Written by AbangNara | August 13th, 2009

chef wan

Memang hebat betul Chef Wan nie. Kagum dibuatnya. Dapat jemputan untuk jadi tetamu talk show Oprah Winfrey tue. Bukan calang-calang orang boleh dijemput tau untuk rancangan Oprah nie. Lagi-lagi rakyat Malaysia nie. Chef Wan nie orang pertama dari Malaysia yang ada peluang untuk keluar dalam talk show Oprah. Mantap beb!!!

Kata Chef Wan lepas dia diberi anugerah The Best Celebrity Chef In The World, cerita pasal kemenangan tue kuar kat suratkhabar New York Times. Dari situlah Oprah nie berminat nak dapatkan dia kot. Memang kalau rezeki tak ke mana kata orang. Sekarang nie kita tunggu jerlah bila dia nak kuar TV nanti. Leh tengok ramai-ramai.

Tahniah sekali buat Chef Wan. Anda memang hebat. Silalah bagi gelaran Dato’ kat Chef Wan nie. Kalau tak dapat gak tak tau la kena keluar dalam program apa baru leh dapat. U deserve the “Dato” Chef Wan.

138 responses to (TAHNIAH)Chef Wan Jadi Tetamu Jemputan Oprah Winfrey

  1. erina says:

    aku suka tgk dia masak….

    • Penari Poco2 says:

      aku jgk yg terlambat…

      • Pot Pet says:

        nek motor baru cpt..hoho

      • tOmEii says:

        huhu jap2 tumpg lalu jap kt cni…
        adehh pnatny lari dr page sblh,,,,huuh

        • Lady-Not-Gaga says:

          Salam..
          Wah.. Dasyat Syiot… Mmg bes lo p sana.. Bkn sng wo na masok Oprah, esp nak jd guest. My fren sis pon da register almost a year baru dapat jd penonton live in Oprah.. P dia cakap mmg bes gila la!!

          –> Congratz 2 u Chef Wan.. :-)

        • puteriaquarius81 says:

          cam biasa menumpang di kotak pes wlupun dh tertinggal jauh. huhuhu
          congratz chef wan, camni br btl harumkan nama negara..
          nak bg gelaran ms nilah. jgn tgu dah xder br nk puji melambung, wat program tu, program ni kononnya mengenang jasa yg dh tiada… aduuhhh fikir2kan

    • damia zahra says:

      aku plak ske apa yg dier masak tu…
      ermmm nyum nyum…hokhokhok

    • hermosa5790 says:

      ni baru layak dianugerahkan gelaran Dato’. berbanding dgn Dato’2 haprak kat luar sana, baik bagi kat chef wan. klu tak silap, ada lagi org mesia kena interview olh c oprah ni, seorang florist, selalu gubah bunga2 utk celebrity hollywood tapi tah, dah tak ingat nama dia. cuma ingat yg c florist ni a chinese guy..ingat2 aku la. kalau salah, sila betulkan fakta. ceeewah..

  2. teleporter says:

    hes a total divine chef! standing ovation ~~

  3. kimci says:

    congratulation chef wann~~~

  4. LUV says:

    mmg layak if die di beri gelaran dato’…

  5. jojio says:

    Aku pun boleh masak jugak….hihihi

  6. aries_april says:

    wah….
    laku giler pak wan ni ya?
    msia ja yg tk thu hrgai dia.

  7. badboy says:

    biar betul…kagumnya aku..so nnt dia boleh masuk dalam m’sia book of record ker tak..aku kagum dia pandai masak.lelaki tu

  8. pingkypanthers says:

    bila?

  9. pingkypanthers says:

    dh mmg patut bagi pngkt Dato kat dia ni..

  10. Penari Poco2 says:

    KEPADA KAWAN2KU SUME…
    SEMPENA DGN BLN RAMADHAN ALMUBARAK DAN HARI RAYA PUASA YANG AKAN MENJELMA NIE, SAPE SETUJU KALO AKU BAGI RESEPI KEK2 LAPIS KAT SARAWAK NIE SAMADA DLM BENTUK KUKUS ATAUPUN BAKAR…AKU BAGI TAJUK *SATU RESEPI SATU HARI*…BERMAKNA AKU BAGI SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT SEPANJANG BLN RAMADHAN 2009 NIE…(tu pun depend ngan tugas aku kalo x sebuk…)…

    SAPE2 YG SETUJU DAN BERMINAT, SILA KATA “SANGAT2 SETUJU DAN BERMINAT”…AKU NAK KIRA BERAPA RAMAI YG SUKE…

  11. jojio says:

    Aku takut jadi tukang masak….
    Dok tengok ramai jadi lembut….hihihi
    (bukan sumer ler)

  12. eclipse says:

    bjaya dh dia ney..

