Written by AbangNara | May 6th, 2017

Setelah 12 minggu bertarung di atas pentas Maharaja Lawak Mega 2017, akhirnya Bocey telah pun dinobatkan sebagai juara program lawak ini. Dengan kemenangan ini, Bocey yang dianggotai Fad, Achey dan Abam membawa pulang hadiah wang tunai RM500,000.
juara maharalawak mega 2017

Sementara itu Shiro merangkul gelaran naib juara serta membawa pulang RM250,000. pelawak dari Indonesia Dzawin pula membawa pulang RM150,000 setelah berjaya menduduki tempat ketiga. Kumpulan Zero dan Putih pula masing-masing berada di tempat keempat dan kelima.bocey

Sudah pasti setiap pertandingan pasti akan ada suara-suara yang tidak berpuas hati dengan keputusan yang diumumkan. Ia adalah adat serta lumrah pertandingan. Apa-apa pun, tahniah kepada Bocey dan kesemua peserta Maharaja Lawak Mega 2017 yang telah bertungkus lumus mencari idea untuk menghiburkan para penonton sepanjang program ini berlangsung. Jumpa lagi di tahun hadapan.

44 responses to (TAHNIAH)Bocey Juara Maharaja Lawak Mega 2017, Bawa Pulang RM500,000

  1. Puteh mana mana pun puteh! says:

    Tentu markah bocey dan shiro sangat rapat kan.. lopak ngan pak nil sure for bocey.. rosyam for shiro.. luna, I don’t know..

    15

    0
    • boleh says:

      Lofak ngan aznil ikut yg memang diorg suka kot. Bukan ikut prestasi kot persembahan semasa, tak macam rosyam dan luna. Dzawin walaupun tak menang tapi dah ambil hati rakyat Malaysia.

      13

      2
      • manusia says:

        tak patut zero no 4 sebab persembahan kosisten je tiap2 minggu

        27

        1
        • Anonymous says:

          Zero memang konsisten tiap2 minggu tapi malam semalam persembahan muzikal diorang sikit pun tak kelakar bai.

          Persembahan minggu2 lepas tak dikira dah, semua berdasarkan performance semalam

          42

          0
    • bbycumil says:

      rindu lawak kumpulan sepah,jozan,jambu..mmg gelak x bhenti tgk persembahan dorang..this year mcm x brapa lawak je MLM ni..prestasi dorang x konsisten..mggu ni lawak,mggu dpn x lawak,pastu lawak blk..pls buat comeback MLM tahun dpn

      28

      0
      • Anonymous says:

        Tak konsisten sebab tema, kadang2 tema mengarut. Tapi tiap2 minggu aku tak pernah fail untuk gelak

        13

        0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        bagos tu …buat juara vs juara mesti hepening…! sepah ..jozan..jambu..bochey…dan yg lain2 yg dh jadi juara MLM..ape kate u sahara yaakop ok tak ?

        0

        0
    • kak blueberi pakai burberry says:

      saper nmpk kain lopa terbelah sampai nmpk betis sila LIKE..satu peningkatan dlm penghijrahan..bravo lopa bravo

      74

      0
      • che ton says:

        aku rasa kain dia terbelah tp dlm ada seluar lg sbb design sluar 2in1.. dia bkn pakai kain belah jadi…

        3

        0
    • lhdn says:

      hmmm banyaknye. But jangan lupa bayar income tax….

      5

      0
    • Anonymous says:

      Markah Shiro dgn Bocey beza 4%. 4% itu sangat banyak ya….

      Dzawin dgn Zero yang teramat dekat.

      Dzawin: 64.71
      Zero: 64.28

      Beza 0.43% aje

      8

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      kumpulan Sepah maseh lagi yg terbaik…tahniah bocey menjadi juara MLM 2017

      7

      0
    • rasenye dzawin lagi layak dapat no 2…
      bagi aku la.. shiro langsung xkelakar dan crite tu xsedih pun sebenarnya..
      shiro dulu dan sekarang mmg dh lain..

      tapi faham2 je la pertandingan malaysia ni xkn nk bg negara lain menang…

      Zero sangat mengecewakan aku..
      persembahan lgsg xkelakar pastu duk ungkit psl nxt year xnk msuk MLM dh.
      wateheckkk…
      ini bukan tempat untuk luah perasaan sedih..

