangpaa ni. benda kecil pun tak boleh fikir. kerja kooo nak mengutuk jeee. macam diri tu perfect sangat.

    Tahniah DD & FK

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  170. lili says:

    Alahai….x payah le nak hairan sangat! Melambak artis malaysia ni projek’ b4 nikah & bawa perut’ b4 ijab& kabul.
    FK&DD lebih tahu..
    so korang x yah le nak berteori teori’ bagai!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  171. Anonymous says:

    ramai yang xfhm maksud bunting pelamin….sbb tu berlakunya fitnah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  172. nana says:

    Ape la korng yg fikir bkn2….. makcik sye pon kwin semiggu lps tu dh mengandung.. kahwn awl bln1..dpt ank bln 10 thun sme..x yah nk percaye teori sains sgt… teori sains nie manusia yg buat…bile2 pon bleh berubah kalau ade penemuan baru…. contohnye mudh selama nie saintis kate planet ade 9….skrg nie dorng kte 8 pulk..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  173. Anonymous says:

    Saya skrg tgh pregnant anak ke 4 n skrg usia kandungan dah genap 24 minggu. Period sy sblm mengandung mmg tetap x ada masalah. Dah 6 thn x mengandung, jadi utk yg kali ini sy mmg teruja dan kembali bersedia. So, 2 hari sblm period saya sepatutnya dtg.. Saya dah gatal2 check sendiri. Alhamdulillah, mmg jelas n nampak 2 line tu.. X canggih pun mcm DD n FK punya UPT.. Pakai yg murah je… Haha… so, pada sape2 yg curious tu.. Benda2 mcm ni x mustahil,lbh2 lg diorang tu muda lg… Jgn fitnah.. Buat pahala dah x sbrp,knp nak tambahkn dosa lagi..ye tak? Kpd DD n FK, tahniah.. Anda sgt bertuah… Ramai pasangan yg dah lama kahwin tp x ada rezeki lg…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  174. cloud9 says:

    jgnla ckp mcmtu…kesian baby tu….cube bayangkn muka baby yg comel & baru lahir & x berdosa…..kalau x betul tanggapan2 salah tu…kite yg berdosa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  175. Anonymous says:

    tak perlu la nak fitnah kalau xtau citer yang sebenar. semuanya kuasa Allah. tiada yang mustahil sekiranya diizinkan olehNYA. Tahniah Farid dan Diana.. semoga dipermudahkan segala-galanya. rezeki kamu sangat murah. agak cemburu kerana rezeki saya masih belum ada. BTW. Hepi for both of u..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  176. Anonymous says:

    kalau upt mahai dlm ms 10 hr lepas ovolusi dah dpt check .kepekatan hormone hcg 20 IU/L ade upt yg dpt detect ade yg tak dpt detect . tp klu nak line cerah tu not sure lah.
    Selalu doctor sarankan check lepas 14 Hari lewat ms tu kepekatan Hormone hcg 50 IU/L ni kompem mmg terang. Kalau baru lewat 1 hr @ 2 hari piod mmg nak dpt tepat yg pregnant ni susah . Kalau nak tau pregnant @ tidak mmg kena wat test blood bape minggu pregnant. Dalam soal DD&FK ni Derang pun ade salahnye gak so takle nak salah org2 yg ckp bukan2. Pasal dia yg menimbulkan benda ni so org2 pun bukan semua sama boleh ckp taniah . Ada gak yg tak puas hati. Bersangka baik je lah. Kalau DD&FK ni baca lah komen ni tp tentu2 tak baca kan ^__^ ape kate korang g wat scan ke @ wat upt test digital ke ape2 lah yg boleh membuktikan bahawa korang tak bersalah pun bg org2 yg tak puas hati ni diam .

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  177. diane says:

    tunggu statement farid kamil…” bini sy terpaksa lahirkn anak xcukup buln kerana faktor kesihatan” huahuahua….artis2 propa lebih….nk propa pon jgn la ingt org bodoh..clear 2 lines mean u r almost 1 month pregnancies…only blood test can show the result if u pregnant for two weeks…insulting our intelligent la…my last pregnancy detected after 1 month…itu pon sgt samar2…. tunggu yer..statemnt farid kamil nnt..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  178. piru turki says:

    mengandung pn nak kecoh kecoh… phal.. dah kawin ngandung le… yg tu pon nak heboh sedunia… entah apa nak jadi dgn dunia artis sekarang… hal dlm kain pon nak heboh heboh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  179. aku dulu seminggu before mai period dh dpt check dah. jelas lg line tu. So tak heran kalau DD dah dpt detect awal. Kepada mak2 orang yang pernah beranak tu pelik juga tak dapat check awal2.. ko pakai yang murah ek. Pi beli clearblue la, kedekut?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  180. auntycun says:

    samada ank dd dn fk sah atau tidak hnya tuhan yg tahu,cuma kpd dd dan fk andai anda bunting pelamin tahniah diucapkan tapi andai sebaliknya bertaubat nasuhah seadanya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  181. tiada yg peliknya... says:

    simple explanation:
    period cycle: 28 days tepat
    period length: 7 days
    masa kawin betul2 tgh waktu subur (between 9-14 days FROM 1st day period)
    hari ke 14 or 15 selepas kawin, sepatutnya period balik, tp xperiod, so dah delay 1-2 days and diana cek…memang boleh detect dah
    usia kandungan, dikira dari HARI PERTAMA PERIOD TERAKHIR

    sekian terima kasih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  182. boring.next! says:

    apalah korang ni. rajin betul kira period orang lain.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  183. Anonymous says:

    sy dlupun bunting pelamin.. time tu taktau pun ngandung n tak terpikir nak beli pregnancy test… sampai la org tegur muke pucat n suh check.. bila dpt tau senyap je tak bgtau org… rasa segan pun ada. ye la baru kawin terus pegnant.. tu la org tua2 kata kalu ngandung jgn hebohkan awal2… ni peringatan utk semua.. jdkan pengajaran….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  184. Anonymous says:

    tahniah bt DD dan FK..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  185. aen ashiqin says:

    wahh..congrat to diana danielle..jom relax2 tgok video.. lelaki paling kecil di dunia bertemu lelaki paling tinggi di dunia,tengok besarnya perbezaan antara mereka. tengok video ini–> http://on.fb.me/Y4jzbp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0