Written by Bella | April 25th, 2016

Tahniah kami ucapkan kepada pengacara Cheryl Samad yang telah selamat menimang cahaya mata kedua beliau baru-baru ini.

Menerusi foto yang dimuat naik di Instagram beliau, anak kedua Cheryl sudah berusia dua minggu.

Welcome into our lives little girl. Mummy, Daddy and your big sister Stella are so so happy to have you at home with us.

Cheryl dan suaminya Ng Ping Ho berkahwin pada 1 Mei 2011. Mereka sebelum ini mempunyai seorang anak perempuan bernama Stella.

Semoga dengan kehadiran cahaya mata baru ini akan memberi kebahagiaan yang lebih lagi kepada Cheryl dan keluarganya.

49 responses to (TAHNIAH) Cheryl Samad Selamat Timang Cahaya Mata Kedua

  1. minah jambu say NO to DRUG says:

    cute..semoga bahgia dan murah rezeki

    0

    0
  2. nok gebuzzz says:

    tahniah cheryl n husband…suka tgk cheryl yg low profile dan npk classy….

    0

    0
  3. melati says:

    didik lah anak tu jgn jadi macam Neelofa Penipu..!!!! @ Uqasha Perasan…mereka dua org ni Tuhan nyesal hantar kat Bumi ni…!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni dh ilang akal ke ckp pasal tuhan ni??
      blajar agama takat darjah 3 eh??

      stupid!

      0

      0
      • ... says:

        Melati liat tu jgn layan…dah mentel minah sekoq ney…x habih2 meraban ntah pa menda..klu aku jmpa dia aku bnuh ja..mereng..nelofa2 x habih2 kna nelofa tu jdi kak ipar or adik ipar ko bru tau..melalak le sorg2..

        0

        0
    • Anonymous says:

      apesal tak abis2 ngn neelofa ? neelofa tipu duit ko 3 juta ke ????

      0

      0
    • Mohd Syafiq bin Jabaruddin says:

      Awak ni agama apa?

      0

      0
  4. atokjebat says:

    another little monkey ??..aiii anak comel di taip a little monyet… ermmm..every children is so precious ok..ermmm ceri ceri

    0

    0
  5. Kupu kupu Emas says:

    Tahniah… comel baby

    0

    0
  6. Wawa says:

    Suami chery nampak kurus compared masa baru kawin..btw anak2 so cute.

    0

    0
  7. ku says:

    melati..melati..
    ya Allah Kau ampunilah dosa kami semua.

    Melati..awak dah sakit jiwa ke melati. ya Allah ya Tuhan..mengucap melati. jgn sampai bala menimpa awak melati.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    i think dia tulis hashtag 2 weeks early…maksudnya lahir 2 minggu awal..bkn umur budak ni dah 2 minggu..hihihi….sila baca btul2 sebelum tulis yerrrr… :)

    0

    0
  9. aliza says:

    tudung Naelofarhijab sale!sale!

    3pcs only rm106…

    sape berminat bg no wassap

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Astaghfirullaahal ‘adzhiim. Bangga ke apa dik panggil anak tu little monkey? Ingat, panggilan itu berupa doa. Heran dgn ibu2 yg dgn bangganya gelarkan anak tu “my Lil rascal, my Lil monkey.” U consider that classy eh?..hmmm..well…

    0

    0
    • #jgnkecamaku# says:

      kalu sy tak silap lah lilmonkey..bermaksud budak tu lahir ditahun monyet..kan mengikut kalender cina tahun ni tahun monyet..#jgnkecamaku#

      0

      0
      • holla says:

        knp kene ikut kalendar cina?? sheryl nie bkn Islam ke?

        0

        0
        • Mohd Syafiq bin Jabaruddin says:

          Kalendar tu bukannya berkaitan agama. Lagi pun ayah baby tu kan cina. Dia bukannya tentukan masa depan anak tu ikut kalendar

          0

          0
        • Anonymous says:

          adooiiii….lilmonkey hanya ungkapan manja utk anaklah…apeelah korang ni…kampungan terus..melulu marah2..ini kata2 manja orang putihlah..takde apa2 sebenarnya..walau kata2.monkey tu tak kena..hakikatnya ianya tak ada apa2..setakat manja2 gitu..kalau dah jadi adat mereka orang barat nak kata apakan..