      Bocey layak…
      walaupun aku rase xbape nak kelakar sangat pun..

      mostly malam tu rase mcm persembahan semua okay laaaa..
      xpe guys.. keep it up
      and try again nxt year..

      8

      5
  2. Melati says:

    Pungkok kepada 2 ekor .. Abam jew ok

    2

    2
  3. Anonymous says:

    Good job for all finalists!! Bravo ??
    Bocey you deserve to win.
    Shiro full of messages.
    Dzawin the only one like Nabil.
    Zero full of funny ? moments but then it’s okay ?? w number 4 atleast there is something better than nothing. (Artu too confident anyway)
    Puteh ?? great performance and you deserve to be in final.
    Congratulations ??? Shaiful-rihanna-melati you the man ?
    I think ? all judges are fair enough. Like chief judges said it is all base on final performances and not the previous weeks performance. So there’s nothing to lose okay.
    Keep up the good work for further years!
    Chayoq3!!

    10

    5
  4. Anonymous says:

    Juara da d tentukan awal2 lgi x lawakpun dpt 5 ha so apa ke maksudny ??? Fikir2kan lain kli kmu2 ja yg bertanding x pyh jemput org luar so klu menang pun kmu2 jee..

    10

    3
  5. Anonymous says:

    Suara2 sumbang ngan rezeki org.. .jeles tu 500,000….manusia jeles ngan rezeki org yg allah bagi.. Ewwwwww

    1

    6
    • fiqa alya says:

      REZEKI YG ALLAH BAGI KAMI TAK PERNAH PERTIKAI KAN…TAPI LAWAK HAMBAR DARI BOCEY KAMI SELALU MENGHAMPAKAN….

      0

      2
  6. Anonymous says:

    ??? Smiley ? but it’s not pop up ?????

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Anyway, may Allah S.W.T bless you all and always remember world is temporary…

    0

    0
  8. Melati says:

    Ayat paling bodoh di Abad ini bila Dato Aznil sebut subahanallah Kt bocey yg takder org gelak masa bebas tu …

    7

    3
  9. Anonymous says:

    Kitar semula persembahan peserta lain mmng ada peluang menang.. lain kali guna tips tersebut. Peserta MLM dah mcm buat ceramah kena ingat 2.. juri bg 5HA senang2 je asalkn dia gelak sudah. Tp MLM 2017 da habis tk perlula nk tk puas hati keputusan tkkn berubah

    1

    0
  10. Anonymous says:

    bocey layak menang,memang lawak malam tu,tapi jika boleh,aku sebenarnya nak shiro juara,bagi tiap tahun lain lain juara,zero plak malam tu memang hancus,sepatutnya tak perlu cakap besar kata akan juara masa interview tu,dan sepatutnya tak perlu ulang balik berapa tahun dah masuk mlm,mungkin juri rasa nyampah dan anggap satu rayuan,dzawin menarik gak,nampak dia usaha sungguh2,puteh pula dah boleh jadi pencabar tahun akan datang,cuma lawak puteh,kekadang lawak,kekadang tak.

    10

    2
  11. Kinah says:

    Astro punya drama macamnilah.
    Yang best bagi depa tak best.
    Yang tak best bagi depa best.

    0

    0
  12. aku says:

    bagi aku abam jer besh…………………..yg lagi 2 org tu….bosan…..

    3

    1
  13. Azas says:

    Next year bocey tak payah join lgi lah.bg laluan pada pelawak lain.bosan jugak klu asyik yg sama.lawak hambar

    3

    3
    • biarlah bocey masuk
      yang taknak masuk tu sume POYOS..
      kekonon nak bagi laluan kat orang baru..

      WEKSSSSSS…

      tu menunjukkan pelawak TV3 sangat POWER..
      wakakakakaaaaa..

      kesian ASTROK…
      hahahahahahahaaaaa

      3

      3
      • Anonymous says:

        Fad ngan abam tu lahir ari astro gak. dorg join raja lwk berapa ntah xigt.. dorg lain2 grup mse tu. abam team dgn ali puteh. mase tu dorg da klaka da. tp xberapa famous. masuk tv3 tu baru start famous.. just achey je dari tv3. tu pn xberapa nk klaka.