  13. pingkypanthers says:

    ?????…

  14. eclipse says:

    korang sume lunch kul bp?
    tomeii lady mn??

  15. scorpioncat says:

    poco2, resepi kek je ke? resepi lauk tak kasi ke?kalau byk resepi lauk ke, kuih ke, manisan ke, orait la sesangtnyer…psl kite suke masak…..

    • Penari Poco2 says:

      aku cume bg resepi kek lapis jer pasal negeri aku pengeluar kek lapis terbesar di 10 planet yg ader kat angkasalepas…

  16. SECRET says:

    aku pun setuju,beri kan pangkat dato kat chef wan, dia dah harum kan negara.tak kan nak tunggu dia dah meninggal baru lah nak bagi anugerah tu lah, anugerah ni lah.Taniah chef wan kerana membawa nama negara ke pesada dunia.

  17. badboy says:

    penari poco2
    elok la tu bagi resipi
    nnt boleh aku suruh mak aku buat

  18. ANneDeSilva says:

    weh bukak page sebelah..
    ustza asri dh meninggal dunia…

  19. pingkypanthers says:

    apsal komen aku x kuar ni……

  20. asparagus says:

    beter dapat tan sri…

  21. wat_saspen_jer says:

    nanti dptlh 2 bila serina kawen n dpt anak, jd datuk la chef wan 2….

  22. [email protected] says:

    yuhu..kg dah balik ni…

    kg minat tul kalo tgk chef wan ni msak kat tv.layan giler…tgk keletah dia bercakap..mak ai….xde sapa blh tiru kot…chef wan ni kiranya dah lama dah capai tahap international….dah bw nama Malaysia ni kat merata dunia…cuma xde pihak yg lebih prihatin jer…kg setuju lah kalo dia diberi penghargaan “DATUK’…susah tau nak bw nama Malaysia ni kat dunia…

    Sendiri pikir ler!!!

  23. umie says:

    umie pun suka dia…opssss…suka dia pot-pet n yang paling penting suka cara dia masak dan masakan dia.memang sesuai benar dia dpt gelaran ‘Dato’ coz setahu umie dah lama dia nie mengharumkan nama negara.Kalau ada rancangan TV yang panggil dia, pasti tak puas dengar cerita kejayaan dia.Inilah contoh yang bagus.Bapa tunggal yang berjaya.Ibu-ibu tunggal sekalian, contohilah bapa tunggal yang satu nie.bagus..bagus….Umie suka

  24. [email protected] says:

    pas ni gerenti ramai parents bagi dorongan kat anak2 dorang masuk bidang masakan…bagus gak tu..lagi byk la production makanan yg sedap2…hmm xde sapa ker nak buat pertanding mentor masakan?

  25. arilea_21 says:

    Chef Datuk Sri Haji Redzuawan bin Haji Ismail

  26. lilies says:

    org mesia niyh kekdg jdi cm kera di hutan disusukan anak sendiri kelaparan..T__T

  27. [email protected] says:

    kg nak balik kg lagi…nak mkn nasi kg…huhu

  28. Yana says:

    a’ah kan..napa chef wan tue tak dpt pangkat Dato’ erk?? sepatutnya dh lama dia dapat sebab dia dh bawak makanan Malaysia dan cara masakkan malaysia di serata dunia..

  29. jane says:

    tahniah la chef wan …be respectable…jgn buat macam you bersama chef anthony bourdain dah la….i geli betul tengok you dlm siri tu….you make yourself looks like a cheapskate sissy….pls dont do like that again this time…anyway congrats …im so proud to see malaysian in an international program

  30. labyrinth says:

    ohhh..congrats to him..mntak2 msak la mknan malaysia yeq kt sna nti..rendang ker…kuah lodeh ker…sedap yer..huhu

  31. jojio says:

    Tunjuk cara bakar lemang….fuhhh….