          0

          0
        • Bellaaaa~ says:

          Apa kaitan agama dengan bangsa? cina kat mainland China tu ramai je yang islam. Orang melayu je ke boleh Islam? hmmmm …

          0

          0
    • nonsense says:

      Ya Allahhhh.. sempitnya otak..

      0

      0
  11. Rose Azita says:

    Congrats! Cuma menyedihkan bila seorang ibu tergamak panggil anaknya dgn gelaran Lil monkeys. Bangga ke apa dik panggil anak nama tu? Panggilan tu kan satu doa. Panggillah dgn nama yg baik2 k. Harap maaf dgn teguran akak.

    0

    0
    • Mohd Syafiq bin Jabaruddin says:

      Anak dia lahir tahun monyet. Lagi pun bagi orang Cina ada banyak benda positif berkaitan monyet.

      0

      0
    • FC says:

      Menyedihkan???? Pls don’t take it literally…lil monkey does not mean monyet per se … get with the program ppl!

      0

      0
  12. anon says:

    kuatnya zat hb dia. Dua2 anak ikut muka hb dia….

    0

    0
  13. ku says:

    jangan terikutkan sangat kalendar tu…
    ntahlah tak faham…
    ramai dah nak ikut cara org asing.

    0

    0
  14. izat says:

    dia bukan gelarkan anak dia sebagai monyet lah.
    itu macam idioms .
    heihhh ingat hipster sangat paham bahasa inggeris..rupanya tak!..adehhhh
    tak habis2 komen macam nak tunjuk diri suci sangat tapi tertunjuk diri kurang pandai rupanya.
    baca banyak sikit bukulah, ini pengetahuan am kurang sangat. Dasar phuih !

    0

    0
  15. ku says:

    thanks pada mereka yang faham maksud sya.
    andainya dia kata..bayi bulan rejab ke..kami fahamlah,kan. ini “anotherlittlemonkey”.

    sya akui org asing bnyak mnggunakn …tahun naga, ayam, ular dll. jika sya salah,..saya mnta maaf.
    baca dan fham. sya juga akui sya jahil. cuba anda sndri..bubuh perkataan mcm tu, apa anda rasa bila org komen…letaklah “anotherlittlekitten, anotherlittleanaconda” ke..mau kena hentam dgn family..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ku..ternyata kau ni bodoh..dia bukan maksud menghina anak tu .bagi orang barat..monkey tu bererti ank kecik nakal..comel gitu…bagi orang kita lilmonkey tu di fahami bulat2 sebagai monyetkecil..tapi bukan ok..jgn samakan bahasa orang barat dan cara barat dgn timor tu sama..ada bezanya.

      0

      0
    • pening says:

      OMG, sangat sempit pemikiran anda..anda kat sekolah tak belajar english ke?..tulah, asik baca mangga, urtv dan seangkatan dengannya..cubalah baca buku2 english, tonton english movies, sitcoms, ni tak, tgk movie pasal rempit, cerita melayu pukul 7 yang ntah apa2 tuh..so mentality setakat itu jelah levelnya..sampaikan idioms pun tak paham..

      0

      0
    • FC says:

      The point is, your understanding of the phrase ‘another little monkey’ is wrong…so when u faham secara salah…your reasoning pun salah…. it’s not abt being Barat ke apa…….

      0

      0
  16. Muaz says:

    my little tiger..my little pumpkins..krismas kita cuti..chinese new year kita cuti..depavali kita cuti..valentine bagi bunga/coklat…jadi??

    0

    0
  17. ku says:

    Anonymous
    says:
    April 26, 2016 at 8:31 am
    ————————————————————————-
    alhamdulillah segala puji bagi Allah.
    dan terima kasih kerana kata sya bodoh. terima kasih byk2. sya halalkan dunia akhirat. moga sya tiada hutang apa2 dgn anda.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    dah dia tulis bahasa english…
    kalau dia tulis cina kang nara tak faham pastu takboleh up berita…
    ayoyoooo

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Semua yg dok betekak pasal tahun monkey berok,babun ney semua branak thun monkey kot..mcm monkey la bising kat atas pokok..wuhahaha…x guna wey nak gdoh..siap bodo lah..kampung lah..sma ja kita berdiri..ada roda,kejap kat atas kejap kat bawah..ada karma..so jaga mulut jaga hati jaga badan..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    tah hape benda.psl satu perkataan pun nak gado bising bodoh membodohkan sesama sndiri.dr koranh bertekak masing2 yunjuk pndai eloklah wish kan saje kebahagiaan cheryl n family

    0

    0