        1

        0
  14. Aisyah says:

    maaf buat penyokong bocey…sejujurnya persembahan bocey xpernah menggelikan hati aku untuk gelak….dari dulu sampai dh 2017 still lawak fizikal nak membahankan si abam yg montel tu,dan lawak syok sendiri dari fad & acey,korang buat lawak korang gelak..apehal??? tp aku x bole pertikaikan rezeki yg Allah beri pada kalian…next time kalau ada rezeki lain please,jangan buat lawak recycle..sumpah org muak doe….by the way congrats….

    # RINDU LAWAK ARWAH PAK YUS
    # JAMBU SENTIASA DI HATI

    11

    2
  15. Anonymous says:

    dorang ni oroduk tv3 kan?dari bintang mencari bintang..

    5

    2
  16. wekkkkkkk says:

    boleh pjm tak..bulan ni budget lari…BOCEY…lari 50%…sewa x masuk…penyewa lari..boleh ke…

    0

    0
  17. kun says:

    Orang menang pertandingan hiburan senang2 dapat beratus ribu.Orang hidup susah, sakit perlukan beribu nak buat rawatan, kais pagi makan pagi susah-susah nak ditolong.sampai nak merayu minta bantuan dalam tv/paper baru orang berpusu-pusu nak tolong.Celaka gila babi lah negara kita ni.

    0

    0
    • ciknan says:

      tu rezeki mereka. sebelum mereka jadi artis, menang beribu2 ringgit mereka sama mcm kita. susah. tp mereka ade usaha untuk ubah diri mereka.

      bukan keluar dr perut mak , terus dapat beribu2 ringgit. paham? sila hadam

      0

      0
  18. Suri Emmy says:

    keputusan ikut sesedap rasa juri coz 70% dari juri…
    lopa …adoiii yg lawak,bg die x lawak.
    paknil kena bodek sikit cair…
    luna -terbaik komen luna.
    rosyam hadoiii..lawak kot zero persembahan 1st,boleh bg 4ha…
    zero no4.mmg x patot la juri tahun ni sepatutnya keputusan MLM mlm tu mcm ni baru rumah dah siap pahat x berbunyi
    1) Bocey
    2) Zero
    3) Dzawin
    4) Shiro
    5) Puteh.

    5

    1
    • Anonymous says:

      Kalau xnak pahat masih berbunyi, cuba terima hakikat persembahan Zero malam tu OUT…..malahan diorang sendiri pun mengaku persembahan diorang tersangat kurang malam tu.

      Terima jelah hakikat…..show tu hari Jumaat, ni hari Isnin kau masih bising lagi

      3

      1
  19. Suri Emmy says:

    keputusan ikut sesedap rasa juri coz 70% dari juri…
    lopa …adoiii yg lawak,bg die x lawak.
    paknil kena bodek sikit cair…
    luna -terbaik komen luna.
    rosyam hadoiii..lawak kot zero persembahan 1st,boleh bg 4ha…
    zero no4.mmg x patot la juri tahun ni sepatutnya keputusan MLM mlm tu mcm ni baru rumah dah siap pahat x berbunyi
    1) Bocey
    2) Zero
    3) Dzawin
    4) Shiro
    5) Puteh.
    shiro bawa lawak2 lama naik pentas…xde modal baru…tu p juri suka? agakny juri tahun ni x tgok MLM lepas2.copt paste kot shiro tu….hancurr…
    juri paling hancur lopa…komen sama je tiap2 minggu…konsisten komen lopa…

    *komen luna maya mmg terbaik….go luna! boleh jadi juri lagi

    1

    0
  20. Anonymous says:

    paling lawak YB shiro, syg 2nd performance tak seberapa best. YB shiro punya lawak melekat d hati … berapa? berapa? duda diutamakan, janda didahulukan

    1

    0
  21. Anonymous says:

    uuuuwwweekkkkkkk sampahhh

    0

    0
  22. hamba allah says:

    Byk pelawak pusing2 balik je idea diorang,ske ulang2 trutama zero x abis2 jdi lembut

    0

    0

Leave a Comment

Optional