  32. Kak Su says:

    tahniah chef wan..ajarlah oprah buat sambal
    belacan…sambal tumis udang ke..
    musti gempak…gud luck bro…

  33. ONCET says:

    tahniah l chef wan…harap2 dapat ler pangkat dato’.. dia pn naikkan nama malaysia jgk…nak2 rancangan oprah, rancangan paling berpengaruh tuuuu…..

    takkan bagi pelakon n penyanyi je dato’ tu…huhuhuhu….

  34. mm.. says:

    hopefully sultan pahang bagila dato kat dia.. cian dia.. mmg byk dia dah harumkan nama mesia.. daripada bagi kat artis yg ntah hapa2 tu, lebih baik bagi kat chef wan…

  35. admin says:

    atok lagi layak

  36. ctzen says:

    den pun nak gak lah. SANGAT2 SETUJU DAN BERMINAT! peh!!

  37. Arjuna says:

    Perghh…mmg hebat la beb…seriously..ak ngan mak aku pown mmg suka tgk Oprah ni…bukan calang2 org leh masuk rancangan dier…Tahniah la!!

  38. Kak Su says:

    poco2…Kak Su peminat kek lapis sarawak…
    so…SANGAT2 SETUJU DAN BERMINAT…..

  39. ricky says:

    sedap la dia ni masak..huhuhu

  40. Eureka says:

    Hai semua, bagus lah Chef Wan jadi quest the Oprah Show, setahu saya Ida Nerina pernah keluar dlm the oprah show dlm topik Secret Beauty around the world tapi tak face to face dgn Oprahlah.

  41. ley says:

    asssalamualaikum,
    Tabik chef Wan. The world class chef. Dia memang patut dah dapat anugerah Datuk. Selamat maju jaya.

  42. admin says:

    camne nak dpt datuk…mulut pot..pet..pot..pet….nak dpt datuk kene la jangan laser2 lg…haha

  43. vios_vaio says:

    Dari dulu lagi aku dah terfikir2..chef wan ni patut diberi gelaran Dato…tapi negeri2 kat Malaysia ni buat2 tak nampak jek..ntah sape2 je yg dorang bg gelaran dato yg aku bleh argue segala sumbangan dorang..mcm aziz singah, tarmimi seregar, khatijah ibrahim (setakat ada restoran), sheila majid (setakat satu dua lagu je yg best)..yg dapat pangkat amn..mcm si noryn aziz (satu haram lagu dia pon aku tak tau..haram seksi poyo je lebey) zahida rafik..(berlakon 2-3 cerita..setakat muke plastic dia tu jek)..Chef Wan? dah menang The world calebrity cheff..pastu jadi chef kat asean food channel lagik..jadi duta masakan yg promosi keunikkan masakan Malaysia around the world..tapi langsung tak de sape pon nak hargai…tak adil…

  44. ctzen says:

    a’ah. betol3. chef wan memang bes…memang patut sesangat dpt anugerah. ntah hape2 le org2 yg ada kuasa tu…mengong xpeghabih.

  45. mokcik says:

    bangga ngan chef wan!!congrats..nanti nk kuar tv bgtau ok..nak tengok!!

  46. Andrea says:

    Please do let us know when would it be aired in Malaysia…Congratulations Pak Wan….U R The Man!!!!!

  47. cokotopmekdi says:

    aku pn dulu fikir gak, apsal chef wan x dpt gelaran dato’ sedangkan die tue femes kat antarabangsa. last2 baru aku tahu yg chef wan nie terlalu bangga yg die tue asal dari Singapore. tgk je M Nasir, da lama femes kat sini tapi x dpt pn gelaran dato’ pn sbb die juga asal Singapore. Mebi sebab tue kot. Ntah la. aku main ckp jer. heheheh

  48. eed says:

    yess..he deserve for the ‘dato’

  49. fs says:

    orang malaysia pertama masuk oprah? aku rasa paula malai ali dah lama dah dapat masuk oprah

  50. Just as we might have rode into the sundown, along got here the Internet, and it tripled the significance of the PC. – Andy Grove

  51. My neighbor and I were just discussing this particular issue, he’s generally trying to show me wrong. Your view on this is great and exactly how I truly feel. I just now sent him this blog to demonstrate him your own view. After looking over your website I bookmarked and will come back to read your new posts!

  52. porno izle says:

    This is actually my first time here, really nice looking blog. I found so many interesting things in your blog especially it’s discussion. From all the remarks on your articles, it appears like this is really a very popular website. Keep up the great work.

  53. tok chik says:

    patot bg tun sri teros!!!